Νέα

Η δεξιά εκδοχή της χούντας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Che Guevara
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 575
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

TiLesTora

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2005
Κριτικές
2
Like
73
Πόντοι
1
Απλά παραθέτω μια συμβουλή που μου έδωσε ένας μπάρμπας μου (πολύ φασίστας) όταν του αράδιασα κάτι επαναστατικές αρλούμπες όταν έκανα κατάληψη στο Λύκειο (περί το 1985 - από τις πρώτες καταλήψεις σε σχολεία νομίζω)
- Μικρέ πρόσεξε τι λες γιατί τα τανκς αργούν μα δεν ξεχνούν!!!!

Επισκέπτης
Απλά παραθέτω μια συμβουλή που μου έδωσε ένας μπάρμπας μου (πολύ φασίστας) όταν του αράδιασα κάτι επαναστατικές αρλούμπες όταν έκανα κατάληψη στο Λύκειο (περί το 1985 - από τις πρώτες καταλήψεις σε σχολεία νομίζω)
- Μικρέ πρόσεξε τι λες γιατί τα τανκς αργούν μα δεν ξεχνούν!!!!
εμενα ενας μπαρμπας μου , ειχε πει,φασιστες δεν σας περιμενουμε αλλα σας ψαχνουμε!!!

riderer

Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2006
Like
6
Πόντοι
1
Εμένα πάλι είχε πεί."Θάνατος στ'αφεντικά Δεξιά κι Αριστερά"

ananias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
1.876
Πόντοι
216
με τι ασχολούνται οι μαλάκες.. εδώ έχουν την πούτσα του αμερικάνου να τους πηδά και αυτοί σκάνε με τον αλλάχ..
Αν πιστευετε οτι οι αμερικη (η δυση αν προτιματε-μην βγαζουμε την ουριτσα μας απ εξω)-πηγε στο ιρακ "απροσκλητη",τοτε μαλλον πιστευετε ακομα στον αη-βασιλη παιδες.
Το ιδιο ισχυει για πολλα αλλα πραματα,μην βιαζεστε να παρομοιασετε την αμερικη με το γερμανικο ραιχ π.χ.-οι γερμανοι τοτε ηταν πολυ πιο δυνατοι απ οτι η αμερικη σημερα,και το γεγονος οτι την γλυτωσαμε απ αυτους το οφειλουμε large στην αμερικη και στους συμμαχους.
Βεβαια,ως συνηθιζεται στην ελλαδα,υπηρξαν και καποιοι μαλακες παραπαιδια των σοβιετικων,που παρολιγο να μας διναν στο πιατο στους "μπολσεβικους"-εκει να βλεπατε βιζιτα μαγκες-οι μαναδες σας,τα σογια σας,με το κουπονι στο χερι θα ζουσατε και οχι με τα καγιενια που ειστε σημερα...Και 50 χρονια μετα εμφανιζονται κατι αποτυχημενοι ηθοπιοι(γκλετσος και σια) να μας μιλησουν για το σφυροδρεπανο,εν ετει 2007.
Αν στην ελλαδα σημερα οι ανθρωποι εχουν μια μπουκια να φανε, ενα σπιτι να μεινουν και ενα καγιεν η κανα SL,στην αμερικη το οφειλουν και πουθενα αλλου.
Οχι αλλη υποκρισια-ελεος

in_between

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
                                    AX BRE germaon...
Καποια στοιχεια για την αποκατασταση της ιστορικης αληθειας. ........
.... Εκεινη τη στιγμη μια μεριδα Ελληνων αξιωματικων αποφασισε να τιμησει την Στολη του Ελληνα Αξιωματικου . Κανει την Επανασταση και αποφασιζει να στρωσει για καποια χρονια τη χωρα μεχρι να ωριμασουν οι συνθηκες και να παραδοσει την εξουσια. Οπως και εγινε. ........
.....Ετσι φτανουμε στις 6 Οκτωβρη του 1973(40 μερες πριν το Πολυτεχνειο) οπου η Επανασταση παραδιδει την εξουσια στους πολιτικους. Πρωθυπουργος αναλαμβανει ο Μαρκεζινης (καθολικης αποδοχης) με σκοπο να διοργανωσει εκλογες μερικους μηνες αργοτερα. Ειναι η λεγομενη «Φιλελευθεροποιηση» .. Καποιοι ειδαν με κακο ματι αυτην την κινηση και αποφασιζουν να αντρεψουν τη Φιλελευθεροποιηση. Ετσι οργανωνουν τα γεγονοτα του Πολυτεχνειου τα οποια φυσικα δεν ηταν η «Εξεγερση του λαου εναντιον των τυρρανων» αλλα η αφορμη για επανιδρυση Νεας Δικτατοριας μονιμης αυτη τη φορα μςε τις συνεπειες της πολυ γνωστες (Κυπρος).......
...
Τελικα η 17 Νοεμβρη ειναι η ημερα που εφερε τη δικτατορια στην Ελλαδα και την τιμαμε ως μερα της Δημοκρατιας....Μωρε μπραβο....

Αχ μπρε germaon!...
  Μπορείς και τα πιστεύεις αυτά που λες;!;

Εγώ να δεχόμουν ότι μια Στρατιωτική Δικτατορία (παίζεις και με τις λέξεις! Υπάρχει κάτι που διαφοροποιεί μια επανάσταση από ένα πραξικόπημα ... ή κάνω λάθος; ) μπορεί σε τελευταία ανάλυση να μην είναι καταστροφική...
Βέβαια η ιστορική εμπειρία δείχνει ξεκάθαρα ότι -κατά κανόνα- οι στρατιωτικές δικτατορίες αποχωρούν από τη σκηνή όταν το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο... Αναγνωρίζω όμως ότι υπήρξαν και εξαιρέσεις, παράδειγμα η στυγνή φασιστική Δικτατορία του Franco στην Ισπανία (η οποία έκανε πολλές εμπορικές buisiness με την πρώην ΕΣΣΔ...) και η -αριστερολαϊκίστικων κατευθύνσεων- "Επανάσταση" των Γαρυφάλλων στην διπλανή χώρα της Ιβηρικής... Στην τελευταία κατηγορία θα μπορούσες να τοποθετήσεις και την Δικτατορία του Νάσερ κ.λ.π. Βέβαια οι Βιντέλα, οι Πινοτσέτ και οι άλλοι δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής, της Ν.Α. Ασίας και της Αφρικής δείχνουν ότι ο κανόνας είναι συντριπτικά ισχυρότερος αλλά δεν είναι απόλυτος, υπάρχουν εξαιρέσεις...

Οπωσδήποτε το μόνο καταφύγιο του Δικτάτορα δεν μπορεί να είναι η γνώμη του λαού τον οποίο φίμωσε ή "έθεσε εν τω άμα στον γύψο" (και ντροπή σου να επικαλείσαι -όντας πατριώτης!- το λαϊκό αίσθημα ή τον ΟΟΣΑ για την απριλιανή Χούντα...) αλλά η Ιστορική Παρακαταθήκη... Και άντε να συγκρίνεις τον αιμοσταγή φασίστα Franco (που αντιλαμβανόταν το Εκτελεστικό Απόσπασμα σαν ... Θέμα Γοήτρου) ή την "επανάσταση στο Γουδί" ή το Κίνημα του '22 (Πλαστήρα - Γονατά) με ... την απριλιανή Χούντα!!
Ο Franco κέρδισε έναν αιματηρότατο τριετή εμφύλιο (με κάποια βοήθεια από τον γελοίο Ντούτσε και τον ψυχωτικό μεγαλοφυή Χίτλερ) και βρέθηκε με μια εξαντλημένη Ισπανία στη μέση ενός Παγκοσμίου Πολέμου! Και στα τέλη του Οκτώβρη του 1940 ο Χίτλερ αξιώνει την είσοδο της Ισπανίας στον πόλεμο στο πλευρό του ʼξονα!... Κρίνε μόνος σου την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δεινή θέση στην οποία βρέθηκε το καθεστώς του... Αλλά είχε την διορατικότητα να αρνηθεί επίμονα, βάζοντας βέβαια το κεφάλι του στον "τορβά" και αφήνοντας εκτεθειμένη την Ισπανία σε μελλοντικές αξιώσεις της Γαλλίας του Βισύ και της φασιστικής Ιταλίας στην περίπτωση της επικράτησης του ʼξονα... Αργότερα βέβαια έσπευσε να απορροφήσει τις Σοβιετικές επενδύσεις, αφήνοντας κατά μέρος τις ρητορείες περί Μπολσεβικισμού κ.λ.π. Μπορείς λοιπόν να τον χαρακτηρίσεις φασίστα, αιμοσταγή τύραννο (και ήταν...) αλλά δεν μπορείς να τον πεις μαλάκα ή ανάξιο των περιστάσεων... Δεν εξέθεσε την πατρίδα του σε καταστροφή παρά την -απίθανης δυσκολίας- περιπλοκή των περιστάσεων... Ούτε παρέδωσε μια οικονομικά κατεστραμμένη Ισπανία στα τέλη της δεκαετίας του '70, οπότε ξεκουμπίστηκε από τον κόσμο τούτο. Και μετά αυτή την ιστορική παρένθεση της τυραννίας και του τρόμου, η Ισπανία προοδεύει ζεμένη στο άρμα της Κοινοβουλευτικής "Δημοκρατίας" όπως όλες οι χώρες του αναπτυγμένου κόσμου.

Και ποιά η κληρονομιά της Απριλιανής Χούντας;!; <Εγώ παρέδωσα την εξουσία στον -κοινής αποδοχής- Μαρκεζίνη (!!!...) και ξεμπέρδεψα με την Ιστορία και το χρέος, ΤΟ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΧΡΕΟΣ που ανέλαβα απέναντι στην Πατρίδα μου τη στιγμή που αποφάσισα να παραβώ τον όρκο μου, να κάνω πραξικόπημα και να αναλάβω τη διακυβέρνηση της χώρας>;!;!;!; Και πού παρέδωσες βρε ανάξιε χωροφύλακα την εξουσία "40 ημέρες πριν την Εξέγερση του Πολυτεχνείου"; Είναι ανακριβέστατο βέβαια αυτό που ισχυρίζεσαι, είναι φθηνή δικαιολογία της κακιάς ώρας!... Την εξουσία δεν την παρέδωσε, την έχασε (μετά)  από την "Ιωαννιδική" Χούντα ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΟ ΑΠΟ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ!!! Ή μήπως αυτή η Χούντα αποτελείτο από Μπολσεβίκους;!; Για μίλησέ μας για αυτό το ζητηματάκι!...
Και πού παρέδωσες βρε ανάξιε χωροφύλακα την εξουσία λίγες ημέρες μετά το "Γιομ Κιπούρ" (αν θυμάμαι καλά το όνομα του Αραβοϊσραηλινού Πολέμου του Σεπτέμβρη του 1973) όπου είχες την φαεινή ιδέα (ηλίθιε χωροφύλακα, φανατικέ και άρρωστε από ιδεοληψία) να αρνηθείς στους Αμερικανούς την χρήση του Ελληνικού εναέριου χώρου και των αεροδρομίων της Κρήτης για την εξυπηρέτηση της Αμερικανικής Αερογέφυρας Εφοδιασμού του Ισραήλ;!;!;!; Εξυπηρετούσε αυτή η άρνηση ΤΟΤΕ τα εθνικά συμφέροντα, βρε ανάξιε;!; Από τους Σοβιετικούς περίμενε έλεος; Όχι βέβαια!... Απλώς: "Ας διακινδυνεύσει η Ελλάδα μια εθνική καταστροφή, αρκεί να υπάρξει ευκαιρία να καταστραφεί το Ισραήλ!..." Και άς ήταν στο έπακρον οξυμένη η ένταση με την Τουρκία λόγω του Κυπριακού επί 20 χρόνια! Και ας είχαν αποσύρει την ελληνική μεραρχία από το νησί... Και ας μεσουρανούσε ο Ψυχρός Πόλεμος!!!
Και -ύστερα απ' όλα αυτά τα θαυμαστά!- "παραδίδει την εξουσία" στο Μαρκεζίνη, αμέσως μετά από αυτά! Γιατί;!;!;!;

Η διαφορά ανάμεσα στον Φράνκο και στην Χούντα του Παπαδόπουλου είναι ότι τον Ισπανό μπορείς να τον στείλεις στο Απόσπασμα (αν γουστάρεις τέτοιες "λύσεις") αν και όταν καταφέρεις να τον ανατρέψεις, δεν μπορείς όμως να τον κατηγορήσεις για Εσχάτη Προδοσία ενώπιον της Ιστορίας, δεν μπορείς να του ζητήσεις να αυτοκτονήσει ή να ζητήσει συγνώμη! Θα σου απαντήσει: <<Το μόνο για το οποίο ντρέπομαι είναι το ότι με ανέτρεψες! Τα άλλα τα έκανα καλά ή τα γούσταρα και τώρα περιμένω με τη σειρά σου (και εσύ!) να με εκτελέσεις, όχι όμως να πεις ότι "κρέμασα" την Ισπανία, θα είσαι ψεύτης και απατεώνας και γελοίος...>>. Από το γελοίο τον Παττακό, τον Ανεύθυνο και Ασυνείδητο, τι να περιμένεις;;; Να αυτοκτονήσει ή να αρνηθεί να βγει από την Φυλακή ή να κάνει -έστω...- Αυτοκριτική;!; Και ούτε οι όποιες καλές Προθέσεις του Παπαδόπουλου ούτε η μετριοπάθειά του ούτε  η ακεραιότητά του ή οι ... οικονομικές επιδόσεις της Χούντας αποτελούν ελαφρυντικά... Οι οικονομικές επιδόσεις θα χρεωθούν και στη συγκυρία και στο Ζολώτα (που συνεργάστηκε αργότερα και με τον Φλωράκη) και στην επιλογή του από τον Δικτάτορα ... από τον οποίο όμως άλλα απαιτούσε η Ιστορία τότε ... germaon!

ΣΕ αυτόν όμως που θα βγάλεις το καπέλλο -αν φοράς παντελόνια- είναι ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ Χο Τσι Μινχ και ο στρατηγός Γκιαπ και ο Πολιτικός Επίτροπος Λε Ντουκ Θο και η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ και οι Βιετναμέζοι Κομμουνιστές και οι Βιετκόνγκ και ο Βιετναμέζικος λαός!!!
Και βέβαια ο Μοσέ Νταγιάν και ο Γιτζχάκ Ράμπιν και η Γκόλντα Μεήρ και όλη η Σιωνιστική παρέα ... μέχρις αποδείξεως του εναντίου ενδεχομένως...
Και να είσαι προσεκτικός όταν μιλάς για τον Νίξον, δεν είχε καμιά ανάγκη το '72 από την όποια βοήθεια της Ελληνικής Χούντας! Κα
ι η πατρίδα του του χρωστάει πολλά γιατί τόλμησε και διεκδίκησε και ανέλαβε την Προεδρία σε μια στιγμή Τρομερής και Βαθύτατης και Γενικευμένης Κρίσης και έδωσε Λύση (και με το παραπάνω) ενώ ήξερε ΠΟΥ έμπλεκε...

Λοιπόν...
α) η γνώμη σου για τους Έλληνες Στρατιωτικούς της Χούντας Ιωαννίδη!
β) η γνώμη σου για Φράνκο
γ) η γνώμη σου για Βιντέλα
δ) η γνώμη σου για Ρόμμελ και Γκουντέριαν
ε) η γνώμη σου για Χο Τσι Μινχ και Γκιαπ και παρέα
στ) η γνώμη σου για Νταγιάν και Ραμπιν και παρέα
ζ) η γνώμη σου για Μεταξά
η) η γνώμη σου για Παπάγο και Δαβάκη
θ) η γνώμη σου για Ντε Γκωλ
ι) η γνώμη σου για Πεταίν
ια) η γνώμη σου για Ζούκωφ και παρέα
ιβ) η γνώμη σου για Στάλιν
ιγ) η γνώμη σου για Γκορμπατσώφ
ιδ) η γνώμη σου για Λένιν
ιε) οι δικές σου Ερωτήσεις (και) προς εμένα...

Τελούμε εν αναμονεί διαταγών Σας!

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
1)Για τους χουντικους του Ιωαννιδη εχω αρνητικη γνωμη. Εξηγησα νομιζω το γιατί. Και ο Πλευρης ακομα την καταδικαζει
      2)Για τον Φρανκο εχω περιεργη γνωμη. Οπωσδηποτε βοηθησε τη χωρα του αλλα δεν ξεχνω την προδοσια που εκανε στον Φιρερ
    3) Για τον Βιντελα  δεν εχω αποψη... Οπωσδηποτε ομως το Μουντιαλ που εδωσε στη χωρα του το 78 ειναι στα υπερ του.
    4) Για Ρομμελ και Γκουντεριαν εχω θετικοτατη γνωμη. Ικανοτατοι και οι δυο
    5) Για Χο Τσι Μινχ και Γκιαπ εχω αρνητικη γνωμη,
    6)  Για τους Ισραηλινους ειναι λιγο μπερδεμενα τα πραγματα. Παντως τους Εβραιους δεν τους αντιπαθω . Ο αντισημιτισμος χωρις συγκεκριμενα αιτια ειναι αρνητικο πραγμα. Δυστυχως στην Ελλαδα μας μεγαλωνουν με τρομερο αντισημτικο μισος.Για ολα φταινε οι Εβραιοι, οι Αμερικανοι κλπ κλπ Μπουρδες. Και οι Εβραιοι εχουν πατριδα και πρεπει να κοιταν και το συμφερον τους,σωστα?
  7) Για Μεταξα ,  Παπαγο και Δαβακη θετικη γνωμη. Και για το Μεταξα επειδη καποιοι θα αρχισουν τους χαρακτηρισμους, τους παραπεμπω στον αριστερο Ραφαηλιδη.
  8)Για Ντε Γκωλ. Μεγας προδοτης. Την Αλγερινη Προδοσια αυτος την εκανε. Βεβαιως ,ομως, καταφερε να συμπεριλαβει τη Γαλλια στους νικητες του Πολεμου παρα το γεγονος οτι επεσε σε τρεις μερες χωρις αντισταση...
  9)Για Πεταιν. Την κυβερνηση του Βισι εγω την εκτιμω. Αγωνιστηκαν για την Ευρωπη των Εθνων. Ανωτερα ιδανικα..
10)Για Σταλιν , Λενιν ουδεν σχολιον
11)Για Ζουκοφ. Ικανοτατος στρατηγος και ενθερμος πατριωτης. Δυστυχως οι ...συντροφοι τον τελειωσαν με συνοπτικες διαδικασιες παρα την τεραστια συμβολη του στη νικη
12)Για τον Γκορμπατσοφ. Ουτε κρυο ,ουτε ζεστη. Επι των ημερων του η Ρωσια απο υπερδυναμη εγινε η χωρα του μεθυστακα Γελτσιν. Εχασε εδαφη,(Ουκρανια, Λευκορωσια, Καζακσταν) αρα κρινεται αρνητικα. Παντως ειχε καλες προθεσεις. Μετα αρχισε και τις διαφημισεις ΜακΝτοναλντς κλπ. Γαμα τα...
13)Ερωτησεις για σενα, Απο αυτο που γραφεις για τον Νιξον συμπεραινω οτι δεν διαβασες το post μου ή δεν καταλαβες το πνευμα μου. Συμφωνουμε αν δεν το καταλαβες. Ο Παπαδοπουλος δεν ειναι χωροφυλακας αλλα Ταξιαρχος ε.α.. Νομιζω υπαρχει μια διαφορα. Και παρεδωσε την εξουσια η 21 Απριλη ,40 μερες πριν το Πολυτεχνειο. Τυπικα εμενε στην ηγεσια της χωρας. Το να μην το παραδεχεσαι δεν το καταλαβαινω...Και δεν καταλαβα δηλαδη επρεπε να αφηνει τους Αμερικανους να περνανε και να συνεχιζουν τον κατακτητικους τους πολεμους? Πρεπει να εισαι ο πρωτος αριστερος που τα λεει...Δηλαδη καλα εκανε ο Σημιτης και αφηνε τους Αμερικανους να βομβαρδιζουν τη Σερβια... Επισης για το θεμα των ξερονησων πρεπει να καταλαβεις κατι. Οπωσδηποτε οι διωξεις ανθρωπων για τις πολιτικες τους πεποιθησεις ειναι κατακριτεο αλλα δυστυχως ολοι το εκαναν. Δεν ηταν μονο της Επαναστασης. Αλλωστε τα ξερονησια ανοιξαν επι Κεντρου, συνεχιστηκαν επι Δεξιας.Και η Αριστερα εκανε ξερονησια στις χωρες που κυβερνησε.  Αρα οι πολιτικες διωξεις των αντιφρονουντων ηταν χαρακτηριστικο της εποχης γενικοτερα και οχι της συγκεκριμενης κυβερνησης. Μην κρινεις την 21 Απριλιου με βαση τα σημερινα δεδομενα. Αλλες οι σημερινες εποχες  οπου υπαρχουν 500 καναλια και καμερες και αλλο οι σκοτεινες δεκαετιες 1920-1970 . Επισης ο ιδιωνυμος νομος που επισης κυνηγουσε τους αριστερους εγινε απο τον Ελευθεριο Βενιζελο που δεν νομιζω να ηταν «ακροδεξιος»

Επισκέπτης
germaon πιστεύω πως είσαι Εβραίος...Κι επειδή επικαλέστηκες τον Πλεύρη,να πάρεις να διαβάσεις το τελευταίο του βιβλίο "Εβραίοι όλη οι αλήθεια" και να διαπιστώσεις τί πιστεύει!Ναι,το έχω αγοράσει.Όπως και το "Πας μη Έλλην Βάρβαρος"!!!χαχαχαχαχα μπερδεύτηκες ε;Το έχω πει ξανά δεν είμαι ΚΚΕ,αλλά γουστάρω τη δικαιοσύνη.Είτε από αριστερά είτε από δεξιά είτε από κέντρο.

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Ρε in between με συγχωρείς που διακόπτω τον έρωτα σου, αλλά ο Ρόμελ και ο Γκουντέριαν σε τί σε πείραξαν ακριβώς, μπορείς να μου πεις?

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
Το προηγουμενο σαβ/κο ειχα βγει με ενα ξαδερφο μου για ποτο και συζητουσαμε για τη δουλεια (ειναι με συμβαση στο ναυπηγειο σκαραμαγκα) και μου ειπε κατι το οποιο δεν το ειχα ακουσει ημουν λιγο ανημερωτος στο θεμα... οταν πριν 2 χρονια υπεγραφε τη συμβαση υπηρχε ορος ο οποιος του υπαγορευε οτι σε περιπτωση απολυσης δεν ειχε δικαιωμα να διεκδικησει φραγκο.. Το φεβρουαριο τελειωνει η συμβαση του και ηδη αναζητει τη μοιρα του.. Τελικα τι ειναι οι συμβασιουχοι?
Ειναι εργαζομενοι 2ης κατηγοριας. Προσλαμβανονται με αποικιακου τυπου συμβασεις (διμηνης, εξαμηης, διετιας), δεν εχουν ιδιαιτερα εργασιακα δικαιωματα (επιδοματα, αυξησεις κλπ) τα οποια αλλωστε ειναι δυσκολο να διεκδικησουν (αφου επικρεμαται ως δαμοκλειος σπαθη η ημερομηνια ληξης τους), συνηθως κανουν τις βρωμικες δουλειες, ζουν σ?ενα καθεστως συνεχους ανασφαλειας και ελπιζουν, παντα, σε κατι που θα επρεπε να ειναι αυτονοητο στην αυγη του 21ου αιωνα: πως θα συνεχισουν να εχουν δουλεια και την επομενη αυγη. Ειναι οι συμβασιουχοι των δημοσιων οργανισμων και των φορεων τοπικης αυτοδιοικησης. Προκειται για ανθρωπους που μπορει να εκαναν ακομα  και ?εκπτωσεις? στην αξιοπρεπεια τους για να παρακαλεσουν ενα δημαρχο, ενα βουλευτη, εναν πολιτευτη για μια θεση εργασιας. Στριμωγμενοι απο την ανεχεια, δεχονται μια θεση απασχολησης συνηθως ασχετη με το αντικειμενο τους, αρκει να τους δωσει αυτη μερικα ευρω να τα βγαλουν περα. Και καποια στιγμη ? η οποια ενιοτε συμπιπτει με μια μετεκλογικη περιοδο ? τους ειδοποιουν οτι δεν τους χρειαζονται περισσοτερο. Η δουλεια εχει τελειωσει. Κυβερνησεις και δημαρχοι τους προσλαμβανουν, τους κρατουν σε ?ομηρια? για μηνες ή χρονια., η κυβερνηση ειναι αυτη που τωρα τους γυριζει την πλατη και ειτε κρυβεται πισω απο δικαστικες αποφασεις ειτε επικαλειται συνταγματικες απαγορευσεις. Οι προεκλογικες υποσχεσεις χαθηκαν ? με μια μικρη εξαιρεση ? και μαζι χανεται και η αξιοπιστια. Αυτο ομως ειναι το λιγοτερο σημαντικο, το σημαντικοτερο ειναι πως οι ανθρωποι αυτοι χανουν το μελλον τους...

Επισκέπτης
Όταν υπογράφεις σύμβαση ορισμένου χρόνου,ξέρεις εξ αρχής ότι δε θα είσαι μόνιμος.Το ξέρεις.Δε σε κοροϊδεύουν.Όπως όταν υπογράφεις αορίστου χρόνου,ξέρεις ότι μπορούν να σε απολύσουν με την καταβολή 2-3 μισθών ως αποζημίωση.Η μονιμοποίηση είναι καλή,αλλά πλέον πρέπει να την ξεχάσει όποιος την ονειρεύεται.Τελείωσε.Ελάχιστοι θα γίνονται μόνιμοι,μέσα από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ στο στενό δημόσιο,και όχι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
Όταν υπογράφεις σύμβαση ορισμένου χρόνου,ξέρεις εξ αρχής ότι δε θα είσαι μόνιμος.Το ξέρεις.Δε σε κοροϊδεύουν.Όπως όταν υπογράφεις αορίστου χρόνου,ξέρεις ότι μπορούν να σε απολύσουν με την καταβολή 2-3 μισθών ως αποζημίωση.Η μονιμοποίηση είναι καλή,αλλά πλέον πρέπει να την ξεχάσει όποιος την ονειρεύεται.Τελείωσε.Ελάχιστοι θα γίνονται μόνιμοι,μέσα από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ στο στενό δημόσιο,και όχι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

αν ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά θα καταλάβεις ότι η ουσία δεν είναι αν αυτός που κάνει σύμβαση γνωρίζει ή όχι τι είναι η σύμβαση και αν τον κοροϊδεύουν. Εγώ αλλιώς προσδιόρισα την κοροίδία.. Την στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση έκανε λόγο προεκλογικά για 250,000 συμβασιούχους και δεδομένου οτι περιόρισε τις προεκλογικές δεσμέυσεις της μόνο για 30,000 απο αυτους... Η κοροϊδία ειναι αλλού!
Μετα τη δικαίωση των συμβασιούχων απο τα δικαστηρια με τελεσίδικες και αμετακλειτες αποφασεις, η κυβερνηση παριστανει το ποντιο πιλατο.. Δεν τολμα ουτε τα αυτονοητα, τα απολυτως δίκαια , που υπαγορευονται αν θες απο την υποχρεωση σεβασμου των αμετακλητων και τελεσιδικων αποφασεων των δικαστηριων. Τωρα δεν ισχυει αυτο? Γιατι?
Ποσες προσπαθειες χρειαζονται αραγε καποιοι για να καταλαβουν τα αυτονοητα?
Και μην αρχισεις να μου λες να μην κανανε συμβαση να βρισκαν αλλη δουλεια κτλ... Οταν καποιος δεν σπουδασε, δεν ειχε την τυχη να εχει μπαμπα με στρεμματα και αργιρια, προκειμενου να βγαλει καποια ευρω για να ζησει θα κανει και  συμβαση και οτι αλλο θες. Δεν ειναι εκει το θεμα. Σου ειπα που ειναι η ουσια, στην αντιμετωπιση των συμβασιουχων απο την "εκαστοτε" κυβερνητικη πολιτικη

DESAPARECIDO

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
0
Η ξεχασα να παρω τα φαρμακα μου , η ο τιτλος δεν εχει καμμια σχεση με αυτα που γραφετε συναγωνιστες ...

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
Η ξεχασα να παρω τα φαρμακα μου , η ο τιτλος δεν εχει καμμια σχεση με αυτα που γραφετε συναγωνιστες ...

ο τιτλος ειναι παραβολικος αδερφε δεν εχει να κανει τοσο με τη χουντα (που αναφερθηκε και αυτη) οσο με την κοινωνικη αδικια που προσπαθω να προβαλλω..

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
Κι επειδη εχω ορεξη σημερα θα γενικευσω το προηγουμενο θεμα των συμβασιουχων. Αναρωτιόμουν τη σημασια της εκφρασης «καταφωρη κοινωνικη αδικια»?
Η κοινωνική ανισότητα και η αδικία παράγουν διαφθορά, εγκληματικότητα και αποσύνθεση. Για την καταπολέμηση της ανισότητας και την εφαρμογή κοινωνικής δικαιοσύνης, υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις, που με την εισοδηματική πολιτική τους κατανέμουν το εθνικό εισόδημα. Με τη δίκαιη κατανομή μικραίνει η ανισότητα, ενώ με την άδικη διευρύνεται το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η διεύρυνση του χάσματος οδηγεί σε αντιδράσεις, σε κοινωνική αναταραχή και εξέγερση. Και όμως, αυτές οι απλές αλήθειες παραμερίζονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας θυσιάζουν τον άνθρωπο και την αξία του.
Στο ζήτημα της αδικίας υπεύθυνη είναι η δικαιοσύνη, που με τα όργανά της πρέπει να προστατεύει προπαντός τους πολίτες απο τις αδικίες και τις αυθαιρεσίες, ακόμη και απο αυτές που παράγονται με αποφάσεις της εξουσίας. Εκπληρώνοντας αυτό το ρόλο, η δικαιοσύνη μπορεί να διεκδικεί τον τίτλο αναγνώρισής της ως οχυρού της Δημοκρατίας. Αντίθετα όμως κυβερνητικές και δικαστικές αποφάσεις, όπως και οι σκεψεις της εξουσίας που δημοσιοποιούνται, δείχνουν ότι η κοινωνική ανισότητα, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, θα διευρύνεται.
Δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά παγκόσμιο φαινόμενο. Ο καπιταλισμός, ο ανάλγητος φιλελευθερισμός, μετά την κατάρευση των καθεστώτων του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού», που είχε ως άμεση συνέπεια την εξαφάνιση του «κομμουνιστικού κινδύνου», κυριολεκτικά ?ξεσάλωσε?! Βρήκε το πεδίο ελεύθερο και άρχισε να παραβιάζει (ή να βιάζει αν θέλετε) τις κοινωνικές κατακτήσεις τη μία μετά την άλλη, χωρίς να συναντά ιδιαίτερες αντιστάσεις. Με την ανοχή ακόμη και σοσιαλιστικών κυβερνήσεων, μερικές εκατοντάδες πολυεθνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών συσσωρεύουν τον παγκόσμιο πλούτο εκμεταλλευόμενοι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη, τις τεράστιες κατακτήσεις της τεχνολογίας και την ανθρώπινη εργασία. Αυτή η συσσώρευση πλούτου σε λίγα χέρια οδηγεί σε εξαθλίωση, στην πείνα και στη δυστυχία, εως και στον θάνατο πολίτες συνανθρώπους μας.
Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, η τεχνολογία και η ανθρώπινη εργασία και η επινοητικότητα είναι παράγοντες που θα έπρεπε να εξασφαλίζουν την ευημερία σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη.
Οι ρομαντικοί του παρελθόντος προέβλεπαν ότι η τεχνολογία θα απελευθέρωνε τον άνθρωπο από τη δουλεία της εργασίας και θα του χάριζε ελεύθερο χρόνο για να απολαμβάνει τα αγαθά της ζωής, να ψυχαγωγείται και να μορφώνεται,να καλλιεργεί την ανθρώπινη αξία. Η απληστία, η έλλειψη ενός συστήματος κοινωνικής δικαιοσύνης, η δύναμη των ισχυρών και η αφέλεια των αδύναμων, που τους οδηγουν να ψηφίζουν εναντίων του συμφέροντός τους, οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Κραυγαλέο παράδειγμα είναι η συστηματική επίθεση του κεφαλαίου και των οικονομολόγων του νεοφιλελευθερισμού κατά των βασικών αποδοχών των εργαζομένων.Κάπου το 1949 καθιερώθηκε πρώτα στη Γαλλία ο βασικός μισθός με στόχο να μειωθούν οι μισθολογικές διαφορές και να διανέμεται δικαιότερα το εισόδημα. Ύστερα από 40 χρόνια ? κατά σύμπτωση, μετά την εξαφάνιση της κομμουνιστικής απειλής ? προβλήθηκε το επειχήρημα, ότι ο βασικός μισθός είναι αιτία που αυξάνεται η ανεργία, γι? αυτό και θα πρέπει να απελευθερωθεί η αγορά εργασίας, να υπάρχει ευελιξία, δηλαδή ο εργοδότης να καθορίζει το ύψος των αποδοχών και όχι η συλλογική σύμβαση ή ο όποιος νόμος.
Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμο ΟΟΣΑ (τον οποίο επικαλούνται οι κυβερνήσεις όταν εφαρμόζουν αντιλαϊκά μέτρα) διαβάζει κανείς:
«Σε μια εντελώς ανταγωνιστική αγορά, οι ανειδίκευτοι εργάτες με χαμηλή (περιθωριακή) παραγωγικότητα θα ελάμβανον χαμηλότερους μισθούς. Όταν ομως επιβάλλεταικατώτατο όριο μισθού, για άτομα των οποίων το κόστος εργασίας είναι μεγαλύτερο από το ελάχιστο περιθώριο κέρδους του προϊόντος που παράγουν, θα αποκλείονται από την αγορά εργασίας.»
Το ερώτημα είναι: Πώς μετριέται η παραγωγικότητα του εργαζομένου, για να προσδιοριστεί η ανάλογη αμοιβή? Τα επιχειρήματα είναι σαθρά και ο στόχος ξεκάθαρος:
Να μένει απροστάτευτος ο εργαζόμενος για να μπορεί να τον εκμεταλλεύεται ανεξέλεγκτα ο εργοδότης του, προσφέροντάς του ψίχουλα από το τραπέζι του κέρδους.

Εν κατακλείδη, η υγιής θεωρία, είναι ότι μόνο με την εξασφάλιση του παρόντος εξασφαλίζεται και το μέλλον. Ότι η κοινωνική δικαιοσύνη δεν αποτελεί εμπόδιο, αποτελεί συντελεστή της οικονομικής ανάπτυξης.

Παρέθεσα ένα μεγάλο μέρος από τα πιστεύω μου και δε θα αρνηθώ κριτική από κανέναν?

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Πάντως στον Περισσό κάνουν καλό φροντιστήριο.

Επισκέπτης
Πάντως στον Περισσό κάνουν καλό φροντιστήριο.
εχετε φτασει στο σημειο να λετε για τον περισσο και τον κομμουνισμο ,ενω καποιοι αλλοι υπερασπιζονται την χουντα!!!και οσον αφορα το σχολιο οτι εξαιτιας της αμερικης εχουμε ψωμι να φαμε,εχω εχω να πω οτι στην αμερικη οι εργατες δεν ειναι ασφαλισμενοι!!!ειναι προνομιο των λιγων!!οπως επισης ξερουμε πολυ καλα τι ρολο επαιξε στην χουντα !!!

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Όποιος έχει τη μύγα,μυγιάζεται.Δεν αναφέρθηκα σε κάποιον συγκεκριμένα.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom