Φιλε xxx αν και δεν χρησιμοποιησα χαρακτηρισμους για τους διαφωνουντες με εμενα( αλλωστε ειναι παγια θεση μου) , εσυ χρησιμοποιησες (και μην πεις οτι δεν με ονομασες , γιατι νομιζω ηταν κατι παραπανω απο φωτογραφικη η παρατηρηση σου) .
Ακου λοιπον καποια λογια απο καποιο «νουμερο, ψυχακια κλπ» .
Οι πρωτεργατες της 21ης Απριλη ειναι πατριώτες γιατι πολέμησαν αποδεδειγμενα στο μετωπο στο δευτερο παγκοσμιο πολεμο. ...
Φίλε μου Germaon
Κατ΄ αρχήν, είναι λάθος να επικεντρώνεις την κουβέντα μόνο σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτοί που στήριξαν την φαυλότητα της χούντας, το ξέρεις πολύ καλά, δεν ήταν μόνο 2-3. Κάθε ακροδεξιό(κυρίως) λαμόγιο, κάθε μαυροκουκουλοφόρος της κατοχής και κάθε γλυφτόγυφτος του κερατά, συντάχθηκε με την «επανάσταση» (άλλο αν με την πτώση της, βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν για την επιστροφή της δημοκρατίας ?).
Όσο για τους χαρακτηρισμούς, τους δανείστηκα από επιστήμονες ψυχιάτρους, που τοποθετήθηκαν δημόσια στον τύπο κατά καιρούς, καλούμενοι να καταθέσουν την άποψή τους, εν είδος ψυχογραφήματος. Αλλά και αν έρθεις σε επαφή με άτομα που τους έζησαν από κοντά, δεν θα σου πουν και τίποτα διαφορετικό.
Το αν έβαλαν χρήματα στην τσέπη δεν το ξέρω, όπως πιθανότατα δεν το ξέρεις και εσύ. Εκτός και αν διετέλεσες οικονομικός μυστικοσύμβουλος του καθεστώτος και μας το κρύβεις? Ξέρεις πολύ καλά όμως, πως για να κάνεις εγκλήματα, δεν χρειάζεται να έχεις πάντα οικονομικό κίνητρο. Πάντως γνωρίζω άτομα που έφτιαξαν, από το μηδέν, τεράστια περιουσία επί χούντας, με τα γνωστά χαριστικά «αναπτυξιακά» δάνεια, που δόθηκαν χωρίς κριτήρια, παρά μόνο με την δήλωση δουλικής υποταγής στο καθεστώς..
Αυτό για την προσφορά στο έθνος και τον πατριωτισμό τι το ήθελες και το εκστόμισες ? Ούτε σαν ανέκδοτο δεν μπορώ να το εκλάβω. Η κυπριακή τραγωδία για εσένα, προφανώς, δεν λέει τίποτα ε ? Έχεις συζητήσει ποτέ με ανθρώπους που βίωσαν εκείνα τα γεγονότα ? Πέρα από τον λάθος πολιτικό χειρισμό, οι ανίκανοι είχαν διαλύσει και τον στρατό, την εθνική μας άμυνα. Όλα ήταν υπό διάλυση. Στην επιστράτευση, δεν είχαν ούτε όπλα να δώσουν στους στρατιώτες. Ο απόλυτος τραγέλαφος. Μάθε λίγο την ιστορία όχι μόνο από τα βιβλία αλλά και από τους ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα.
Όσο για την ελευθερία, ναι , για μένα είναι το υπέρτατο αγαθό. Και είμαι περήφανος που οι άνθρωποι αυτής της μικρής χώρας πολέμησαν και θυσιάστηκαν, από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα, γι΄ αυτήν. Και το επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό. «Το μη χείρον βέλτιστο». Δεν υπάρχει το τέλειο πολίτευμα. Υπάρχει όμως το λιγότερο κακό.
Πάντως δεν βλέπω να εκτιμάς και πολύ την ελευθερία που έχεις να πιστεύεις ό,τι θέλεις και να το εκφράζεις δημόσια.
Όσο για τον «δύσκολο δρόμο του καλού» που διάλεξες μάλλον πρέπει να δώσεις διευκρινήσεις. Δηλαδή ποια είναι τα ανυπέρβλητα εμπόδια που καλείσαι να υπερπηδήσεις, ποιες δυνάμεις μάχεσαι καθημερινά ως άλλος Δον Κιχώτης ? Με ποια μοχθηρά και ζοφερά τα τέρατα αναμετριέσαι στα «μαρμαρένια αλώνια». Και μη μου αραδιάσεις τα γνωστά προβλήματα που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας (παρακώλυση συγκοινωνιών λόγω απεργιών, οικονομική διαφθορά, δύναμη συντεχνιών κτλ). Αυτά τα βιώνουμε όλοι.
Τέλος το χρηματιστήριο. Το αν έχασα χρήματα, φέρω ευθύνη και εγώ. Είναι η εύκολη λύση να τα ρίχνουμε πάντα όλα στους άλλους.