Νέα

Ιδιωτικη Ασφαλιση υγειας και συνταξης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 157
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Μου πρότειναν διαρκώς, ιδίως από Πειραιώς τέτοια προγράμματα αλλά τους έγραφα στα αρχίδια μου...
Κυρίως διότι δεν έπαιρνα ποτέ πειστική απάντηση στο ερώτημα ποια η διαφορά αν έβαζα ο ίδιος πχ € 2.000 το χρόνο σε προθεσμιακό επί 20-25 χρόνια όποτε θα είχα και σχετική ρευστότητα, αφού ο προθεσμιακός μπορεί να είναι και ετήσιος με δυνατότητα ανάληψης στην επέτειο κάθε μήνα και πρόσβαση στις αποδόσεις αφού αυτοί οι προθεσμιακοί έχουν μηνιαία απόδοση τόκων, τους οποίους μπορείς να επανεπενδύσεις...

πεστα

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
είναι πολύ καλύτερη από το να κάνεις μικρές προθεσμιακές (πχ 2.000 τον χρόνο)..

ειδικά οι παλιές οι δικές μου που έχουν εγγυημένο επιτόκιο 5.50% (τόσο ήταν μέχρι το 1996) έχουν πολύ καλές αποδόσεις..

στα σύν ότι δεν μπορείς να φάς τα λεφτά...

Δεν είμαι και καλός στο excel αλλά βάλε έναν μαθηματικό τύπο όπου ξεκινώντας με κεφάλαιο € 2.000, κάθε χρόνο καταθέτεις στον προθεσμιακό € 2.000 και κεφαλαιοποιείς και τους τόκους, επί 25 χρόνια...
Η σωρευτική απόδοση στο τέλος της εικοσιπενταετίας θα ξεπερνά τα αντίστοιχα συνταξιοδοτικά νομίζω..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
το ειπα ηδη. για το υπογραμμισμενο μονο αξιζει. προσωπικα δε χρειαζομαι νταβατζη για τα λεφτα μου, δε νιωθω ανηλικος. οσο για τις αποδοσεις, υπαρχουν ιδιες και καλυτερες με αλλους τροπους.

κάθε σωστός επενδυτής τις επενδύσεις του φροντίζει να τις έχει σε μίγμα και ποτέ σε ένα τύπο επένδυσης.. αυτό έκανα και γώ..

κάποια συνταξιοδοτικά (4 τον αριθμό), καταθέσεις (σε ευρώ αλλά κύρια σε συνάλλαγμα) και μετοχές (όταν το χρηματιστήριο ήταν στα χάι του και μέχρι τον 1ούνιο του 1999 οπότε και απεχώρησα και το προιόν το έσπασα σε άλλες επενδύσεις)...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
το ειπα ηδη. για το υπογραμμισμενο μονο αξιζει. προσωπικα δε χρειαζομαι νταβατζη για τα λεφτα μου, δε νιωθω ανηλικος. οσο για τις αποδοσεις, υπαρχουν ιδιες και καλυτερες με αλλους τροπους.

Εκτός του ότι υπάρχουν καλύτερες επενδύσεις (με το ανάλογο ρίσκο) με τη μέθοδο των καταθέσεων σε προθεσμιακούς, έχεις ρευστότητα σε μηνιαία βάση και καταθέτεις ανάλογα με τις εκάστοτε δυνατότητές σου (αφού δεν έχεις συμβόλαιο με κανέναν)...
Αυτά τα προγράμματα ανέκαθεν μούφα μου φαίνονταν...
Και Τραμού, δεν πήρες € 80.000 ως καθαρό κέρδος, πήρες ώς καθαρό κέρδος 80.000 ΜΕΙΟΝ το κεφάλαιο που κατέθεσες όλα αυτά τα χρόνια.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
κάθε σωστός επενδυτής τις επενδύσεις του φροντίζει να τις έχει σε μίγμα και ποτέ σε ένα τύπο επένδυσης.. αυτό έκανα και γώ..

κάποια συνταξιοδοτικά (4 τον αριθμό), καταθέσεις (σε ευρώ αλλά κύρια σε συνάλλαγμα) και μετοχές (όταν το χρηματιστήριο ήταν στα χάι του και μέχρι τον 1ούνιο του 1999 οπότε και απεχώρησα και το προιόν το έσπασα σε άλλες επενδύσεις)...

που κολλαει αυτο τωρα. ειπα εγω πουθενα οτι πρεπει να επενδυεις μονο σε ενα σχημα? εγω λεω οτι τα συνταξιοδοτικα ειναι για τον πουτσο. τουλαχιστον για εγκρατεις ανθρωπους.

norton13

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
4
Like
1
Πόντοι
6
θα ηθελα να ακουσω γνωμες για αυτο το θεμα και τι εχει να προτεινει ο καθενας ποσα ειναι τα κοστη και αν εχει τυχει να παει καποιος σε νοσοκομειο και να εχουν λειτουργησει ολα ρολοι.....ας ακουστει γενικα το θεμα αυτο γιατι απο ελληνικη συνταξη δεν μας βλεπω καλα.....
Για υγείας σου προτείνω Ευρ.Πίστη καλό τιμολόγιο κ με επιστροφή ασφαλίστρων
αν ενδιαφέρεσαι για πληροφόρηση στείλε pm

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν είμαι και καλός στο excel αλλά βάλε έναν μαθηματικό τύπο όπου ξεκινώντας με κεφάλαιο € 2.000, κάθε χρόνο καταθέτεις στον προθεσμιακό € 2.000 και κεφαλαιοποιείς και τους τόκους, επί 25 χρόνια...
Η σωρευτική απόδοση στο τέλος της εικοσιπενταετίας θα ξεπερνά τα αντίστοιχα συνταξιοδοτικά νομίζω..

λοιπόν...

σύμφωνα με τα οικονομικά μαθηματικά

ετήσιες καταθέσεις 1600 ευρώ κατ έτος τοκιζόμενες με 5,3% και κεφαλαιοποίηση των τόκων κατ έτος αποδίδουν σε 25 χρόνια 79.598,95 (συνάρτηση FV)
εγώ με αντίστοιχο συνταξιοδοτικό πήρα 83.729,35 (και αυτό γιατί υπήρξαν ορισμένες υπεραποδόσεις που κεφαλαιοποιήθηκαν οι οποίες υπερκάλυψαν το διαχειριστικό κόστος)..

και κάτι ακόμη... οι καταβολές ασφαλίστρων εκπίπουν και κατά ένα μέρος από τον Φόρο Εισοδήματος... οι τόκοι καταθέσεων φορολογούνται με 10% (οπότε η κεφαλαιοποίηση των τόκων είναι κικρότερη κατ έτος)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
που κολλαει αυτο τωρα. ειπα εγω πουθενα οτι πρεπει να επενδυεις μονο σε ενα σχημα? εγω λεω οτι τα συνταξιοδοτικα ειναι για τον πουτσο. τουλαχιστον για εγκρατεις ανθρωπους.

ξέρεις πολλούς ?????  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

δυστυχώς οι καταθέσεις που έχω στην μούνα bank δεν αποδίσουν στα γεράματα πλήν μόνον αναμνήσεις... αλλέως πρό πολλού θα είχα επταψήφιο νούμερο αποταμιεύσεων...  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ε τωρα κατι μου ειπες. και τις πιστωτικες καρτες τις θεωρω για τον πουτσο εντελως αλλα ψωνιζουν ολοι. τι να μου πει αυτο?

η πιστωτική κάρτα για άλλο λόγο φτιάχτηκε και αλλιώς κατέληξε... δεν φτιάχτηκε για να την ξεσκίζεις αλλά για να οργανώνεις το μηνιαίο σου εισόδημα και να φροντίζεις να εξοφλείς κάθε μήνα..

άλλο αν στο ελλάντα έγινε μέσον απόκτησης εφήμερης χλίδας...

o palios

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
6
λοιπόν...

σύμφωνα με τα οικονομικά μαθηματικά

ετήσιες καταθέσεις 1600 ευρώ κατ έτος τοκιζόμενες με 5,3% και κεφαλαιοποίηση των τόκων κατ έτος αποδίδουν σε 25 χρόνια 79.598,95 (συνάρτηση FV)
εγώ με αντίστοιχο συνταξιοδοτικό πήρα 83.729,35 (και αυτό γιατί υπήρξαν ορισμένες υπεραποδόσεις που κεφαλαιοποιήθηκαν οι οποίες υπερκάλυψαν το διαχειριστικό κόστος)..

και κάτι ακόμη... οι καταβολές ασφαλίστρων εκπίπουν και κατά ένα μέρος από τον Φόρο Εισοδήματος... οι τόκοι καταθέσεων φορολογούνται με 10% (οπότε η κεφαλαιοποίηση των τόκων είναι κικρότερη κατ έτος)

νομιζω τωρα πια το χανουμε το 10 %

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

από 1/1/2012 νομίζω

isideratos

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
74
Πόντοι
1
Μια ζωή να το παίζετε έξυπνοι απλά για να φέρνετε αντιρρήσεις. Η διαφορά Κύριοι πανήξεροι είναι ότι με το συνταξιοδοτικό έχεις εξασφαλισμένη απόδοση για όσα χρόνια λέει το συμβόλαιο ενώ με τις καταθέσεις σήμερα το εεπιτόκιο υπάρχει και αύριο κανείς δε ξέρει...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Μια ζωή να το παίζετε έξυπνοι απλά για να φέρνετε αντιρρήσεις. Η διαφορά Κύριοι πανήξεροι είναι ότι με το συνταξιοδοτικό έχεις εξασφαλισμένη απόδοση για όσα χρόνια λέει το συμβόλαιο ενώ με τις καταθέσεις σήμερα το εεπιτόκιο υπάρχει και αύριο κανείς δε ξέρει...

ακριβως.. βέβαια αυτό δεν ισχύει για τα unit linked συμβόλαια (αυτά που είναι συνδεδεμένα με μετοχές) αλλά στα απλά συνταξιοδοτικά το ελάχιστο εγγυημένο επιτόκιο ρυθμίζεται από το κράτος και είναι σταθερό σε όλη την διάρκεια του συμβολαίου.. επιπλέον συμμετέχει σε τυχόν υπεραποδόσεις που επιτευχθούν...

προυπόθεση μιας καλής επένδυσης σε τέτοια συνταξιοδοτική είναι το μοίρασμα του κινδύνου σε διαφορετικές εταιρείες, η προσεκτική επιλογή των εταιρειών και αν είναι δυνατόν οι εταιρείες να έχουν πίσω τους διεθνείς τράπεζες (όχι ότι λέει πολλά αυτό)...

leon23

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
1.861
Πόντοι
216
ωραιο θεματακι εχω αδελφο με πρακτορειο δουλευει σχεδον ολες τις ασφαλειες μου εχει πει με σιγουρια οτι η καλυτερη εταιρεια στο τομεα της υγειας τα τελευτεα χρονια ειναι μακραν η ιντεραμερικαν  και εχει και καλα ασφαλιστρα! για αποταμιευτικα συνταξιοδοτικα ξερω οτι η αλικο ειναι η καλυτερη στο χωρο με συμπαγη προγραμματα ! καλο ειναι να κοιτατε  να κανετε εγγυημενα προγραμματα δλδ να σας εγγυαται το συμβολαιο τα λεφτα που εχετε βαλει στην ληξη μαζι βεβαια με ενα εγγυημενο επιτοκιο στην ξεφτυλα του 3% ! για τις υπεραποδοσεις που ειπατε ναι καλες ειναι αν ερθουν ! ολα αυτα βεβαια ειναι ακρος συνδεδεμενα με διεθνης οικονομικες συγκιριες !

οποιος εχει λεφτα αυτο το διαστημα καλο ειναι να κανει ενα αποταμιευτικο συνταξιοδοτικο πρωτον γιατι το κρατος μαλακιζεται και δεν ειναι τιποτα σιγουρο, δευτερον να εχει ενα εξτρα μαξιλαρακι για το μελλον και τριτον τωρα τα μεριδια ειναι σε χαμηλες τιμες οποτε οταν υπαρξει οικονομικη αναπτυξη η αξια των μεριδιων θα ανεβει και θα κερδισει και απο εκει !!!

ειμαι σιγουρος οτι εχετε ολοι απο 10 ασφαλιστες αλλα οποιος θελει μπορω ν να  σας φερω σε επαφη με το αδελφακι μου για περετερω !!! να κανω κ εγω μια καλη πραξη τωρα ποθ ερχονται χριστουγεννα χαχαχαχαχα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
καθόλου μούφα δεν είναι υπό την προυπόθεση ότι δεν θα πάς σε καταστάσεςι τύπου unit linked και λοιπές παπαριές...

τα συνταξιοδοτικά προγράμματα έχουν εγγυημένο επιτόκιο 3.37% για όλη την διάρκεια του συμβολαίου (ορισμένο από το υπουργείο) και πιθανόν να έχουν υπεραπόδοση (αυτό εξαρτάται)...

στις 12/12 έληξε ένα δικό μου που το είχα από το 1986 και πήρα 84.000 ... είχα βάλει συνολικά 53.000 από το 1986... καθόλου κακή απόδοση για περίπου 2.000 που έβαζα στην πάντα κάθε χρόνο.. και έχω ένα που λήγει στα 60 ένα στα 62 και ένα στα 65...
Ρε φιλε μην τα γραφεις παλι και μαζευτουν οι γνωστοι και αρχισουν ....Δεν μπορω!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ωραιο θεματακι εχω αδελφο με πρακτορειο δουλευει σχεδον ολες τις ασφαλειες μου εχει πει με σιγουρια οτι η καλυτερη εταιρεια στο τομεα της υγειας τα τελευτεα χρονια ειναι μακραν η ιντεραμερικαν  και εχει και καλα ασφαλιστρα! για αποταμιευτικα συνταξιοδοτικα ξερω οτι η αλικο ειναι η καλυτερη στο χωρο με συμπαγη προγραμματα ! καλο ειναι να κοιτατε  να κανετε εγγυημενα προγραμματα δλδ να σας εγγυαται το συμβολαιο τα λεφτα που εχετε βαλει στην ληξη μαζι βεβαια με ενα εγγυημενο επιτοκιο στην ξεφτυλα του 3% ! για τις υπεραποδοσεις που ειπατε ναι καλες ειναι αν ερθουν ! ολα αυτα βεβαια ειναι ακρος συνδεδεμενα με διεθνης οικονομικες συγκιριες !

οποιος εχει λεφτα αυτο το διαστημα καλο ειναι να κανει ενα αποταμιευτικο συνταξιοδοτικο πρωτον γιατι το κρατος μαλακιζεται και δεν ειναι τιποτα σιγουρο, δευτερον να εχει ενα εξτρα μαξιλαρακι για το μελλον και τριτον τωρα τα μεριδια ειναι σε χαμηλες τιμες οποτε οταν υπαρξει οικονομικη αναπτυξη η αξια των μεριδιων θα ανεβει και θα κερδισει και απο εκει !!!

ειμαι σιγουρος οτι εχετε ολοι απο 10 ασφαλιστες αλλα οποιος θελει μπορω ν να  σας φερω σε επαφη με το αδελφακι μου για περετερω !!! να κανω κ εγω μια καλη πραξη τωρα ποθ ερχονται χριστουγεννα χαχαχαχαχα

μεγάλε το εγγυημένο επιτόκιο σήμερα δεν είναι καθόλου ξεφτύλα είναι 3.15% τον χρόνο και άμα βάζεις 1200 ευρώ τον χρόνο σε 25 χρόνια παίρνεις 44.600 δηλαδή κερδίζεις 14.600 ...

και αυτό αν τα βάζεις κάθε χρόνο.. αν βάζεις κάθε μήνα από 100 παίρνεις 45.550

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.775
Πόντοι
496
Ρε παιδες, αν ψαχνετε για υπεραποδοσεις ενα μονο υπαρχει: ΧΡΥΣΟΣ,τπτ αλλο
Το 2000 ειχε 300δολλαριa/ουγγια
Φετος εφτασε τα 1800δολλαριa/ουγγια
Δλδ σωρευτικη αποδοση 10ετιας 600% ή ετησια απόδοση 60% :new_shocked:
Και νομιμα ετσι....
Αλλα εδω ισχυει το κανε με προφητη να σε κανω πλουσιο....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom