Νέα

Η γενιά των G700

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 859
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
2,3,4, 15 πτυχία δε σημαίνουν απολύτως τίποτε. Τιποτε.

Οι δάσκαλοι ειναι επιστήμονες που πρέπει να παίρνουν 2000 ευρώ το μήνα; Και το επιχείρημα ειναι οτι τόσα παίρνουν οι μηχανικοί και οι γιατροί. Τρίχες κατσαρές. Οι δάσκαλοι για τις ώρες που δουλεύουν και για την ποιότητα της δουλειάς τους ευχαριστημένοι πρέπει να ειναι. Αμα δε βγαίνουν , ας κάνουν μια δεύτερη δουλειά. Χρόνο έχουν.

Δε συμφωνώ 100% για τα πτυχία. Γιατί γενικώς, έστω και αν έχεις σπουδάσει αρχιτέκτονας και δουλεύεις σουβλατζής, τη δουλειά θα την κάνεις καλύτερα από το αν ΔΕΝ είχες κάνει τις σπουδές.

Για την εκπαίδευση, δε θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι έτσι τα πράματα. Τενεκέδες υπάρχουν και στην εκπαίδευση, όπως και σε κάθε κλάδο. ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να υπάρχουν.
Γιατί από την ποιότητα της εκπαίδευσης εξαρτώνται πάρα πολλά, και μάλλον σημαντικά...

Το να λες "να κάνει ο δάσκαλος και δεύτερη δουλειά" (άσχετη προφανώς με το αντικείμενό του που είναι τα παιδιά) ΔΕΝ τον προάγει, και επομένως δεν προάγει και τα παιδιά. Και έτσι ξαναγυρίζουμε στην προηγούμενη παράγραφο.

Ναψ

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Like
3
Πόντοι
1
Έκπαίδευση. Σε μια χώρα που μισούν το καπιταλισμό και θέλουν λεφτά. Άμα κάναν εκπαίδευση για να βγάζαν και οι νέοι κάτι τις προκοπής, θα μπορούσαν να τα παίρνανε

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
2,3,4, 15 πτυχία δε σημαίνουν απολύτως τίποτε. Τιποτε.

Οι δάσκαλοι ειναι επιστήμονες που πρέπει να παίρνουν 2000 ευρώ το μήνα; Και το επιχείρημα ειναι οτι τόσα παίρνουν οι μηχανικοί και οι γιατροί. Τρίχες κατσαρές. Οι δάσκαλοι για τις ώρες που δουλεύουν και για την ποιότητα της δουλειάς τους ευχαριστημένοι πρέπει να ειναι. Αμα δε βγαίνουν , ας κάνουν μια δεύτερη δουλειά. Χρόνο έχουν.

Οι δάσκαλοι παίρνουν γύρω στα 1500€ το μήνα ενώ ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στα 1900€ το μήνα.

Οι δε γιατροί παίρνουν ακόμα λιγότερα. Ο μισθός του Επιμελητού Β είναι 1260€ το μήνα, ενώ ο αντίστοιχος στην Αγγλία είναι 6000 λίρες, στην Γερμανία 8000€ στην Σουηδία 9000€ και να μην συνεχίζω.

Δηλαδή ο δάσκαλος παίρνει το 79% από αυτό που θα έπρεπε να παίρνει, ενώ ο ιατρός το 14% από αυτό που θα έπρεπε να παίρνει.

Αυτό σημαίνει ότι αν εγώ και ο Γάλος έχουμε μισθό 2500€ το μήνα, με τα ίδια λεφτά ο Γάλος είναι πολύ πιο πλούσιος από εμένα. Διότι ο Γάλος δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα στο ιατρό του όταν τον χρειαστεί, επειδή τον πληρώνει το Γαλλικό κράτος, ενώ εγώ πρέπει να πληρώσω τον ιατρό μου όταν τον χρειαστώ γιατί απλούστατα δεν τον πληρώνει το κράτος. Τον κοροϊδεύει, και περισσότερο από όλους κοροϊδεύει εμένα που μου λέει παπαριές για δημόσια δωρεάν υγεία.

Αυτό ήταν ένα παράδειγμα. Το ίδιο συμβαίνει σε πολλά άλλα πράγματα. Όπως πρέπει να πληρώσω μόνος μου την υγεία μου , πρέπει να πληρώσω την παιδία μου και των παιδιών μου, και ένα σωρό άλλες υπηρεσίες. Ο Έλληνας με τον ίδιο μισθό ενός Ευρωπαίου είναι πολύ πιο φτωχός από αυτόν διότι το κράτος είναι ξεχαρβαλωμένο.

Ναψ

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Like
3
Πόντοι
1
Το κράτος είναι ξεχαρβαλωμένο. Όμως συγκρίνουμε τι? Την Ελλάδα με τη Γαλλία? Και οργανωμένοι να είμασταν δεν υπάρχει σύγκριση οικονομικά. Είμαστε χωρίς βιομηχανία, χωρίς εξαγωγές και υπηρεσίες -  συγκριτικά πάντα - και συζητάμε για Ευρώπη;

michael967

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2006
Κριτικές
7
Like
1
Πόντοι
1
Για την εκπαίδευση, δε θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι έτσι τα πράματα. Τενεκέδες υπάρχουν και στην εκπαίδευση, όπως και σε κάθε κλάδο. ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να υπάρχουν.
Γιατί από την ποιότητα της εκπαίδευσης εξαρτώνται πάρα πολλά, και μάλλον σημαντικά...

Το να λες "να κάνει ο δάσκαλος και δεύτερη δουλειά" (άσχετη προφανώς με το αντικείμενό του που είναι τα παιδιά) ΔΕΝ τον προάγει, και επομένως δεν προάγει και τα παιδιά. Και έτσι ξαναγυρίζουμε στην προηγούμενη παράγραφο.

Σταύρο γενικά συμφωνώ με τον τρόπο που το προσεγγίζεις,
έχω όμως μια ερώτηση για τους εκπαιδευτικούς:
όταν επέλεγαν την αντίστοιχη σχολή και σπούδασαν μετά, δεν ήξεραν ότι το επάγγελμα που πρόκειται να κάνουν αμοίβεται με αυτόν τον τρόπο?
Σίγουρα ήξεραν!
Οπως ήξεραν ότι θα δουλεύουν μέσο όρο 20-25 ώρες την εβδομάδα για 170 εργάσιμες τον χρόνο!
Και το πιο σημαντικό : είτε είναι καλοί στην δουλειά τους , είται κακοί, ποτέ δε θα τους απολύσει κανείς, πάντα θα έχουν σταθερές απολαβές και μηδενικό κινδυνο.

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα michael...και ο πιλότος που κάνει αερομαχίες με τους Τούρκους ήξερε από πριν τι μισθό θα παίρνει!Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να διεκδικεί κάτι παραπάνω...

Ναψ

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Like
3
Πόντοι
1
Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το διεκδικεί όντως. Οτιδήποτε άλλο και να ψηφιζε κάποιος νομίζω θα έκανε καλό

michael967

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουν 2006
Κριτικές
7
Like
1
Πόντοι
1
Φυσικά να διεκδικεί απολαβές.
Αλλά να έχει την διάθεση και την ικανότητα και να προσφέρει και αντίστοιχα παραπάνω.
Γιατί πολλές φορές βλέπουμε διεκδικήσεις σε μορφή "νταβατζιλίκι" που λένε με πολύ σαφήνεια και λεπτομέρεια πόσα θέλουν και με ποιον τρόπο, αλλά κανείς τους δε λέει τι παραπάνω θα προσφέρει.

Και μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό, τις αμοιβές όλων των δημοσίων υπαλλήλων τις πληρώνουμε όλοι μας, αφού λοιπόν έιναι έτσι θα πρέπει να απαιτούμε και καλύτερη απόδοση.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Οι δάσκαλοι παίρνουν γύρω στα 1500€ το μήνα ενώ ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στα 1900€ το μήνα.

Οι δε γιατροί παίρνουν ακόμα λιγότερα. Ο μισθός του Επιμελητού Β είναι 1260€ το μήνα, ενώ ο αντίστοιχος στην Αγγλία είναι 6000 λίρες, στην Γερμανία 8000€ στην Σουηδία 9000€ και να μην συνεχίζω.

Δηλαδή ο δάσκαλος παίρνει το 79% από αυτό που θα έπρεπε να παίρνει, ενώ ο ιατρός το 14% από αυτό που θα έπρεπε να παίρνει.

Αυτό σημαίνει ότι αν εγώ και ο Γάλος έχουμε μισθό 2500€ το μήνα, με τα ίδια λεφτά ο Γάλος είναι πολύ πιο πλούσιος από εμένα. Διότι ο Γάλος δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα στο ιατρό του όταν τον χρειαστεί, επειδή τον πληρώνει το Γαλλικό κράτος, ενώ εγώ πρέπει να πληρώσω τον ιατρό μου όταν τον χρειαστώ γιατί απλούστατα δεν τον πληρώνει το κράτος. Τον κοροϊδεύει, και περισσότερο από όλους κοροϊδεύει εμένα που μου λέει παπαριές για δημόσια δωρεάν υγεία.

Αυτό ήταν ένα παράδειγμα. Το ίδιο συμβαίνει σε πολλά άλλα πράγματα. Όπως πρέπει να πληρώσω μόνος μου την υγεία μου , πρέπει να πληρώσω την παιδία μου και των παιδιών μου, και ένα σωρό άλλες υπηρεσίες. Ο Έλληνας με τον ίδιο μισθό ενός Ευρωπαίου είναι πολύ πιο φτωχός από αυτόν διότι το κράτος είναι ξεχαρβαλωμένο.

Τα ανωτέρω ΟΛΑ είναι σωστά, εκτός από την τελευταία πρόταση. Εκεί θα διαφωνήσω.
Δεν είναι το ΚΡΑΤΟΣ ξεχαρβαλωμένο.

Η ΧΩΡΑ είναι.

Δυστυχώς.

kokoss7

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Καλημέρα σε όλους τους φίλους.
Κράτος; :2funny: Ποιό κράτος ρε παιδιά στη πατρίδα μας υπάρχει μόνο κομματικό κράτος :S

alitis1970

Μέλος
Εγγρ.
26 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
16

καθηγητής με 20 σχεδόν χρόνια προϋπηρεσίας παίρνει καθαρά γύρω στα 1200 ευρώ και ας αναλογιστούν όλοι ότι αυτός ο καθηγητής τα 5 έως10 χρόνια τα έφαγε σαν αναπληρωτής που σημαίνει τουλάχιστον 3 μήνες κάθε καλοκαίρι στο ταμείο ανεργίας με τα γνωστά σημερινά 300 ευρώ....  με ξεσπίτωμα στην επαρχία για όλα τα χρόνια της αναπλήρωσης συν τουλάχιστον και τα 2 με 3 πρώτα χρόνια όταν μονιμοποιήθηκε που σημαίνει έξτρα νοίκια διατροφή μετακίνηση κλπ και αν καμιά χρονιά τον έριξαν και στην ωρομισθία  που σήμερα είναι πολύ της μόδας έβαζε και από την τσέπη του και η πληρωμή του αγίου πούτσου ανήμερα...

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
καθηγητής με 20 σχεδόν χρόνια προϋπηρεσίας παίρνει καθαρά γύρω στα 1200 ευρώ και ας αναλογιστούν όλοι ότι αυτός ο καθηγητής τα 5 έως10 χρόνια τα έφαγε σαν αναπληρωτής που σημαίνει τουλάχιστον 3 μήνες κάθε καλοκαίρι στο ταμείο ανεργίας με τα γνωστά σημερινά 300 ευρώ....  με ξεσπίτωμα στην επαρχία για όλα τα χρόνια της αναπλήρωσης συν τουλάχιστον και τα 2 με 3 πρώτα χρόνια όταν μονιμοποιήθηκε που σημαίνει έξτρα νοίκια διατροφή μετακίνηση κλπ και αν καμιά χρονιά τον έριξαν και στην ωρομισθία  που σήμερα είναι πολύ της μόδας έβαζε και από την τσέπη του και η πληρωμή του αγίου πούτσου ανήμερα...

το ξαναγραφω:ρε παιδια ξερετε ποσες ωρες δουλευει ενας δασκαλος τη βδομαδα??παει στο σχολειο στις 8 και γυρναει το πολυ 12:30 και εχει κανει  4-5 διαλειμματα μεχρι τοτε.ειναι η πιο ευνοημενη δουλεια!!δε λεω-ειναι σπασιμο νευρων ωρες ωρες με τα κακομαθημενα παιδια αλλα και στις αλλες δουλειες εχεις να κανεις με κακομαθημενους "μεγαλους"

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
καθηγητής με 20 σχεδόν χρόνια προϋπηρεσίας παίρνει καθαρά γύρω στα 1200 ευρώ και ας αναλογιστούν όλοι ότι αυτός ο καθηγητής τα 5 έως10 χρόνια τα έφαγε σαν αναπληρωτής που σημαίνει τουλάχιστον 3 μήνες κάθε καλοκαίρι στο ταμείο ανεργίας με τα γνωστά σημερινά 300 ευρώ....  με ξεσπίτωμα στην επαρχία για όλα τα χρόνια της αναπλήρωσης συν τουλάχιστον και τα 2 με 3 πρώτα χρόνια όταν μονιμοποιήθηκε που σημαίνει έξτρα νοίκια διατροφή μετακίνηση κλπ και αν καμιά χρονιά τον έριξαν και στην ωρομισθία   που σήμερα είναι πολύ της μόδας έβαζε και από την τσέπη του και η πληρωμή του αγίου πούτσου ανήμερα...

Δίκιο θα έχεις. Ακόμα χειρότερα από ότι τα παρουσίασα εγώ δηλαδή.

Πάντως ο μισθός του ιατρού στη θέση του επιμελητού Β είναι ακριβώς 1260€ και με 8 εφημερίες το μήνα φτάνει στις 2000€. Η εφημερεία τους πληρώνεται γύρω στα 100€ και είναι για 24 ώρες κραγματικά κοπιαστικής εργασίας με μεγάη ευθύνη !!! Και οι 8 μέρες το μήνα εφημέρείας δεν μετράνε για συντάξιμα χρόνια διότι το κράτος τις θεωρεί ... απλά υπερωρίες.
Έχω κουμπάρα ιατρό και πραγματικά τη λυπάμε.

alitis1970

Μέλος
Εγγρ.
26 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
το ξαναγραφω:ρε παιδια ξερετε ποσες ωρες δουλευει ενας δασκαλος τη βδομαδα??παει στο σχολειο στις 8 και γυρναει το πολυ 12:30 και εχει κανει  4-5 διαλειμματα μεχρι τοτε.ειναι η πιο ευνοημενη δουλεια!!δε λεω-ειναι σπασιμο νευρων ωρες ωρες με τα κακομαθημενα παιδια αλλα και στις αλλες δουλειες εχεις να κανεις με κακομαθημενους "μεγαλους"
αυτό είναι ωράριο αναπληρωτή και όχι ακριβώς, οι αναπληρωτές εργάζονται 21 ώρες διδακτικές την εβδομάδα δεν θέλω να ακούω μαλακίες και κατ αρχήν πόσες ώρες καταναλώνει ένας εκπαιδευτικός στο σπίτι για να προετοιμαστεί για την επόμενη ημέρα? ξέρεις πόσοι εκπαιδευτικοί αρκετά Σαββατοκύριακα τα καταναλώνουν σε ειδικές εκπαιδευτικές ημερίδες ενώ εμείς πίνουμε τον καφέ μας στης καφετέριες?

μην ισοπεδώνουμε τα πάντα γιατί κάποιοι μας θέλουν διχασμένους...

alitis1970

Μέλος
Εγγρ.
26 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Δίκιο θα έχεις. Ακόμα χειρότερα από ότι τα παρουσίασα εγώ δηλαδή.

Πάντως ο μισθός του ιατρού στη θέση του επιμελητού Β είναι ακριβώς 1260€ και με 8 εφημερίες το μήνα φτάνει στις 2000€. Η εφημερεία τους πληρώνεται γύρω στα 100€ και είναι για 24 ώρες κραγματικά κοπιαστικής εργασίας με μεγάη ευθύνη !!! Και οι 8 μέρες το μήνα εφημέρείας δεν μετράνε για συντάξιμα χρόνια διότι το κράτος τις θεωρεί ... απλά υπερωρίες.
Έχω κουμπάρα ιατρό και πραγματικά τη λυπάμε.
εγώ θέλω να καταθέσω και κάτι άλλο εδώ μέσα βλέποντας πολλούς στην ουσία να παίρνουν το μέρος των εργοδοτών πχ και τα περί μισθών κλπ ότι είναι πολλά και τα 600 και 700 και τα περί ανταγωνισμού και κάθε παπαριά και από την άλλη δεν βλέπουν την κερδοφορία αυτών των επιχειρήσεων βλέποντας τον πρόεδρο πχ του ΣΕΒ να κλαίγεται από την μια και από την άλλη να βλέπουμε ισολογισμούς με κερδοφορία 375% 280% 180% κλπ? 

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
τελος παντων.ρωτα κανα δασκαλο αν ειναι στεναχωρημενος με το ποσο δουλευει και αν κουραζεται η μετανιωνει πουε γινε δασκαλος :think: :think: :think: :think: :think: :think:

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
Αααα και τα 700 ευρώ στην καλύτερη εδώ που τα λέμε.. Υπάρχουν και πιο κάτω...  :jerking: :jerking: :referee:

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
εγώ θέλω να καταθέσω και κάτι άλλο εδώ μέσα βλέποντας πολλούς στην ουσία να παίρνουν το μέρος των εργοδοτών πχ και τα περί μισθών κλπ ότι είναι πολλά και τα 600 και 700 και τα περί ανταγωνισμού και κάθε παπαριά και από την άλλη δεν βλέπουν την κερδοφορία αυτών των επιχειρήσεων βλέποντας τον πρόεδρο πχ του ΣΕΒ να κλαίγεται από την μια και από την άλλη να βλέπουμε ισολογισμούς με κερδοφορία 375% 280% 180% κλπ?  

Η πλειονότητα των μεσαίων επιχειρήσεων, όπου και δουλεύουν οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν έχουν αυτή τη κερδοφορία αλλά ούτε κοντά δε φτάνουν.

Επίσης οι μισθοί πληρώνονται ανάλογα με ο πόσο πληρώνεται η συγκεκριμένη θέση στην Ελλάδα. Είτε η επιχείρηση έχει 200% κερδοφορία (πολύ σπάνιο) είτε έχει 20% κερδοφορία ο μισθός μιας γραμματέως πάνω-κάτω ίδιος θα είναι και αυτό είναι λογικό.

alitis1970

Μέλος
Εγγρ.
26 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
τελος παντων.ρωτα κανα δασκαλο αν ειναι στεναχωρημενος με το ποσο δουλευει και αν κουραζεται η μετανιωνει πουε γινε δασκαλος :think: :think: :think: :think: :think: :think:
ακόμα και να είχες δίκιο το δικό σου πρόβλημα που είναι? φυσικά αν κάθεσαι και λιβανίζεις τον εργοδότη σου θα είσαι μια ζωή στα 700.
αν κάποιες κοινωνικές τάξεις αγωνίστηκαν και κέρδισαν κάτι με τον αγώνα τους αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει οι υπόλοιποι να στραφούμε  εναντίον τους αλλά καλύτερα να παραδειγματιστούμε από τους αγώνες τους και να παλέψουμε και να κατακτήσουμε αυτά που μας ανήκουν.....

Ναψ

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Like
3
Πόντοι
1
600 και 700€ δεν είναι πολλά, 1300 είναι πολλά, με όλες τις εισφορές δλδ , όσον αφορά στο παραγωμένο έργο με τις τιμές της αγοράς. Ο επιχειρηματίας δεν το κάνει για τη ψυχή της μάνας του. Άμα ήταν θα παπάριζε και θα περίμενε τις εκλογές για να διοριστεί. Οι τιμές της αγοράς λοιπόν. Ποιος τις ορίζει; Πώς η ντομάτα πχ φτάνει από 0,2 σε 3€; Υπήρξε καμιά παραγωγική διαδικασία ενδοιάμεσα; Οι χονδρέμποροι ανεβάζουν τις τιμές με τη κάλυψη του κράτους και αυτό δε λέγεται ανταγωνισμός, λεγεται ολιγοπώλειο και διώκεται σε όλες Δυτικές χώρες. Στην κινητή χάρις τον ανταγωνισμό πέφτουν τα τιμολόγια, που να μη πούμε πως δημιουργήθηκαν. Της κοντής ψ..ς δλδ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom