Νέα

Η δεξιά εκδοχή της χούντας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Che Guevara
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 575
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
teras1956 αυτό με τον εποχικό πυροσβέστη και το ύψος του είναι λίγο αντιφατικό.Όχι για τον συγκεκριμένο αλλά γενικά.Φίλος μου υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις του Σ.Ξ ως αλεξιπτωτιστής Λοχίας,με ύψος 1,66.Πήγε να δώσει εξετάσεις για Ειδικός φρουρός και τον έκοψαν λόγω ύψους.Το αστείο είναι ότι με το ύψος του θα μπορούσε να είχε μπει στη σχολή Ευελπίδων,και στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ αλλά ως ειδικός φρουρός δεν μπορούσε!Όσον αφορά τον εποχικό πυροσβέστη,αφού δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για πυροσβέστης,γιατί τον πήραν;Δηλαδή οι εποχικοί μπορούν να είναι ακατάλληλοι και οι μόνιμοι πρέπει να έχουν άλλα προσόντα;Η φωτιά είναι ίδια.

μάλλον ο τύπος όταν έκανε την σύμβαση εποχικού είχε μπάρμπα στην Κορώνη που λένε...

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
Ο Che την έκανε για νάνι κ.λ.π. αλλά οι άλλοι αριστεροί τι λένε; Σύσταση να περιμένουν την απόκριση του Che!

Που βόσκει ο μαλάκας ο fkmenace; Αφού στο site είναι...

φιλαρακι σορυ που δε μπηκα να τα πουμε να εχεις κι εσυ παρεϊτσα δεν κοιμομουν εβλεπα nba σιατλ-νετς. Πριν 3 βδομαδες γυρισα το ποδι μου στη μπαλα και εβγαλα το ναρθηκα την προηγουμενη τεταρτη. Τωρα περπαταω μια χαρα αλλα ακομη ειναι πρησμενος ο αστραγαλος. Κι επειδη γενικα δεν ειμαι του σπιτιου ειχα αρχησει να φρικαρω. Το θεμα το ανοιξα για να περναει και η ωρα καποιες φορες λιγο πιο δημιουργικα και με παρεουλα. Σας ευχαριστω ολους παντως για τη παρεα.
Η αντιπαραθεση σου με τον fkmenace μου προκαλεσε λιγο γελιο τωρα που την ειδα! Ξερεις αυτες οι αντιπαραθεσεις 4 η ωρα τα χαραματα εχουν λιγο γελιο...

Οσο αναφορα τη κριτικη σου καταλαβα τι εννοεις don't worry b happy. Τα διαβασα συντομα και τα καταλαβα πιο συντομα! Απλα εγω το ειδα απο αλλη σκοπια κι εσυ απο αλλη. Δεν διαφωνω μαζι σου αλλα δεν ειναι αυτο το point μου. Εσυ το κοιτας πιο πολυ απο σκοπια λειτουργικοτητας και πως θα ηταν συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα. Συμφωνω ρε μαζι σου δεν εχω παροπιδες οπως μερικοι και "μερικες" με πιανεις ετσι? Ιρακ θα ημασταν δικιο εχεις. Εγω το γενικευσα το θεμα μου για να αποφυγω τυχων παρεξηγησεις. Το γενικευσα εννοω οτι δεν το παρουσιασα σαν προταση οπως θα εκανε ενα κομμουνι ξερω γω.. απλα ειπα τι πιστευω οτι ισχυει δεν μου πες αν συμφωνεις ομως.. π.χ. εσυ πιστευεις οτι η κοινωνική ανισότητα και η αδικία παράγουν διαφθορά, εγκληματικότητα και αποσύνθεση? ή οτι ο εργοδοτης εχει ανεξελεγκτη εξουσια πανω στον εργαζομενο κατι που οδηγει στα προηγουμενα +φτωχια, εκμεταλλευση κτλ.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
α) Ε, αφού τους καταδικάζει και ο μέγας Πλεύρης, κομμάτια να γίνουν! Μα ήσαν χουντικοί απλώς ή Έλληνες Αξιωματικοί;!;!;!; Όχι, θέλω να σε δώ να το "ποστάρεις"! Ή είσαι και συ κότα σαν το bene;

β) Και οι Εβραίοι έχουν πατρίδα! Και βέβαια πρέπει να κοιτάνε το συμφέρον της πατρίδας τους! Και ο Φράνκο είχε πατρίδα! Έπρεπε να κοιτάξει το συμφέρον της ή τα συμφέροντα της πατρίδας του Fuhrer;!; Μπορείς να με βοηθήσεις να καταλάβω τι συμβαίνει;!;

γ) Και ο Έρβιν Ρόμμελ "πρόδωσε" τον Fuhrer ... και υποχρεώθηκε να αυτοκτονήσει... Για τον Φράνκο (που ΔΕΝ ήταν Γερμανός...) το ανέφερες, για τον Ντε Γκωλ είπες τη μαλακία, για τον Έρβιν τουμπεκή ψιλοκομμένο!... Γιατί;;; ʼραγε πρόδωσε την πατρίδα του ο Ρόμμελ, προδίδοντας τον ... παλαβό;!;

δ) Χρειάζεται να γαμάς... Βασική ανάγκη... Ο Γκουντέριαν, ο Μανστάιν, ο φον Ρούνστεντ και ο Ρόμμελ ικανότατοι: πολύ σωστά... Ο Ζούκωφ (δεν τον εκτέλεσαν, έζησε με δόξες και τιμές και έγραψε και Τρίτομα Απομνημονεύματα... Μήπως τον μπλέκεις με κανά Τουχατσέβσκυ; ) ικανότατος και ένθερμος πατριώτης! Ο Γκιαπ πού υστερεί δηλαδή του Ζούκωφ και τον σβήνεις με μια μονοκονδυλιά; Και αν ο αγώνας των Βιετναμέζων είναι ηρωικός, ο Χο δεν έχει συμβολή;!; Γάλλους πρώτα, ΗΠΑ μετά, τι άλλο να κάνει;!; Η Οικονομία της Αγοράς θα έρθει στην ώρα της: όταν και όπως πρέπει... Κάθε πράμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο.... ή: Κι αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας!! Να γαμάς...

ε) Μόνο εσύ και ο Παπαδόπουλος (και μερικοί ακόμα) νομίζατε ή νομίζετε ότι δεν ήταν χωροφύλακας!... Ο δυστυχής ήταν ένας χωροφύλακας που νόμιζε ότι ήταν Συνταγματάρχης. Αυτό νομίζανε και οι άλλοι τρόφιμοι του Παραδείσου Ηλιθίων!!! Και εσύ νομίζεις ότι υπάρχει μια διαφορά!!!! Βέβαια, στη Στολή!... Θάθελα νάξερα τι γνώμη θα είχαν για τον Γεώργιο ο Φράνκο και ο Ρόμμελ... Απόσπασμα η Αυτοκτονία;

στ) Πολύ καλά έκανε ο Σημίτης και άφηνε τους Αμερικανούς να βομβαρδίζουν τη Σερβία!... Γιατί είχε σαν γνώμονα τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά συμφέροντα, όχι τα "Σερβικά" και τα ... Αμερικανικά...
Όταν ο Παπαδόπουλος δεν άφηνε τους Αμερικανούς το '73 να εφοδιάζουν το Ισραήλ, ποια συμφέροντα είχε σαν γνώμονα;!; Τα Ελληνικά ή τα Τουρκικά;!;

ζ) Και το σε ποιον παραδίδεις (κολοκύθια αλλά ας το δεχτούμε για την πρόοδο της ... του thread) την εξουσία, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ, δεν μετράει;!; Η Καπαρντίνα σου, ρε είναι η εξουσία;;; Αλλά μου κάνεις το μαλάκα τώρα...
Το ότι δε γαμάς δεν είναι δικαιολογία...για να υποστηρίζεις τους προδότες του Βισύ! Ο Λαβάλ σαν τον Νικολάε σχεδόν πήγε... Απόσπασμα αυτός! Βέβαια αν η Γερμανία κέρδιζε τον πόλεμο τα πράγματα θα γράφονταν αλλιώς ... αλλά Συνεργάτης τώρα... Για τον ηρωικό Τσολάκογλου τι γνώμη έχεις;!;
Για τον Ζουκοφ ειπα οτι τον τελειωσαν, οχι οτι τον εκτελεσαν. Αλλο το ενα άλλο το αλλο, Η τοποθετηση του στην διοικηση της Οδησσου ηταν αδειασμα ... Και το 1957 κατηγορηθηκε για παραβιαση των λενινιστικων αρχων στη διοικηση του στρατου και παυτηκε απο ολα τα αξιωματα(στρατιωτικα και πολιτικα). Βεβαιως σου...διεφυγε αυτο κατα την διατριβη σου ή ειναι μερος των «δοξων και τιμων». Προσωπικες προσβολες δε σου εχω κανει.(κοτες, δε γαμας κλπ) Για το «δε γαμας» απλως σε παραπεμπω στα διαφορα αλλα threads του σαιτ. Εσυ εισαι ο μονος που ασχολεισαι αποκλειστικα και μονο με πολιτικα γεγονοτα και μου εχεις ανακατεψει ολη την ιστορια του κοσμου.
Αμφιβαλλεις οτι ο Παπαδοπουλος εχει βγαλει τη Σχολη Ευελπιδων. Οτι και να λεμε τωρα ειναι περιττο.
Για τους Ιωαννιδικους φυσικα και ηταν Ελληνες Αξιωματικοι που δεν τιμησαν τη στολη τους για μενα. Δε σημαινει οτι οποιος ειναι Αξιωματικος τιμαει τη στολη του. Ελαχιστοι το κανουν. Οι πιο πολλοι δεν την τιμουν. Δες το και σημερα με κατι σαπιοκοιλιαδες που δεν μπορουν να περπατησουν,( ολοι τους καλα συνδεδεμενοι κομματικα)
Για τον Φρανκο απλως εχω να πω τη φραση «Φιλος αλλος εγω εστι» που ελεγαν οι αρχαιοι. Η φιλια ειναι πανω απο ολα . Για αυτο και καταδικαζω τον Καστρο που παρατησε τον Τσε.
Για τον ΝτεΓκολ ειπα μαλακια? Αμ επρεπε να ζεις στη Γαλλια να σου καινε τη σημαια οι Αλγερινοι ...
Κακως επεσα στο επιπεδο σου να απαντησω (με τις τοσες προσβολες που εχεις κανει) αλλα τί να κανουμε.
Παντως χαιρομαι που ειπες (και θελω να το ξαναποσταρεις με κεφαλαια) οτι ησουν υπερ των βομβαρδισμων της Σερβιας...

xxx

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Τελικά ρε παιδιά, οι ιδεοληψίες είναι χειρότερες και απο ναρκωτικά. Πάντως είναι απίστευτο το τι "νούμερα", ψυχάκιδες και φαυλοδιεστραμμένοι  κυκλοφορούν  ανάμεσα μας. Να άλλη μία συνεισφορά του internet στην κοινωνία μας. Έξω συμπεριφέρονται ως φιλήσυχοι, ευυπόληπτοι πολίτες και μέσα τους κρύβουν τον ψυχωσικό δικτακτορίσκο που μόνο αυτός ξέρει τι μας χρειάζεται για να "σωθούμε". Φαντάζεστε να μας ξεφυτρώσει από καμιά γωνία, Κανάς νέος Παττακός ???
Σώσε μας, σώσε μας ....

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Αμφιβαλλεις οτι ο Παπαδοπουλος εχει βγαλει τη Σχολη Ευελπιδων.

Τάξη 1940. Κολονέλος (εις την βαρβαριστήν) ήταν και όχι ταξίαρχος όπως ο Πατακός.
Αν θυμάμαι καλά στην δική του Μπελογίαννη ήταν στρατοδίκης και ενώ διαφωνούσε με την εκτέλεση τελικά υπέκυψε στις πολιτικές πιέσεις του ΚΕΝΤΡΟΥ και τον στήσανε στον τοίχο.

in_between

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
φιλαρακι σορυ που δε μπηκα να τα πουμε να εχεις κι εσυ παρεϊτσα δεν κοιμομουν εβλεπα nba σιατλ-νετς. .......................................................
.....Η αντιπαραθεση σου με τον fkmenace μου προκαλεσε λιγο γελιο τωρα που την ειδα! Ξερεις αυτες οι αντιπαραθεσεις 4 η ωρα τα χαραματα εχουν λιγο γελιο...

Οσο αναφορα τη κριτικη σου καταλαβα τι εννοεις don't worry b happy. .........π.χ. εσυ πιστευεις οτι η κοινωνική ανισότητα και η αδικία παράγουν διαφθορά, εγκληματικότητα και αποσύνθεση? ή οτι ο εργοδοτης εχει ανεξελεγκτη εξουσια πανω στον εργαζομενο κατι που οδηγει στα προηγουμενα +φτωχια, εκμεταλλευση κτλ.

Η κοινωνική ανισότητα δεν παράγει ακριβώς διαφθορά, εγκληματικότητα και αποσύνθεση. Και στη Σουηδία και την Ελβετία και τον Καναδά και την Ολλανδία υπάρχει και οικονομική ανισότητα και κοινωνική ανισότητα, όμως η διαφθορά, η εγκληματικότητα και η κοινωνική αποσύνθεση φαίνονται πολύ περιορισμένες. Και σε καμιά περίπτωση δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη με τα αντίστοιχα της Βραζιλίας, της Κϊνας, της Ρωσίας,του Μεξικού ή και ... των ΗΠΑ. Αν συμφωνούμε σε αυτό, ίσως μπορούμε να συζητήσουμε για την ενδεχόμενη σχέση οικονομικής εξίσωσης και κοινωνικής αδικίας ... ή στασιμότητας.
Η αδικία σίγουρα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες ... αλλά το ερώτημα είναι τι αντιλαμβάνεται ο καθένας σαν αδικία... Πιστεύω πάντως ότι αν η "πλειοψηφία της κοινής γνώμης" συμβαίνει να αντιλαμβάνεται κάτι και για καιρό σαν αδικία, αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν παρατράγουδα και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Η εκμετάλλευση πάει παρέα με την αδικία...
Ο εργοδότης σε μια σοβαρή επιχείρηση (που είναι και φιλοδοξεί να παραμείνει ανταγωνιστική...) δεν έχει συμφέρον να τα "πρήζει" στους ικανούς και υπεύθυνους εργαζόμενους... Ούτε τον παίρνει να τους απολύει αέρα-πατέρα αν και είναι προφανές ότι γεννιούνται προβλήματα, υπάρχει κάποια "αντίθεση" που ζητά μια κατάσταση ισορροπίας. Αλλά αυτά είναι θεωρητικού χαρακτήρα, πόσες τέτοιες Επιχειρήσεις δρουν στην Ελλάδα;!;

Πάντως κακά τα ψέμματα, κάθε ολιγαρχική κοινωνική δομή έχει μια αρνητική συνέπεια: οι "διευθυντές" ή "από πάνω" ή "ολιγάρχες" έχουν συμφέρον να πηδήξουν κάπως τα μυαλά των από κάτω...

Από την άλλη σε μια κανονική (συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού...) οικονομία της Αγοράς δεν παίρνει τον Επιχειρηματία να ξοδεύει για "προσωπικές" δαπάνες ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ  ποσοστό του Κεφαλαίου του! Δεν εννοώ ότι δεν μπορεί να χτίσει βίλλα και Παλάτι, να έχει ιδιωτικό τζετ ή να χαρτζηλικώσει την ... χμμμμ... Κάθριν Ζέττα Τζόουνς... Εννοώ ότι αν ξοδέψει το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ μέρος του Κεφαλαίου, θα βρεθεί πίσω από τους "εγκρατείς" και φιλόδοξους ανταγωνιστές του.

in_between

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
....... Αμ επρεπε να ζεις στη Γαλλια να σου καινε τη σημαια οι Αλγερινοι ...
Κακως επεσα στο επιπεδο σου να απαντησω (με τις τοσες προσβολες που εχεις κανει) αλλα τί να κανουμε.
Παντως χαιρομαι που ειπες (και θελω να το ξαναποσταρεις με κεφαλαια) οτι ησουν υπερ των βομβαρδισμων της Σερβιας...

Δεν είπα ότι με συνέφεραν οι βομβαρδισμοί της Σερβίας... Και συνεπώς δεν ήμουν υπέρ αυτών των Βομβαρδισμών! Μόνον αν θεωρούσα ότι με συνέφεραν, θα ήμουν υπέρ!... Είπα ότι ήμουν υπέρ της Πολιτικής Σημίτη να μην έρθει σε ρήξη με τις ΗΠΑ και την (υπόλοιπη) Ε. Ε. για αυτό το Θέμα.

Υποτίθεται ότι μαζί μιλάμε (και μάλιστα γραπτώς, όχι προφορικά) αλλά χώρια συνεννοούμαστε!!!... germaon για τον Ζούκωφ ήσουν (και καλά έπραξες!) ΛΕΠΤΟΛΟΓΟΣ και ΑΚΡΙΒΗΣ στην ανάλυση, για Παπαδόπουλο, Ρόμμελ, Πολέμους του Βιετνάμ, Τσολάκογλου Κ.Λ.Π. Κ.Λ.Π. ... ή ... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ή ... γαργάρα!!!...  Στο ένα καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα στο "τελείωνω κάποιον" και "εκτελώ κάποιον" Κ.Λ.Π., στα άλλα η οξυδέρκειά σου ... εξαφανίζεται!!!...

Επισήμανα κάτι και ρωτάω: ΠΩΣ ΑΥΤΟ;!;!; Και μετά παραπονιέστε εσύ, ο xxx, ο teras1956 για τη μορφή της συζήτησης στο Forum!!! Μα η συζήτηση δεν γίνεται (από εμένα τουλαχιστον) μόνο για να "λύσουμε το Μεσανατολικό" ... ούτε τόσο για αυτό!...

Η συνολική χθεσινή συζήτηση με τον fkmenace (νομίζω ότι) δεν έβλαψε κανέναν από τους δυό μας, ίσα- ίσα μάλιστα... Για μένα πάντως ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, ουσιαστική και χρήσιμη!...
Με την άδειά σας πάντοτε!!

Αν σε ενδιαφέρει η συζήτηση αυτή, τα δυο post με τις ερωτήσεις παραμένουν αναπάντητα επί της ουσίας......

Όσο για τον Γ. Κ. Ζούκωφ... Αυτός (έλεγε ότι) ήταν ευχαριστημένος με το Στάλιν για το άδειασμα που του έκανε με τη στρατιωτική διοίκηση της Οδησσού!... Δεν είναι δύσκολο να υποθέσεις βέβαια ότι ήταν ... συγκριτικά ευχαριστημένος! Αναφέρομαι στο παρελθόν του Ιωσήφ αλλά ο ίδιος αναφερόταν και στο μέλλον: είχε πει στον Γκρομύκο ότι ο Χρουστσώφ του φέρθηκε πολύ χειρότερα... Πάντως τα Απομνημονεύματά του τα ΄γραψε, εγγόνια (και δισέγγονα; ) είδε, τα παράσημά του τα είχε όπως και καλύτερη τύχη από τον Ρόμμελ ή τον Πάτον, τον Ντε Λαττρ ντε Τασσινύ και τον Λιν Πιάο, τον Μακ ʼρθουρ και ακόμα τον Μοντγκόμερι...

Για το Θέμα της Αλγερίας δεν μπόρεσα να σε καταλάβω, ήθελες οι Αλγερινοί να είναι Γάλλοι πολίτες ή όχι;

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Τελικά ρε παιδιά, οι ιδεοληψίες είναι χειρότερες και απο ναρκωτικά. Πάντως είναι απίστευτο το τι "νούμερα", ψυχάκιδες και φαυλοδιεστραμμένοι  κυκλοφορούν  ανάμεσα μας. Να άλλη μία συνεισφορά του internet στην κοινωνία μας. Έξω συμπεριφέρονται ως φιλήσυχοι, ευυπόληπτοι πολίτες και μέσα τους κρύβουν τον ψυχωσικό δικτακτορίσκο που μόνο αυτός ξέρει τι μας χρειάζεται για να "σωθούμε". Φαντάζεστε να μας ξεφυτρώσει από καμιά γωνία, Κανάς νέος Παττακός ???
Σώσε μας, σώσε μας ....
Φιλε xxx αν και δεν χρησιμοποιησα χαρακτηρισμους για τους διαφωνουντες με εμενα( αλλωστε ειναι παγια θεση μου) , εσυ χρησιμοποιησες (και μην πεις οτι δεν με ονομασες , γιατι νομιζω ηταν κατι παραπανω απο φωτογραφικη η παρατηρηση σου) .
Ακου λοιπον καποια λογια απο καποιο «νουμερο, ψυχακια κλπ» .
Οι πρωτεργατες της 21ης Απριλη ειναι πατριώτες γιατι  πολέμησαν αποδεδειγμενα στο μετωπο στο δευτερο παγκοσμιο πολεμο. Μαλιστα καποιοι απο αυτους πηγαν και να σκοτωθουν. Ο δε Ντερτιλης (αυτος που εβγαλε τα τανκς στους δρομους) τιμηθηκε απο την Ελληνικη Πολιτεια (επι ΠΑΣΟΚ πριν 4 χρονια) για τη λεβεντια στα γεγονοτα της Κυπρου τη δεκαετια του 1960. Επισης πεθαναν ολοι στη ψαθα , χωρις να βαλουν στην τσεπη ΟΥΤΕ ΔΡΑΧΜΗ , παρα το γεγονος οτι αν το εκαναν κανεις δε θα τολμουσε  να τους ζητησει το λογο. Βεβαια ... «δεν μπορουσε ο κοσμος να πει ελευθερα τη γνωμη του.»
Ξερεις φιλε xxx τί λενε... «Ο καθε λαος εχει τους ηγετες που του αξιζουν». Εσυ δε θες τους προηγουμενους ηγετες . Κατσε λοιπον με τους μεγαλους ...εθναρχες , οι οποιοι οταν τους ειχε αναγκη η πατριδα την κοπανησαν με ελαφρα πηδηματακια για το εξωτερικο  να κανουν αντισταση απο το Παρισι, τις ΗΠΑ, τη Σουηδια(με εξωγαμα μαλιστα, κατα τη διαρκεια της ...αντιστασης). Κατσε με αυτους που ξεπουλησαν καθε εθνικο θεμα και διελυσαν την οικονομια με χρεη πολλων τρις. Κατσε με αυτους που ρουφηξαν το αιμα του πολιτη και  απο ιδεολογοι γιναν αριστεροι του Κολωνακιου ...Που διελυσαν την παιδεια , την εκπαιδευση και τον οικογενειακο ιστο Παντως «λες ελευθερα τη γνωμη σου» . Μη στενοχωριεσαι λοιπον για την ανεργια και την πεινα...Φαε τη γνωμη σου αν πεινας....You asked for it!
Οχι ...δε θα ξαναερθει Παττακος στην Ελλαδα, μη φοβασαι. Αλλα να ξερεις...δε θα ερθει γιατί δε της αξιζει της Ελλαδας να εχει Παττακο... Χαιρομαι που  ειμαστε μειοψηφια οι ...νοσταλγοι της 21ης Απριλη (τα ...αβγα του φιδιου). Παντα ο δρομος του καλου προτιμουταν απο τους λιγοτερους καθοτι δυσκολοτερος
Α, και κατι τελευταιο...Φιλε xxx ,στο Χρηματιστηριο πόσα εχασες? Πολλα? Δεν πειραζει... Λες ελευθερα τη γνωμη σου....

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Προς, in-between
Για την Αλγερια εγω ειμαι της αποψης "Ή παπάς παπάς , ή ζευγας - ζευγας". Οι κυριοι Αλγερινοι θελαν ανεξαρτησια ? Με γεια τους με χαρα τους... Ας ξεκουμπηστουν λοιπον απο τη Γαλλια...δεν το καταλαβα δηλαδη. Και ανεξαρτητοι ,αλλα και οσα μας παρειχε η Γαλλια να συνεχισει να μας τα παρεχει? Οχι φιλε μου...
Εγω δεν εχω προβλημα με τη συζητηση... απλα μου κανει εντυπωση που ξεθαβεις κατι απιστευτα γεγονοτα απο ολες τις χωρες του κοσμου.. Σορυ, αλλα τα μισα απο τα ονοματα δεν τα ξερω.. Σε λιγο θα με ρωτησεις αν η γυναικα του δικτατορα του Ζαιρ εφτιαχνε καλα τυροπιτακια... Λυπαμαι δεν μπορω να εχω αποψη για ολα...

in_between

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Είναι λαθρομετανάστες όλοι οι Αλγερινοί πολίτες που βρίσκονται σήμερα στη Γαλλία; Ή μπήκαν νόμιμα, με άδεια των Γαλλικών Αρχών; Ή βρίσκονται εκεί νόμιμα; Και γιατί κατηγορείς σχετικά τον Ντε Γκωλ;!;

ʼλλο Ζαίρ και άλλο Βιετνάμ! Για τους αγώνες του οποίου εσύ ο ίδιος είπες ότι έχεις αρνητική γνώμη... ή μόνον για τους ηγέτες του;!;

Εγώ δεν μίλησα για Ζαίρ και Γουαδελούπη και Μποτσουάνα... Μίλησα για Ελληνικά και για Ευρωπαϊκά Θέματα... Και για Βιετνάμ βέβαια!...

Και δεν ποστάρω για να σε πιάσω αδιάβαστο ούτε για να σε προσβάλλω. Κάποιες στιγμές όμως κάπως πρέπει να επιμείνω και να πιέσω... Γιατί είναι κακό;

bene

Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
6
che τελικα μαθαμε απο το forum πως οι κοτες παιζουν και μπαλα..και επισης μαθαμε πως σαν καλος θολοκουρτουριαρης εχεις για πρωτυπο τον che και βλεπεις NBA.αγορι μου οτι και να σου πω ειναι λιγο..δεν θελω πια να μου απαντησεις εχω ηδη πεθανει στα γελια με την παρτη σου.

υ.γ. μεθαυριο οταν μαζευτειτε πανω απο 10 ατομα στο κολοτεχνειο παιξτε κανα μουντιαλιτο μπας και ερθουν και αλλοι..χαχαχαχα..α ρε νουμερα

xxx

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Φιλε xxx αν και δεν χρησιμοποιησα χαρακτηρισμους για τους διαφωνουντες με εμενα( αλλωστε ειναι παγια θεση μου) , εσυ χρησιμοποιησες (και μην πεις οτι δεν με ονομασες , γιατι νομιζω ηταν κατι παραπανω απο φωτογραφικη η παρατηρηση σου) .
Ακου λοιπον καποια λογια απο καποιο «νουμερο, ψυχακια κλπ» .
Οι πρωτεργατες της 21ης Απριλη ειναι πατριώτες γιατι  πολέμησαν αποδεδειγμενα στο μετωπο στο δευτερο παγκοσμιο πολεμο. ...
Φίλε μου Germaon
Κατ΄ αρχήν, είναι λάθος να επικεντρώνεις την κουβέντα  μόνο σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτοί που στήριξαν την φαυλότητα της χούντας, το ξέρεις πολύ καλά, δεν ήταν μόνο 2-3. Κάθε  ακροδεξιό(κυρίως) λαμόγιο, κάθε μαυροκουκουλοφόρος της κατοχής και κάθε γλυφτόγυφτος του κερατά, συντάχθηκε με την «επανάσταση» (άλλο αν με την πτώση της, βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν για την επιστροφή της δημοκρατίας ?).
  Όσο για τους χαρακτηρισμούς, τους δανείστηκα από επιστήμονες ψυχιάτρους, που τοποθετήθηκαν δημόσια στον τύπο κατά καιρούς, καλούμενοι να καταθέσουν την άποψή τους, εν είδος ψυχογραφήματος. Αλλά και αν έρθεις σε επαφή με άτομα που τους έζησαν από κοντά, δεν θα σου πουν και τίποτα διαφορετικό.
  Το αν έβαλαν χρήματα στην τσέπη δεν το ξέρω, όπως πιθανότατα δεν το ξέρεις και εσύ. Εκτός και αν διετέλεσες οικονομικός μυστικοσύμβουλος του καθεστώτος και μας το κρύβεις? Ξέρεις πολύ καλά όμως, πως για να κάνεις εγκλήματα, δεν χρειάζεται να έχεις πάντα οικονομικό κίνητρο. Πάντως γνωρίζω άτομα που έφτιαξαν, από το μηδέν, τεράστια περιουσία επί χούντας, με τα γνωστά χαριστικά «αναπτυξιακά» δάνεια, που δόθηκαν χωρίς κριτήρια, παρά μόνο με την δήλωση δουλικής υποταγής στο καθεστώς..
  Αυτό για την προσφορά στο έθνος και τον πατριωτισμό τι το ήθελες και το εκστόμισες ? Ούτε σαν ανέκδοτο δεν μπορώ να το εκλάβω. Η κυπριακή τραγωδία για εσένα, προφανώς, δεν λέει τίποτα ε ? Έχεις συζητήσει ποτέ με ανθρώπους που βίωσαν εκείνα τα γεγονότα ? Πέρα από τον λάθος πολιτικό χειρισμό, οι ανίκανοι είχαν διαλύσει και τον στρατό, την εθνική μας άμυνα. Όλα ήταν υπό διάλυση. Στην επιστράτευση, δεν είχαν ούτε όπλα να δώσουν στους στρατιώτες. Ο απόλυτος τραγέλαφος. Μάθε λίγο την ιστορία όχι μόνο από τα βιβλία αλλά και από τους ανθρώπους που  έζησαν τα γεγονότα.
  Όσο για την ελευθερία, ναι , για μένα είναι το υπέρτατο αγαθό. Και είμαι περήφανος που οι άνθρωποι αυτής της μικρής χώρας πολέμησαν και θυσιάστηκαν, από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα, γι΄ αυτήν. Και το επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό. «Το μη χείρον βέλτιστο». Δεν υπάρχει το τέλειο πολίτευμα. Υπάρχει όμως το λιγότερο κακό.
  Πάντως δεν βλέπω να εκτιμάς και πολύ την ελευθερία που έχεις να πιστεύεις ό,τι θέλεις και να το εκφράζεις δημόσια.
  Όσο για τον «δύσκολο δρόμο του καλού» που διάλεξες μάλλον πρέπει να δώσεις διευκρινήσεις. Δηλαδή ποια είναι τα ανυπέρβλητα εμπόδια που καλείσαι να υπερπηδήσεις, ποιες δυνάμεις μάχεσαι καθημερινά ως άλλος Δον Κιχώτης ? Με ποια μοχθηρά και ζοφερά τα τέρατα αναμετριέσαι στα «μαρμαρένια αλώνια». Και μη μου αραδιάσεις τα γνωστά προβλήματα που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας (παρακώλυση συγκοινωνιών λόγω απεργιών, οικονομική διαφθορά, δύναμη συντεχνιών κτλ). Αυτά τα βιώνουμε όλοι.
Τέλος το χρηματιστήριο. Το αν έχασα χρήματα, φέρω ευθύνη και εγώ. Είναι η εύκολη λύση να τα ρίχνουμε πάντα όλα στους άλλους.

bene

Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
6
(άσχετο) επειδη και καποιος αλλος ανεφερε για χρηματιστηριο εδω νωριτερα και τωρα το διαβαζω και απο τον ΧΧΧ, εμενα τυχαινει να ειναι η δουλεια μου.αν καποιοι απο εσας εχουν μετοχες οπωσδηποτε να εχετε πουλησει τα παντα μεχρι 15 Ιανουαριου.Μαρτιο θα κλαψουνε μανουλες..Οποιος θελει πληροφοριες για χαρτια ή θελει να ρωτησει κατι συγκεκριμενο να στειλει pm..

Επισκέπτης
bene δεν ξέρω τί δουλειά κάνεις ακριβώς,αλλά επειδή είμαι στο χώρο κι εγώ,αυτό που κάνεις-συμβουλές για μετοχές-ανεξάρτητα από τις προθέσεις σου,είναι αντιδεοντολογικό και παράνομο.Μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις,και δεν έχω λόγο να τις αμφισβητήσω.

OP
OP
C

Che Guevara

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
1
Η κοινωνική ανισότητα δεν παράγει ακριβώς διαφθορά, εγκληματικότητα και αποσύνθεση. Και στη Σουηδία και την Ελβετία και τον Καναδά και την Ολλανδία υπάρχει και οικονομική ανισότητα και κοινωνική ανισότητα, όμως η διαφθορά, η εγκληματικότητα και η κοινωνική αποσύνθεση φαίνονται πολύ περιορισμένες. Και σε καμιά περίπτωση δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη με τα αντίστοιχα της Βραζιλίας, της Κϊνας, της Ρωσίας,του Μεξικού ή και ... των ΗΠΑ. Αν συμφωνούμε σε αυτό, ίσως μπορούμε να συζητήσουμε για την ενδεχόμενη σχέση οικονομικής εξίσωσης και κοινωνικής αδικίας ... ή στασιμότητας.

Ξεχνας την Γαλλια ρε συ... Αργεντινη?  Ελα τωρα αμα ηταν ολες οι χωρες το ιδιο σκατα και ειχαμε εξεργεσεις σε 50 σου λεω εγω χωρες θα γινοταν της επαναστασης. Δεν αναιρουν αυτα που λεω οι χωρες που αναφερεις
Πιστεύω πάντως ότι αν η "πλειοψηφία της κοινής γνώμης" συμβαίνει να αντιλαμβάνεται κάτι και για καιρό σαν αδικία, αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν παρατράγουδα και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Η εκμετάλλευση πάει παρέα με την αδικία... 

Γαλλια?

Ο εργοδότης σε μια σοβαρή επιχείρηση (που είναι και φιλοδοξεί να παραμείνει ανταγωνιστική...) δεν έχει συμφέρον να τα "πρήζει" στους ικανούς και υπεύθυνους εργαζόμενους... Ούτε τον παίρνει να τους απολύει αέρα-πατέρα αν και είναι προφανές ότι γεννιούνται προβλήματα, υπάρχει κάποια "αντίθεση" που ζητά μια κατάσταση ισορροπίας. Αλλά αυτά είναι θεωρητικού χαρακτήρα, πόσες τέτοιες Επιχειρήσεις δρουν στην Ελλάδα;!;

"ικανοι και υπευθυνοι" εργαζομενοι... οι αλλοι στα σκουπιδια?
Οχι καταλαβαινω τι εννοεις, δεν μπορει καποιος να λουφαρει συνεχεια να μην αποδιδει και να ζηταει και τα ρεστα.. Συμφωνοι.. Πολυ συμφωνοι. Αλλα απο την αλλη εχω παρατησει απο πολλες συζητησεις οτι δεν υπαρχουν αξιοκρατικα κριτηρια σε παρα πολλες εταιριες ως προς το ποιος ειναι ικανος και υπευθυνος. Δεν τους παιρνει να απολυουν αερα - πατερα? Διαφωνω. Πολυ που τους νοιαζει, οχι μονο το κρατος. Ποιο πολυ κατα κολογερμανοι αυτοι που πηραν το σκαραμαγκα. ακουω καθε μηνα μειωση του προσωπικου σε στυλ οποιον παρει ο χαρος.. μεχρι και ατομα που θελαν 5 χρονια για συνταξη ξαποστειλαν. τεσπα παω να δω και λιγο μπαλα.

in_between

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Ξεχνας την Γαλλια ρε συ... Αργεντινη?  .......Γαλλια?

"ικανοι και υπευθυνοι" εργαζομενοι... οι αλλοι στα σκουπιδια?
Οχι καταλαβαινω τι εννοεις, δεν μπορει καποιος να λουφαρει συνεχεια να μην αποδιδει και να ζηταει και τα ρεστα.. Συμφωνοι.. Πολυ συμφωνοι. Αλλα απο την αλλη εχω παρατησει απο πολλες συζητησεις οτι δεν υπαρχουν αξιοκρατικα κριτηρια σε παρα πολλες εταιριες ως προς το ποιος ειναι ικανος και υπευθυνος. Δεν τους παιρνει να απολυουν αερα - πατερα? Διαφωνω. .....

<Αλλά αυτά είναι θεωρητικού χαρακτήρα, πόσες τέτοιες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα;> Μίλησα για ΣΟΒΑΡΕΣ Επιχειρήσεις και εξήγησα τι έχω υπόψή μου, είπα επίσης ότι αυτές σπανίζουν στην Ελλάδα... Σε μια κρατικοδίαιτη επιχείρηση που κάνει αρπαχτές, μην περιμένεις να δεις αξιοκρατία! Ούτε να πάρει μέρος στο Διεθνή ανταγωνισμό... ʼλλο ΜΕΒΓΑΛ και άλλο ΔΕΛΤΑ, άλλο ΔΕΛΤΑ και άλλο Barilla, άλλο Barilla και άλλο Nestle, άλλο Nestle και άλλο ... Sony!

Ανέφερα Βραζιλία, Μεξικό και ακόμα Κίνα, Ρωσία. Και η Αργεντινή εννοείται αλλά είναι λιγότερο κόλαση από Β-Μ και Κίνα και Ρωσία... Και η Ινδονησία είναι κόλαση... Ζευγάρωσε λοιπόν Ρωσία με ΗΠΑ, όμοια ισοστάθμισε Αργεντινή με Αυστραλία, επίσης Ινδονησία με Ιαπωνία, Παναμά με Ολλανδία, Γαλλία με Γερμανία, Περού με Φινλανδία, Ταϊβάν με Δανία, Τουρκία με Καναδά  κ.λ.π. Αλλού υπάρχει τρομερή εγληματικότητα, αλλού τρομερή διαφθορά, αλλού παρόμοια εκμετάλλευση...

Αυτά "αποδεικνύουν" ότι η οικονομία της αγοράς δεν αντιπροσωπεύεται από την Βραζιλία και την Ινδονησία...  Δεν έχει σαν αντιπροσώπους (θα μου πεις) ούτε τον Καναδά και την Ολλανδία! Σύμφωνοι αλλά οι χώρες με τα μαύρα χάλια σε όλους τους τομείς (Βραζιλία, Μεξικό, Ινδονησία, Τουρκία, κ.λ.π.) ή σε κάποιον (Ταϊβάν, Ν. Κορέα και ακόμη Ιαπωνία στη διαφθορά) είναι σχετικά καινούργιες στο παιγνίδι. Θα δείξει αν και ... ούτε η Γερμανία ούτε οι ΗΠΑ δείχνουν ζημιωμένες ή μετανοιωμένες!...

Η Γαλλία... Πάρα πολλοί μετανάστες, πάρα πολλοί αποικιοκράτες και ξενοφοβικοί, μεγάλες γεωγραφικές ανισότητες, μια παράδοση εξεγέρσεων και -ΚΥΡΙΩΣ- μια κοινωνία πολιτών που δεν έχει τον δυναμισμό π.χ. της Ολλανδίας ή του Καναδά ή της Σουηδίας ή της Γερμανίας!
Οι Γάλλοι άνεργοι ζητάνε να έχουν τη μεταχείριση ουσιαστικά των Γερμανών ανέργων αλλά η Γαλλία δεν έχει να παρουσιάσει Siemens, Daimler-Benz, Bosch, Nordmende, VW Group, BMW κ.λ.π. Πολύ καλύτερα από εμάς αλλά χειρότερα από Καναδά ή Γερμανία, ίδιες όμως απαιτήσεις. Έτσι νομίζω...

ivan36

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Ειναι τυχαιο οτι η πλειοψηφια των ιεροδουλων ανα την υφηλιο προερχονται απο πρωην κομμουνιστικες χωρες?Στην Κουβα 50 χρονια με τον Φιντελ πουλανε μονο πουρα και πουτανες και για να καταλαβεις πως ζουνε πρεπει να πας να δεις απο κοντα

Επισκέπτης
Ειναι τυχαιο οτι η πλειοψηφια των ιεροδουλων ανα την υφηλιο προερχονται απο πρωην κομμουνιστικες χωρες?Στην Κουβα 50 χρονια με τον Φιντελ πουλανε μονο πουρα και πουτανες και για να καταλαβεις πως ζουνε πρεπει να πας να δεις απο κοντα

Από τις πρόην κομουνιστικές χώρες.Είχες δει καμιά πόρνη,πριν πέσει το ανατολικό μπλοκ;Μόλις κατέρρευσε κι επειδή με τον καπιταλισμό δεν είχαν ούτε τα στοιχειώδη,αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν,και κάποιοι καλοθελητές,αντί για γεροκομεία,και μπαρ τις πήγαν στα μπουρδέλα και στα ξενοδοχεία.Και στις ΗΠΑ που υπάρχουν πολλές Ισπανόφωνες,είναι επειδή πήγαν στη χώρα των "θαυμάτων" και αντί να βρουν καλή ζωή βρήκαν μιζέρια και εξαθλίωση.

Επισκέπτης
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 
ΗΠΑ: Δεκάδες εκατ. Αμερικανοί αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης

ΑΠΕ
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 09:01
Τελευταία Ενημέρωση : 16/11/2006 09:04
Εκτυπώστε το   Στείλτε το με email   Φυλάξτε το

Πάνω από 12 εκατ. νοικοκυριά στις ΗΠΑ αντιμετώπισαν προβλήματα όσον αφορά την εξασφάλιση τροφής το 2005, όμως η τροφική ανασφάλεια μειώθηκε στο 11%, από 11,9% το 2004, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Γεωργίας της χώρας. Το ποσοστό αυτό αφορά τουλάχιστον 35 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες.

Στην ετήσια έκθεσή του, το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ανέφερε ότι 12,6 εκατ. νοικοκυριά στη χώρα παραμένουν τροφικά ανασφαλή - πράγμα που σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά την εξασφάλιση τροφής καθ'όλη την διάρκεια του χρόνου. Τα μέλη 4,4 εκατ. νοικοκυριών αναγκάσθηκαν να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες λόγω έλλειψης τροφής, ενώ το ποσοστό των νοικοκυριών με τα χειρότερα προβλήματα παρέμεινε στο 3,9%.

Το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για τα Τρόφιμα (FRAC), μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία δρα κατά της πείνας, σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που το ποσοστό μειώνεται τα τελευταία έξι χρόνια, γεγονός που χαρακτήρισε ανησυχητικό με δεδομένη την καλή πορεία της οικονομίας.

"Είναι απλά απαράδεκτο το γεγονός ότι μετά από χρόνια οικονομικής ανόδου, 31,5 εκατ. άνθρωποι σ'αυτή τη χώρα αντιμετωπίζουν μια μόνιμη πάλη ενάντια στην πείνα", δήλωσε ο πρόεδρος του FRAC Τζιμ Γουέιλ. Το Κέντρο κάλεσε να επεκταθούν τα προγράμματα παροχής δωρεάν τροφίμων και σχολικών γευμάτων, καθώς και να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom