Νέα

Η δεξιά εκδοχή της χούντας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Che Guevara
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 575
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

xxx

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Ρε συ bene μην γίνεσαι γραφικός. Και εγώ έχω κάτι εφημερίδες που λένε πως χθες ο ήλιος ανέτειλε από την δύση...
Είναι σοβαρά επιχειρήματα τώρα αυτά ;
Νόμιζα πως έχουμε ένα ελάχιστο επίπεδο διαλόγου και συνεννόησης.
Να συζητήσουμε για την ύπαρξη ζωής στον ʼρη καλύτερα ;

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
bene, είσαι ανιστόρητος και αξιολύπητος. Το τι έγινε στην Κούβα και τη Βολιβία είναι γνωστό, απλώς ο εγκέφαλός σου δε μπορεί να το συλλάβει.

Για τη χρυσή αυγή: Βλέπω να αναφέρεται συχνά-πυκνά και μάλιστα σε άσχετα θέματα. Επειδή ομολογώ πως δεν έχω συναντήσει μέχρι τώρα οπαδό της χρυσής αυγής, θα ήθελα να μου πείτε αν η χρυσή αυγή είναι υπέρ των αυξήσεων στους δικαστές και κατά των συμβασιούχων.

Όσον αφορά την παιδεία και το υποτιθέμενο "έργο" των εκπαιδευτικών, είναι γνωστό, και ακριβώς επειδή εργάζονται πολλές ώρες και κουράζονται έχουν και την όρεξη να κονομάνε από έξτρα θέσεις που κανονικά θα έπρεπε να δίνονται σε άλλους. Και ποιές είναι οι υπηρεσίες στις οποίες ζητούν μετάταξη οι 10.000 εκπαιδευτικοί; Μήπως ντρέπεσαι να μας πεις; Και με ποιόν τρόπο ο "εκπαιδευτικός", υπέρμαχος των απηρχαιωμένων μεθόδων διδασκαλίας, προσφέρει μόρφωση στο λαό; Και τέλος, λέγοντας "βουτηροπλουσιόπαιδα" εννοείς και τα παιδιά των εκπαιδευτικών που περνάνε τα χρόνια της "παιδείας" σε ένα ευνοικό περιβάλλον;

xxx

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Αγαπητε φίλε Τodok.
Δεν ξέρω σε τι έξτρα θέσεις αναφέρεσαι, αλλά αν γίνετε από κάποιους, είναι αρχικά αρνητικό, άσχετα από ποιά θέση υπηρετούν.
Πάντως να ξέρεις πως όταν τα χρήματα που παίρνεις ,τελειώνουν τις 10 πρώτες μέρες του μήνα, αναγκάζεσαι να ετεροαπασχοληθείς για να επιβιώσεις και όχι για να πλουτίσεις.
Όσο για τις μετατάξεις δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου υποθέτω. Δεν είμαι και η στατιστική υπηρεσία να ξέρω ακριβώς. Να ντραπώ γιατί ;;;
Για τις απηρχαιωμένες μεθόδους διδασκαλίας, ο πρώτος που φταίει είναι η πολιτεία που δεν τον επιμορφώνει, όπως γίνεται σε όλα τα σύγχρονα κράτη.
Τώρα, για το τελευταίο πραγματικά δεν το κατάλαβα.
Όταν ο γονιός αμείβεται με 1000 ? το μήνα το παιδί του θεωρείται βουτηροπλουσιόπαιδο ;;; Αυτό κατάλαβες εσύ ; Μην τρελαθούμε.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
+1

str81977  το ειπα και πιο πριν ο κομμουνισμος δεν εχει εφαρμοστει πουθενα μεχρι στιγμης ουτε καν ο σοσιαλισμος δεν εφαρμοστηκε τελειως
Οσο για την "δικτατορια" του προλεταριατου δεν περιμενα να πεις τιποτα διαφορετικο.Επαναλαμβανω, ΠΩΣ ειναι δικτατορια αφου γινεται απο τη πλειοψηφια,την εργατικη ταξη?Τη δικτατορια των αστων μια χαρα την υπομενεις ομως, αλλα τι λεω, αστος δεν εισαι και εσυ?

Η απαντηση ειναι στ(?), ομως δεν ειναι απολυτα σωστη γιατι  η Κινα εχει ξεφυγει εδω και καιρο απο το χτισιμο του σοσιαλισμου και κακως αναφερεται ως παραδειγμα σοσιαλιστικης χωρας.
Το ταξιδι θα το παιρνα αλλα δεν θελω να βαζω σε εξοδα την Περισσος Τουrs που ισα-ισα τα βγαζει περα.Αν ομως μου κανεις δωρο το ταξιδι με την δικια σου εταιρεια, την Ρηγιλλης Tours, τοτε ευχαριστως να παω.

Καλά όλα αυτά αλλά από που συμπέρανες ότι η "εργατική τάξη" είναι πλειοψηφία; Και τι εννοείς λέγοντας "εργατική τάξη" και μάλιστα την αντιδιαστέλλεις με τους "αστούς"; Μήπως πας να ερμηνεύσεις τη σύνθετη κοινωνία του 21ου αιώνα με τα μαρξιστικά εργαλεία ανάλυσης του 19ου αιώνα;
Και να εννοείς ως εργατική τάξη τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, θα έπρεπε να ξέρεις ότι στις μεταβιομηχανικές κοινωνίες είναι μειοψηφία και ότι η πλειοψηφία εργάζεται στην παροχή υπηρεσιών...
Επίσης προλεταριάτο είναι αυτοί που δεν κατέχουν σχεδόν τίποτα και δεν έχουν να χάσουν τίποτα..Σε μια χώρα που το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ξεπερνά το 70%, μάλλον οι προλετάριοι με τη μαρξιστική έννοια είναι συλλελτικά κομμάτια λόγω σπανιότητας...

Ότι γίνονται τρελές αδικίες, διακρίσεις, χωσίματα κτλ. δεν περίμενα να μου το πεις εσύ...Στον ιδιωτικό τομέα εργάζομαι και ξέρω καλά τί παίζει..Η λύση δεν είναι όμως η επιστροφή στις (αποτυχημένες) κολλεκτίβες..

Και κάτι άλλο: Ο κομμουνισμός επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί σε δεκάδες χώρες, σε όλες σχεδόν τις ηπείρους..Σε ορισμένες από αυτές λειτούργησε- και λειτουργεί-  πάνω από 60-70 χρόνια ανεμπόδιστα..Παντού απέτυχε και γρήγορα μεταλλάχθηκε σε στυγνή δικτατορία ... Μήπως τελικά κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα αυτο καθεαυτό; Μήπως είναι ανεφάρμοστο; Λέω μήπως...

Όσο για την Περισσός Τουρς, η οποία ζούσε τόσα χρόνια από τις επιχορηγήσεις της Μόσχας, όπως και το κουβανέζικο θαύμα (διότι από παραγωγή μηδέν), ας τα βγάλει από τις παραστάσεις του Γκλέτσου!

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Αγαπητέ Che, κάποια πράγματα σύντομα :

-Δεν είπα ότι είσαι ΚΝίτης, αλλά το ότι οι περισσότεροι τείνουν να προσβάλλονται όταν τους αποδοθεί ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός και το θεωρούν προσωπική επίθεση, εμένα κάτι μου λέει. Απο εκεί και πέρα πιστεύω ότι σε κάποια αριστερή οργάνωση από αυτές που βρίθουν στα πανεπιστήμια όντως ανήκεις, αλλά δεν μου λέει και κάτι, κι ούτε σε κρίνω από αυτό. Ό,τι γουστάρει κάνει ο καθένας, και στην τελική μπορεί και να μην είσαι.

- Δηλαδή τί εννοείς ότι ο Φιντέλ τους έχει απαγορέψει να εκδίδονται? Καθίστε ρε παιδιά , από τη μία κρίνουμε τους νόμους της χώρας που ζούμε θεωρώντας ότι καταδυναστεύουν τη ζωή μας και από την άλλη προτιμούμε τις αποφάσεις του ΕΝΟΣ? Και να ξέρεις ότι αν τους το απαγόρεψε, μάλλον στο μουνί τους τον έχουν γραμμένο. Και επειδή η ερώτηση στο προηγούμενο ποστ ήταν ρητορική , αλλά η απάντηση σου μου δείχνει ότι μάλλον αγνοείς :

Το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών πάει στην Κούβα είτε για να μείνει σε ξενοδοχεία ειδικά για αυτούς καθ'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού (λέγε με ζώο = Αμερικανό τουρίστα) είτε για να ΓΑΜΗΣΕΙ. Θες να δεις ένα από τα θρεντ που υπάρχουν? Αν βαριέσαι πες το μου και θα σου πω αναλυτικά πως γίνεται στην συνέχεια. Εν κατακλείδει όμως, για να ΓΑΜΗΣΕΙ χαλαρά, με τα πούρα , τα καπελάκια και τα mojito του

Τώρα επίτρεψέ μου να σου πω ότι η τελευταία άποψη είναι παρεξηγήσιμα αφελής.. Και μάλλον κάποιος άλλος έχει στρατολογήσει εσένα προς τη συγκεκριμένη σκέψη. Από τη μία τείνεις να μας πληροφορήσεις σχετικά, και από την άλλη θέτεις δύο αόριστα ερωτήματα ως απόδειξη. Στο ίδιο πνεύμα λοιπόν :

Ο Έλβις ζει. Πώς εξηγείς αλλιώς το ότι κανείς δεν έχει δει, δηλαδή να ανοίξει και να δει, τα κόκκαλα στον τάφο του, καθώς και το ότι υπάρχουν τόσοι κύριοι που το δηλώνουν σε πανό, φορώντας παντελόνια με τούλια και πουκάμισα ανοικτά μέχρι τον αφαλό??

Επισκέπτης
Κάποιος έγραψε ότι η Κούβα είναι γεμάτη στρατιώτες,χωροφύλακες,πράκτορες.Λογικό είναι.Απέναντι έχουν τις ΗΠΑ που θέλουν να ανατρέψουν το υπάρχον καθεστώς και να εγκαταστήσουν κάποιο αχυράνθρωπο όπου θα τον ελέγχουν.Φοβούνται μην επαναληφθεί επιχείρηση σαν αυτή στον κόλπο των χοίρων...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Κάποιος έγραψε ότι η Κούβα είναι γεμάτη στρατιώτες,χωροφύλακες,πράκτορες.Λογικό είναι.Απέναντι έχουν τις ΗΠΑ που θέλουν να ανατρέψουν το υπάρχον καθεστώς και να εγκαταστήσουν κάποιο αχυράνθρωπο όπου θα τον ελέγχουν.Φοβούνται μην επαναληφθεί επιχείρηση σαν αυτή στον κόλπο των χοίρων...

Για δες...Και εγώ που νόμιζα πώς είναι για να καταπιέζουν τους πολίτες και να συλλαμβάνουν τους αντιφρονούντες...

Επισκέπτης
Αν πρόκειται για "τσιράκια" της CIA λογικό να γίνεται.Αλλά και η χούντα της CIA στην Ελλάδα το ίδιο έκανε,σε όποιον φερόταν ότι ανήκε στην αριστερά..Όσο για την καταπίεση των πολιτών,μια επίσκεψη θα σε πείσει.Αλλά απορώ,πώς τόσα χρόνια δεν έχουν επαναστατήσει οι "καταπιεσμένοι" κουβανοί...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Οι καραβιές απελπίσμένων προς το Μαϊαμι τί νομίζεις ότι είναι;
Και όποιος διαφωνεί με τον κάστρο είναι τσιράκι της ΣΙΑ..Μου θυμίζει λίγο τους έλληνες χουντικούς που όποιον διαφωνούσε μαζί τους τον βάφτιζαν κομμουνιστή..
Διαφορετικές "ιδεολογίες", ίδιες πρακτικές...

Επισκέπτης
Ναι πάνε στο Μαϊάμι για να βρουν τη ζωή!Και μόλις πάνε εκεί δεν έχουν ούτε το πιάτο φαΐ που τους έδινε ο Κάστρο.Σαν τους Πακιστανούς κλπ που έρχονται στην Ελλάδα και πουλάνε μπανάνες και λουλούδια στα φανάρια.Κάποια στιγμή θα τα καταφέρουν οι ΗΠΑ να εγκαταστήσουν το δικό τους καθεστώς.Αλλά τα McDonalds δε θα τρέφουν τους πολλούς Κουβανούς αλλά τους λίγους βολεμένους.

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
Οι καραβιές απελπίσμένων προς το Μαϊαμι τί νομίζεις ότι είναι;
Και όποιος διαφωνεί με τον κάστρο είναι τσιράκι της ΣΙΑ..Μου θυμίζει λίγο τους έλληνες χουντικούς που όποιον διαφωνούσε μαζί τους τον βάφτιζαν κομμουνιστή..
Διαφορετικές "ιδεολογίες", ίδιες πρακτικές...

Μηπως εχεις ακουσει πουθενα ποσες αποπειρες δολοφονιας εχει κανει η "τιμημενη" CIA προς τον Καστρο?
Μηπως προχθες ο Ρομπερτ Γκειτς "δ/ντης της CIA" μολις προχθες διοριστηκε υπ. Αμυνης αντι του Ραμσφελντ?
Μηπως η CIA ειναι η ιδια η κυβερνηση?
Συγνωμη τελικα ποιοι ειναι οι δολοφονοι?? Ποιοι ειναι οι δικτατορες?? ρωτηστε το λαο της λατινικης αμερικης που μαυρισε τους υποψηφιους που στηριζε επισημα το κονγκρεσο και ψηφισε τους επαναστατες

Επισκέπτης
βλεπω οτι εχει ανοιξει μια συζητηση για την κουβα!!ρωταω λοιπον ,δεν σας φαινεται περιεργο οτι ολοι οι κουβανοι που φυγαν απο την κουβα και πηγαν στην αμερικη αποτελουν την μαφια της χωρας,εμποροι κοκαινης!!δεν σας φαινεται περιεργο οτι πολλοι απο αυτους ειχαν πληρωθει απο την σια να σκοτωσουν τον φιντελ?στις ΗΠΑ  η ασφαλιση των εργαζομενων ειναι μεν αγαθο ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!!οι εργατες στις ΗΠΑ δεν εχουν ασφαλιση και πλη ρωνουν την νοσηλεια τους και επειδη δεν εχουν τα απαραιτητα χρηματα πολλες φορες δεν εχουν την δυνατοτητα να επισκεφθουν νοσοκομεια!

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Και τα δύο συστήματα είναι βασισμένα στην δίκαιη μοιρασιά του πλούτου. Ο κομμουνισμός πιστεύει ότι ο πλούτος πρέπει να μοιράζεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της κοινωνίας, ο καπιταλισμός ανάλογα με την αξία του καθενός. Quantity over Quality ή πιο επιστημονικά, equity versus efficiency (με δεδομένη την scarcity).

Φυσικά, πρόβλημα και των δύο συστημάτων είναι ο νεποτισμός και η δημιουργία κλειστών κύκλων που νέμονται την εξουσία. Και τα δύο συστήματα τείνουν να διαφθείρονται με αυτό τον τρόπο.

Κοινωνιολογικές μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι υποδεεστέρων ατομικών ή κοινωνικών δυνατοτήτων  (ευφυίας, μόρφωσης, ψυχολογικού προφίλ κα) τείνουν να υποστηρίζουν τον κομμουνισμό. [Δεν θέλω εδώ να κάνω κάποια κριτική, απλώς το επισημαίνω: δεν ισχύει για κάθε περίπτωση αλλά σαν γενική τάση]. Δεν είναι κάτι το πρωτοφανές, μιας και ο κομμουνισμός έχει το ιδεολογικό πλεονέκτημα ως προς αυτό. Υπόσχεται λίγα σε πολλούς σε αντίθεση με τον καπιταλισμό που υπόσχεται πολλά σε λίγους. 

Αντιθέτως, ο καπιταλισμός έχει ένα φυσιολογικό πλεονέκτημα: αναπαριστά καλύτερα την φύση. Οι κανόνες που θέτει (και κυρίως η επιβίωση του καλύτερου) αντανακλώνται τύποις σε κάθε κοινωνία ζώντων οργανισμών, από την αμοιβάδα και πάνω. Ο άνθρωπος μπορεί να προσαρμοστεί ευκολότερα σε αυτόν, λόγω ενστίκτου.

Μια τελευταία παρατήρηση. Στην Ελλάδα, ο κομμουνισμός έχει ακόμα ιδιαίτερο έρεισμα. Μπορεί ίσως να μην γίνει ποτέ κυρίαρχη ιδεολογία, αλλά πάντα θα βρίσκει οπαδούς. Ίσως γιατί ποτέ η Ελλάδα δεν εκτέθηκε στην ένταση της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας άλλων κρατών, αλλά και γιατί ποτέ δεν είχε την ατυχία να γίνει προσπάθεια εφαρμογής του στην πράξη.

Αυτά, και συγνώμη για την απλοποίηση. Ποτέ δεν μου άρεσε η βαθιά ιδεολογία.

Επισκέπτης
sxsitegr στη φύση οι πόροι είναι άφθονοι για να τραφούν τα έμβια όντα.Ο Καπιταλισμός,δίνει στους ισχυρούς πρόσβαση σε αυτά,αφήνοντας τους αδυνάμους να πεθαίνουν.Οι αδύναμοι προκειμένου να επιβιώσουν αντιδρούν.Με επαναστάσεις.Ακόμα και οι χώρες που εφαρμόζουν τον καπιταλισμός,τον έχουν παραποιήσει τόσο,που δε μοιράζουν ορθά τον πλούτο.Όταν μια επιχείρηση έχει κέρδη,πρέπει από τα κέρδη να πάρουν τόσο οι μέτοχοι,όσο και οι συντελεστές παραγωγής.Το τελευταίο σκέλος όλοι το "ξεχνούν"....

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
στις ΗΠΑ  η ασφαλιση των εργαζομενων ειναι μεν αγαθο ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!!οι εργατες στις ΗΠΑ δεν εχουν ασφαλιση και πλη ρωνουν την νοσηλεια τους και επειδη δεν εχουν τα απαραιτητα χρηματα πολλες φορες δεν εχουν την δυνατοτητα να επισκεφθουν νοσοκομεια!

Οσον αφορα τον τομεα της υγειας που διαβασα πιο πανω, σημερα η ελευθεροτυπια εχει ολοσελιδο αρθρο:
"Ιστοριες Αμερικανικης Φρικης" 50 εκατ. αμερικανοι ειναι ανσφαλιστοι (περιπου το 1/3 των αμερικανων). Παγια τακτικη μαλιστα των μεγαλων ασφαλιστικων εταιριων ειναι να αποβαλουν απο τα ασφαλιστικα τους ταμεια αυτους με τα σοβαροτερα προβληματα υγιειας. Ε να μην εχουμε και χασουρα ε? ;)

ερχεσαι στα λογια μου χθες τα ιδια ελεγα..

in_between

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Προσέχετε! Η φύση του ανθρώπου (ποανού; Του Στάλιν, του Χριστού, του Πάσσαρη, του Λαζόπουλου, του Καρυωτάκη, του Καβάφη, του  Κάστρο, του ... φούφουτου; ) είναι αέρας κοπανιστός...

Αν έχετε την υπομονή, διαβάστε στο post που μίλησα για ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των κοινωνιών και τις συνέπειές του. Όσοι (οι λίγοι που) το διάβασαν, το παρερμήνευσαν...

Επισκέπτης
Τί θέλεις να αποδείξεις με την παραπομπή σου;

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Αγαπητε φίλε Τodok.
Δεν ξέρω σε τι έξτρα θέσεις αναφέρεσαι, αλλά αν γίνετε από κάποιους, είναι αρχικά αρνητικό, άσχετα από ποιά θέση υπηρετούν.
Πάντως να ξέρεις πως όταν τα χρήματα που παίρνεις ,τελειώνουν τις 10 πρώτες μέρες του μήνα, αναγκάζεσαι να ετεροαπασχοληθείς για να επιβιώσεις και όχι για να πλουτίσεις.
Όσο για τις μετατάξεις δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου υποθέτω. Δεν είμαι και η στατιστική υπηρεσία να ξέρω ακριβώς. Να ντραπώ γιατί ;;;
Για τις απηρχαιωμένες μεθόδους διδασκαλίας, ο πρώτος που φταίει είναι η πολιτεία που δεν τον επιμορφώνει, όπως γίνεται σε όλα τα σύγχρονα κράτη.
Τώρα, για το τελευταίο πραγματικά δεν το κατάλαβα.
Όταν ο γονιός αμείβεται με 1000 ? το μήνα το παιδί του θεωρείται βουτηροπλουσιόπαιδο ;;; Αυτό κατάλαβες εσύ ; Μην τρελαθούμε.

Eσύ εκφράστηκες με ιδιαίτερο πάθος σαν να μιλούσες για την οικογένειά σου ή και για σένα τον ίδιο. Τώρα λες ότι δεν κατάλαβες, δεν ξέρεις ακριβώς, μπορείς μόνο να υποθέσεις. Κι εγώ περίμενα ότι θα προσέδιδες μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη συζήτηση, αλλά φαίνεται σα να μιμήσαι τις συνδικαλιστικές πρακτικές των εκπαιδευτικών.

Μήπως οι "διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου" που "υποθέτεις" δεν αφορούν ακριβώς το ευρύτερο δημόσιο; Μήπως οι πρώτοι που αντιδρούν σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας είναι οι ίδιοι οι "εκπαιδευτικοί; Μήπως έχουν γίνει έως τώρα αρκετές επιμορφώσεις και τι αποκόμισαν από αυτές οι εκπαιδευτικοί που σε κάθε ευκαιρία τις βάζουν στο βιογραφικό τους; Και μήπως τα παιδιά των εκπαιδευτικών βρίσκονται σε προνομιακό καθεστώς κατά την περίοδο των σχολικών τους χρόνων;

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Τί θέλεις να αποδείξεις με την παραπομπή σου;

Ο δεύτερος δείκτης, το Οικολογικό Αποτύπωμα, μετρά τις απαιτήσεις της ανθρωπότητας στη βιόσφαιρα. Το ανθρώπινο αποτύπωμα τριπλασιάστηκε μεταξύ των ετών 1961 και 2003. Αυτή η έκθεση δείχνει ότι το αποτύπωμά μας ξεπέρασε τη βιολογική ικανότητα του πλανήτη κατά 25% το 2003.

Με άλλα λόγια: ο πλανήτης ήδη παράγει 25% λιγότερο απ' ότι καταναλώνει η ανθρωπότητα μόνο. Θα μου πεις, ο δείκτης δεν αφορά την τροφή.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι φυσικοί πόροι της Γης χρησιμοποιούνται κατά 25% ταχύτερα απ' ό,τι ο πλανήτης μπορεί να τους ανανεώνει, έδειξαν οι αναλύσεις του WWF. Οι μετρήσεις των αποδόσεων των καλλιεργειών, των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της εκμετάλλευσης των δασών δείχνουν πως το «οικολογικό αποτύπωμα» της Ανθρωπότητας (ένας έξυπνος δείκτης βιωσιμότητας που μετράει πόση παραγωγική γη απαιτείται για να ικανοποιήσει τις καταναλωτικές ανάγκες ενός πληθυσμού και λαμβάνει τιμές σε στρέμματα κατ' άτομο) είναι υπερβολικά μεγάλο για να συντηρηθεί.

(Εδώ)

Καλλιέργεια = τροφή. Το κυνήγι το αφήνω στην άκρη γιατί τα πράγματα εκεί είναι χειρότερα.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom