Νέα

Ι5 και απαλλαγή (και επιπτώσεις σε δουλειά κλπ.)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lordos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 92K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

philippnav

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2015
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
Έλεος ρε τύπε όχι στη βραχονησίδα. Έβρο τύπε, όλες οι μονάδες βγήκαμε θέσεις μάχης
Ετσι όπως το έγραψες "και εγώ στα ίμια πάνω ήμουν" εσυ τι θα καταλαβαινες? Εγω φταιω αν δεν εκφραζεστε σωστά?

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Ετσι όπως το έγραψες "και εγώ στα ίμια πάνω ήμουν" εσυ τι θα καταλαβαινες? Εγω φταιω αν δεν εκφραζεστε σωστά?

Οκ ένα δίκιο το εχεις. Ίμια αναφερόμαστε στο γεγονός, πάνω εννοούμε συνήθως τα σύνορα, σε μάχιμη μονάδα δηλαδή. τεθωρακισμένα, κυρίως, η πλειοψηφία των μονάδων είναι σε ακριτικές περιοχές. Η στρατιωτική αργκό χαρακτηρίζεται από πολλές συντμήσεις εννοιολογικές και λεκτικές.

philippnav

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2015
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
Οκ ένα δίκιο το εχεις. Ίμια αναφερόμαστε στο γεγονός, πάνω εννοούμε συνήθως τα σύνορα, σε μάχιμη μονάδα δηλαδή. τεθωρακισμένα, κυρίως, η πλειοψηφία των μονάδων είναι σε ακριτικές περιοχές. Η στρατιωτική αργκό χαρακτηρίζεται από πολλές συντμήσεις εννοιολογικές και λεκτικές.
Δεκτόν. Προφανώς και έγινε παρεξηγηση - όχι όμως λόγω δικού μου λάθους. Η στρατιωτική ορολογία αργκό η οποία χαρακτηρίζεται από συντμήσεις εννοιολογικές και λεκτικές, είναι ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΗ όταν χρησιμοποιείται σωστά. Από όσο θυμάμαι, πουθενα το "πανω" δεν σημαίνει "Εβρος". Α, και κάτι ακόμη εκεί "πάνω" που "βγήκατε", δεν ήταν "θεσεις μάχης", αλλά "χώροι διασποράς" και "χώροι τάξης"  :grin:

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26
δεν γνωριζω για αργκο στρατου κτλπ αλλα ομολογω να πω οτι οι εκφρασεις "διακοπη ποινης" και "υπηρεσιακο" ητανε αυτες που χρησιμοποιησα περισσοτερο απο καθε αλλες !  :grin:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Ειλικρινα, δεν συγκινουμαι καθολου απ' τις "ματσο" διηγησεις για ερπυστριες, πεδηλα, Ιμια, λασπες, G3, magnum, μπαζουκας και τα σχετικα.

Πριν καποια χρονια θεωρουσα πως ειναι ανωτερο το πολιτικο-οικονομικο στατους της Ελλαδας απ' ο,τι της Τουρκιας, και αξιζει να πολεμησεις γι' αυτο.

Τωρα πια, στ' αρχιδια μου ολα.

Ας ερθουν.  

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.763
Πόντοι
1.756
"Πανω" σημαινει Εβρος τυπε... Αλλα στην φανταρίστικη διαλεκτο...
Επειδη οπως κοιτας τον χαρτη,ο Εβρος ειναι πανω σε σχεση με αλλες μεταθεσεις..Λημνο,Κυπρο...κτλ..
Π.χ..    -Που υπηρετησες...?  -"Πανω.."

philippnav

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2015
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
δεν γνωριζω για αργκο στρατου κτλπ αλλα ομολογω να πω οτι οι εκφρασεις "διακοπη ποινης" και "υπηρεσιακο" ητανε αυτες που χρησιμοποιησα περισσοτερο απο καθε αλλες !  :grin:
...να υποθέσω όχι εις βαρος άλλων συναδέλφων σου

philippnav

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2015
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
"Πανω" σημαινει Εβρος τυπε... Αλλα στην φανταρίστικη διαλεκτο...
Το εθεσες σωστά! Η "φανταρίστικη διαλεκτος" δεν εχει καμια σχεση με την "στρατιωτική ορολογία" που προαναφερθηκε (όχι από εμενα). Όλοι γνωρίζουμε τι είναι ο "ποντίφικας", όλοι είπαμε καποια στιγμη το "απολελέ" και (οι λίιιιγο παλιότεροι) το "όταν μπαίνει ο άσσος βγαίνει ο γρασσος", αλλα δεν αποτελούν στρατιωτική ορολογία ε? :grin:

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26
...να υποθέσω όχι εις βαρος άλλων συναδέλφων σου

οχι ποτε δεν γινεται αυτο σε στρατοπεδα της αθηνας...ειναι τοσοι πολλοι μεσα που ποτε δεν θα χωθει καποιος αλλος για εσενα....δεν ειναι οπως στα νησια ή εβρο που μερικες φορες ατομα θα κανουνε και διπλοσκοπιες γιατι δεν φτανει ο κοσμος

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Δεκτόν. Προφανώς και έγινε παρεξηγηση - όχι όμως λόγω δικού μου λάθους. Η στρατιωτική ορολογία αργκό η οποία χαρακτηρίζεται από συντμήσεις εννοιολογικές και λεκτικές, είναι ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΗ όταν χρησιμοποιείται σωστά. Από όσο θυμάμαι, πουθενα το "πανω" δεν σημαίνει "Εβρος". Α, και κάτι ακόμη εκεί "πάνω" που "βγήκατε", δεν ήταν "θεσεις μάχης", αλλά "χώροι διασποράς" και "χώροι τάξης"  :grin:

Τύπε θέσεις μάχης τις λέγαμε. Είχα φυτέψει και κάμποσα δεντράκια στη δική μου. Το χώροι διασποράς το θυμάμαι. Τι να σου πω, εχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε.

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Ειλικρινα, δεν συγκινουμαι καθολου απ' τις "ματσο" διηγησεις για ερπυστριες, πεδηλα, Ιμια, λασπες, G3, magnum, μπαζουκας και τα σχετικα.

Πριν καποια χρονια θεωρουσα πως ειναι ανωτερο το πολιτικο-οικονομικο στατους της Ελλαδας απ' ο,τι της Τουρκιας, και αξιζει να πολεμησεις γι' αυτο.

Ας ερθουν.  

Τύπε δεν ειναι μάτσο ιστορίες είναι η καθημερινότητα σε μια μονάδα εκστρατείας όπως είναι και οι αγγαρείες και οι σκοπιές. Στις μονάδες δεν υπηρετούν ο John Rambo και ο jack Norris αλλά έφεδροι, κανονικά παιδιά που ζορίζονται όπως όλοι αλλά υπηρετούν.

Τέλος magnum δεν είχαμε, βολές με 45άρι πάντως έκανα, γαμώ ήταν, πραγματικό κανόνι, βαρύ και κλοτσάει  το άτιμο. Στο κέντρο βολές κάναμε με m1, στην μονάδα είχαμε fn και στο τέλος G3. Με μπαζούκα φαντάζομαι παίζουν οι πεζικάριοι.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.763
Πόντοι
1.756
Τύπε θέσεις μάχης τις λέγαμε. Είχα φυτέψει και κάμποσα δεντράκια στη δική μου. Το χώροι διασποράς το θυμάμαι. Τι να σου πω, εχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε.
Τι δεντρακια τυπε??? Απο αυτα που καπνιζονται???  :grin:

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Αχαχαχαχαχα

Επισκέπτης
Διαβαζοντας καποια σχόλια πραγματικα μου ερχετε να βαλω τα γελια.
Εγω κυριοι, δεν ειχα να διηγηθώ ιστοριες απο το στρατό οπως οι φιλοι μου και αρκετοι απο εσας. Ειχα ομως στα 19 μου Yamaha IT 250 ενω οι φιλοι μου, στην καλύτερη να ειχαν παπακι. Το οποιο ειχα αγοράσει μετρητης με τα μεροκαματα που εκανα (φορτοεκφορτωτής στο λιμανι της Πάτρας) την εποχη που φιλοι και συγχωριανοι επαιρναν καπου 500 δρχ το μηνα στο στρατο, εγω επαιρνα 17.000 ως 23.000 μεροκαματο. Μετα απο σχεδον 30 χρονια δεν εχω μετανοιωσει ποτε που πήρα Ι5.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Εγω κυριοι, δεν ειχα να διηγηθώ ιστοριες απο το στρατό οπως οι φιλοι μου και αρκετοι απο εσας. Ειχα ομως στα 19 μου Yamaha IT 250 ενω οι φιλοι μου, στην καλύτερη να ειχαν παπακι. Το οποιο ειχα αγοράσει μετρητης με τα μεροκαματα που εκανα (φορτοεκφορτωτής στο λιμανι της Πάτρας) την εποχη που φιλοι και συγχωριανοι επαιρναν καπου 500 δρχ το μηνα στο στρατο, εγω επαιρνα 17.000 ως 23.000 μεροκαματο. Μετα απο σχεδον 30 χρονια δεν εχω μετανοιωσει ποτε που πήρα Ι5.
Οι 9,12 μηνες που εβγαλες καποια φραγκα παραπανω ηταν το θεμα δηλαδη;
Ολη την υπολοιπη ζωη μπροστα σου την ειχες για μεροκαματα.

Εγγρ.
30 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
1
γιατι βγηκες γιωτας?

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
προκοψε μεχρι και ο παραλιμνιος που δεν πηγε στο στρατο.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676

Ας ερθουν.  
Παντως απο σενα δεν περιμενα να προσπαθησεις να βγεις γιωτας.
Οταν μας ελεγες για τις ιστοριες με τους δικους σου, παντα ελεγα οτι αυτο το συγκροτημενο, σκληροτραχηλο, παιδι, μπορει να τα αντεξει ολα.  :grin:

Περα απο την πλακα, για τον πουτσο ειναι ο στρατος. Ειναι ομως μια διαδικασια που οι περισσοτεροι την περναμε, και στο τελος κραταμε τις καλες αναμνησεις.
Αμα σας φαινεται δυσκολα, οι 9 μηνες, τι θα κανετε στην ζωη σας; Πως θα σας φανει το πρωτο σας παιδι; Η δουλειας σας; Καμια αλλη μαλακια να σας τυχει; Θα παρετε αναβολη και απο την ζωη;

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Για μερικους, οι δυσκολιες (ή στοχοι) της ζωης δεν ειναι ακριβως αυτες που περιεγραψες...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom