φίλε germaon (και το εννοώ) όσον αφορά στα αρχεία δώσε μου 1 μέρα να ψάξω μια συγκεκριμένη πηγή. Αν κάνω λάθος θα το αναγνωρίσω. Δεν έχω τέτοια προβλήματα.
Πράγματι, πολλοί "αριστεροί" είναι το ίδιο φανατικοί με πολλούς "ακροδεξιούς", τόσο φανατικοί που δεν ενδιαφέρονται για την άλλη άποψη. Οι χαρακτηρισμοί σε εισαγωγικά γιατί τέτοιες ταμπέλες δεν ισχύουν πια, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που κάποτε ίσχυαν. Είναι λάθος οι ταμπέλες.
Η γνώμη που έχω σχηματίσει πλέον είναι ότι το να επικαλείσαι φωνές "αριστέρές" ή "δεξιές" είναι ρίσκο. Όλοι είναι στο κόλπο, όλοι κάτι πουλάνε. Εϊναι στην κρίση του καθενός να φιλτράρει και να κρατήσει ό,τι νομίζει ότι είναι αλήθεια. Και εγώ το κάνω και εσύ και όλοι. Εδώ όμως, για το συγκεκριμένο, ήθελα και τη δική σου άποψη.
Αυτό που προσωπικά με πειράζει σε περιπτώσεις ολοκληρωτικών καθεστώτων τύπου δικτατορίας ή κομμουνιστικού σχήματος είναι η στέρηση της ελευθερίας. Και είναι το πιο σημαντικό.
Εκεί που συμφωνούμε είναι στο ότι αυτό που υπάρχει στην ελλάδα δεν είναι δημοκρατία. Είναι η εκδίκηση της κακογουστιάς και των μετρίων. Και έχουν έρθει για να μας καθήσουν στο σβέρκο.
Εμείς εδώ δεν έχουμε δημοκρατία, έχουμε την ελληνική της έκδοση. Και όμως, όσο κακή και αν είναι, όσο μακρία και αν βρίσκεται από την πραγματική ισονομία και ισοπολιτεία που οραματίστηκαν εκεί τον 5ο αιώνα πχ, προσωπικά την προτιμώ από κάθε άλλο ενδεχόμενο.
Προς το παρόν.