Νέα

Η δεξιά εκδοχή της χούντας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Che Guevara
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 575
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Και το κράτος θυμάται τις αρμοδιότητές του κάθε τέλος 4ετιας...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Οσο για το "τυρρανικο" καθεστως του καστρο ρωτηστε τους ιδιους τους κουβανους τι προτιμουν, αυτα που εχουν τωρα ή μια ιμπεριαλιστικη κυβερνηση των ΗΠΑ? Αν και δε νομιζω οτι χρειαζεται να τους ρωτησετε. 47 χρονια ειναι λιγα? Γιατι δεν εκανε ποτε κανεις επανασταση παρομοια με αυτη του φιντελ που εριξε τον Μπατιστα? Νομιζεται οτι δεν μπορουσαν αν ηθελαν?

Αφού οι κουβανοί αγαπάνε τόσο πολύ τον Κάστρο γιατί δεν κάνει επιτέλους ελεύθερες εκλογές για να το επιβεβαιώσει;

makrykavlis

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
26
Like
9
Πόντοι
11
θα προλαβει?

Απο οτι φαινεται ειναι με τα 2 ποδια στον ταφο!

Επισκέπτης
Τί εννοείς "ελεύθερες εκλογές";Με την CIA;Δυστυχώς για τους Αμερικανούς,απέκτησαν και άλλον εχθρό.Τον Ortega...

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Αντί να λέτε για το πόσο τύρρανος είναι ο Κάστρο, κοιτάξτε πόσο σκατά είναι τα πάντα στο κωλομπαρισταν, όπου επιζείς μονάχα αν είσαι καλός στο ψέμμα και την αρπαχτή!

Αλλά έτσι είναι, κορόιδευε το λαό με λαφσταιλ και άστον να νομίζει ότι με τις "ελεύθερες εκλογές" λύνει τα προβλήματά του!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εννοώ με κάλπη και ελεύθερες υποψηφιότητες, όπως στη Νικαράγουα, όπως και στη Βενεζουέλα, όπως και στην Βραζιλία, όπως και στο Περού όπου από ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ βγήκαν αντιμαερικάνικες κυβερνήσεις με μεγάλες πλειοφηφίες...
Το ότι η CIA μπορεί να παρέμβει δεν είναι επιχείρημα να καταπιέζεται ένας λαός...

xxx

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Παιδιά, μην έχετε αυταπάτες. Όποιος βολεύετε με τον Α ή Β τρόπο, θα είναι υποστηριχτής του υπάρχοντος συστήματος, όποιος οχι θα εναντιώνεται ή θα κάνει τουμπεκί. Αυτό ίσχυε πάντα, αυτό θα ισχύει και στο μέλλον. Το θέμα για μένα είναι με αυτούς που νομίζουν πως είναι καλά ή πως θα είναι για πολύ ακόμα. Δυστυχώς αυτό που βιώνουμε καθημερινά, είναι μια κατρακύλα για την μεγάλη πλειοψηφία και μια συνεχής προσπάθεια απο τους κρατούντες να χρυσόσουν το χάπι ή να μας αποβλακόσουν τελείως ή να μας πείσουν πως υπάρχουν και χειρότερα γι΄αυτό να μην έχουμε περισσότερες απαιτήσεις. Είναι γνωστό το παιχνίδι που παίζουν και το αντιλαμβάνεται ο κάθε ξύπνιος και ανοιχτός νους. Ελέω τραπεζών, βιομηχάνων και κάθε λογής λαμογίων η κατάσταση αυτή θα διαιωνίζεται, αμην....

xxx

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Το αμήν ήταν για το μεγαλύτερο λαμόγιο της σημερινής Ελλάδας, την αγία ημών εκκλησία, με την έννοια της κοσμικής εξουσίας (και των επιλεκτικών φοροαπαλλαγών...) και όχι με την έννοια της θρησκείας.

bene

Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
6
Οταν πηγαινα σχολειο στο ενιαιο πολυκλαδικο λυκειο αθηνων το 1999 στη τριτη λυκειου ειχαν γινει οι μεγαλες καταληψεις.Απο τοτε καταλαβα τι πανια ειναι τα κουμουνια και τι καπιλευτες αγωνων .Και εξηγουμε απλα και κατανοητα.Τα σχολεια κανανε καταληψη για να χασουνε μαθημα και στα αρχιδια μας οταν ειμασταν 17 η παιδεια κλπ.Αιτηματα ειναι τυροπιττα χωρις τυρι κλπ.Για εμενα οποιος λεει το αντιθετο ειναι εκτος ελληνικης κοινωνιας.Η καταληψη γινεται 1000% για να αραζουμε σπιτι..Λοιπον το πολυκλαδικο ειχε περιπου 700 ατομα μαθητες.Μια μερα λοιπον σκαει ο Γαβριλος στο σχολειο ενα πανι και μισο με μυαλο καμενο απο μαλακισμενες θεωριες με ενα πανο που ελεγε κατι για την παιδεια και φυσικα απο κατω ΚΝΕ..Το κακο σας το καιρο ρε μπασταρδοι..Ποιος σας ειπε πως γουσταρουμε τις βρωμερες μασχαλες σας και το κολο ριζοσπαστη σας..Τον λιωσαμε στο ξυλο το πουστη αυτον και καθε κολοκουμουνι που ηθελε να βγει στη τηλεοραση και να πει πως οι καταληψεις ειναι της ΚΝΕ.Η καταληψη ηταν για να παιζουμε μπαλα ρε μαλακες και επειδη θελαμε να αραξουμε.Ολα αυτα τα χρονια η ιδια ιστορια..Μαλακες με ψευτοκουλτουρα και χαζο θεωριες του κολου που φορανε nike και adidas εχουν κινητο nokia και κανουν πορεια στις πρεσβειες εξω οι ξενοι κλπ..Αντε ρε πανια στη Ρωσσια να ψοφισετε οπως ο Ζαχαριαδης που νομιζετε πως μιλατε σε ασχετους.Εγω ρε πανι ξεκινησα να δουλευω οικοδομη 17 χρονων εχω κανει 100 δουλειες και κανενα αρχιδι απο εσας δεν νοιαζετε πραγματικα για τον εργατη.Ολα αυτα ειναι πιπες της Παπαρηγα και του καθε αρρωστου απλυτου που εχετε εκει.Εχετε φραγκα πηγαινετε σε ιδιωτικα και μας το παιζετε αγωνιστες του κολου.Αι στο διαολο μαλακες.Ζωα..Οτι και να μου πεις για ιστορια εισαι για το πουτσο.Στο πολυτεχνειο ολος ο κοσμος ξερει πως πολλες φωτογραφιες ''νεκρων'' ηταν απο περιοδικα ξενα ανθρωπων ασχετων με τα σκηνικα και οταν κανατε πορεια και κηδειες τα φερετρα ειχαν μεσα πετρες αντι για νεκρους.Στον εμφυλιο με χρηματοδοτηση απο τη κωλο-Ρωσσια θελατε να παρετε την Ελλαδα στο τσακ γλιτωσαμε.Εθνικοι προδοτες μια μπασταρδο μειονοτητα ειστε που τσαμπα ζει..Ολοι οι ηγετες σας ειναι σαπιοι.Παπαρηγα με φραγκα και παιδι στο ιδιωτικο.Κανελλη τι να λεμε δεν ξερει τι εχει.Τριανταφυλλοπουλος με Cayenne.Λαζοπουλος αντε γεια.Γκλετσος για δημαρχος..Ζωα!.Μια ζωη μεσ το ψεμα.Ακομα και αυτα που σου λεω τωρα ενω ξερεις πως ειναι αληθεια δεν προκειται να παραδεχτεις τιποτα γιατι απο μικρα παιδια ειστε μεσα στη μουφα.Δεν βαφτιζεστε ψευτο κουλτουριαριδες τι ειστε ρε ανωτερη φυλη νουμερα..Και η πιστη και η εκκλησια μαλακα δεν ειναι ο Χριστοδουλος ουτε οι πετρες που ειναι φτιαγμενα τα μοναστηρια.Ειναι η πιστη μεσα σου.Ειναι αυτο που νιωθεις οταν κοιτας ψηλα..Αλλα εσεις οταν κοιτατε ψηλα βλεπετε μονο χωμα γιατι ειστε ολοι πεθαμενοι..5% ειστε μαλακες κολλημενοι αντι να βγειτε στη ζωη και να κερδισετε με το σπαθι σας ειστε η μειοψηφια που βρωμαει.Οικοδομη εχεις κανει μαλακα να δεις τι ειναι 50ε η πινεις fredoccino στη καφετερια..Εμαθες και απο αγωνες.Υπαρχει κοσμος που δεν ξερει αλλα σε εμας που ξερουμε τι λερα ειστε οχι μονο εσεις αλλα και ολα τα κομματα ειστε ενα ματσο σκατα.Οτι εχω ειναι δικο μου,μονος μου σπουδασα και τωρα δουλευω σε τραπεζα και χαιρομαι που φοραω τι γραβατουλα μου και εχω το αμαξακι μου γιατι εχω δουλεψει ρε πανι..Εσυ καθεσαι με τη ΠΚΣ και κλεινεις τις σχολες γιατι δεν ξερεις τι θα πει κερδιζω τι θα πει δουλευω τι θα πει ειμαι ανθρωπος αυτοδημιουργητος που ξυπναει 6.30 το πρωι και γυρναει 6 το απογευμα.Κολοπαιδα γαμω τη δημοκρατια να γινει κατι να πατε στο διαολο ολα τα κομματοσκυλα.Ειστε το βαρος της κοινωνιας.Και μεθαυριο στη πορεια απλωθειτε να φαινεστε πολλοι μαλακες μαζι και βαλτε και τα κολοπανο σας να λενε μαλακιες αλλα το βραδυ ολοι venue ζωα..Τοση ωρα που διαβαζεις σου στειλανε mms να πας σε rnb παρτυ μαλακα..Κανε  κανα μπανιο πρωτα βρωμιλε..

Φιλικα
kingfuse

what_ever

Νέο Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2006
Like
0
Πόντοι
0
Εννοώ με κάλπη και ελεύθερες υποψηφιότητες, όπως στη Νικαράγουα, όπως και στη Βενεζουέλα, όπως και στην Βραζιλία, όπως και στο Περού όπου από ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ βγήκαν αντιμαερικάνικες κυβερνήσεις με μεγάλες πλειοφηφίες...
Το ότι η CIA μπορεί να παρέμβει δεν είναι επιχείρημα να καταπιέζεται ένας λαός...

Ποιος λαος καταπιεζεται?Ελευθερες εκλογες υπαρχουν.Καθε 5 χρονια γινονται εκλογες για να εκλεγουν αντιπροσωποι για τις επαρχιακες συνελευσεις λαικης εξουσιας και βουλευτες για την εθνικη συνελευση της λαικης εξουσιας.Οι βουλευτες μετα εχουν δικαιωμα να εκλεγουν και στο συμβουλιο του κρατους. Καθε 2.5 χρονια εκλεγονται αντιπροσωποι για τις δημοτικες συνελευσεις.Αρα υπαρχουν και καλπες και να σαι σιγουρος και ελευθερες υποψηφιοτητες.

Ο Καστρο ειναι εκλεγμενος γραμματεας του ΚΚΚ μεσα απο τα 780000+ μελη του κομματος. Παραλληλα ειναι και εκλεγμενος βουλευτης της Εθνικης συνελευσης και μετα μεσω εκλογων Προεδρος του συμβουλιου του Κρατους. Ο προεδρος του συμβουλιου του κρατους ειναι αρχηγος του κρατους και αρχηγος της κυβερνησης. Το συμβουλιο του κρατους ειναι υπολογο στην Εθνικη συνελευση της Λαικης Εξουσιας η οποια ειναι το ανωτερο οργανο της εξουσιας του κρατους.Τι μη δημοκρατικο βλεπεις εδω?

Μεγαλο μερος των Κουβανων ειναι με τα οπλα στο χερι για ενδεχομενη εισβολη εκ Αμερικης, αν θελαν θα ειχαν σταματησει το χτισιμο του σοσιαλισμου και το Καστρο προ καιρου.

Οποιον υποστηρικτη του καπιταλισμου ρωτησεις θα σου πει τα ιδια για την Κουβα, την Σοβιετικη Ενωση και τις λοιπες χωρες που προσπαθησαν και προσπαθουν να χτισουν τη σοσιαλιστικη κοινωνια που ειναι το πρωτο σταδιο της κομμουνιστικης κοινωνιας.Απο την επανασταση ως το περασμα στο σοσιαλισμο υπαρχει μια περιοδος οπου υπαρχει η "δικτατορια" του προλεταριατου στην οποια καταπιεζεται η αστικη ταξη. Στο καπιταλισμο υπαρχει σε ολα τα σταδια του η δικτατορια των πολυεθνικων,των βιομηχανων και των τραπεζιτων στην οποια καταπιεζεται η εργατικη ταξη. Ως γνωστον η εργατικη ταξη ειναι σε ολες τις χωρες πλειοψηφια και η αστικη ταξη μειοψηφια. Αρα σε ποιο συστημα υπαρχει δικτατορια?

Τον κομμουνισμο δεν τον εχουμε δει ουτε στη παραμικρη του μορφη. Εχουμε δει  μονο ενα μικρο σταδιο του σοσιαλισμου  που ειναι το πρωτο σταδιο του κομμουνισμου.
Τον καπιταλισμο απο την αλλη τον εχουμε δει σε ολα του τα σταδια και τον βλεπουμε τωρα στο τελευταιο του, το σταδιο του ιμπεριαλισμου.
Αρα τον καπιταλισμο μπορουμε να τον κρινουμε σαν δοκιμασμενο συστημα, τον κομμουνισμο οχι.

Αξιοσημειωτο ειναι οτι κανεις δεν σχολιασε το πρωτο ποστ του Τσε που μιλα για τις συλληψεις που καναν οι μπατσοι...
Αντι να ποιανουν τους αναρχικους πανε και πιανουν τους ειρηνικους διαδηλωτες για εκφοβισμο του πληθους.Βεβαια θα μου πεις γιατι να τους πιασουν τους αναρχικους?Δικοι τους δεν ειναι...?
Και επειδη ο FidoDildo τα εκανε ενα μπαχαλο πιο πριν σε ποστ και κατηγορει τους κομμουνιστες οτι κανουν επεισοδια εχω να πω τα εξης:
Οι κομμουνιστες και αλλοι αγωνιστες δεν κανουν επεισοδια, αυτα τα κανουν οι αναρχικοι που κυκλοφορουν ελευθεροι γιατι ετσι συμφερει τις κυβερνησεις που ψηφιζετε

Υ.Γ.1 Για το ποστ σου bene  εχω μονο να πω οτι απο τι φαινεται τζαμπα τη γραβατα  που  φορας γιατι απο πολιτισμο και λεξιλογιο μηδεν.Ακομη και να είχες εστω και το παραμικρο δικιο, με το τροπο που τα λες το χασες και αυτο
Υ.Γ.2 Εκτος απο τις βρισιες και τις λασπολογιες που τις ριχνεις καθαρα στου κνιτες τα αλλα σου μερη περι fredducino και rnb ειναι σαν να περιγραφεις αλλες φοιτητικες νεολαιες.
Υ.Γ.3 Εγω ρε πανι δουλευω καθε καλοκαιρι απο 11 χρονων στην οικοδομη

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Η γραβατούλα συνδυάζεται με μεστό πολιτικό λόγο  :o :cheesy: :rolleyes:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Το να μιλάς για ελεύθερες εκλογές χωρίς συμμετοχή άλλων κομμάτων, διαλόγου, ελευθέρων media κτλ. και να μου παρουσιάζεις ως υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας την..Κούβα δείχνει ότι δεν έχεις κατανοήσει στο ελάχιστο τόσο την έννοια της δημοκρατίας όσο και την έννοια των εκογών..
Απλά να θυμίσω στους φίλους ότι ο Στάλιν, ο Τσαουσέσκου και ο Κιμ Ιλ Σουνγκ επίσης εκλέγονταν από τα εκατομμύρια μέλη του κόμματος με ποσοστά 99%..Αυτό τους κάνει δημοκράτες;

Και για να μην ξεχνιόμαστε, με αντιστοίχου τύπου διαδικασίες εξελέγη και ο Γιωργάκης στην προεδρία του Πασοκ...

Ο "καπιταλισμός" είναι οικονομικό σύστημα, όχι πολιτικό και προσαρμόζεται στις ανάλογες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες...Είναι δε τόσο προσαρμοστικός ώστε καταφέρνει να επιβιώνει και να ευδοκιμεί στην Κομμουνιστική Κίνα..Όσο για τα περί δικτατορίας του προλεταριάτου, αν θέλεις να τα υποστείς, νατο υποστείς  μόνο σου...Εγώ δε θέλω καμία δικτατορία με το σκεπτικό ότι μετά από 2- 3 αιώνες μπορεί να έχουμε πετύχει τη σοσιαλιστική κοινωνία η οποία είναι μια χαρά για μυρμήγκια αλλά όχι και για homo sapiens sapiens...
Μέχρι στιγμής πάντως όπου εφαρμόστηκε ο κομμουνισμός τα αποτελέσματα είναι γνωστά...Εκτός από Ριζοσπάστη διάβασε και τη Μαυρη Βίβλο του κομμουνισμού...Ή μήπως σας δίνουν λίστα απαγορευμένων βιβλίων μην μολυνθεί η σκέψη σας;

Όσο για την Κούβα το "σοσιαλιστικό πείραμα" πήγαινε καλά όσο η μαμά ΕΣΣΔ έδινε επίδομα...Τώρα η Κούβα ζει  από τις βίζιτες και τα λεφτά των τουριστών..Όπως και επί Μπατίστα...

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Και η ελλάδα από βίζιτες ζει... όσες δε κάνουν βίζιτες αρκούνται σε 600 ευρώ το μήνα και αν. Κι έτσι όπως πάμε, θα αρχίσουν και οι άντρες να κάνουν βίζιτες για να τα βγάλουν πέρα!

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
+1 str8.

Αν και βλέπω σε λίγο να γινόμαστε το επίσημο forum του Περισσού...

TiLesTora

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2005
Κριτικές
2
Like
71
Πόντοι
1
Με τον κομμουνισμό δεν έχω κανένα πρόβλημα. Φτάνει όσοι έχουν ονοματεπώνυμο σαν το δικό μου να είναι ex officiο ανώτατα στελέχη του κόμματος. Με πιάνεις φίλε what_ever...

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Βασικά ειπώθηκαν αρκετά πράγματα, εκατέρωθεν, και αφού κάποιοι συνάδελφοι όπως ο στρ8 με κάλυψαν, απλά να σχολιάσω κάποια πράγματα που μου έκαναν εντύπωση :

- Τσε, ο συνεχής εκθειασμός της Κούβας ως τόπο ελευθερίας και προόδου είναι η αγαπημένη ασχολία του κάθε ΚΝίτη που είναι απλά στο σύμπαν του. Εγώ τους παραδέχομαι γιατί παρότι ζουν όπως ζουν , δεν βγάζουν λαλιά γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι το τίμημα του να θεωρούνται επαναστάτες. Αλλά προτού πει κανείς κάτι, ας σκεφτεί ποιο είναι το κίνητρο των χιλιάδων τουριστών που προτιμούν την Κούβα κάθε χρόνο (όχι, δεν είναι οι θάλασσες ΟΥΤΕ οι κουτσομούρες) , καθώς και ας ρίξει μια ματιά στις χιλιάδες των Κουβανών μεταναστών που διαδηλώνουν κάθε τρεις και λίγο κατά του Κάστρο. Για αυτούς αυτός είναι ο προδότης. Δεν λέω ότι έχουν δίκιο, αλλά καλό είναι να καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ διαφορετικές απόψεις , ακόμη και ανάμεσα στους ίδιους τους Κουβανούς , για το αν ζουν "ελεύθερα" ή όχι.

- Κάποιος είπε ότι επί Μπατίστα τους βιάζαν τις γυναίκες. Α, εννοείς η επανάσταση που ήρθε είναι ότι τώρα οι γυναίκες έχουν την ελευθερία να διαλέξουν ποιος θα τις πηδήξει έναντι χρημάτων?

- Αυτό που είπε ο λιώμας είναι βασικό. Και δεν το λέω γιατί θέλω να το παίξω δικηγόρος του, αλλά γιατί με απασχολεί και μένα ιδιαίτερα, γιατί είναι το βασικό σημάδι ότι και οι "απεργοί", μπροστά στο να κάνουν τη δουλειά τους , γράφουν στα τέτοια τους όλους του υπολοίπους : θεωρείς ότι όσα γίνονται, με βανδαλισμούς και πήξιμο της Αθήνας σε κάθε πορεία, εκφράζουν την "ιδεολογία" της πορείας?
Εσύ συμφωνείς ΜΕ κάθε πορεία? Με τον κάθε απεργό? Γιατί να ξέρεις ότι πολλοί συνάδελφοί σου αυτό ακριβώς κάνουν. Πορεία να ναι και ό,τι να ναι, τζέρτζελο να γίνεται
Αν εγώ και τρεις κολλητοί απεργήσουμε γιατί στο στέκι μας στου Ψυρρή ακρίβυνε ο καφές , και κλείσουμε για μία ώρα την Πλατεία Ηρώων, μας δικαιολογείς?

in_between

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
επειδη λοιπον εκπροσωπω και τις δυο ιδιοτητες θα σου απαντησω κι αν δε θες μη διαβασεις την απαντηση μου!
Μεσα στην αδικια που μας περιβαλλει μερα με τη μερα οι δικαστικοι αν εχεις ακουσει κινουνται "δικαστικως" για περετερω αυξησεις των αποδοχων τους! Ισχυριζονται οτι πρεπει να αμειβονται ετσι ωστε να ζουν "αξιοπρεπως"-και για να διατηρουν την ανεξαρτησια τους και να μην ενδιδουν σε πειρασμους οπως λενε και οπως δυστυχως συμβαινει!
Αλλα ποιος θα κρινει και θα αποφασισει οτι το λειτουργημα του δικαστικου ειναι επωφελεστερο για την κοινωνια απο του, ας πουμε, εκπαιδευτικου? Σε μια κοινωνια που υποτιθεται η παιδια ειναι θεσμος! και ομως το κρατος στελνει σπιτι τους τους εκπαιδευτικους με μονο μερικες μελανιες ενω τους δικαστικους στις βιλες τους στα προαστια!
Κι αυτο ειναι μονο ενα απο τα πολλα που ωθουν τοσο κοσμο στους δρομους. Για μια καλυτερη ζωη!

Φίλε Che,
ο "κόσμος" δεν κατεβαίνει στους δρόμους επειδή βλέπει, κατεβαίνει και επειδή του δείχνουν!!!
Και με ποια αιτήματα; Να πάει να διδάξει ο δικαστής (ο αδέκαστος εννοείται...) στους μαθητές Ιστορία και να πάει να δικάσει ο Φιλόλογος τους Έλληνες εμπόρους ναρκωτικών ή τον Πάσσαρη ή την "Αλβανική Μαφία";!; Ή να πάει να διδάξει Βιολογία ο Νευροχειρουργός και να κάνει εγχειρήσεις ο Βιολόγος;

Μην είσαι βιαστικός, μην είσαι απόλυτος αν θέλεις!
Αλλά κυρίως μην πατάς την μπανανόφλουδα που σου ρίχνουν!!!... Είναι σωστό ότι χρειάζεται να αυξηθούν οι μισθοί;!; Ναι...
Είναι κακό να γινει μια ... αρχή;!;

Και γενικότερα: στη Γερμανία ή στη Σουηδία ή στην Ολλανδία οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται καλά ή άσχημα;!;
Τους έβλαψε άραγε η παρουσία της Siemens, της VW, της BMW, της Saab, της Philips; Τους αδικούν -ή τους ζημιώνουν!;!- οι μισθοί των Διευθυντών της Daimler - Benz; Των εργατών της VW;

Μην ενεργείς σαν το πράνχας που του ρίχνουν ένα δόλωμα, αυτό πάει ξοπίσω του και ο τσοπάνης περνάει με το κοπάδι...

Σκέψου αυτά που σου έγραψα, πες αν λέω μαλακίες και γιατί ... και σκέψου πού θα ... ήταν η λύση!

in_between

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Και η ελλάδα από βίζιτες ζει... όσες δε κάνουν βίζιτες αρκούνται σε 600 ευρώ το μήνα και αν. Κι έτσι όπως πάμε, θα αρχίσουν και οι άντρες να κάνουν βίζιτες για να τα βγάλουν πέρα!

Να το δεχθώ. Αλλά η Γερμανία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Αυστραλία από τι ζει;!; Η Ιαπωνία;

Το δίλημμα είναι: Ρουμανία ή Κούβα;!; Και ποιος το καθορίζει;

Αναμφισβήτητα στις πέντε χώρες που ανέφερα ΑΡΧΙΚΑ, εξουσιάζουν οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις από τη μια και τα ανώτερα κλιμάκια των πολιτικών κομμάτων, οι Γραφειοκρατικές Ολιγαρχίες όπως τις λέω, από την άλλη... Μπορείς να μιλήσεις αλλά δεν τους πειράζει, μπορείς να διδάσκεις και στο Πανεπιστήμιο και να είσαι Μαρξιστής, και ιμιτασιόν και ορίτζιναλ... Όπως και στις ΗΠΑ και το Ισραήλ και τη Μεγάλη Βρεταννία... Στην Κούβα άραγε δεν γίνεται ό, τι θέλει ο Φιντέλ;!;
Όπως και στις ΗΠΑ ό,τι θέλουν οι Μεγάλες Επιχειρήσεις;...

Για το ανώτερο στάδιο της κομμουνιστικής κοινωνίας, τον κομμουνισμό και την αταξική κοινωνία ... ξανασκέψου το!
Η πραγματική (απόλυτη και άμεση) δημοκρατία είναι υπέροχη σαν ιδέα αλλά νομίζω ότι είναι αντίθετη στην ... φύση των πραγμάτων!

Όχι στη φύση του ... ανθρώπου αλλά στη φύση της κάθε κοινωνικής δομής: εκεί πάντοτε επικρατεί η ανομοιογένεια στις ικανότητες και τις αρετές! Γι' αυτό μόνον κάποια (κατάλληλα!...) ολιγαρχικά καθεστώτα επιβιώνουν ιστορικά! Οι εκλογές χρησιμεύουν για νομιμοποίηση, για ασφαλιστική δικλείδα και για αυτορρύθμιση του καθεστώτος... Αυτορρύθμιση βέβαια αν οι προτάσεις των υποψηφίων διαφέρουν σε κάτι...

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom