Νέα

Γροθιά στο στομάχι της εκκλησίας!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Φονιας
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 351
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν αμφισβήτησα τα λεγόμενα, απλά ήθελα να μάθω σε τι ακριβώς "ενοχλεί" η Εκκλησία. Οι απαντήσεις σου είναι σαφείς και τεμκηριωμένες και σεβαστές.

Και κατά τη δική μου γνώμη η πίστη, η θρησκεία είναι ιδιωτική υπόθεση και δε πρέπει ουδόλως να συμπλέκεται με το όποιο "καθεστώς". Άλλωστε είναι αντίθετο και στο ίδιο το πνεύμα της χριστιανικής διδασκαλίας.

Αν τα λέω αυτά πάντως δε τα λέω με αμφισβήτηση αλλά περισσότερο ως "πρόκληση" στον άλλο να πει την άποψή του  ;)

η σχέση που έχει ο Ιησούς με τη σημερινή δομή της εκκλησίας, είναι η σχέση που έχει ο απλός γαύρος οπαδός του Περάματος με τον Κόκκαλη.....

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Το θέμα του εξαναγκασμού δε νομίζω ότι είναι πολύ απλό. Ναι μεν, κανείς δε σου βάζει μαχαίρι στο λαιμό να πας στην εκκλησία, όμως από την άλλη σκεφτείτε ότι εφόσον τα θρησκευτικά διδάσκονται σε ΟΛΕΣ τις τάξεις του σχολείου, μπαίνει στα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία η ιδέα ότι αν δεν είναι καλοί χριστιανοί, αν δεν ακολουθούν αυτά που είπε ο χριστούλης, θα καούν στην κόλαση.
Η απειλή της τιμωρίας πολλές φορές είναι πολύ πιο ισχυρό όργανο εξαναγκασμού από τα χειροπιαστά "εργαλεία".

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
O καταναγκασμός μπορεί απλά να είναι και η σιωπηρή συμφεροντολογική αποδοχή του βολέματος.

κοινώς είσαι παπάς;
δε σε χάλασε που στο σχολείο είναι υποχρεωτικά τα θρησκευτικά.
δε σε χάλασε που στο δικαστήριο ορκίζεσαι στο ευαγγέλιο.
δε σε χάλασε που η Κυβέρνηση ορκίζεται απ τον Αρχιεπίσκοπο.
δε σε χάλασε που σε όποια Δημόσια υπηρεσία και να πας έχει παντού την εικόνα της Παναγίας και του Χριστού.
δε σε χάλασε που δεν πληρώνει το μαγαζί σου φόρους.

κοινώς η επιχειρηματολογία "κανένας παπάς δεν ανάγκασε κάποιον να πάει εκκλησία" είναι αντίστοιχης ισχύος με το "δε σε ανάγκασε κανένανας για γίνεις ΑΕΚτζής." Απλά για να δεις άσπρη μέρα πρέπει να γίνεις γαύρος.
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
εσυ τα βλεπεις ολα απλα.ειναι επισημη θρισκεια τις ελλαδος ειτε σου αρσει ειτε οχι.πανε στους φιλους σου τους τουρκους και πες τους να μην εχουν τον κεμαλ παντου.θα σου κοψουνε το κολο.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν αμφισβήτησα τα λεγόμενα, απλά ήθελα να μάθω σε τι ακριβώς "ενοχλεί" η Εκκλησία. Οι απαντήσεις σου είναι σαφείς και τεμκηριωμένες και σεβαστές.

Και κατά τη δική μου γνώμη η πίστη, η θρησκεία είναι ιδιωτική υπόθεση και δε πρέπει ουδόλως να συμπλέκεται με το όποιο "καθεστώς". Άλλωστε είναι αντίθετο και στο ίδιο το πνεύμα της χριστιανικής διδασκαλίας.

Αν τα λέω αυτά πάντως δε τα λέω με αμφισβήτηση αλλά περισσότερο ως "πρόκληση" στον άλλο να πει την άποψή του  ;)

Μα φίλε μου, δεν τίθεται θέμα "αμφισβήτησης" για αυτά που λέω.
Εγώ λέω γεγονότα. Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ότι το αεροπλάνο πληρώθηκλε από το Δημόσιο, όπως είναι γεγονός και το ότι οι κληρικοί μισθοδοτούνται από τό ίδιο.
Όταν κάποιος αναφέρει (πανδήλως γνωστά) γεγονότα, τι να αμφισβητήσεις?

Και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι (πρέπει να) είναι "ιδιωτική υπόθεση".
Αλλά αν πρέπει να είναι έτσι, τι νόημα έχει η ύπαρξη τελετών, παράτων, στολισμών, περιουσίας, και ΟΙΝΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ από έναν οργανισμό" που επί 2.000 χρόνια συσσωρεύει πλούτο?

Δέχομαι οποιαδήποτε πρόκληση, και είμαι πρόθυμος να απαντήσω σε ό,τι ερωτηθώ.

Τώρα όμως πάω για ύπνο.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
η σχέση που έχει ο Ιησούς με τη σημερινή δομή της εκκλησίας, είναι η σχέση που έχει ο απλός γαύρος οπαδός του Περάματος με τον Κόκκαλη.....
μην ξεχνας οτι και εσυ ενας τετοιος οπαδος εισαι καποιας ομαδας.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Το θέμα του εξαναγκασμού δε νομίζω ότι είναι πολύ απλό. Ναι μεν, κανείς δε σου βάζει μαχαίρι στο λαιμό να πας στην εκκλησία, όμως από την άλλη σκεφτείτε ότι εφόσον τα θρησκευτικά διδάσκονται σε ΟΛΕΣ τις τάξεις του σχολείου, μπαίνει στα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία η ιδέα ότι αν δεν είναι καλοί χριστιανοί, αν δεν ακολουθούν αυτά που είπε ο χριστούλης, θα καούν στην κόλαση.
Η απειλή της τιμωρίας πολλές φορές είναι πολύ πιο ισχυρό όργανο εξαναγκασμού από τα χειροπιαστά "εργαλεία".
ΟΕΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

κοινώς είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει ο εθισμός σε κάτι από μικρή ηλικία...
Οποιος έχει δει σε ντοκυμαντερ την άποψη που είχαν για τον κόσμο τα παιδιά του Αυστριακου ανώμαλου που ήταν κλεισμένα χρόνια ολόκληρα στο υπόγειο μπουντρούμι καταλαβαίνει τη διαφορά.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
εσυ τα βλεπεις ολα απλα.ειναι επισημη θρισκεια τις ελλαδος ειτε σου αρσει ειτε οχι.πανε στους φιλους σου τους τουρκους και πες τους να μην εχουν τον κεμαλ παντου.θα σου κοψουνε το κολο.

πολιτική παρακολουθείς;
δες τι γίνεται στην Τουρκία με τους Κεμαλιστές και μάθε να κάνεις διάλογο με επιχειρήματα και όχι ημιμάθειες.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μα φίλε μου, δεν τίθεται θέμα "αμφισβήτησης" για αυτά που λέω.
Εγώ λέω γεγονότα. Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ότι το αεροπλάνο πληρώθηκλε από το Δημόσιο, όπως είναι γεγονός και το ότι οι κληρικοί μισθοδοτούνται από τό ίδιο.
Όταν κάποιος αναφέρει (πανδήλως γνωστά) γεγονότα, τι να αμφισβητήσεις?

Και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι (πρέπει να) είναι "ιδιωτική υπόθεση".
Αλλά αν πρέπει να είναι έτσι, τι νόημα έχει η ύπαρξη τελετών, παράτων, στολισμών, περιουσίας, και ΟΙΝΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ από έναν οργανισμό" που επί 2.000 χρόνια συσσωρεύει πλούτο?

Δέχομαι οποιαδήποτε πρόκληση, και είμαι πρόθυμος να απαντήσω σε ό,τι ερωτηθώ.

Τώρα όμως πάω για ύπνο.

Μισθοδοτούνται επειδή η Εκκλησία είχε δόσει μέρος της περιουσίας της στο κράτος. Καλώς ή κακώς η Εκκλησία έχει κάποια περιουσία ( αν και ο Χριστός άλλα είχε πει).
Και υπάρχει πολύ πριν το ελληνικό κράτος. Έχει 10πλάσια διάρκεια ζωής!
Όταν είπα για αμφησβήητη δεν εννοούσα επί του αν γίνεται ή όχι το γεγονός. Αλλά αν δικαιολογείται να γίνεται ή αμφησβητείται η σκοπιμότητά του. Ότι γίνεται, γίνεται, δε το συζητάω , αλίμονο!

Όσο για τα θρησκευτικά καταργήθηκαν ως υποχρεωτικό μάθημα από τα σχολεία.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Αρκανς στην Τουρκία από το επίσημο κράτος κάθε άλλο παρά συμπαθής είναι η μουσουλμανική θρησκεία. Βέβαια εκεί έχουν κάνει θεό τον Κεμάλ... Δεν είναι και καλύτερο αυτό...

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
πολιτική παρακολουθείς;
δες τι γίνεται στην Τουρκία με τους Κεμαλιστές και μάθε να κάνεις διάλογο με επιχειρήματα και όχι ημιμάθειες.
ναι καλα για τα ματια του κοσμου γιατι θελουν να μπουνε στην ευρωπη.το γαμηση που ριχνουν στο κοσμο ομως δεν το λεει κανενας.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μισθοδοτούνται επειδή η Εκκλησία είχε δόσει μέρος της περιουσίας της στο κράτος. Καλώς ή κακώς η Εκκλησία έχει κάποια περιουσία ( αν και ο Χριστός άλλα είχε πει).

δλδ ότι έχει μεγαλύτερη διάρκεια πρέπει να έχει και μεγαλύτερη αξία και περιουσία;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
δλδ ότι έχει μεγαλύτερη διάρκεια πρέπει να έχει και μεγαλύτερη αξία και περιουσία;

Όχι. Απλά σημαίνει ότι τα είχε. Δε τα έκλεψε από κανένα ελληνικό κράτος. Από που και ως που το ελληνικό κράτος έχει μετά αξιώσεις στην περιουσία της ?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ναι καλα για τα ματια του κοσμου γιατι θελουν να μπουνε στην ευρωπη.το γαμηση που ριχνουν στο κοσμο ομως δεν το λεει κανενας.

το γαμήσι το έχουν σύστημα...
και στον κόσμο και στους Ελληνες και σε όποιον κουνάει τον κώλο του......
δεν είναι κακό...
όπως είπες και πριν είτε μ αρέσει είτε όχι ο ορθόσοξος χριστιανισμός είναι η επίσημη θρησκεία του Ελληνικού κράτους...

κατά το σκεπτικό σου λοιπόν, είτε σ αρέσει είτε όχι ο Τούρκος είναι ο γαμιάς της περιοχής πέριξ της Ελλάδος.....

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Αρκανς στην Τουρκία από το επίσημο κράτος κάθε άλλο παρά συμπαθής είναι η μουσουλμανική θρησκεία. Βέβαια εκεί έχουν κάνει θεό τον Κεμάλ... Δεν είναι και καλύτερο αυτό...
φιλε μου αυτο ειπα.υπαρχει καποιο μερος που να μην εχει κορνιζες του κεμαλ?πουθενα.και μην βλεπετε και καλα την κωνσταντινουπολη.φιλος που εχει ταξιδεψει πιο μεσα στην τουρκια μου εχει οτι εχει ανθρωπους που ειναι σε κατασταση εντελως οπισθοδρομικη,δεν ξερουν καν τι γινετε στο κοσμο,ο τουρκικος στρατος τους κυβερναει,ουτε εφημεριδες πανε στα χωρια τους.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

Το ξέρω για τη μισθοδοσία.
Μέχρι πότε θα κράτησει αυτό?
Ακόμα δεν αποληρώθηκε η περιουσία που πήρε το κράτος? (και που στο φινέλε για να τη δώσει στους ακτήμονες πρόσφυγες του 1923 την πήρε).

Εγώ δε μίλησα για τα "θρησκευτικά".  Τα "θρησκευτικά" ως μάθημα καλώς να υπάρχουν.  Αλλά να μιλάνε για θρησκείες, όχι για το ευαγγέλιο της επικρατούσης.  Μίλησα για ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ.  Στον Άγιο Διονύσιο, Σκουφά (μεταξύ Λυκαβητού και Δημοκρίτου).  Εκεί μας πήγαιναν.  Κάθε 15 μέρες.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Όχι. Απλά σημαίνει ότι τα είχε. Δε τα έκλεψε από κανένα ελληνικό κράτος. Από που και ως που το ελληνικό κράτος έχει μετά αξιώσεις στην περιουσία της ?
πριν το Ελληνικό κράτος ποιός τα κατείχε;
από ποιόν τα πήρε;
Από όσο θυμάμαι της παραχωρήθηκαν από την Οθωμανική αυτοκρατορία.......

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Όταν είπα για αμφησβήητη δεν εννοούσα επί του αν γίνεται ή όχι το γεγονός. Αλλά αν δικαιολογείται να γίνεται ή αμφησβητείται η σκοπιμότητά του. Ότι γίνεται, γίνεται, δε το συζητάω , αλίμονο!

Δεν ήξερα ότι τα θρησκευτικά καταργήθηκαν (πάλι καλά)  :cheesy:

Όμως δεν είναι επαρκές επιχείρημα ότι εγώ που δεν είμαι χριστιανή δε γουστάρω να πληρώνω το μισθό των παπάδων; Το ότι είναι επίσημη θρησκεία δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια για λόγους σεβασμού προς όλους τους πολίτες, νομίζω.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
το γαμήσι το έχουν σύστημα...
και στον κόσμο και στους Ελληνες και σε όποιον κουνάει τον κώλο του......
δεν είναι κακό...
όπως είπες και πριν είτε μ αρέσει είτε όχι ο ορθόσοξος χριστιανισμός είναι η επίσημη θρησκεία του Ελληνικού κράτους...

κατά το σκεπτικό σου λοιπόν, είτε σ αρέσει είτε όχι ο Τούρκος είναι ο γαμιάς της περιοχής πέριξ της Ελλάδος.....
η γνωμη η δικια μου ειναι οτι οι τουρκοι μας κλανουν τα αρχιδια εμας τους ελληνες.απλως ειναι οι πολιτικοι μας μαλακες και μπινεδες.οι τουρκοι αμα ηταν μαγκες θα μας την ειχανε κανει μεχρι τωρα,αλλα ξερουν το ψοφο τους.

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
28
Πόντοι
66
Το θέμα του εξαναγκασμού δε νομίζω ότι είναι πολύ απλό. Ναι μεν, κανείς δε σου βάζει μαχαίρι στο λαιμό να πας στην εκκλησία, όμως από την άλλη σκεφτείτε ότι [size=16pt]εφόσον τα θρησκευτικά διδάσκονται σε ΟΛΕΣ τις τάξεις του σχολείου, μπαίνει στα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία η ιδέα ότι αν δεν είναι καλοί χριστιανοί, αν δεν ακολουθούν αυτά που είπε ο χριστούλης, θα καούν στην κόλαση.[/size]

Εδώ είσαι αρκετά υπερβολική.
Τα θρησκευτικά θεωρούνται μάθημα χαµηλής σηµαντικότητας (πιστεύω πως πάντοτε ήταν) και από τους μαθητές και από τους καθηγητές. Επίσης, γίνεται λόγος για όλες τις θρησκείες και όχι μόνο για το Χριστιανισμό (με αναλογία 10-20% λοιπές θρησκείες - 80-90% Χριστιανισμός). Ακόμα είναι αρκετά τα παιδιά που παίρνουν απαλλαγή από το μάθημα για όλη τη χρονιά ενώ σε άλλα μαθήματα δε γίνεται αυτό. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι "η ιδέα ότι αν δεν είναι καλοί χριστιανοί, αν δεν ακολουθούν αυτά που είπε ο χριστούλης, θα καούν στην κόλαση" δύσκολα θα τη συναντήσεις σε κάποιο σχολείο σήμερα.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

Μα τι είναι η εκκλησία που είναι σε αντιπαράθεση με το Κράτος?  Αντίπαλος του κράτους?  Και κανείς δεν είπε ότι "τα έκλεψε".  Ίσως δεν είναι πάντα ηθικοί οι τρόποι απόκτησης, αλλά δεν είναι παράνομοι.
Καλά ως εδώ.
Απο κει και πέρα όμως, η απαλλαγή της εκκλήσίας από τους φόρους για τα εισοδήματά της, γιατί να υπάρχει?
Αυτό π.χ. είναι ΑΛΛΟ ΕΝΑ πράμα που με ενοχλεί.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom