Νέα

Ιδιωτικη Ασφαλιση υγειας και συνταξης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 157
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Επισκέπτης
στις 12/12 έληξε ένα δικό μου που το είχα από το 1986 και πήρα 84.000 ... είχα βάλει συνολικά 53.000 από το 1986... καθόλου κακή απόδοση για περίπου 2.000 που έβαζα στην πάντα κάθε χρόνο.. και έχω ένα που λήγει στα 60 ένα στα 62 και ένα στα 65...
venizelos-1.jpg

Θα σου τα φαει ολα ο Μπενυ...Παλιοχαμουρα,καθεσαι και μας ποσταρεις για τα γκαφρα που εχεις,ποσο ΛΙΓΔΑΣ μπορει να εισαι????

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
venizelos-1.jpg

Θα σου τα φαει ολα ο Μπενυ...Παλιοχαμουρα,καθεσαι και μας ποσταρεις για τα γκαφρα που εχεις,ποσο ΛΙΓΔΑΣ μπορει να εισαι????

έχουν γνώσιν οι φύλακες...

και ξέρεις λιγδίαριδες λένε αυτούς που δεν έχουν μία.. όχι αυτούς που έχουν...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
αντε τράβα να απαλλοτριώσεις κανένα σουπερ μάρκετ εσύ.. να δώσεις στον κόσμο 5 πακέτα μακαρόνια και να κρατησεις το ταμείο όπως κάνεις κάθε φορά εσύ και οι όμοιοι σου...

Επισκέπτης
αντε τράβα να απαλλοτριώσεις κανένα σουπερ μάρκετ εσύ.. να δώσεις στον κόσμο 5 πακέτα μακαρόνια και να κρατησεις το ταμείο όπως κάνεις κάθε φορά εσύ και οι όμοιοι σου...
Θα δωσω και σε σενα ρε ΛΙΓΔΑ,μη σκας!

Το περιτυλιγμα απο τα μακαρονια!

Κακομοιρη...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Θα δωσω και σε σενα ρε ΛΙΓΔΑ,μη σκας!

Το περιτυλιγμα απο τα μακαρονια!

Κακομοιρη...

ασε τις φιλανθρωπίες σου για κανένα πάκη κολλητό σου..

δεν μου χρειάζονται... έχω μάθει να δίνω και όχι να ζητάω και το κυριώτερο δεν έχω να μάθει να σουφρώνω...

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
Ρε παιδες, αν ψαχνετε για υπεραποδοσεις ενα μονο υπαρχει: ΧΡΥΣΟΣ,τπτ αλλο
Το 2000 ειχε 300δολλαριa/ουγγια
Φετος εφτασε τα 1800δολλαριa/ουγγια
Δλδ σωρευτικη αποδοση 10ετιας 600% ή ετησια απόδοση 60% :new_shocked:
Και νομιμα ετσι....
Αλλα εδω ισχυει το κανε με προφητη να σε κανω πλουσιο....

Ατοπο...θα μπορουσε να μην ειχε ανεβει και καθολου απο το 2000 που αναφερεις...κανενας δεν μπορουσε να προβλεψει τετοια υφεση και σε τετοια κλιμακα...

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.775
Πόντοι
496
Ατοπο...θα μπορουσε να μην ειχε ανεβει και καθολου απο το 2000 που αναφερεις...κανενας δεν μπορουσε να προβλεψει τετοια υφεση και σε τετοια κλιμακα...

Οκ, ακριβως επειδη δε μπορουσε να προβλεφθει, γιαυτο και οι υπεραποδοσεις...

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
Και κατι επιπλεον...πρεπει να το ειπε ο τραμουντανα αν δεν κανω λαθος!!!ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ ολα τα λεφτα σε ενα πραγμα...ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΣΟΦΙΑ που καταστρατηγειται συνεχως ενεκα του γρηγορου κερδους...λιγα ακινητα,λιγες μετοχες,λιγο χρυσο,λιγα ρευστα διαθεσιμα κτλ...

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
11
Πόντοι
1
Οκ, ακριβως επειδη δε μπορουσε να προβλεφθει, γιαυτο και οι υπεραποδοσεις...

Ε αφου δεν μπορει να προβλεφτει ειναι μονο για φιλοσοφικη κουβεντα...αν το θετεις ετσι μαζι σου...

leon23

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
1.861
Πόντοι
216
μεγάλε το εγγυημένο επιτόκιο σήμερα δεν είναι καθόλου ξεφτύλα είναι 3.15% τον χρόνο και άμα βάζεις 1200 ευρώ τον χρόνο σε 25 χρόνια παίρνεις 44.600 δηλαδή κερδίζεις 14.600 ...

και αυτό αν τα βάζεις κάθε χρόνο.. αν βάζεις κάθε μήνα από 100 παίρνεις 45.550

που αυτα ?

κ εγω τοσο εχω αλλα οχι σε ολα τα λεφτα που αποταμιευω ! αν δεν κανω λαθος τοσο εχω στο 30% των χρηματων που βαζω εχει τετοιο επιτοκιο! θα κανω ερωτηση αυριο επι του θεματος  και θα σου πω τι πεζει με το δικο μου !  απλα δεν θελω να αναφερθω σε ποσα ! πανε 6-7 χρονια απο τοτε που το εκανα ! και παει καλα απο τοτε θυμαμαι !

ενα αλλο θεμα καλο να ανοιξουμε ειναι "ιστοριες αποζημιωσεων απο ασφαλιστικες και χαμενα λεφτα "

εγω παντα ειχα καλες  εμπειριες οταν ηταν να εισπραξω απο τις ασφαλειες μου και εκτος απο μια φορα με εθνικη που ειχε ο αλλος οδηγος αλλα τελικα δεν ηταν φτεξιμο της εθνικης !

επισης μια φορα με ειχε τρακαρει παλια ενα ροβερ και η τυπισα ειχε ασφαλεια loyds aggliki και με αποζημιωσαν σε 5 εργασιμες !!!

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Από 1/1/2012, καταργούνται τα νοσοκομειακά συμβόλαια με ισόβια διάρκεια και αντικαθίστανται με συμβόλαια ετησίως ανανεούμενα. Βέβαια, αυτό συμβαίνει (λένε οι εταιρείες) για να μην αναγκάζονται να έχουν ψηλά αποθεματικά. Δηλαδή αν μιά εταιρεία έχει έναν πελάτη 35 χρονών με ισόβιο συμβόλαιο, πρέπει να χει στην πάντα ας πούμε 20.000 γι αυτόν τον πελάτη. Αν το συμβόλαιό του είναι ετησίως ανανεούμενο, πάει στα 2.000 οπότε τα 18.000 τα επενδύει όπου θέλει. Αυτό συμβαίνει ήδη στο εξωτερικό

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16

για αυτες τις περιπτωσεις νομιζω οτι συμφερει να περνεις την ισοβια συνταξη και οχι το εφαπαξ .

παραδειγμα :

πηρα μια προσφορα απο την εθνικη . μεχρι τα 67 μου θα εχω βαλει 56Κ . τοτε θα εχω δικαιωμα να παρω ή 77.6Κ εφαπαξ ή ισοβια συνταξη 582Ε .

77600 / 582 = 133.33 / 12 = 11 χρονια .

αν θεωρησω οτι θα ζησω πανω απο 67+11 = 78 χρονια τοτε με συμφερει η ισοβια συνταξη .

το προσδοκιμο της ηλικιας για την γενια των τριανταροσαραντα ειναι αρκετα πανω απο τα 80 , οποτε θεωρω οτι οι πιθανοτητες ειναι με το μερος μου .

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
αρα που καταληγουμε?

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
για αυτες τις περιπτωσεις νομιζω οτι συμφερει να περνεις την ισοβια συνταξη και οχι το εφαπαξ .

παραδειγμα :

πηρα μια προσφορα απο την εθνικη . μεχρι τα 67 μου θα εχω βαλει 56Κ . τοτε θα εχω δικαιωμα να παρω ή 77.6Κ εφαπαξ ή ισοβια συνταξη 582Ε .

αν θεωρησω οτι θα ζησω πανω απο 67+11 = 78 χρονια τοτε με συμφερει η ισοβια συνταξη .

το προσδοκιμο της ηλικιας για την γενια των τριανταροσαραντα ειναι αρκετα πανω απο τα 80 , οποτε θεωρω οτι οι πιθανοτητες ειναι με το μερος μου .

ποιες πιθανοτητες ρε τυπε. αν πεθανεις μετα απο ενα χρονο καταβολης της συνταξης παιρνεις ταρχιδια μου και χορευει η ασφαλιστικη πανω απο τον ταφο σου  :dancing:
παρε τα χρηματα στο χερι οταν εχεις την επιλογη. εκτος και γουσταρεις να πινει η καθε ασφαλιστικη στην υγεια του πεθαμενου

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
ποιες πιθανοτητες ρε τυπε. αν πεθανεις μετα απο ενα χρονο καταβολης της συνταξης παιρνεις ταρχιδια μου και χορευει η ασφαλιστικη πανω απο τον ταφο σου  :dancing:
παρε τα χρηματα στο χερι οταν εχεις την επιλογη. εκτος και γουσταρεις να πινει η καθε ασφαλιστικη στην υγεια του πεθαμενου

σκοπευω να ζησω πανω απο 100 και να πινω στην υγεια της ασφαλιστικης και του συμβολαιου που υπογραψαμε .  :birdman:

uricom

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2010
Like
2
Πόντοι
1

παραδειγμα :

Οκ, αλλά στην σύγκριση σου δεν έλαβες υπόψη το "time value of Money"
Δηλαδή είναι άλλο να πάρεις τα 77 σήμερα ΟΛΑ ΜΑΖΙ και άλλο να τα πάιρνεις σε μηνιαίες δώσεις των 582 επί 11 χρόνια. Γιατί στο κάτω κάτω πάιρνεις τα 77 ΟΛΑ ΜΑΖΙ, κρατάς κάποια και επανεπενδύεις τα υπόλοιπα σε προθεσμιακόύς οπότε σε 11 χρόνια τα 77 είναι ..π.χ. 85. Η παίρνεις τα 77, βάζεις και άλλα 30, και παίρνεις ακίνητο το οποίο σου αποφέρει μηνιαίο ενοίκιο (οκ πλεον και ...χαρατσι  :rolleyes:)
Σωστά ?
Ε τώρα  εάν ξέρεις εξ αρχής ότι θα ζήσεις ....93 χρόνια μπορεί να σε συμφέρει η ισόβια σύνταξη, αν και κάποια στιγμή τα 582 το μήνα θα είναι ένα πολύ ευτελές ποσό, καμία σχέση με την αξία που έχουν σήμερα φυσικά.

isideratos

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
74
Πόντοι
1
ορίστε ένας άνθρωπος που σχεδιάζει το μέλλον με δεδομένο ότι θα πεθάνει και όχι ότι θα ζήσει

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom