Νέα

Ι5 και απαλλαγή (και επιπτώσεις σε δουλειά κλπ.)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lordos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 92K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26
Παντως απο σενα δεν περιμενα να προσπαθησεις να βγεις γιωτας.
Οταν μας ελεγες για τις ιστοριες με τους δικους σου, παντα ελεγα οτι αυτο το συγκροτημενο, σκληροτραχηλο, παιδι, μπορει να τα αντεξει ολα.  :grin:

Περα απο την πλακα, για τον πουτσο ειναι ο στρατος. Ειναι ομως μια διαδικασια που οι περισσοτεροι την περναμε, και στο τελος κραταμε τις καλες αναμνησεις.
Αμα σας φαινεται δυσκολα, οι 9 μηνες, τι θα κανετε στην ζωη σας; Πως θα σας φανει το πρωτο σας παιδι; Η δουλειας σας; Καμια αλλη μαλακια να σας τυχει; Θα παρετε αναβολη και απο την ζωη;

ετσι οπως τα λες ειναι μαν...πρεπει να συμβιβαζομαστε με τις δυσκολιες της ζωης...και να μην το βαζουμε κατω

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Για μερικους, οι δυσκολιες (ή στοχοι) της ζωης δεν ειναι ακριβως αυτες που περιεγραψες...
Ναι ρε μεγαλε, οκ. Εγω αναφερα καποιους στοχους που θετουν οι περισσοτεροι. Ενα παραδειγμα ηταν.
Το συμπερασμα το αντιλαμβανεσαι ομως;

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Ναι, ΟΚ, απλα εγω ποτε δεν εβλεπα τον στρατο ως δυσκολια.

Κι αν δεν μου βγει το κωλοχαρτο, ας με παρουν.
Δεν γαμιεται?

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
εχουμε τοσους προκομενους εδω μεσα που αν δεν ηταν ο στρατος θα εκαναν καριερα στη νασα

Επισκέπτης
Οι 9,12 μηνες που εβγαλες καποια φραγκα παραπανω ηταν το θεμα δηλαδη;
Ολη την υπολοιπη ζωη μπροστα σου την ειχες για μεροκαματα.

Τοτε ηταν 21 μηνες ο στρατος. Απο αγροτικη οικογενεια προερχομουν. Ειχα τελειωσει το λυκειο και βυσμα δεν υπηρχε. Το μονο εφοδιο που ειχα για την "αγορα εργασιας" ηταν το ναυτικο φυλαδιο που εβγαλα στα 17 μου. Ειχα ομως δουλεια στο λιμανι. Ξεφωρτομα καλα λεφτα. Γιατι να τα εχανα ? Καμποσοι απο το χωριο μου τοτε επαιρναν "τρελοχαρτο" οποτε πηγα κι εγω διαβασμενος.

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26
για μενα το Ι3 ειναι χειροτερο απο το Ι5....να κανεις οπλοασκησεις στο κεντρο και τα πουτανακια να τρωνε τυροπιτες και να μας κοιτανε !!

Επισκέπτης
Παντως υπηρετησα 3 ή 4 μηνες, δεν θυμαμε ακριβως. Περασα κι απο 3 στρατοπεδα. Αυλωνα, Λαμια και Σκυδρα. Απο μια μοναδα στη Σκυδρα πηρα το απολυτηριο. Πλακα ειχε που ενας καραβανας καλος τυπος με παρακαλουσε να κατσω στο στρατο.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Παντως υπηρετησα 3 ή 4 μηνες, δεν θυμαμε ακριβως. Περασα κι απο 3 στρατοπεδα. Αυλωνα, Λαμια και Σκυδρα. Απο μια μοναδα στη Σκυδρα πηρα το απολυτηριο. Πλακα ειχε που ενας καραβανας καλος τυπος με παρακαλουσε να κατσω στο στρατο.
Και τι του είπες τύπε;

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Γενικα για το θεμα να πω απλα. Πως πρεπει να εχουμε μια κοινωνια ισονομιας. Θα ηταν ευκολο ολοι να λεμε δεν γαμιεται, και να φορτωνουμε τα προβληματα στον αλλον. Ο καθενας μας μπορει να βλεπει καποια κομματια της κοινωνιας αχρειαστα ως προς αυτον, αλλα δεν λειτουργουν ετσι οι κοινωνιες.
Με λιγα λογια η να καταργηθει η στρατευση, η να ισχιουν ολοι οι κανονες για ολους.
Δεν διαφερει για μενα καποιος που θα παρει ενα ψευτικο Ι5 με τον αλλον που θα λαδωσει για το αυθαιρετο.
Γαμω την κοινωνια σας μεσα.  :hi:

Giorgos_Papadopoulos

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Ιουν 2011
Κριτικές
23
Like
822
Πόντοι
1.590
Εγώ βγήκα Ι5 από Ι4 στον ένα μήνα, γιατί όντως είχα ιατρικό πρόβλημα. Μου ζήτησαν και τους πήγα ιστορικό, εξετάσεις, τα πάντα όλα, χωρίς κανένα μέσο. Και η πλάκα είναι ότι ήθελα να συνεχίσω, αλλά μου είπαν αυτολεξεί «δεν θα σε αφήσουμε». Δεν σε θέλουν και οι ίδιοι αν έχεις πρόβλημα, είσαι ένας συνεχές άγχος για αυτούς και πρέπει να έχουν το νου τους διαρκώς.

Αν όμως είσαι νέος, αρτιμελής, στα συγκαλά σου, χωρίς οικογένεια, με έξω να υπάρχει 60% και βάλε ανεργία, γιατί να θες να βγεις Ι5; Γιατί να μην περάσεις τους 9 μήνες στο στρατό, ουσιαστικά προσκοπική κατασκήνωση, από ότι να κάθεσαι στο σπίτι με τους γονείς και να καις το μυαλό σου σε βιντεοπαιχνίδια ή τσόντες;

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Να φανταστω οτι σε θεωρουσαν χρηστη;
Δεν θελουν προβληματα τυπε, σας ωρολογιακη βομβα σε εβλεπαν.
Τικ, Τακ.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Να φανταστω οτι σε θεωρουσαν χρηστη;
Δεν θελουν προβληματα τυπε, σας ωρολογιακη βομβα σε εβλεπαν.
Τικ, Τακ.
Άμα δηλώσεις χρήστης σε περνάνε από τοξικολογικές δεν σου δίνουν έτσι απαλλαγή

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει, αλλα κοβεις τον φιλος μας να του λες φουντα και να του ερχεται στο μυαλο ο τσολιας;

Επισκέπτης
Και τι του είπες τύπε;

Πως οταν επιστρεψω στη Σκυδρα, γιατι ειχα μια γκομενα το λιγο διαστημα που εκατσα εκει, θα του εφερνα τσιπουρο και κρασι απο το χωριο μου.  :2funny: :2funny: Προσπαθουσε να μου βαλει μυαλο.
Στη Σκυδρα ξανα πηγα το 2004. Ετσι χωρις λογο. Απλα βρεθηκα Β. Ελλαδα και περασα να δω την πολη. Χαμενος χρονος το θεωρησα. Δεν ειχα και τις αναμνησεις.

Επισκέπτης

Μην το πεις πουθενα αυτο θα γελανε μαζι σου. Μονο ουρα εδωσα στο 424. Στο 401 μου δωσαν αναβολη αμεσως. Μονο στο 424 εκανα εισαγωγη 5-6 μερες.
Επισης, χρηστης δεν θεωρηται μονο ο πρεζακιας, αλλα κι αυτος που πινει κουμπια. Αρνταν, υπνους, ακενεντον και τα σχετικα.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.361
Πόντοι
2.356
Τεμπέλης στο στρατό, τεμπέλης στη ζωή!" ΙΣΧΥΕΙ όσο δεν φανταζεσαι! Κι επειδή εγω δεν ξερω κανεναν εργοδότη που να θελει εργαζόμενους τεμπεληδες, οκνηρούς και εξυπνακηδες (αλλο πραγμα ο "εξυπνος" και αλλο πραγμα ο "εξυπνακιας"), δεν βλεπω καποιος με "Ι5" να εχει ευκολη επαγγελματική ζωή - πλην εξαιρεσεων ευνοημένων από καθαρη τυχη! Ας ερθει λοιπόν ο καθε "εξυπνακιας" του φόρουμ που με τόση ευκολία σκαρφίζεται δικαιολογίες και τεχνασματα για "βαρταχοπεδιλα" και "γαιδαρες", κι αν τολμαει ας τα πει κι ας κανει τα ίδια στον εργασιακό στίβο, να δει τι καλα που θα περασει! Ας κοπιάσει να δουμε ποσο απίδια βανει ο σάκος...!

Αυτό έγραψε κάποιος συναγωνιστής παραπάνω και έχει δίκιο.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.361
Πόντοι
2.356
Για μένα κατά 90% όποιος αποφεύγει το στρατό, αυτό το κολλέγιο κυριολεκτικά πια, είναι αυτός που κατά 90% θα αποφεύγει και το οτιδήποτε δύσκολο στη ζωή του. Δεν ενοοώ να είσαι μαζοχιστής, ενοοώ ότι υπάρχουν μερικά εμπόδια που ναι πρέπει να πάρεις τα πόδια σου και να περάσεις πηδώντας από πάνω τους και όχι σαν κότα να σταματήσεις και να προσπεράσεις. Το προσπέρασμα χρειάζεται αλλού.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom