You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Η δεξιά εκδοχή της χούντας
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Che Guevara
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 575
- Εμφανίσεις 33K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Che Guevara
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Οκτ 2005
- Κριτικές
- 3
- Like
- 5
- Πόντοι
- 1
Κομμουνιστής που λογοδοτεί στο θεό?
Ρε μάγκες, τα έχετε ρίξει όλα στο μπλέντερ, δεν πάτε να φτιάξετε κανένα κέικ μην πάει χαμένη η βραδιά?
αντε παλι τα ιδια... για ψαξε προηγουμενα post ρε ψηλε και βρες μου που λεω οτι ειμαι κκε? γιατι εχετε την ταση να μου προσκολαται ιδιοτητες που δεν εχω? ετσι σας βολευει? δεν με λενε ουτε πκσιτη ουτε κνιτη ουτε δαπιτη ουτε πασοκο. Βαγγελη με λενε και αν σας αρεσει αν δεν σας αρεσει στ' αρχιδια μου
Δεν είπα ΚΚΕς, ούτε ΚΝίτης, ούτε ΠΚΣίτης. Είπα κομμουνιστής, Βαγγέλη.
Αφού καταλαβαίνεις τη διαφορά, με τις απόψεις που έχεις, πιστεύεις ότι είσαι, ή δεν είσαι κομμουνιστής? Αν διαβάσει κάποιος τα ποστ σου, αφού καταλάβει ότι δεν είσαι μέλος καμιάς οργάνωσης, πιστεύεις ότι δεν θα καταλάβει ότι οι απόψεις σου είναι απλά κομμουνιστικές?
Αφού καταλαβαίνεις τη διαφορά, με τις απόψεις που έχεις, πιστεύεις ότι είσαι, ή δεν είσαι κομμουνιστής? Αν διαβάσει κάποιος τα ποστ σου, αφού καταλάβει ότι δεν είσαι μέλος καμιάς οργάνωσης, πιστεύεις ότι δεν θα καταλάβει ότι οι απόψεις σου είναι απλά κομμουνιστικές?
Che Guevara
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Οκτ 2005
- Κριτικές
- 3
- Like
- 5
- Πόντοι
- 1
επηρρεαζομαι απο τον κομμουνισμο σε πολλους τομεις αλλα διαφωνω και σε αρκετους! ενας απο αυτους εχει να κανει με τον αθεϊσμο. σε καλυψα?
Όπως σου είπα, μπλέντερ. Απλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να παρεξηγήσαι όταν κάποιος σε "μπερδεύει" για κομμουνιστή, είναι μάλλον φυσικό.
Αν και αυτό που μου λες μπορεί και να ερμηνευτεί ως : "κρατάω αυτά που με βολεύουν".
Χωρίς παρεξήγηση
Αν και αυτό που μου λες μπορεί και να ερμηνευτεί ως : "κρατάω αυτά που με βολεύουν".
Χωρίς παρεξήγηση
Che Guevara
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Οκτ 2005
- Κριτικές
- 3
- Like
- 5
- Πόντοι
- 1
ναι βεβαια κραταω αυτα που θελω και που με αντιπροσωπευουν. δεν βρισκω που ειναι το κακο για να παρεξηγηθω! Δηλαδη εσενα υπαρχει καποια ιδεολογια που σε εκφραζει σε μεγιστο βαθμο?
Δεν θα το έλεγα. Γιατί απλά ζούμε σε μία εποχή που δεν έχουν σημασία οι ιδεολογίες, γιατί απλά δεν υφίστανται. Αυτό που μετράει , για μένα, είναι η ηθική υπόσταση και η ευστροφία του καθενός.
Όταν αγκαλιάζεις κάτι, δέχεσαι τα πάντα. Και το να ζεις με τις βασικές αρχές του κομμουνισμού αλλά στη τελική να λες ότι λογοδοτείς στο Θεό, ζεις πιστεύοντας απλώς ότι σε αντιπροσωπεύουν αυτά τα πράγματα..
Τέσπα, δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα. Μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις.
Υ.Γ. Η έλλειψη πίστης στον Θεό δεν είναι άποψη του κομμουνισμού, είναι τρόπος ζωής. Για αυτό είναι παράδοξο να το θέτεις στη βάση του αν σε καλύπτει ή όχι. Γιατί αν θεωρείσαι κοινωνικός επαναστάτης και κάθε χρόνο πηγαίνεις μπουσουλώντας μέχρι την Τήνο, κάτι δεν πάει καλά..
Όταν αγκαλιάζεις κάτι, δέχεσαι τα πάντα. Και το να ζεις με τις βασικές αρχές του κομμουνισμού αλλά στη τελική να λες ότι λογοδοτείς στο Θεό, ζεις πιστεύοντας απλώς ότι σε αντιπροσωπεύουν αυτά τα πράγματα..
Τέσπα, δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα. Μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις.
Υ.Γ. Η έλλειψη πίστης στον Θεό δεν είναι άποψη του κομμουνισμού, είναι τρόπος ζωής. Για αυτό είναι παράδοξο να το θέτεις στη βάση του αν σε καλύπτει ή όχι. Γιατί αν θεωρείσαι κοινωνικός επαναστάτης και κάθε χρόνο πηγαίνεις μπουσουλώντας μέχρι την Τήνο, κάτι δεν πάει καλά..
in_between
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Δεκ 2005
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Φίλοι, παιδιά και παλληκάρια!
τώρα που εκτονωθήκαμε
και είπα και 'γω τις παπαριές μου,
ζητώ συγνώμη από όποιον πρόσβαλα...
Είδατε πόσο εύκολο είναι να μακελευτούν οι άνθρωποι για το τίποτα;;;
Το μυστικό είναι ότι νοιώθεις σπουδαίος και άνετος
και ελεύθερος από ανασφάλειες,
όταν κατασκεύαζεις τον άλλο μαλάκα
και του πηδάς τη μάνα..., τη μάνα και τον πατέρα...
Έχει φέρει εργάρες τον τελευταίο καιρό,
αφήστε τα οπλοπολυβόλα και τα πληκτρολόγια
και απολαύστε λιγάκι τον κόσμο! (συγνώμη germaon!)
τώρα που εκτονωθήκαμε
και είπα και 'γω τις παπαριές μου,
ζητώ συγνώμη από όποιον πρόσβαλα...
Είδατε πόσο εύκολο είναι να μακελευτούν οι άνθρωποι για το τίποτα;;;
Το μυστικό είναι ότι νοιώθεις σπουδαίος και άνετος
και ελεύθερος από ανασφάλειες,
όταν κατασκεύαζεις τον άλλο μαλάκα
και του πηδάς τη μάνα..., τη μάνα και τον πατέρα...
Έχει φέρει εργάρες τον τελευταίο καιρό,
αφήστε τα οπλοπολυβόλα και τα πληκτρολόγια
και απολαύστε λιγάκι τον κόσμο! (συγνώμη germaon!)
Επισκέπτης
Λογιστικά ξέρεις τι θα πεί?????
Ποτέ δεν είχαν αντίκρυσμα αυτά που πέρναμε και μας τα φούσκωσαν μετά βρε. Ψάξε και ρώτα γιατί μάλλον τον ύπνο του δικαίου εσύ έχεις πάρει.
Όχι φιλαράκο δεν ξέρω λογιστική.Ελπίζω να έχεις λίγο χρόνο να μου διδάξεις.Και θα σού κάνω δώρο 24 ώρες με ένα C.T!!!
θα προλαβει?
Απο οτι φαινεται ειναι με τα 2 ποδια στον ταφο!
ενα βήμα από τον τάφο είναι.. αλλά το κάνει σημειωτόν..
μεγάλε φάουλ.. δεν το είπε ο παπαδόπουλος αλλά ο παττακόςστην δικη του παπαδοπουλου τον ρωτησε ο δικαστης επαγγελμα!και απαντησε ο παπαδοπουλους ΟΙΚΙΑΚΑ!! :οσον αφορα τους ελληνες και ξενους εργατες,ξαναλεω οτι τους παιρνουν οι ελληνες τους αλβανους γιατι τους δινουν ενα κομματι ψωμι!!και στην τελικη μπραβο στους αλβανουν,ρωσους,πακιστανους που επελεξαν να δουλεψουν τιμια!!!και οσοι βγαινουν και λενε για τα τανκς και τα νεκρα παιδια ,απλα ντροπη τους!!εχουν και θρασος που τα λενε!!
Μετα απο αναγνωση ολων των μηνυματων εχω να πω τα εξης....
Καταρχας υπαρχει μεγαλο ποσοστο ανιστορητων αλλα και αμορφωτων! Παρεπιμπτοντως να πω καπου εδω οτι η Κουβα εχει το χαμηλωτερο ποσοστο αναλφαβητων στον κοσμο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θα παρακαλουσα τα διαφορα φασιστοειδη που κυκλοφορουν, να πιασουν στα χερια τους οποιοδηποτε ιστορικο βιβλιο( πλην χρυσης αυγης) για να μπορεσουν να ενημερωσουν τον κενο-ακατοικητο εγκεφαλο τους!
Ειναι ντροπη να γινεται συζητηση για το αν και ποσοι ηταν οι νεκροι του Πολυτεχνειου!!! Ταμα πρεπει να κανετε αγαπητα φασιστοειδη σε αυτους που αγωνιστηκαν για να μπορειτε εσεις να εκφραζεστε αυτην την στιγμη!
Εγω, αν και 33 (και οχι κνιτης...μην βιαστειτε!), εκφραζω την ευγνωμοσυνη μου και εχω προτυπα ανθρωπους που αγωνιστηκαν και σκοτωθηκαν με κινητρο οχι μια μερσεντεσ-θεση στο δημοσιο-μια γκομενα, αλλα με κινητρο την ελευθερια της χωρας τους.
Παμε λιγο Κουβα τωρα! Οπως καποιος ειπε αρκετα νωριτερα αλλα δεν συγκρατησα το ονομα του..........αν εμεις ειμασταν 40 χρονια κατω απο το εμπαργκο των αμερικανων........αυτην την στιγμη θα μιλουσαμε αμερικανικα και οχι ελληνικα!!!!!!
Ειναι παραδειγμα προς μιμηση αυτος ο λαος!!! Που με τοσα λιγα εχει πετυχει τοσα πολλα!!! Και πανω απο ολα αισθανεται ακομα περηφανος και ας μην εχει κινητα-μερσεντες-βιλες.!!!!
Σαν επιλογο θα ηθελα να παρακαλεσω τα αγαπητα φασιστοειδη να βγαλουν τον σκασμο και να μην σχολιαζουν πολυτεχνεια κτλ.....διοτι προσβαλλουν τα πιστευω καποιων ανθρωπων! Εγω δεν μιλησα για χρυση αυγη-καρατζαφερη....κτλ τκλ!
Καταρχας υπαρχει μεγαλο ποσοστο ανιστορητων αλλα και αμορφωτων! Παρεπιμπτοντως να πω καπου εδω οτι η Κουβα εχει το χαμηλωτερο ποσοστο αναλφαβητων στον κοσμο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θα παρακαλουσα τα διαφορα φασιστοειδη που κυκλοφορουν, να πιασουν στα χερια τους οποιοδηποτε ιστορικο βιβλιο( πλην χρυσης αυγης) για να μπορεσουν να ενημερωσουν τον κενο-ακατοικητο εγκεφαλο τους!
Ειναι ντροπη να γινεται συζητηση για το αν και ποσοι ηταν οι νεκροι του Πολυτεχνειου!!! Ταμα πρεπει να κανετε αγαπητα φασιστοειδη σε αυτους που αγωνιστηκαν για να μπορειτε εσεις να εκφραζεστε αυτην την στιγμη!
Εγω, αν και 33 (και οχι κνιτης...μην βιαστειτε!), εκφραζω την ευγνωμοσυνη μου και εχω προτυπα ανθρωπους που αγωνιστηκαν και σκοτωθηκαν με κινητρο οχι μια μερσεντεσ-θεση στο δημοσιο-μια γκομενα, αλλα με κινητρο την ελευθερια της χωρας τους.
Παμε λιγο Κουβα τωρα! Οπως καποιος ειπε αρκετα νωριτερα αλλα δεν συγκρατησα το ονομα του..........αν εμεις ειμασταν 40 χρονια κατω απο το εμπαργκο των αμερικανων........αυτην την στιγμη θα μιλουσαμε αμερικανικα και οχι ελληνικα!!!!!!
Ειναι παραδειγμα προς μιμηση αυτος ο λαος!!! Που με τοσα λιγα εχει πετυχει τοσα πολλα!!! Και πανω απο ολα αισθανεται ακομα περηφανος και ας μην εχει κινητα-μερσεντες-βιλες.!!!!
Σαν επιλογο θα ηθελα να παρακαλεσω τα αγαπητα φασιστοειδη να βγαλουν τον σκασμο και να μην σχολιαζουν πολυτεχνεια κτλ.....διοτι προσβαλλουν τα πιστευω καποιων ανθρωπων! Εγω δεν μιλησα για χρυση αυγη-καρατζαφερη....κτλ τκλ!
DARKSIDEOFTHEMOON
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Φεβ 2006
- Like
- 31
- Πόντοι
- 166
Η Δαμανάκη όταν φώναζε ''Εδω Πολυτεχνείο,εδώ Πολυτεχνείο'' είχε μεγάλα κίνητρα.Όπως βέβαια κ ο Λαλιώτης που ήταν μέσα.Τεράστια κίνητρα κ αυτός.Όπως η τσέπη του...
Επισκέπτης
Αν και δεν συνηθίζω να συμμετέχω σε κομματικές συζητήσεις στο site θα το κάνω γιατί θαύμαζα την ευκολία του showttt να μηδενίσει τα πάντα να απαιτήσει το σκασμό και διάφορα άλλα.
Κατ' αρχάς όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη τους. Ακόμα και αυτοί που αποκαλεί φασιστοειδή ( βέβαια το ότι ο φασισμός δεν είναι πολιτική ιδεολογία ή κίνημα αλλά πολιτική πρακτική που ξεκίνησε από τους αριστερούς στην Σικελία το αγνοεί προφανώς). Αυτό άλλωστε είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας, η δημοκρατία του λόγου και της έκφρασης.
Από εκεί και πέρα η Κούβα όντως είναι υπό εμπάργκο 40 χρόνια αλλά μπορούμε αν θέλει να συζητήσουμε για τα τελευταία 15 που δεν είναι υπό το Σοβιετικό μανδύα. Σε αυτά τα 15 χρόνια ο περήφανος Κουβανικός λαός που ζει 40 χρόνια υπό την ηγεσία του ενός χωρίς να κάνει εκλογές φρόντισε να γίνει παγκόσμιο κέντρο σεξοτουρισμού και ο νούμερο ένα εξαγωγέας καπνού μαζικοποιώντας την παραγωγή πούρων (και εγώ καπνίζω κουβανέζικα λες να είμαι οπαδός της La revolution?). Αυτός λοιπόν ο περήφανος λαός με το μηδέν αναλφαβητισμό έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό ανήλικων που εκπορνεύονται ( εξαιρούνται οι χώρες της Ανατολικής Ασίας). Παράλληλα είναι και κεντρικός δίαυλος διακίνησης ναρκωτικών. ʼρα ο περήφανος λαός με την ανοχή του ενός άρχοντα που κοντεύουν να ταριχεύσουν (ξέρετε αυτού που παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του όσο είναι άρρωστος με "ανάθεση") για να τα βγάλει πέρα με το 15ετές εμπάργκο των ΗΠΑ έκανε τη χώρα του κεντρικό οίκο ανοχής του κόσμου και διεθνές κέντρο διακίνησης ναρκωτικών.
Πέρα από αυτό. Σέβομαι τον αγώνα του καθένα για την ελευθερία. Σέβομαι επίσης το δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αδυνάτων ( μιας και σου αρέσει και η ιστορία μπορείς να εξηγήσεις στους υπόλοιπους αμόρφωτους και ανιστόρητους ότι η απόλυτα ηρωική αριστερή φιγούρα του Τσε πέθανε ως "ακροδεξιός" αντάρτης και όχι σαν αριστερός...). Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζω τον αγώνα του οποιουδήποτε ενάντια στους σφετεριστές της ελευθερίας του τόπου. Μέχρι εκεί όμως. Οι πραγματικοί αγωνιστές δεν βγαίνουν στα κανάλια και ούτε κεφαλαιοποιούν τους "αγώνες" τους. Δεν αμφιβάλει κανείς για τα όσα συνέβησαν στο Πολυτεχνείο αλλά δικαιούται να αμφιβάλει για τα όσα αρκετοί ισχυρίζονται ότι συνέβησαν.
Κλείνοντας. Το να προσβάλλεις ως φασιστοειδή και "ακατοίκητο" κλπ, δεν σε κάνει εσένα δημοκράτη. Είσαι εξίσου φασίστας μιας και δεν ανέχεσαι την άποψη του άλλου.
Πάντα φιλικά
Κατ' αρχάς όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη τους. Ακόμα και αυτοί που αποκαλεί φασιστοειδή ( βέβαια το ότι ο φασισμός δεν είναι πολιτική ιδεολογία ή κίνημα αλλά πολιτική πρακτική που ξεκίνησε από τους αριστερούς στην Σικελία το αγνοεί προφανώς). Αυτό άλλωστε είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας, η δημοκρατία του λόγου και της έκφρασης.
Από εκεί και πέρα η Κούβα όντως είναι υπό εμπάργκο 40 χρόνια αλλά μπορούμε αν θέλει να συζητήσουμε για τα τελευταία 15 που δεν είναι υπό το Σοβιετικό μανδύα. Σε αυτά τα 15 χρόνια ο περήφανος Κουβανικός λαός που ζει 40 χρόνια υπό την ηγεσία του ενός χωρίς να κάνει εκλογές φρόντισε να γίνει παγκόσμιο κέντρο σεξοτουρισμού και ο νούμερο ένα εξαγωγέας καπνού μαζικοποιώντας την παραγωγή πούρων (και εγώ καπνίζω κουβανέζικα λες να είμαι οπαδός της La revolution?). Αυτός λοιπόν ο περήφανος λαός με το μηδέν αναλφαβητισμό έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό ανήλικων που εκπορνεύονται ( εξαιρούνται οι χώρες της Ανατολικής Ασίας). Παράλληλα είναι και κεντρικός δίαυλος διακίνησης ναρκωτικών. ʼρα ο περήφανος λαός με την ανοχή του ενός άρχοντα που κοντεύουν να ταριχεύσουν (ξέρετε αυτού που παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του όσο είναι άρρωστος με "ανάθεση") για να τα βγάλει πέρα με το 15ετές εμπάργκο των ΗΠΑ έκανε τη χώρα του κεντρικό οίκο ανοχής του κόσμου και διεθνές κέντρο διακίνησης ναρκωτικών.
Πέρα από αυτό. Σέβομαι τον αγώνα του καθένα για την ελευθερία. Σέβομαι επίσης το δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αδυνάτων ( μιας και σου αρέσει και η ιστορία μπορείς να εξηγήσεις στους υπόλοιπους αμόρφωτους και ανιστόρητους ότι η απόλυτα ηρωική αριστερή φιγούρα του Τσε πέθανε ως "ακροδεξιός" αντάρτης και όχι σαν αριστερός...). Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζω τον αγώνα του οποιουδήποτε ενάντια στους σφετεριστές της ελευθερίας του τόπου. Μέχρι εκεί όμως. Οι πραγματικοί αγωνιστές δεν βγαίνουν στα κανάλια και ούτε κεφαλαιοποιούν τους "αγώνες" τους. Δεν αμφιβάλει κανείς για τα όσα συνέβησαν στο Πολυτεχνείο αλλά δικαιούται να αμφιβάλει για τα όσα αρκετοί ισχυρίζονται ότι συνέβησαν.
Κλείνοντας. Το να προσβάλλεις ως φασιστοειδή και "ακατοίκητο" κλπ, δεν σε κάνει εσένα δημοκράτη. Είσαι εξίσου φασίστας μιας και δεν ανέχεσαι την άποψη του άλλου.
Πάντα φιλικά
Che Guevara
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Οκτ 2005
- Κριτικές
- 3
- Like
- 5
- Πόντοι
- 1
Πέρα από αυτό. Σέβομαι τον αγώνα του καθένα για την ελευθερία. Σέβομαι επίσης το δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αδυνάτων ( μιας και σου αρέσει και η ιστορία μπορείς να εξηγήσεις στους υπόλοιπους αμόρφωτους και ανιστόρητους ότι η απόλυτα ηρωική αριστερή φιγούρα του Τσε πέθανε ως "ακροδεξιός" αντάρτης και όχι σαν αριστερός...).
Ε παει θα τα χασουμε τα μυαλα μας εδω μεσα! Μηπως πολεμησες κι εσυ παρεα με τον che στην βολιβια? Μηπως να αφαιρεσουμε και το γεγονως οτι ο che αντιπροσωπευει με τη ζωη του το επαναστατικο ιδεωδες ? Ο showttt ηθελε απλα να επισημανει με την τελευταια του προταση οτι κανεις εδω μεσα δεν επιτεθηκε με υβριστικα σχολεια κανενα φασιστα ουτε βεβυλωσε νεκρους φασιστες ουτε προκειται να το κανει γιατι δεν εχει αναγκη να το κανει! Αυτο το κανουν αλλοι με αλλη νοημοσυνη και αλλες τακτικες! διαβασε προηγουμενα post των bene, aunania και λοιπων και θα καταλαβεις τι εννοω αφου λες οτι εισαι Logical
Ας μου επιτραπεί κι εμένα να εκφράσω μερικές απόψεις:
1. Για εμένα ο αγώνας απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση. Μάλλον ως τεχνοκράτης, θεωρώ πως αγώνας για κατάκτηση δικαιωμάτων/παροχών/αγαθών γίνεται μέσω της βελτίωσης του εαυτού μας και εκμετάλλευσης των συνθηκών και δυνατοτήτων μας. Σήμερα, πέρα των όποιων δυσκολιών, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για προσωπική καταξίωση οι οποίες όμως εκμηδενίζονται όταν:
-Το πρωί ξυπνάμε και πάμε στο σχολείο με σκοπό να ρίξουμε καμιά σαίτα στον καθηγητή ή καμιά γκόμενα στο διάλειμα.
-Νομίζουμε πως με την μπάλα και τον ψευτο-πρωταθλητισμό που μας πασάρουν θα έχουμε μέλλον.
-Τα καλοκαίρια αράζουμε στις καφετέριες με τα φραπουτσίνα και τα τσιροτσιντολίνα, με τα κινητά με κάμερα-ντουζιέρα-αποχυμωτή-κλπ, όταν ο δύσμοιρος πατέρας επειδή ο δικός του τα έξυνε στη στάνη τρέχει να μην λείψει τπτ στον κανακάρη.
-Αν δεν μπορούμε τα καλοκαίρια να αράζουμε στις καφετέριες με τα φραπουτσίνα κλπ κλπ μας φταίει ο διπλανός και το κράτος και όχι ο πατέρας μας ή εμείς που δεν κάνουμε τπτ για αυτό.
-Στο πανεπιστήμιο/τει/σχολή κλπ αντί να παρακολουθούμε τα μαθήματα και να βγάζει ο πισινός μας σπυριά από το διάβασμα γυρνάμε στα ρεμπετάδικα, τα κλαμπ και τις πορείες.
-Το όνειρό μας είναι να βολευτούμε στο δημόσιο και όταν βολευτούμε οργανωνόμαστε σε φατριές και κλίκες και εκβιάζουμε τον υπόλοιπο ελληνικό λαό γιατί τελικά δε μας φτάνουν.
-Μας φταίνε οι ξένοι που δεν έχουμε δυλειά και οι Κινέζοι που μας έχουν κατακλύσει με προιόντα, ενώ εμείς περιμένουμε τη θέση προέδρου ή άντε διευθυντή και η λέξη ποιότητα είναι κάτι μη ορισμένο στο υποσυνείδητό μας.
2. Ούτε ο δεξιός είναι χουντικός, ούτε ο αριστερός νοσταλγός των γκούλαγκ. Αν ένα οικονομικό-πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην κάθε σύγχρονη πραγματικότητα το περιμένει η λήθη, έτσι και ο δεξιός ή ο αριστερός, αν κολήσουν με τις ταμπέλες τους και δεν δουν πιο πέρα από τη μύτη τους απλά θα εξαφανιστούν.
3. Η μαζικότητα της πορείας των Αθηναίων στο Πολυτεχνείο αναδεικνύει την "οικουμενικότητα" του αγώνα. Αν ήταν αγώνας καθαρά των αριστερών τότε από την πορεία και μόνο θα έβγαζε κανείς συμπέρασμα πως στη μεταπολίτευση είχαμε Γεν. Γραμ. κι όχι πρωθυπουργό. Το ότι ήταν αγώνας των Ελλήνων, ήταν, και μεγάλος μάλιστα. Το ότι καπηλεύτηκε και αλλοιώθηκε στη συλλογική συνείδηση προς εκμετάλλευση για πολιτικές σκοπιμότητες είναι πλέον "ο κόσμος το 'χει τούμπανο...". Επειδή αναφέρθηκε ο Τριανταφυλλόπουλος, απ' όσο ξέρω ο πατέρας του ήταν δεξιός στρατιωτικός αντιχουντικός που εκδιώχθηκε την περίοδο εκείνη.
4. Προσωπικά δε ζηλεύω ούτε τις ΗΠΑ ούτε τη Ρωσία, κανείς τους ποτέ δε θα μπορέσει να φτάσει τη φιλοσοφία ζωής των Ελλήνων, όσο κι αν αυτή πολλές φορές τους οδηγεί σε λάθος αποφάσεις. Συγνώμη αν ακούγεται σωβινιστικό, αλλά χαίρομαι που είμαι Έλληνας.
5. Επίσης συγνώμη για το εγωιστικό του πράγματος, αλλά χέστηκα κανονικά για τους Κουβανούς, τους Αμερικάνους, τους Βολιβιανούς και τους Ζουαζηλάνδους. Για εμένα πολέμησε ο Κανάρης και ο Μπότσαρης και με κάνανε μάγκα οι Μακεδόνες πρόγονοί μου με το Μελά και το Γιώτα ενάντια στους Βούλγαρους, ενώ για τα παιδιά μας (κόκκινα, μπλε, πράσινα, κίτρινα), για αυτά που υποκλίθηκε μπροστά μας η υποταγμένη στους εθνικοσοσιαλιστές Ευρώπη τραγούδησε η Βέμπω. Μπράβο του του κυρ-Ερνέστο, μπράβο του και του βλαχοκαουμπόυ που έχασε τα πόδια του για να γεμίζει ο αμερικάνος φτηνή μπετζίνα το γελοίας τεχνολογίας αυτοκίνητό του, αλλά ευχαριστώ, δε θα πάρω, έχω πολύ πιο σημαντικούς ανθρώπους να τιμήσω. Και θεωρώ αυτούς τους ανθρώπους πολύ πιο σοβαρή αξία από τους μισθούς και τα επιδόματα και την όποια συγκυριακή οικονομική δυσκολία κάποιας κοινωνικής ομάδας. Ειλικρινά μακάρι να γινόταν στρατιωτική και μαθητική παρέλαση και στις 17 Νοέμβρη για να θυμούνται οι στρατιωτικοί τι πρέπει να προασπίζουν και τι ευθύνες έχουν οι μαθητές ως νέοι αγωνιζόμενοι άνθρωποι.
Συγνώμη αν θίγω κάποιους, αλλά αυτές είναι οι προσωπικές μου απόψεις και ελπίζω να τις σεβαστείτε όπως σέβομαι κι εγώ τις δικές σας.
1. Για εμένα ο αγώνας απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση. Μάλλον ως τεχνοκράτης, θεωρώ πως αγώνας για κατάκτηση δικαιωμάτων/παροχών/αγαθών γίνεται μέσω της βελτίωσης του εαυτού μας και εκμετάλλευσης των συνθηκών και δυνατοτήτων μας. Σήμερα, πέρα των όποιων δυσκολιών, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για προσωπική καταξίωση οι οποίες όμως εκμηδενίζονται όταν:
-Το πρωί ξυπνάμε και πάμε στο σχολείο με σκοπό να ρίξουμε καμιά σαίτα στον καθηγητή ή καμιά γκόμενα στο διάλειμα.
-Νομίζουμε πως με την μπάλα και τον ψευτο-πρωταθλητισμό που μας πασάρουν θα έχουμε μέλλον.
-Τα καλοκαίρια αράζουμε στις καφετέριες με τα φραπουτσίνα και τα τσιροτσιντολίνα, με τα κινητά με κάμερα-ντουζιέρα-αποχυμωτή-κλπ, όταν ο δύσμοιρος πατέρας επειδή ο δικός του τα έξυνε στη στάνη τρέχει να μην λείψει τπτ στον κανακάρη.
-Αν δεν μπορούμε τα καλοκαίρια να αράζουμε στις καφετέριες με τα φραπουτσίνα κλπ κλπ μας φταίει ο διπλανός και το κράτος και όχι ο πατέρας μας ή εμείς που δεν κάνουμε τπτ για αυτό.
-Στο πανεπιστήμιο/τει/σχολή κλπ αντί να παρακολουθούμε τα μαθήματα και να βγάζει ο πισινός μας σπυριά από το διάβασμα γυρνάμε στα ρεμπετάδικα, τα κλαμπ και τις πορείες.
-Το όνειρό μας είναι να βολευτούμε στο δημόσιο και όταν βολευτούμε οργανωνόμαστε σε φατριές και κλίκες και εκβιάζουμε τον υπόλοιπο ελληνικό λαό γιατί τελικά δε μας φτάνουν.
-Μας φταίνε οι ξένοι που δεν έχουμε δυλειά και οι Κινέζοι που μας έχουν κατακλύσει με προιόντα, ενώ εμείς περιμένουμε τη θέση προέδρου ή άντε διευθυντή και η λέξη ποιότητα είναι κάτι μη ορισμένο στο υποσυνείδητό μας.
2. Ούτε ο δεξιός είναι χουντικός, ούτε ο αριστερός νοσταλγός των γκούλαγκ. Αν ένα οικονομικό-πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην κάθε σύγχρονη πραγματικότητα το περιμένει η λήθη, έτσι και ο δεξιός ή ο αριστερός, αν κολήσουν με τις ταμπέλες τους και δεν δουν πιο πέρα από τη μύτη τους απλά θα εξαφανιστούν.
3. Η μαζικότητα της πορείας των Αθηναίων στο Πολυτεχνείο αναδεικνύει την "οικουμενικότητα" του αγώνα. Αν ήταν αγώνας καθαρά των αριστερών τότε από την πορεία και μόνο θα έβγαζε κανείς συμπέρασμα πως στη μεταπολίτευση είχαμε Γεν. Γραμ. κι όχι πρωθυπουργό. Το ότι ήταν αγώνας των Ελλήνων, ήταν, και μεγάλος μάλιστα. Το ότι καπηλεύτηκε και αλλοιώθηκε στη συλλογική συνείδηση προς εκμετάλλευση για πολιτικές σκοπιμότητες είναι πλέον "ο κόσμος το 'χει τούμπανο...". Επειδή αναφέρθηκε ο Τριανταφυλλόπουλος, απ' όσο ξέρω ο πατέρας του ήταν δεξιός στρατιωτικός αντιχουντικός που εκδιώχθηκε την περίοδο εκείνη.
4. Προσωπικά δε ζηλεύω ούτε τις ΗΠΑ ούτε τη Ρωσία, κανείς τους ποτέ δε θα μπορέσει να φτάσει τη φιλοσοφία ζωής των Ελλήνων, όσο κι αν αυτή πολλές φορές τους οδηγεί σε λάθος αποφάσεις. Συγνώμη αν ακούγεται σωβινιστικό, αλλά χαίρομαι που είμαι Έλληνας.
5. Επίσης συγνώμη για το εγωιστικό του πράγματος, αλλά χέστηκα κανονικά για τους Κουβανούς, τους Αμερικάνους, τους Βολιβιανούς και τους Ζουαζηλάνδους. Για εμένα πολέμησε ο Κανάρης και ο Μπότσαρης και με κάνανε μάγκα οι Μακεδόνες πρόγονοί μου με το Μελά και το Γιώτα ενάντια στους Βούλγαρους, ενώ για τα παιδιά μας (κόκκινα, μπλε, πράσινα, κίτρινα), για αυτά που υποκλίθηκε μπροστά μας η υποταγμένη στους εθνικοσοσιαλιστές Ευρώπη τραγούδησε η Βέμπω. Μπράβο του του κυρ-Ερνέστο, μπράβο του και του βλαχοκαουμπόυ που έχασε τα πόδια του για να γεμίζει ο αμερικάνος φτηνή μπετζίνα το γελοίας τεχνολογίας αυτοκίνητό του, αλλά ευχαριστώ, δε θα πάρω, έχω πολύ πιο σημαντικούς ανθρώπους να τιμήσω. Και θεωρώ αυτούς τους ανθρώπους πολύ πιο σοβαρή αξία από τους μισθούς και τα επιδόματα και την όποια συγκυριακή οικονομική δυσκολία κάποιας κοινωνικής ομάδας. Ειλικρινά μακάρι να γινόταν στρατιωτική και μαθητική παρέλαση και στις 17 Νοέμβρη για να θυμούνται οι στρατιωτικοί τι πρέπει να προασπίζουν και τι ευθύνες έχουν οι μαθητές ως νέοι αγωνιζόμενοι άνθρωποι.
Συγνώμη αν θίγω κάποιους, αλλά αυτές είναι οι προσωπικές μου απόψεις και ελπίζω να τις σεβαστείτε όπως σέβομαι κι εγώ τις δικές σας.
Τάμα έχουμε ήδη κάνει (ένα κεφάλι - θα μπορούσε καλύτερο), αλλά τα ονόματα δεν αντιπροσωπεύουν κανένα μέσα από το Πολυτεχνείο.
Ακόμη και ο ομοιδεάτης Γιάννης Δημαράς σε μία τότε εκπομπή είχε μιλήσει για τους νεκρούς στου Γκύζη και στου Ζωγράφου.
Ετσι είναι τι να κάνουμε. Κάποιοι καπήλευσαν το όλο θέμα και τώρα μας το δίνουν σαν χρυσό χάπι. Ο σκοπός είναι να το αποβάλουμε.
κι επειδη πολλα ακουσα για τα αμερικανακια απο διαφορους φασιστολογους σας αφιερωνω την
?ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ?
Η βαθεια κριση που δημιουργησε η εισβολη και η κτηνωδης κατοχη του Ιρακ απο το αμερικανο-αγγλικο χωρο οδηγειται στην τελικη φαση. Αποκαλυπτονται οι στοχοι της ολης εκστρατειας, η οποια εχει οδηγησει πανω απο 600.000 Ιρακινους στον θανατο, κατεστρεψε ολοκληρη την υποδομη της χωρας που αδυνατει να καλυψει πλεον ακομη και τις βασικες αναγκες των πολιτων της (απο υγεια μεχρι ηλεκτρικο και νερο). 1,6 εκατ. Ιρακινοι εγκατελειψαν τη χωρα.
Καμμια σχεση λοιπον με τα περι οπλων μαζικης καταστροφης που δεν βρεθηκαν ποτε. Καμμια σχεση με τη δημιουργια ενος «δημοκρατικου» καθεστωτος που θα απαλλασσε τους ιρακινους απο το καθεστως «τυραννιας».
Στην πραγματικοτητα οι ιδιοι οι ιρακινοι ενιωσαν στο πετσι τους αυτη τη δημοκρατια απο την πρωτη στιγμη! Το νεο καθεστως σημαινε εκτος απο μαζικα βασανιστηρια και αυθαιρετες εκτελεσεις χιλιαδων απο τα «σωματα ασφαλειας», την εφαρμογη του νομου της ζουγκλας!
Η «δημοκρατια» που επιβληθηκε με βομβες φωσφορου, εμπλουτισμενου ουρανιου...
Ο πραγματικος στοχος της «δημοκρατιας» ηταν απο την αρχη η ενσωματωση του Ιρακ στη Νεα Διεθνη Ταξη που θα επετρεπε την απροσκοπη ροη του πετρελαιου προς τη Δυση.
Η λυση για τους «κατακτητες» ηταν η αποσυνθεση του ιρακ μεσα απο «δημοκρατικες» διαδικασιες και η αναδιαρθρωση του με δυτικα προτυπα «αποικια της δυσης».
Αυτο το στοχο ειχαν και οι «δημοκρατικες» εκλογες οπου οι κατοχικες δυναμεις ειχαν φροντισει να δημιουργησουν τις συνθηκες για ενα αναλογο εκλογικο αποτελεσμα!
Εκεινο που ηταν απροβλεπτο για αυτους ηταν η ενταση και η εκταση που πηρε η λαϊκη αντισταση κατα των κατοχικων δυναμεων.
Αυτη ειναι λοιπον η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» κατα την αμερικη
Συμφωνώ σε όλα για την κτηνώδη εισβολή στο Ιράκ.
DARKSIDEOFTHEMOON
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Φεβ 2006
- Like
- 31
- Πόντοι
- 166
Είναι πανελλήνιως πια γνωστό,ότι μες στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς.Μόνο καμμιά μύτη άνοιξε.Οι νεκροί είναι όντως τελικά από περιβάλλοντες χώρους του Πολυτεχνείου ή σε άλλες περιοχές της Αθήνας
Ρε μιλατε για την ελευθερια λογου στις ΗΠΑ???
Σε ποια αλλη χωρα ρε κοκκινοφασιστες μπορεις να βγεις και να βρισεις τον προεδρο σου, οχι απλα να τον βρισεις ,αλλα να τον πεις ηλιθιο ,ψευτη ,κλεφτη ,μαίμου φονια κλπ???Και ολα αυτα οχι μονο στους δρομους ,αλλα σε ταινιες , εκπομπες ,ντοκυμαντερ ,πανεπιστημια ,ραδιοφωνα ΠΑΝΤΟΥ!!!Και ολα αυτα σε ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ!!!!Σε ποια ρε???
Σε καμια!Και δεν μιλα για Ρωσια,Κινα ,Κουβα που θα σε σφαζαν με την κονσερβα μιλαω και για Ελλαδα και για Ευρωπη γενικοτερα!
Αλλα ξεχασα εσεις δεν γουσταρετε δημοκρατια!!!!
(και πριν βγουν μερικοι να με παραφρασουν δεν εξεταζω αν ισχυουν ή οχι οι χαρακτηρισμοι αλλα το γεγονος οτι μπορει να τους εκφρασει κανεις αυτους)
Και στην τελικη αμα ειναι τοσο ηλιθιοι οι αμερικανοι και το συστημα τους γιατι ρε μας γ@μ@νε παντου σε ολους τους τομεις και ολους????Και σε οικονομια και σε δυναμη και σε επιστημες και σε τεχνολογια και σε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (σας αρεσει δεν σας αρεσει αλλα μονο αυτοι και η ευρωπη παραγουν πολ/σμο και δεν μιλαω για τον Ραμπο που θα πειτε μαγνητοφωνακια).Αν τα καταφερνουν καλυτερα οι ηλιθιοι τοτε εμεις τι ειμαστε αρθροποδα???
Αλλα οχι δεν μας γαμ... παντου στο Ιρακ χανουν οπως και στο βιετναμ!
Ρε που χαιρεστε με ξενα κολυβα και στο ΙΡΑΚ να χασουνε με τα οπλα θα το κατακτησουν με την οικονομια οπως και το βιετναμ...
Θα τα διαβασουν αυτα που γραφετε οι ρωσιδες/ρουμανες πουτανες που πηδ@τε και θα γελανε (κλαινε)μεχρι αυριο!!!!!!
Την επόμενη φορά που θα πας στις ΗΠΑ ή αν πας για πρώτη φορά να φοράς μία μπλούζα που να γράφει "Γαμίεται η Αμερική και ο Πρόεδρός της" και να πας στον μπάτσο του Homeland Security όταν σου παίρνουν αποτυπώματα και φωτό να του το σφυρήξεις.
Μάλλον Terra Hute θα βρεθείς στην καλύτερη των περιπτώσεων, μην σου πώ Γκουαντάναμο. Αντε γιατί θα τρελαθούμε.
Μήπως ξέρεις τι θα πεί Δημοκρατική Δικτατορία ή Δικτακτορική Δημοκρατία?????.
Ενημερώσου όσο είναι αργά.
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 222
- Εμφανίσεις
- 9K