Νέα

Η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nmb
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 415
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Προφανώς, αυτό που έγραψα ισχύει για κάθε λαό. Επειδή είμαι Έλληνας όμως ΟΦΕΙΛΩ να κοιτάξω πρώτα για το δικό μου έθνος.

Το περί "κοινωνικής δικαιοσύνης" δεν το έγραψα ως το κύριο, αλλά ένα από τα κύρια. Αναφέρθηκα και στον πατριωτισμό, ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα μ' αυτό.

Συμφωνούμε φίλε μου. Κανένα απολύτως πρόβλημα με τον πατριωτισμό.
Πρώτα το σπίτι μου, μετά η γειτονιά μου, μετά η πόλη μου, μετά η χώρα μου, μετά η Ευρώπη, μετά ο πλανήτης μου, χεχεχε... ;) ;) ;)

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Πως τον ορίζεις τον "πατριωτισμό", φίλε;
Γιατί και η Χρυσή Αυγή, που συζητάμε, πατριώτες θα σου πουν οτι είναι πάνω απ' όλα.

Τον πατριωτισμό τον ορίζω όπως όλα τα λεξικά. Η αγάπη για την πατριδα. Και συνακόλουθα η αγαπη για το έθνος είναι ο εθνισμός/εθνικισμός.

Όπως είπα και πριν, οι πολιτικές ιδεολογίες εκμεταλλεύονται αυτές τις αξίες με αποτέλεσμα να τις δυσφημούν και με χειρότερο αποτέλεσμα ο κοσμος να ακολουθεί αυτές τις στρεβλώσεις.

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Συμφωνούμε φίλε μου. Κανένα απολύτως πρόβλημα με τον πατριωτισμό.
Πρώτα το σπίτι μου, μετά η γειτονιά μου, μετά η πόλη μου, μετά η χώρα μου, μετά η Ευρώπη, μετά ο πλανήτης μου, χεχεχε... ;) ;) ;)

Ακριβώς, αυτή είναι η σειρά και μην το γελάς καθόλου. Πολύ σωστά το έγραψες.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Τον πατριωτισμό τον ορίζω όπως όλα τα λεξικά. Η αγάπη για την πατριδα. Και συνακόλουθα η αγαπη για το έθνος είναι ο εθνισμός/εθνικισμός.

Όπως είπα και πριν, οι πολιτικές ιδεολογίες εκμεταλλεύονται αυτές τις αξίες με αποτέλεσμα να τις δυσφημούν και με χειρότερο αποτέλεσμα ο κοσμος να ακολουθεί αυτές τις στρεβλώσεις.

Για να καταλάβω (και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά), δηλώνεις και "εθνικιστής" εκτός απο "πατριώτης";
Και μάλιστα πιστεύεις πως η λέξη "εθνικισμός" δεν εμπεριέχει πολιτική χροιά;

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Για να καταλάβω (και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά), δηλώνεις και "εθνικιστής" εκτός απο "πατριώτης";
Και μάλιστα πιστεύεις πως η λέξη "εθνικισμός" δεν εμπεριέχει πολιτική χροιά;

Με την έννοια που το έγραψα, φυσικά και δηλώνω και εθνικιστής (ως κάποιος που αγαπάει το έθνος του και πράττει κιόλας προς αυτόν τον σκοπό).
Μην τα συγχέεις, δεν είναι πολιτική ιδεολογία ο εθνικισμός. Δεν είναι θεωρία που την δημιουργησε κάποιος όπως ο μαρξισμός ή ο φασισμός.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Με την έννοια που το έγραψα, φυσικά και δηλώνω και εθνικιστής (ως κάποιος που αγαπάει το έθνος του και πράττει κιόλας προς αυτόν τον σκοπό).
Μην τα συγχέεις, δεν είναι πολιτική ιδεολογία ο εθνικισμός. Δεν είναι θεωρία που την δημιουργησε κάποιος όπως ο μαρξισμός ή ο φασισμός.

Μ' αυτή την -απλοϊκή, συχώρεσέ με- λογική όμως, κάποιος θα μπορούσε να σου αντιτάξει πως και ο κομμουνισμός είναι το σύστημα όπου όλοι είναι ίσοι, πως δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί κλπ.
Και αρκεί μια ματιά στα "κατορθώματα" του Στάλιν και του Τσαουσέσκου για να καταλάβει κανείς πως τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα απο έναν τέτοιο απλοϊκό ορισμό.
Όπως αρκεί -κατά τη γνώμη μου- και μια ματιά στα πεπραγμένα αυτών που δηλώνουν "εθνικιστές" (στους Γκρίζους Λύκους της Τουρκίας π.χ, μη σοκάρεσαι, κι αυτοί την πατρίδα τους λένε οτι αγαπάνε) για να πάρει δρόμο.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866

:thumbsup:

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Μ' αυτή την -απλοϊκή, συχώρεσέ με- λογική όμως, κάποιος θα μπορούσε να σου αντιτάξει πως και ο κομμουνισμός είναι το σύστημα όπου όλοι είναι ίσοι, πως δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί κλπ.
Και αρκεί μια ματιά στα "κατορθώματα" του Στάλιν και του Τσαουσέσκου για να καταλάβει κανείς πως τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα απο έναν τέτοιο απλοϊκό ορισμό.
Όπως αρκεί -κατά τη γνώμη μου- και μια ματιά στα πεπραγμένα αυτών που δηλώνουν "εθνικιστές" (στους Γκρίζους Λύκους της Τουρκίας π.χ, μη σοκάρεσαι, κι αυτοί την πατρίδα τους λένε οτι αγαπάνε) για να πάρει δρόμο.

Συγγνώμη ρε φίλε, αλλά δεν με καταλαβαίνεις.
Δεν θεωρώ πολιτική ιδεολογία τον εθνικισμό. Δεν έχει Λένιν, δεν έχει Στάλιν ή Μαρξ. Δεν έχει Κεφάλαιο, ούτε Αγών μου.
Είναι η αγάπη προς το Έθνος σου και η συνειδητή προσπάθεια και αγώνας υπέρ αυτού. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Στ' @@@@ μου τι πράττουν διάφορες ομάδες, είναι σαν να λες ότι επειδή κάποιοι γιατροί τα παίρνουν και δολοφονούν απαρνούμαι την ιατρική. Δεν με απασχολεί και ούτε θα απολογηθώ για τις πράξεις άλλων.
Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι σωβινιστές και όχι εθνικιστές...εκτός αν θεωρείς πώς ό,τι δηλώνεις είσαι.
Εθνικιστής δεν σημαίνει δεξιός, ακροδεξιός, βασιλοχουντικός, ναζί...κομμουνιστής μπορείς να είσαι και να είσαι ταυτόχρονα και εθνικιστής.
Το αντίθετο του εθνικισμού είναι ο διεθνισμός, όχι η αριστερά και ο κομμουνισμός.
Να κάτσεις να σκεφτείς σοβαρά γιατί έχεις την ανάγκη να ακολουθείς μια πολιτική ιδεολογία,  μια φόρμα πολιτικής σκέψης δηλαδή.

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Συγγνώμη ρε φίλε, αλλά δεν με καταλαβαίνεις.
Δεν θεωρώ πολιτική ιδεολογία τον εθνικισμό. Δεν έχει Λένιν, δεν έχει Στάλιν ή Μαρξ. Δεν έχει Κεφάλαιο, ούτε Αγών μου.
Είναι η αγάπη προς το Έθνος σου και η συνειδητή προσπάθεια και αγώνας υπέρ αυτού. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Στ' @@@@ μου τι πράττουν διάφορες ομάδες, είναι σαν να λες ότι επειδή κάποιοι γιατροί τα παίρνουν και δολοφονούν απαρνούμαι την ιατρική. Δεν με απασχολεί και ούτε θα απολογηθώ για τις πράξεις άλλων.
Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι σωβινιστές και όχι εθνικιστές...εκτός αν θεωρείς πώς ό,τι δηλώνεις είσαι.
Εθνικιστής δεν σημαίνει δεξιός, ακροδεξιός, βασιλοχουντικός, ναζί...κομμουνιστής μπορείς να είσαι και να είσαι ταυτόχρονα και εθνικιστής.
Το αντίθετο του εθνικισμού είναι ο διεθνισμός, όχι η αριστερά και ο κομμουνισμός.
Να κάτσεις να σκεφτείς σοβαρά γιατί έχεις την ανάγκη να ακολουθείς μια πολιτική ιδεολογία,  μια φόρμα πολιτικής σκέψης δηλαδή.

Ρε anal, εγώ που είμαι διεθνιστής εθνικιστής (σύμφωνα με το δικό σου ορισμό του εθνικισμού) σε ποιο γιατρό να πάω...
:2funny: :2funny:
Ως ψυχαναλυτής έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Εγώ λέω προς το παρόν να πάμε για νανάκια, να είμαστε σε φόρμα για ασκήσεις αύριο...

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Ρε anal, εγώ που είμαι διεθνιστής εθνικιστής (σύμφωνα με το δικό σου ορισμό του εθνικισμού) σε ποιο γιατρό να πάω...
:2funny: :2funny:
Ως ψυχαναλυτής έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Εγώ λέω προς το παρόν να πάμε για νανάκια, να είμαστε σε φόρμα για ασκήσεις αύριο...

Ο ορισμός δεν είναι δικός μου, αλλά των λεξικών.

Τώρα αν είσαι διεθνιστής εθνικιστής, χρειάζεσαι μια ψυχαναλυση από συνάδελφο  :2funny:

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Τώρα αν είσαι διεθνιστής εθνικιστής, χρειάζεσαι μια ψυχαναλυση από συνάδελφο  :2funny:

Ευχαριστώ! Αυτό υποψιαζόμουν πάντα...
Άμα ξέρεις καμιά καλή > 1,70 με στήθος 3άρι, στείλε μου με πμ πλιιιιζ.
;) ;) ;)
Καληνύχτα!

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
;) ;) ;)
Καληνύχτα!

Πηγαινε Πάντειο και δήλωσε εθελοντής σε ψυχαναλυτικά πειράματα!

Γκούτεναχτ

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
ναι, αλλά είναι τίγκα στα μουνάκια!

Αλλιώς ας ιδρύσει εταιρία και να αιτηθεί στο Πάντειο να πηγαινουν εκει τα πιπίνια της ψυχολογίας για πρακτική!  :2funny:  :rockon:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66

Αν δεν νύσταζα τόσο, θα περίμενα με πολύ ενδιαφέρον να μου εξηγήσεις γιατί νιώθεις την ανάγκη να ακολουθείς παντού και πάντα την πατρίδα σου, ότι κι αν κάνει ή πρεσβεύει αυτή (αν κατάλαβα καλά κιόλας).
Και μάλιστα, αυτή σου την άποψη, να μην την θεωρείς κιόλας πολιτική ιδεολογία, ούτε οτι σε φυλακίζει στα "μαντριά" που έλεγες.
Αλλά κλείνουν τα μάτια μου.
Αν απαντήσεις, θα δω αύριο αυτά που θα γράψεις.
Καληνύχτα.

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ρε, θα με αφήσετε να κοιμηθώ...
Πάνω που με έπαιρνε ο ύπνος με τη γλυκιά σκέψη της ψυχαναλύτριας φοιτητριούλας που ανακρίνει με φτυσίματα το εργαλείο μου...
"Φτου σου ρε καγιόλη, μίλα ρε μη σε φάω ζώντανο" και να σου η βαθεια κατάδυση και εξαφανίζεται όλος στα έγκατα του στόματος...
Μη μου το χαλάτε τώρα...

aarsenikos

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2006
Like
3
Πόντοι
1
γύφτο είπε ο αλογοσκούφης συνεργασία νδ πασοκ.γιατί δύσκολα να μπει στην βουλή το λαός με την χρυσή αυγή στις εκλογές.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
;) ;) ;)
Καληνύχτα!

Ξέρω εγώ μία.
Μόνον που οι ανισότητες είναι ανεστραμμένες.
Ύψος<1,70, στήθος>3.

Έχει όμως καλά κονέ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom