Μ' αυτή την -απλοϊκή, συχώρεσέ με- λογική όμως, κάποιος θα μπορούσε να σου αντιτάξει πως και ο κομμουνισμός είναι το σύστημα όπου όλοι είναι ίσοι, πως δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί κλπ.
Και αρκεί μια ματιά στα "κατορθώματα" του Στάλιν και του Τσαουσέσκου για να καταλάβει κανείς πως τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα απο έναν τέτοιο απλοϊκό ορισμό.
Όπως αρκεί -κατά τη γνώμη μου- και μια ματιά στα πεπραγμένα αυτών που δηλώνουν "εθνικιστές" (στους Γκρίζους Λύκους της Τουρκίας π.χ, μη σοκάρεσαι, κι αυτοί την πατρίδα τους λένε οτι αγαπάνε) για να πάρει δρόμο.
Συγγνώμη ρε φίλε, αλλά δεν με καταλαβαίνεις.
Δεν θεωρώ πολιτική ιδεολογία τον εθνικισμό. Δεν έχει Λένιν, δεν έχει Στάλιν ή Μαρξ. Δεν έχει Κεφάλαιο, ούτε Αγών μου.
Είναι η αγάπη προς το Έθνος σου και η συνειδητή προσπάθεια και αγώνας υπέρ αυτού. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Στ' @@@@ μου τι πράττουν διάφορες ομάδες, είναι σαν να λες ότι επειδή κάποιοι γιατροί τα παίρνουν και δολοφονούν απαρνούμαι την ιατρική. Δεν με απασχολεί και ούτε θα απολογηθώ για τις πράξεις άλλων.
Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι σωβινιστές και όχι εθνικιστές...εκτός αν θεωρείς πώς ό,τι δηλώνεις είσαι.
Εθνικιστής δεν σημαίνει δεξιός, ακροδεξιός, βασιλοχουντικός, ναζί...κομμουνιστής μπορείς να είσαι και να είσαι ταυτόχρονα και εθνικιστής.
Το αντίθετο του εθνικισμού είναι ο διεθνισμός, όχι η αριστερά και ο κομμουνισμός.
Να κάτσεις να σκεφτείς σοβαρά γιατί έχεις την ανάγκη να ακολουθείς μια πολιτική ιδεολογία, μια φόρμα πολιτικής σκέψης δηλαδή.