Νέα

Γροθιά στο στομάχι της εκκλησίας!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Φονιας
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 351
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ypsolon

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Άσ' το...
Και μόνο ότι κόπτεται υπέρ Ιεχωβάδων (που μπροστά τους ο Άνθιμος είναι κάτι σε Βολταίρος από άποψη ανεκτικότητας), αναπαράγει τις γνωστές μαλακίες περί Βυζαντίου,  κλισέ του '50 και του ' 60  και αρχίσει τις συγκρίσεις με Αφγανιστάν, δείχνει ότι αν το τυπάκος δεν φυλάει "σκοπιά", μάλλον έτρωγε τρελή καταπίεση από την οικογενειά του μικρός και τώρα ξεσπά με ασυναρτησίες...
Δεν ισχύουν οι γνωστες ''μαλακιες'' περι Βυζαντιου δηλαδη; Για πες μας εσυ υποστηρικτη της εβραικης αιρεσης που κατεσtρεψε το αρχαιο ελληνικο πνευμα

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
με ενοχλει γενικα οτι το καθε πραγμα προσπαθει να το απομυθοποιηση και να το κανει απλο,αλλα παντα συμφωνα με την δικη του κριση.καταρχην ο ανθρωπος φαινετε απο πολλα πραγματα οτι ειχε μια καταπιεσμενη εφηβεια και ζωη η οποια ομως δεν αλλαξε απο αυτον αλλα απο τις καταστασεις.εχει πολλες ενοχες,ειναι γενικα μπερδεμενος,συγκρινει πολλες φορες ανομοια πραγματα μεταξυ τους.βρηκε μια λυση στην ζωη του να ασχοληθει με το ποδοσφαιρο οπως κανουν πολλοι αποτυχημενοι,και κατεληξε στο τελος να ειναι κριτης των παντων.τωρα το να λεει τη γνωμη του για οτιδηποτε συμβαινει,αυτο μπορει να το κανει ο καθενας μας,αλλα τη καθε μαλακια του που λεει,δεν μπορει να θελει να την περνουμε στα σοβαρα,οπως το τελευταιο του μανιφεστο για την εκκλησια.δεν ειμαι κανενας κολλημενος με τη θρησκεια,αλλα πρεπει να υπαρχουν και καποια ορια.εχουν αλλαξει οι εποχες απο το 60 εως σημερα,οι επαναστατημενοι τις γενιας του πανουτσο,μπορει να ειχαν τις ιδεες τους ολοι εκεινο το καιρο,οπως και αυτος αλλα σημερα δεν μετρανε.και οι πρωτοι που δεν μετρανε ειναι αυτος και ολοι οι ιδιοι με αυτον διοτι η καταληξη τους ηταν να βολευτουν σε μια θεση,διοτι ξερουν και οι ιδιοι οτι δεν μπορουν να προσφερουν εργο,σε αυτο το κοσμο,αλλα κανουν τους κριτες των παντων.
ΜΠΡΑΒΟ ρε μαγκα....
πρωτη φορα βλεπω καποιον να λεει τοσα πολλα αλλα τελικα να μην λεει τιποτα.....
συγχαρητηρια....πηγες πολυ καλα....!!!!!!!!

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ΜΠΡΑΒΟ ρε μαγκα....
πρωτη φορα βλεπω καποιον να λεει τοσα πολλα αλλα τελικα να μην λεει τιποτα.....
συγχαρητηρια....πηγες πολυ καλα....!!!!!!!!
τι δεν καταλαβε το φτωχο μυαλο σου? να σου το εξηγησω.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δεν ισχύουν οι γνωστες ''μαλακιες'' περι Βυζαντιου δηλαδη; Για πες μας εσυ υποστηρικτη της εβραικης αιρεσης που κατεσtρεψε το αρχαιο ελληνικο πνευμα

Όχι..Δεν ισχύουν.
Και αν κάτι σίγουρα δεν ισχύει είναι ότι  κατέχει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα όποιος τρέχει με χλαμύδες σε βουνά και λαγκάδια και μπερδεύουν το αρχαίο ελληνικό δωδεκάθεο με το νεοπαγανισμό...
Τα φιλιά μου στην Λίλιθ- εγώ προτιμώ την Ίσταρ...
Και όχι, δεν πιστεύω σε καμία εβραϊκή αίρεση- μόνο στον Κρομ!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
...το παπαδαριό ειναι η μεγαλύτερη κατάρα που έχει ενσκύψει στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους...

Γιατί ρε φίλε, ΠΡΙΝ από την κατάληψη της χώρας από τους Τούρκους δεν ήταν κατάρα?

Τι ήταν, ευλογία?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Γιατί ρε φίλε, ΠΡΙΝ από την κατάληψη της χώρας από τους Τούρκους δεν ήταν κατάρα?

Τι ήταν, ευλογία?

Γιατί όμως ?Φοβάμαι πως όταν κάνετε κριτική στην Εκκλησία δεν επιχειρηματολογείτε και δε το αιτολογείτε επαρκώς. Απλά βγάζετε την προσωπική σας προκατάληψη. Ωστόσο τίποτα δε τεκμηριώνει ότι η Εκκλησία κάνει κακό στην κοινωνία. Όποιος δε θέλει δεν ασχολείται δε πηγαίνει, και η φάση είναι "Δε σε ενοχλώ δε με ενοχλείς". Δε νομίζω κανένας παπάς να ανάγκασε κάποιον να πάει εκκλησία ε?

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Γιατί όμως ?Φοβάμαι πως όταν κάνετε κριτική στην Εκκλησία δεν επιχειρηματολογείτε και δε το αιτολογείτε επαρκώς. Απλά βγάζετε την προσωπική σας προκατάληψη. Ωστόσο τίποτα δε τεκμηριώνει ότι η Εκκλησία κάνει κακό στην κοινωνία. Όποιος δε θέλει δεν ασχολείται δε πηγαίνει, και η φάση είναι "Δε σε ενοχλώ δε με ενοχλείς". Δε νομίζω κανένας παπάς να ανάγκασε κάποιον να πάει εκκλησία ε?
πεστα ρε φιλε.αυτο ακριβως εννουσα πιο πανω.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ε ντάξει. Λένε για το Άγιο Φως που κάνει τόσα λεφτά να το μεταφέρεις. Οκ δε πιστεύεις αλλα τι να πω δε θα χρεωκοπήσει η χώρα για αυτό. Τόσα ταξίδια κάνουν τόσοι "επίσημοι" κάθε τρεις και λίγο. Από διάφορους δημόσιους φορείς. Σέρνουν ολόκληρη κουστωδία μαζί τους, πετάνε τζάμπα, τρων, πίνουν, κοιμούνται τόσες μέρες ξοδεύουν για προσωπικά τους έξοδα και τα περνάνε στα δημόσια έξοδα. Εκεί δε μας πειράζει?

Επίσης για το ότι έχει καταργηθεί σχεδόν το 8ωρο, για τις υπερκοστολογήσεις στα δημόσια έργα, για την εγκληματικότητα, για την αναξιοκρατία για το κυκλοφοριακό, για ότι μας ταλαιπωρεί τέλοσπάντων. ψάχνω να βρω που φταίει η Εκκλησία αλλά δε μπορώ να βρω...

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Ε ντάξει. Λένε για το Άγιο Φως που κάνει τόσα λεφτά να το μεταφέρεις. Οκ δε πιστεύεις αλλα τι να πω δε θα χρεωκοπήσει η χώρα για αυτό. Τόσα ταξίδια κάνουν τόσοι "επίσημοι" κάθε τρεις και λίγο. Από διάφορους δημόσιους φορείς. Σέρνουν ολόκληρη κουστωδία μαζί τους, πετάνε τζάμπα, τρων, πίνουν, κοιμούνται τόσες μέρες ξοδεύουν για προσωπικά τους έξοδα και τα περνάνε στα δημόσια έξοδα. Εκεί δε μας πειράζει?

Επίσης για το ότι έχει καταργηθεί σχεδόν το 8ωρο, για τις υπερκοστολογήσεις στα δημόσια έργα, για την εγκληματικότητα, για την αναξιοκρατία για το κυκλοφοριακό, για ότι μας ταλαιπωρεί τέλοσπάντων. ψάχνω να βρω που φταίει η Εκκλησία αλλά δε μπορώ να βρω...
ο ευριπιδης που εβγαζε γουστα στο παρισι και το λονδινο με τη γυναικα του με τα λεφτα του κρατους δεν τους πειραξε.στο αγιο φως τους επιασε η τσιγγουνια ολους.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ο ευριπιδης που εβγαζε γουστα στο παρισι και το λονδινο με τη γυναικα του με τα λεφτα του κρατους δεν τους πειραξε.στο αγιο φως τους επιασε η τσιγγουνια ολους.

Ενώ κάτι άλλοι τα ταξίδια και τις βίλες τις έχτισαν από τα πολλά χρόνια κοπιαστικής εργασίας...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

Συνάδελφε,

Κριτική μπορεί να κάνει ο καθένας και προς οποιονδήποτε.
Αν είχες διαβάσει τα μέχρι τώρα post μου στα οποία έχω εξηγήσει τι σημαίνουν για μένα οι έννοιες εκκλησία, θρησκεία, θεός, κλπ, είμαι σίγουρος ότι δε θα έλεγες ότι "δεν επιχειρηματολογώ". Είναι όμως πολλή δουλειά (θα πρέπει να ανατρέξεις σε post τριετίας), και κανείς δε σε υποχρεώνει να το κάνεις.
Ούτε όμως και μένα να τα ξαναγράφω.
Το αν ο θεσμός "εκκλησία" κάνει κακό ή όχι, είναι θέμα εκτίμησης (γιατί δεν υπάρχει μέτρο που να μπορεί να μετρήσει το κακό και το καλό στην περίπτωση), οπότε ο καθένας μας μπορεί να έχει τη δική του (εκτίμηση).
Η δικιά μου είναι ότι κάνει κακό.
Δε σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνείς.

Όσο για το "καταναγκαστικό" του πράματος, ας το πάρουμε με παραδείγματα:  Σου δίνω λοιπόν ένα, που λέει ότι όταν ήμουν παιδί, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο είχαμε "υποχρεωτικό εκκλησιασμό". Α, και "θεία μετάληψη".

Αν αυτό δεν είναι καταναγκασμός, τότε τι είναι καταναγκασμός?

Σε πολλά πράματα, όντως δε με ενοχλεί η ύπαρξη εκκλησίας.  Υπάρχουν όμως και μερικά που με ενοχλεί.  Μπορώ να τα αναφέρω?
Με ΕΝΟΧΛΕΙ π.χ. ότι εγώ πληρώνω από τους φόρους μου το αεροπλάνο που πάει στο Τελ Αβίβ να φέρει την "ιερή φλόγα".  Αυτό λέω.
Και ο Στυλιανίδης με ενοχλεί που πάει στο Παρίσι και του τα πληρώνω εγώ, και αυτό επίσης το λέω.
Υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο το ένα μπορώ να το λέω, ενώ το άλλο όχι?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν αμφισβήτησα τα λεγόμενα, απλά ήθελα να μάθω σε τι ακριβώς "ενοχλεί" η Εκκλησία. Οι απαντήσεις σου είναι σαφείς και τεμκηριωμένες και σεβαστές.

Και κατά τη δική μου γνώμη η πίστη, η θρησκεία είναι ιδιωτική υπόθεση και δε πρέπει ουδόλως να συμπλέκεται με το όποιο "καθεστώς". Άλλωστε είναι αντίθετο και στο ίδιο το πνεύμα της χριστιανικής διδασκαλίας.

Αν τα λέω αυτά πάντως δε τα λέω με αμφισβήτηση αλλά περισσότερο ως "πρόκληση" στον άλλο να πει την άποψή του  ;)

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ρε παιδια ολα σωστα και καλα αυτα που λετε.αλλα μην ξεχνατε οτι η ορθοδοξη εκκλησια ειναι και η επισημη θρησκεια του κρατους,και ειναι και λογικο να γινοντε καποια πραγματα,δεν ειναι ομως καταπιεστικη θρησκεια.οποιος θελει ακολουθη οποιος θελει οχι.σκεφτειτε χωρες που οταν  βγαινει ο χοτζας και ολοι γονατιζουν οπου και να βρισκοντε.καλυτερα ειναι?νομιζω πως δεν ειναι προβλημα το αγιο φως.αλλα ειναι τα προβληματα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δε νομίζω κανένας παπάς να ανάγκασε κάποιον να πάει εκκλησία ε?

O καταναγκασμός μπορεί απλά να είναι και η σιωπηρή συμφεροντολογική αποδοχή του βολέματος.

κοινώς είσαι παπάς;
δε σε χάλασε που στο σχολείο είναι υποχρεωτικά τα θρησκευτικά.
δε σε χάλασε που στο δικαστήριο ορκίζεσαι στο ευαγγέλιο.
δε σε χάλασε που η Κυβέρνηση ορκίζεται απ τον Αρχιεπίσκοπο.
δε σε χάλασε που σε όποια Δημόσια υπηρεσία και να πας έχει παντού την εικόνα της Παναγίας και του Χριστού.
δε σε χάλασε που δεν πληρώνει το μαγαζί σου φόρους.

κοινώς η επιχειρηματολογία "κανένας παπάς δεν ανάγκασε κάποιον να πάει εκκλησία" είναι αντίστοιχης ισχύος με το "δε σε ανάγκασε κανένανας για γίνεις ΑΕΚτζής." Απλά για να δεις άσπρη μέρα πρέπει να γίνεις γαύρος.
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom