Νέα

Η δεξιά εκδοχή της χούντας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Che Guevara
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 575
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Είναι πανελλήνιως πια γνωστό,ότι μες στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς.Μόνο καμμιά μύτη άνοιξε.Οι νεκροί είναι όντως τελικά από περιβάλλοντες χώρους του Πολυτεχνείου ή σε άλλες περιοχές της Αθήνας

Ρε dark side of the moon το ξέρουν και οι ίδιοι, αλλά έτσι τους βολεύει για να υπνωτίζουν τις μάζες βρε. Γνωστή Γκεμπελική τακτική.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
2. Ούτε ο δεξιός είναι χουντικός, ούτε ο αριστερός νοσταλγός των γκούλαγκ. Αν ένα οικονομικό-πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην κάθε σύγχρονη πραγματικότητα το περιμένει η λήθη, έτσι και ο δεξιός ή ο αριστερός, αν κολήσουν με τις ταμπέλες τους και δεν δουν πιο πέρα από τη μύτη τους απλά θα εξαφανιστούν.

3. Η μαζικότητα της πορείας των Αθηναίων στο Πολυτεχνείο αναδεικνύει την "οικουμενικότητα" του αγώνα. Αν ήταν αγώνας καθαρά των αριστερών τότε από την πορεία και μόνο θα έβγαζε κανείς συμπέρασμα πως στη μεταπολίτευση είχαμε Γεν. Γραμ. κι όχι πρωθυπουργό. Το ότι ήταν αγώνας των Ελλήνων, ήταν, και μεγάλος μάλιστα. Το ότι καπηλεύτηκε και αλλοιώθηκε στη συλλογική συνείδηση προς εκμετάλλευση για πολιτικές σκοπιμότητες είναι πλέον "ο κόσμος το 'χει τούμπανο...". Επειδή αναφέρθηκε ο Τριανταφυλλόπουλος, απ' όσο ξέρω ο πατέρας του ήταν δεξιός στρατιωτικός αντιχουντικός που εκδιώχθηκε την περίοδο εκείνη.

Σωστό σε βρίσκω. Ειδικά το δεύτερο, σπάει κόκαλα.
Κρίμα, όχι γιατί η αριστερά (και ειδικά το ΚΚΕ) συνεχίζει να καπηλεύεται κάθε περίσταση στην οποία έτυχε να συμβαδίζει με το κοινό αίσθημα (και δεν είναι μόνο το Πολυτεχνείο),  αλλά γιατί κάποιοι εξακολουθούν να την πιστεύουν ακράδαντα.

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Το Αμερικάνικο όνειρο έχει τελειώσει προ πολλού.Απλώς κάποιοι δε λένε να το καταλάβουν.Δεν υπάρχουν πλέον χρυσορυχεία.Έχουν γεμίσει ποντίκια...

Μα δεν υπήρχε Αμερικανικό Ονειρο, ποτέ.
Απλώς το κράτος ήταν οργανωμένο, και πρόσφερε θέσεις εργασίας με παχυλούς μισθούς (το κάνει και σήμερα για τα "κεφάλια" πλέον) και όχι όπως εδώ "έλα αγόρι μου με 500 ευρώ" και τέτοιες τρίχες. Δεν μοιράζει το κράτος λεφτά και ούτε τζάμπα πουθενά θα σου δώσει κάποιος χρήματα.
Δουλεύεις και αμοίβεσαι, δεν σου αρέσει αυτό?????????

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Συμφωνώ σε όλα για την κτηνώδη εισβολή στο Ιράκ.

εγω ενα δεν μπορώ να καταλάβω με τους Ιρακινούς.. αντί να κυνηγάνε αμερικάνους σκοτώνονται μεταξύ τους.. κάτι μου θυμίζει αυτό..

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ρε ξάδελφε αυτοί έχουν κ θρησκευτικές διαφορές(σουνίτες-σιίτες) :jerking:

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
-Αν δεν μπορούμε τα καλοκαίρια να αράζουμε στις καφετέριες με τα φραπουτσίνα κλπ κλπ μας φταίει ο διπλανός και το κράτος και όχι ο πατέρας μας ή εμείς που δεν κάνουμε τπτ για αυτό.
-Στο πανεπιστήμιο/τει/σχολή κλπ αντί να παρακολουθούμε τα μαθήματα και να βγάζει ο πισινός μας σπυριά από το διάβασμα γυρνάμε στα ρεμπετάδικα, τα κλαμπ και τις πορείες.
-Μας φταίνε οι ξένοι που δεν έχουμε δυλειά και οι Κινέζοι που μας έχουν κατακλύσει με προιόντα, ενώ εμείς περιμένουμε τη θέση προέδρου ή άντε διευθυντή και η λέξη ποιότητα είναι κάτι μη ορισμένο στο υποσυνείδητό μας.

2. Ούτε ο δεξιός είναι χουντικός, ούτε ο αριστερός νοσταλγός των γκούλαγκ. Αν ένα οικονομικό-πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην κάθε σύγχρονη πραγματικότητα το περιμένει η λήθη, έτσι και ο δεξιός ή ο αριστερός, αν κολήσουν με τις ταμπέλες τους και δεν δουν πιο πέρα από τη μύτη τους απλά θα εξαφανιστούν.

3. Η μαζικότητα της πορείας των Αθηναίων στο Πολυτεχνείο αναδεικνύει την "οικουμενικότητα" του αγώνα. Αν ήταν αγώνας καθαρά των αριστερών τότε από την πορεία και μόνο θα έβγαζε κανείς συμπέρασμα πως στη μεταπολίτευση είχαμε Γεν. Γραμ. κι όχι πρωθυπουργό. Το ότι ήταν αγώνας των Ελλήνων, ήταν, και μεγάλος μάλιστα. Το ότι καπηλεύτηκε και αλλοιώθηκε στη συλλογική συνείδηση προς εκμετάλλευση για πολιτικές σκοπιμότητες είναι πλέον "ο κόσμος το 'χει τούμπανο...".

+1000

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Ο Σαντάμ είχε σκίσει τους σιίτες όσο ήταν στην εξουσία. Οι σιίτες ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την πρόσφατη καταδίκη του Σαντάμ.

Οι σιίτες είναι πιο φανατικοί από τους σουνίτες, πιστεύοντας ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί πιστοί. Το Ιράν (90% σιίτες) έχει ενδυναμωθεί σημαντικά από τις εξελίξεις στο Ιράκ, έχοντας ίσως παίξει και κάποιο ρόλο σε θέματα που άπτονται της "εξέγερσης" των σιιτών.

Ενδεχόμενος διαμελισμός του Ιράκ θα κάνει το Ιράν πρώτη μούρη, δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό θήλακα θρησκευτικού φανατισμού.

Φυσικά, διαμελισμός του Ιράκ στα 3 (σιίτες, σουνίτες, Κούρδοι) είναι το χειρότερο σενάριο για τους Τούρκους, το πλέον μετριοπαθές μουσουλμανικό κράτος.

Οι σουνίτες Τούρκοι φοβούνται ότι η δημιουργία τέτοιου θήλακα στη γειτονιά τους θα ενδυναμώσει τα ακραία θρησκευτικά στοιχεία τα οποία ούτως ή άλλως έχουν σημαντική δυναμική στη χώρα αυτή. Φανταστείτε λοιπόν αυτό σε συνδυασμό με ανεξάρτητο κουρδικό κράτος.

Απλά να ξέρουμε ότι μερικές φορές το κακό του γείτονα δε σημαίνει πάντα δικό μας καλό. Ίσως να σημαίνει ότι η Ελλάδα ίσως απορροφήσει κάποιους κραδασμούς. Ίσως οι Τούρκοι πάρουν κάτι σαν αντάλλαγμα για όλα αυτά.

Ποιός πρόσεξε την αναφορά του Αμερικανικού Υπ. Εξωτερικών περί "Τουρκικής" και "Μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα;

Όσο εμείς μαλώνουμε μεταξύ μας, η ιστορία γράφεται ερήμην μας. Και μας αφορά άμεσα.

bene

Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
6
sincity δεν με ρωτησες τιποτα συγκεκριμενο.εξυπναδα πεταξες.μονος μου ειμαι και για την παρτη μου μιλαω.αλλοι εχουν τους στρουκτορες απο πισω..

warhol οταν διαβαζα για τον che εσυ δεν ηξερες τι ειναι κουμμουνισμος.ακομα και τωρα ισως να μην εχεις συνειδητοποιησει πως το πρωτυπο σου εχει υποστει τεοια επεξεργασια δημοσιας εικονας και τετοιο σπονσοραρισμα που ο ιδιος αν ζουσε θα ειχε αυτοκτονησει.που πιστευω μπορεις να συμπερανεις αλλα στο ξαναλεω για να σε βγαλω απο το κοπο να διαβασεις.ανηκω στη μεριδα των ανθρωπων που εκαναν τα παντα μονοι τους.δουλευω απο μικρος για να κανω οτι ονειρευομαι πραγματικοτητα.χρονια ολοκληρα ξυπναω 6 το πρωι και γυρναω 6 το απογευμα.παραλληλα κανω και μεταπτυχιακο.αν βγαλω λεφτα θα τα βγαλω επειδη ειμαι μαγκας.οι γενικευσεις για καπιταλισμους και μαλακιες ειναι απο αυτους που οσα δεν φτανουν τα κανουν κρεμασταρια.δηλαδη θες να μου πεις πως εισαι εξυπνος κανοντας πορειες και καταληψεις ενω εγω μαλακας που δουλευω και σπουδαζω.συγνωμη ρε φιλε που αγορασα το αμαξι μου και το φαι που τρωω ειναι δουλεμενο.αν μπορεις καντα και εσυ χωρις τα κονε απο τα κομματα σου.και σου ξαναλεω για 100στη φορα πως δεν τα εχεις ψαξει σωστα.αν θες να εισαι κκε να εισαι σωστος και ενημερωμενος.ψαξε τι σημαινει τσεβας στην ιστορια.δες το βιντεο του ψευτοπολυτεχνειου μεχρι το τελος και οχι μονο το αποσπασμα που ριχνει τη πορτα.ψαξε αν οι νεκροι ειναι αληθινοι και δες τι θεσεις πιασαν οι πρωτοκλασσατοι αγωνιστες του κολοπολυτεχνιου..σε εσενα μιλαω φιλικα διοτι νομιζω πως απλως εχεις αγνοια.

σε αντιθεση με εσενα ο che papara ειναι γραφικος.μαλακα ακομα να παρεις πτυχιο ε?μπανιο εκανες βρωμιλε?πορεια αυριο μαλακα οχι σημερα τελικα βρεχει και θα λιωσεις φλωρακο..πως σου φαινεται θα βριζομαστε ή θα απαντησεις σε αυτα που σε ρωταω..εχουν περασει 3 σελιδες και κανεις τι κοτα.αν δεν μου απαντησεις εισαι αδερφη.
1.τι ξερεις για το πορισμα του Τσεβα.
2. καπιλευεστε ή οχι αγώνες ξένων που καμμια σχεση δεν εχουν με εσας.πατε στις καταληψεις και κρεματε πανο οταν λειπουν ολοι?μπροστα απο ασχετες πορειες μαζευεστε ολοι οι απλυτοι και τις βαφτιζεται δικες σας?
3.κανελλη,γκλετσος,παπαρηγα και αμερικανικο κολλεγιο.τι λες?
4.η εφαρμογη του κουμμουνισμου παγκοσμια ποσα εκατομμυρια νεκρους εχει ξερεις μαλακα?περισσοτερους απο 2 παγκοσμιους πολεμους?
5.βαζω στοιχημα πως θα κρυφτεις στη φωλια σου παλι.χαλαρα..

Todok μαλακα εχεις προβλημα που φοραμε γραβατα?το ξερεις πως σε γραφουμε στα αρχιδια μας κομπλεξικε.αν εισαι μαγκας δουλεψε και εσυ αλλιως φαε απο τα ετοιμα ή παρε καμμια πιπα στα κομματοσκυλα να σου πετανε ψιχουλα ζωο..

fidodildo,anania,savalla,gabor,darksidefothe moon με καλυψατε απολυτα

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
483
Πόντοι
36
Όσο εμείς μαλώνουμε μεταξύ μας, η ιστορία γράφεται ερήμην μας. Και μας αφορά άμεσα.

+1
Οι σιίτες και οι σουνίτες έχουν διαφορές από τον 7ο αιώνα, τόσο όσον αφορά στη διαδοχή του προφήτη (Μωάμεθ) όσο και σε θεολογικά ζητήματα (πχ αξιολόγηση των "5 στύλων του Ισλάμ").

Σε κάποια σενάρια των αμερικανικών (αμερικανοεβραϊκών στην ουσία) think tanks προβλεπόταν διαμελισμός της Τουρκίας και δημιουργία κράτους του Κουρδιστάν σε ρόλο αμερικανικού δορυφόρου. Όμως όπως πολύ σωστά παρατηρείς, οι Αγγλοαμερικάνοι με τη στάση τους στο θέμα "Τουρκία" (ΕΕ, Αιγαίο, Κυπριακό) δείχνουν να έχουν βάλει τα σενάρια αυτά οριστικά στο ράφι. Είμαι περίεργος να μάθω (καλό θα ήταν αν κάποιος φίλος έχει πληροφορίες να βοηθήσει) τη στάση των ΗΠΑ για τις μειονότητες στην Τουρκία.....(Πόντιοι, άλλοι Έλληνες, Αρμένιοι, Αλεβίδες, ʼραβες, Κούρδοι, Ασσύριοι και πάρα πολλοί άλλοι...)

Επισκέπτης
επειδη μου εκανες προσωπικες ερωτησεις μπενε θα σου απαντησω ευχαριστως!!ειμαι 26 χρονων και δουλευω απο τα 15 μου!οταν εσυ λοιπον ειχες αιτηματα στο σχολειο σου η τυροπιτα να ειναι τετραγωνη εγω δουλευα και ταυτοχρονα προσπαθουσα να μορφωθω!!δεν βρηκα τιποτα ετοιμο,εβαλα κατω τον κωλο μου και δουλεψα και καταφερα επισης και να μορφωθω τελειωνοντας την σχολη που ηθελα!!επισης ξερω πολυ καλα πως ειναι να μην εχεις λεφτα!!εγω ουτε ημουν γραμμενος σε φοιτικη παραταξη ουτε σε κανενα κομμα!!εχω τα πολιτικα μου πιστευω και πορευομαι με βαση αυτα!!κανενας δεν μου χαρησε τιποτα!!οσον αφορα για τον τσε ,εσυ διαβασες και εγω μελετησα !!αυτη ειναι η διαφορα μας!!αλλο διαβαζω και αλλο μελεταω!!και ναι θελω κατι καλυτερο για ολους μας και οχι να καταντησω ενας μιζερος ανθρωπος που θα πατησω επι πτωματων για να επιτυχω!!!

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
sincity δεν με ρωτησες τιποτα συγκεκριμενο.εξυπναδα πεταξες.μονος μου ειμαι και για την παρτη μου μιλαω.αλλοι εχουν τους στρουκτορες απο πισω..

warhol οταν διαβαζα για τον che εσυ δεν ηξερες τι ειναι κουμμουνισμος.ακομα και τωρα ισως να μην εχεις συνειδητοποιησει πως το πρωτυπο σου εχει υποστει τεοια επεξεργασια δημοσιας εικονας και τετοιο σπονσοραρισμα που ο ιδιος αν ζουσε θα ειχε αυτοκτονησει.που πιστευω μπορεις να συμπερανεις αλλα στο ξαναλεω για να σε βγαλω απο το κοπο να διαβασεις.ανηκω στη μεριδα των ανθρωπων που εκαναν τα παντα μονοι τους.δουλευω απο μικρος για να κανω οτι ονειρευομαι πραγματικοτητα.χρονια ολοκληρα ξυπναω 6 το πρωι και γυρναω 6 το απογευμα.παραλληλα κανω και μεταπτυχιακο.αν βγαλω λεφτα θα τα βγαλω επειδη ειμαι μαγκας.οι γενικευσεις για καπιταλισμους και μαλακιες ειναι απο αυτους που οσα δεν φτανουν τα κανουν κρεμασταρια.δηλαδη θες να μου πεις πως εισαι εξυπνος κανοντας πορειες και καταληψεις ενω εγω μαλακας που δουλευω και σπουδαζω.συγνωμη ρε φιλε που αγορασα το αμαξι μου και το φαι που τρωω ειναι δουλεμενο.αν μπορεις καντα και εσυ χωρις τα κονε απο τα κομματα σου.και σου ξαναλεω για 100στη φορα πως δεν τα εχεις ψαξει σωστα.αν θες να εισαι κκε να εισαι σωστος και ενημερωμενος.ψαξε τι σημαινει τσεβας στην ιστορια.δες το βιντεο του ψευτοπολυτεχνειου μεχρι το τελος και οχι μονο το αποσπασμα που ριχνει τη πορτα.ψαξε αν οι νεκροι ειναι αληθινοι και δες τι θεσεις πιασαν οι πρωτοκλασσατοι αγωνιστες του κολοπολυτεχνιου..σε εσενα μιλαω φιλικα διοτι νομιζω πως απλως εχεις αγνοια.

σε αντιθεση με εσενα ο che papara ειναι γραφικος.μαλακα ακομα να παρεις πτυχιο ε?μπανιο εκανες βρωμιλε?πορεια αυριο μαλακα οχι σημερα τελικα βρεχει και θα λιωσεις φλωρακο..πως σου φαινεται θα βριζομαστε ή θα απαντησεις σε αυτα που σε ρωταω..εχουν περασει 3 σελιδες και κανεις τι κοτα.αν δεν μου απαντησεις εισαι αδερφη.
1.τι ξερεις για το πορισμα του Τσεβα.
2. καπιλευεστε ή οχι αγώνες ξένων που καμμια σχεση δεν εχουν με εσας.πατε στις καταληψεις και κρεματε πανο οταν λειπουν ολοι?μπροστα απο ασχετες πορειες μαζευεστε ολοι οι απλυτοι και τις βαφτιζεται δικες σας?
3.κανελλη,γκλετσος,παπαρηγα και αμερικανικο κολλεγιο.τι λες?
4.η εφαρμογη του κουμμουνισμου παγκοσμια ποσα εκατομμυρια νεκρους εχει ξερεις μαλακα?περισσοτερους απο 2 παγκοσμιους πολεμους?
5.βαζω στοιχημα πως θα κρυφτεις στη φωλια σου παλι.χαλαρα..

Todok μαλακα εχεις προβλημα που φοραμε γραβατα?το ξερεις πως σε γραφουμε στα αρχιδια μας κομπλεξικε.αν εισαι μαγκας δουλεψε και εσυ αλλιως φαε απο τα ετοιμα ή παρε καμμια πιπα στα κομματοσκυλα να σου πετανε ψιχουλα ζωο..

fidodildo,anania,savalla,gabor,darksidefothe moon με καλυψατε απολυτα

:jerking:

Σορρυ ρε παιδες αλλα τετοιους μαλακες δεν γνωριζεις καθε μερα! Πριν συνεχισεις να επιτιθεσαι και να βριζεις να σου επισημανω οτι εχω απαντησει σε ολα τα λογικα ερωτηματα και με επιχειρηματα!
Και επειδη εισαι μαλακας και μου λες οτι θα κρυφτω στη φωλια μου εγω σε προσκαλω στο πολυτεχνειο το οποιο ειναι σαν μουσειο αυτες τις μερες εχει παντου ντοκουμεντα και καθε αιθουσα δειχνει ντοκυμντερ να συζητησουμε φιλικα αλλα εισαι τοσο μαλακας που γουσταρεις να τραβας μαλακια πισω απο το  πληκτρολογιο και να λες οτι θες. Ασε που μπορει να χαθεις στο δρομο! Αν ειχες αντικρουσει εστω το 1% απο τα επιχειρηματα που εχω θεσει απο το να επιτιθεσαι γιατι δεν ξερεις τι αλλο να πεις θα τα λεγαμε. Μονο να λες οτι σε καλυψανε οι αλλοι ξερεις να λες ρε ανιστοριτε! :idiot:
αλλα απορω που καθομαι και ασχολουμε ακομη μαζι σου...

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Για το πορισμα Τσεβα μπορεις να επαναλαβεις την απαντηση σου?
Επισης ξερεις οτι τον Τσε Γκεβαρα τον εστησαν οι δικοι σου? Ως γνωστον την αριστερα την ειχε αποκηρυξει χαρακτηριζοντας τη Μοσχα την "πρωτευουσα του καπιταλισμου". Στη Βολιβια ο Καστρο δεν του παρειχε ενισχυσεις και τελικα προδομενος σκοτωθηκε. Ειναι ντροπη εναν ιδεολογο που σκοτωσε η Αριστερα σημερα να τον εχει ως συμβολο!

bene

Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
6
warhol συνομιλικοι ειμαστε..δεχομαι τις απαντησεις σου..κανε μου τη χαρη να δεις αυτα που σου ειπα..δεν παταω επι πτωματων,μετοχες παιζω.δεν με πειθεις οτι και να λες πως στο σχολειο εκανες καταληψη συνειδητα->ζητω οι γκομενες του Γ2.αυτα για εσενα.

che εισαι αδερφη τελικα. :2funny:

Επισκέπτης
αν δεις που πηγαινα σχολειο τοτε θα καταλαβαινες γιατι καναμε καταληψη!!για να σε διαφωτησω,πηγαινε στην λεωφορο βουλιαγμενης,πριν το σιτυ πλαζα,στο κτηριο διπλα απο το πετ σιτυ και ελα μετα να μου πεις πως σου φανηκε!!

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Καποια στοιχεια για την αποκατασταση της ιστορικης αληθειας. Σε λιγες μερες ερχεται παλι η γιορτη της Τρομοκρατιας η 17 Νοεμβρη. Θα αρχισουν ολοι οι θωλοκουλτουριαρηδες αλλα  και (δυστυχως ) η πολιτικη και πολιτειακη ηγεσια της Ψωροκωσταινας να μιλανε για τη «θυσια των νεων για τη δημοκρατια» και για γυψους.Βεβαια πριν 20 μερες για τους Βαλκανικους πολεμους δεν εβγαλαν λογο που απελευθερωθηκε η μιση Ελλαδα απο τους Τουρκους αλλα τί να περιμενεις απο πολιτικους? Γνωριζουν ομως τί ακριβως γιορταζουν τη 17 Νοεμβρη?. Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη. Βρισκομαστε στο 1967 . Η χωρα διαγει τον 6ο χρονο της ασταθειας, με τις κυβερνησεις των πολιτικαντηδων να μη στεριωνουν και τον κινδυνο της Αριστερας να ειναι πιο ορατος απο ποτε. Αλλωστε η ΕΔΑ ειχε γινει Αξιωματικη Αντιπολιτευση μερικα χρονια πριν. Η χωρα βρισκοταν σε κρισιμο σταυροδρομι και ο κινδυνος του μπολσεβικισμου γινοταν ολοενα και πιο δυνατος. Εκεινη τη στιγμη μια μεριδα Ελληνων αξιωματικων αποφασισε να τιμησει την Στολη του Ελληνα Αξιωματικου . Κανει την Επανασταση και αποφασιζει να στρωσει για καποια χρονια τη χωρα μεχρι να ωριμασουν οι συνθηκες και να παραδοσει την εξουσια. Οπως και εγινε. Η χωρα επι 21ης Απριλη ανθιζει , γινονται πολλα εργα ,χαριζονται τα αγροτικα χρεη (και ως συνεπεια ο Παπαδοπουλος αποθεωνεται στην «Δημοκρατικη Κρητη» απο 100.000 ανθρωπους στην επισκεψη του),οι επιδοσεις της χωρας στην οικονομια ειναι αριστες (ο ΟΟΣΑ μας απονεμει αργυρο και χαλκινο μεταλλιο για τις επιδοσεις μας στην οικονομια). Ετσι φτανουμε στις 6 Οκτωβρη του 1973(40 μερες πριν το Πολυτεχνειο) οπου η Επανασταση παραδιδει την εξουσια στους πολιτικους. Πρωθυπουργος αναλαμβανει ο Μαρκεζινης (καθολικης αποδοχης) με σκοπο να διοργανωσει εκλογες μερικους μηνες αργοτερα. Ειναι η λεγομενη «Φιλελευθεροποιηση» .. Καποιοι ειδαν με κακο ματι αυτην την κινηση και αποφασιζουν να αντρεψουν τη Φιλελευθεροποιηση. Ετσι οργανωνουν τα γεγονοτα του Πολυτεχνειου τα οποια φυσικα δεν ηταν η «Εξεγερση του λαου εναντιον των τυρρανων» αλλα η αφορμη για επανιδρυση Νεας Δικτατοριας μονιμης αυτη τη φορα μςε τις συνεπειες της πολυ γνωστες (Κυπρος).Αν ηταν απλη εξεγερση γιατι περιμεναν 7 χρονια για να εξεγερθουν οι «καταπιεσμενοι πολιτες?» Τα παραπανω δεν τα λεει ο...Πλευρης οπως θα σπευσουν να πουν καποιοι  αμπελοφιλοσοφοι. Αυτα  τα λεει
1) Τα ιδια τα ιστορικα γεγονοτα
2) Δυο κορυφαιοι αριστεροι ιστορικοι. Ο Βουρνας στο εργο του , «Ϊστορια της Συγχρονης Ελλαδας» και ο Ραφαηλιδης στο  εργο του «Ιστορια (κωμικοτραγικη) του νεοελληνικου κρατους»
Αραγε ποσοι τα ξερουν αυτα? Ποσοι ξερουν οτι η Επανασταση επεσε στις 6 Οκτωβρη ,40 μερες πριν το Πολυτεχνειο? Και εν πασει περιπτωσει θα μας πουν επιτελους ενα ονομα νεκρου που «καταπατηθηκε απο τα τανκς»?
Τελικα η 17 Νοεμβρη ειναι η ημερα που εφερε τη δικτατορια στην Ελλαδα και την τιμαμε ως μερα της Δημοκρατιας....Μωρε μπραβο....

Επισκέπτης
Καποια στοιχεια για την αποκατασταση της ιστορικης αληθειας. Σε λιγες μερες ερχεται παλι η γιορτη της Τρομοκρατιας η 17 Νοεμβρη. Θα αρχισουν ολοι οι θωλοκουλτουριαρηδες αλλα  και (δυστυχως ) η πολιτικη και πολιτειακη ηγεσια της Ψωροκωσταινας να μιλανε για τη «θυσια των νεων για τη δημοκρατια» και για γυψους.Βεβαια πριν 20 μερες για τους Βαλκανικους πολεμους δεν εβγαλαν λογο που απελευθερωθηκε η μιση Ελλαδα απο τους Τουρκους αλλα τί να περιμενεις απο πολιτικους? Γνωριζουν ομως τί ακριβως γιορταζουν τη 17 Νοεμβρη?. Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη. Βρισκομαστε στο 1967 . Η χωρα διαγει τον 6ο χρονο της ασταθειας, με τις κυβερνησεις των πολιτικαντηδων να μη στεριωνουν και τον κινδυνο της Αριστερας να ειναι πιο ορατος απο ποτε. Αλλωστε η ΕΔΑ ειχε γινει Αξιωματικη Αντιπολιτευση μερικα χρονια πριν. Η χωρα βρισκοταν σε κρισιμο σταυροδρομι και ο κινδυνος του μπολσεβικισμου γινοταν ολοενα και πιο δυνατος. Εκεινη τη στιγμη μια μεριδα Ελληνων αξιωματικων αποφασισε να τιμησει την Στολη του Ελληνα Αξιωματικου . Κανει την Επανασταση και αποφασιζει να στρωσει για καποια χρονια τη χωρα μεχρι να ωριμασουν οι συνθηκες και να παραδοσει την εξουσια. Οπως και εγινε. Η χωρα επι 21ης Απριλη ανθιζει , γινονται πολλα εργα ,χαριζονται τα αγροτικα χρεη (και ως συνεπεια ο Παπαδοπουλος αποθεωνεται στην «Δημοκρατικη Κρητη» απο 100.000 ανθρωπους στην επισκεψη του),οι επιδοσεις της χωρας στην οικονομια ειναι αριστες (ο ΟΟΣΑ μας απονεμει αργυρο και χαλκινο μεταλλιο για τις επιδοσεις μας στην οικονομια). Ετσι φτανουμε στις 6 Οκτωβρη του 1973(40 μερες πριν το Πολυτεχνειο) οπου η Επανασταση παραδιδει την εξουσια στους πολιτικους. Πρωθυπουργος αναλαμβανει ο Μαρκεζινης (καθολικης αποδοχης) με σκοπο να διοργανωσει εκλογες μερικους μηνες αργοτερα. Ειναι η λεγομενη «Φιλελευθεροποιηση» .. Καποιοι ειδαν με κακο ματι αυτην την κινηση και αποφασιζουν να αντρεψουν τη Φιλελευθεροποιηση. Ετσι οργανωνουν τα γεγονοτα του Πολυτεχνειου τα οποια φυσικα δεν ηταν η «Εξεγερση του λαου εναντιον των τυρρανων» αλλα η αφορμη για επανιδρυση Νεας Δικτατοριας μονιμης αυτη τη φορα μςε τις συνεπειες της πολυ γνωστες (Κυπρος).Αν ηταν απλη εξεγερση γιατι περιμεναν 7 χρονια για να εξεγερθουν οι «καταπιεσμενοι πολιτες?» Τα παραπανω δεν τα λεει ο...Πλευρης οπως θα σπευσουν να πουν καποιοι  αμπελοφιλοσοφοι. Αυτα  τα λεει
1) Τα ιδια τα ιστορικα γεγονοτα
2) Δυο κορυφαιοι αριστεροι ιστορικοι. Ο Βουρνας στο εργο του , «Ϊστορια της Συγχρονης Ελλαδας» και ο Ραφαηλιδης στο  εργο του «Ιστορια (κωμικοτραγικη) του νεοελληνικου κρατους»
Αραγε ποσοι τα ξερουν αυτα? Ποσοι ξερουν οτι η Επανασταση επεσε στις 6 Οκτωβρη ,40 μερες πριν το Πολυτεχνειο? Και εν πασει περιπτωσει θα μας πουν επιτελους ενα ονομα νεκρου που «καταπατηθηκε απο τα τανκς»?
Τελικα η 17 Νοεμβρη ειναι η ημερα που εφερε τη δικτατορια στην Ελλαδα και την τιμαμε ως μερα της Δημοκρατιας....Μωρε μπραβο....
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :headbang: :headbang: :headbang:

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Φιλε warhol τα :jerking: :headbang: δεν ειναι απαντηση... Εγω μιλαω με συγκεκριμενα γεγονοτα που βασιζονται σε αποψεις ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ συγγραφεων. Εσυ μου απαντας με  :jerking: :headbang: . Επι της ουσιας τιποτα...

Επισκέπτης
πες μας τοτε αφου θες απαντηση,για την απαγορευση εξοδου μετα απο καποια ωρα!!πες μας για την απαγορευση να συναντιουνται πανω απο 3 ατομα!!πες μας για την απαγορευση να γινονται πολιτικες συζητησεις!!πες για τις διωξεις των αντιφρονουντων!!πες μας για την λογοκρισια των εφημεριδων!!πες για την καταληψη της νομικης!!πες για τις εκλογες παρωδια!!πες για την στηριξη στην εκστρατεια του νιξον!!πες για την αποπειρα δολοφονιας του παπαδοπουλου και την δικη φιασκο!!

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Τα γεγονοτα της νομικης εγιναν για αλλους λογους . Επειδη διακοπηκαν οι αναβολες στρατευσης. Για εκλογες παρωδια τί να λεμε? Οι εκλογες ειναι εξορισμου παρωδια. Για τη δικη φιασκο και τις διωξεις αντιφρονουντων μαθε οτι ο Παπαδοπουλος  (ναι, αυτος ο κακος ...φασιστας) αφησε ελευθερο τον παραλιγο δολοφονο του. Νομιζω δεν εχει ξαναγινει . Σημερα στη...δημοκρατια θα γινοταν?
Η απαγορευση εξοδου , τα πανω απο 3 ατομα νομιζω ειναι παραμυθακια . Αν τα πιστευεις...
Η λογοκρισια ειναι θετικη. Δες τη σημερινη κατασταση και το χαος που επικρατει...
Η στηριξη στον Νιξον δε βλεπω τί το κακο εχει... Φυσικα στην Ελλαδα που απο μικρα παιδια μας κανουν πλυση εγκεφαλου οτι καθε τι Αμερικανικο ειναι η ενσαρκωση του Διαβολου τί να πω... Απλα θα αναφερω το γνωμικο της Liberation.. "Ο αντιαμερικανισμος ειναι ο σοσιαλισμος των ηλιθιων"
Και εν πασει περιπτωσει γιατι οι Αριστεροι ιστορικοι υποστηριζουν αυτα που εγραψα στο πρωτο post για το Πολυτεχνειο? Δεν απαντησες...

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom