Νέα

Η γενιά των G700

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 859
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.579
Πόντοι
3.506
Τα τελευταια χρονια μια νεα γενια, η γενια του βασικου μισθου των 700 Ευρω,ερχεται στο προσκηνιο.
Μια γενια που ακομη και αν ξεπερασει το φασμα της ανεργιας ειναι υποχρεωμενη να ζει με απολαβες και συνθηκες που δεν αφηνουν μεγαλες προοπτικες για το μελλον.
Οπως χαρακτηριστικα εχει ειπωθει "...Μια ολόκληρη γενιά αντιμετωπίζει μαζικά την πιθανότητα να έχει κοινωνική θέση και οικονομικό επίπεδο χαμηλότερο από την οικογένεια από όπου προέρχεται..."
Πολλοι που μπαινουν εδω στο site ανηκουν η θα ανηκουν σε λιγο σε αυτη τη γενια.Υπαρχει ενα Blog οπου κανεις μπορει να βρει το προβληματισμο της γενιας των G700(κατα αντιπαρασταση της γενιας των G7) απο οπου υπαρχει παραθεση απο μερικα ενδιαφεροντα αποσπασματα.

Το 1975 ένας 30χρονος εργαζόμενος έπαιρνε μισθό κατά μέσο όρο 15% χαμηλότερο από εκείνον ενός 50χρονου, ενώ σήμερα η μισθολογική αυτή διαφορά έχει ανοίξει στο 40%.
Στην Ιταλία, το 45% των νέων ανθρώπων μεταξύ 30 και 34 ετών εξακολουθούν να μένουν με τους γονείς τους, γλιτώνοντας έτσι ακριβά ενοίκια στην ?απλησίαστη, σε πολλές χώρες? αγορά ακινήτων, αλλά και τη δαπάνη για τη διατροφή τους και τη φροντίδα των ρούχων τους.
Στη Γαλλία, γράφει το Newsweek, το ποσοστό των νέων 24 ετών που ζουν με τους γονείς τους έχει διπλασιαστεί από το 1975, και πλέον έχει φτάσει το ανησυχητικό 65%.
Αυτή η «αναγκαστική» συνύπαρξη παιδιών και γονέων σε ηλικίες που κανονικά τα παιδιά θα έπρεπε να κάνουν τη δική τους ζωή στον δικό τους χώρο, και να τα βγάζουν πέρα μόνοι τους, δημιουργεί μια «κοινή οργή» απέναντι στο σύστημα, και εκδηλώνεται με φαινόμενα σαν κι αυτά που είδαμε πρόσφατα στη Γαλλία, με τους μαθητές και τους φοιτητές να κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις μαζί με τους γονείς τους.
Η «πλάκα» εδώ είναι ότι τα παιδιά ζητούν από το κράτος κάτι που, εάν γίνει, θα αποβεί εις βάρος των γονιών, ενώ και οι γονείς, ζητώντας να μην πειραχτούν οι κοινωνικές παροχές, ξέρουν ότι στερούν πολλές απ? αυτές από τα ίδια τους τα παιδιά.
Δουλεύετε από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα ή το βράδυ;
Πολλοί από εσάς κάνετε δύο δουλειές για να τα «βγάλετε πέρα»;
Τα χρήματα που παίρνετε δεν φτάνουν για να ζήσετε ανεξάρτητα και ως εκ τούτου έχετε ανάγκη από την οικονομική συνδρομή της οικογένειάς σας;
Ο εργοδότης σας οφείλει να σας ασφαλίζει στο ΙΚΑ ως μισθωτό, όμως σας ασφαλίζει στο ΤΕΒΕ ως ελεύθερο επαγγελματία; Μάλιστα πολλές φορές σας αφήνει εντελώς ανασφάλιστο;
Πληρώνετε ένα μεγάλο ποσοστό του μισθού σας σε κρατήσεις για ένα κοινωνικό κράτος περιορισμένης κοινωνικής αποτελεσματικότητας;
Διαθέτετε κάποιο τίτλο τεχνικής εκπαίδευσης, πτυχίο πανεπιστημίου ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης, αλλά οι ευκαιρίες για ανεύρεση ποιοτικής και δημιουργικής εργασίας είναι περιορισμένες;
Σας ζητoύν προϋπηρεσία τη στιγμή που μόλις ολοκληρώσατε τον κύκλο εκπαίδευσης και καταρτισής σας;
Η επιχείρηση στην οποία δουλεύετε δεν επενδύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας; Λειτουργεί με τη λογική του γωνιακού μικρο-μάγαζου;
Ξέρουμε τι ακριβώς σας συμβαίνει και για ποιο λόγο.
Κατά πάσα πιθανότητα είστε νέοι, στην ηλικιακή ομάδα 25 με 35.
Στην πρωινή σας εργασία, εάν κι εφόσον εργάζεστε, δεν βγάζετε πάνω από 700 ευρώ το μήνα καθαρά.
Αποφοιτήσατε από το πανεπιστήμιο, το ΤΕΕ, το ΙΕΚ και το franchise εκπαιδευτήριο με πολλά όνειρα. Οι φιλοδοξίες σας όμως κόντυναν με το πρώτο ράπισμα που δεχτήκατε στον εργασιακό χώρο.
Θεωρείτε ότι είναι αδύνατον να φτάσετε το οικονομικό και κοινωνικό status των γονιών σας.
Αισθάνεστε ότι δουλεύετε χωρίς αντίκρισμα.

Είστε η γενιά των 700 Ευρώ.!!

hot_alkis

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Δεν νοείται κέρδος στις επιχειρήσεις χωρίς ταυτόχρονη συμπίεση των μισθών των εργαζομένων προς τα κάτω ή έστω συγκράτηση τους. Αλλά αυτά είναι γνωστά σε όλους μας. Βαθιά πίστη μου είναι ότι αυτός που είναι πραγματικά και το ξαναλέω πραγματικά καλός πάντα επιβιώνει όσο μεγάλος και αν είναι ο ανταγωνισμός. Όλοι στην Ελλάδα ονειρεύονται ένα παχυλό μισθό και μια θέση στο Δημόσιο. Δυο δεδομένα που σε καμιά περίπτωση δεν συνδυάζονται (δεν μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα και τους παρατρεχάμενους τους). Όλοι λίγο πολλοί έχουμε ένα πτυχίο πανεπιστημίου κατά συνέπεια έχει δημιουργηθεί ένα επιστημονικό προλεταριάτο με γνώσεις που σπάνια ανταποκρίνονται στην «ονομαστική» αξία που προσδίδει το πτυχίο. ʼρα υπάρχει μεγάλη προσφορά έμψυχου υλικού (υπερπληθώρα θα έλεγα) χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες ανάγκες στην αγορά εργασίας. ʼρα φυσική συνέπεια να υπάρχουν μισθοί πείνας.

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
Δεν νοείται κέρδος στις επιχειρήσεις χωρίς ταυτόχρονη συμπίεση των μισθών των εργαζομένων προς τα κάτω ή έστω συγκράτηση τους. Αλλά αυτά είναι γνωστά σε όλους μας. Βαθιά πίστη μου είναι ότι αυτός που είναι πραγματικά και το ξαναλέω πραγματικά καλός πάντα επιβιώνει όσο μεγάλος και αν είναι ο ανταγωνισμός. Όλοι στην Ελλάδα ονειρεύονται ένα παχυλό μισθό και μια θέση στο Δημόσιο. Δυο δεδομένα που σε καμιά περίπτωση δεν συνδυάζονται (δεν μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα και τους παρατρεχάμενους τους). Όλοι λίγο πολλοί έχουμε ένα πτυχίο πανεπιστημίου κατά συνέπεια έχει δημιουργηθεί ένα επιστημονικό προλεταριάτο με γνώσεις που σπάνια ανταποκρίνονται στην «ονομαστική» αξία που προσδίδει το πτυχίο. Άρα υπάρχει μεγάλη προσφορά έμψυχου υλικού (υπερπληθώρα θα έλεγα) χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες ανάγκες στην αγορά εργασίας. Άρα φυσική συνέπεια να υπάρχουν μισθοί πείνας.

Ακριβώς! Η τεχνική να συμπιέζεις το επίπεδο των μισθών προς τα κάτω. Και ύστερα μου μιλάνε και για επένδυση σε ανθρώπινο κεφάλαιο...Ο ¨Ελληνας πρέπει να ξεφύγει από την λογική του Δημοσίου. Πως; Με το να μην υπάρχει νομιμότητα (τουλάχιστον άμεση) στο Δημόσιο τομέα. Με άλλα λόγια, όσοι προλάβανε να μπουν, μπήκανε. Από εδώ και πέρα όμως θα υπάρχει σύμβαση υπό το καθεστώς ιδιωτικού τομέα. 600-700 ευρώ μισθός και όποιος γουστάρει. Θέλεις μονιμότητα; Κάτσε 10+ χρονάκια με σύμβαση στο δημόσιο με 600 ευρώ. Άμα γουστάρεις. Εξυπηρετείς καλά τους πελάτες - κόσμό; Πάρε και μπόνους ανάλογα με την εξυπηρέτηση που προσφέρεις. Όχι "μη μου άπτου" αλλά να ξεσκίζεσαι να εξυπηρετήσεις γιατί &#
945;υτό θα σημαίνει bonus στον μισθό σου. Η περικόπή των μισθών στο Δημόσιο θα οδηγήσει σε μείωση του ελλείματος, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (ολόκληρος ο Δημόσιος Τομεά να λειτουργεί στο στυλ των ΚΕΠ μέχρι αργά το απόγευμα - βάρδιες =>πρόσληψη νέων ατόμων (αλλά με συμβαση με βάση το καθεστώς που ισχύει στον ιδιωτικό τομεά). Και αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα όχι όμως με επιβάρυνση των επιχειρηματιών (για να μην οδηγηθούμε σε μία αύξηση της τιμής των προϊόντων ή απωλήσεων) αλλά μέσω επιδοτήσεων  - κινήτρων αλλά και των χρημάτων που θα εξασφαλιστούν από την περικόπή δαπανών του Δημοσίου Τομέα. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγικότητας στον ιδιωτικό τομέα.

Απλά μία σκέψη.Τι θέλω να πω; Λύσεις υπάρχουν αλλά όλοι φοβούνται το πολιτικό κόστος

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Mπράβο Κronos για το thread!
Δεν θα σταθώ τόσο στο τι και πως αλλά στις συνέπειες.
Ξεκινώντας από το δημογραφικό πρόβλημα, θα διαπιστώσουμε πως σιγά-σιγά ο ηλικιακός μέσος όρος των ψηφοφόρων θα ανεβαίνει.
Κατά συνέπεια στο μέλλον τα κόμματα θα πλειοδοτούν στην "εξυπηρέτηση" των συνταξιούχων.
Κατά συνέπεια η νέα γενιά που περιγράφετε θα υφισταται διαρκώς περιστολή των προσδοκιών της από την πολιτεία.
Αυτό με την σειρά του θα αποτρέψει την νέα γενιά από τον γάμο και την τεκνοποίηση με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση του δημογραφικού.
Με αυτά υπόψη, θα έλεγα ότι όσο αυτή η καταπίεση συνεχίζεται η νέα γενιά θα προστρέχει σε ομάδες των άκρων, με μοιραία την σύγκρουση.
Αν και δεν ανήκω σε αυτήν την ομάδα οικονομικά ξέρω ότι είναι πολύ ευκολο έστω και για μικρό χρονικό διάστημα να ξαναβρεθώ και δεν μου αρέσει σαν προοπτική.
Οι προηγούμενες γενιές έχουν πολλές ευθύνες και κάποτε θα κληθούν να "πληρώσουν"

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Αν δεν υπάρχει μονιμότητα στο δημόσιο και είναι όλοι με συμβάσεις, ο καθένας θα κοιτάζει να διώξει τους προηγούμενους για να βάλει άλλους... και αυτή η διαδικασία θα θεωρείται και νόμιμη...

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Διάβασα για την κίνηση του g700 και μου έκανε εντύπωση, γιατί πραγματικά θίγει ένα σημαντικό πρόβλημα και αγγίζει ένα χώρο που δεν είχε έκφραση μέχρι τώρα.

Spartan_King

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Οταν καιγεται το σπιτι του διπλανου σου κινδυνευει και το δικο σου...

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
Καλυτερα να μη μιλαμε για δημοσιο οταν οι περισσοτεροι ειναι στον ιδιωτικο και περνουν και κατω απο 700.
Επειδη το κοβω η συζητηση να μετατρεπεται σε πολιτικη σε λιγο,απλα να θιξω κατι τουλαχιστον που εχει σχεση με τις πουτανες και ας το παρουμε και απο μια αλλη πλευρα.
Ειμαι χτες μεταξουργειο και πηδαω ενα αραπακι.Στο 10 λεπτο μου λεει οτι ο χρονος μου τελειωνει,ανεβαζω τελικες και τελειωνω πατ κιουτ.
Σηκωνεται το μαυρακι να φυγει(σονια),της λεω ποτε δουλευεις παλι?Μου λεει οτι ειναι εκτακτη και συχναζει αθηνας.
Της λεω εκει ειναι το γραφειο μου.
Αυτο ηταν!
Τηλεφωνο εδωσε,εκατσε αλλα 5 λεπτα στο δωματιο μεχρι να ντυθω εγω!Μου μιλαγε ποσα βγαζω,αν εχω κοπελα κτλ.
Ετσι και ο νεοελληνας σημερα!
Ενω ξεκιναει ενα επαγγελμα με ονειρα,τρωει την φαπα των 600 θα πω εγω και ακομα πιστευει οτι ειναι μεγαλομενος για μεγαλεια και χλιδα.
Ετσι και το αραπακι,γαμιεται για 15 ευρω με πακιστανο και στο παιζει γκομεναρα οταν της λες οτι εισαι φραγκατος.
Το θεμα ειναι σε ολα η νοοτροπια.
Θελουν ολοι αραλικι,χωρις αφεντικο και με 2000χιλ το μηνα και ας εχουν τελειωσει το λυκειο.
Δε μιλαω για φοιτητες που στην μειοψηφια τους εστησαν κωλο και πραγματικα διαβασαν ενω οι περισσοτεροι ολη μερα αραλικι σε καφε και γκομενες.
Απορω λοιπον με τετοια νοοτροπια που εχουμε γιατι παραπονιουμαστε?
Ειλικρινα πιστευω οτι ειμαστε οι πιο ευκολοπιστη φαρα στα ΜΜΕ που υπαρχει στον πλανητη.
Το προβλημα ειναι το εργασιακο η τα κεφαλαια που σημερα βγαζουν εκπροσωπους κληρονομους εδω και 30 χρονια μερικες οικογενειες?
Μηπως καλα μας κανουν?
Ας ασχοληθουμε με μπουρδελα και ψωλοτριχες γιατι η κατασταση ειναι δραματικη και για μας και για τις επομενες κυριως γενιες!
Μονο αν χυθει αιμα θα επελθει αλλαγη σαυτο το κωλοκατεστημενο σημερα.

Επισκέπτης
Το διάβασα και εγω στις σ/κ εφημερίδες το νεο κοσνεπτάκι με τα Γ700 και έφριξα!

Αυτες τις μαλακίες εφευρίσκουν οσοι προσπαθούν να ΄΄ομαδοποιήσουν'' και να γενικεύσουν τη μετριώτητα και ανικανότητά τους (ίσως και την τεμπελιά τους) και αρχίζουν τα G700, ΒΛ567 και τα αρχίδια μου κουνιούνται.

Βάλτετο καλά στο μυαλό σας (στους νέους απευθύνομαι). Το ταβάνι των αποδοχών σας σε αυτη τη ζωή το καθοριζεται ΕΣΕΙΣ. Εκτός βεβαια αν ειστε εντελώς ανίκανοι και στερείστε ολοσχερώς δεξιοτητων (όχι απαραιτητα επιστημονικων, ό υδραυλικός της περιοχής μου είναι ενας πλούσιος ανθρωπος, το ιδιο και ο κηπουρός) οπότε είστε αξιοι της μοίρας σας και δεν σας λοιπάμε καθόλου που θα ψωφήσετε στη ψαθα.

Όποιος θελει να πετυχει (υποκειμενικό βεβαια αυτο) σε αυτη την ζωή, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Όποιος θέλει να βγάλει χρήματα, τό ίδιο. ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. Το πρωί στη φαμπρικα, το απογευμα σε βενζινάδικο, το βαδυ γκαρσόνι. ΟΡΕΞΗ να υπάρχει.

Όσο για τους τεμπέληδες/ανίκανους ας συνεχισουν να κλαιγονται και να G700αριζονται. Με τετοια μυαλά, σε λίγο θα έχουμε G-500 και G-300....

Με τις υγείες σας, τεμπελόσκυλα!

hot_alkis

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Συμφωνώ απόλυτα με όλους σας και ιδιαίτερα με τον RavenM. Αλλά μου κάνει εντύπωση. Γιατί ενώ όλοι, λίγο ως πολύ έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Δημόσιο έχει πεθάνει σαν φορέας απασχόλησης με την έννοια ότι δεν προσφέρει σοβαρές επαγγελματικές διεξόδους και ίσως αρχίζει να γίνεται κυρίαρχη ιδεολογία (δεν λέω σιγά ? σιγά) από την άλλη πλευρά, βέβαια, όλοι εκεί θέλουν να βολευτούν. Και μην μου πείτε η ανεργία φταίει σε αυτό, γιατί δεν το πιστεύω. Πάντα, έστω και υποσυνείδητα, πάλι όλοι εκεί θέλουν να καταλήξουν. Ίσως σε αυτό οφείλεται ότι ζούμε σε κοινωνία της υποκρισίας. Για να ξεκαθαρίσω τις προθέσεις μου δεν είμαι κάποιος πληγωμένος που δεν κατάφερε να διοριστεί στο Δημόσιο και όπως λέει και ο μύθος «όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» απεναντίας θα έλεγα δούλεψα ως Δημόσιος Υπάλληλος μόνιμος και το 2003 παραιτήθηκα μετά από 8 χρόνια εργασίας ενώ έπαιρνα γύρω στα 1100  ευρώ τότε. Παραιτήθηκα γιατί δεν θεωρούσα τον μισθό ικανοποιητικό ούτε και τις συνθήκες εργασίας ικανοποιητικές για τον μισθό που έπαιρνα και την έκανα. Ποτέ δεν φοβήθηκα την δουλειά, πάντα πίστευα -με όση αντικειμενικότητα διαθέτω- ότι έχω και ικανότητες και γνώσεις ότι θα τα καταφέρω και μέχρι σήμερα  μπορώ να πω ότι τα κατάφερα και με το παραπάνω. Παρά το γεγονός ότι είμαι πτυχιούχος και με μεταπτυχιακό και κάνω διδακτορικό τώρα ποτέ δεν με ενδιέφερε ότι ντε και καλά πρέπει να βρω δουλειά σε αυτό που έχω σπουδάσει, αλλά ούτε και θα ντρεπόμουν να κάνω την οποιαδήποτε δουλειά αν θεωρούσα ότι είμαι ικανοποιημένος με αυτή οικονομικά, ακόμα και σκουπιδιάρης και το εννοώ αυτό.  Ο πραγματικά καλός επιβιώνει όσο μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός. Αρκεί να υπάρχει όρεξη για δουλειά και όταν λέω δουλεία σκληρή δουλεία, να στρώνει τον πισινό του κάτω και να δουλεύει.

Επισκέπτης
Συμφωνώ με Gamao και Raven. Ο καθένας όπως στρώνει έτσι κοιμάται, κι όποιος αξίζει πάει μπροστά, όποιος δεν αξίζει δεν πάει. Εγώ έστρωσα την κωλάρα μου κάτω (παρόλο που διάβασμα δεν γούσταρα ποτέ, μαθητής του 14-15 ήμουν), σπούδασα, πήρα και το μαστεράκι μου και η πρώτη μου δουλειά ήταν 704 ευρώ (240.000 δρχ) + 117 ευρώ μπόνους (40.000 δρχ). Σύνολο 821 ευρώ (279.755 δρχ). Και σιγά-σιγά ανέβηκα. Και σιγά-σιγά, πήρα λεφτά στα χέρια μου. Έτσι είναι. Στις ιδιωτικές εταιρίες (δεν έχω εμπειρίες από δημόσιο τομέα) "όταν τα φέρνεις, τότε τα παίρνεις". Όταν δεν φέρνεις λεφτά, από που να σου δώσει?

Δηλαδή τι θέλουν να μας πούνε τώρα... απόφοιτος Λυκείου να παίρνει πρώτο μισθό 1500-2000 ευρώ επειδή δεν τα βγάζει πέρα ή επειδή θέλει να μείνει μόνος του μακριά από τους γονείς του? Σοβαρευτείτε λίγο γιατί το μέλλον σας είναι δυσοίωνο... εμένα προσωπικά ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ, οπότε μην μου την πέσουν αυτοί του "G700". Δικό σας το πρόβλημα, κοιτάξτε να το λύσετε όπως έλυσα κι εγώ κάποτε το δικό μου.

iaswnas

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Nαι ρε φίλε Λιώμα , πόσες ώρες όμως δουλεύεις για να βγαλεις λεφτα τωρα που ανέβηκες... και αν κλεισει η εταιρία απο που θια ξαναξεκινήσεις μισθολογικά παλι και  και και ...

Ο ιδιωτικός τομέας έχει αμοιβές αλλα και μεγάλη εκμετάλευση και ανασφαλεια...

iaswnas

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
1
προς hot akis"Δεν νοείται κέρδος στις επιχειρήσεις χωρίς ταυτόχρονη συμπίεση των μισθών των εργαζομένων προς τα κάτω ή έστω συγκράτηση τους.¨"""

ΤΡΕΛΟ ΛΑΘΟΣ .Φυσικά και εννοειται! Με την επένδυση σε καινούρια μηχανήματα που θα κανουν ποιο γρηγορα και καλυτερα τι δουλειά με την δημιουργία κενοτομιας που θα δημιουργήσει καλύτερεσ μεθοδουσ παραγωγης κα υπηρεσιων.Με λιγα λογια κερδος με βάση την έρευνα (Φιλανδία) και τις επενδυσεις (ΗΠΑ).

Τι εχουμε απο αυτα στην Ελλαδα.Μηπως τιποτα οεο....? Αρα στην Ελλαδα μονο με λιγοτερο κοστος-->μισθους ψαχνουν το κερδος .ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΣΑΣΤΕ.....

Επισκέπτης
Εμενα ο πρωτος μισθός ήταν 225.000 δρχ (660?)(1994). Με πτυχείο Πολυτεχνίου και τόπ ΜΒΑ. ʼ, και ένα 1000αρακι Nissan Chery, full expenced. 2 Μισθοί Μπόνους (αφου εφερα σε χρημα τα 50πλάσια). Το δευτερο χρόνο, για να με κρατησουν, μου εδωσαν 450.00 (1.325?). Το αμάξι εγινε 1.600αρι και το μπονους 5 μισθοί. Δούλευα 12 ωρες την ημέρα με πολλα ταξίδια έξωτερικό και στρες. Αλλά γούσταρα. Και το εκανα συνειδητοποιημενα και με ευχαριστηση. Ποτε δε δυσανασχετησα και εκανα ότι επρεπε συμφωνα με την εργασιακή εταιρική κουλτούρα. Σεβαστηκα τις ιεραρχίες (άσχετα αν τις υπέθελπτα :2funny:).

Όσο για τους G-700, όπως είπε και ο Λιώμας, μη τολμήσει κανενας να μας την πέσει ή να δικαιολογηθεί...ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ μου και μενα....δικο τους το προβλημα....

Επισκέπτης
Αντε, να κανουμε και ενα δωρεαν σεμιναριάκι περι μισθών και κοστους....

ΔΕΝ υπάρχει μικρος ή μεγαλος μισθός. Υπάρχει added value προιόν/υπηρεσία. Αυτό σημαινει ότι αν αυτο που προσφέρεις στην αγορά δεν έχει προστιθέμενη αξία (αρα και κέρδος)κατι παει στραβα με το στρατιγικό σχεδιασμό της επιχειρησης. Στις δυτικές χώρες, δεν υπάρχει η δυνατοτητα του cost leadership. 'H παραγεις added value και innovative προιόντα ή το κλείνεις. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ. ΠΑΝΤΑ, ΚΑΠΟΥ, ΚΑΠΟΙΟΣ, θα είναι φτηνοτερος απο εσένα. ΣΥΝΕΧΩΣ. ʼρα καταρρίπτεται ο μύθος ότι οι υψηλοί μισθοί επιρεάζουν την ανταγωνιστικότητα. Η έλλειψη στρατιγικής, προστιθεμενης αξίας και διαφοροποίησης την επιρεάζου. Αυτά.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Δεν είναι έτσι ρε RavenM, liomas. Δηλαδή , θέλετε να μας πείτε ότι ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία? Και όλοι αυτοί που το λένε παγκοσμίως, έχουν πάθει ομαδική παράκρουση? Δεν μπορείς να είσαι τέλειος. Στη ζωή δεν μπορούν όλοι να έχουν μάστερ ρε παιδιά. Μην τρελαθούμε. Πολλοί έχουν το απολυτήριο λυκείου.( ΔΕΝ είμαι μέσα σε αυτούς. Έχω τελειώσει το Ε.Κ.Π.Α.).Προσωπικά στη ζωή θα τα βγάλω πέρα μια χαρά. Αλλά ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. Ο γάμος πέταξε. Τα έξοδα είναι πολλά .Εγώ έκανα ό,τι πέρναγε από το χέρι μου. Ήμουν σωστός. Λύκειο με 18 τέλειωσα , πτυχίο 2 ʼριστες ξένες γλώσσες. Τί πληρώνω εγώ. Και  εγώ κατηγορώ τον νεοέλληνα και τη νοοτροπία του, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση φταίει το σύστημα. Οι πολυεθνικές και τα αφεντικά (και δεν είμαι κομμουνιστής) που για να γιγαντώσουν τα κέρδη τους πατάνε επί πτωμάτων. Δεν τους κάνεις για τη δουλειά σε πετάνε στο δρόμο. Και πλέον θα επιβιώσουν μόνο οι άριστοι. Εμ, η κοινωνία δεν έχει μόνο άριστους

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Ούτε είναι λύση κάτι που διάβασα πιο πάνω, δούλεψε 10 δουλειές για να βγάλεις πολλά. Πλάκα κάνουμε? ʼνθρωπος είμαι ,όχι σκλάβος. Και αυτό το ωράριο που έχω με ξεθεώνει.Τί γυναίκα να δω, ποιά παιδιά να χαρώ αν φύγω στις 7:00 και γυρνάω στις 23:00?  Η κοινωνία που πετάει όποιον δεν είναι αριστούχος έχει πρόβλημα. Γι'αυτό η κατάθλιψη θα κάνει θραύση στο μέλλον, όπως λένε οι ειδικοί. Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και εργασίας με τις πολυεθνικές να αδιαφορούν για την ανθρώπινη ύπαρξη και να θέλουν "Κέρδος,κέρδος, κέρδος" θα μας σκοτώσουν όλους.Καθόλου δικαιώματα. Ποιός από όσους δουλεύουμε στον Ιδιωτικό τομέα έχουμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς? Ποιός παίρνει επίδομα ανθυγιεινής εργασίας αν δουλεύει σε υπολογιστή? Και το πρόβλημα της ανεργίας θα μας χτυπήσει πιο μετά, στα 55. Όταν θα έχουν έρθει οι καινούριες γενιές. Τότε να δείτε. Ποιός θα σας προσλάβει στα 55? Εύχομαι να μην είστε κι εσείς φίλοι RavenM, liomas σε αυτούς. Ήδη μερικοί της σειράς του νονού μου 45άρηδες με διδακτορικά την πατάνε από νέους. Η λύση είναι μια. Κοινωνική επανάσταση. Τα πλούτη τους , το αίμα μας.

Επισκέπτης
Είναι ένα θέμα που καίει .
Προσωπικά διαφωνώ με την άποψη ότι όποιος τα φέρνει αμοίβεται .
Τα πιπινάκια του Fame Story τα φέρνουν αλλά αυτό τι σημαίνει ;
Πρέπει να προσανατολιστούμε όλοι εκεί ; . Επίσης και οι πουτάνες τα φέρνουν . Που είναι οι αναλογίες αξίας του προϊόντος εκεί .
Προσωπικά γνωρίζω πολλές περιπτώσεις ατόμων που επέστρεψαν απο master  του εξωτερικού και δεν μπορούσαν να εργαστούν ούτε ώς καθηγητές σε φροντιστήριο διότι δεν ήταν αρκετά "φτηνοί" .
Την ίδια ώρα η Πάολα και η κάθε "σκυλού" σε μαγαζί βγάζει ποσά που θα έκαναν ακόμα και τα εταιρικά λιοντάρια να χλωμιάσουν .
Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο και βγαίνει απο τα όρια της οικονομιάς . Αγγίζει λίγο πολιτική , λίγο κουλτούρα .
Το σύστημα είναι εναντίον των ανθρώπων πολύ περισσότερο απο ότι στο παρελθόν.

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Ρε παιδιά, αν παίρνουμε όλοι 1300? βασικό μισθό, όπως λέει και το ΚΚΕ!, τότε οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών δε θα αυξηθούν ανάλογα; Κλαίνε αυτοί που παίρνουν 700?, τι να πουν και στο Βιετνάμ που αμοίβονται λιγότερο και απ' τους Κινέζους!! Και γιατί δεν "ανοίγουν" μια δική τους δουλειά όλοι αυτοί; Παρακαλάνε στον ΕΟΜΜΕΧ να δώσουν επιδοτήσεις. Και οι Αλβανοί, που πολλοί αντιπαθούν, μέσα σε 15 χρόνια, με μικρότερους μισθούς, έχουν αγοράσει τα μισά περίπτερα και σουβλατζίδικα και κονομάνε 150? τη μέρα.
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!! Κάποια στιγμή πολλοί θα γίνουν υπάλληλοί τους και θα το χαρώ! Σε κάθε εποχή υπάρχουν ευκαιρίες, αρκεί να είναι κάποιος έτοιμος να τις αρπάξει. Αλλά τι να πει κανείς για τη γενιά του φραπέ....

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Και κάτι που ξέχασα. Να δω, όλοι εσείς που διαμαρτύρεστε, όταν και αν ανοίξετε δική σας επιχείρηση, ΠΟΣΑ θα δίνετε στους υπαλλήλους σας!!!Τ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom