Νέα

Η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nmb
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 415
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Anal δε νομιζω οτι εγραψα πουθενα οτι βαρβαρος ηταν κατι αλλο περαν του αλλοδαπου........απλα δεν ειχε την εννοια που εχει παρει σημερα οτι πας μη ελλην = υπαναπτυκτος.....καλως ή κακως αυτη ειναι η αληθεια.....

ο αλλοδαπος δηλαδη ειχε ελληνικη παιδεια? πως γινεται αυτο? οταν λεω οτι αλλοδαπος=δεν ειχε ελληνικη παιδεια μιλαω απλα για το αυτονοητο....οτι εφοσον δεν ζουσε στην ελλαδα (δε μιλαω για ξενους με την εννοια του ξενου στην αρχαια ελλαδα) αρα προφανως και δεν διεθετε ελληνικη παιδεια....δεν καταλαβαινω που διαφωνουμε.....

συγγνωμη αλλα οταν μου γραφεις οτι οι μονο "ανεπτυγμενοι" της εποχης ηταν οι ελληνες με πιανει κλαυσιγελος.....υποθετω οτι αυτο συνεβαινε επειδη ηταν απο τον συριο.........

τες παν το θεμα που με ενδιαφερει εμενα ειναι οτι σημερα και με τα σημερινα δεδομενα πας ελλην βαρβαρος....και ας αφησουμε την αρχαια ελλαδιτσα και τον πολιτισμο της στην ησυχια τους γιατι θα τριζουν τα κοκκαλακια τους....καθε μερα που περναει νιωθω οτι ολο και λιγοτερη σχεση εχουμε με αυτους τους ανθρωπους δυστυχως....

Spartacus

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
0
Τελικά αυτό το φόρουμ έχει περισσότερο επίπεδο από αρκετά άλλα.

Διάβασα και έμαθα αρκετά από τις τοποθετήσεις σας.

Λίγα λόγια για μένα. Είμαι κύπριος με εθνικότητα Ελληνική. Θεωρώ τον εαυτό μου πάνω από όλα Κύπριο αλλά δεν θα δίσταζα ποτέ μου να δώσω το αίμα μου για την Ελλάδα. Οι έλληνες είναι αδελφοί μου και δεν θεωρώ τους τουρκοκύπριους αλλά ούτε και τους τούρκους εχθρούς μου. Ο εχθρός είναι ο ιμπεριαλισμός, εθνικισμός και τα διάφορα συμφέροντα που μας βάζουν να κατασπαραζόμαστε. Καταλάβατε φαντάζομε πως είμαι αριστερός, αν και καμία φορά έχω απόψεις και αισθήματα πιο δυνατά από τους δήθεν εθνικιστές πατριώτες (δάκρυσα όταν είδα τα αγάλματα της ακρόπολης στο βρετανικό μουσείο).

Αν η χρυσή αυγή θέλει να κατέβει στης εκλογές ας κατέβει. Είναι ένας εντιμότερος τρόπος να καταθέσει τις απόψεις της από το να δέρνει φτωχομεροκαματιαρήδες.

Για αυτούς που θεωρούν τον Μεταξά ήρωα και πατριώτη….λυπάμαι

Για αυτούς που χαίρονται ότι κτύπησαν τούρκους στο εξωτερικό …φίλε μου εύχομαι κάποια μέρα να καταλάβεις ότι αυτό ήταν λάθος. Έχει πλάκα να νομίζεις πως είσαι και χριστιανός.

Το ΟΧΙ δεν το είπε ο μεταξάς αλλά ο ελληνικός λαός. Είχε προηγηθεί ο τορπιλισμός της Έλλης, στα σύνορα γίνονταν μάχες και ο κόσμος (αυτός ο φτωχός αλλά περήφανος ελληνικός λαός) είχε βγει στους δρόμους ζητώντας εκδίκηση. Ένα ο μεταξάς έλεγε ΝΑΙ δεν θα έβλεπε την επόμενη μέρα. Να σας θυμίσω πως ο φασισμός-ναζισμός είχε αρκετούς οπαδούς στην ελλάδα.

Η Κύπρος πουλήθηκε. Η εισβολή ήταν προετοιμασμένη από χρόνια. Απλά η χούντα και η ΕΟΚΑ Β έδωσαν την χαριστική βολή. Ο Μακάριος δεν ήταν αλάνθαστος, έκανε λάθη, αλλά ήταν τόσο δύσκολες οι εποχές που δεν μπορούμε να το κρίνουμε τόσο αρνητικά και να τον μηδενίζουμε.

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Anal δε νομιζω οτι εγραψα πουθενα οτι βαρβαρος ηταν κατι αλλο περαν του αλλοδαπου........απλα δεν ειχε την εννοια που εχει παρει σημερα οτι πας μη ελλην = υπαναπτυκτος.....καλως ή κακως αυτη ειναι η αληθεια.....

ο αλλοδαπος δηλαδη ειχε ελληνικη παιδεια? πως γινεται αυτο? οταν λεω οτι αλλοδαπος=δεν ειχε ελληνικη παιδεια μιλαω απλα για το αυτονοητο....οτι εφοσον δεν ζουσε στην ελλαδα (δε μιλαω για ξενους με την εννοια του ξενου στην αρχαια ελλαδα) αρα προφανως και δεν διεθετε ελληνικη παιδεια....δεν καταλαβαινω που διαφωνουμε.....

συγγνωμη αλλα οταν μου γραφεις οτι οι μονο "ανεπτυγμενοι" της εποχης ηταν οι ελληνες με πιανει κλαυσιγελος.....υποθετω οτι αυτο συνεβαινε επειδη ηταν απο τον συριο.........

τες παν το θεμα που με ενδιαφερει εμενα ειναι οτι σημερα και με τα σημερινα δεδομενα πας ελλην βαρβαρος....και ας αφησουμε την αρχαια ελλαδιτσα και τον πολιτισμο της στην ησυχια τους γιατι θα τριζουν τα κοκκαλακια τους....καθε μερα που περναει νιωθω οτι ολο και λιγοτερη σχεση εχουμε με αυτους τους ανθρωπους δυστυχως....

στο μήνυμα 92 είχες γράψει αυτό: "υ.γ. πας μη ελλην βαρβαρος = αυτος που δεν διαθετει την ελληνικη παιδεια" αποκλείωντας έτσι την ελληνική φυλή (όμαιμον, ομόγλωσσον, ομότροπον) και ουσιαστικά υιοθετώντας την ψευδέστατη άποψη ότι έλληνες είναι οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες (συνηθες συκοφαντικό επειχειρημα σε θέματα λαθρομεταναστών).

Το γεγονός ότι σήμερα είμαστε σε μαύρα χάλια, προφανώς και δεν το αρνείται κανείς σωφρων, απλα είναι εξοργιστικό να διαστρεβλώνουμε τις θέσεις αρχαίων για να εξυπηρετήσουμε δικές μας μικροσκοπιμότητες.

Χαίρομαι για την θέση σου αυτή.

Δεν είπα ότι οι Έλληνες ήταν οι μόνοι ανεπτυγμένοι και οι άλλοι ήταν πιθήκια, αλλά όπως και να το κάνουμε εμείς δώσαμε τα φώτα σε όλους τους άλλους, οι δυτικοί δε εκείνη την εποχή ήταν όντως εντελώς βάρβαροι.
Οι λαοί που ανέφερες είχαν έντονη ελληνική επίδραση (γειτνίαση) και γι' αυτό είχαν ξεφύγει από τους εντελώς βάρβαρους.

Καλή σου συνέχεια.

Επισκέπτης
Eίχα δει ένα τρομερό σε έναν τοίχο κάπου είχαν γράψει XPYΣH AYΓH και κάποιος με μεγάλη έμπνευση πρόσθεσε δύο γραμμούλες και το έκανε XPYΣA AYΓA, τρομερή πλάκα

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Τελικά αυτό το φόρουμ έχει περισσότερο επίπεδο από αρκετά άλλα.

Διάβασα και έμαθα αρκετά από τις τοποθετήσεις σας.

Λίγα λόγια για μένα. Είμαι κύπριος με εθνικότητα Ελληνική. Θεωρώ τον εαυτό μου πάνω από όλα Κύπριο αλλά δεν θα δίσταζα ποτέ μου να δώσω το αίμα μου για την Ελλάδα. Οι έλληνες είναι αδελφοί μου και δεν θεωρώ τους τουρκοκύπριους αλλά ούτε και τους τούρκους εχθρούς μου. Ο εχθρός είναι ο ιμπεριαλισμός, εθνικισμός και τα διάφορα συμφέροντα που μας βάζουν να κατασπαραζόμαστε. Καταλάβατε φαντάζομε πως είμαι αριστερός, αν και καμία φορά έχω απόψεις και αισθήματα πιο δυνατά από τους δήθεν εθνικιστές πατριώτες (δάκρυσα όταν είδα τα αγάλματα της ακρόπολης στο βρετανικό μουσείο).

Αν η χρυσή αυγή θέλει να κατέβει στης εκλογές ας κατέβει. Είναι ένας εντιμότερος τρόπος να καταθέσει τις απόψεις της από το να δέρνει φτωχομεροκαματιαρήδες.

Για αυτούς που θεωρούν τον Μεταξά ήρωα και πατριώτη….λυπάμαι

Για αυτούς που χαίρονται ότι κτύπησαν τούρκους στο εξωτερικό …φίλε μου εύχομαι κάποια μέρα να καταλάβεις ότι αυτό ήταν λάθος. Έχει πλάκα να νομίζεις πως είσαι και χριστιανός.

Το ΟΧΙ δεν το είπε ο μεταξάς αλλά ο ελληνικός λαός. Είχε προηγηθεί ο τορπιλισμός της Έλλης, στα σύνορα γίνονταν μάχες και ο κόσμος (αυτός ο φτωχός αλλά περήφανος ελληνικός λαός) είχε βγει στους δρόμους ζητώντας εκδίκηση. Ένα ο μεταξάς έλεγε ΝΑΙ δεν θα έβλεπε την επόμενη μέρα. Να σας θυμίσω πως ο φασισμός-ναζισμός είχε αρκετούς οπαδούς στην ελλάδα.

Η Κύπρος πουλήθηκε. Η εισβολή ήταν προετοιμασμένη από χρόνια. Απλά η χούντα και η ΕΟΚΑ Β έδωσαν την χαριστική βολή. Ο Μακάριος δεν ήταν αλάνθαστος, έκανε λάθη, αλλά ήταν τόσο δύσκολες οι εποχές που δεν μπορούμε να το κρίνουμε τόσο αρνητικά και να τον μηδενίζουμε.

Κατ' αρχήν, χαίρομαι που αισθάνεσαι έλληνας...γιατί υπάρχουν και μερικοί αριστεροί στην Κύπρο που μισούν οτιδήποτε ελληνικό.

Και μιας και πέτυχα Κύπριο, για να σου πω 2 λογάκια...

Την προδοτική δράση του ΑΚΕΛ επί ΕΟΚΑ Α, την προδοτική δράση εναντίον των μαχητών του Γρίβα και την κατάδοση και συμμαχία με τους..ιμπεριαλιστές άγγλους, τις γνωρίζεις φαντάζομαι...

Όπως σωστά είπες το θέμα της εισβολής ήταν προδιαγεγραμμένο, άρα τι έχει μεγαλύτερη σημασία, οι συνθήκες που επέτρεψαν και οδήγησαν στην εισβολή (βλέπε προδοσία ελλήνων πολιτικών και μακάριου) ή η αφορμή από το πραξικόπημα;;;; Δεν θα έβρισκε νομίζεις κάποια άλλη αφορμή η Τουρκία;;

Ακόμη και έτσι όμως στον αττίλα 1 οι τούρκοι είχαν μόνο ένα προγεφύρωμα 2-3% και από τις 24/7 η Ελλάδα κυβερνιόταν από δημοκρατία και καραμανλή, γιατί δεν επιτέθηκαν στην τουρκία ή γιατί γύρισαν πίσω τα στρατεύματα που πήγαιναν προς Κύπρο;;;

Στον αττίλα 2 όπου οι τούρκοι κέρδισαν το 34%, ποια ήταν η αντίδραση της δημοκρατίας και των πολιτικών;;;

Για τς προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου όπου έβαλαν την τουρκία στο παιχνίδι, τι έχεις να πεις;;

Για το κάλεσμα του Μακαριου στους Τούρκους τι έχεις να πεις;;; Έτσι είναι οι εθναρχες;;

Για την ξεφτίλα σας, 34 χρόνια τώρα όπου αντί να προσπαθήσετε να φτιάξετε ισχυρη Ε.Φ. καταδέχεστε και συνομιλείτε με τον κατακτητή σας τι έχεις να πεις;;

Για την θέση του Χριστόφια περι αποστρατικοποίησης, τι έχεις να πεις;; έχετε πάρει χαμπαρι ότι πίσω σας έχετε θάλασσα και ο Αττίλας 3 θα σας βρει να κολυμπάτε;; Εκτός και αν υπάρχει κανεις ηλίθιος που πιστεύει ότι μια συμφωνία μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη για πάντα ή αν είστε ακόμη πιο ηλίθιοι να θεωρείτε ότι θα πολεμήσουν άλλοι για εσάς.

paykiller

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Γιατι anal πιστευω απο οσα γνωριζω οτι εχεις 1000 δικια???ΕΛ.ΣΤΑΜΑΤΗΣ"ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ"λοχαγος 31 μκ.Αδολος τελειως.διαβαστε αυτο το βιβλιο και θα δειτε γιατι και πως χασαμε,αν πραγματι χασαμε στην Κυπρο.Ποιο αρμοδιο απο αυτον δεν προκειται να βρειτε...
aNAL εχεις διαβασει κανταρια και μπραβο σου.Σπανια καποιος μιλαει με επιχειρηματα και οχι με φανφαρομαλακιες....

DUGUJAU

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2006
Like
3
Πόντοι
1
Εγώ θέλω να δώσω ένα μπράβο στους Κούρδους που δεν μασάνε απο την τρομοκρατία,τη βία και τις διώξεις των τούρκων εναντίον τους και έχουν μεταφέρει τον ένοπλο αγώνα τους στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.Ελπίζω να καταφέρουν να κάνουν να μην αισθάνεται κανένας τουρκος ασφάλεια όταν βγαίνει από το σπίτι του και τα πρόσφατα γεγονότα να είναι μόνο η αρχή...
Οσο για τους ελληνες της Κύπρου(εξαιρούνται κάποιοι λίγοι λαμπροί)μπορούν άνετα ,ενώ η μισή Κύπρος είναι κατεχόμενη,να κάθονται πάνω στα πλούτη τους κ την υλιστική τους ευημερία,να απολαμβάνουν κοιτώντας τον πενταδάχτυλο με τη τουρκική σημαία και να μην κάνουν τίποτα...Το αντίθετο μάλιστα ψηφίζουν αριστερή κυβέρνηση και προσδοκούν μια μελλοντική συνύπαρξη με τους κατακτητές τους...
Όταν ξυπνήσουν κάποια μέρα με το μαχαίρι του τούρκου στον λαιμό τους και τη γυναίκα τους ατιμασμένη,θα είναι αργά...
Ας ρωτήσουν τους έλληνες της Μικράς Ασίας,του Πόντου,της Ιμβρου,της Τενέδου και της Κωνσταντινούπολης πόσο ειρηνική συνύπαρξη είχαν με τους τουρκους...Τι, δεν υπάρχουν???έφυγαν??Γιατί δεν έζησαν ειρηνικά???Περίεργο...

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
Γιατι anal πιστευω απο οσα γνωριζω οτι εχεις 1000 δικια???ΕΛ.ΣΤΑΜΑΤΗΣ"ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ"λοχαγος 31 μκ.Αδολος τελειως.διαβαστε αυτο το βιβλιο και θα δειτε γιατι και πως χασαμε,αν πραγματι χασαμε στην Κυπρο.Ποιο αρμοδιο απο αυτον δεν προκειται να βρειτε...
aNAL εχεις διαβασει κανταρια και μπραβο σου.Σπανια καποιος μιλαει με επιχειρηματα και οχι με φανφαρομαλακιες....

σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τα καλά σου λόγια...δίκιο έχουμε αλλά που να το βρουμε που έλεγε και η γιαγιά μου

το βιβλίο που προτείνεις αν και δεν το έχω διαβάσει, έχω ακούσει τις καλύτερες κριτικές, πρέπει να είναι κορυφαίο

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ας ρωτήσουν τους έλληνες της Μικράς Ασίας,του Πόντου,της Ιμβρου,της Τενέδου και της Κωνσταντινούπολης πόσο ειρηνική συνύπαρξη είχαν με τους τουρκους...Τι, δεν υπάρχουν???έφυγαν??Γιατί δεν έζησαν ειρηνικά???Περίεργο...

ως ελληνιδα της κωνσταντινουπολης οφειλω να σου πω οτι μια χαρα συνυπηρχαν....το κομπλεξ μερικων βλαχαδερων που δεν εχουν ιδεα περι μικρας ασιας και κωνσταντινουπολης ουτε εχουν συνυπαρξει ποτε στα μερη αυτα με τουρκους δε μπορω να καταλαβω.....μιλαμε για τους τουρκους πολιτες παντοτε και οχι τους τουρκους ηγεμονες.....

υ.γ. μωρε ας ειχαμε τον κεμαλ στρατηγο εμεις αντι για αυτους και θα ειχαμε φτασει τωρα στην ινδια.... :P

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ως ελληνιδα της κωνσταντινουπολης οφειλω να σου πω οτι μια χαρα συνυπηρχαν....το κομπλεξ μερικων βλαχαδερων που δεν εχουν ιδεα περι μικρας ασιας και κωνσταντινουπολης ουτε εχουν συνυπαρξει ποτε στα μερη αυτα με τουρκους δε μπορω να καταλαβω.....μιλαμε για τους τουρκους πολιτες παντοτε και οχι τους τουρκους ηγεμονες.....

υ.γ. μωρε ας ειχαμε τον κεμαλ στρατηγο εμεις αντι για αυτους και θα ειχαμε φτασει τωρα στην ινδια.... :P

Εσύ μήπως πρόλαβες να ζήσεις εκεί μαζί τους?

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866

εγω παντως που εχω μιλησει λιγο με μια αντιστοιχη κοπελα δεν μου πε και τα καλυτερα,αυτα ομως ειναι υποκειμενικα,ειναι αναλογα τα βιωματα του καθενως-μιας,σαν γενικη εικονα που ακουμε απο εκπομπες και λοιπα δεν ειναι και η καλυτερη

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1

Αφού είσαι από την Πόλη, δεν γίνεται να μην γνωρίζεις ότι οι Τούρκοι όσο ύπουλοι και δούλοι είναι εν καιρώ ειρήνης ή όταν περιμένουν κέρδος, άλλο τόσο φανατισμένοι φονιάδες γίνονται με το που ξεσπάει κάποια κρίση τεχνητή ή όχι.

o palios

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
6
φίλε κάπου τα μπέρδεψες...στις ευρωεκλογές δεν τίθεται θεμα αυτοδυναμίας
αμα μηλαμε για τις ευροεκλογες ακομα χειροτερα ,εκει γινεται ....σχολικο παρτυ κανονικα.
ολοι οι Ελληνες κανουμε την ιδια μαλακια ,ψηφιζουμε εναν αλλο μαλακα απο αυτον που ψηφιζουμε κανονικα και υστερα στις εθνικες ψηφιζουμε τον ιδιο μαλακα που ψηφιζαμε παντα ,αυτος στο τελος μας γαμαει στεγνα ,αμα βγει ,τελος παντων ειναι σεξουαλικο τελικα το θεμα.

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
αμα μηλαμε για τις ευροεκλογες ακομα χειροτερα ,εκει γινεται ....σχολικο παρτυ κανονικα.
ολοι οι Ελληνες κανουμε την ιδια μαλακια ,ψηφιζουμε εναν αλλο μαλακα απο αυτον που ψηφιζουμε κανονικα και υστερα στις εθνικες ψηφιζουμε τον ιδιο μαλακα που ψηφιζαμε παντα ,αυτος στο τελος μας γαμαει στεγνα ,αμα βγει ,τελος παντων ειναι σεξουαλικο τελικα το θεμα.

εγώ φίλε δεν έχω ψηφίσει ποτέ αυτούς τους αλήτες.
δεν είμαι μαζόχας να ψηφίζω τους βιαστές μου.
είναι παρανοικό να τους βρίζουμε κάθε μερα και για 4 χρόνια και μετά να πηγαίνουμε να τους ψηφίζουμε...καλά να μας κάνουν τότε, έχουμε αυτούς που μας αξίζουν

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Αφού είσαι από την Πόλη, δεν γίνεται να μην γνωρίζεις ότι οι Τούρκοι όσο ύπουλοι και δούλοι είναι εν καιρώ ειρήνης ή όταν περιμένουν κέρδος, άλλο τόσο φανατισμένοι φονιάδες γίνονται με το που ξεσπάει κάποια κρίση τεχνητή ή όχι.

οπως το καψιμο του σπιτιου του κεμαλ,αφορμη,τελικα το εκψε τουρκος και μετα απο καποια χρονια εγινε και δημαρχος της πολης
ετσι τον επιβραδευουν οι <<φιλοι>> μας
φανταστειτε το αντιθετο
τι θα γινοταν εδω

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366

αυτες οι εμπειριες οπως ειπε καποιος αλλος ειναι υποκειμενικα....δεν αντιλλεγω οτι μεγαλο μερος αυτων φανατιστηκε εξαιτιας της αμορφωσιας τους...αυτο που ξερω μεταξυ πολλων ειναι οτι τουρκοι εσωσαν την οικογενεια μου στα σεπτεμβριανα....και το μαγαζι μας και το σπιτι μας και ολο το χωριο του παππου μου....αυτα ομως σαφως ποικιλλουν....αλλος μπορει να εχει διαφορετικες εμπειριες τι να σου πω....με τους πιο πολλους που εχω μιλησει στο συλλογο παντως εχουν πιο πολλα καλα να πουν παρα ασχημα...αντιθετως εχουν πολλα αρνητικα να πουν για τους αρμενιους παραδειγματος χαρην...

απολυτο αρσενικο το θεμα με το σπιτι του κεμαλ ηταν ολοκληρη πλεκτανη εκ μερους της αγγλιας την οποια δε βλεπω να κατηγορει κανεις φυσικα...αποτελει τεραστιο θεμα συζητησης και δεν ειναι τοσο απλο....

analhunter

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
2
Πόντοι
1
αυτες οι εμπειριες οπως ειπε καποιος αλλος ειναι υποκειμενικα....δεν αντιλλεγω οτι μεγαλο μερος αυτων φανατιστηκε εξαιτιας της αμορφωσιας τους...αυτο που ξερω μεταξυ πολλων ειναι οτι τουρκοι εσωσαν την οικογενεια μου στα σεπτεμβριανα....και το μαγαζι μας και το σπιτι μας και ολο το χωριο του παππου μου....αυτα ομως σαφως ποικιλλουν....αλλος μπορει να εχει διαφορετικες εμπειριες τι να σου πω....με τους πιο πολλους που εχω μιλησει στο συλλογο παντως εχουν πιο πολλα καλα να πουν παρα ασχημα...αντιθετως εχουν πολλα αρνητικα να πουν για τους αρμενιους παραδειγματος χαρην...

απολυτο αρσενικο το θεμα με το σπιτι του κεμαλ ηταν ολοκληρη πλεκτανη εκ μερους της αγγλιας την οποια δε βλεπω να κατηγορει κανεις φυσικα...αποτελει τεραστιο θεμα συζητησης και δεν ειναι τοσο απλο....

Ρε Μουνίτσα, σε γενικές γραμμές μιλάμε, προφανώς και κάποιοι διαφέρουν, αλλά αυτό που έγραψα ισχύει στην πλειονότητα.
Πολλοί μπερδεύουν τους "καλούς Τούρκους" με Τούρκους που δεν είναι τουρκικής καταγωγής αλλά από τις τόσες άλλες φυλές της χώρας και όπου έχουν φιλικότερες για εμάς διαθέσεις.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Οι Τούρκοι είναι 'καλοί" ένας ένας αλλά όταν λειτουργούν όλοι μαζί αλλάζουν. Νομίζουμε ότι μοιάζουν με τους Έλληνες αλλά στην ουσία διαφέρουν πάρα πολύ. Οι τούρκοι είναι λαός της στέπας της κεντρικής Ασίας και έχουν την ανάλογη ψυχολογία. Η ψυχολογία τους μοιάζει με αυτή του λύκου ( βλ. και ο "Λύκος της Στέππας του Έρμαν Έσσε". Λειτουργούν ως αγέλη με ύψιστες αξίες τη φυλή, την κοινότητα, το ανήκειν. Υπό κανονικές συνθήκες έχουν την αθωότητα και είναι άνετοι αλλά άμα νοιώσουν ότι απειλούνται από κάτι "ξένο" συσπειρώονται. Σκληροτράχηλοι και γενναίοι πολεμιστές πράγματι. Κοιτίδα τους είναι η κεντρική ασία. Μέχρι και τους Ουιγούρους της Κίνας θεωρούν "δικούς τους"!

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Η ΕΟΚΑ Β' έκανε το πραξικόπημα του Σαμψών στις 15/7/2004.
Πέντε μέρες μετά ήρθε ο Αττίλας.
Απλά πράγματα.

Όσο για τον Μεταξά, μήπως εκτός απο "εθνικιστής" ήταν και δικτάτορας;
Λέω, μήπως.
μηπως ο Μακαριος γαμησε την Κυπρο?οταν του προτινανε να ενωθει με την Ελλαδα ειπε τοτε οτι δεχεται μονο αν γινει αυτος προεδρος!!!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom