Νέα

Ι5 και απαλλαγή (και επιπτώσεις σε δουλειά κλπ.)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lordos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 92K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Δηλαδη, πώς γινεται να λαδωσεις?

Μπαινεις μες στην επιτροπη, πετας 300 ευρω στο τραπεζι και λες "βγαλτε με τρελο"?  :think:

ο βασικός γιατρός της επιτροπής ανάλογα το πρόβλημα σου (ορθοπεδικός,ψυχίατρος η ότι άλλο) είναι ιδιότης το πιθανότερο και εκτός από τα στρατιωτηκά νοσοκομεία έχει και δικό του ιατρείο έξω
κανονικός γιατρός είναι.. με τα φακελάκια του και τα όλα του  :grin:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Σοβαρα??

Και μπορεις να μαθεις ποιος θα σου πεσει, στην Επιτροπη?

whois

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2007
Like
471
Πόντοι
36
Καθαρισε τα ματακια σου από τα χυσια να με δεις
εκ του ασφαλους τραγουδα οσο θες.
Εσυ ξεφτιλιζεσαι.
Θες ραντεβου θανατου που ελεγε κ ο βλακας ο εκτορας,να σου φυγουν τα τσισακια πριν καν ερθουμε σε επαφη?
Για στειλε πιμι να σε κερασω κανα κερατο σπληνα,καρωτιδα.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Ειναι θεορατος και "σκιαχτικος", πληρωνει γυναικες μονο για να γαμησει, μαχαιρωνει ως Κοεμτζης, ειναι και κομαντο, κανει και τον κλωνο στο bou.

Φουλ προγραμμα  :grin:

whois

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2007
Like
471
Πόντοι
36
Ειναι θεορατος και "σκιαχτικος", πληρωνει γυναικες μονο για να γαμησει, μαχαιρωνει ως Κοεμτζης, ειναι και κομαντο, κανει και τον κλωνο στο bou.

Φουλ προγραμμα  :grin:
τιμη δεν ρωτησες.

philippnav

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2015
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
εκ του μακροθεν κουτσαβακισμοι. Οι μαγκες αρσενικοι δερνουν μεσω πληκτρολογιου.
Ε, ναι! Δεν το εχω καταλαβει από τα γραπτά σου? Ας θυμηθούμε τι εγραφες λίγα λεπτα πριν...

Τι μαλακιες διαβαζουμε
Οι μονιμοι στοιχιζουν στο κρατος λιγοτερο απο τους εφεδρους ΖΩΑ
Τελικα ποσο φλωρουμποχλιδανεργα πουστρακια ειναι τα σημερινα 18χρονα?
Στρακιαπου
ζηστε στην κοσμαρα σας ρε
Επειδη εισαι λουμπινα,βλεπω να σε γαμανε ασαλιωτα
ξυλο,πουτσα κ καμπαλα
στειλε πιμι να σε κερασω κανα κερατο σπληνα,καρωτιδα

...κατα τ' αλλα, σε πειραξαν οι "εκ του μακροθεν κουτσαβακισμοι" και επιδιώκεις να κανεις και μάθημα περι "μαγκιας" και "αρσενικών".

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Σοβαρα??

Και μπορεις να μαθεις ποιος θα σου πεσει, στην Επιτροπη?

αναγκαστικά θα μάθεις ποιος είναι, αφού θα σου δώσουν συγκεκριμένη ημ. (η σε ειδοποιούν πριν μέρες) να πας στο γραφείο του για εξέταση πριν σε δει η "τυπική" επιτροπή που είναι 5-6 άτομα  :grin:
τουλάχιστον πριν μια 5ετία έτισ ήταν...

whois

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2007
Like
471
Πόντοι
36
Ε, ναι! Δεν το εχω καταλαβει από τα γραπτά σου?...
Οι μονιμοι στοιχιζουν στο κρατος λιγοτερο απο τους εφεδρους ΖΩΑ.Τελικα ποσο φλωρουμποχλιδανεργα πουστρακια ειναι τα σημερινα 18χρονα?Στρακιαπουζηστε στην κοσμαρα σας ρε.Επειδη εισαι λουμπινα,βλεπω να σε γαμανε ασαλιωταξυλο,πουτσα κ καμπαλαστειλε πιμι να σε κερασω κανα κερατο σπληνα,καρωτιδα

...κατα τ' αλλα, σε πειραξαν οι "εκ του μακροθεν κουτσαβακισμοι" και επιδιώκεις να κανεις και μάθημα περι "μαγκιας" και "αρσενικών".
στειλε πιμι ρε.
Καλα θα περασεις σου λεω.

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Οι φλούφληδες και οι μπούληδες βάζουν τη μαμάκα τους να βάλει μέσο μη τυχόν και βαρέσουν καμιά σκοπιά και κάνουν καμιά αγγαρεία.  Άσχετα πόσο μπουρδέλο, όντως είναι, εξαιτίας σε μεγάλο βαθμό των μονιμάδων που αντιμετωπίζουν τους κληρωτούς ως ορντινάντσα για να ξύνουν τα αρχίδια τους, οι χειρότεροι δημόσιοι υπάλληλοι στην πραγματικότητα, η θητεία είναι βαθιά συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου, η δημοκρατία, η ισονομία και η ελευθερία θεμελιώθηκε όταν η ευθύνη για την προάσπιση της πόλης πέρασε από τους άρχοντες στους πολίτες. Η οπλιτική φάλαγγα είναι η ουσία της δημοκρατίας και αυτό μας συνόδευσε στην ιστορική πορεία, το έθνος είναι υπόθεση όλων μας όχι των άλλων. Η μετατόπιση του βάρους της ευθύνης στους άλλους δεν κάνει κάποιον μόνο παρτάκια, τομάρι και μπούλη, είναι δείγμα χαρακτήρα, ακοινώνητου, άχρηστου, παρασιτικού σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος των ανθρώπων που οφείλει να νοιώθει την ανάγκη να προστατέψει αν χρειαστεί.

Γιωτάδες δεν είναι μόνο τα κωλόπαιδα που παίρνουν Ι5 χωρίς λόγο, είναι και τα κακομαθημένα κωλόπαιδα που βγάζουν βυσματικά όλη τη θητεία σπίτι τους, σε γραφεία και πάει λέγοντας.  Υπηρέτησα σε μονάδα εκστρατείας στα σύνορα και το στρατόπεδο ποτέ δεν είχε πληρότητα, σε ασκήσεις Ίλης έβγαιναν πάντα όλες οι Ίλες για να συμπληρωθούν τα πληρώματα. Το ίδιο διάστημα τα βυσματικά στρατόπεδα της αεροπορίας ήταν φίσκα. Τους δίναν 10ήμερες απομακρύνσεις γιατί δε χώραγαν όλοι στους θαλάμους. Ψόφο.

Τι να πρωτοπιάσεις, το κωλόπαιδο που υπηρετούσε στο πολεμικό μουσείο και πήδαγε τη Τζούλια και τώρα είναι επιστημονικός συνεργάτης ευρωβουλευτή; Τον μπούλη που κρυβόταν τόσα χρόνια για να μην υπηρετήσει και τον είχαν στείλει να διαπραγματευτεί με την Τρόϊκα;  Αυτά τα σαπρόφυτα μας κυβερνούν, δείτε πόσοι απ' αυτούς που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπηρετήσει πραγματικά.  Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε άνθρωπο που δεν θυσιάζει το ελάχιστο για το βάρος του τόπου που τον φιλοξενεί, για το σύνολο, για τους δικούς του ανθρώπους. Μόνο χλέπα και υγρή απαξίωση, τομάρια.

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση φασαρία...

Ο στρατός ήταν άχρηστος ανέκαθεν. Όλα είναι μιλημένα εξαρχής...

Το μόνο που εξυπηρετεί ο στρατός είναι η "γραφική" ύλη για την υπογραφή των προαποφασισμένων:

Αίμα αθώων θυμάτων στην πρώτη γραμμή, που δεν είχαν βύσμα να το αποφύγουν.

Η θητεία είναι μεν τελετή ενηλικίωσης του άντρα, αλλά έτσι όπως είναι στην Ελλάδα, αν μπορεί κάποιος να την αποφύγει, κερδισμένος βγαίνει.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.402
Πόντοι
2.356
Δεν νομιζω οτι σε ακολουθει μια ζωη.. Εκτος απο φιλους και γνωστους που θα σε κοροιδευουν για παντα.

Ας πουμε εχω εναν φιλο που το επαιξε γιωτας και τον κοροιδευουν ολοι, ενω για μενα δεν λεει ποτε κανεις τιποτα.

Δεν θα ηθελα να αναφερθω στο τι εχω, για να μην δινω πολλα προσωπικα στοιχεια. Παντως αν βοηθαει, εχω αυτοανοσο νοσημα το οποιο δεν δεχεται θεραπεια με κορτιζονη πλεον και θελει ανοσοκατασταλτικα.

Φίλε έχεις λάθος. Εσύ είχες - έχεις πρόβλημα. 1000000 φορές να μην το είχες και θα πήγαινες ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΣ. Είναι εντελώς άλλο απο το να είσαι μαμούχαλος καλοπερασάκιας.

Εσένα κανένας σοβαρός δεν θα έλεγε τίποτα ακόμα και αν δημόσια το έλεγες παντού αυτό.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Ι5 - ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.156
Πόντοι
506
Τι γίνεται όμως στη περίπτωση που είσαι απόλυτα υγιής και παρόλα αυτά δεν θέλεις να υπηρετήσεις;

Λόγω του ότι οι ψυχολογικές ασθένειες είναι δύσκολο να διαγνωσθούν μπορείς να το «παίξεις τρελός» και να κριθείς ακατάλληλος για στράτευση (Ι5) για ψυχολογικούς λόγους, να πάρεις δηλαδή το λεγόμενο «τρελόχαρτο».

Για το τρελόχαρτο θα ακούσεις από γονείς, φίλους και γνωστούς αλλά και θα διαβάσεις στο internet διάφορα του στυλ ότι δεν μπορείς να διοριστείς στο δημόσιο, ότι δεν μπορείς να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης, ότι δεν μπορείς να βγάλεις διαβατήριο και άλλα παρόμοια. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Το 2000 η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα γνωμοδότησε ότι είναι παράνομο να αναγράφεται στο στρατιωτικό απολυτήριο ο λόγος της απαλλαγής από τη στράτευση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κανένας είτε είναι εργοδότης, είτε το δημόσιο δεν μπορεί να ξέρει αν απαλλάχθηκες για ψυχολογικούς ή παθολογικούς λόγους. Αν σε ρωτήσει ή αν προβεί σε διάκριση εναντίον σου εξαιτίας της απαλλαγής σου παραβιάζει το νόμο και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εναντίον του.

Ο μοναδικός περιορισμός που έχεις σε περίπτωση που απαλλαγείς από τη στράτευση είναι πως δεν μπορείς να διοριστείς σε κάποιο από τα σώματα ασφαλείας (στρατός, αστυνομία, λιμενικό, κτλ)

Ας δούμε τώρα ποια είναι η διαδικασία της απαλλαγής.

Δυο-τρεις μήνες πριν σε καλέσει ο στρατός να παρουσιαστείς θα πρέπει να τηλεφωνήσεις σε κάποιο νοσοκομείο που έχει ψυχιατρική πτέρυγα (ακολουθούν διευθύνσεις και τηλέφωνα από τα πιο γνωστά) και να κλείσεις ραντεβού με ένα ψυχίατρο. Πριν το πρώτο ραντεβού καλό είναι να έχεις ψάξει λίγο τα συμπτώματα της ψυχολογικής ασθένειας από την οποία θα υποδυθείς ότι πάσχεις (οι περισσότεροι επιλέγουν την κατάθλιψη γιατί ο ρόλος δεν είναι απαιτητικός, αλλά η επιλογή θα πρέπει να έχει να κάνει με το χαρακτήρα σου και με τα συμπτώματα που σου φαίνεται πιο εύκολο να υποδυθείς με αληθοφάνεια).

Αφού λοιπόν έχεις διαβάσει το μάθημά σου πας στο νοσοκομείο και κάνεις το ραντεβού με το γιατρό. Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις αυτό το πρώτο ραντεβού αναγνωριστικά και να μην πεις τίποτα για το θέμα του στρατού. Κατά πάσα πιθανότητα ο γιατρός θα σου κλείσει άλλο ραντεβού σε 15 μέρες ή σε ένα μήνα. Σε αυτό το δεύτερο ραντεβού, αν θεωρείς ότι ο γιατρός είναι συνεννοήσιμος, μπορείς να αναφερθείς στην επικείμενη στράτευση σου ως ένα παράγοντα που σε αγχώνει επιπλέον και να ζητήσεις ένα χαρτί που να λέει ότι ο συγκεκριμένος γιατρός σε παρακολουθεί. Ελάχιστοι πρόκειται να αρνηθούν να στο δώσουν.

Αν θέλεις να επισπεύσεις τη διαδικασία μπορείς να απευθυνθείς σε έναν ιδιώτη ψυχίατρο όπου μπορείς να του πεις τι θέλεις από το πρώτο ραντεβού. Τα αρνητικά σε αυτή τη περίπτωση είναι πως θα πρέπει να πληρώσεις για την επίσκεψη από 50 μέχρι και 80 ευρώ, καθώς και το ότι οι στρατιωτικοί γιατροί δείχνουν μια μεγαλύτερη προτίμηση στα χαρτιά από δημόσια νοσοκομεία. Είτε από ιδιώτη γιατρό όμως, είτε από δημόσιο νοσοκομείο πριν παρουσιαστείς στο στρατό είναι πολύ χρήσιμο να έχεις ένα χαρτί. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που πήραν την απαλλαγή χωρίς χαρτιά, έχοντας όμως τα χαρτιά μαζί σου διευκολύνεις τη διαδικασία και ο στρατιωτικός γιατρός αισθάνεται καλυμμένος να δώσει την απαλλαγή αφού ένας συνάδελφός του έχει ήδη διαγνώσει ασθένεια.

Αφού πάρεις το χαρτί που αναγράφει ότι σε παρακολουθεί ψυχίατρος, περιμένεις να σε καλέσει ο στρατός στην αγκαλιά του.

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.402
Πόντοι
2.356
Καλα τα λεει ο τυπος παραλιμνιος...Απο την θητεια μου στο θεατρο του παραλογου που λεγεται Ε.Σ ειδα ολα τα ΑΜΕΑ κ τα Ι(τα πραγματικα) εκαναν κανονικα θητεια καλα να μην μιλησουμε για το επιπεδο των ΕΠΟΠ και ο νορμαλ κοσμος επαιρνε Ι5 συνεχιζοντας κανονικα την ζωη του εξω την δουλεια του τα γαμησια του...Επιπτωση δεν υπαρχει καμμια ειναι αυστηρο προσωπικο δεδομενο παρα μονο αν θελεις να πας για πυροσβεστης,κωλομπατσος κτλ οπου θελουν να εχεις υπηρετησει σαν σκλαβος Ι1..Ουτε στο δημοσιο εχεις προβλημα παρα μονο σε καποιους οργανισμους...Ενημερωσου απο το omhroi.gr εχει αναλυτικοτατα τα παντα..Εδω μεσα θα σε παραπληροφορησουν κ θα σε ψαρωσουν ασχημα...Ειναι πολυ ευκολη αλλα λιγο χρονοβορα στο συνολο της διαδικασια..Πλεον ο στρατος στην πραξη εχει γινει εθελοντικος τα Ι5 κ οι αναβολες για ψυχολογικους λογους φευγουν βροχη..Πηγα ως συνοδος φιλου τον χειμωνα κ τα ειδα κ με τα ματια μου...Διαδικασια της πλακας!!!   

Ναι όλοι οι έξυπνοι εδώ  της πλάκας, μια πλάκα που θα σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΕΔΩ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΙΟΤΟΧΑΡΤΑ

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Δεν νομιζω οτι σε ακολουθει μια ζωη.. Εκτος απο φιλους και γνωστους που θα σε κοροιδευουν για παντα.

Ας πουμε εχω εναν φιλο που το επαιξε γιωτας και τον κοροιδευουν ολοι, ενω για μενα δεν λεει ποτε κανεις τιποτα.

Δεν θα ηθελα να αναφερθω στο τι εχω, για να μην δινω πολλα προσωπικα στοιχεια. Παντως αν βοηθαει, εχω αυτοανοσο νοσημα το οποιο δεν δεχεται θεραπεια με κορτιζονη πλεον και θελει ανοσοκατασταλτικα.

Ναι ρε φίλε, να 'σαι όσο γίνεται καλά, εννοείται δεν τρέχει κάτι στην περίπτωσή σου, το Ι5 γι' αυτό είναι.

lakis mamoulakis

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Οκτ 2012
Κριτικές
29
Like
2.067
Πόντοι
1.796
Φίλε έχεις λάθος. Εσύ είχες - έχεις πρόβλημα. 1000000 φορές να μην το είχες και θα πήγαινες ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΣ. Είναι εντελώς άλλο απο το να είσαι μαμούχαλος καλοπερασάκιας.

Εσένα κανένας σοβαρός δεν θα έλεγε τίποτα ακόμα και αν δημόσια το έλεγες παντού αυτό.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Ι5 - ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Κοιτα δεν θελω να κανω βαρυσημαντες δηλωσεις οτι θα πηγαινα ειδικες δυναμεις ουτως η αλλως.

Αυτο που λεω ειναι οτι θα προτιμουσα να πηγαινα απο το να εχω αυτο που εχω.

Παντως αν ημουν okay, ειμαι αρκετα σιγουρος οτι θα εκανα μια αξιοπρεπη θητεια.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Εδω ο αλλος εχει ΣΟΒΑΡΟ αυτοανοσο και οι στοκοι του σαιτ τον "παρηγορουν", που εχασε τον στρατο!

(Εγω, με τη σειρα μου, θα δωσω τα περαστικα σ' ΑΥΤΟΥΣ...)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom