Νέα

Η δεξιά εκδοχή της χούντας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Che Guevara
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 575
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Che μήπως γνωρίζεις κάποιον που λέγεται hrys?????
Ο τρόπος σκέψης σου και το λεκτικό περιεχόμενο του λόγου σου μου τον θυμίζουν.
Εν πάσει περιπτώση σε οποίον δεν αρέσει η ΕΛΛΑΔΑΡΑ να πάει Κούβα και Λατινική Αμερική.
Εμείς εδώ είμαστε καπιτάλες και ιμπεριάλες θα πεθάνουμε.
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι βρε Che δικά μας θα'ναι.
Διότι ο καιρός γαρ εγκύς.

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
οχι δεν ξερω κανενα hrys... εσυ παλι μου θυμιζεις καποιον λιακοπουλο ;)  "ο καιρος γαρ εγγυς!!" :)

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
"Οποιοσδήποτε έχει την ελευθερία να κάνει ό,τι θέλει, αλλά η ελευθερία του να κάνει ό,τι θέλει σταματάει εκεί που αρχίζει του συνανθρώπου του".[/i]

liwma ακριβως! Αυτο ειναι... Γι' αυτο λοιπον και ο ευρυς εργατικος και φοιτητικος κοσμος αγωνιζεται και διαμαρτυρεται! Γιατι αυτοι που εχουν την εξουσια νομιζουν οτι εχουν την ελευθερια να κανουν οτι θελουν πανω στη δικια μας ελευθερια - και το κανουν! Να μη πω τι μας κανουν!
Αρα? Ποιος μιλαει για δημοκρατια?

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
οχι δεν ξερω κανενα hrys... εσυ παλι μου θυμιζεις καποιον λιακοπουλο ;)  "ο καιρος γαρ εγγυς!!" :)

Δεν σου αρέσει ο Λιακόπουλος???? Καλά τα λέει.
Για Ελλάδα λέει, εκτός βέβαια και δεν σου αρέσει η Ελλάδα και πριτιμάς Βολιβία, Βραζιλία και Φιντέλ ή γενικότερα μεζέρια.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
1)Οντως ζουμε σε χουντα , γυρω στο 90% ιδιωκατοικηση , 2αυτοκινητα ανα οικογενεια μεσο ορο ,  κινητο ανα ατομο και αλλαγη του ανα χρονο , τζιρο 1εκατομ ευρω στα μπουζουκια/κλαμπ ανα ημερα , γεματα τα νησια τα καλοκαιρια απο ελληνες τουριστες , απο τους πρωτoυς  σε αγορα cayenne (1,5 ανα ημερα) για να μην πω για τις αλλες μαρκες , καλυτεροι πελατες των πανεπιστημιων του εξωτερικου κλπ. Ολα αυτα νομιζω ειναι πραγματα που τα βλεπουμε καθημερινα με τα ματια μας ανεξαρτητως σε ποια περιοχη μενουμε ή σε ποια ταξη ανηκουμε.Υπαρχουν πραγματικα φτωχοι , δεν ειναι ολοι παμπλουτοι αλλα η μεγαλυτερη μεριδα του πληθυσμου ζει απο ανετα εως πολυ ανετα!Ολοι εχουμε βεβαια δικαιωμα να ζητουμε βελτιωση αλλα οχι
καταστρεφοντας και δυσχεραινοντας την ζωη των αλλων!
2)Γιατι δεν ρωτας τις κοπελες που εργαζονται στα μπουρδελα την γνωμη τους για το συστημα που τοσο θαυμαζεις...?
3)Η πλακα ειναι οτι ολοι οι γνωστοι μου με βιλες ,αμαξια και σκαφη , δηλωνουν κουμουνιστες , ενω οσοι ειναι χαμηλης οικονομικης δυναμης το αντιθετο.
4)Αν και επιθετικο αυτο που θα πω , ειναι η αληθεια , σε οποιον δεν αρεσει εδω γιατι δεν παει να ζησει στη ρωσια , στη κουβα?Πηγαιντε ρε παιδια και αφηστε μας στη χουντα!
Υ.Γ για τον γερμανο αντιφρονουντα:εγω δεν φωναζω για τον εκπαιδευτικο ή τον συνταξιουχο ,οχι επειδη δεν ανηκω σ'αυτος αλλα επειδη δεν πιστευω οτι εχουν δικιο...

SATYROS

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Like
34
Πόντοι
1
Όλους μας ενδιαφέρει τσε για τα παιδιά που αγωνίστηκαν άλλα και για τη νέα γενιά.
Τους λίγο μεγαλύτερους εννοώ.
Αλλά ρε φίλε μετά από κάποια χρόνια καταλαβαίνεις ότι ζωή σημαίνει να περάσεις ωραία και να απολαύσεις πράγματα. Αλλά και να είσαι εντάξει με τη συνείδηση σου και με την αξιοπρέπεια σου. Δηλαδή:
Ο καθένας μας μόνος του να μη δέχεται να δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί,
Να μη δέχεται να κάνει υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνεται,
Να παρακολουθεί τις επιστήμες και τις τέχνες και να έχει άποψη,
Να σέβεται τη φύση,
Να διαλέγει μόνο τα άξια (τα καλά κανάλια να παρακολουθήσει, τα καλά προϊόντα να αγοράσει)
Πίστεψε λοιπόν ότι αν ο καθένας μόνος του ήταν «κύριος» και σεβόταν τον εαυτό του και αγαπούσε τις πραγματικές απολαύσεις όλα θα ήταν καλύτερα. Όλοι φταίμε.
Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε κάτι ?μαζικό και να βγούμε στους δρόμους να φωνάξουμε αντιαισθητικά συνθήματα με τις γροθιές σηκωμένες. Μπορούμε να περάσουμε μηνύματα και με πιο όμορφους τρόπους.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
"Η κατάληψη των χώρων εργασίας, τότε μόνο επηρεάζει την νομιμότητα της απεργίας, όταν προέρχεται από τους οργανωτές και τους εμπνευστές της, δηλαδή κατά κύριο λόγο τα όργανα της συνδικαλιστικής οργανώσεως που κηρύσσει την απεργία και προπαντός από τα μέλη του ΔΣ της οργανώσεως αυτής. Η κατάληψη δεν επηρεάζει το κύρος της απεργίας αν οφείλεται στην δράση μεμονομένων απεργών, οπότε κια προκύπτει ευθύνη των μεμονομένων αυτών ατόμων."

Να σημειώσω ότι κατά την προσωπική μου άποψη, εδώ φταίει πάλι το κράτος, γιατί δεν έχει θέσει κάποιους κανόνες. Προφανώς μιλάμε για στάθμιση δύο αντικρουόμενων δικαιωμάτων, της εργασίας και της απεργίας (@ 23 π.2 του Συντάγματος). (Αν η απόδειξη της συσχέτισης μεταξύ του δικαιώματος της απεργίας και της κατάληψης του χώρου εργασίας είναι ανεπαρκέστατη αν όχι έωλη).

Εφόσον πάγια κρίνεται παραβατική συμπεριφορά των ατόμων που καταλαμβάνουν τον χώρο εργασίας, θα μπορούσαν να θεσμοθετηθούν μέτρα για την καταπολέμηση της. Θες φίλε καθηγητή να μοιράσεις φυλλάδια, να κάνεις πορείες με πλακάτ στους δρόμους ή έξω από τα σχολεία, εκδηλώσεις, συναυλίες, στάσεις εργασίας ή ότι γουστάρεις, εντός των ορίων του συνδικαλιστικού αγώνα. Μαζί σου. Αν όμως κλείνεις τα σχολεία εμποδίζοντας έστω και έναν που θέλει να δουλέψει, λυπάμαι, αλλά θες μάζεμα.

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
Όλους μας ενδιαφέρει τσε για τα παιδιά που αγωνίστηκαν άλλα και για τη νέα γενιά.
Τους λίγο μεγαλύτερους εννοώ.
Αλλά ρε φίλε μετά από κάποια χρόνια καταλαβαίνεις ότι ζωή σημαίνει να περάσεις ωραία και να απολαύσεις πράγματα. Αλλά και να είσαι εντάξει με τη συνείδηση σου και με την αξιοπρέπεια σου. Δηλαδή:
Ο καθένας μας μόνος του να μη δέχεται να δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί,
Να μη δέχεται να κάνει υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνεται,
Να παρακολουθεί τις επιστήμες και τις τέχνες και να έχει άποψη,
Να σέβεται τη φύση,
Να διαλέγει μόνο τα άξια (τα καλά κανάλια να παρακολουθήσει, τα καλά προϊόντα να αγοράσει)
Πίστεψε λοιπόν ότι αν ο καθένας μόνος του ήταν «κύριος» και σεβόταν τον εαυτό του και αγαπούσε τις πραγματικές απολαύσεις όλα θα ήταν καλύτερα. Όλοι φταίμε.
Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε κάτι ?μαζικό και να βγούμε στους δρόμους να φωνάξουμε αντιαισθητικά συνθήματα με τις γροθιές σηκωμένες. Μπορούμε να περάσουμε μηνύματα και με πιο όμορφους τρόπους.

Σε σεβομαι οχι μονο ηλικιακα αλλα και απο τον τροπο σκεψης σου αλλα να σου θυμισω.. Δεν θυμαμαι να πετυχε κανεις τπτ απεναντι σε οποιοδηποτε καθεστως με τους "ομορφους τροπους" που λες. Αντιθετα μεσα απο αγωνες κερδιασμε παρα μα παρα πολλα! Το 35-ωρο, 5νθημερο, ασφαλιση και εργασια με ανθρωπινους ορους και παρα πολλα αλλα.
Απο την αλλη εχω αρχισει να αναρωτιεμαι τι ειναι αυτο που κανει τον FidoDildo να λεει οτι η πλειοψηφεια ζει πολυ ανετα???!!!?!?!?!? Πραγματικα εχω μεινει αφωνος!
3)Η πλακα ειναι οτι ολοι οι γνωστοι μου με βιλες ,αμαξια και σκαφη ,

Α μαλιστα..  μου απαντησες ηδη...

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Το να κατηγορουμε το σημερινο Γιουνανισταν οτι ειναι αστυνομοκρατουμενη χουντα ειναι τουλαχιστον αστειο. Προκειται για το μεγαλυτερο μπαχαλο,κρατος που υπαρχει.ερμαιο του καθενα .Ποσοι κατα καιρους δεν το εχουν ξεφτιλισει? Ποσα παραθυρακια υπαρχουν στους νομους. Κρατος που ο καθενας δηλωνει ο,τι θελει , κανει ο,τι θελει χωρις να δινει λογαριασμο σε κανεναν. Ξερετε τί σημαινει χουντα? Για ρωτηστε τους Κουβανους εξοριστους στις ΗΠΑ...

Επισκέπτης
liwma ακριβως! Αυτο ειναι... Γι' αυτο λοιπον και ο ευρυς εργατικος και φοιτητικος κοσμος αγωνιζεται και διαμαρτυρεται!

Να διαμαρτύρεται, δεν είπα να μην διαμαρτύρεται... αλλά χωρίς να επιβαρύνει κάποιους άλλους στις καθημερινές τους κινήσεις, ή στην περιουσία τους, ή στην ΔΙΚΗ τους εν γένει ελευθερία.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Απο την αλλη εχω αρχισει να αναρωτιεμαι τι ειναι αυτο που κανει τον FidoDildo να λεει οτι η πλειοψηφεια ζει πολυ ανετα???!!!?!?!?!? Πραγματικα εχω μεινει αφωνος!
Α μαλιστα..  μου απαντησες ηδη...
Εγραψα: "Η πλακα ειναι οτι ολοι οι γνωστοι μου με βιλες ,αμαξια και σκαφη , δηλωνουν κουμουνιστε ς , ενω οσοι ειναι χαμηλης οικονομικης δυναμης το αντιθετο."
Δηλαδη σε απλα ελληνικα οσοι γνωστοι μου εχουν πολλα λεφτα δηλωνουν κουμουνιστες και οσοι δεν εχουν ή ειναι φτωχοι δηλωνουν το αντιθετο!
Φανταζομαι εχεις προσεξει οτι απαντας επιλεκτικα σε ερωτησεις και γενικα κρατας οτι σε συμφερει! :sunglasses:
Αλλα αστο αυτο , σε οτι εγραψα για την σημερινη κατασταση της χωρας που λεω ψεμματα?Σε οτι σε ρωτησε ο λιωμας αρχικα που απαντησες?

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Κούραση υπάρχει απλά στην χώρα γιατί παραμένει δυσλειτουργική. Όλοι είναι πολύ ζαλισμένενοι και ότι μας εμποδίζει μας ενοχλεί ασχέτος δικαίου η αδίκου. Γιατί ξέρουμε ότι δεν θα οδηγήσει και κάπου για να κάνουμε την αβάντα ή την αβαρία.
Αυτό ειναι κατάντια και μας έφεραν εκεί οι άχρηστοι μεταπολιτευτές. Τώρα πατρονάρουν την δυσαρέσκεια ανάλογα με τις επιδιώξεις τους.

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
Σας ευχαριστω ολους ανεξαιρετως για τη κουβεντα και τις αποψεις για το θεμα, ειδα ενδιαφεροντα πραγματα και εβγαλα αρκετα συμπερασματα. ο καθενας εχει τα πιστευω του και χαιρομαι που ολοι μας επιχειρηματολογησαμε εδω μεσα γι'αυτα. Δεν πιστευω να μου κραταει καποιος κακια αν ημουν λιγο πιο ενθερμος μαζι του. Ολοι ξερετε οτι αυτες οι συζητησεις ειναι λιγο πολυ εγωιστικες συζητησεις, δεν περιμενεις δλδ να συμφωνησει ο ενας με τον αλλον ειτε εχουν κι οι δυο δικιο ειτε καποιος εχει αδικο. Εγω απλα και ταπεινα αδραξα την ελευθερια λογου και εθιξα ενα κατα τη γνωμη μου πολυ σοβαρο θεμα. Καποιοι δυσανασχετησατε με το θεμα επειδη ειναι σε ακυρο site. Εγω πιστευω οτι το site το τελευταιο διαστημα εχει αποκτησει ενα πιο superior χαρακτηρα αφου θιγονται πολλα και ποικιλα θεματα καθημερινα! Αυτο βεβαιως ειναι υπερ του site. Ευχαριστω λοιπον... Τα δεοντα στους συντροφους μπουρδελιαριδες!

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
Φανταζομαι εχεις προσεξει οτι απαντας επιλεκτικα σε ερωτησεις και γενικα κρατας οτι σε συμφερει! :sunglasses:
Αλλα αστο αυτο , σε οτι εγραψα για την σημερινη κατασταση της χωρας που λεω ψεμματα?Σε οτι σε ρωτησε ο λιωμας αρχικα που απαντησες?

Δεν θα απαντησω σε ηλιθια λογοπαιγνια και οσον αναφορα το liwma σε εβαλε κατηγορο για τις ερωτησεις του? του απαντησα και καταλαβε, αν δεν καταλαβε δικο μας θεμα...
Ειλικρινοτατα ομως δεν εχω σε καμμια περιπτωση σκοπο να ερθω σε ευθεια αντιπαραθεση με κανεναν ουτε σε προσωπικη κοντρα! Σας ευχαριστησα ολους για την πολυτιμη κουβεντα μας..

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Το δικαίωμα της απεργίας καταστρατηγείται από τους απεργοσπάστες. Τώρα το αν οι συνδικαλιστές που αποφάσισαν την απεργία έχουν δίκιο ή όχι, αυτό το γνωρίζουν αυτοί που τους ανέδειξαν.

Η Κούβα κακώς αναφέρεται ως αρνητικό παράδειγμα, διότι είναι μία χώρα που κατάφερε να μείνει ανεξάρτητη παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της ισχυρότερης χώρας.

Υπό αντίστοιχες συνθήκες τι θα είχε συμβεί στην ελλάδα; Όλοι θα έτρεχαν να δηλώσουν αμερικάνοι.

Όσο για το αν η αντίδραση των νέων και των ανέργων είναι δικαιολογημένη ή όχι, πχ στη Γαλλία θα είχαν γίνει πολύ χειρότερα. Όταν ο άλλος δεν έχει να φάει, τότε να φωνάζεις γιατί σου έκλεισε το δρόμο ακούγεται αστείο. Τώρα το ότι κλείνει το δρόμο και ο δάσκαλος που έχει μηδενική ανεργία είναι ένα από τα περίεργα των καιρών.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Η Κούβα κακώς αναφέρεται ως αρνητικό παράδειγμα, διότι είναι μία χώρα που κατάφερε να μείνει ανεξάρτητη παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της ισχυρότερης χώρας.

Αληθεια τωρα ποιος πιστευεις οτι ζει πιο ελευθερα , ενας κουβανος ή ενας ελληνας?
Καποιος παλιοτερα ειχε πει (οχι ακροδεξιος) οι αγωνες για ανεξαρτησια ειναι στην ουσια αγωνες για αλλαγη αφεντικου.

Τσε αυτα που εγραψα δεν τα ειπα ουτε για προσωπικη αντιπαραθεση ουτε για να σου αλλαξω αποψεις ,τα ειπα γι'αυτους που συμφωνουν μαζι μου για να καταλαβουν οτι δεν ειναι ντροπη να μην το παιζεις κουμουνιστης ή λαικιστης(οπως το βλεπουμε στα καναλια επειδη πουλαει)!

Ξερω οτι δεν προκειται ποτε να επικρατησεις κουμουνισμος ή κατι παρομοιο στην Ελλαδα επειδη η βασικη του αρχη αντιτιθεται στη φυση του Ελληνα ,ο οποιος οχι μονο δεν μπορει να τα εχει ολα κοινα ,αλλα θελει να εχει το δικο του σπιτι/αυτοκινητο το οποιο θα ειναι καλυτετο απο του γειτονα και ολοι θα τον ζηλευουν!
Επειδη το ξερω αυτο δεν εχω την αναγκη να σε μεταπεισω ουτε να φωναξω εναντιον οσον εχουν ιδιες αποψεις με σενα!
Αλλα εχω την αναγκη να τα πω αυτα εναντιον σου οταν μου καις το μαγαζι ,οταν μου κλεινεις τους δρομους ,οταν μου κοβεις την πελατεια , οταν μου καταστρεφεις το πανεπιστημιο και τον υποτυπωδη εξοπλισμο του,οταν με το δολωμα της κοπανας βαζεις το παιδι μου σε καταληψη και του στερεις την παιδεια και οταν μου καταστρεφεις τις πραγματικες μου διεκδικησεις  ειτε κανοντας συνεχομενες και ανουσιες πορειες/αγωνες υποβιβαζοντας την εννοια της διεκδικησης και την αξια του πραγματικου μου αιτηματος ειτε παρεισφρυοντας και κανοντας ζημιες στις δικες μου πορειες!
Και ολα αυτα τελικα επειδη εισαι κομπλεξικος που εσυ ησουν λιγοτερος τυχερος και δεν εχεις τοσο καλο αμαξι οσο ο γειτονας!

Μην παρεξηγηθεις δεν απευθυνομαι σε σενα προσωπικα καθως δεν σε γνωριζω , αλλα στην μεγαλυτερη μεριδα ανθρωπων που αποτελει τον χωρο σου!

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
Αληθεια τωρα ποιος πιστευεις οτι ζει πιο ελευθερα , ενας κουβανος ή ενας ελληνας?

Γιατι δεν ρωτας ενα κουβανο να δεις τι θα σου απαντησει?
Να σου πω εγω που εχω ρωτησει?
"Πριν το Φιντελ λιμοκτονουσαμε, δουλευαμε σχεδον τσαμπα και σε αχρειες συνθηκες δεν ειχαμε παιδεια ουτε υγεια και βιαζανε τις γυναικες μας. Τωρα εχουμε δωρεαν υγεια (ενα απο τα καλυτερα υγειονομικα συστηματα παγκοσμιως στην κουβα) δωρεαν παιδια και το σημαντικοτερο δεν βιαζουν τις γυναικες μας!"
[Και ολα αυτα τελικα επειδη εισαι κομπλεξικος που εσυ ησουν λιγοτερος τυχερος και δεν εχεις τοσο καλο αμαξι οσο ο γειτονας!

Μην παρεξηγηθεις δεν απευθυνομαι σε σενα προσωπικα καθως δεν σε γνωριζω , αλλα στην μεγαλυτερη μεριδα ανθρωπων που αποτελει τον χωρο σου!

Προσεχε λιγακι με αυτα που λες γιατι τα διαβαζουν αρκετοι! Εγω δεν παρεξηγουμε εσυ κοιτα μην παρεξηγηθεις απο τους αλλους..

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom