Νέα

Η δεξιά εκδοχή της χούντας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Che Guevara
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 575
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

zioziozio

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
0
GABOR απλα και ομορφα περιγραφεις την πραγματικοτητα.Πρωτη φορα γραφω στο σιτε και χαιρομαι που υπαρχουνε δυνατες φωνες που ''υμνουν'' τη ... δημοκρατια.Τη δημοκρατια που μετα τον πολεμο την κουμανταρουν τρεις οικογενειες -καραμανλης παπανδρεου μητσοτακης- τους βουλευτες μας που θεωρουν υποχρεωση τους να οριζουν διαδοχους τους τα τεκνα τους τους εργατοπατερες που μεταλασονται σε βουλευταδες τα αναρχοκουμουνια να καινε το κοπο και τον ιδρωτα του κοσμακη τους κολλητους να κλεβουν τα λεφτα του λαουντζικου στο χρηματιστιριο  του εθναρχη σιμιτη στα ιμια.αφου οι καταραμενοι χουντικοι ειπαν ΟΧΙ με τον ΜΕΤΑΞΑ σωσαν την ελλαδα απο τον κομουνισμο στον εμφυλιο και με την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 67 δωσαν για πρωτη και τελευταια φορα εργα δουλεια και χρημα στον εργατη και τον αγροτη.Ελεος πια με το μυθο του πολυτεχνειου

Επισκέπτης
Ποια επανάσταση έγινε το '67;Σοβαρέψου μεγάλε.Μια ομάδα αποτυχημένων αξιωματικών κατέλυσε την όποια δημοκρατία και τη βάφτισε επανάσταση.Στις επαναστάσεις το τέλος πάντα είναι καλό,σε αυτή που ονομάζεις εσύ επανάσταση,το τέλος ήταν τραγικό.Μια συνομοσία ήταν,που είχε τους Αμερικάνους μπροστάριδες για να ικανοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα στην Ν.Α Μεσόγειο.

Ναι έδωσε λεφτά η χούντα...Σε λίγους δικους τους,και στους δικούς τους αγρότες.Οι άλλοι πήγαν ταξιδάκι στη Μακρόνησο και στη Γυάρο.Η ΕΑΤ ΕΣΑ τους τσάκισε...Βέβαια τότε γεννήθηκαν και κάποιοι επιχειρηματίες που σήμερα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό του πλούτου.Βέβαια ότι δεν μπορούσες να μιλήσεις να πεις την άποψή σου δε το λέει κανείς.

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
GABOR απλα και ομορφα περιγραφεις την πραγματικοτητα.Πρωτη φορα γραφω στο σιτε και χαιρομαι που υπαρχουνε δυνατες φωνες που ''υμνουν'' τη ... δημοκρατια.Τη δημοκρατια που μετα τον πολεμο την κουμανταρουν τρεις οικογενειες -καραμανλης παπανδρεου μητσοτακης- τους βουλευτες μας που θεωρουν υποχρεωση τους να οριζουν διαδοχους τους τα τεκνα τους τους εργατοπατερες που μεταλασονται σε βουλευταδες τα αναρχοκουμουνια να καινε το κοπο και τον ιδρωτα του κοσμακη τους κολλητους να κλεβουν τα λεφτα του λαουντζικου στο χρηματιστιριο  του εθναρχη σιμιτη στα ιμια.αφου οι καταραμενοι χουντικοι ειπαν ΟΧΙ με τον ΜΕΤΑΞΑ σωσαν την ελλαδα απο τον κομουνισμο στον εμφυλιο και με την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 67 δωσαν για πρωτη και τελευταια φορα εργα δουλεια και χρημα στον εργατη και τον αγροτη.Ελεος πια με το μυθο του πολυτεχνειου

Πρώτο post ατο bourdela και είσοδος με πολιτική δήλωση. Οι περισσότεροι για πρώτο ποστάρισμα επιλέγουν κάτι του στυλ "που είναι η τάδε;"

Εσύ μπήκες πρώτη φορά με πρεμούρα να αναφερθείς σε θεματολογία όχι προφανή για το site.

Ενδιαφέρουσα η επιλογή σου. Απο πολλές πλευρές

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1

Συμπληρώνω ότι :
1955 ήταν Καραμανλής, 1965 Παπανδρέου, 1975 πάλι Καραμανλής, 1985 πάλι Παπανδρέου, 1995 Παπανδρέου, 2005 πάλι Καραμανλής. Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε. Εγώ, εσύ και όλοι οι άλλοι στα αζήτητα. Αυτό θα πεί Δημοκρατία.

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Σωστά. Ενώ με κυβέρνηση φαντάρων και παπάδων θα ήμασταν τώρα Ελβετία.

Τρίχες

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Σωστά. Ενώ με κυβέρνηση φαντάρων και παπάδων θα ήμασταν τώρα Ελβετία.

Τρίχες

Δεν σου αρέσουν οι φαντάροι και οι παπάδες????
Σου κάνανε κακό ε?????? Είσια βαπτισμένος??????
Φαντάρος πήγες???? Μήπως είσαι άθεος??????
Πατρίς, θρησκεία οικογένεια σου λένε τίποτα ή και αυτά τρίχες?????
Τελικά πες μας τι ζητάς????
Δεν μας είπες τι πιστεύεις.
Μήπως εξουσία τελικά όπως οι κουκουέδες το 1945. Αμ δε, αμ δε!!!!!

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Gabor πραγματικά χαίρομαι που απαντάς.

Από το ύφος σου καταλαβαίνω το μέτριο επίπεδό σου αλλά και το φανατισμό σου. Η δε τελευταία σου πρόταση με τη λέξη "κουκουέδες" με έκανε και γέλασα. Σε καλό σου ρε μπαγάσα.

Οι ερωτήσεις σου, δύσκολες. Πραγματικά με προβλημάτισαν.

Ισως σε σοκάρω αλλά όχι δε μου αρέσουν οι φαντάροι και οι παπάδες.

Αφού εσύ τους γουστάρεις τόσο πολύ έχεις 2 επιλογές για να είσαι συνεπής στα πιστεύω σου.

Να γινεις εθελοντής πενταετους ή να γίνεις παπάς

Να μας στείλεις φωτό από την ορκωμοσία ή το μοναστήρι

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Gabor πραγματικά χαίρομαι που απαντάς.

Από το ύφος σου καταλαβαίνω το μέτριο επίπεδό σου αλλά και το φανατισμό σου. Η δε τελευταία σου πρόταση με τη λέξη "κουκουέδες" με έκανε και γέλασα. Σε καλό σου ρε μπαγάσα.

Οι ερωτήσεις σου, δύσκολες. Πραγματικά με προβλημάτισαν.

Ισως σε σοκάρω αλλά όχι δε μου αρέσουν οι φαντάροι και οι παπάδες.

Αφού εσύ τους γουστάρεις τόσο πολύ έχεις 2 επιλογές για να είσαι συνεπής στα πιστεύω σου.

Να γινεις εθελοντής πενταετους ή να γίνεις παπάς

Να μας στείλεις φωτό από την ορκωμοσία ή το μοναστήρι

Εν πάσει περιπτώσει έχω και κάποιες αξίες που εσύ σοκάροντάς?????? με ΔΕΝ τις έχεις. Τι να κάνουμε.
Αντε προχώρα έτσι θα αδράξεις την ζωή με τέτοιο επίπεδο που διαθέτεις.

zioziozio

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Επειδη μου τη πεσατε με τη μια γραφω για πρωτη φορα γιατι οι σχεσεις μου με τον υπολογιστη ειναι σε προνηπιακο σταδιο.ΔΥΣΤΗΧΩς δεν εχω α νωτερες γνωσεις, ειμαι 35 χρ. και δουλευω απο τα 15 στην οικοδομη .ναι φιλοι μου στην εφταετια γιναν εξορισμοι διωξεις αλλα πεστε μου μια ιδανικη κοινωνια σε ολη την ιστορια του ανθρωπινου γενους,ακομα και στη κοιτιδα της δημοκρατιας την αρχαια αθηνα εξοριζαν τους πολιτικους αντιπαλους.σκεφτειτε ομως σε ποια ορια φτωχειας και εξαθλιωσης ζουσε ο απλος κοσμακης πριν την εφταετια και πως χορτασε ψωμακι τοτε. οσο για τις τανες ειμαι και γω πεπειραμενος συναγωνιστης και ευχαριστως νυχτοπερπαταω με οποιο μελος θελει.απλα εχω αηδιασει απο αυτο που ονομαζουνε δημοκρατια

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Gabor μη μπερδεύεσαι. Δεν έχω αξίες ΙΔΙΕΣ με τις δικές σου. Αλλά και πιστεύω έχω και προσωπικές αρχές.

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, υπάρχουν άνθρωποι που δε συμφωνούν μαζί σου. Χωρίς να είναι "κουκουέδες".

Σε κάποιο ποστ σου αναφέρεις και τη φράση "Γκαιμπελικές μεθόδους" αλλά κάπου που δεν ταίριαζε.

Πάρε και κάτι άλλο απο Γκαίμπελς που σου ταιριάζει

"Όποιος δε συμφωνεί μαζί μας, είναι εναντίον μας"

Αντε, προχώρα εσύ στη ζωή σου και άσε τις συμβουλές για το τι θα κάνω με τη δική μου με το χαμηλό επίπεδο που διαθέτω.

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Gabor μη μπερδεύεσαι. Δεν έχω αξίες ΙΔΙΕΣ με τις δικές σου. Αλλά και πιστεύω έχω και προσωπικές αρχές.

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, υπάρχουν άνθρωποι που δε συμφωνούν μαζί σου. Χωρίς να είναι "κουκουέδες".

Σε κάποιο ποστ σου αναφέρεις και τη φράση "Γκαιμπελικές μεθόδους" αλλά κάπου που δεν ταίριαζε.

Πάρε και κάτι άλλο απο Γκαίμπελς που σου ταιριάζει

"Όποιος δε συμφωνεί μαζί μας, είναι εναντίον μας"

Αντε, προχώρα εσύ στη ζωή σου και άσε τις συμβουλές για το τι θα κάνω με τη δική μου με το χαμηλό επίπεδο που διαθέτω.

Σε ευχαριστώ που παρακολουθείς αυτά που γράφω.  Απορώ ακόμη πως δεν ασπάστηκες έστω και λίγο από αυτά που γράφω. Με τιμάς, σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ποτέ δεν είναι αργά.
Εντάξυ δεν τελειώνει αυτό το λέγε απάντα και πιστεύω ότι είναι κουραστικό άμα δεν ξέρεις και τίποτα για τον άλλον.
Καλά και ο Χριστός είπε ότι όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου - το πήρε και μετά το άλλο φυντάνι ο Μπους για την τρομοκρατία και μας το πλασσάρει μέρα νύχτα. Δεν μου λέει τίποτα. Ο γκαίμπελς ήταν αυτός που ήταν και κρίθηκε.
Πάνω άπο όλα όμως βλέπω ότι διαθέτεις αυτογνωσία και αυτό είναι σημαντικό εφόδιο για την μελλοντική σου σταδιοδρομία και ανέλιξη των δύσκολων στόχων που έχεις βάλει. (Εαν έχεις βάλει).

zioziozio

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Sincity γιατι δεν απαντας αν εισαι ευχαριστημενος απο τη δημοκρατια μας΄γιατι παντα οι αριστεροι και οι κουλτουριαριδες αυτου του τοπου να μπορουν να λενε  οτι θελουν-ιστορικα και οσοι αγαπανε αυτο το τοπο και δεν δεχωνται τα ιμια δεν ξεχνουν τις αλυτρωτες πατριδεσ και θεωρουν πρωτευουσα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ τη κωνσταντινουπολη ειναι παρανοικοι και φασιστες

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Το μόνο που μετράει από το παρελθόν είναι ότι οι ίδιοι που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάντια εξακολουθούν να κυβερνούν και σήμερα μέσω των παιδιών τους και των εγγονιών τους. Όταν έχουμε γίνει Λατινική Αμερικη από τη διαφθορά και την εξαθλίωση, εσείς καθόσαστε και ασχολείστε με το πολυτεχνείο και με την πρωτεύουσα του ελληνικού έθνους. Κοιτάξτε γύρω σας και αναρωτηθείτε αν βλέπετε τίποτα από δημοκρατία και μεγαλείο.

Επισκέπτης
στους κυριους που υμνουν την χουντα και λενε οτι τοτε φαγαν ψωμι και οτι κανεις δεν σκοτωθηκε μεσα στο πολυτεχνειο,εχω να πω ,οτι πρωτον,επανασταση κανουν οι λαοι και δευτερον οι φοιτητες ηταν κρεμασμενοι στα καγκελα της εισοδου οταν μπηκε το τανκς .οποτε ειναι αδυνατον να μην σκοτωθηκανε παιδια!!επισης μην ξεχναμε τους πυροβολισμους στους δρομους!!λιγη τσιπα ρε παιδια,λιγη τσιπα!!!και καποιος που ειπε οτι τα αναρχοκουμουνια,που μονο απο την εκφραση που χρησιμοποιει καταλαβαινεις πολλα,του απαντω οτι οι φασιστες και οι ακροδεξιοι μαχαιρωνουν παιδια και γυναικες και μετα κρυβονται!!!αυτα απο μενα....

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Υπάρχουν τα ονόματα αυτών των φοιτητών που ήταν κρεμασμένοι στην είσοδο και σκοτώθηκαν;

Επισκέπτης
εκτος βεβαια αν θεωρεις οτι δεν μπηκε μεσα το τανκς ποτε  :2funny: :2funny:! :2funny: :2funny:

xxx

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Ο καθένας διαλέγει τον κόσμο που θα ζήσει. ʼλλος στον πραγματικό και άλλος στον φανταστικό του μικρόκοσμο, παραβλέποντας κάθε κανονα λογικής και ιστορικής γνώσης. Δικαίωμά του. ʼλλωστε και οι ομοφυλόφυλοι πιστεύουν πως εμείς οι στρέιτ κάνουμε λάθος. Έτσι και οι νοσταλγοί του απάνθρωπου φασισοχουντισμού πιστεύουν αυτό που πιστεύουν. Δεν πρόκειτε να τους το αλλάξουμε αυτό. Είπαμε, οι ιδεοληψίες είναι χειρότερες και απο ναρκωτικό....

in_between

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Το μόνο που μετράει από το παρελθόν είναι ότι οι ίδιοι που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάντια εξακολουθούν να κυβερνούν και σήμερα μέσω των παιδιών τους και των εγγονιών τους. Όταν έχουμε γίνει Λατινική Αμερικη από τη διαφθορά και την εξαθλίωση, εσείς καθόσαστε και ασχολείστε με το πολυτεχνείο και με την πρωτεύουσα του ελληνικού έθνους. Κοιτάξτε γύρω σας και αναρωτηθείτε αν βλέπετε τίποτα από δημοκρατία και μεγαλείο.

Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν δηλώνει ικανοποιημένος από την κατάσταση της σημερινής Ελλάδας...

Εγώ δεν ξέρω κανένα σοβαρό άνθρωπο που να ονειρεύεται να γίνουμε Κούβα!... Έτσι που κουμάνταρε ο Φιντέλ το τσιφλίκι του τα τελευταία 47-48 χρόνια, στο τέλος οι Κουβανοί θα παρακαλάνε τους Αμερικανούς να τους βάλουν σε διαδικασία ένταξης ( με βάθος πεντηκονταετίας...) στις ΗΠΑ!!... Και πιστεύω ότι η Πολιτεία της Νεβάδα (Λας Βέγκας...) θα υποστηρίξει το αίτημά τους για ευνόητους λόγους... Οι άλλες Πολιτείες όμως δεν πιστεύω να το υποστηρίξουν τα πρώτα χρόνια... Αν ήμουν CIA, θα έτρεχα να πάρω τσιμπούκι του Κάστρο και θα ετοίμαζα την ψησταριά για τον Ραούλ... Αν και...

Και δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας σοβαρός άνθρωπος νοσταλγεί την Χούντα στα 2006... Η κακή κατάσταση της σύγχρονης Ελλάδας δεν αποτελεί επιχείρημα με τίποτα! Ένας σοβαρός άνθρωπος θα αναρωτηθεί πώς θα γίνουμε Έιρε ή Βέλγιο ή Αυστρία ή -αν θέλετε κάποιες ομοιότητες...- Φινλανδία!
Το ότι ανάμεσα στους Χουντικούς μπορεί να υπήρξαν (και ασφαλώς θα υπήρξαν!) και κάποιοι με όραμα και ιδανικά (παρ' όλη την χωροφυλακίστικη στενομυαλιά, την πολιτική μυωπία και τις ιδεοληψίες τους...) δεν αποτελεί αιτία για τέτοιες νοσταλγίες! Και ανάμεσα στους Μπολσεβίκους υπήρξαν άνθρωποι με καλές προθέσεις, μεγαλεπήβολα οράματα και υψηλά ιδανικά... Μάλιστα κατάφεραν να μετατρέψουν την ξεφτιλισμένη Τσαρική Ρωσία του 1904-1917 σε Υπερδύναμη! Και η Χούντα και η ΕΣΣΔ κατέρρευσαν με εκκωφαντικό κρότο!! Αυτό και μόνο δείχνει ότι τα ψωμιά τους ήταν λίγα... Και αν κάποιος Έλληνας νοσταλγεί σήμερα την Επταετία μια φορά, πόσες φορές θα πρέπει να νασταλγεί ένας Ρώσος τη Σοβιετική εποχή;!; Αυτά για μένα είναι ανώριμα και παιδιακίστικα παραμυθιάσματα και κολλήματα...

Η Ρωσία σήμερα έχει μηδενίσει το Εξωτερικό της Χρέος και προοδεύει (όπως λογάριαζε ο Γκορμπατσώφ) με αξιόλογους ρυθμούς στη βάση της οικονομίας της Αγοράς. Ακόμα έχει πίσω της μια ένδοξη Ιστορία γεμάτη τραγικές σελίδες και την κληρονομιά του Κόκκινου Στρατού, της Πυρηνικής Υπερδύναμης, της Τεχνογνωσίας, της KGB, της Εξωτερικής Πολιτικής κ.λ.π.
Ποια κληρονομιά άφησε η Χούντα στην Ελλάδα;!; Ποια ένδοξη Ιστορία;

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε όντας προσκολλημμένοι στο παρελθόν, κανένας δεν μπορεί, το Παρελθόν ... πάει, έφυγε... Σήμερα υπάρχει η Ε. Ε. και για την Ελλάδα είναι μονόδρομος. Εκτός και γουστάρει κάποιος περιπέτειες για να κλαίνε οι Αμερικανοί και να κατουριούνται στα γέλια οι Τούρκοι...
Από την άλλη και το (παλιό, να εξηγούμαστε) επαναστατικό Κ.Κ.Ε. του 1920-1950 δεν κατάφερε να βοηθήσει τον τόπο, αντίθετα τα έκανε ... παρά τους πολλούς άξιους και καλοπροαίρετους ανθρώπους που μπήκαν στις γραμμές του και κακοτύχησαν.
Αφού Χούντα =ΑΠΟΤΥΧΙΑ και Κ.Κ.Ε. = ΑΠΟΤΥΧΙΑ και Μεγάλες Επιχειρήσεις: γιοκ, για την ώρα τουλάχιστον έχουμε ένα ιδιότυπο Κοινοβουλευτικό Καθεστώς που δεν υπάρχει πουθενά στην υπόλοιπη Ευρώπη... "Αμαρτίες Γονέων Παιδεύουσι Τέκνα"... Θα δείξει...

Κανένας, καμιά παράταξη δεν δικαιούται να δηλώνει σήμερα υπερήφανη για τα επιτεύγματά της και το κληροδότημά της στον τόπο! Η Ιστορία δεν της δίνει τέτοιο δικαίωμα... Οπότε καμιά δεν δικαιούται να σιχτιρίζει όλες τις άλλες... Ξεκολλάτε, ξεπεράστε τους Διχασμούς και τις Διχόνοιες και τις Εξειδανικεύσεις και τις Δαιμονοποιήσεις ΟΛΟΙ[sup].[/sup] και κοιτάξτε και λίγο μπροστά!!!...

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom