peloponisios θελω να σε ρωτησω κατι..εχεις δει ποτε καποιον τραπεζικο υπαλληλο να βγαινει με κανενα οπλο και να σου λεει παρε δανειο αλλιως σε σκοτωνω?μηπως καμμια καρτα?αν σου πω ποσοι μαλακες δεν εχουν φαι να φανε και παιρνουν καταναλωτικα δανεια για cayenne τι θα πεις?
Ο φίλος bene δεν έχει άδικο χωρίς όμως να είναι και απόλυτα ακριβής..
Ότι οι Τράπεζες κάνουν απίστευτες αλητείες είναι δεδομένο...Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι βρίσκουν και τα κάνουν..Πρέπει να είμαστε οι πιο ηλίθιοι καταναλωτές σε ευρωπαϊκό επίπεδο...Και φυσικά έχουμε τις τράπεζες που μας αξίζουν!
Eπανάσταση ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είναι αυτό που έγραψα πιο πριν. Ο βασιλιάς ΔΕΝ είχε δικαίωμα της κατάλυσης της δημοκρατίας, άρα ο μανδύας της βασιλικής αποδοχής μανδύας του τότε καθεστώτος δεν είναι νόμιμος. Η έγκριση από το βασιλιά ΔΕΝ κάνει ένα κίνημα επανάσταση. Η στάση του ΛΑΟΥ παίζει ρόλο. Το να θεωρείς ό,τι έγινε τότε "επανάστασις" είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου, ούτε συζήτηση!
..........................................................................................
Για κάποιους η διαφορά είναι μικρή, για κάποιους μεγάλη. Μαγκιά τους όλων.
Πολύ σωστός Αλφα...Κανένα Σύνταγμα, ούτε του 1952 που ίσχυε τότε δεν προβλέπει την αυτοκατάργησή του...Η δε ορκωμοσία των χουντικών από τον Κοκό απέδειξε πόσο λίγος ήταν, είναι και θα είναι και πόσο αποτυχημένος υπήρξε ο θεσμός της μοναρχίας στην Ελλάδα...Εκτός του ότι προκάλεσε (με τη βοηθεια μέρους του πολιτικού κόσμου) την πολιτική κρίση που οδήγησε στη χούντα, κλώτσησε και τη μοναδική ευκαιρία να γίνει ήρωας και να σώσει το θεσμό και τη θέση του: Να μην ορκίσει το τσίρκο Μεντράνο της δικτατορίας..
Τώρα επειδή πολλά διάβασα για το πόσο πετυχημένη ήταν χουντα, πόσο έντιμοι οι καραβανάδες και ότι για όλα φταίει ο κακός Ιωαννίδης που χάλασε τη μεσογειακή ελβετία που πήγε να φτιάξει ο Παπαδόπουλος, να πω και εγώ την άποψή μου:
1) Η χούντα είναι μια κάτάσταση που πολύ εύκολα μπαίνεις (αρκεί μια ίλη τεθωρακισμένων, ένα σχέδιο που είχαν καταρτίσει άλλοι και ένας μαλάκας μονάρχης) όμως ποτέ δεν εξέρχεσαι ομαλά...Τα περί δημοκρατικής στροφής με Μαρκεζίνη είναι τουλάχιστον αστεία- πώς να γίνουν εκλογές με τοποτηρητές τους ίδιους τους βιαστές της δημοκρατίας; Το καθεστώς σάπισε, έχασε τα ερείσματά του διεθνώς και οδηγηθήκαμε στην τραγωδία της Κύπρου...Στη δημοκρατία αντίθετα δεν υπάρχουν αδιέξοδα...Μια κακή κυβέρνηση την αλλάζεις με μια λιγότερο κακή..Μια χούντα τη διαδέχεται πάντα μια χειρότερη χούντα...
2) Δεν αμφιβάλλω ότι η δέσποινα κληρονόμησε λιγότερα από τη Μιμή (αν και Παπαδόπουλος και Ανδρέας πήραν αμφότεροι διαζύγιο εξπρές για να τις παντρευτούν), ότι χρηματιστήριο δεν έγινε επί χούντας και ότι ο Πατακός υπήρξε πιο έντιμος πολιτικά από τον Κουναλάκη, τον Μπίστη, τη Δαμανάκη, το Λαλιώτη και άλλους πολλούς...
Ωστόσο ως κυριάρχος λαός έχω δικαιωμα να επιλέγω ακόμα και αυτόν που θα καταχραστεί το δημόσιο χρήμα ή να επιβραβεύω με την ψήφο μου λαμόγια...Κανείς καραβανάς δεν θα μου υποδείξει ποιο είναι το καλό μου ούτε θα με σώσει από τον ίδιο μου τον εαυτό με το έτσι θέλω...
Αν ήθελαν οι Παπαδόπουλος και Σια ας παραιτούνταν από καραβάνια και ας έβαζαν υποψηφιότητα...Όχι να προδώσουν τον όρκο τους..
Και σε τελική ανάλυση, οι "πολιτικάντηδες" δεν έχασν εθνικό έδαφος...Οι καραβανάδες;