You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές
- Μέλος που άνοιξε το νήμα nmb
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 415
- Εμφανίσεις 19K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
Έχω πάντως να σχολιάσω σ' αυτά που λες, φίλε, πως με το να βάζουμε όλους τους -ισμούς σε ένα τσουβάλι, λαϊκίζουμε και μόνον. (Άποψή μου, μην το πάρεις προσωπικά.)
Διότι -ισμός είναι και ο Χριστιανισμός (και μάλιστα ξενοκίνητος κατά τη λογική σου, μιας και δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα), -ισμός και ο Ουμανισμός, όπως και πολλοί άλλοι -ισμοί.
Δεν είναι δυνατόν η κάθε κοινή πολιτική άποψη (η αγάπη για την ελευθερία και δημοκρατία π.χ.) να μας "βάζει σε μαντρί" και όποιος την έχει να είναι δυνάμει "τσοπάνης".
Είναι λοιπόν προτιμότερο να κάνουμε σαφές ποιους -ισμούς σιχαινόμαστε (και γιατί), αποφεύγοντας τις γενικότητες.
ο τυπος ανεφερε συγκεκριμενα
δεν μιλησε γενικα
analhunter
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Ιουν 2008
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
Έχω πάντως να σχολιάσω σ' αυτά που λες, φίλε, πως με το να βάζουμε όλους τους -ισμούς σε ένα τσουβάλι, λαϊκίζουμε και μόνον. (Άποψή μου, μην το πάρεις προσωπικά.)
Διότι -ισμός είναι και ο Χριστιανισμός (και μάλιστα ξενοκίνητος κατά τη λογική σου, μιας και δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα), -ισμός και ο Ουμανισμός, όπως και πολλοί άλλοι -ισμοί.
Δεν είναι δυνατόν η κάθε κοινή πολιτική άποψη (η αγάπη για την ελευθερία και δημοκρατία π.χ.) να μας "βάζει σε μαντρί" και όποιος την έχει να είναι δυνάμει "τσοπάνης".
Είναι λοιπόν προτιμότερο να κάνουμε σαφές ποιους -ισμούς σιχαινόμαστε (και γιατί), αποφεύγοντας τις γενικότητες.
πρωτον, αναφερομουν σε πολιτικές ιδεολογίες και οχι σε καθε εννοια/λεξη που τελειώνει σε -ισμός!
και για την ακρίβεια, δεν αναφερθηκα καθολου σε γενικολογίες τύπου -ισμών, οπότε άκυρη όλη η (καλοπροαίρετη) κριτική σου.
2 ερωτήσεις μόνο...
πώς είναι δυνατόν να ξέρεις ποια είναι η θεση μου για τον χριστιανισμό και να με κρίνεις κιόλας;;;;
γιατί έχεις την αναγκη να ακολουθήσεις μια ιδεολογία ή πολύ χειρότερα να μπεις σε ένα κόμμα;; μυαλό δεν έχουμε να κρίνουμε μόνοι μας, πρέπει να έχουμε πνευματικούς νταβατζήδες να μας καθοδηγούν την σκέψη;;;
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
Μίλησε για "ξένες" ιδεολογίες.
Και τις ανέφερε ...όλες.
γι αυτό μακρυα από ξένες ιδεολογίες τυπου ναζισμού/κομμουνισμού/φιλελευθερισμου/σοσιαλισμού
εσυ καταλαβες απο αυτο οτι τις αναφερει ολες?
του τυπου λεει
και λεει ποιες
Αρε πισω απο αυτη την"αγαπη για την ελευθερια" και τη "δημοκρατια" εχου παιχτει βαρβαρα παιχνιδια εις βαρος λαων και γεννεων..
Δεν πρέπει να τρέφουμε αγάπη για την ελευθερία και τη δημοκρατία δηλαδή;
πρωτον, αναφερομουν σε πολιτικές ιδεολογίες και οχι σε καθε εννοια/λεξη που τελειώνει σε -ισμός!
και για την ακρίβεια, δεν αναφερθηκα καθολου σε γενικολογίες τύπου -ισμών, οπότε άκυρη όλη η (καλοπροαίρετη) κριτική σου.
2 ερωτήσεις μόνο...
πώς είναι δυνατόν να ξέρεις ποια είναι η θεση μου για τον χριστιανισμό και να με κρίνεις κιόλας;;;;
γιατί έχεις την αναγκη να ακολουθήσεις μια ιδεολογία ή πολύ χειρότερα να μπεις σε ένα κόμμα;; μυαλό δεν έχουμε να κρίνουμε μόνοι μας, πρέπει να έχουμε πνευματικούς νταβατζήδες να μας καθοδηγούν την σκέψη;;;
Ούτε ξέρω την άποψή σου για το Χριστιανισμό, φίλε, ούτε σε έκρινα απ' αυτό.
Και δέχομαι αυτό που λες οτι δεν εννοούσες κάθε -ισμό.
Όμως ούτε εσύ ξέρεις ποια είναι η άποψή μου για τα κόμματα, οπότε κακώς μου προσάπτεις αυτό που έγραψες.
Επιπλέον, δεν θεωρώ οτι οι πνευματικοί ταγοί (και δεν εννοώ τους πολιτικούς κυρίως) είναι "νταβατζήδες". Απ' αυτούς έχει να ωφεληθεί τα μάλα η ανθρωπότητα, κατά τη γνώμη μου.
analhunter
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Ιουν 2008
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
Για να λήξουμε εδώ τι εννοούσα, είμαι ενάντιος σε κάθε πολιτική ιδεολογία, όχι στις πολιτικές ιδέες φυσικά.
Είναι παρανοικό να προσπαθειτε να εννοιολογήσετε/οριοδοτήσετε τις σκέψεις σας. Κάνετε ότι ακριβώς κάνουν και τα μικρά παιδιά που έχουν την αναγκη να υιοθετήσουν μια ομαδα και να πανηγυρίσουν γι' αυτήν.
Αυτός που σκέφτετε πολιτικά αρκεί να είναι πατριώτης και κοινωνικά δίκαιος.
Όταν καταλαβετε ότι το έθνος για να παει μπροστά χρειάζετε λαό ενωμένο και μονιασμένο και όχι κόμματα, ιδεολογίες και πολιτικούς νταβατζήδες, τότε θα πάμε όλοι καλύτερα, μόνο που δεν το βλέπω πιθανό.
Είναι παρανοικό να προσπαθειτε να εννοιολογήσετε/οριοδοτήσετε τις σκέψεις σας. Κάνετε ότι ακριβώς κάνουν και τα μικρά παιδιά που έχουν την αναγκη να υιοθετήσουν μια ομαδα και να πανηγυρίσουν γι' αυτήν.
Όταν καταλαβετε ότι το έθνος για να παει μπροστά χρειάζετε λαό ενωμένο και μονιασμένο και όχι κόμματα, ιδεολογίες και πολιτικούς νταβατζήδες, τότε θα πάμε όλοι καλύτερα, μόνο που δεν το βλέπω πιθανό.
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
Για να λήξουμε εδώ τι εννοούσα, είμαι ενάντιος σε κάθε πολιτική ιδεολογία, όχι στις πολιτικές ιδέες φυσικά.
το μονο ελλαδα που εγραψες πιο πριν με καλυπτει
analhunter
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Ιουν 2008
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
Ούτε ξέρω την άποψή σου για το Χριστιανισμό, φίλε, ούτε σε έκρινα απ' αυτό.
Και δέχομαι αυτό που λες οτι δεν εννοούσες κάθε -ισμό.
Όμως ούτε εσύ ξέρεις ποια είναι η άποψή μου για τα κόμματα, οπότε κακώς μου προσάπτεις αυτό που έγραψες.
Επιπλέον, δεν θεωρώ οτι οι πνευματικοί ταγοί (και δεν εννοώ τους πολιτικούς κυρίως) είναι "νταβατζήδες". Απ' αυτούς έχει να ωφεληθεί τα μάλα η ανθρωπότητα, κατά τη γνώμη μου.
την ερώτηση την έκανα ρητορικά προς όλους, όχι σ' εσένα προσωπικά.
δεν αναφέρθηκα σε πνευματικούς ταγούς, αλλά στους αλήτες πολιτικάντηδες που υπάρχουν μόνο για να χωρίζουν τον λαό και να τον εξουσιάζουν.
Για να σε τσιγκλήσω λίγο (φιλικά, πάντα), ο "πατριωτισμός" που λες, δεν θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πολιτική ιδεολογία;
Για να μην πω οτι είναι κιόλας, και οτι τον χρησιμοποιούν μερικοί "αλήτες πολιτικάντηδες" που λες κι εσύ, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την αγάπη του κόσμου για την πατρίδα του.
(Δεν σε βάζω σ' αυτούς βεβαίως).
analhunter
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Ιουν 2008
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
το μονο ελλαδα που εγραψες πιο πριν με καλυπτει
χαίρομαι. μακαρι να ξεκινήσει να καλύπτει και άλλους.
είναι τραγικό να βλέπεις τα μωρά του Καραμανλή και να σκέφτεσαι ότι αυτά θα κυβερνήσουν σε 40 χρόνια τα δικά σου παιδιά, λες και τα δικά σου είναι καθυστερημένα ή ανίκανα για πολιτική και του Καραμανλή γεννήθηκαν με κληρονομικό πολιτικό χάρισμα.
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
χαίρομαι. μακαρι να ξεκινήσει να καλύπτει και άλλους.
είναι τραγικό να βλέπεις τα μωρά του Καραμανλή και να σκέφτεσαι ότι αυτά θα κυβερνήσουν σε 40 χρόνια τα δικά σου παιδιά, λες και τα δικά σου είναι καθυστερημένα ή ανίκανα για πολιτική και του Καραμανλή γεννήθηκαν με κληρονομικό πολιτικό χάρισμα.
ειναι και μπουλικα τα ατιμα
πως λεμε μεντιουμ με κληρονομικο χαρισμα?
ετσι και πρωθυπουργος ;)
εμενα με καλυπτει χρονια,μακαρι αλλα πολυ δυσκολο οπωςς βλεπεις
analhunter
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Ιουν 2008
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
Για να σε τσιγκλήσω λίγο (φιλικά, πάντα), ο "πατριωτισμός" που λες, δεν θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πολιτική ιδεολογία;
Για να μην πω οτι είναι κιόλας, και οτι τον χρησιμοποιούν μερικοί "αλήτες πολιτικάντηδες" που λες κι εσύ, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την αγάπη του κόσμου για την πατρίδα του.
(Δεν σε βάζω σ' αυτούς βεβαίως).
Όχι, ο πατριωτισμός δεν είναι και δεν μπορεί να είναι πολιτική ιδεολογία. Όπως και δεν μπορεί να είναι και η δικαιοσύνη, η κοινωνική αλληλεγγύη.
το γεγονός ότι οι πολιτικές ιδεολογίες εκμεταλλεύονται αυτές τις πανανθρώπινες χωρίς αρχή αξίες, δεν συνεπάγεται ότι είναι πολιτικές ιδεολογίες.
Πατριώτες οφείλουμε να είμαστε όλοι μας, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας. Δεν θα γίνω προδότης, επειδή τον Τσίπρα και τον σύριζα τους συμφέρει να πουλάνε διεθνισμό και νέα τάξη.
analhunter
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Ιουν 2008
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
ειναι και μπουλικα τα ατιμα
πως λεμε μεντιουμ με κληρονομικο χαρισμα?
ετσι και πρωθυπουργος ;)
εμενα με καλυπτει χρονια,μακαρι αλλα πολυ δυσκολο οπωςς βλεπεις
φυσικά και είναι δύσκολο, αφού ο έλληνας είναι υπαναπτυκτος ακομη.
τον ενοχλεί η βασιλεία, αλλά δέχεται οι μισοί βουλευτές του να είναι γόνοι πολιτικών οικογενειών (και ο αλαβανος για όσους δεν το ξερουν ανηκει σε παλιά πολιτική οικογενεια)
Σωστό! Αλλά φαντάζομαι πως αυτό ισχύει και για κάθε λαό / Έθνος.
Και καλά στ' αρχίδια μας θα μου πεις τι κάνουν οι άλλοι. Και από μια άποψη δεν έχεις άδικο.
Αλλά, να πρέπει όλοι να ζήσουμε σε αυτό το γ@@νο πλανήτη...
Εξάλλου για να είμαστε "κοινωνικά δίκαιη" όπως σωστά επισημαίνεις πως είναι το κύριο, φαντάζομαι πως αυτό απαιτούμε και από τους άλλους. Αλλά και τους αναγνωρίσουμε επίσης.
Και του Παπανδρέου, και του Βαρβιτσιώτη, κλπ, κλπ.... Αίσχος είναι να τους ψηφίζουμε μόνο και μόνο για το όνομα. Για μια φανέλλα, πουκάμισο αδειανό.
analhunter
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Ιουν 2008
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
Σωστό! Αλλά φαντάζομαι πως αυτό ισχύει και για κάθε λαό / Έθνος.
Και καλά στ' αρχίδια μας θα μου πεις τι κάνουν οι άλλοι. Και από μια άποψη δεν έχεις άδικο.
Αλλά, να πρέπει όλοι να ζήσουμε σε αυτό το γ@@νο πλανήτη...
Εξάλλου για να είμαστε "κοινωνικά δίκαιη" όπως σωστά επισημαίνεις πως είναι το κύριο, φαντάζομαι πως αυτό απαιτούμε και από τους άλλους. Αλλά και τους αναγνωρίσουμε επίσης.
Προφανώς, αυτό που έγραψα ισχύει για κάθε λαό. Επειδή είμαι Έλληνας όμως ΟΦΕΙΛΩ να κοιτάξω πρώτα για το δικό μου έθνος.
Το περί "κοινωνικής δικαιοσύνης" δεν το έγραψα ως το κύριο, αλλά ένα από τα κύρια. Αναφέρθηκα και στον πατριωτισμό, ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα μ' αυτό.
Το περί "κοινωνικής δικαιοσύνης" δεν το έγραψα ως το κύριο, αλλά ένα από τα κύρια. Αναφέρθηκα και στον πατριωτισμό, ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα μ' αυτό.
Πως τον ορίζεις τον "πατριωτισμό", φίλε;
Γιατί και η Χρυσή Αυγή, που συζητάμε, πατριώτες θα σου πουν οτι είναι πάνω απ' όλα.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 152
- Εμφανίσεις
- 6K
- Απαντήσεις
- 100
- Εμφανίσεις
- 7K
- Απαντήσεις
- 9
- Εμφανίσεις