Νέα

Η δεξιά εκδοχή της χούντας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Che Guevara
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 575
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Ο Παττακός δηλαδή γατούλη, που στο δικαστηριο δηλωσε "επαγγελμα οικιακα" και αποφυλακιστηκε γρηγορα "για λογους υγειας", σε πειθει για τον ανδρισμο του;
Αναφερομουν σε Παπαδοπουλο-Ντερτιλη-Μακαρεζο.Πουθενα αλλου φιλε μου.Για μενα οι Παττακος-Ιωαννιδης και μερικοι ακομα ηταν σκετα μιασματα.Ουτε εγω τους παω!Το μονο οτι βοηθησε καπως την επαρχια ο Παττακος.Τιποτα αλλο!

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Πως την βοηθησε την επαρχια δηλαδη; Χαριζοντας τα χρεη των αγροτων, που τα χρωσταμε ολοι οι υπολοιποι ακομα και τωρα;

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
Πως την βοηθησε την επαρχια δηλαδη; Χαριζοντας τα χρεη των αγροτων, που τα χρωσταμε ολοι οι υπολοιποι ακομα και τωρα;
ωχ βαριεμαι ρε φιλε να σου λεω.Ρωτα ποτε πηγε ρευμα και δρομοι στα χωρια να σου πουν!!Οσον αφορα τα χρεη καλυτερα τετοια χρεη παρα χρεη για βίλες και για Πάμπερς!!(Κοσκωταδες)

alfistas

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
13
Πόντοι
6
Το αν η χουντα εκανε καλο η κακο σε αυτον τον ερημο τοπο ειναι μια μεγαλη συζητηση.Εγω πιστευω παντως οτι τα πραγματα σιγουρα δεν ηταν τοσο ασχημα οσο το μετα χουντας υπερδημοκρατικο μενος μας εκανε να πιστεψουμε.
Απο την αλλη ομως δεν πρεπει να ξεγελιωμαστε και να πιστευουμε οτι αν οι αποφασεις περιελθουν ολοτελα στα χερια του λαου οι αποφασεις θα ειναι προς οφελος της πατριδας.Μην ξεχναμε οτι στην αρχαια Αθηνα ο δημος ειχε παρει μερικες απο τις τραγικοτερες αποφασεις που οδηγησαν στην δυαληση της μεγαλυτερης τοτε πολης κρατους.Ο δημος ηταν αυτος που εστειλε τους αθηναιους στην καταστροφικη εκστρατεια της Σικελειας,ο δημος ηταν αυτος που εδωξε τον Αλκιβιαδη οπως και ο δημος ηταν αυτος που ουσιαστικα εσπρωξε την Αθηνα στον αποτελειωτικο για αυτην πελλοπονησιακο πολεμο.
Ισως τελικα το βελτιστο πολιτευμα να ηταν μια "αριστοκρατια".Με την εννοια αριστοκρατια δεν εννοω την επικρατηση των πλουσιωτερων αλλα των πραγματικα αριστων.
Κατι τετοιο ομως θα ηταν εξισου ουτοπικο με ενα ορθα εφαρμοσμενο κομμουνιστικο η και εθνικιστικο καθεστως.

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Οπότε, να καταργήσουμε τις εκλογές αλφίστα;  :)

alfistas

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
13
Πόντοι
6
κοιτα αν σκεφτεις οτι το 90% ψηφιζει ΝΔ και Πασοκ,δεν θα ηταν παραλογο, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν υπονοω αυτο.Οταν ειπα οτι γινοταν λαθη οταν οι αποφασεις λαμβανοταν επ'ευθειας απο τον λαο εννοουσα το στυλ διακυβερνησης της αρχαιας Αθηνας απου για καθε ζητημα που απασχολουσε την πολη,μαζευοταν ολοι οι πολιτες που ειχαν δικαιωμα ψηφου και αποφασιζαν.
Τωρα υποτιθεται οτι την ληψη σημαντικων αποφασεων αναλαμβανουν οι σοφοι και εκλεγμενοι βουλευτες.
Παντως αν θες την αποψη μου,ενα μεγαλο μερος του λαου θα επρεπε να απολειστει απο την ψηφοφορια γιατι ειναι τελειως ανικανο να κρινει.Αυτο ομως θα ηταν φασιστικο βεβαιως βεβαιως

babykiss1900

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
χα χα χα ! ο φιλοχουντικος εχει και αποψη για την υπερδημοκρατια!

εγω λεω το μερος του λαου που θα αποκλειστει να εισαι εσυ αλφιστα-φασιστα!

alfistas

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
13
Πόντοι
6
Το φιλοχουντικος πως το συμπερανες? Επειδη ειπα οτι ενα μεγαλο μερος δεν θα επρεπε να ψηφιζει? Δεν ειπα οτι πρεπει να αποκλειστουν οσοι εχουν διαφορετικη αποψη απο εμενα.Απλα οσοι ειναι ανικανοι να κρινουν.Και μην μου πεις οτι ολες οι υποβασταζομενες γιαγιαδες και παππουδες που πηγαινουν κουβαλιτοι να ψηφισουν αυτο που θα τους δωσει ο γιος τους εχουν πλεον κριτικη ικανοτητα.Για να μην αναφερθω σε οσους 18χρονους ψηφιζουν αυτο που τους λεει ο μπαμπας.Εχω αδικο?
παντως το αλφιστα-φασιστα εχει ωραια ομοιοκαταληξια.Στιγμες μεγαλης εμπνευσης

babykiss1900

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
και ποιος θα κρινει ποιοι ειναι ικανοι και ποιοι οχι?

να σεβεσαι  τους μεγαλυτερους, μπορει οι περισσοτεροι να μην εχουν μορφωση , εχουν ομως εμπειρια στη ζωη και σιγουρα ξερουν πολλα.
Επισης ειναι κακο να προσβαλεις ανθρωπους που ειναι στα γεραματα, εχουν κανει οικογενεια και εχουν μια πορεια ζωης...
φυσικα και εχουν κριτικη ικανοτητα......
αν καποιος -οι ψηφιζουν οχι με  βαση τα κριτηρια που θα επρεπε να εχει ενας ωριμος πολιτης , εσενα να μη σε επηρεαζει .Προσπαθησε να εισαι εσυ σωστος στις επιλογες και στον τροπο που ζεις και προσπαθησε να το περασεεις αυτο και στα παιδια σου...
Πρεπει να καταλαβεις οτι ο καθενας ειναι ελευθερος να ψηφισει ο, τι θελει , γι΄αυτο εχουμε δημοκρατια..

Αν ο λαος κανει λαθος, τοτς σου θυμιζω οτι υπαρχει μια αρχη  :  ο καθενας σ΄αυτη τη ζωη παιρναι αυτο που του αξιζει....

ναι , εχω εμπνευση αποψε.....που ξερεις ....μπορει τελικα να με συμπαθησεις  κιολας......

alfistas

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
13
Πόντοι
6
Δεν ειπα οτι δεν σεβομαι τους ηλικιωμενους η την συνεισφορα τους και την εμπειρια τους.Απλα ειτε το θες ειτε οχι απο μια ηλικια και μετα το ανθρωπινο μυαλο συνηθως σκουριαζει και δεν ασχολειται ιδιαιτερα με τα κοινα.
Πραφανως και δεν μπορω να κρινω ποιοι πρεπει να στερηθουν το δικαιωμα ψηφου.Οπως ειπα και πριν στην θεωρια περι "αριστοκρατιας", ειναι κατι το καθαρα ουτοπικο.
Να εισαι σιγουρη οτι θα περασω την νοοτροπια μου στα παιδια μου και κυριως να τους μαθω να υπερασπιζονται τις αποψεις τους και να μην γινουν ποτε προβατα και φερεφωνα αλλων.

babykiss1900

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
ουτε δικα σου φερεφωνα πρεπει να γινουν.....

alfistas

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
13
Πόντοι
6
Ρε babykiss θελεις να συζητησουμε το θεμα της διαπαιδαγωγησης εδω μεσα?
Στα παιδια σου προσπαθεις να δωσεις καποια θεμελια για να εξερευνησουν τον κοσμο και να διαμμορφωσουν αποψη μονα τους.
Προφανως δεν προκειται να τους επιβαλλω καμμια αποψη.Οπως σου ειπα θελω να υπερασπιζονται την αποψη τους,οχι την αποψη μου

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
Ρε babykiss θελεις να συζητησουμε το θεμα της διαπαιδαγωγησης εδω μεσα?
Στα παιδια σου προσπαθεις να δωσεις καποια θεμελια για να εξερευνησουν τον κοσμο και να διαμμορφωσουν αποψη μονα τους.
Προφανως δεν προκειται να τους επιβαλλω καμμια αποψη.Οπως σου ειπα θελω να υπερασπιζονται την αποψη τους,οχι την αποψη μου
Συμφωνω απολυτα...

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Πρωτα απο ολα τα περισσοτερα πιτσιρικια δεν ξερουν καν τι ηταν ο Τσε!!Δεν ξερουν ας πουμε πως αυτο εγκατεστησε τον Καστρο στη Κουβα και στην ουσια αυτοι οι ανθρωποι εχουν δικτατορια τοσα χρονια.(Δε με αφορα βεβαια)
Απο κει και περα γενικοτερα παιζει ρολο και η ηρωποιηση μεσω των ετων.Βοηθησε σε αυτο και το γεγονος οτι σκοτωθηκε νεος γιατι αν ειχε ζησει πιστευω θα ειχε ξεθωριασει η φημη του.

Σου είναι δύσκολο να συλλάβεις ότι ο Τσε άφησε τις ανέσεις της θέσης του για να αγωνιστεί και να πεθάνει για τα πιστεύω του; Ή ότι ο λαός της Κούβας επέλεξε τον Κάστρο από μία ξενόδουλη "κυβέρνηση";

Βέβαια πως να φανταστεί κανείς τους εγχώριους υπουργούς και βουλευτές να αφήνουν το πόστο τους για να ζήσουν στη ζούγκλα; Σιγά μη πήγαιναν μαζί τους και τα κομματόσκυλα και οι ρουφιάνοι τους.

Όσο για τη σημαία, αποτελεί πλέον σύμβολο μόνο για όσους κερδίζουν από την εκμετάλευσή της.

babykiss1900

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
καλα εσυ ρε μαντμαν με ποιον θα συμφωνουσες ???????????με μενα?

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
καλα εσυ ρε μαντμαν με ποιον θα συμφωνουσες ???????????με μενα?
Επειδη ειμαστε out of topic δεν κανεις ενα θεμα να τα πουμε εκει! να αφησουμε και του υπολοιπους που θελουν να συζητησουν το θεμα?

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
και ποιος θα κρινει ποιοι ειναι ικανοι και ποιοι οχι?

να σεβεσαι  τους μεγαλυτερους, μπορει οι περισσοτεροι να μην εχουν μορφωση , εχουν ομως εμπειρια στη ζωη και σιγουρα ξερουν πολλα.
Επισης ειναι κακο να προσβαλεις ανθρωπους που ειναι στα γεραματα, εχουν κανει οικογενεια και εχουν μια πορεια ζωης...

Αν ήθελε κάποιος να επιχειρηματολογήσει για το σφάλμα του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες, το παραπάνω θα ήταν αρκετό. Δηλαδή όποιος γεννοβόλησε έχει αποκτήσει αυτοδίκαια το σεβασμό των άλλων; Ωραίος τρόπος σκέψης.

babykiss1900

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
εγω θελω να μαθω γιατι καποιος γεννοβολησε εσενα.....

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Για να υπάρχουν άντρες να γεμίζουν το μουνάκι σου.

babykiss1900

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
δεν μπορεις να με σοκαρεις με τα βρισιδια σου ...
Απλα επιβεβαιωνεις οτι αν σε ηξερα , θα σου ελεγα μια καλημερα απο ευγενεια και τιποτα παραπανω.Δεν ξερω τι ηλικια εχεις, αλλα ΩΡΙΜΑΣΕ

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom