Νέα

Η δεξιά εκδοχή της χούντας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Che Guevara
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 575
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Για τις συμβάσεις ρε Τσε έτσι μερικά,
Υπάρχουν 2 είδη συμβάσεων.
Οι αναγκαστικές, όταν ο λήπτης προτάσεως είναι αναγκασμένος να συμβληθεί δηλαδή στερείται τη συμβατική του ελευθερία επιλογής. Δηλαδή αν ο προτείνων απευθύνει τη πρότασή του σε ορισμένο πρόσωπο, αυτό υποχρεούται μετά τη λήψη να την αποδεχθεί. Η υποχρέωση του λήπτη να αποδεχθεί την πρόταση και να καταρτίσει έτσι τη σύμβαση στηρίζεται νομικώς σε 3 βάσεις :
1) Σε διάταξη νόμου,  με την οποία δημιουργείται υποχρέωση αποδοχής της πρότασης (κυρίως στις συμβάσεις επιχειρήσεων κοινής οφέλειας)
2) Σε διάταξη πάλι νόμου, η οποία όμως επιβάλλει υποχρέωση υποβολής προτάσεως προς κατάρτισης μίας σύμβασης με δυνατότητα όμως εδώ επιλογής από τον αντισυμβαλλόμενο
3) Στην Α.Κ. 281 όπου η άσκηση του δικαιώματος απαγορεύεται αν υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη, τα χρηστά ήθη ή ο κοινωνικός ή ο οικονομικός σκοπός του διακιώματος.
Από τα παραπάνω εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η συμβατική ελευθερία του συμβαλόμενου περιορίζεται, στην πραγματικότητα όμως διαφυλάσσεται. Για φαντάσου π.χ.η ΔΕΗ να διατηρούσε το συμβατικό της δικαίωμα να αρνηθεί την πρόταση, τότε ο ιδιώτης θα ήταν αναγκασμένος να παραμείνει χωρίς ρεύμα.
Το άλλο είδος είναι συμβάσεις προσχωρήσεων, όταν ο συμβαλλόμενος έχει μεν δικαίωμα σύναψης ή μη σύναψης της συμβάσεως, αλλά σε περίπτωση που θα την συνάψει δεν ειναι σε θέση να διαπραγματευτεί τους όρους της - προχωρά στους ήδη διατυπωμένους και συνήθως τυποποιημένους όρους της.
Εδώ ανήκουν οι Γενικοί Οροι Συναλλαγών (Ν. 2251/1994).
Μην ξεχνάμε όμως και την Α.Κ. 196 που αναφέρει ότι "Αν τα μέρη θεωρούν ότι η σύμβαση έχει συνομολογηθεί, αν και δεν έχουν συμφωνήσει σε κάπιο όρο της, ισχύει ότι συμφώνησαν, εφόσον συνάγεται ότι η σύμβασηθα καταρτιζόταν και χωρίς τα μέρη να αποφασίσουν για τον όρο αυτό".
Δηλαδή το ήξερε και το αδοδέχτηκε - έτσι όπως λέει ο λαός πάει - τελείωσε.
Αυτά για να μην φωνάζουμε.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
1)Μπορει οι συμβασιουχοι να αντιμετωπιζουν μια αδικια  σημερα ,αλλα ειναι μια αδικια που γινεται για να σταματησει να διαιωνιζεται μια αλλη μεγαλυτερη αδικια στην οποια ολοι αυτοι που σημερα κλαινε , ειναι συνενοχοι!!!

2)Απεναντι απο τον σταθμο της Νερατζιωτισσας υπαρχει γραμμενο ενα συνθημα (σιγουρα οχι απο "φασιστες") που γραφει :
" Για σκατα λεφτα - σκατα δουλια δηνουμε "

Σ'αυτο το συνθημα λοιπον βρισκεται η απαντηση σε ολους οσους τους φταιει το συστημα ,οι αμερικανοι ,η χουντα και οι κυβερνησεις που μας κοροϊδευουν...

Αν θελετε το καταλαβαινετε ,αν οχι συνεχιστε να τα σπατε και αφηστε ολους τους αλλους να ειναι θυματα και να παιρνουν Cayenne...

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
1)Μπορει οι συμβασιουχοι να αντιμετωπιζουν μια αδικια  σημερα ,αλλα ειναι μια αδικια που γινεται για να σταματησει να διαιωνιζεται μια αλλη μεγαλυτερη αδικια στην οποια ολοι αυτοι που σημερα κλαινε , ειναι συνενοχοι!!!

+1000

Ολοι αυτοί που σήμερα κλαίνε έχουν μπεί με κάποιο μέσο και συνήθως χωρίς να έχουν και κανένα προσόν.. ακολουθούν πιστά το σύνθημα που αναφέρετε παραπάνω και απαιτούν να μονιμοποιήσουν την τεμπελιά τους..

για παράδειγμα ο εποχικός πυροσβέστης που προσπάθησε να βράσει στο ζουμί του.. δεν έγινε δεκτός στον διαγωνισμό γιατί ήταν 1.65 αντί 1.70 που έλεγε (από γεννέσεως πυροσβεστικής) η προκήρυξη.. και φώναζε γιαυτό.. ο ξάδελφος μου για τον ίδιο λόγο προ ετών δεν μπήκε σε στρατιωτική σχολή και δεν έκανε τα ίδια..
αν τον προσλαμβάνανε τον εποχικό σαν μόνιμο δεν θάππρεπε το ξαδελφάκι να μπει στο υπουργείο με μπαζούκα?

2)Απεναντι απο τον σταθμο της Νερατζιωτισσας υπαρχει γραμμενο ενα συνθημα (σιγουρα οχι απο "φασιστες") που γραφει :
" Για σκατα λεφτα - σκατα δουλια δηνουμε "

Σ'αυτο το συνθημα λοιπον βρισκεται η απαντηση σε ολους οσους τους φταιει το συστημα ,οι αμερικανοι ,η χουντα και οι κυβερνησεις που μας κοροϊδευουν...

Αν θελετε το καταλαβαινετε ,αν οχι συνεχιστε να τα σπατε και αφηστε ολους τους αλλους να ειναι θυματα και να παιρνουν Cayenne...

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Κομματικα παιχνιδια ειναι οι συμβασεις. Βεβαιως τα κομματα δεν καταλαβαινουν οτι με τις ζωες των ανθρωπων δεν παιζουμε κομματικα παιχνιδια αλλα τί να πεις... Τα παντα στην Ελλαδα εχουν γινει ενα τεραστιο γηπεδο για να παιζουν τα κομματα το παιχνιδι τους(παιδεια,οικονομια, χρηματιστηριο κλπ) , λες και δεν εχουμε ως χωρα αλλη δουλεια να κανουμε...Παραδοξως σε πολλα απο αυτα που ειπε ο Τσε συμφωνω.  :o
Πώς μπορω απο ενα post καποιου μελους να κανω παραθεση μονο μιας προτασης και οχι ολοκληρου του post?

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
germaon το quote me to "/" ξεκινάει την πρόταση και χωρίς την τελειώνει. ή το αντίθετο. Κάνε μια δοκιμή.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Πώς μπορω απο ενα post καποιου μελους να κανω παραθεση μονο μιας προτασης και οχι ολοκληρου του post?

Πατας παραθεση και σβηνεις αυτα που δεν θελεις.Δεν πρεπει μονο να μην πειραξεις τις εντολες μεσα σε αγκυλη στην αρχη και τελος (εκει που λεει quote κλπ) και γραφεις μετα τα δικα σου.
Αν θες να σχολιαζεις προταση-προταση κανεις copy-paste σβησιμο κλπ καθε προταση που θελεις και στην αρχη και τελος διατηρεις τις εντολες με το quote οπως ηταν και στην αρχη.Ακουγεται πολυπλοκο αλλα ειναι απλο...

bene

Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
6
πρωτα απ'ολα θελω να διαμαρτυρηθω στους moderator που αφηνουν μια αδερφη να μπαινει σε αυτο το αντρικο site.παρακαλω αλλαξτε το avatar του che με μια εικονα κωλου ή εστω κατι που να του θυμιζει πως οποιος δεν απανταει σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ειναι αδερφη.!
και αλλοι διαφωνουν εδω μεσα αλλα απαντουν ο ενας στον αλλο.αυτοι εχουν το θαρρος της γνωμης τους.

ομως εσυ εκτος απο κοτα (γιατι θες παρεα για να μου απαντησεις??)  εισαι και αδερφη διοτι κρυφτηκες στη φωλια σου οπως ειχα προβλεψει στην 5η παρατηρηση.

ετσι ειναι ομως σαπουνακο.μια ζωη στις μαλακιες πρωτοι ειστε και μολις καποιος ρωτησει κατι συγκεκριμενο πουλατε κουλτουρα.αν εχεις αρχιδια απαντα συγκεκριμενα 1-2-3 αλλιως πηγαινε στο κολοτεχνειο σου να διαβασεις cosmopolitan με τις φιλες σου.

Επισκέπτης
πρωτα απ'ολα θελω να διαμαρτυρηθω στους moderator που αφηνουν μια αδερφη να μπαινει σε αυτο το αντρικο site.παρακαλω αλλαξτε το avatar του che με μια εικονα κωλου ή εστω κατι που να του θυμιζει πως οποιος δεν απανταει σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ειναι αδερφη.!
και αλλοι διαφωνουν εδω μεσα αλλα απαντουν ο ενας στον αλλο.αυτοι εχουν το θαρρος της γνωμης τους.

ομως εσυ εκτος απο κοτα (γιατι θες παρεα για να μου απαντησεις??)  εισαι και αδερφη διοτι κρυφτηκες στη φωλια σου οπως ειχα προβλεψει στην 5η παρατηρηση.

ετσι ειναι ομως σαπουνακο.μια ζωη στις μαλακιες πρωτοι ειστε και μολις καποιος ρωτησει κατι συγκεκριμενο πουλατε κουλτουρα.αν εχεις αρχιδια απαντα συγκεκριμενα 1-2-3 αλλιως πηγαινε στο κολοτεχνειο σου να διαβασεις cosmopolitan με τις φιλες σου.
ας μην χρησιμοποιουμε προσβλητικους χαρακτηρισμους!!!και μια ερωτηση!!λες ΄΄πρωτοι ειστε΄΄,σε ποιους αναφερεσαι?

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
κριμα για σενα αλλα εισαι ασοβαρος..εσυ εχεις μπερδεψει τις βουρτσες... επειδη εχω αρχιδια και δεν κρυβομαι πισω απο πληκτρολογια σε προσκαλεσα τουλαχιστον 2 φορες να ερθεις στο ΕΜΠ να τα πουμε. δεν απολογειται κανεις εδω μεσα παλικαρα μου. Προσπαθουμε οι περισσοτεροι τουλαχιστον να κανουμε ενα υγειη διαλογο. 6 post ποιο πανω απο το δικο σου σ'αυτη τη σελιδα 19 απεδειξα γιατι δεν προκειται να σου ξανα δωσω σημασια...  Αντε γεια

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
και εγώ θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στους φύλακες που έχουν γνώση για το ύφος και τα προσβλητικό κείμενο του bene.

Οφείλει να σεβαστεί τους κανόνες αλλά και την αξιοπρέπεια όλων των μελών, ανεξάρτητα των πιστεύω τους

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Η σκληρότητα, η κυριαρχία, η απολυταρχία και ο νεποτισμός δεν είναι 'προνόμια' πολιτικών ή ιδεολογικών παρατάξεων και δεν τους ανήκουν. Ανήκουν τρανά στον ανθρωπάκο μέσα μας. Κάνας άνθρωπος παίζει; Μπάαααα.....πασέ.

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
Πατας παραθεση και σβηνεις αυτα που δεν θελεις.Δεν πρεπει μονο να μην πειραξεις τις εντολες μεσα σε αγκυλη στην αρχη και τελος (εκει που λεει quote κλπ) και γραφεις μετα τα δικα σου.
Αν θες να σχολιαζεις προταση-προταση κανεις copy-paste σβησιμο κλπ καθε προταση που θελεις και στην αρχη και τελος διατηρεις τις εντολες με το quote οπως ηταν και στην αρχη.Ακουγεται πολυπλοκο αλλα ειναι απλο...

θα χρησιμοποιησω τις οδηγιες του FidoDildo για να απαντησω στον Gabor. Μου θυμιζεις τον αντωναρο χθες που ελεγε: "ειναι ενα πολυπλοκο νομικο θεμα για το οποιο γινονται υπεραπλουστευμενες προσεγγισεις". Μη μιλας σαν αυτον ρε Gabor ειναι πολυ πιο απλο το θεμα απο οτι το παρουσιαζεις.. νομιζω το ανελυσα τι πιστευω πιο πριν.
Τωρα για τις κομματικες πελατειακες σχεσεις που εχουν καποιοι συμβασιουχοι που λεει ο teras ειναι ενα αλλο θεμα καταδικαστεο το οποιο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να τους γαμανε και να τους τρωνε και τα λεφτα απο πανω. Εξαλλου για την καταντια αυτη να διοριζεται ο κοσμος κομματικα ποιος φταιει? Ο συμβασιουχος? Αφου ετσι οικοδομησαν το κοινωνικο τους συστημα. Αν διαβασεις αυτα που εγραψα για την 'καταφορη κοινωνικη αδικια" θα καταλαβεις τι εννοω και τι πιστευω γι' αυτο

Επισκέπτης
αν ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά θα καταλάβεις ότι η ουσία δεν είναι αν αυτός που κάνει σύμβαση γνωρίζει ή όχι τι είναι η σύμβαση και αν τον κοροϊδεύουν. Εγώ αλλιώς προσδιόρισα την κοροίδία.. Την στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση έκανε λόγο προεκλογικά για 250,000 συμβασιούχους και δεδομένου οτι περιόρισε τις προεκλογικές δεσμέυσεις της μόνο για 30,000 απο αυτους... Η κοροϊδία ειναι αλλού!
Μετα τη δικαίωση των συμβασιούχων απο τα δικαστηρια με τελεσίδικες και αμετακλειτες αποφασεις, η κυβερνηση παριστανει το ποντιο πιλατο.. Δεν τολμα ουτε τα αυτονοητα, τα απολυτως δίκαια , που υπαγορευονται αν θες απο την υποχρεωση σεβασμου των αμετακλητων και τελεσιδικων αποφασεων των δικαστηριων. Τωρα δεν ισχυει αυτο? Γιατι?
Ποσες προσπαθειες χρειαζονται αραγε καποιοι για να καταλαβουν τα αυτονοητα?
Και μην αρχισεις να μου λες να μην κανανε συμβαση να βρισκαν αλλη δουλεια κτλ... Οταν καποιος δεν σπουδασε, δεν ειχε την τυχη να εχει μπαμπα με στρεμματα και αργιρια, προκειμενου να βγαλει καποια ευρω για να ζησει θα κανει και  συμβαση και οτι αλλο θες. Δεν ειναι εκει το θεμα. Σου ειπα που ειναι η ουσια, στην αντιμετωπιση των συμβασιουχων απο την "εκαστοτε" κυβερνητικη πολιτικη

Η "υπόσχεση" όντως εδόθη.Το θέμα ότι ήταν εντελώς παράλογη και παράνομη.Τα δε δικαστήρια,αποφασίζουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο από την εκάστοτε κυβέρνηση.Και ναι,τις δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τις λαμβάνουμε ως δεδομένες,αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά.Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου όπως καταμαρτυρά το όνομά τους,έχουν ημερομηνία λήξης.Και αν αυτοί που δεν έχουν στρέματα και αργύρια όπως λες,κατάφεραν και προσελήφθησαν χωρίς εξετάσεις,χωρίς κανένα προσόν.τότε μάλλον έχουν πολύ καλές άκρες.Κι εγώ στην εταιρεία που εργάζομαι με σύμβαση 2 ετών είμαι.Έχω όμως "ασφάλεια" από την ίδια τη σύμβαση.Αν αποφασίσει να με απολύσει η εταιρεία,πριν κλείσουν τα 2 χρόνια,τότε θα με αποζημειώσει για το χρονικό διάστημα που απομένει.Ενώ αν είχα αορίστου χρόνου,θα μου έδιναν 2-3 μισθούς,και ευχές για καλή σταδιοδρομία.Εγώ πάντως είμαι κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων.Μπήκαν χωρίς εξετάσεις,χωρίς προσόντα,και τώρα λένε "καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θέλουμε μονιμότητα".Μόνιμοι από το παράθυρο,με μια προϋπηρεσία που τους "χαρίστηκε" από το δημόσιο.

Επισκέπτης
Κι επειδη εχω ορεξη σημερα θα γενικευσω το προηγουμενο θεμα των συμβασιουχων. Αναρωτιόμουν τη σημασια της εκφρασης «καταφωρη κοινωνικη αδικια»?
Η κοινωνική ανισότητα και η αδικία παράγουν διαφθορά, εγκληματικότητα και αποσύνθεση. Για την καταπολέμηση της ανισότητας και την εφαρμογή κοινωνικής δικαιοσύνης, υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις, που με την εισοδηματική πολιτική τους κατανέμουν το εθνικό εισόδημα. Με τη δίκαιη κατανομή μικραίνει η ανισότητα, ενώ με την άδικη διευρύνεται το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η διεύρυνση του χάσματος οδηγεί σε αντιδράσεις, σε κοινωνική αναταραχή και εξέγερση. Και όμως, αυτές οι απλές αλήθειες παραμερίζονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας θυσιάζουν τον άνθρωπο και την αξία του.
Στο ζήτημα της αδικίας υπεύθυνη είναι η δικαιοσύνη, που με τα όργανά της πρέπει να προστατεύει προπαντός τους πολίτες απο τις αδικίες και τις αυθαιρεσίες, ακόμη και απο αυτές που παράγονται με αποφάσεις της εξουσίας. Εκπληρώνοντας αυτό το ρόλο, η δικαιοσύνη μπορεί να διεκδικεί τον τίτλο αναγνώρισής της ως οχυρού της Δημοκρατίας. Αντίθετα όμως κυβερνητικές και δικαστικές αποφάσεις, όπως και οι σκεψεις της εξουσίας που δημοσιοποιούνται, δείχνουν ότι η κοινωνική ανισότητα, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, θα διευρύνεται.
Δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά παγκόσμιο φαινόμενο. Ο καπιταλισμός, ο ανάλγητος φιλελευθερισμός, μετά την κατάρευση των καθεστώτων του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού», που είχε ως άμεση συνέπεια την εξαφάνιση του «κομμουνιστικού κινδύνου», κυριολεκτικά ?ξεσάλωσε?! Βρήκε το πεδίο ελεύθερο και άρχισε να παραβιάζει (ή να βιάζει αν θέλετε) τις κοινωνικές κατακτήσεις τη μία μετά την άλλη, χωρίς να συναντά ιδιαίτερες αντιστάσεις. Με την ανοχή ακόμη και σοσιαλιστικών κυβερνήσεων, μερικές εκατοντάδες πολυεθνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών συσσωρεύουν τον παγκόσμιο πλούτο εκμεταλλευόμενοι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη, τις τεράστιες κατακτήσεις της τεχνολογίας και την ανθρώπινη εργασία. Αυτή η συσσώρευση πλούτου σε λίγα χέρια οδηγεί σε εξαθλίωση, στην πείνα και στη δυστυχία, εως και στον θάνατο πολίτες συνανθρώπους μας.
Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, η τεχνολογία και η ανθρώπινη εργασία και η επινοητικότητα είναι παράγοντες που θα έπρεπε να εξασφαλίζουν την ευημερία σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη.
Οι ρομαντικοί του παρελθόντος προέβλεπαν ότι η τεχνολογία θα απελευθέρωνε τον άνθρωπο από τη δουλεία της εργασίας και θα του χάριζε ελεύθερο χρόνο για να απολαμβάνει τα αγαθά της ζωής, να ψυχαγωγείται και να μορφώνεται,να καλλιεργεί την ανθρώπινη αξία. Η απληστία, η έλλειψη ενός συστήματος κοινωνικής δικαιοσύνης, η δύναμη των ισχυρών και η αφέλεια των αδύναμων, που τους οδηγουν να ψηφίζουν εναντίων του συμφέροντός τους, οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Κραυγαλέο παράδειγμα είναι η συστηματική επίθεση του κεφαλαίου και των οικονομολόγων του νεοφιλελευθερισμού κατά των βασικών αποδοχών των εργαζομένων.Κάπου το 1949 καθιερώθηκε πρώτα στη Γαλλία ο βασικός μισθός με στόχο να μειωθούν οι μισθολογικές διαφορές και να διανέμεται δικαιότερα το εισόδημα. Ύστερα από 40 χρόνια ? κατά σύμπτωση, μετά την εξαφάνιση της κομμουνιστικής απειλής ? προβλήθηκε το επειχήρημα, ότι ο βασικός μισθός είναι αιτία που αυξάνεται η ανεργία, γι? αυτό και θα πρέπει να απελευθερωθεί η αγορά εργασίας, να υπάρχει ευελιξία, δηλαδή ο εργοδότης να καθορίζει το ύψος των αποδοχών και όχι η συλλογική σύμβαση ή ο όποιος νόμος.
Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμο ΟΟΣΑ (τον οποίο επικαλούνται οι κυβερνήσεις όταν εφαρμόζουν αντιλαϊκά μέτρα) διαβάζει κανείς:
«Σε μια εντελώς ανταγωνιστική αγορά, οι ανειδίκευτοι εργάτες με χαμηλή (περιθωριακή) παραγωγικότητα θα ελάμβανον χαμηλότερους μισθούς. Όταν ομως επιβάλλεταικατώτατο όριο μισθού, για άτομα των οποίων το κόστος εργασίας είναι μεγαλύτερο από το ελάχιστο περιθώριο κέρδους του προϊόντος που παράγουν, θα αποκλείονται από την αγορά εργασίας.»
Το ερώτημα είναι: Πώς μετριέται η παραγωγικότητα του εργαζομένου, για να προσδιοριστεί η ανάλογη αμοιβή? Τα επιχειρήματα είναι σαθρά και ο στόχος ξεκάθαρος:
Να μένει απροστάτευτος ο εργαζόμενος για να μπορεί να τον εκμεταλλεύεται ανεξέλεγκτα ο εργοδότης του, προσφέροντάς του ψίχουλα από το τραπέζι του κέρδους.

Εν κατακλείδη, η υγιής θεωρία, είναι ότι μόνο με την εξασφάλιση του παρόντος εξασφαλίζεται και το μέλλον. Ότι η κοινωνική δικαιοσύνη δεν αποτελεί εμπόδιο, αποτελεί συντελεστή της οικονομικής ανάπτυξης.

Παρέθεσα ένα μεγάλο μέρος από τα πιστεύω μου και δε θα αρνηθώ κριτική από κανέναν?

Ότι υπάρχει αδικία και κοινωνική ανισότητα είναι δεδομένο.Σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς.Αδικία υπάρχει και όταν κάποιοι πτυχιούχοι,ανώτερων και ανώτατων ιδρυμάτων δε βρίσκουν εργασία στο αντικείμενο που σπούδασαν,αλλά τη θέση την έχει πάρει κάποιος-α απόφοιτος-η Λυκείου που έχει 17-19 βαθμό,αλλά ήταν τόσο καλός-η που δεν κατάφερε να μπει στο Πανεπιστήμιο!Αδικία υπάρχει όταν κάποιοι λόγω εσωτερικής πληροφόρησης αγοράζουν μετοχές με χ? και σε 1 μήνα κοστίζουν χ^5?!Αδικία υπήρχε ανέκαθεν,και υπάρχει,και δυστυχώς θα υπάρχει.ʼλλοι δεν έχουν να φάνε και άλλοι πληρώνουν τα C.T (δεν αφορά κανέναν εδώ μέσα) με λεφτά που κανονικά δε θα έπρεπε να είχαν αφού δεν έχουν τα προσόντα να τα πάρουν,παρά μόνο είναι καλοί γλύφτες και ρουφιάνοι.

Επισκέπτης
teras1956 αυτό με τον εποχικό πυροσβέστη και το ύψος του είναι λίγο αντιφατικό.Όχι για τον συγκεκριμένο αλλά γενικά.Φίλος μου υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις του Σ.Ξ ως αλεξιπτωτιστής Λοχίας,με ύψος 1,66.Πήγε να δώσει εξετάσεις για Ειδικός φρουρός και τον έκοψαν λόγω ύψους.Το αστείο είναι ότι με το ύψος του θα μπορούσε να είχε μπει στη σχολή Ευελπίδων,και στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ αλλά ως ειδικός φρουρός δεν μπορούσε!Όσον αφορά τον εποχικό πυροσβέστη,αφού δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για πυροσβέστης,γιατί τον πήραν;Δηλαδή οι εποχικοί μπορούν να είναι ακατάλληλοι και οι μόνιμοι πρέπει να έχουν άλλα προσόντα;Η φωτιά είναι ίδια.

in_between

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
1)Για τους χουντικους του Ιωαννιδη εχω αρνητικη γνωμη. ...  Και ο Πλευρης ακομα την καταδικαζει
      2)Για τον Φρανκο εχω περιεργη γνωμη. Οπωσδηποτε βοηθησε τη χωρα του αλλα δεν ξεχνω την προδοσια που εκανε στον Φιρερ
     3) ... δεν εχω αποψη... Οπωσδηποτε ομως το Μουντιαλ που εδωσε στη χωρα του το 78 ειναι στα υπερ του.
    4) Για Ρομμελ και Γκουντεριαν εχω θετικοτατη γνωμη. Ικανοτατοι και οι δυο
    5) Για Χο Τσι Μινχ και Γκιαπ εχω αρνητικη γνωμη,
    6)  Για τους Ισραηλινους ειναι λιγο μπερδεμενα τα πραγματα. Παντως τους Εβραιους δεν τους αντιπαθω . Ο αντισημιτισμος χωρις συγκεκριμενα αιτια ειναι αρνητικο πραγμα. Δυστυχως στην Ελλαδα μας μεγαλωνουν με τρομερο αντισημτικο μισος.Για ολα φταινε οι Εβραιοι, οι Αμερικανοι κλπ κλπ Μπουρδες. Και οι Εβραιοι εχουν πατριδα και πρεπει να κοιταν και το συμφερον τους,σωστα?
   7) Για Μεταξα ,  Παπαγο και Δαβακη θετικη γνωμη. Και για το Μεταξα επειδη καποιοι θα αρχισουν τους χαρακτηρισμους, τους παραπεμπω στον αριστερο Ραφαηλιδη.
   8)Για Ντε Γκωλ. Μεγας προδοτης. Την Αλγερινη Προδοσια αυτος την εκανε. Βεβαιως ,ομως, καταφερε να συμπεριλαβει τη Γαλλια στους νικητες του Πολεμου παρα το γεγονος οτι επεσε σε τρεις μερες χωρις αντισταση...
  9)Για Πεταιν. Την κυβερνηση του Βισι εγω την εκτιμω. Αγωνιστηκαν για την Ευρωπη των Εθνων. Ανωτερα ιδανικα..
10)Για Σταλιν , Λενιν ουδεν σχολιον
11)Για Ζουκοφ. Ικανοτατος στρατηγος και ενθερμος πατριωτης. Δυστυχως οι ...συντροφοι τον τελειωσαν με συνοπτικες διαδικασιες παρα την τεραστια συμβολη του στη νικη
12)Για τον Γκορμπατσοφ. Ουτε κρυο ,ουτε ζεστη. Επι των ημερων του η Ρωσια απο υπερδυναμη εγινε η χωρα του μεθυστακα Γελτσιν. Εχασε εδαφη,(Ουκρανια, Λευκορωσια, Καζακσταν) αρα κρινεται αρνητικα. Παντως ειχε καλες προθεσεις. Μετα αρχισε και τις διαφημισεις ΜακΝτοναλντς κλπ. Γαμα τα...
13)Ερωτησεις για σενα, Απο αυτο που γραφεις για τον Νιξον συμπεραινω οτι δεν διαβασες το post μου ή δεν καταλαβες το πνευμα μου. Συμφωνουμε αν δεν το καταλαβες. Ο Παπαδοπουλος δεν ειναι χωροφυλακας αλλα Ταξιαρχος ε.α.. Νομιζω υπαρχει μια διαφορα. Και παρεδωσε την εξουσια η 21 Απριλη ,40 μερες πριν το Πολυτεχνειο. Τυπικα εμενε στην ηγεσια της χωρας. Το να μην το παραδεχεσαι δεν το καταλαβαινω...Και δεν καταλαβα δηλαδη επρεπε να αφηνει τους Αμερικανους να περνανε και να συνεχιζουν τον κατακτητικους τους πολεμους? Πρεπει να εισαι ο πρωτος αριστερος που τα λεει...Δηλαδη καλα εκανε ο Σημιτης και αφηνε τους Αμερικανους να βομβαρδιζουν τη Σερβια... Επισης για το θεμα των ξερονησων πρεπει να καταλαβεις κατι. Οπωσδηποτε οι διωξεις ανθρωπων για τις πολιτικες τους πεποιθησεις ειναι κατακριτεο αλλα δυστυχως ολοι το εκαναν. Δεν ηταν μονο της Επαναστασης. Αλλωστε τα ξερονησια ανοιξαν επι Κεντρου, συνεχιστηκαν επι Δεξιας.Και η Αριστερα εκανε ξερονησια στις χωρες που κυβερνησε.  Αρα οι πολιτικες διωξεις των αντιφρονουντων ηταν χαρακτηριστικο της εποχης γενικοτερα και οχι της συγκεκριμενης κυβερνησης. Μην κρινεις την 21 Απριλιου με βαση τα σημερινα δεδομενα. Αλλες οι σημερινες εποχες  οπου υπαρχουν 500 καναλια και καμερες και αλλο οι σκοτεινες δεκαετιες 1920-1970 . Επισης ο ιδιωνυμος νομος που επισης κυνηγουσε τους αριστερους εγινε απο τον Ελευθεριο Βενιζελο που δεν νομιζω να ηταν «ακροδεξιος»

α) Ε, αφού τους καταδικάζει και ο μέγας Πλεύρης, κομμάτια να γίνουν! Μα ήσαν χουντικοί απλώς ή Έλληνες Αξιωματικοί;!;!;!; Όχι, θέλω να σε δώ να το "ποστάρεις"! Ή είσαι και συ κότα σαν το bene;

β) Και οι Εβραίοι έχουν πατρίδα! Και βέβαια πρέπει να κοιτάνε το συμφέρον της πατρίδας τους! Και ο Φράνκο είχε πατρίδα! Έπρεπε να κοιτάξει το συμφέρον της ή τα συμφέροντα της πατρίδας του Fuhrer;!; Μπορείς να με βοηθήσεις να καταλάβω τι συμβαίνει;!;

γ) Και ο Έρβιν Ρόμμελ "πρόδωσε" τον Fuhrer ... και υποχρεώθηκε να αυτοκτονήσει... Για τον Φράνκο (που ΔΕΝ ήταν Γερμανός...) το ανέφερες, για τον Ντε Γκωλ είπες τη μαλακία, για τον Έρβιν τουμπεκή ψιλοκομμένο!... Γιατί;;; ʼραγε πρόδωσε την πατρίδα του ο Ρόμμελ, προδίδοντας τον ... παλαβό;!;

δ) Χρειάζεται να γαμάς... Βασική ανάγκη... Ο Γκουντέριαν, ο Μανστάιν, ο φον Ρούνστεντ και ο Ρόμμελ ικανότατοι: πολύ σωστά... Ο Ζούκωφ (δεν τον εκτέλεσαν, έζησε με δόξες και τιμές και έγραψε και Τρίτομα Απομνημονεύματα... Μήπως τον μπλέκεις με κανά Τουχατσέβσκυ; ) ικανότατος και ένθερμος πατριώτης! Ο Γκιαπ πού υστερεί δηλαδή του Ζούκωφ και τον σβήνεις με μια μονοκονδυλιά; Και αν ο αγώνας των Βιετναμέζων είναι ηρωικός, ο Χο δεν έχει συμβολή;!; Γάλλους πρώτα, ΗΠΑ μετά, τι άλλο να κάνει;!; Η Οικονομία της Αγοράς θα έρθει στην ώρα της: όταν και όπως πρέπει... Κάθε πράμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο.... ή: Κι αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας!! Να γαμάς...

ε) Μόνο εσύ και ο Παπαδόπουλος (και μερικοί ακόμα) νομίζατε ή νομίζετε ότι δεν ήταν χωροφύλακας!... Ο δυστυχής ήταν ένας χωροφύλακας που νόμιζε ότι ήταν Συνταγματάρχης. Αυτό νομίζανε και οι άλλοι τρόφιμοι του Παραδείσου Ηλιθίων!!! Και εσύ νομίζεις ότι υπάρχει μια διαφορά!!!! Βέβαια, στη Στολή!... Θάθελα νάξερα τι γνώμη θα είχαν για τον Γεώργιο ο Φράνκο και ο Ρόμμελ... Απόσπασμα η Αυτοκτονία;

στ) Πολύ καλά έκανε ο Σημίτης και άφηνε τους Αμερικανούς να βομβαρδίζουν τη Σερβία!... Γιατί είχε σαν γνώμονα τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά συμφέροντα, όχι τα "Σερβικά" και τα ... Αμερικανικά...
Όταν ο Παπαδόπουλος δεν άφηνε τους Αμερικανούς το '73 να εφοδιάζουν το Ισραήλ, ποια συμφέροντα είχε σαν γνώμονα;!; Τα Ελληνικά ή τα Τουρκικά;!;

ζ) Και το σε ποιον παραδίδεις (κολοκύθια αλλά ας το δεχτούμε για την πρόοδο της ... του thread) την εξουσία, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ, δεν μετράει;!; Η Καπαρντίνα σου, ρε είναι η εξουσία;;; Αλλά μου κάνεις το μαλάκα τώρα...
Το ότι δε γαμάς δεν είναι δικαιολογία...για να υποστηρίζεις τους προδότες του Βισύ! Ο Λαβάλ σαν τον Νικολάε σχεδόν πήγε... Απόσπασμα αυτός! Βέβαια αν η Γερμανία κέρδιζε τον πόλεμο τα πράγματα θα γράφονταν αλλιώς ... αλλά Συνεργάτης τώρα... Για τον ηρωικό Τσολάκογλου τι γνώμη έχεις;!;

TiLesTora

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2005
Κριτικές
2
Like
73
Πόντοι
1
Η "υπόσχεση" όντως εδόθη.Το θέμα ότι ήταν εντελώς παράλογη και παράνομη.Τα δε δικαστήρια,αποφασίζουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο από την εκάστοτε κυβέρνηση.Και ναι,τις δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τις λαμβάνουμε ως δεδομένες,αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά.Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου όπως καταμαρτυρά το όνομά τους,έχουν ημερομηνία λήξης.Και αν αυτοί που δεν έχουν στρέματα και αργύρια όπως λες,κατάφεραν και προσελήφθησαν χωρίς εξετάσεις,χωρίς κανένα προσόν.τότε μάλλον έχουν πολύ καλές άκρες.Κι εγώ στην εταιρεία που εργάζομαι με σύμβαση 2 ετών είμαι.Έχω όμως "ασφάλεια" από την ίδια τη σύμβαση.Αν αποφασίσει να με απολύσει η εταιρεία,πριν κλείσουν τα 2 χρόνια,τότε θα με αποζημειώσει για το χρονικό διάστημα που απομένει.Ενώ αν είχα αορίστου χρόνου,θα μου έδιναν 2-3 μισθούς,και ευχές για καλή σταδιοδρομία.Εγώ πάντως είμαι κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων.Μπήκαν χωρίς εξετάσεις,χωρίς προσόντα,και τώρα λένε "καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θέλουμε μονιμότητα".Μόνιμοι από το παράθυρο,με μια προϋπηρεσία που τους "χαρίστηκε" από το δημόσιο.
Γεια στο στόμα σου. Οχι στο να γίνουν οι αφισοκολλητές και τα τσιράκια των πολιτικών μόνιμοι στο δημόσιο και παιδιά με πτυχία και σπουδές να είναι άνεργα.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
483
Πόντοι
36
Οχι στο να γίνουν οι αφισοκολλητές και τα τσιράκια των πολιτικών μόνιμοι στο δημόσιο και παιδιά με πτυχία και σπουδές να είναι άνεργα.

+1

Aπλά και καθαρά αυτό είναι σε πλήρη αντίθεση με την κοινή περί δικαίου αντίληψη.

bene

Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
6
in between μηπως εχεις μπερδευτει?αλλος δεν απανταει εδω μεσα και πουλαει κουλτουρα.

warhol με τη φραση ετσι ειστε εννοω καθε κομματοσκυλο και καθε ψευτο κουλτουριαρη που μας το παιζει μαγκας και μολις τον ρωτησεις συγκεκριμενα πραγματα κανει τη κοτα π.χ. che

sincity ποτε δεν ειμαι καυστικος με αντιθετες αποψεις.το στυλακι ομως τυπαδων σαν τον che ειναι αυτο που δημιουργει αυτη τη θολο-κουλτουρα στη κοινωνια.γιατι δεν απανταει μου λες?

και προκαλω-προσκαλω ολους οσους νομιζουν πως ξερουν να απαντησουν αλλιως να παραδεχτουν πως θελουν διαβασμα ακομα.το θεμα δεν ειναι τι πιστευεις αλλα να το πιστευεις σωστα.αν θες να εισαι κκε να εισαι σωστος και ενημερωμενος.αλλιως εισαι ενα απλος μαλακακος.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom