Νέα

Η δεξιά εκδοχή της χούντας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Che Guevara
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 575
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
αντε παλι με τον ΠΕΡΙΣΣΟ!εκει δεν σου μαθαινουν να χτυπας μικρα παιδια,γυναικες ,να τους μαχαιρωνεις και μετα να κρυβεσαι οπως κανουν καποιοι αλλοι!!και ολα αυτα επειδη ειναι αριστεροι !!μαλλον τον θεωρουν μαγκια αυτο το πραγμα!

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Ενας άχθος αρούρης σαν και εσένα δεν είναι ικανός να μου κάνει τέτοια παρατήρηση γιατί αυτά γίνονται λόγω ταχύτητας πληκτρολογίου.

Χαίρομαι που το έχεις πάρει προσωπικά. Και εγώ έτσι το βλέπω.

Σε συμβουλεύω την επόμενη φορά που θα θελήσεις να μου την πεις να είσαι (πολύ) πιο προσεκτικός.

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Χαίρομαι που το έχεις πάρει προσωπικά. Και εγώ έτσι το βλέπω.

Σε συμβουλεύω την επόμενη φορά που θα θελήσεις να μου την πεις να είσαι (πολύ) πιο προσεκτικός.

Και εγώ αυτό λέω. Πρόσεχε.
Εξάλλου μην ξεχνάς ότι εσύ έκανες την αρχή και όχι εγώ.
Θα μπορούσε η διαφωνία σου να είναι πιο ευγενική και πολιτισμένη και όχι στην ειρωνεία αφού δεν γνωριζόμαστε.
Με αρκετούς έχω διαφωνίσει και στο chat έχουν διευθετηθεί όλα χωρίς να έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Και εγώ αυτό λέω. Πρόσεχε.
Εξάλλου μην ξεχνάς ότι εσύ έκανες την αρχή και όχι εγώ.
Θα μπορούσε η διαφωνία σου να είναι πιο ευγενική και πολιτισμένη και όχι στην ειρωνεία αφού δεν γνωριζόμαστε.
Με αρκετούς έχω διαφωνίσει και στο chat έχουν διευθετηθεί όλα χωρίς να έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Ένα σφάλμα στη μεθοδολογία σου είναι ότι πιστεύεις ότι "αφού ήταν έτσι τότε, έτσι θα είναι και τώρα".

"Αφού κάποτε υπήρχε αρχαία σπάρτη, είμαι απόγονος σπαρτιατών".

"Αφού μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα και το ελυνα στο chat, έτσι θα είναι και τώρα".

Δεν είναι έτσι τώρα.

Δε γουστάρω αυτά που γράφεις, αυτά που πιστεύεις, αυτά που εκπροσωπείς, αυτά που πας να πουλήσεις. Και δε γουστάρω και σένα.

Ελπίζω να ήμουν ξεκάθαρος.

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ένα σφάλμα στη μεθοδολογία σου είναι ότι πιστεύεις ότι "αφού ήταν έτσι τότε, έτσι θα είναι και τώρα".

"Αφού κάποτε υπήρχε αρχαία σπάρτη, είμαι απόγονος σπαρτιατών".

"Αφού μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα και το ελυνα στο chat, έτσι θα είναι και τώρα".

Δεν είναι έτσι τώρα.

Δε γουστάρω αυτά που γράφεις, αυτά που πιστεύεις, αυτά που εκπροσωπείς, αυτά που πας να πουλήσεις. Και δε γουστάρω και σένα.

Ελπίζω να ήμουν ξεκάθαρος.

Συμφωνώ και εγώ.

Δεν τραβάω ζόρι εγώ, αλλά εσύ.

Στα @@ μου και αν δεν με γουστάρεις. Ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

Μήπως θα κλάψουμε επειδή ο sincity από το bourdela.com δεν μας γουστάρει????? Ελεος, τι άλλο θα ακούσουμε.

Αφού δεν γουστάρεις τι διάολο και απαντάς ειρωνικά?????

Ελα κόφτο γιατί σε βαρέθηκα - αφού δεν γουστάρεις.
Το τι πουλώ πρόβλημά μου. Αν θέλεις μην αγοράζεις δεν σε υποχρέωσε κανείς αφού εξάλλου δεν γουστάρεις.
Ελπίζω να κατάλαβες.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Ρε παιδια το κουρασαμε. Ας το σταματησουμε.Επειδη σας παω και τους δυο καντε το για μενα :grin: :grin:

Επισκέπτης
Παντως για μια ακομα χρονιά τη μερα του Πολυτεχνειου , ουδεις κληθηκε στα διαφορα πανελ να πει και την αλλη εκδοχη , αυτη των υποστηρικτων της 21ης Απριλη. Ειναι που καποιοι κατηγορουν τον Παπαδοπουλο για λογοκρισια... Ε, ρε υποκρισια... >:(

Έχουν κάποιο αναγνωρισμένο πολιτικό σχηματισμό;Κάποτε είχαν την ΕΠΕΝ.Υπάρχει;Αν υπάρχει,κακώς δεν τους κάλεσαν.Αλλά όχι να καλούν και τον καθένα που αυτοαποκαλείται όπως θέλει.

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ρε παιδια το κουρασαμε. Ας το σταματησουμε.Επειδη σας παω και τους δυο καντε το για μενα :grin: :grin:

Για τον αγαπητό germaon αφιερώνω το παρακάτω όσα και εγώ θυμάμαι από την Συνταγματική Ιστορία και γενικότερα :

Οταν ρωτήσεις κάποιον ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ, ιδιαιτέρως του λεγομένου.......προοδευτικού χώρου, ποιά κινήματα έγιναν τον αιώνα που πέρασε στην Ελλάδα θα σου απαντήσει για την 4ην Αυγούστου1936 ή την 21η Απριλίου 1967.

Τα......δημοκρατικά κινήματα διαγράφονται από τη μνήμη και την αναφορά.

Δυστυχώς όμως γι' αυτούς δεν διαγράφονται από την ιστορία.  Και αν το κίνημα του '36 ενδυνάμωσε τον ήδη πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, το 1909 ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος (Γουδί) έφερε τον Ελ. Βενιζέλο στα πράματα.

Και αν η 21η Απριλίου έφερε τον εισαγγελέα Κόλλια, τον Γεώργο Παπαδόπουλο και τον Σπυράκο τον Μαρκεζίνη, έτσι και το Β' μέρος αυτής έφερε Ανδρουτσόπουλο και εν συνεχεία μαζί με Γκυζίκη και τον θείο του σημερινού πρωθυπουργού Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η παρακάτω στήλη τηλεγραφικά υπενθυμίζει μόνο πως "κινήθηκαν" κάποιοι τον προηγούμενο αιώνα.

- Κίνημα 1909. Μικρή ομάδα αξιωματικών (ανακήρυξαν αρχηγό το στάσιμο εξαιτίας της στάσης του στον πόλεμο του 1897 Ν. Ζορμπά) και υπαξιωματικών (που επιδίωκαν ανέλιξη ως τους ανώτατους βαθμούς).

- Κίνημα Αμυνιτών Σεπτ. 1916, με επικαεφαλής τον Ελ. Βενιζέλο, Π. Δαγκλή, Π. Κουντουριώτη και συνδρομή Γαλλικής μυστικής υπηρεσίας, χωριστικό της Ελλάδας, αφετηρία εθνικού διχασμού. Πρωταγωνιστής ο Γάλλος Ντε Ροκφέιγ.

- Κίνημα Πλαστήρα και Γονατά, Σεπτ. 1922, με κατάληξη τηην δολοφονία των έλι.

- Εμεσσο κίνημα ομάδας αμυνιτών αγιωματικών υπό Κονδύλη, που κατέφυγαν το 1920 στην Πόλη, ενώ συνεχιζόταν η Μικρασιατική εκστρατεία.

- Κίνημα Θ. Παγκάλουτο 1923 που το αντικατέστησε ο Ν. Πλαστήρας στην αυθαίρετη στρατηγία δια του Πιεράκου Μαυρομιχάλη.

- Κίνημα Οκτ. 1923, Γεωργίου Λεοναρδόπουλου, Παναγιώτη Γαργαλίδη και Ζήρα (δεν θυμάμαι το μικρό του όνομα). Απέτυχε, 2000 αξιωματικοί αποτάχτηκαν.

- Κίνημα 1924, του ναυτικού υπό τον πλοίαρχο Ανδρέα Κολλιαλέξη.

- Κίνημα 26-6-1925 και αρχή δικτατορίας του Θ. Πάγκαλου.

- Κίνημα Ιουλίου 1926, ή καλύτερα αντικίνημα Ναπολέοντα Ζέρβα, Βασιλείου Ντερτιλή, Οθωναίου κτλ με επικεφαλής τον Γεώργιο Κονδύλη που ανέτρεψαν τον Θ. Πάγκαλο.

- Κίνημα 10-9-1926, ή καλύτερα νέο κίνημα "Δημοκρατικών Ταγμάτων" υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα και Βασίλειο Ντερτιλή. Απέτυχαν και καδικάστηκαν σε ισόβια δεσμά.

- Κίνημα 5-3-1933 με ηγέτες τον Νικόλαο Πλαστήρα και Σοφοκλή Βενιζέλο . Απέτυχε.

- Κίνημα 1-3-1935, νέο κίνημα με ηθικό αυτουργό τον Ελ. Βενιζέλο και πρωτεργάτες τον Αναστάσιο Παπούλα, Καμμένο, Κοιμήση Μερεντίνη, Σαράφη, Μπουρδάρα (έχει καμμία σχέση με την Βουλετίνα Μπουρδάρα???? - ίσως) και Μπακιρτζή (τον αποκαλούσαν Ερυθρό Συνταγματάρχη).

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Kαι τι σημαίνει αυτή η λίστα; Ότι και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν καταφέρει περισσότερα από τους απογόνους των σπαρτιατών που τρώγαν μαύρα ζουμιά και σκοτωνόντουσαν με τους αθηναίους;

bene

Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
6
εχω 2-3 μερες να μπω αλλα απο οτι βλεπω η μαχη καλα κρατει.ενα πραγμα θελω να σχολιασω μονο..μωρη κοτα che βγηκες απο τη φωλια σου και το παιζεις ειρηνιστης.ποιος σου μιλησει ρε βλαμμενε και κανεις τον μεσολαβητη.αν θελουν να τσακωθουν αστους..λουκια γυρνα στο nba

(sorry σε ολους το ξερω πως ειμαι καφρος αλλα εχει πλακα να βριζω τον che σε 34 σελιδες και να μην απανταει ποτε..)που εισαι μωρη αδερφηηηηηηηηηηηηηηηηη

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Παντως για μια ακομα χρονιά τη μερα του Πολυτεχνειου , ουδεις κληθηκε στα διαφορα πανελ να πει και την αλλη εκδοχη , αυτη των υποστηρικτων της 21ης Απριλη. Ειναι που καποιοι κατηγορουν τον Παπαδοπουλο για λογοκρισια... Ε, ρε υποκρισια... >:(
Μα και να τους καλεσουν θα φυγουν οι αλλοι φιλε μου.Το χουμε δει το σκηνικο.Με το που θα αναφερθει τι κληρονομισε η Μιμη και τι Η Δεσποινα φευγουν ολοι οι ταχα δημοκρατες βριζοντας.
Επιτελους αρση του ασύλου!!!!Επιτελους σεβαστειτε τους Ελληνες πολιτες!!

makrykavlis

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
26
Like
9
Πόντοι
11
- Κίνημα 1909. Μικρή ομάδα αξιωματικών (ανακήρυξαν αρχηγό το στάσιμο εξαιτίας της στάσης του στον πόλεμο του 1897 Ν. Ζορμπά) και υπαξιωματικών (που επιδίωκαν ανέλιξη ως τους ανώτατους βαθμούς).

- Κίνημα Αμυνιτών Σεπτ. 1916, με επικαεφαλής τον Ελ. Βενιζέλο, Π. Δαγκλή, Π. Κουντουριώτη και συνδρομή Γαλλικής μυστικής υπηρεσίας, χωριστικό της Ελλάδας, αφετηρία εθνικού διχασμού. Πρωταγωνιστής ο Γάλλος Ντε Ροκφέιγ.

- Κίνημα Πλαστήρα και Γονατά, Σεπτ. 1922, με κατάληξη τηην δολοφονία των έλι.

- Εμεσσο κίνημα ομάδας αμυνιτών αγιωματικών υπό Κονδύλη, που κατέφυγαν το 1920 στην Πόλη, ενώ συνεχιζόταν η Μικρασιατική εκστρατεία.

- Κίνημα Θ. Παγκάλουτο 1923 που το αντικατέστησε ο Ν. Πλαστήρας στην αυθαίρετη στρατηγία δια του Πιεράκου Μαυρομιχάλη.

- Κίνημα Οκτ. 1923, Γεωργίου Λεοναρδόπουλου, Παναγιώτη Γαργαλίδη και Ζήρα (δεν θυμάμαι το μικρό του όνομα). Απέτυχε, 2000 αξιωματικοί αποτάχτηκαν.

- Κίνημα 1924, του ναυτικού υπό τον πλοίαρχο Ανδρέα Κολλιαλέξη.

- Κίνημα 26-6-1925 και αρχή δικτατορίας του Θ. Πάγκαλου.

- Κίνημα Ιουλίου 1926, ή καλύτερα αντικίνημα Ναπολέοντα Ζέρβα, Βασιλείου Ντερτιλή, Οθωναίου κτλ με επικεφαλής τον Γεώργιο Κονδύλη που ανέτρεψαν τον Θ. Πάγκαλο.

- Κίνημα 10-9-1926, ή καλύτερα νέο κίνημα "Δημοκρατικών Ταγμάτων" υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα και Βασίλειο Ντερτιλή. Απέτυχαν και καδικάστηκαν σε ισόβια δεσμά.

- Κίνημα 5-3-1933 με ηγέτες τον Νικόλαο Πλαστήρα και Σοφοκλή Βενιζέλο . Απέτυχε.

- Κίνημα 1-3-1935, νέο κίνημα με ηθικό αυτουργό τον Ελ. Βενιζέλο και πρωτεργάτες τον Αναστάσιο Παπούλα, Καμμένο, Κοιμήση Μερεντίνη, Σαράφη, Μπουρδάρα (έχει καμμία σχέση με την Βουλετίνα Μπουρδάρα???? - ίσως) και Μπακιρτζή (τον αποκαλούσαν Ερυθρό Συνταγματάρχη).

Aν εξαιρέσουμε το κίνημα του 1909(Στρατιωτικός Σύνδεσμος),το οποίο είχε πολύ μεγάλη συναίνεση(ακόμα και απ'τον τότε βασιλιά),τα υπόλοιπα ήταν πραξικοπήματα(χουντα),που περιγράφονται σαν''κινήματα''.

Καταγράφονται όμως σε όλα τα βιβλία ιστορίας στα σχολεία,όπου κι αν ανατρέξεις.

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Φιλε makrykavli το κινημα της 21 Απριλιου συμφωνα με το Συνταγμα ηταν επανασταση και αυτο επειδη δεν τους αποκυρηξε ο βασιλιας αλλα τους ορκισε κιολας.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
474
Πόντοι
36
Φιλε makrykavli το κινημα της 21 Απριλιου συμφωνα με το Συνταγμα ηταν επανασταση και αυτο επειδη δεν τους αποκυρηξε ο βασιλιας αλλα τους ορκισε κιολας.

Ακυρότατο φίλε gatoulis0025. Τόσο το πραξικόπημα/κίνημα όσο και η επανάσταση είναι εξ ορισμού βίαιη κατάλυση της συνταγματικής τάξης. Είναι αστείο να γράφεις ότι ήταν σύμφωνο με το σύνταγμα το πραξικόπημα του 1967. Το τι έκανε ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ είναι εντελώς άλλο θέμα. Η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στην επανάσταση και το πραξικόπημα είναι η παλλαϊκή συμμετοχή (Γαλλία 1789) ή αποδοχή (Γουδί 1909) της επανάστασης, που δεν ισχύει στην περίπτωση του πραξικοπήματος.

Επισκέπτης
οταν η δικτατορια ειναι πραγματικοτητα,η επανασταση γινεται δικαιωμα.Τσε Γκεβαρα!!και επανασταση κανουν οι λαοι!!!!

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Ακυρότατο φίλε gatoulis0025. Τόσο το πραξικόπημα/κίνημα όσο και η επανάσταση είναι εξ ορισμού βίαιη κατάλυση της συνταγματικής τάξης. Είναι αστείο να γράφεις ότι ήταν σύμφωνο με το σύνταγμα το πραξικόπημα του 1967. Το τι έκανε ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ είναι εντελώς άλλο θέμα. Η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στην επανάσταση και το πραξικόπημα είναι η παλλαϊκή συμμετοχή (Γαλλία 1789) ή αποδοχή (Γουδί 1909) της επανάστασης, που δεν ισχύει στην περίπτωση του πραξικοπήματος.
Δεν ειπα οτι ηταν συμφωνη με το συνταγμα αλλο ειπα!!Ειπα πως συμφωνα με το τοτε συνταγμα εφοσον δεν την αποκυρηξε ο βασιλιας θεωρειται επανασταση!!Ψαξτο λιγο και θα δεις οτι εχω δικιο.
Φίλε warhol καμμια φορα μπορει να υπαρχει και η δικτατορια της αναρχιας!Αυτο υπηρχε το 1967 στην Ελληνικη πολιτικη σκηνη.Οσον αφορα τον Τσε Γκεβαρα ευτυχως υπαρχει ακομα ο Φιντελ και βλεπουμε τι καταφερε ο τοτε υπουργος του!

Επισκέπτης
Δεν ειπα οτι ηταν συμφωνη με το συνταγμα αλλο ειπα!!Ειπα πως συμφωνα με το τοτε συνταγμα εφοσον δεν την αποκυρηξε ο βασιλιας θεωρειται επανασταση!!Ψαξτο λιγο και θα δεις οτι εχω δικιο.
Φίλε warhol καμμια φορα μπορει να υπαρχει και η δικτατορια της αναρχιας!Αυτο υπηρχε το 1967 στην Ελληνικη πολιτικη σκηνη.Οσον αφορα τον Τσε Γκεβαρα ευτυχως υπαρχει ακομα ο Φιντελ και βλεπουμε τι καταφερε ο τοτε υπουργος του!
γατουλη βλεπουμε και τις ΗΠΑ και τον τροπο με τον οποιο ενεργουνε!!και οσον αφορα τον ΤΣΕ καταλαβαινω πολυ καλα γιατι δεν τον γουσταρεις αλλα δεν πειραζει περαστικα σου!!ΥΓ.δειτε τωτα  τις εκπομπες με τους πολιτικους που τα παιρναν και τα κομματα και οταν ακουσετι πουθενα το ονομα του ΚΚΕ πειτε μου!ακομα και για το 89 τιποτα δεν ειπωθηκε για το ΚΚΕ!δες και δειτε τα χαλια των δικων σας!!!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=9pt]Φιλε makrykavli το κινημα της 21 Απριλιου συμφωνα με το Συνταγμα ηταν επανασταση και αυτο επειδη δεν τους αποκυρηξε ο βασιλιας αλλα τους ορκισε κιολας.[/size]

Ρε μπαγάσα, καλύτερη απόδειξη για τις πεποιθήσεις μου απο αυτό το post σου δε θα μπορούσε να υπάρξει! Χούντα και εκκλησία πάνε μαζί!
Η απορία μου είναι στα μπουρδέλα τι δουλειά έχεις!

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Για τη χούντα κρίνετε με σημερινά δεδομένα τι έγινε πριν 40 χρόνια! Με δεδομένο ότι η ελληνική πραγματικότητα και κοινωνία βρίσκεται δεκαετίες πίσω από άλλες, καταλαβαίνετε για τι βάθος χρόνου μιλάμε!

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom