Νέα

Η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nmb
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 415
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Αν δεν νύσταζα τόσο, θα περίμενα με πολύ ενδιαφέρον να μου εξηγήσεις γιατί νιώθεις την ανάγκη να ακολουθείς παντού και πάντα την πατρίδα σου, ότι κι αν κάνει ή πρεσβεύει αυτή (αν κατάλαβα καλά κιόλας).
Και μάλιστα, αυτή σου την άποψη, να μην την θεωρείς κιόλας πολιτική ιδεολογία, ούτε οτι σε φυλακίζει στα "μαντριά" που έλεγες.
Αλλά κλείνουν τα μάτια μου.
Αν απαντήσεις, θα δω αύριο αυτά που θα γράψεις.
Καληνύχτα.

Γιατί είμαστε άντρες και σε μία χώρα με πανάχαια Ιστορία. Οι γκομενίτσες ως γνωστόν δεν έχουν τέτοια προβλήματα

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Αναλ μηπως να ξαναορισουμε τι θα πει ημιμαθης? ο βαρβαρος ειχε την εννοια του ξενου και οχι του βαρβαρου οπως το εννοουμε σημερα....βαρβαρος θεωρουνταν οποιος δεν διεθετε ελληνικη παιδεια αρα ηταν ξενος....

τελος δε θεωρω τους χρυσαυγιτες συνεχιστες του χιτλερ αλλα κατα φαντασιαν εθνικοσοσιαλιστες....νομιζω οτι τους υπερτιμα αυτος ο ορος και δεν τον αξιζουν....κατ εμε ο χιτλερ ηταν δαιμονιος εγκεφαλος και εκπληκτικη προσωπικοτητα της ιστοριας ακομα και αν εμεινε για τους λαθος λογους στην ιστορια.....παραμενει μια προσωπικοτητα οπως πολλες αλλες τις οποιες θαυμαζω για καθαρα ιστορικους λογους...

δε βρισκω ουδεμια σχεση αναμεσα στο Χιτλερ και τους κατα φαντασιαν συνεχιστες του αδολφου χρυσαυγιτες που χρυσωνουν το χαπι στον εαυτο τους (ή μαλλον τους το χρυσωνουν οι προβοκατορες τους μιας και τους θεωρω προβατα) μιλωντας για "πατριωτισμο" και "εθνικα συναισθηματα" ενω (το ξαναλεω) προκειται τελικα για παραφουσκωμενα ημιμαθη γομαρακια....

εαν δεν αποτελουσαν κακεκτυπα ναζιστων ισως να μπορουσα να αξιωσω οτι ναι δεν εχουν καμια σχεση με τη λεξη και την εννοια δημοκρατια....επειδη ομως μιλαμε για τη χρυση αυγη την οποια εχω γνωρισει αρκετα καλα ξερω παρα πολυ καλα τι λεω οταν γραφω αυτα που γραφω....και ναι εχουν καθε δικαιωμα να μπουν στη βουλη....οπως και το κομμα των αλβανων....και των πακιστανων μη σου πω.....

υ.γ. Ζιγκι μου χαθηκαμε βρε.....τι μου κανεις?? καλα??

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Αναλ μηπως να ξαναορισουμε τι θα πει ημιμαθης? ο βαρβαρος ειχε την εννοια του ξενου και οχι του βαρβαρου οπως το εννοουμε σημερα....βαρβαρος θεωρουνταν οποιος δεν διεθετε ελληνικη παιδεια αρα ηταν ξενος....

Ρε μουνίτσα, αφού δεν σου πάει το θέμα, γιατί δεν παραμερίζεις τον εγωισμό σου για να μην εκτίθεσαι;;;

Οι πρόγονοί μας, θεωρούσαν ως ξένους τους ΈΛΛΗΝΕΣ άλλων πόλεων-περιοχών (υπήρχε μάλιστα και ο Ξένιος Δίας) και ως βαρβάρους όλους τους αλλοεθνείς, πολύ απλά γιατί στην εποχή τους ήταν υπανάπτυκτοι ή πρωτόγονοι όλοι οι άλλοι.

Προτείνω να ανοίξεις κανα βιβλίο αρχαίων συγγραφέων και όχι μόνο τα ανιστόρητα και ανθελληνικά άρθρα της άθενς βόις και της ελευθεροτυπίας.

Μην αρχίσεις πάλι τα περί παιδείας, νισάφι πια.

Φιλικά.

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Αν δεν νύσταζα τόσο, θα περίμενα με πολύ ενδιαφέρον να μου εξηγήσεις γιατί νιώθεις την ανάγκη να ακολουθείς παντού και πάντα την πατρίδα σου, ότι κι αν κάνει ή πρεσβεύει αυτή (αν κατάλαβα καλά κιόλας).
Και μάλιστα, αυτή σου την άποψη, να μην την θεωρείς κιόλας πολιτική ιδεολογία, ούτε οτι σε φυλακίζει στα "μαντριά" που έλεγες.
Αλλά κλείνουν τα μάτια μου.
Αν απαντήσεις, θα δω αύριο αυτά που θα γράψεις.
Καληνύχτα.

Κατ' αρχήν ξαναλέω ότι δεν έχει καμμία σχέση η φιλοπατρία με τις πολιτικές ιδεολογίες και τα μαντριά. Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν να με οδηγήσει σε κανενός πούστη το μαντρί.

Την αναγκη αυτήν την νοιώθω πολύ απλά γιατί την ιδιότητα του μέλους του έθνους την έχω εκ γενετής και εκ φύσεως, χωρίς να μου την έχει φυτέψει κανείς.
Είναι ο εαυτός μου, όχι κάτι ξένο και πρόσθετο. Είναι σαν να με ρωτάς γιατί έχεις την ανάγκη να αισθάνεσαι άντρας ή λευκός...πολύ απλά γιατί αυτό είμαι εκ φύσεως.
Αν εσύ δεν νοιώθεις μέλος της φυλής σου , δικαίωμά σου αλλά μαλλον εγώ πρέπει να απορώ και όχι εσύ.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ρε μουνίτσα, αφού δεν σου πάει το θέμα, γιατί δεν παραμερίζεις τον εγωισμό σου για να μην εκτίθεσαι;;;

Οι πρόγονοί μας, θεωρούσαν ως ξένους τους ΈΛΛΗΝΕΣ άλλων πόλεων-περιοχών (υπήρχε μάλιστα και ο Ξένιος Δίας) και ως βαρβάρους όλους τους αλλοεθνείς, πολύ απλά γιατί στην εποχή τους ήταν υπανάπτυκτοι ή πρωτόγονοι όλοι οι άλλοι.

Προτείνω να ανοίξεις κανα βιβλίο αρχαίων συγγραφέων και όχι μόνο τα ανιστόρητα και ανθελληνικά άρθρα της άθενς βόις και της ελευθεροτυπίας.

Μην αρχίσεις πάλι τα περί παιδείας, νισάφι πια.

Φιλικά.

Το παιζεις οτι δεν καταλαβαινεις ή απλα δεν καταλαβαινεις τι γραφω? οταν λεω "ξενος" εννοω με τη σημερινη εννοια....ισως επρεπε να γραψω αλλοδαπος εχεις δικιο....

υπαναπτικτοι και πρωτογονοι ολοι οι αλλοι? οι φοινικες? οι αιγυπτιοι? οι ασσυριοι? οι βαβυλωνιοι? ολοι τους λαοι που συναναστρεφονταν τους αρχαιους ελληνες.... τα πιστευεις αυτα που λες?

η ιδια η λεξη ΒΑΡΒΑΡΟΣ προερχεται απο το "βαρ βαρ" που ηταν ο ηχος των "αλλοδαπων" (και ουχι ξενων) γλωσσων οι οποιες τους ηταν ακατανοητες.....εξου και η λεξη βαρβαρος.....αρχικα λοιπον σημαινε οποιοσδηποτε ηταν αλλοδαπος και οχι αυτος που ειναι αμορφωτος(αλλοδαπος=δεν διαθετει την ελληνικη παιδεια ή κανω λαθος?).....ΜΕΤΑ τους περσικους πολεμους οποτε και επηλθε ενωση των ελληνικων περιοχων αρχισε να χρησιμοποιειται το "πας μη ελλην βαρβαρος" ως φραση τιμης για τους ελληνες και με πιο υποτιμητικο τροπο για τα αλλοδαπα εθνη.....και παλι ομως ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση με τη λεξη βαρβαρος οπως την χρησιμοποιουμε σημερα.....

να ξανασυζητησουμε το θεμα ημιμαθειας?

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Το παιζεις οτι δεν καταλαβαινεις ή απλα δεν καταλαβαινεις τι γραφω? οταν λεω "ξενος" εννοω με τη σημερινη εννοια....ισως επρεπε να γραψω αλλοδαπος εχεις δικιο....

Οπότε μάθε πρώτα να γράφεις ορθά και μετά να υποθέτεις ότι δεν καταλαβαίνω. Απαντώ σ' αυτά που γράφεις, δεν θα σου κάνω ψυχανάλυση επειδή άλλα γράφεις και άλλα εννοείς. Προφανώς όταν συζητάς για αρχαία Ελλάδα μιλάς με τους όρους και τις έννοιες της εποχής.

υπαναπτικτοι και πρωτογονοι ολοι οι αλλοι? οι φοινικες? οι αιγυπτιοι? οι ασσυριοι? οι βαβυλωνιοι? ολοι τους λαοι που συναναστρεφονταν τους αρχαιους ελληνες.... τα πιστευεις αυτα που λες?

Βεβαιότατα. Όλοι αυτοί που αναφέρεις ήταν υπαναπτυκτοι εν συγκρίσει με τους Έλληνες και μόνο όσοι επηρεάστηκαν αρκετά από εμάς, μπόρεσαν να ξεχωρίσουν.
Οι Φοίνικες (όχι οι σημιτοφοίνικες) είχαν ελληνικές ρίζες (μετανάστευση στην μεσόγειο) ενώ οι Αιγύπτιοι είχαν την μεγαλύτερη επίδραση από όλους τους άλλους λαούς.
Τώρα αν μου πεις, ότι το αλφάβητο δεν ήταν ελληνικό, αλλα φοινικικό... :headbang:

η ιδια η λεξη ΒΑΡΒΑΡΟΣ προερχεται απο το "βαρ βαρ" που ηταν ο ηχος των "αλλοδαπων" (και ουχι ξενων) γλωσσων οι οποιες τους ηταν ακατανοητες.....εξου και η λεξη βαρβαρος.....αρχικα λοιπον σημαινε οποιοσδηποτε ηταν αλλοδαπος και οχι αυτος που ειναι αμορφωτος

Προφανώς και γνωρίζω την προέλευση της λέξεως.
(αλλοδαπος=δεν διαθετει την ελληνικη παιδεια ή κανω λαθος?)

Προφανώς και κάνεις λάθος. Αλλοδαπός=αυτός που το πόδι του (πους) είναι από άλλη γη (δωρικό δα=γα=γαία), και αντιστοίχως ημεδαπός=ο γηγενής.
Επαναλαμβάνω μπας και το μαθεις, αλλοδαπός είναι ο αλλόφυλος και ξένος ο έλληνας άλλης περιοχής.

να ξανασυζητησουμε το θεμα ημιμαθειας?

Όχι, γιατί δεν θέλω να στα χώσω περισσότερο.

Εν κατακλείδι, οι πρόγονοί μας θεωρούσαν διαχρονικά ως βάρβαρο τον αλλοδαπό και όχι τον έλληνα άλλης περιοχής ή τον έλληνα που μίλαγε ιδίωμα με βαρβαρική γλώσσα.
Σταματείστε να διαστρεβλώνετε τον Ισοκράτη (επαινετικός λόγος προς Αθηναίους) για να στηρίξετε τις ανυπόστατες πολιτικές θέσεις σας.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Αν εσύ δεν νοιώθεις μέλος της φυλής σου , δικαίωμά σου αλλά μαλλον εγώ πρέπει να απορώ και όχι εσύ.

Δεν είπα οτι δεν είμαι και οτι δεν νιώθω Έλληνας.

Είπα απλώς οτι δεν νιώθω την ανάγκη να σέρνομαι υποχρεωτικά πίσω ΟΛΕΣ τις επιλογές της Ελλάδας.
Που δεν είναι της Ελλάδας φυσικά, αλλά αυτών που ηγούνται της Ελλάδας, όσο κι αν εσύ δεν το βλέπεις, μιας και θεωρείς εν γένει τον "πατριωτισμό" και -κυρίως- τον "εθνικισμό" ως ΜΗ πολιτικά κινήματα.

Αν ζούσα το 1922, ας πούμε, δεν θα συμφωνούσα με την εκστρατεία στο Σαγγάριο που απέφερε τελικά τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 1974 δεν θα ακολουθούσα τη δράση της "πατριωτικής" ΕΟΚΑ Β' που έφερε τον Αττίλα, ενώ το 2004 δεν γιουχάισα τους ξένους αθλητές, δεν μου φταίγανε αυτοί επειδή ο Κεντέρης πιάστηκε ντοπαρισμένος.

Εξακολουθώ δε να θεωρώ τη γενική έννοια "Ελλάδα" (όπως και κάθε έθνος) ως μαντρί.

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1

Είπα απλώς οτι δεν νιώθω την ανάγκη να σέρνομαι υποχρεωτικά πίσω ΟΛΕΣ τις επιλογές της Ελλάδας.
Που δεν είναι της Ελλάδας φυσικά, αλλά αυτών που ηγούνται της Ελλάδας, όσο κι αν εσύ δεν το βλέπεις, μιας και θεωρείς εν γένει τον "πατριωτισμό" και -κυρίως- τον "εθνικισμό" ως ΜΗ πολιτικά κινήματα.

Αν ζούσα το 1922, ας πούμε, δεν θα συμφωνούσα με την εκστρατεία στο Σαγγάριο που απέφερε τελικά τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 1974 δεν θα ακολουθούσα τη δράση της "πατριωτικής" ΕΟΚΑ Β' που έφερε τον Αττίλα, ενώ το 2004 δεν γιουχάισα τους ξένους αθλητές, δεν μου φταίγανε αυτοί επειδή ο Κεντέρης πιάστηκε ντοπαρισμένος.

Εξακολουθώ δε να θεωρώ τη γενική έννοια "Ελλάδα" (όπως και κάθε έθνος) ως μαντρί.

Φίλε τα συγχέεις τα πράγματα.

Από που κι ως που η φιλοπατρία και ο εθνικισμός, συνεπάγονται ότι επικροτώ τις επιλογές των πολιτικών;;;
Αν πάρει μια απόφαση ο καραμανλής σημαίνει ότι το πράττει η ελλάδα άρα γίνομαι προβατο και ακολουθώ;;;
Καμμία σχέση.

Κι εγώ είμαι ενάντιος στην μικρασιατική εκστρατεία (και ο εθνικιστής Μεταξάς ήταν ενάντιος...), επειδή δεν ήταν κατάλληλη η στιγμή.
Ούτε εγώ θα γιουχάιζα τους ξένους αθλητές.
Και φυσικά, είναι εντελώς ανυπόστατο ιστορικά να λες ότι τους Τούρκους τους έφερε η ΕΟΚΑ Β! Οι προδότες πολιτικοί και ο Μακάριος μαζί με τους προδότες στρατηγούς είναι οι υπεύθυνοι.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Η ΕΟΚΑ Β' έκανε το πραξικόπημα του Σαμψών στις 15/7/2004.
Πέντε μέρες μετά ήρθε ο Αττίλας.
Απλά πράγματα.

Όσο για τον Μεταξά, μήπως εκτός απο "εθνικιστής" ήταν και δικτάτορας;
Λέω, μήπως.

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Η ΕΟΚΑ Β' έκανε το πραξικόπημα του Σαμψών στις 15/7/2004.
Πέντε μέρες μετά ήρθε ο Αττίλας.
Απλά πράγματα.

Όσο για τον Μεταξά, μήπως εκτός απο "εθνικιστής" ήταν και δικτάτορας;
Λέω, μήπως.

Δηλαδή, οι Τούρκοι δεν είχαν κανενα σχέδιο να κάνουν επεμβαση και μόλις έγινε το πραξικόπημα, μαζευτήκαν και είπαν μέσα σε 5 μέρες θα οργανωθούμε για πόλεμο!!!
Το άλλο με τον τοτό;;
Τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου τις έχεις υπόψιν;; Το κάλεσμα του Μακαριου για επέμβαση των εγγυητριών δυνάμεων;;
Και εν τέλει το κυριότερο, ποιοι δεν άφησαν τον στρατό να πολεμήσει και να γαμήσει τους Τούρκους;;;
Δεν είναι καθόλου απλή η Ιστορία.

Τότε όλοι δικτάτορες ήταν και κυρίως ο Βενιζέλος.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Δηλαδή, οι Τούρκοι δεν είχαν κανενα σχέδιο να κάνουν επεμβαση και μόλις έγινε το πραξικόπημα, μαζευτήκαν και είπαν μέσα σε 5 μέρες θα οργανωθούμε για πόλεμο!!!
Το άλλο με τον τοτό;;
Τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου τις έχεις υπόψιν;; Το κάλεσμα του Μακαριου για επέμβαση των εγγυητριών δυνάμεων;;
Και εν τέλει το κυριότερο, ποιοι δεν άφησαν τον στρατό να πολεμήσει και να γαμήσει τους Τούρκους;;;
Δεν είναι καθόλου απλή η Ιστορία.

Τότε όλοι δικτάτορες ήταν και κυρίως ο Βενιζέλος.

Για το ζήτημα της Κύπρου να με συμπαθάς, αλλά δεν απαντάς καθόλου. Οπότε δεν το συνεχίζω.

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να μου δώσεις τον ορισμό της δικτατορίας.
Εγώ (όπως και οι περισσότεροι νομίζω, αλλά και τα λεξικά) θεωρούμε δικτάτορα κάποιον που καταλύει το κοινοβούλιο και παίρνει νταηλίκι την εξουσία.
Και μετά καταργεί τις εφημερίδες και την ελευθερία λόγου, στέλνει εξορία τους κομμουνιστές κλπ.
Όπως έκανε ο Μεταξάς το 1936 ή ο Παπαδόπουλος το 1967.
Πότε έκανε κάτι τέτοιο ο Βενιζέλος ο για σένα "κατ' εξοχήν" δικτάτορας;

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Για το ζήτημα της Κύπρου να με συμπαθάς, αλλά δεν απαντάς καθόλου. Οπότε δεν το συνεχίζω.

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να μου δώσεις τον ορισμό της δικτατορίας.
Εγώ (όπως και οι περισσότεροι νομίζω, αλλά και τα λεξικά) θεωρούμε δικτάτορα κάποιον που καταλύει το κοινοβούλιο και παίρνει νταηλίκι την εξουσία.
Και μετά καταργεί τις εφημερίδες και την ελευθερία λόγου, στέλνει εξορία τους κομμουνιστές κλπ.
Όπως έκανε ο Μεταξάς το 1936 ή ο Παπαδόπουλος το 1967.
Πότε έκανε κάτι τέτοιο ο Βενιζέλος ο για σένα "κατ' εξοχήν" δικτάτορας;

Σου απαντάω λακωνικά σε λίγες γραμμές, όπως κάνεις κι εσύ άλλωστε.
Δεν γίνεται να γνωρίζεις αυτά που σε ρώτησα (και δεν απάντησες) και να μου λες για την ΕΟΚΑ Β.
Αυτό είναι ένα παραμύθι των πολιτικών για να κρύψουν την προδοσία τους. Πούλησαν την Κύπρο για να επιστρέψει η "δημοκρατία" (αυτά τα λαμόγια δηλαδή) στην Ελλάδα.
Οι χουντικοί ζητάνε να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου, οι πολιτικοί κάνουν την πάπια 34 χρόνια...
Στον Αττίλα 2 ποιος ήταν πρωθυπουργός;;; Το η Κύπρος είναι μακρυά ποιός το είπε;;;

Ο Μεταξάς ήταν νόμιμος πρωθυπουργός και στις 4 Αυγούστου κατόπιν αδείας του Βασιλιά (ζήτησε άδεια και την πήρε) κατέλυσε το Κοινοβούλιο.
Για τον Βενιζέλο εργάστηκαν οι στρατηγοί του και οι σύμμαχοι. Γνωρίζεις ή όχι ότι τον επεβαλλαν με τα όπλα (με νεκρούς κιόλας, ενώ σε Μεταξά δεν έπεσε ούτε σφαίρα) οι "Σύμμαχοι" μας;;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Σου απαντάω λακωνικά σε λίγες γραμμές, όπως κάνεις κι εσύ άλλωστε.
Δεν γίνεται να γνωρίζεις αυτά που σε ρώτησα (και δεν απάντησες) και να μου λες για την ΕΟΚΑ Β.
Αυτό είναι ένα παραμύθι των πολιτικών για αν κρύψουν την προδοσία τους. Πούλησαν την Κύπρο για να επιστρέψει η "δημοκρατία" (αυτά τα λαμόγια δηλαδή) στην Ελλάδα.
Οι χουντικοί ζητάνε να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου, οι πολιτικοί κάνουν την πάπια 34 χρόνια...
Στον Αττίλα 2 ποιος ήταν πρωθυπουργός;;; Το η Κύπρος είναι μακρυά ποιός το είπε;;;

Ο Μεταξάς ήταν νόμιμος πρωθυπουργός και στις 4 Αυγούστου κατόπιν αδείας του Βασιλιά (ζήτησε άδεια και την πήρε) κατέλυσε το Κοινοβούλιο.
Για τον Βενιζέλο εργάστηκαν οι στρατηγοί του και οι σύμμαχοι. Γνωρίζεις ή όχι ότι τον επεβαλλαν με τα όπλα (με νεκρούς κιόλας, ενώ σε Μεταξά δεν έπεσε ούτε σφαίρα) οι "Σύμμαχοι" μας;;

Οκ φίλε.
Είσαι εθνικιστής και δεν σε ενοχλεί η κατάλυση του κοινοβουλίου απο τον Μεταξά, ενώ θεωρείς τη δημοκρατία και τους πολιτικούς εν γένει ως λαμόγια
Και μετά θες να μας πείσεις πως ο εθνικισμός σου δεν έχει πολιτική απόληξη, αλλά κοιτάει μόνο "το καλό της Ελλάδας".
Να με συμπαθάς, αλλά δεν θα πάρω.
Για μένα, την ίδια σημασία που έχει ο τελικός σκοπός έχουν και τα μέσα που μετέρχεσαι για να τον πραγματώσεις.
Οπότε ας μην το κουράζουμε άλλο.

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Οκ φίλε.
Είσαι εθνικιστής και δεν σε ενοχλεί η κατάλυση του κοινοβουλίου απο τον Μεταξά, ενώ θεωρείς τη δημοκρατία και τους πολιτικούς εν γένει λαμόγια
Και μετά θες να μας πείσεις πως ο εθνικισμός σου δεν έχει πολιτική απόληξη, αλλά κοιτάει μόνο "το καλό της Ελλάδας".
Να με συμπαθάς, αλλά δεν θα πάρω.
Για μένα, την ίδια σημασία που έχει ο τελικός σκοπός έχουν και τα μέσα που μετέρχεσαι για να τον πραγματώσεις.
Οπότε ας μην το κουράζουμε άλλο.

Μολις σου εξήγησα ότι αυτό που έκανε ο Μεταξάς, ήταν κάτι συνηθέστατο για εκείνη την εποχή (μη κρίνουμε άλλες εποχές με τα σημερινά δεδομένα) και ότι και ο δήθεν εθνάρχης Βενιζέλος έτσι λειτουργούσε.

Αλλά δεν σε είδα να σχολιάζεις κατι για τον Βενιζέλο που μας τον φόρτωσαν οι συμμαχικές λόγχες και τα όπλα των στρατηγών...

Δεν έχει καμμία σχέση ο εθνικισμός με αυτό που υποννοείς, αλλά αφού συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις αυτό που θέλω να σου πω, τότε όντως καλύτερα να μην το κουράζουμε.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Μολις σου εξήγησα ότι αυτό που έκανε ο Μεταξάς, ήταν κάτι συνηθέστατο για εκείνη την εποχή (μη κρίνουμε άλλες εποχές με τα σημερινά δεδομένα) και ότι και ο δήθεν εθνάρχης Βενιζέλος έτσι λειτουργούσε.

Αλλά δεν σε είδα να σχολιάζεις κατι για τον Βενιζέλο που μας τον φόρτωσαν οι συμμαχικές λόγχες και τα όπλα των στρατηγών...

Δεν έχει καμμία σχέση ο εθνικισμός με αυτό που υποννοείς, αλλά αφού συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις αυτό που θέλω να σου πω, τότε όντως καλύτερα να μην το κουράζουμε.

Δεν είμαι οπαδός του Βενιζέλου (ούτε καν αναδρομικά), αλλά δεν έχω διαβάσει πουθενά οτι κατέλυσε τους δημοκρατικούς θεσμούς, έκλεισε τις εφημερίδες, έστειλε εξορία τους πολιτικούς του αντιπάλους, ούτε οτι έμεινε στην ιστορία για τα βασανιστήρια με το ρετσινόλαδο που εφάρμοζε η Ασφάλεια του Μανιαδάκη.
Αντίθετα, για τον Μεταξά όλοι ξέρουν πως ήταν βαθιά προσηλωμένος στο άρμα (τις λόγχες που λες κι εσύ) των Αγγλογάλλων, όπως και ο βασιλιάς Γεώργιος, γι αυτό άλλωστε και είπε το ΟΧΙ στους Ιταλούς το 1940 και ουχί διότι είχε "ιδεολογικό" ή άλλο πρόβλημα με το φασισμό αυτό καθεαυτό.
Όσο για τον έτερο δικτάτορα, τον Παπαδόπουλο, είναι παγκοίνως γνωστό οτι τον έφεραν στην εξουσία οι επιλογές των Αμερικανών και όχι ο "κομμουνιστικός κίνδυνος" που επικαλέστηκε.
Να με συμπαθάς, αλλά δεν μου φαίνονται ουδόλως "πατριωτικά" τα παραπάνω παραδέιγματα, αλλά μάλλον "εθνοπροδοτικά", σύμφωνα με την ορολογία σου.

Να κάνω όμως και μια τελευταία ερώτηση: θεωρείς τη δημοκρατία (και τις δημοκρατικές μεθόδους) ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγμάτωση των όποιων πολιτικών σκοπών, ή ...δεν πειράζει κι αν την καταλύουμε, αν είναι "για το καλό του έθνους"; 

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Δεν είμαι οπαδός του Βενιζέλου (ούτε καν αναδρομικά), αλλά δεν έχω διαβάσει πουθενά οτι κατέλυσε τους δημοκρατικούς θεσμούς, έκλεισε τις εφημερίδες, έστειλε εξορία τους πολιτικούς του αντιπάλους

Οπότε μόλις διάβασες ότι ο Βενιζέλος κυβέρνησε με τα όπλα των ξένων δυνάμεων και των στρατηγών που τον ανέβασαν...πόσο δημοκρατικό είναι αυτό;;;
Τον Μεταξά ποιος τον έστειλε εξορία;;;;;

ούτε οτι έμεινε στην ιστορία για τα βασανιστήρια με το ρετσινόλαδο που εφάρμοζε η Ασφάλεια του Μανιαδάκη.

Εκείνη την εποχή (και έως το 1974) η αστυνομία δεν ήταν όπως σήμερα. Είχαν νταβατζιλίδικη συμπεριφορά και συχνά πυκνά (δικαίως και αδίκως) ξυλοφόρτωναν αρκετούς και για διάφορους λόγους.
Μήπως η αστυνομία πριν τον Μεταξά ήταν κολλέγιο και αγρίεψε επί Μεταξά;;
Και αν εννοείς τα στελεχη του ΚΚΕ, πολύ καλά έκανε και τους κυνήγησε, αν δεν το έχεις πάρει χαμπαρι εκείνη την εποχή ήταν ξεκάθαρα προδοτικό κόμμα που προσπαθούσε να παρει την εξουσία με τα όπλα (δημοκρατικό κι αυτό, ε;;), όχι μόνο καλά τους έκανε αλλά και έσωσε την χώρα από την υποδούλωση στον κομμουνισμό (μ' αυτήν την δικτατορία δεν βλέπω να έχεις και μεγάλο πρόβλημα).

Αντίθετα, για τον Μεταξά όλοι ξέρουν πως ήταν βαθιά προσηλωμένος στο άρμα (τις λόγχες που λες κι εσύ) των Αγγλογάλλων, όπως και ο βασιλιάς Γεώργιος, γι αυτό άλλωστε και είπε το ΟΧΙ στους Ιταλούς το 1940 και ουχί διότι είχε "ιδεολογικό" ή άλλο πρόβλημα με το φασισμό αυτό καθεαυτό.

Έχεις διαβάσει το προσωπικό ημερολόγιο του Μεταξά;; είμαι σίγουρος πως όχι.
Ο Μεταξάς ήταν εθνικιστής και υπερανω ιδεολογιών. Ούτε τσάτσος των άγγλων (όπως εννοείς και όπως ήταν ο βασιλιάς και οι πολιτικοί, αλλά ούτε και τσάτσος των γερμανών όπως λένε οι αμόρφωτοι αριστεροί.
Αυτός προετοίμασε την χώρα για πόλεμο, αυτός είναι ο δημιουργός του έπους και εξαιτίας του δεν γίναμε σκλάβοι στα γκουλαγκ και οι γυναίκες μας πουτάνες.
Επίσης, αν δεν τον σκότωναν οι άγγλοι δεν θα μπλέκαμε ποτέ σε πόλεμο, ούτε θα επακολουθούσε ο εμφύλιος και η επίθεση του ΚΚΕ.

Όσο για τον έτερο δικτάτορα, τον Παπαδόπουλο, είναι παγκοίνως γνωστό οτι τον έφεραν στην εξουσία οι επιλογές των Αμερικανών και όχι ο "κομμουνιστικός κίνδυνος" που επικαλέστηκε.

Οι αμερικανοί (δήλωση Σίσκο) δεν τον έφεραν, αλλά τον ανέχτηκαν και τον έριξαν όταν τους πήγε κόντρα και τους χάλασε τα σχέδια με το θέμα Ισραήλ.
Τους πολιτικούς, ποιός τους έφερε;;;
Φαντάσου να δήλωνε ο Παπαδόπουλος "ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ" τι θα είχες να πεις...
Για τον Σημίτη βέβαια σιωπή, αυτός είναι..δημοκράτης.

Να κάνω όμως και μια τελευταία ερώτηση: θεωρείς τη δημοκρατία (και τις δημοκρατικές μεθόδους) ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγμάτωση των όποιων πολιτικών σκοπών, ή ...δεν πειράζει κι αν την καταλύουμε, αν είναι "για το καλό του έθνους"; 

Οπότε για εσένα, η δημοκρατία είναι υπεράνω του έθνους και του λαού;;;
Πολίτευμα είναι που οφείλει να εξυπηρετεί τους σκοπούς του έθνους και όχι το έθνος να εξυπηρετεί την δημοκρατία.

Το κακό είναι ότι τρως κολλήματα με πολιτεύματα, ιδεολογίες και κόμματα.
Ποσώς με ενδιαφέρει αν αυτός που κυβερνάει λέγεται καραμανλής, παπανδρέου, παπαρήγα, στάλιν, χίτλερ ή έφη θώδη.
Ποσώς με ενδιαφέρει αν αυτός που κυβερνάει κυβερνά εν ονόματι δημοκρατίας, δικτατορίας, αριστοκρατίας, φασισμού, κομμουνισμού και ότι άλλο υπάρχει.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω κυβερνήτη άξιο, πατριωτη/εθνικιστή και κοινωνικά δίκαιο και ας είναι και η Κατσούμι!
Όσο ο λαός μένει χωρισμένος σε αυτές τις μαλακίες, τόσο θα είναι σκλάβος.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Κρατάω λοιπόν το θαυμασμό σου για τον Μεταξά και τον Παπαδόπουλο, όπως και τον παλαιικό αντικομμουνισμό σου, και σε χαιρετώ.
Έχουμε διαφορετικά "αυτονόητα" προφανώς.
Αλλά, αν είσαι τίμιος (που δεν έχω λόγο να πιστεύω οτι δεν είσαι), θα σου συνιστούσα, πριν αρχίσεις την επόμενη φορά τα εθνικιστικά κηρύγματα (με βάση την άποψη οτι ο εθνικισμός ΔΕΝ είναι πολιτικό ρεύμα, οτι κοιτάει μόνο το καλό της πατρίδας κλπ), να λες στους συνομιλητές σου και οτι είσαι θαυμαστής του Μεταξά ή του Παπαδόπουλου.
Αν μου το έλεγες απο την αρχή, δεν θα έμπαινα στη συζήτηση.
Ούτε χαρακτηρισμούς σου προσάπτω, ούτε τίποτα (για την ακρίβεια, μόνος σου τους προσάπτεις στον εαυτό σου με τα γραφόμενά σου), αλλά δεν έχω και την όρεξη να επιχειρηματολογώ γι' αυτά στα οποία  η δημοκρατική ανθρωπότητα έχει καταλήξει εδώ και αιώνες.

Υ,Γ. Το προσωπικό ημερολόγιο του Ιωάννη Μεταξά το έχω διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια. Είχε κυκλοφορήσει απο τις εκδόσεις Γκοβόστη. Και καταδιασκέδασα -διαβάζοντάς το- με την αγωνιώδη του προσπάθεια να κόψει τον ...καθημερινό αυνανισμό, όπως και με το κόμπλεξ του γιατί ήταν κοντός.
Ο ίδιος τα λέει, άλλωστε.
Ο ...Μεγάλος Κυβερνήτης.

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Κρατάω λοιπόν το θαυμασμό σου για τον Μεταξά και τον Παπαδόπουλο, όπως και τον παλαιικό αντικομμουνισμό σου, και σε χαιρετώ.
Έχουμε διαφορετικά "αυτονόητα" προφανώς.
Αλλά, αν είσαι τίμιος (που δεν έχω λόγο να πιστεύω οτι δεν είσαι), θα σου συνιστούσα, πριν αρχίσεις την επόμενη φορά τα εθνικιστικά κηρύγματα (με βάση την άποψη οτι ο εθνικισμός ΔΕΝ είναι πολιτικό ρεύμα, οτι κοιτάει μόνο το καλό της πατρίδας κλπ), να λες στους συνομιλητές σου και οτι είσαι θαυμαστής του Μεταξά ή του Παπαδόπουλου.
Αν μου το έλεγες απο την αρχή, δεν θα έμπαινα στη συζήτηση.
Ούτε χαρακτηρισμούς σου προσάπτω, ούτε τίποτα (για την ακρίβεια, μόνος σου τους προσάπτεις στον εαυτό σου με τα γραφόμενά σου), αλλά δεν έχω και την όρεξη να επιχειρηματολογώ γι' αυτά στα οποία  η δημοκρατική ανθρωπότητα έχει καταλήξει εδώ και αιώνες.

Υ,Γ. Το προσωπικό ημερολόγιο του Ιωάννη Μεταξά το έχω διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια. Και καταδιασκέδασα -διαβάζοντάς το- με την αγωνιώδη του προσπάθεια να κόψει τον ...καθημερινό αυνανισμό, όπως και με το κόμπλεξ του γιατί ήταν κοντός.
Ο ίδιος τα λέει, άλλωστε.
Ο ...Μεγάλος Κυβερνήτης.

Δυστυχώς, θεωρώ ότι σκέφτεσαι εντελώς με παρωπίδες και κλισέ και ακόμη χειρότερα δεν απαντάς καθόλου με επιχειρήματα αλλά με αφορισμούς, ότι έκαναν πάντοτε οι καθεστηκυίοι.
Για τον Παπαδόπουλο π.χ. δεν έγραψα κάτι επαινετικό, αλλά αυτό θεώρησες λόγω κλισέ ότι τον υπερασπίστηκα και τον θαυμάζω...είναι σαν το κοινωνικό πείραμα όπου έδειχναν εικόνες με γρήγορο ρυθμό στο κοινό και αυτό θεώρησε (λόγω κλισέ και παρωπίδων) ότι είδε έναν μαύρο να καθαρίζει τα παπούτσια λευκού, ενώ η φωτο έδειχνε λευκό να καθαρίζει τα παπούτσια μαύρου...
Όπως θαυμάζω τον Μεταξά, θαυμαζω και πολλούς άλλους που ούτε σου πάει το νου (για τον Μεταξά ενδιαφερόσουν να μάθεις), αλλά προφανώς οι παρωπίδες σου δεν μπορούν να δεχτούν ότι υπάρχει άνθρωπος που όντως απαρνείται τις ιδεολογίες, σόνι και καλά να με βγάλεις ακροδεξιό (κατ' εσέ) για να μπορέσεις να βάλεις την σκέψη σου στην καλπικη κλιμακα
αριστεράς-δεξιάς.
Τέλος,  η κριτική μου στον κομμουνισμό στηρίζεται σε ιστορική γνώση και επιχειρήματα και όχι σε κραυγές και αφορισμούς.
Τέλοσπάντων, όπως είπες κι εσύ, δεν έχει νόημα.
Καλή συνέχεια.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866

εγω παλι πως ειχα την εντυπωση οτι θα συμφωνουσες? :2funny: :2funny:

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Δυστυχώς, θεωρώ ότι σκέφτεσαι εντελώς με παρωπίδες και κλισέ και ακόμη χειρότερα δεν απαντάς καθόλου με επιχειρήματα αλλά με αφορισμούς, ότι έκαναν πάντοτε οι καθεστηκυίοι.
Για τον Παπαδόπουλο π.χ. δεν έγραψα κάτι επαινετικό, αλλά αυτό θεώρησες λόγω κλισέ ότι τον υπερασπίστηκα και τον θαυμάζω...είναι σαν το κοινωνικό πείραμα όπου έδειχναν εικόνες με γρήγορο ρυθμό στο κοινό και αυτό θεώρησε (λόγω κλισέ και παρωπίδων) ότι είδε έναν μαύρο να καθαρίζει τα παπούτσια λευκού, ενώ η φωτο έδειχνε λευκό να καθαρίζει τα παπούτσια μαύρου...
Όπως θαυμάζω τον Μεταξά, θαυμαζω και πολλούς άλλους που ούτε σου πάει το νου (για τον Μεταξά ενδιαφερόσουν να μάθεις), αλλά προφανώς οι παρωπίδες σου δεν μπορούν να δεχτούν ότι υπάρχει άνθρωπος που όντως απαρνείται τις ιδεολογίες, σόνι και καλά να με βγάλεις ακροδεξιό (κατ' εσέ) για να μπορέσεις να βάλεις την σκέψη σου στην καλπικη κλιμακα
αριστεράς-δεξιάς.
Τέλος,  η κριτική μου στον κομμουνισμό στηρίζεται σε ιστορική γνώση και επιχειρήματα και όχι σε κραυγές και αφορισμούς.
Τέλοσπάντων, όπως είπες κι εσύ, δεν έχει νόημα.
Καλή συνέχεια.

μεγαλε!
τυπε μου!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom