Κι επειδη εχω ορεξη σημερα θα γενικευσω το προηγουμενο θεμα των συμβασιουχων. Αναρωτιόμουν τη σημασια της εκφρασης «καταφωρη κοινωνικη αδικια»?
Η κοινωνική ανισότητα και η αδικία παράγουν διαφθορά, εγκληματικότητα και αποσύνθεση. ...................................................................................................δείχνουν ότι η κοινωνική ανισότητα, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, θα διευρύνεται.
Δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά παγκόσμιο φαινόμενο. Ο καπιταλισμός, ο ανάλγητος φιλελευθερισμός, ... μερικές εκατοντάδες πολυεθνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών συσσωρεύουν τον παγκόσμιο πλούτο εκμεταλλευόμενοι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη, τις τεράστιες κατακτήσεις της τεχνολογίας και την ανθρώπινη εργασία. Αυτή η συσσώρευση πλούτου σε λίγα χέρια οδηγεί σε εξαθλίωση, στην πείνα και στη δυστυχία, εως και στον θάνατο πολίτες συνανθρώπους μας.
Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, η τεχνολογία και η ανθρώπινη εργασία και η επινοητικότητα είναι παράγοντες που θα έπρεπε να εξασφαλίζουν την ευημερία σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη.
...Το ερώτημα είναι: Πώς μετριέται η παραγωγικότητα του εργαζομένου, για να προσδιοριστεί η ανάλογη αμοιβή? Τα επιχειρήματα είναι σαθρά και ο στόχος ξεκάθαρος:
Να μένει απροστάτευτος ο εργαζόμενος για να μπορεί να τον εκμεταλλεύεται ανεξέλεγκτα ο εργοδότης του, προσφέροντάς του ψίχουλα από το τραπέζι του κέρδους.
Εν κατακλείδη, η υγιής θεωρία, είναι ότι μόνο με την εξασφάλιση του παρόντος εξασφαλίζεται και το μέλλον. Ότι η κοινωνική δικαιοσύνη δεν αποτελεί εμπόδιο, αποτελεί συντελεστή της οικονομικής ανάπτυξης.
Παρέθεσα ένα μεγάλο μέρος από τα πιστεύω μου και δε θα αρνηθώ κριτική από κανέναν?
Θα είμαι όσο συντομότερος γίνεται αλλά δεν έχω την προσδοκία ότι θα σκεφθείς σύντομα όσα σου γράψω...
Είναι δύσκολο να κατανοήσεις ότι η Μεγάλη Καπιταλιστική Παραγωγή ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και
αντίστοιχη κατανάλωση και εν δυνάμει καταναλωτές;!;
Αλλιώς ... ΚΡΑΧ!!!...
Δεν παράγουν μόνον F-16, Leopard, Ferrari και Mercedes SL!!! Παράγουν και Mercedes E200, Airbus, Τηλεοράσεις, Φιλμ, Μαγνητικούς Τομογράφους, Βιάγκρα, Προφυλακτικά, Αντικαταθλιπτικά, Τζην, DVD, Golf, Polo, Pentium......
Όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση, τόσο μεγαλύτερα τα ΑΠΟΛΥΤΑ κέρδη τους... Φοβούνται μην μορφωθείς και φτιάξεις Bluetooth, Athlon και Windows Vista;!;!;!; Όχι βέβαια...
Κάθε οικονομία της αγοράς
χρειάζεται τεράστιες μάζες διαφορετικών οικονομικών δυνατοτήτων με αγοραστική δυνατότητα!!!
Αλλά δεν είναι Θεοί και δεν θα σκάσουν άν σήμερα-αύριο οι Έλληνες ή οι Τούρκοι ή οι Ρώσοι δεν μπορούν να αγοράσουν όσο οι Καναδοί, οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί...
Σε εμάς πέφτει το μισό βάρος...
Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτά που σου είπα και γιατί;
ΠΑΡΑΚΑΤΏ...
ΑΛΛΟ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΟ ΑΔΙΚΙΑ (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ) ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!... Ο Σουηδός νεοδιόριστος εκπαιδευτικός με ετήσιες αποδοχές αντίστοιχες με 30.000 Ε δεν είναι απόλυτα εξαθλιωμένος!...
Το στέλεχος της Microsoft με ετήσιες αποδοχές π.χ. 300.000 Ε δεν είναι απόλυτα εξαθλιωμένο! Αλλά δεν έχει την εξουσία και επιρροή που έχει π.χ. ο Bill Gates!... Ο Marx έλεγε κάτι τέτοια "σχετική εξαθλίωση του προλεταριάτου" (πες των εργαζομένων εσύ) αλλά εγώ θεωρώ ότι είναι καλύτερα με τον Bill παρά με 10.000 στελέχη στη θέση του... Και πολύ χειρότερα θα ήταν με άμεση δημοκρατία, σε λίγο θα γινόταν του Ιράκ και της Αρχαίας Αθήνας...
Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτά που σου είπα και γιατί;