Απο πολλούς που ταξίδεψαν στη χώρα έχω ακούσει σχόλια σχετικά με το νοητικό ''επίπεδο'' των ταιλανδέζων. Πολλοί ελληνες τις βρίσκουν απλά ηλίθιες. Κάποιοι ανούσιες και βαρετές. Κάποιοι ασεξουαλ κλπ. Παρόλο που διαφωνώ με τις παραπάνω απόψεις θεωρώ πάντα ότι καθε γνώμη είναι σεβαστή. Θα γράψω λοιπόν και τη δική μου σε αντιδιαστολή με τις παραπάνω.
Αν κάποιος είναι σαραντάρης η πενηντάρης έχει βγάλει πανεπιστήμιο έχει δουλέψει στη πιάτσα είκοσι χρόνια κλπ πόσο ''ουσιαστική'' κουβέντα θα μπορούσε να κάνει με μια εικοσάχρονη κομμώτρια που μόλις έχει κατέβει απο το χωριό της σε μια μεγάλη πρωτεύουσα ?? Δεν θα του φαινόταν το κοριτσάκι χαζό και ανούσιο ?? Τι να συζητήσει μαζί του ?? Πολιτική ?? Οικονομία ?? Αθλητικά ?? .... Με τον ίδιο τρόπο που πέρα απο το σέξ δεν θα είιχε τίποτα άλλο να κάνει με ένα τέτοιο κοριτσάκι στην Ταιλάνδη, έτσι δεν θα έιχε και κάτι να κάνει στην Αγγλία η στη Γαλλία για παράδειγμα.
Για όσους έχουν αμφιβολίες ας πανε μια κυριακή απόγευμα σε μια ''λαική'' καφετέρια στην Αθήνα και ας στήσει αυτί να ακούσει συζητήσεις και θέματα που συζητούνται απο εικοσάχρονα νέα αμόρφωτα κορίτσια στην Ελλάδα.
Προσωπικά πέρα απο τις επαγγελματίες απο το δεύτερο ταξίδι μου και μετά ασχολήθηκα αρκετά και με απλές γκόμενες στην Ταιλάνδη κάνοντας τη ''προετοιμασία'' μου μέσα απο τα αντίστοιχα sites τους thai friendly, thai cupid, tinder τώρα τελευταία κλπ. Αυτό είχε σαν πρώτο στόχο να μειώσει το κόστος πού προέκυπτε απο τις πουτάνες. Επιπλέον όμως επιδίωκα να γνωρίζω πιο ''μορφωμένες'' κοπέλες και με καλή γνώση στα αγγλικά γιατί μόνο το σεξ προσωπικά δεν μου φτάνει πια, απλά βαριέμαι. Θέλω να δώ και τη χώρα, και αποτελούν άψογες ξεναγούς, και θέλω να πάρω και λίγο χαμπάρι απο τη κουλτούρα τους, πράγμα στο οποίο μια έξυπνη κοπέλα μπορεί να σε βοηθήσει πολύ !!
Απο αυτή μου λοιπόν την προσωπική εμπειρία μπορώ να πώ ότι οι Ταιλανδές στο θέμα μυαλού δεν υστερούν πουθενά σε σχέση με μια μέση ευρωπαία σε επίπεδο στατιστικών μέσω όρων πάντα. Ιδίως οι μορφωμένες κοπέλες που προέρχονταν απο ποιό κατώτερα οικονομικά στρώματα είχαν και τη πονηριά που απορρέει απο το ''πενία τέχνας κατεργάζεται'' και στη κυριολεξία έβλεπα ότι τους έκοβε με το πολύ παραπάνω. Βέβαια όταν καταλάβαιναν ότι έπεφταν πάνω σε ένα λαμόγιο περιοπής όπως η αφεντιά μου που έχει γυρίσει όλο το κόσμο και οι συνάδελφοί του στην Αμερική του κόλησαν το παρατσούκλι mindReader για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, τότε έπαιρναν τα ίσα τους και με αντιμετώπιζαν με ''σεβασμό''. Ενα περίεργο ιδιότυπο σεβασμό που κατά κάποιο τρόπο σαν άντρα καταλάβαινα ότι με επιβεβαίωνε και με ευχαριστούσε ιδιαίτερα, και όχι μόνο στο σεξ. Αλλά στη γενικότερη αίσθηση που είχα με κάποιες απο αυτές τις γυναίκες δίπλα μου. Εκεί άρχισα να μυρίζομαι τι παίζει με τους απανταχού του κόσμου σπόνσορες. Αλλά αυτά θα τα πούμε παρακάτω.