Νέα

Η δεξιά εκδοχή της χούντας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Che Guevara
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 575
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

xxx

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Νομίζω πως για άλλη μια φορά έχουμε μπερδέψει την βούρτσα με την.... οδοντόβουρτσα. Σε μερικά πράγματα ο bene είχε κάποια ψήγματα δίκιου, αλλά με τον τρόπο που τα είπε το έχασε και αυτό γιατί η παραληρηματική στάση του, καταδεικνύει άνθρωπο πωρωμένο, κολλημένο, δογματικό και τραμπουκοθερμοκέφαλο οπαδό μετά από ήττα της ομάδας του. Δεν έχω και εγώ την καλύτερη άποψη για τους Κνίτες γιατί η πλειοψηφία τους είναι δογματικοί βολεψιματάκιδες με βαριές παρωπίδες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αρκετά από αυτά που ειπώθηκαν εδώ μέσα, από την αριστερή προσέγγιση, δεν είναι σωστά. Η αλήθεια, ως συνήθως, είναι κάπου στη μέση... Το ιδανικό είναι, κατά την γνώμη μου, να συγκεράσουμε την ελεύθερη οικονομία με την κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι πολύ δύσκολο σαφώς, δεν τρέφω αυταπάτες ότι είναι κάτι εύκολο. Οι όποιες προσεγγίσεις όμως γίνονται, θα έπρεπε να γίνουν με γνώμονα αυτόν τον κανόνα.

ananias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
1.857
Πόντοι
216
ρε σεις μαγκες,επειδη εχω βαρεθει τοσα χρονια τους ελληναραδες να παραπονιουνται για αχρηστες μαλακιες,θα σας δωσω καποια στοιχεια να καταλαβετε τι παιζει...

1-Η ελλαδιτσα,ειναι μια ελιτσα στον χαρτη.Για τους περισσοτερους στον πλανητη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ-Πολυ λιγοι γνωριζουν την υπαρξη της και ποσο μαλλον την τοποθεσια της.

2-Επειδη ολοι ειναι τεμπεληδες και αχρηστοι,πιστευουν οτι φταιει ο καπιταλισμος που αυτοι δεν εχουν λεφτα,και μας το παιζουν αριστεροι.ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ-κουμμουνισμος=γιοκ!ΕΣΣΔ παει τελειωσε,σβηστηκε απτον χαρτη-πως-το-λενε.
Το κεφαλι κατω και δουλεια αν θελετε να βγαλετε τιποτα,και να τα φησετε αυτα περι χουντας,ταγματασφαλιτες,και μαλακιες.

3-"αταξικες" κοινωνιες ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΤΕ-ΕΥΤΥΧΩΣ!-για να στερηθουμε την ελευθερια ν ανοικουμε καπου διαφορετικα απτους αλλους?καποιοι ειναι πιο αξιοι,και αξια ανοικουν σε ανωτεροι κοινωνικη καστα.Δεν μπορει ο δημοσιος υπαλληλος π.χ. να ναι στην ιδια ταξη μ εναν καρδοχειρουργο-αλλοιμονο!

4-η χουντα εκανε ενα κακο-εδωσε "τροφη" και αφορμη στην καταρα του ΚΚΕ σ αυτην την χωρα.Για οσους δεν το ξερουν,ο κομμουνισμος δεν εχει διαφορα με τον φασισμο-μονο το κοκκινο φοντο αλλαζει.

5-Για το χαλι της ελλαδας ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ/ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ/ΜΑΣΩΝΟΙ κλπ-και οι ελληναραδες μια χαρα τα καταφερνουν και την γαμανε την ελλαδα μια χαρα.Οι ξενοι ουτε που ξερουν την υπαρξη της χωρας αυτης,και κανεις δεν ενδιαφερεται να "κλεψει τον ελληνισμο" η κατι τετοιο ηλιθιο.Και τα μαρμαρα της ακροπολης πχ,ελληνες θα τα πουλησαν στους αγγλους,εφ οσον ειναι αιωνιο το φαινομενο του ελληνα "που πουλαει την μανα του για λεφτα"-μην κρυβοσαστε πισω απτο δαχτυλο.

Η μονη σωτηρια της ελλαδος θα ταν η εκκενωση της απο τους ελληνες,δυστυχως.Μονο οι ελληνες του εξωτερικου ειναι οντως ελληνες...Ολοι οι αλλοι ειναι απλα "φιλελευθεροι".

Αυτα σας τα γραφει ενας "ξενος"(για δες ρε παιδι μου) που γνωριζει καλυτερη ορθογραφια απο τον μεγαλυτερο ποσοστο των ελληνων.Σας λεει κατι αυτο?

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Στην Ιαπωνία ακόμα αυτοκτονούν από ευθιξία, όταν στην ψωροκώσταινα παίρνουν και προαγωγή... οπότε τι συγκρίσεις να κάνουμε με αυτές τις χώρες;

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Οσο για το "τυρρανικο" καθεστως του καστρο ρωτηστε τους ιδιους τους κουβανους τι προτιμουν, αυτα που εχουν τωρα ή μια ιμπεριαλιστικη κυβερνηση των ΗΠΑ? Αν και δε νομιζω οτι χρειαζεται να τους ρωτησετε. 47 χρονια ειναι λιγα? Γιατι δεν εκανε ποτε κανεις επανασταση παρομοια με αυτη του φιντελ που εριξε τον Μπατιστα? Νομιζεται οτι δεν μπορουσαν αν ηθελαν?
Πώς να κανει κανεις επανασταση ρε μεγάλε στην Κούβα , αφου οι αντιφρονουντες εφυγαν για ΗΠΑ (ή εχουν εξαφανιστει?)? Μονο οσοι υποστηριζουν τον Φιντελ εμειναν....

kakoslikos

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2005
Like
7
Πόντοι
1
dstp έγραψε : "Και το κράτος θυμάται τις αρμοδιότητές του κάθε τέλος 4ετιας..."
------------------------------------------------------------------------
Ναι. Είτε μας αρέσει είτε όχι έτσι είναι. Τα υπόλοιπα ορθά που έχουν γραφεί εδώ (με κορυφαίο αυτό του TilesTora) δεν τα σχολιάζω γιατί θα μου την πέσει ο in_between με τον οποίο τσακώνομαι σε άλλο thread.

Επισκέπτης
Το να μιλάς για ελεύθερες εκλογές χωρίς συμμετοχή άλλων κομμάτων, διαλόγου, ελευθέρων media κτλ. και να μου παρουσιάζεις ως υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας την..Κούβα δείχνει ότι δεν έχεις κατανοήσει στο ελάχιστο τόσο την έννοια της δημοκρατίας όσο και την έννοια των εκογών..
Απλά να θυμίσω στους φίλους ότι ο Στάλιν, ο Τσαουσέσκου και ο Κιμ Ιλ Σουνγκ επίσης εκλέγονταν από τα εκατομμύρια μέλη του κόμματος με ποσοστά 99%..Αυτό τους κάνει δημοκράτες;

Και για να μην ξεχνιόμαστε, με αντιστοίχου τύπου διαδικασίες εξελέγη και ο Γιωργάκης στην προεδρία του Πασοκ...

Ο "καπιταλισμός" είναι οικονομικό σύστημα, όχι πολιτικό και προσαρμόζεται στις ανάλογες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες...Είναι δε τόσο προσαρμοστικός ώστε καταφέρνει να επιβιώνει και να ευδοκιμεί στην Κομμουνιστική Κίνα..Όσο για τα περί δικτατορίας του προλεταριάτου, αν θέλεις να τα υποστείς, νατο υποστείς  μόνο σου...Εγώ δε θέλω καμία δικτατορία με το σκεπτικό ότι μετά από 2- 3 αιώνες μπορεί να έχουμε πετύχει τη σοσιαλιστική κοινωνία η οποία είναι μια χαρά για μυρμήγκια αλλά όχι και για homo sapiens sapiens...
Μέχρι στιγμής πάντως όπου εφαρμόστηκε ο κομμουνισμός τα αποτελέσματα είναι γνωστά...Εκτός από Ριζοσπάστη διάβασε και τη Μαυρη Βίβλο του κομμουνισμού...Ή μήπως σας δίνουν λίστα απαγορευμένων βιβλίων μην μολυνθεί η σκέψη σας;

Όσο για την Κούβα το "σοσιαλιστικό πείραμα" πήγαινε καλά όσο η μαμά ΕΣΣΔ έδινε επίδομα...Τώρα η Κούβα ζει  από τις βίζιτες και τα λεφτά των τουριστών..Όπως και επί Μπατίστα...

Αγαπητέ φίλε,και στην Ελλάδα έχει πολλά κόμματα.Έχει του Λεβέντη,τον Ολυμπισμό,το κόμμα Ελλήνων Κυνηγών κλπ.Πόσες φορές έχεις δει εκπροσώπους τους στα "ελεύθερα κανάλια";Για πιάσε τους μεγαλομετόχους των "Ελεύθερων καναλιών" να δεις τί είναι και τί σχέσεις έχουν με την πολιτική ηγεσία.Τα μόνα κόμματα που έχουν προβολή είναι τα 2-3 "μεγάλα".Από εκεί και πέρα,το χάος.

Ο Καπιταλισμός φίλε,είναι πολιτικοοικονομικό σύστημα,Όπως και ο κομουνισμός.Αναφέρεις ότι είδες τί έγινε όπου εφαρμόστηκε ο κομουνισμός.Δε μάς είπες αν είδες τί έγινε όταν άλλαξε σε καπιταλισμό.Γέμισαν τα μπουρδέλα Ρωσίδες,ο πλούτος μεταφέρθηκε στον Αμπράμοβιτς και την παρέα του.Η Κούβα αγαπητέ φίλε έχει ένα εμπάργκο 40 περίπου χρόνια,και λογικό να έχουν ελείψεις.Αλλά έχουν χαμόγελο στα χείλη,σε αντίθεση με τους "επαναστατημένους" Βούλγαρους,που πεινάνε.Δεν είναι τυχαίο ότι το ένα μετά το άλλο τα κράτη της Λατινικής Αμερικής,αποκτούν κομουνιστές αρχηγούς.Morales,Chávez,Ortega...Είδαμε και τον "καπιταλιστή" δικτάτορα Πινοτσετ....Τους πέταγαν στη θάλασσα όσους διαμαρτύρονταν.Με την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ.Των δημιουργών του Καπιταλισμού.

Μη βιαστεί κανείς να με πει Κνίτη.ΠΟΤΕ δεν είχα σχέση με ΚΚΕ κλπ κομμάτων.Απλώς λέω την άποψή μου,έστω και αν εργάζομαι σε καπιταλιστική εταιρεία,και πέρνω αρκετά χρήματα σε σχέση με άλλους...

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
καλημερα!!
μαγκες δεν υπαρχει επιστροφη οχι μονο στην ελλαδα αλλα σε ολοκληρο τον κοσμο!!
οι δυτικες κοινονιες με την δυναμη της τηλεορασης και της διαφημισης ελενχουν τα παντα.
μας εχουν σκλαβους δουλους υπηρετες και μας προσφερουν μπαλα σεξ θρησκεια πανηγυρια...(στην αρχαια ρωμη το ελεγαν αρτο και θεαμα) κανενα κομμα η ιδεολογια δεν θα σωσει τους ανθρωπους ουτε οι κομμουνιστες ουτε οι σοσιαληστες ΚΑΝΕΝΑΣ καποιος πριν ειπε οτι κομμουνισμος και φασισμος ειναι περιπου το ιδιο συμφωνω απολυτα!!!
αυτο που πρεπει να κανουμε (ταπεινη μου γνωμη) ειναι ο καθενας να μπορεσει να αλλαξη τον εαυτο του να προσεχει την οικογενια του να μην εχει φθονο για τον συνανθρωπο του και πολλα τετοια.
δημιουργοντας μικρες καλες κοινωνιες ΙΣΩΣ κατι να αλλαξει........

Επισκέπτης
Επειδή το θέμα ψιλοάλλαξε κι αρχίσαμε να αναφερόμαστε στο μπουρδέλο (είμαστε και εντός θεματολογίας του site!!!) που λέγεται Ελλάδα, να πω κι εγώ από την πλευρά μου ότι δυστυχώς το καρκίνωμα αυτής της χώρας είναι η ανεξέλεγκτη και χωρίς όρια ελευθερία. Η χώρα που έφερε την Δημοκρατία στον κόσμο είναι και η χώρα που έχει παρεξηγήσει την έννοιά της.

Συμφωνώ με τον anania, με τον fkmenace και πολλούς άλλους σε αυτά που γράψανε σχετικά με πορείες, απεργίες, το σύστημα, κτλ, κτλ. Το να διεκδικείς κάτι είναι θεμιτό, αλλά θεμιτός πρέπει να είναι και ο τρόπος ο οποίος το διεκδικείς. Ο Έλληνας κλαίγεται ότι δεν έχει λεφτά. Φυσικό είναι γιατί χαλάει λεφτά που ΠΟΤΕ δεν ήταν δικά του. Έχει πέσει στην παγίδα των τραπεζών από ΜΟΝΟΣ του (καμία τράπεζα δεν έρχεται με το τουφέκι να σε ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ να πάρεις πιστωτική κάρτα). Ο άλλος κλαίγεται ότι έχει 4 παιδιά και δεν έχει να τα θρέψει... που πας ρε μεγάλες και σπέρνεις παιδιά αβέρτα από την στιγμή που δεν βγαίνεις οικονομικά? Τι σου φταίνε τα παιδιά? Και το χειρότερο όλων είναι ότι τα χρησιμοποιεί σαν μοχλό πίεσης... εκεί καταντήσαμε. Ένας γνωστός μου μόλις πριν 4-5 μήνες γέννησε στο Ιασώ η γυναίκα του. 6 χιλιαρικάκια για 3 ημέρες. Δική του επιλογή. Λέει όμως "εγώ δεύτερο παιδί αν είναι θα κάνω μετά από 2-3 χρόνια γιατί πολύ απλά ο γιατρός μας είναι στο Ιασώ και 6 χιλιάρικα δεν τα έχω αυτή την στιγμή".

Ο άλλος πάει και παίρνει στεγαστικό δάνειο με δόση 800-900 ευρώ, την στιγμή που ο μισθός του είναι 1000 ευρώ. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 40.000 σπίτια είναι σε πλυστηριασμό. Αυτό, αν θεωρήσουμε ότι κατά μέσο όρο σε ένα σπίτι ζούνε 2-3 άνθρωποι, μεταφράζεται σε 120.000 ανθρώπους των οποίων το σπίτι είναι στον αέρα.

Δηλαδή μιλάμε για common fuckin' sense!!!! Κι εγώ θα ήθελα πολύ να αγοράσω ένα Chrysler Viper αλλά καταρχήν δεν έχω να το πληρώσω, αλλά και να είχα, το κάθε service του θα ήταν ένας ολόκληρος μισθός μου! Και βλέπω κάθε μέρα στην Αθήνα να κυκλοφορούν τόσες χιλιάδες τζιπ (άλλη "μόδα" αυτό!) που αν ήμουν ξένος θα νόμιζα ότι η Ελλάδα είναι τίγκα στις ερήμους!!! Που πας ρε Καραμήτρο με το Cherokee από την στιγμή που ο μισθός σου φτάνει μόνο για τις βενζίνες του! Και που σκατά να κυκλοφορήσεις το Cherokee στους δρόμους της Αθήνας όπου σε ώρες αιχμής ούτε παπάκι δεν χωράει να περάσει?

Κι ας πάμε τώρα στις διεκδικήσεις. Ας πάρω ένα τυχαίο και επίκαιρο παράδειγμα: Οι εκπαιδευτικοί ζητάνε κάποιες αυξήσεις. Αν τα βάλετε κάτω με κομπιουτεράκι θα δείτε ότι οι νέοι μισθοί που ζητάνε, σύμφωνα με το γεγονός ότι ένας καθηγητής δουλεύει 3 ώρες MAXIMUM την ημέρα επί 9 μήνες τον χρόνο, θα δείτε ότι θέλουν ούτε λίγο ούτε πολύ 4000 ευρώ μηνιαίως ΚΑΘΑΡΑ! Από την άλλη όμως, αρνούνται πεισματικά την αξιολόγηση! Καλό αυτό ε? Σου λέει ρε παιδί μου "και ποιος είσαι ΕΣΥ που θα αξιολογήσεις ΕΜΕΝΑ τον ΓΑΜΑΩ, τον ΥΠΕΡΤΑΤΟ, τον ΜΑΓΚΑ όλης της οικουμένης?"

Οι μαθητές/φοιτητές μάχονται για καλύτερη παιδεία. Και πολύ καλώς κάνουν. Κι εμείς δηλαδή οι μεγαλύτεροι δεν θέλουμε καλύτερη παιδεία για τα παιδιά μας? Δεν θλιβόμαστε για το επίπεδο μόρφωσης που υπάρχει σήμερα στα παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου? Να με συγχωρούν οι νεότεροι αλλά στα χρόνια μου η απάντηση στην ερώτηση "τι έγινε την 28η Οκτωβρίου 1940" ήταν λανθασμένη από μαθητές τους οποίους μετρούσες στα δάχτυλα του ΕΝΟΣ χεριού. Έβλεπα τις προάλλες το Taxi-Girl όπου ήταν δύο χαζογκόμενες 20-22 χρονών (φοιτήτριες δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα) και η ερώτηση ήταν "πόσες μπλες και πόσες λευκές ρίγες έχει η Ελληνική σημαία". Μιλάμε πρέπει να κάηκε ο εγκέφαλός τους από την πολύ σκέψη για να το βρούνε (η μία επέμενε κιόλας ότι οι μπλε είναι 7 και οι λευκές 3!!!). Όλα αυτά από κάποιους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι κάνουν όλους αυτούς τους αγώνες για την ΧΩΡΑ μας, την ΕΛΛΑΔΑ μας... Ναι, να κάνεις αγώνες λοιπόν αλλά να κάνεις και την αυτοκριτική σου. Κι οι αγώνες σου δεν θα πρέπει να μπλοκάρουν όλους εμάς τους υπόλοιπους "μαλάκες" που πρέπει να πάμε στις δουλειές μας γιατί στο σπίτι περιμένουν 1-2 στόματα τουλάχιστον για να φάνε. Όσο για τις καταλήψεις, έχετε αναρωτηθεί από τα 1000 σχολεία πόσα πραγματικά γνωρίζουν τον λόγο της κατάληψης? Τον πραγματικό λόγο της κατάληψης και όχι για να αράξουν παρεούλα μέσα, να πιούνε, να παίξουνε χαρτιά και να γαμήσουν καμιά γκόμενα. Κι όλες οι ζημιές που γίνανε? Ποιος θα τις πληρώσει? Που θα πάνε αυτά τα λεφτά? Στην αύξηση των καθηγητών ή στο να αγοράσουν κάνα θρανίο και καμιά καρέκλα επειδή τα κάψανε? Θέλετε να πάνε στους καθηγητές? No problem! Μετά όμως δεν θέλω γκρίνιες ότι το μάθημα γίνεται στρωματσάδα με τα παιδιά να κάθονται οκλαδών, ΟΚ? Κι έρχεται η μέρα της παρέλασης... "θα παρελάσουμε", λέει, "με μαύρα περιβραχιόνια!". Ξέρεις βρε ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ για ποιο λόγο θα παρελάσεις? Ή πιστεύεις ότι ο μόνος λόγος είναι να επιδείξεις τον εαυτό σου σε αυτούς που θα σε χειροκροτούν? Ξέρεις βρε ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ τι έγινε το '40 ή το 1821, τότε που δεν υπήρχες ούτε στα αρχίδια του πατέρα σου? Ρωτάει δημοσιογράφος μαθήτρια 16 ετών "καλά, δεν μπορείτε να μην το κάνετε αυτό με τα μαύρα περιβραχιόνια στην παρέλαση? Δεν μπορείς να καταλάβεις πως θα νιώθουν εκείνοι οι οποίοι πολέμησαν τότε?". Απάντηση μαθήτριας: "Εγώ πιστεύω ότι όλοι αυτοί που πολέμησαν τότε θα είναι υπερήφανοι για εμάς βλέποντας τον αγώνα μας" (!!!). No comments πάνω σε αυτό.

Τέσπα, αρκετά πλάτιασα. Απλά Σάββατο σήμερα, πίνω το καφεδάκι μου κι έχω χρόνο να γράψω αυτά που έγραψα. Το ζουμί είναι ότι το πρόβλημα που έχουμε ως χώρα έχει 3 διαστάσεις: την Δημοκρατία, την οικογένεια και το ότι ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου προς όφελός του. Περαστικά μας, αν και πολύ φοβάμαι ότι πολύ δύσκολα θα διορθοθούν όλα αυτά. Κάθε πέρσι και καλύτερα που λέει κι ο λαός.

Εγγρ.
24 Ιαν 2006
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
1
- Τσε, ο συνεχής εκθειασμός της Κούβας ως τόπο ελευθερίας και προόδου είναι η αγαπημένη ασχολία του κάθε ΚΝίτη που είναι απλά στο σύμπαν του. Εγώ τους παραδέχομαι γιατί παρότι ζουν όπως ζουν , δεν βγάζουν λαλιά γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι το τίμημα του να θεωρούνται επαναστάτες. Αλλά προτού πει κανείς κάτι, ας σκεφτεί ποιο είναι το κίνητρο των χιλιάδων τουριστών που προτιμούν την Κούβα κάθε χρόνο (όχι, δεν είναι οι θάλασσες ΟΥΤΕ οι κουτσομούρες) , καθώς και ας ρίξει μια ματιά στις χιλιάδες των Κουβανών μεταναστών που διαδηλώνουν κάθε τρεις και λίγο κατά του Κάστρο. Για αυτούς αυτός είναι ο προδότης. Δεν λέω ότι έχουν δίκιο, αλλά καλό είναι να καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ διαφορετικές απόψεις , ακόμη και ανάμεσα στους ίδιους τους Κουβανούς , για το αν ζουν "ελεύθερα" ή όχι.

- Κάποιος είπε ότι επί Μπατίστα τους βιάζαν τις γυναίκες. Α, εννοείς η επανάσταση που ήρθε είναι ότι τώρα οι γυναίκες έχουν την ελευθερία να διαλέξουν ποιος θα τις πηδήξει έναντι χρημάτων?

Όντως στην Κούβα τα πράγματα δεν είναι τόσο ονειρικά όσο τα παρουσιάζουν. Έχα πάει εκεί πριν 2 χρόνια και μου έκαναν εντύωση 2 πράγματα. 1. Είναι μια χώρα πολύ έντονα στρατοκρατούμενη. Στρατιώτες, στρατοχωροφύλακες και πράκτορες σε κάθε γωνιά του νησιού 24 ώρες / το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα (και όχι μόνο άνδρες!!!). Όπου και να κοιτάξει κανείς θα δει κάποιο τύπο με πολιτικά, όχι πολύ μακριά, να "κόβει" διακριτικά (ιδίως τους ξένους τους οποίους τους θεωρούν μεν ως εισόδημα αλλά και ως εν δυνάμει απειλή). 2. Οι απλοί άνθρωποι πεινάνε. Είναι πραγματικά θλιβερό το θέαμα. Οποιονδήποτε και να κοιτάξεις στα μάτια πάνω από 1 δευτερόπεπτο, σε πλησιάζει χαμογελαστός για να του δώσεις ένα peso. Ένας δύστυχος έξω από ένα εργοστάσιο πούρων μου ζήτησε τσίχλα βλέποντάς με μόνο να μασάω. Όταν του έδωσα μαζεύτηκαν άλλοι 10 να σπρώχνει ο ένας τον άλλο. Στα ξενοδοχεία οι Κουβανοί πολίτες απαγορεύεται να πατήσουν πόδι και οι μόνοι που μπορούν να μπουν είναι εκείνοι που εργάζονται σ' αυτά. Κοτόπουλο τρώνε 3 ή 6 φορές το χρόνο. Για μοσχάρι και χοιρινό δεν γίνεται λόγος. Ζουν σε σπίτια παμπάλαια και ρημαγμένα, χωρίς κρατική συντήρηση (λόγω του εμπάργκο). Α ναι, παρότι όλοι ανεξαιρέτως είναι κρατικοί λειτουργοί, παρότι οι περισσότεροι πεινάνε, δεν κάνουν απεργίες! Εν τέλει, σε καμμία περίπτωση δεν είναι ο παράδεισος που θέλουν κάποιοι να φαίνεται. Πολύ φοβάμαι όμως ότι αν φύγει ο Fidel και μπουκάρουν οι "κολλητοί" από πάνω, το νησί θα επανέλθει στις παλιές "καλες" μέρες του Batista (πάλι ο απλός κόσμος θα πεινάει).

Τέλος, .... ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα, αλλά τα χειρότερα ίσως να ειναι πολύ περισσότερα.

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
Βασικά ειπώθηκαν αρκετά πράγματα, εκατέρωθεν, και αφού κάποιοι συνάδελφοι όπως ο στρ8 με κάλυψαν, απλά να σχολιάσω κάποια πράγματα που μου έκαναν εντύπωση :

- Τσε, ο συνεχής εκθειασμός της Κούβας ως τόπο ελευθερίας και προόδου είναι η αγαπημένη ασχολία του κάθε ΚΝίτη που είναι απλά στο σύμπαν του. Εγώ τους παραδέχομαι γιατί παρότι ζουν όπως ζουν , δεν βγάζουν λαλιά γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι το τίμημα του να θεωρούνται επαναστάτες. Αλλά προτού πει κανείς κάτι, ας σκεφτεί ποιο είναι το κίνητρο των χιλιάδων τουριστών που προτιμούν την Κούβα κάθε χρόνο (όχι, δεν είναι οι θάλασσες ΟΥΤΕ οι κουτσομούρες) , καθώς και ας ρίξει μια ματιά στις χιλιάδες των Κουβανών μεταναστών που διαδηλώνουν κάθε τρεις και λίγο κατά του Κάστρο. Για αυτούς αυτός είναι ο προδότης. Δεν λέω ότι έχουν δίκιο, αλλά καλό είναι να καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ διαφορετικές απόψεις , ακόμη και ανάμεσα στους ίδιους τους Κουβανούς , για το αν ζουν "ελεύθερα" ή όχι.

- Κάποιος είπε ότι επί Μπατίστα τους βιάζαν τις γυναίκες. Α, εννοείς η επανάσταση που ήρθε είναι ότι τώρα οι γυναίκες έχουν την ελευθερία να διαλέξουν ποιος θα τις πηδήξει έναντι χρημάτων?

- Αυτό που είπε ο λιώμας είναι βασικό. Και δεν το λέω γιατί θέλω να το παίξω δικηγόρος του, αλλά γιατί με απασχολεί και μένα ιδιαίτερα, γιατί είναι το βασικό σημάδι ότι και οι "απεργοί", μπροστά στο να κάνουν τη δουλειά τους , γράφουν στα τέτοια τους όλους του υπολοίπους : θεωρείς ότι όσα γίνονται, με βανδαλισμούς και πήξιμο της Αθήνας σε κάθε πορεία, εκφράζουν την "ιδεολογία" της πορείας?
Εσύ συμφωνείς ΜΕ κάθε πορεία? Με τον κάθε απεργό? Γιατί να ξέρεις ότι πολλοί συνάδελφοί σου αυτό ακριβώς κάνουν. Πορεία να ναι και ό,τι να ναι, τζέρτζελο να γίνεται...

Θα απαντησω πολυ λιττα και επακριβως σε αυτα που μου λες (και που λενε και αλλοι)
1ον: δεν ανεφερα πουθενα εδω μεσα οτι ειμαι ΚΝιτης!!! Γιατι μου επιτιθεστε ολοι κατα αυτο τον τροπο? Συντροφε Bene θα ηθελα να διατηρηθει ενα Α επιπεδο στο post μου! ΟΧΙ στους "κομπλεξικους" της σημερινης κοινωνιας, αυτο ειναι το μνμ μου! Και ναι σπουδαζω και δουλευω κι εγω οικοδομη με τον πατερα μου για να τα βγαλω περα. Μηπως εχεις την ταση που λεγεται "χρυση αυγη"? Λεω τωρα...

2ον: ΟΧΙ με την επανασταση φιλε fkmenace οι γυναικες δεν ειχαν ουτε την ελευθερια να πηδηχτουν εναντι χρηματων γιατι απλα ο φιντελ το απαγορευσε!

3ον: Η πορεια προς τα αντιστοιχα υπουργεια ειναι ενας πολυ υγειης τροπος να διαμαρτυρηθει ενα σωματειο αλλα οι μαλακες οι ευαγγελατοι και λοιποι σας εχουν φλομωσει και σας εχουν στρατολογησει μια συγκεκριμενη σκεψη! Μαθετε επιτελους οτι τα μπαχαλα δεν τα κανουν οι υγειεις της πορειας αλλα οι "κυβερνητικοι" εκπροσωποι στις πορειες που θελουν να ονομαζονται "αναρχικοι"! Γιατι δεν εχουν πιασει κανεναν αναρχικο? Γιατι δεν καταδικαστηκε ποτε κανεις? Ετσι ξεκινησε το post μου θυμαστε??

Πώς να κανει κανεις επανασταση ρε μεγάλε στην Κούβα , αφου οι αντιφρονουντες εφυγαν για ΗΠΑ (ή εχουν εξαφανιστει?)? Μονο οσοι υποστηριζουν τον Φιντελ εμειναν....

Kαι γιατι δεν γυρνανε πισω να κανουν επανασταση? Ή τοσο αγαπανε την πατριδα τους, ή τοσο τους αγαπαει ο λαος της κουβας ή τοσο λιγοι ειναι! Διαλεξε! 1 στα 3 κερδιζει ;)

Φίλε Che,
ο "κόσμος" δεν κατεβαίνει στους δρόμους επειδή βλέπει, κατεβαίνει και επειδή του δείχνουν!!!

Δηλαδη θες να μου πεις οτι ο συνταξιουχος που κατεβαινει συνεχεια σε πορειες του το εχουν "δειξει" οπως λες??

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Το Περού υπό τον έλεγχο της CIA είναι...
΄
Βολιβία ήθελα να γράψω όπου εξελέγη ο Ινδιάνος που άρχισε τις εθνικοποιήσεις΄...
Να τονίσω ότι οι χώρες τις λατινικής αμερικής έχουν υποστεί καταπίεση και δικτατορίες και φτώχεια που θα έκαναν τους δικούς μας αγωνιστές 'η "αγωνιστές" του Πολυτεχνείου (παρτε όποια εκδοχή σας αρέσει) να μοιάζουν με καταληψίες σε νηπιαγωγείο "το χαρούμενο μελίσσι"
ʼλλο Πατακός άλλο Πινοσετ άλλο Βιντέλα

Και σε τελική ανάλυση μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90 όπου ο κύριος εργοδότης- βιομήχανος  ήταν το κράτος σε ποσοστά που θα έκαναν κομμουνιστικό καθεστώς να πει ότι ακόμα και αυτό δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στους ιδιώτες, πάλι η ένδοξη ελληνική αριστερά κλαιγόταν για καταπίεση από το κεφάλαιο (όπου σε ποσοστό 90% ήταν κρατικό, όπως ακριβώς προβλέπει η οικονομική τους θεωρία)...ʼβυσσος η ψυχή του Κνιτη εν ευρεία εννοία...

Και μια τελευταία εώτηση: Ποια χώρα είναι η αγαπημένη των απανταχού πολυεθνικών κολοσσών;
α) Οι καπιταλιστικές ΗΠΑ;
β) Η αναρχοκαπιταλιστική Ελλάδα;
γ)Η Μέκκα του Τραπεζικού συστήματος Ελβετία;
δ) Η ανερχόμενη Ν. Κορέα
ε) Η εργασιομανής Ιαπωνία;
στ) Η Κομμουνιστική Κίνα;

Όποιος απαντήσει σωστά κερδίζει μία εβδομάδα παραμονής σε γκούλαγκ της Σιβηρίας με την αυθεντική κουζίνα της περιοχής και πρόσβαση σε απεριόριστα βασανιστήρια..Μια προσφορά της Περισσός Tours...

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
Επειδη ψιλο ξεφυγαμε θα μας γυρισω λιγο στην greek version, τη δικη μας πραγματικοτητα.
κι επειδη οπως λεει κι ο λαος "οι εχοντες μαχαιρι τρωνε πεπονι" Αυτο ακριβως συμβαινει και σημερα! Οι δικαστες εχουν το μαχαιρι των αποφασεων που βγαζουν οι ιδιοι, αρα θα παρουν τις μεγαλες αυξησεις κι ας φωναζουν ολοι οι αλλοι. Και οι αστυνομικοι θα παρουν, λιγοτερα αυτοι, χαρη στο μικροτερο μαχαιρι του Πολυδωρα. Για τους αλλους "δεν αντεχει η οικονομια"

ΑΠΟΡΙΑ: οι δικαστες του ελεγκτικου συνεδριου, που αποφασισαν και διεταξαν να μην πληρωνονται οι συμβασιουχοι, ποση αυξηση θα παρουν με την αποφαση του μισθοδικιου?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: οσο παιρνει ενας συμβασιουχος για 2 μηνες δουλεια. Για περισσοτερα οι ενδιαφερομενοι ας διαβασουν τι λεει ζευγαρι πολυτεκνων συμβασιουχων στην χθεσινη Ελευθεροτυπια (σελ. 19) και μετα συζηταμε για την εννοια της "τσιπας"

Αποσπασματικα:

"Ο δημητρης 36 και η δημητρα 35 ενα ζευγαρι συμβασιουχων οδοκαθαριστων στο δημο αρτεμιδας, δυο ζευγαρια ματια που κοιτουν ισια ψηλα στον ουρανο γιατι σιχαθηκαν να βλεπουν τα εγκοσμια. Γυρω τριγυρω 4 παιδια (10, 8, 6 και 2), κι ενα στην κοιλια, που θα 'ρθει σε ενα μηνα.
Για την δημητρα δεν υπαρχουν περιθωρια χαρας για το νεο μελος που ερχεται: "Πηρα 1400 ευρω απο το ΙΚΑ για να παω να γεννησω. Αυτα ειναι, τα κραταω, γιατι δεν ξερω τι θα μου συμβει. Εχουμε να πληρωθουμε κι εγω κι ο αντρας μου απο το σεπτ. Ζουμε με δανεικα απο την τραπεζα, χρησιμοποιουμε καρτες για να παρουμε τα απαραιτητα για τα παιδια μας. Βγηκαμε στην τηλεοραση και μας εστειλε η μητροπολη 200ευρω και ενα μπιτονι λαδι!! Απο την αλληλεγγυη μας εφεραν πετρελαιο και μια βιοτεχνια θα φερει ρουχαλακια για τα παιδια. Εμεις ομως δεν θελουμε να ζουμε απο φιλανθρωπια. Θελω τη δουλεια μου για να ζησω τα παιδια μου, δεν ζηταω ελεημοσυνη. Εμας βρηκαν να παιξουν τα πολιτικα τους παιχνιδια... Ας δωσουν τουλαχιστον ενα τελος στην αγωνια μας. Οταν λεω στα παιδια οτι δεν εχουμε λεφτα για να τους παρουμε αυτα που ζητουν και με κοιτουν  και μου λενε 'μαμα γιατι δεν εχεις λεφτα αφου δουλευεις' αυτο ειναι το πιο σκληρο για μενα. Προσευχομαστε καθε μερα, ειναι σα να μου λενε 'παρε τα παιδια σου και πνιξου' κι εγω δε ξερω τι να κανω."

Εδω τελειωνουν οι δηλωσεις και μενει μονο μια λεξη  "Ντροπη"

what_ever

Νέο Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2006
Like
0
Πόντοι
0
Αγαπητέ φίλε,και στην Ελλάδα έχει πολλά κόμματα.Έχει του Λεβέντη,τον Ολυμπισμό,το κόμμα Ελλήνων Κυνηγών κλπ.Πόσες φορές έχεις δει εκπροσώπους τους στα "ελεύθερα κανάλια";Για πιάσε τους μεγαλομετόχους των "Ελεύθερων καναλιών" να δεις τί είναι και τί σχέσεις έχουν με την πολιτική ηγεσία.Τα μόνα κόμματα που έχουν προβολή είναι  τα 2-3 "μεγάλα".Από εκεί και πέρα,το χάος.

Ο Καπιταλισμός φίλε,είναι πολιτικοοικονομικό σύστημα,Όπως και ο κομουνισμός.Αναφέρεις ότι είδες τί έγινε όπου εφαρμόστηκε ο κομουνισμός.Δε μάς είπες αν είδες τί έγινε όταν άλλαξε σε καπιταλισμό.Γέμισαν τα μπουρδέλα Ρωσίδες,ο πλούτος μεταφέρθηκε στον Αμπράμοβιτς και την παρέα του.Η Κούβα αγαπητέ φίλε έχει ένα εμπάργκο 40 περίπου χρόνια,και λογικό να έχουν ελείψεις.Αλλά έχουν χαμόγελο στα χείλη,σε αντίθεση με τους "επαναστατημένους" Βούλγαρους,που πεινάνε.Δεν είναι τυχαίο ότι το ένα μετά το άλλο τα κράτη της Λατινικής Αμερικής,αποκτούν κομουνιστές αρχηγούς.Morales,Chávez,Ortega...Είδαμε και τον "καπιταλιστή" δικτάτορα Πινοτσετ....Τους πέταγαν στη θάλασσα όσους διαμαρτύρονταν.Με την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ.Των δημιουργών του Καπιταλισμού.

Μη βιαστεί κανείς να με πει Κνίτη.ΠΟΤΕ δεν είχα σχέση με ΚΚΕ κλπ κομμάτων.Απλώς λέω την άποψή μου,έστω και αν εργάζομαι σε καπιταλιστική εταιρεία,και πέρνω αρκετά χρήματα σε σχέση με άλλους...

+1
Επειδη αναφερθηκαν και αλλοι εχω να πω οτι το που δουλευει κανεις και το ποσα βγαζει το μηνα δεν εχει να κανει με το τι πιστευει κανεις  πολιτικα και ποια ειναι η αποψη του(δεν αναφερομαι προσωπικα σε σενα dstp). Αυτο το καταλαβαινει κανεις απο το ποσοστο αυτων που δεν εχουν μια ειναι καταχρεωμενοι και συνεχιζουν να ψηφιζουν αστικα κομματα.

str81977  το ειπα και πιο πριν ο κομμουνισμος δεν εχει εφαρμοστει πουθενα μεχρι στιγμης ουτε καν ο σοσιαλισμος δεν εφαρμοστηκε τελειως
Οσο για την "δικτατορια" του προλεταριατου δεν περιμενα να πεις τιποτα διαφορετικο.Επαναλαμβανω, ΠΩΣ ειναι δικτατορια αφου γινεται απο τη πλειοψηφια,την εργατικη ταξη?Τη δικτατορια των αστων μια χαρα την υπομενεις ομως, αλλα τι λεω, αστος δεν εισαι και εσυ?

Η απαντηση ειναι στ(?), ομως δεν ειναι απολυτα σωστη γιατι  η Κινα εχει ξεφυγει εδω και καιρο απο το χτισιμο του σοσιαλισμου και κακως αναφερεται ως παραδειγμα σοσιαλιστικης χωρας.
Το ταξιδι θα το παιρνα αλλα δεν θελω να βαζω σε εξοδα την Περισσος Τουrs που ισα-ισα τα βγαζει περα.Αν ομως μου κανεις δωρο το ταξιδι με την δικια σου εταιρεια, την Ρηγιλλης Tours, τοτε ευχαριστως να παω.

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
"makrykavli" ξερω οτι βλεπεις το ποστ αυτη τη στιγμη αν εχεις προβλημα με αυτα που λεω 1ον στα @@ σε εχω γραμμενο και 2ον θα ασχολουμε με οτι θελω εσυ και μονο που ασχολεισαι μαζι μου και διαβαζεις αυτα που γραφω τιμη μου κανεις. Συγνωμη στους υπολοιπους για την προσωπικη αντιπαραθεση..

φιλαρακο εσυ ασχολησου με το κουβανεζικο πρωταθλημα-

Εμας ασε να ασχολουμαστε με το ελληνικο.

bene

Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
6
ευχαριστω οσους διαβασαν το μοναδικο post mou και συμφωνω με αυτον που με ειπε τραμπουκο εχει δικιο να βγαζει τετοιο συμπερασμα.παροτι δεν ειμαι γενικοτερα οταν ακουω για κουμουνια επειδη την εχω ψαξει πολυ την ιστορια μου γυρνανε τα λαμπακια..αρκετοι σχολιασανε γενικα κανενας ομως αυτα που ειπα..εγω μιλησα συγκεκριμενα για 2-3 πραγματα..

1. κλασσικοι καπιλευτες ξενων αγωνων.π.χ. κανει καταληψη ενα σχολειο θα πανε απο εξω να βαλουν πανο.
2. για τοψεμα του πολυτεχνειου εχω οτι θες απο εφημεριδες πριν και μετα τη χουντα να διαβασεις..επειδη εχω τα παντα μη μπει στο κοπο κανενας ασχετος θα γινει ρομπα.
3.ο κουμμουνισμος εχει εφαρμοστει μια χαρα στη Ρωσσια τη Ρουμανια τη Κινα και ενα σωρο αλλες χωρες με περισσοτερους νεκρους και απο παγκοσμιο πολεμο.ολα τα αλλα ειναι για γελια.
4.κλασσικη συμπεριφορα ψευτο κουλτουριαρη αγωνιστη κνιτη..δεν αφηνει ποτε τη κουβεντα σε ενα σημειο και μιλαει γενικα για ολα.ξεκιναει απο τις συλληψεις εξω απο τα υπουργεια και συνεχιζει με δικαστικους..μονιμως τα ιδια σας εχουμε μαθει ρε.
5.να πατε στη Ρωσσια ζωα
6.Ηλιθιε το ξερεις πως ο βλακο αγωνιστης που εχεις προτυπο ειχε γαμω τα φραγκα και φοραγε rolex.θες να αλλαξεις λιγο το avatar σου με τη φωτο του che να καπνιζει πουρακια αβανας που εφτιαχναν οι μαλακες κουμμουνιστες εργατες και να φοραει rolex.αντε νουμερα

Φιλικα

makrykavlis

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
26
Like
9
Πόντοι
11
6.Ηλιθιε το ξερεις πως ο βλακο αγωνιστης που εχεις προτυπο ειχε γαμω τα φραγκα και φοραγε rolex.θες να αλλαξεις λιγο το avatar σου με τη φωτο του che να καπνιζει πουρακια αβανας που εφτιαχναν οι μαλακες κουμμουνιστες εργατες και να φοραει rolex.αντε νουμερα

Ο Τσε συγκεκριμενα μπορει να ειχε φραγκα(ηταν γιατρος) για τα τοτε δεδομενα της εποχης,αλλα παρατησε παιδια και οικογενεια  και πηγε στην Βολιβια για να κανει επανασταση παιζοντας το κεφαλι του,ενω ηταν βολεμενος.Γι'αυτο και εγινε θρυλος.

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
οταν ακουω για κουμουνια επειδη την εχω ψαξει πολυ την ιστορια μου γυρνανε τα λαμπακια..

Κατι σε psycho... τετοιος μου ακουγεσαι ετσι οπως μας τα λες! χαλαρωσε ρε "ψαγμενε" δε σε κουρεψαμε κι ολας.

το ψεμα του πολυτεχνειου? μαλλον εσυ γιορταζεις τον απριλη ξερεις εσυ απ'αυτα! φορατε τις στολες σας και ριχνεται και καμμια πιστολια για να γουσταρεται κι ολας.. ουστ ρε!

"ΦΙΛΙΚΑ"

xxx

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Μια ερώτηση μόνο σε όλους αυτούς που με τόση έπαρση και "ξερωλογισμό" κρίνουν την εργασία των άλλων ( εκπαιδευτικών κτλ.).
Εσείς τι επαγγέλλεσθε ? Και μη μου πείτε εργάτες και τα τοιαύτα και  μου ξεδιπλώσετε την σύνηθες "ξανθοπουλική" δακρύβρεχτη και πονεμένη ιστορία σας. Το ρωτάω αυτό γιατί από την προσωπική μου εμπειρία και την συναναστροφή μου με πρόσωπα που γνώριζα το πραγματικό ποιόν τους ( επαγγελματικό, οικονομικό κτλ.) οι ποιό "αυστηροί" κριτές των άλλων ήταν οι ανεπάγγελτοι εισοδηματίες και   
τα βουτηροπλουσιόπαιδα που έκαναν "παιχνίδι" στον στίβο της    ζωής με  τα λεφτά και τις πλάτες του μπαμπά. Και επειδή δεν είχαν τα αρχ..δια να σταθούν στα πόδια μόνα τους, εφεύρισκαν κάθε είδους δικαιολογία ( και μαλακία ενίοτε) για να προασπίσουν τα κεκτημένα. Όσο για τους καθηγητές, επειδή γνωρίζω αρκετούς, ξέρω ότι είναι η ποιό παρεξηγημένη κατηγορία εργαζομένων. Πρώτον : Μην μπερδεύετε, στο αθώο και εν πολλοίς κενό μυαλουδάκι σας ( σύμφωνα με τον τρόπο που μεροληπτικά και μονοδιάστατα κρίνετε) τις ώρες διδασκαλίας με τις ώρες εργασίας. Δεν υπάρχει μαλακιοδέστερη προσέγγιση. Η εργασία του εκπαιδευτικού, μνησίκακε και ημιμαθή ζουλού του Ελλαδιστάν, δεν αρχίζει και ούτε τελειώνει μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να διεκπεραιώσει ένα σωρό διοικητικές εργασίες ( δικαιολόγηση απουσιών, έκδοση και αντίγραφα πτυχίων, πρωτόκολλο, πρακτικά συνεδριάσεων συλλόγου διδασκόντων, τήρηση οικονομικών, ασφαλιστικών, φορολογικών και στατιστικών στοιχείων, καρτέλες στοιχείων μαθητών και πλείστα άλλα. Ταυτόχρονα εφημερεύει ως προς την φύλαξη του χώρου του σχολείου ( κοινώς, κάνει τον σεκιουριτά).
Δεύτερον: Μήπως σκεφτήκατε ποτέ, σε ποια επαγγέλματα ο εργαζόμενος εργάζεται και " εκτός οραρίου ". Ο καθηγητής θα πάει σπίτι και θα συντάξει ή θα διορθώσει το διαγώνισμα, θα μελετήσει τα μάθημα και τα σχέδιο μαθήματος της επόμενης ημέρας, θα ενημερωθεί για τα νέα βιβλία κτλ. Ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι, με το που θα "χτυπήσουν κάρτα" θα "κατεβάσουν  τα ρολά" και θα ξανασχοληθούν την επόμενη ημέρα (αν ασχοληθούν με τίποτα...)
Τρίτον: Τα κριτήριά μας πρέπει να είναι και ποιοτικά. Σύμφωνα με έρευνες της Ουνέσκο, μία ώρα διδασκαλίας αντιστοιχεί με τρεις ώρες δουλειάς γραφείου. Πέντε ώρες διδασκαλίας λοιπόν την ημέρα επί τρία ίσον 15 ώρες + τις διοικητικές εργασίες + την εξωσχολική απασχόληση = ; Για κάντε τον υπολογισμό και όχι μόνο εύκολη και εμπαθή κριτική.
Το σύνδρομο "burn out" (την σωματική και ψυχολογική εξουθένωση, σε ελεύθερη μετάφραση) το έχετε ακούσει παντογνώστες μου ; Οι εκπαιδευτικοί είναι από τις πρώτες πληττόμενες επαγγελματικές ομάδες σύμφωνα με πάμπολλες έρευνες
σε όλον τον κόσμο. Γιατί άραγε;
Και ένα τελευταίο ερώτημα. Αφού το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι τόσο άνετο, ωραίο και επικερδές, γιατί 10.000 εκπαιδευτικοί ζητούν μετάταξη σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου ; ε ; Είναι όλοι τους τρελοί και δεν ξέρουν το συμφέρον τους ;
Η μήπως πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που οι αμοιβές τους είναι οι χειρότερες στο ελληνικό δημόσιο αλλά και στην Ευρώπη ; ( Ο μισθός του Έλληνα εκπαιδευτικού ανέρχεται στο 50% του μέσου ευρωπαϊκού όρου όταν των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων στο 75%) Ο κλητήρας της εφορίας, μοχθηρέ πλιατσικολόγε της αρπαχτής και του βολέματος, ως απόφοιτος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και με το γνωστό έργο που παράγει ( μεταφορά ενός φακέλου από το ένα γραφείο στο άλλο) αξίζει να αμείβεται σύμφωνα 
με την συντεταγμένη πολιτεία μας με μισθό διπλάσιο του εκπαιδευτικού !!! Και δεν είναι ο μόνος. Μπορώ να σου αναφέρω πολλές άλλες επαγγελματικές ομάδες που αμείβονται με μισθούς διπλάσιους, τριπλάσιους και τετραπλάσιους του εκπαιδευτικού και με προσφερόμενο έργο πολύ κατώτερο από την παροχή παιδείας και γνώσης...
Αλλά τί λέω τώρα. Παιδεία...
Το τελευταίο πράγμα που θέλετε σε αυτόν τον τόπο, όλοι εσείς οι κρατούντες και οι επωφελούμενοι του συστήματος είναι η παιδεία.
Την φοβάστε γι' αυτό και την πολεμάτε. Ο μορφωμένος και ανοιχτόμυαλος λαός είναι απειλή για εσάς. Απολύτως κατανοητό.
Γι' αυτό και πιστεύω πως δεν πρόκειται να σε πείσω.
Τα κίνητρά σου είναι πολύ ισχυρότερα...

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom