Νέα

Γροθιά στο στομάχι της εκκλησίας!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Φονιας
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 351
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
θα παρω μια λεξη απο αυτα που χωρις να βαριεται γραφη
ο αγαπητος περσον.............
για ποια παιδεια μιλας αγαπητε;;;;;;;;;;
δεν υπαρχη παιδεια πουθενα......
μονο εκπαιδευτικο προγραμα......
τεραστια διαφορα.
αλλο παιδεια και αλλο εκπαιδευτικο συστημα
παιδεια ειναι να σεβεσε τους γυρω σου
παιδεια ειναι να μην εισαι καφρος,παρτακιας και ωχαδερφιστης(υπαρχει η λεξη;)
παιδεια ειναι πολλα πραγματα που διδασκονται μονο στην οικογενεια
αλλα η ελληνικη οικογενεια σε μεγαλωνει με το δογμα "εσυ να περνας καλα και ολοι οι αλλοι να παν να γαμηθουν"
και μετα μας φταινε τα σχολεια
ο κλασικος ευθηνοφοβος Ελληνας
παντα οι αλλοι φταινε

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
αλλο παιδεια και αλλο εκπαιδευτικο συστημα
παιδεια ειναι να σεβεσε τους γυρω σου
παιδεια ειναι να μην εισαι καφρος,παρτακιας και ωχαδερφιστης(υπαρχει η λεξη;)
παιδεια ειναι πολλα πραγματα που διδασκονται μονο στην οικογενεια
αλλα η ελληνικη οικογενεια σε μεγαλωνει με το δογμα "εσυ να περνας καλα και ολοι οι αλλοι να παν να γαμηθουν"
και μετα μας φταινε τα σχολεια
ο κλασικος ευθηνοφοβος Ελληνας
παντα οι αλλοι φταινε
Μπράβο...και να μην μπαίνεις στα φόρουμ την Μ.Παρασκευή για να βγάλεις τα κόμπλεξ σου απέναντι στα "Πιστεύω" μιας πολύ μεγάλης μερίδας κόσμου!Υπάρχουν κι άλλες μέρες... :grin:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Μπράβο...και να μην μπαίνεις στα φόρουμ την Μ.Παρασκευή για να βγάλεις τα κόμπλεξ σου απέναντι στα "Πιστεύω" μιας πολύ μεγάλης μερίδας κόσμου!Υπάρχουν κι άλλες μέρες... :grin:
Συζήτηση για επίκαιρα θέματα γίνεται όπως το βλέπω εγώ.
Να θυμίσω τι γίνεται στο φόρουμ την ημέρα της γυναίκας για παράδειγμα;
Πολύ εύθικτοι μου φαίνονται ξαφνικά ορισμένοι...  :think:

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Ωραία σύγκριση...αν δεν μπορείς να καταλάβεις άστο...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Άκου να δεις. Καταρχήν οι κανόνες του φόρουμ λένε να σέβεσαι ομάδες κλπ. Συνήθως αυτοί που δε βγάζουν μίσος και κακία είναι οι πλέον απελευθερωμένοι. Οι υπόλοιποι είναι δέσμιοι άλλων ιδεοληψιών, χειρότερων από αυτές που καταδικάζουν ( γενικώς)

Στο φόρουμ πχ δε μπορείς να πεις κάποια τρανσέξουαλ άντρα, ή κάποια τραβεστί, παρόλο που μπορεί να έχει ένα παλαμάρι νααα! Όμως αν γράψεις κάτι τέτοιο είναι προσβλητικό. Θέλει να πιστεύει ότι είναι γυναίκα. Επομένως γίνεται σεβαστό ( και καλώς. Δε πειράζει κάποιον, ας πιστεύει ότι θέλει).

Το ίδιο ισχύει και με όποιον θέλει να πιστεύει οπουδήποτε αλλού. Άλλο πράμα να κάνεις κριτική στην Εκκλησία ως θεσμό, ως ΝΠΔΔ και άλλο να ειρωνεύεσαι και να λοιδωρείς τα πιστεύω του. Και εγώ άμα πάω σε μια μουσουλμανική χώρα θα σεβαστώ τα έθιμά τους, ενδεχομένως να τηρήσω και τα έθιμα το ραμαζάνι ή αν πάω στην Ινδία ποτέ δε θα πειράξω αγελάδα κλπ. Δε θα κοροιδέψω πάντως. Μπορεί κάτι να μη μας αρέσει αλλά το στυλάκι " έλα μωρά, παραμύθια, μαλακίες κλπ" προσβάλλει αυτούς που πιστεύουν ( στο κάτω κάτω μπορεί κανείς να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι τα πράγματα είναι όπως τα λένε οι μη πιστεύοντες, ή η πιστεύοντες? ) πίστευε λοιπόν ότι θες, κάνε ότι θες και άσε τον άλλο στην ησυχία του. Δεν είναι δα και μεγάλη καταπίεση αν μια φορά το χρόνο υπάρχει μια ατονία γενικά ή χτυπάνε οι καμπάνες. Ωραία. Και σε άλλες χώρες άμα πας χωρίς τσαντόρ, θα σε σφάξουν. Δε λέω ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση, αλλά μη μας πιάνει και υστερία πια...

komodino001

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1

Χρονια πολλα κ καλα σε ολους...
Να πω κ γω τη γνωμη μου:
Αν η  εκκλησια η μαλλον οι διοικουντες της, εκανε αυτο που πρεπει δηλ. να βοηθαει αυτους που χρειαζονται βοηθεια,κλπ...
τα γνωστα θα ειχε πολυ περισσοτερους 'φιλους-οπαδους'.
Δεν μπορω με τιποτα να κατανοησω ΓΙΑΤΙ η εκκλησια δε κανει καποια κινηση τετοια...???????
Αφου εχει τεραστια εσοδα.......ΓΙΑΤΙ δε κανει κατι???

komodino001

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Άκου να δεις. Καταρχήν οι κανόνες του φόρουμ λένε να σέβεσαι ομάδες κλπ. Συνήθως αυτοί που δε βγάζουν μίσος και κακία είναι οι πλέον απελευθερωμένοι. Οι υπόλοιποι είναι δέσμιοι άλλων ιδεοληψιών, χειρότερων από αυτές που καταδικάζουν ( γενικώς)

Στο φόρουμ πχ δε μπορείς να πεις κάποια τρανσέξουαλ άντρα, ή κάποια τραβεστί, παρόλο που μπορεί να έχει ένα παλαμάρι νααα! Όμως αν γράψεις κάτι τέτοιο είναι προσβλητικό. Θέλει να πιστεύει ότι είναι γυναίκα. Επομένως γίνεται σεβαστό ( και καλώς. Δε πειράζει κάποιον, ας πιστεύει ότι θέλει).

Το ίδιο ισχύει και με όποιον θέλει να πιστεύει οπουδήποτε αλλού. Άλλο πράμα να κάνεις κριτική στην Εκκλησία ως θεσμό, ως ΝΠΔΔ και άλλο να ειρωνεύεσαι και να λοιδωρείς τα πιστεύω του. Και εγώ άμα πάω σε μια μουσουλμανική χώρα θα σεβαστώ τα έθιμά τους, ενδεχομένως να τηρήσω και τα έθιμα το ραμαζάνι ή αν πάω στην Ινδία ποτέ δε θα πειράξω αγελάδα κλπ. Δε θα κοροιδέψω πάντως. Μπορεί κάτι να μη μας αρέσει αλλά το στυλάκι " έλα μωρά, παραμύθια, μαλακίες κλπ" προσβάλλει αυτούς που πιστεύουν ( στο κάτω κάτω μπορεί κανείς να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι τα πράγματα είναι όπως τα λένε οι μη πιστεύοντες, ή η πιστεύοντες? ) πίστευε λοιπόν ότι θες, κάνε ότι θες και άσε τον άλλο στην ησυχία του. Δεν είναι δα και μεγάλη καταπίεση αν μια φορά το χρόνο υπάρχει μια ατονία γενικά ή χτυπάνε οι καμπάνες. Ωραία. Και σε άλλες χώρες άμα πας χωρίς τσαντόρ, θα σε σφάξουν. Δε λέω ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση, αλλά μη μας πιάνει και υστερία πια...

Τελικα ποιος τη χεζει την εκκλησια και τους παπαδες?????
Αν περιμενει καποιος βοηθεια απο εκει ειναι χαμενος.
Μαμουνται οι παπαδες...αντε συγχυστηκα κ εχω δουλεια..
για να πληρωσουμε τους παπαδες (γαμω το κερατο μου) κ τους δημ. υπαλληλους....
ΑΥΤΑ..

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Να πω κ γω τη γνωμη μου:
Αν η  εκκλησια η μαλλον οι διοικουντες της, εκανε αυτο που πρεπει δηλ. να βοηθαει αυτους που χρειαζονται βοηθεια,κλπ...
Δεν μπορω με τιποτα να κατανοησω ΓΙΑΤΙ η εκκλησια δε κανει καποια κινηση τετοια...???????
Συμφωνώ απόλυτα!
Στην Εκκλησία εμπλέκονται άνθρωποι και όπου εμπλέκονται άνθρωποι ( και ειδικά Έλληνες ) υπάρχει και ΛΑΜΟΓΙΑ!Δεν μου κάνει πλέον καμμία εντύπωση το γεγονός ότι οι πιο πολλοί τραγόπαπες κυκλοφορούν με Μερτσέντες και 4Χ4 όπως και τα διάφορα Βατοπέδια...

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Να πω κ γω τη γνωμη μου:
φιλε σε πολλες περιπτωσεις η εκκλησια παραγει εργο και ειναι αθορυβο.και θα σου πω ενα παραδειγμα.στην πολη μου εχει συσσητιο καθε μερα απο την εκκλησια 150 ανθρωποι τρωνε εκει καθημερινα,και αλλες 100 μεριδες περιπου τις μοιραζουν ανθρωποι της εκκλησιας κατ΄οικον σε ανημπορους ανθρωπους.συνολο 250 ατομα τρωνε καθημερινα δωρεαν.υπαρχουν παρα πολλα σε ολη την ελλαδα τετοια.αλλα τι να κανουν να βγουν στις ειδησεις και να το λενε?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Πολύ σωστά όλα αυτά φυσικά. Βέβαια σε άλλα έθνη η Εκκλησία είναι πιο αποκομμένη από αυτά. Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία είναι πιο κεντρικά οργανωμένη, δεν υπάρχουν οι εκάστοτε αυτοκέφαλες εθνικές εκκλησίες. Αντίθετα οι ορθόδοξες είναι πιο αποκεντρωμένες, κάθε έθνος έχει τη δικιά του. Δε λέω ότι τα πράματα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, απλά μια άγαρμπη αντικληρικαλιστική πολιτική δε θα έχει και τις καλύτερες των συνεπειών.

Αλλά είναι και κάτι άλλο. Δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η εκκλησιαστική περιουσία αν εκποιηθεί, θα γίνει η διαχείρισή της με τον καλύτερο τρόπο. Πολύ φοβάμαι ότι όλα αυτά τα λένε διάφορα κοράκια που έχουν σκάσει να τρώνε και παρόλα αυτά θέλουν να φάνε και άλλο. Άς φτιαχτεί πρώτα το κράτος με σωστούς θεσμούς και μετά διαμοιράζεται η εκκλησιαστική περιουσία ( όντως είναι μεσαιωνικό κατάλοιπο αυτό, η Αγγλία το 1500 κάτι με τον Ερρίκο τον Η έκλεισε τα μοναστήρια και πήρε τις περιουσίες τους - βέβαια στα πλαίσια μιας αντιπαράθεσης με τη Ρώμη- έχετε σίγουρα προσέξει ότι δεν υπάρχουν μοναστήρια στην Αγγλία ούτε το αγγλικανικό δόγμα τα αποδέχεται). Η διδασκαλία του Χριστού φυσικά εννοείται ότι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με περιουσίες κλπ κλπ. ( και αυτό λέγεται σαφώς, αλλά ουτως η άλλως για μια διδασκαλία υπερβατολογική τι νόημα έχει η επικέντρωση στη συσσώρεση τώρα? Και όμως όπως λέει ο Βέμπερ ο καθόλα πρακτικός και επίγειος καπιταλισμός ξεπήδησε ως θρησκευτική πρακτική με σωτηριολογική προοπτική!)

καλά και άγια όσα λες..
1.
δεν τα έχω με τον χριστιανισμό.
2.
δεν τα έχω με τους πιστούς.

τα έχω
1.
με τους θρησκόληπτους.
2.
με τους ηλίθιους.

και συνήθως οι παραπάνω ομάδες καταπιέζουν τους απελευθερωμένους.
ενίοτε τους στέλνουν και στην πυρά, σε λιθοβολισμό, στη φυλακή, στην ανυποληψία, στον αποκλεισμό, μόνο και μόνο γιατί είναι διαφορετικοί και όχι γιατί πολέμησαν ουδέποτε άλλων τα πιστεύω....

Είναι πραγματικά απορίας άξιον ότι άνθρωποι που υπέφεραν ή μαρτύρησαν από άλλες ομάδες το μόνο που απλά ήθελαν ήταν να τους αφήσουν στην ησυχία τους.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
καλά και άγια όσα λες..
1.
δεν τα έχω με τον χριστιανισμό.
2.
δεν τα έχω με τους πιστούς.

τα έχω
1.
με τους θρησκόληπτους.
2.
με τους ηλίθιους.

και συνήθως οι παραπάνω ομάδες καταπιέζουν τους απελευθερωμένους.
ενίοτε τους στέλνουν και στην πυρά, σε λιθοβολισμό, στη φυλακή, στην ανυποληψία, στον αποκλεισμό, μόνο και μόνο γιατί είναι διαφορετικοί και όχι γιατί πολέμησαν ουδέποτε άλλων τα πιστεύω....

Είναι πραγματικά απορίας άξιον ότι άνθρωποι που υπέφεραν ή μαρτύρησαν από άλλες ομάδες το μόνο που απλά ήθελαν ήταν να τους αφήσουν στην ησυχία τους.

Aκριβώς. Να λέμε όμως ευτυχώς που στην Ελλάδα σήμερα δε τα έχουμε αυτά σε γενικές γραμμές, ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ που έφεραν και τη Δυτική Ευρώπη στο σημείο αυτό.
Μπορεί φυσικά να καταλάβει κανείς τι σημαίνουν αυτά αν τύχει να βρεθεί όχι στην "επικρατούσα" πλευρά αλλά στους άλλους τους "διαφορετικούς"...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Aκριβώς. Να λέμε όμως ευτυχώς που στην Ελλάδα σήμερα δε τα έχουμε αυτά σε γενικές γραμμές, ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ που έφεραν και τη Δυτική Ευρώπη στο σημείο αυτό.
Μπορεί φυσικά να καταλάβει κανείς τι σημαίνουν αυτά αν τύχει να βρεθεί όχι στην "επικρατούσα" πλευρά αλλά στους άλλους τους "διαφορετικούς"...

κοίτα......
το να κάνει μια κοινωνική ομάδα ολόκληρη πολιτική και εθνική εκστρατεία με πολλά εκατομμύρια πεταμένα (όταν κόσμος και κοσμάκης πεινάει) γιατί δεν αναγράφεται υποχρεωτικά το θρήσκευμα στις πολιτικές ταυτότητες του κράτους αυτό δεν απέχει και πολύ από το μεσαίωνα.......

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
κοίτα......
το να κάνει μια κοινωνική ομάδα ολόκληρη πολιτική και εθνική εκστρατεία με πολλά εκατομμύρια πεταμένα (όταν κόσμος και κοσμάκης πεινάει) γιατί δεν αναγράφεται υποχρεωτικά το θρήσκευμα στις πολιτικές ταυτότητες του κράτους αυτό δεν απέχει και πολύ από το μεσαίωνα.......
Όπως επίσης και να κάνει ντου σε κινηματογράφους κραδαίνοντας σταυρούς.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Δεν είναι δα και μεγάλη καταπίεση αν μια φορά το χρόνο υπάρχει μια ατονία γενικά ή χτυπάνε οι καμπάνες. Ωραία. Και σε άλλες χώρες άμα πας χωρίς τσαντόρ, θα σε σφάξουν. Δε λέω ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση, αλλά μη μας πιάνει και υστερία πια...
Εντάξει, συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.
Ίσως να μη διάβασα καλά το θρεντ εγώ, γιατί δεν είδα κανέναν να βρίζει κάποιον επειδή είναι χριστιανός. Είδα πολλούς να κατηγορούν τους παπάδες και μάλιστα όχι για το θρησκευτικό ρόλο τους, αλλά για συγκεκριμένα πράγματα που γενικά θεωρούνται κατακριτέα από όλους. Μπορεί εγώ να κατάλαβα λάθος το πνεύμα του θρεντ, ξαναλέω.
Όσο για τις καμπάνες και τα θρησκευτικά ήθη και έθιμα, δεν είδα κανέναν να παραπονιέται γι' αυτό, είδα πολλούς να λένε ότι δε θέλουν να ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ γι'αυτά.
Και υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Τέλος πάντων, έχω την εντύπωση ότι η συζήτηση εδώ δεν είναι θρησκευτική αλλά κοινωνική και πολιτική, ότι αυτές τις πλευρές της εκκλησίας αφορά. Ας μην μπερδεύουμε το ένα με το άλλο, άλλο η θρησκεία και άλλο η Εκκλησία ΑΕ.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ε καλά αυτό είναι βλαχιά και γραφικότητα!!!

ψάξε στον γούγλη το βίντεο με την ομιλία του μακαριστού στη Σαλονίκη για τις ταυτότητες.
Αφού το δεις και το παρακολουθήσεις δώσε μου και ένα χαρακτηρισμό που να διαφέρει από αυτά που βλέπουμε στις ταινίες με τις δημόσιες εκτελέσεις στην Ευρώπη του Μεσαίωνα....

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ψάξε στον γούγλη το βίντεο με την ομιλία του μακαριστού στη Σαλονίκη για τις ταυτότητες.
Αφού το δεις και το παρακολουθήσεις δώσε μου και ένα χαρακτηρισμό που να διαφέρει από αυτά που βλέπουμε στις ταινίες με τις δημόσιες εκτελέσεις στην Ευρώπη του Μεσαίωνα....

ε ντάξει! δεν έχουμε και εκτελέσεις εδώ!

ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ! ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ! ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!!  :rockon: :rockon: :rockon: :2funny: :2funny: :2funny:

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166

ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ! ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ! ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!!   :rockon: :rockon: :rockon: :2funny: :2funny: :2funny:
:2funny:
Ξεβρακώσου κι'άλλο τέκνον μου.
Χρόνια πολλά παρεπιπτόντως

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16

ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ! ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ! ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!!   :rockon: :rockon: :rockon: :2funny: :2funny: :2funny:
ζητω το ρασο.ρασο ενωμενο ποτε νικημενο.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Έτσι ρε! Να γίνουμε Ιραν! Βυζάντιο! Φυλακή και εξορά στα μουνόπανα! Ιερά Εξέταση ρεεε!!!! Έτσι να γοσυτάρουμε!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom