Νέα

Γνώμες για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 668
  • Εμφανίσεις 42K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

papartouas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2013
Like
2
Πόντοι
1
Δεν έχω μεγάλη πείρα αλλά μάλλον έφταιγε το υγρό αναπλήρωσης, δύσκολο να βγάλει "πλαστικήλα" ο ατμοποιητής. Μήπως να δοκιμάσεις με άλλο υγρό πριν κάνει οτιδήποτε;

Να πούμε και το εξής.Καλό είναι ο ατμοποιητής να έχει γυάλινο περίβλημα.Διότι οι απλοί από πλαστικό ή πυρέξ θέλουν αλλαγή για λόγους υγιεινής το πολύ κάθε 2 μήνες

paixnidinaginete

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
1
Πόντοι
16
γενικα εχω παρατηρησει οτι θελει καθαρισμα οταν βαζεις λαδι κλπ κλπ

Εγω οταν το ανοιγω ακουμπαω τα παντα πανω σε χαρτοπετσετα για να ρουφηξει τα λαδια που εχουν πανω.

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Φίλε μου πάρε έναν απλό ατμοποιητή της aspire που να είναι με διπλή κάτω αντίσταση bdc και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Εγώ που είμαι ατμιστής των 6 περίπου ml την ημέρα και αλλάζω κεφαλή κάθε 2 βδομάδες περίπου

τους aspire έβαλα me μπαταρίες ego (πως το λενε anyway)

Δεν έχω μεγάλη πείρα αλλά μάλλον έφταιγε το υγρό αναπλήρωσης, δύσκολο να βγάλει "πλαστικήλα" ο ατμοποιητής. Μήπως να δοκιμάσεις με άλλο υγρό πριν κάνει οτιδήποτε;

λες να φταίει το υγρό.. (η αλήθεια είναι ότι πήρα μια άγνωστη μάρκα)
θα το δοκιμάσω και με τίποτα natura

papartouas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2013
Like
2
Πόντοι
1
Πόσα mah είναι η μπαταρία σου?Ξ'ερω ότι μπαίνουμε σε λεπτομέρειες αλλά υπάρχει λόγος που σε ρωτάω

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Να πούμε και το εξής.Καλό είναι ο ατμοποιητής να έχει γυάλινο περίβλημα.Διότι οι απλοί από πλαστικό ή πυρέξ θέλουν αλλαγή για λόγους υγιεινής το πολύ κάθε 2 μήνες

Διαφωνώ. Εμένα έχει μεταλλικό περίβλημα αλλά ούτως ή άλλως τον βάζω στο πλ. πιάτων όπως και τα επιστόμια. Μία φορά την εβδομάδα το επιστόμιο και μία φορά τον μήνα τον ατμοποιητή, ακόμα και τον διάφανο (μάλλον πυρέξ είναι) που πήρα. Οπότε δεν χρειάζεται αλλαγή, αρκεί το πλύσιμο. 

papartouas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2013
Like
2
Πόντοι
1
Σε ρώτησα για τον εξής λόγο.Αν η μπαταρία είναι λίγα mah δεν αποδίδει τα σωστά ρεύματα και έχεις θέμα και με τη γεύση και με το ντουμάνι.Επίσης είναι και το τι σύσταση υγρού χησιμοποιείς.Για μένα ένας καλός συνδυασμός είναι 70 vg και 30 pg.όπου vg προπυλενογλυκόλη και pg γλυκερίνη

papartouas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2013
Like
2
Πόντοι
1
Διαφωνώ. Εμένα έχει μεταλλικό περίβλημα αλλά ούτως ή άλλως τον βάζω στο πλ. πιάτων όπως και τα επιστόμια. Μία φορά την εβδομάδα το επιστόμιο και μία φορά τον μήνα τον ατμοποιητή, ακόμα και τον διάφανο (μάλλον πυρέξ είναι) που πήρα. Οπότε δεν χρειάζεται αλλαγή, αρκεί το πλύσιμο. 
Κάνεις λάθος φίλε μου.Ναι πολύ καλά κάνεις και τον πλένεις και έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι .Αλλά τα πλαστικά ή τα πυρέξ αλλοιώνονται από τα υγρά που χρησιμοποιούμε.Και από την νικοτίνη.Αν το ψάξεις θα δεις ότι παρόλο που με γυμνό μάτι δεν φαίνονται αλλοιώσεις αν το βάλεις σε μικροσκόπιο υπάρχουν και μάλιστα αρκετές.Αυτό λύνεται με γυάλινους ατμοποιητές.Γι αυτό είναι και ακριβότεροι

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Εμπειρικά θέματα καθαρισμού, μιλώντας μόνο για eGo/510 BDC, βάσει της συχνότητας:

- Συχνό καθάρισμα με χαρτομάντηλο στον ατμοποιητή, εκεί που ακουμπάει το επιστόμιο.
- Οπωσδήποτε σκούπισμα του ίδιου σημείου κάθε φορά που προσθέτουμε υγρό.
- Καθάρισμα με χαρτομάντηλο στην βάση του ατμοποιητή και στο πάνω μέρος της μπαταρίας.
- Καρφίτσα στις τρυπούλες του ατμοποιητές (αυτό το έμαθα απ' το service τους).

paixnidinaginete

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Εμπειρικά θέματα καθαρισμού, μιλώντας μόνο για eGo/510 BDC, βάσει της συχνότητας:

- Συχνό καθάρισμα με χαρτομάντηλο στον ατμοποιητή, εκεί που ακουμπάει το επιστόμιο.
- Οπωσδήποτε σκούπισμα του ίδιου σημείου κάθε φορά που προσθέτουμε υγρό.
- Καθάρισμα με χαρτομάντηλο στην βάση του ατμοποιητή και στο πάνω μέρος της μπαταρίας.
- Καρφίτσα στις τρυπούλες του ατμοποιητές (αυτό το έμαθα απ' το service τους).

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Κάνεις λάθος φίλε μου.Ναι πολύ καλά κάνεις και τον πλένεις και έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι .Αλλά τα πλαστικά ή τα πυρέξ αλλοιώνονται από τα υγρά που χρησιμοποιούμε.Και από την νικοτίνη.Αν το ψάξεις θα δεις ότι παρόλο που με γυμνό μάτι δεν φαίνονται αλλοιώσεις αν το βάλεις σε μικροσκόπιο υπάρχουν και μάλιστα αρκετές.Αυτό λύνεται με γυάλινους ατμοποιητές.Γι αυτό είναι και ακριβότεροι

Μπορεί να έχεις δίκιο, έχω όμως την εντύπωση ότι δεν ισχύει αυτό.

papartouas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2013
Like
2
Πόντοι
1
Ψάξτο λίγο και ίσως αλλάξεις γνώμη φίλε μου.Σημασία στην τελική για όλους μας είναι η σωστή χρήση.Π.χ το επιστόμιο κανονικά πρέπει να πλένεται κάθε μέρα και όχι μια φορά την εβδομάδα.Αν σκεφτείτε που το ακουμπάμε και το παρατάμε κάθε μέρα είναι αυτονόητο το γιατί

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Εγω εχω παρει εδω στο Βελγιο, μπαταρίες Dbon R, μεγαλύτερης διαρκειας και συμβατές με τη NOBACCO.μια μπαταρία ,μια μερα..Φυτίλι 2,4 καθε 15 μερες-δε με βολευει η καινουργια γενια ατμοποιητών..Καθαρισμα καθε φορα που το γεμίζω,με χαρτοπετσετα,και το ΓΥΑΛΙΝΟ ατμοποιητή και τη μπαταρία..Και ατμιζει σαν τσιμινιέρα,αυτή ειναι και η μεγαλύτερη απόλαυση,να βγαζει ατμό ντουμάνι!
Υγρα της NOBACCO,τα φερνω από Ελλάδα και της Dbon R με γευση fresh mint..Απόλαυση...

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Ψάξτο λίγο και ίσως αλλάξεις γνώμη φίλε μου.Σημασία στην τελική για όλους μας είναι η σωστή χρήση.Π.χ το επιστόμιο κανονικά πρέπει να πλένεται κάθε μέρα και όχι μια φορά την εβδομάδα.Αν σκεφτείτε που το ακουμπάμε και το παρατάμε κάθε μέρα είναι αυτονόητο το γιατί

Τελικά έχεις απόλυτο δίκιο, έκανα λάθος. Ρώτησα στο Ares Mares και μου είπαν αυτά ακριβώς που έγραψες.  :thumbsup:

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Για να δείτε για τι πόλεμο μιλάμε:  :headbang: :headbang: :headbang:

Μπορούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να μολύνουν υπολογιστές με ιούς;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια στις τάξεις των καπνιστών οι οποίοι αναζητούν μία λιγότερο βλαβερή εναλλακτική από τη «συμβατική» επιλογή του τσιγάρου.

Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την επίδραση που τελικά έχει στην ανθρώπινη υγεία, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι προβληματίζονται για το πώς η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να επηρεάζει την «υγεία» των...υπολογιστών.

Πολλά τσιγάρα φορτίζονται μέσω USB, είτε μέσω ειδικού καλωδίου είτε συνδεόμενα απευθείας με τον υπολογιστή μέσω USB port. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, στο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης Reddit αναρτήθηκε αναφορά ότι τουλάχιστον ένας χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου («vaper») έχει δει τις δυσμενείς συνέπειες του να φέρνει σε τόσο στενή επαφή έναν υπολογιστή με το συγκεκριμένο «εργαλείο».

Ειδικότερα, ο χρήστης (ο οποίος αναφέρει ότι υπάγεται στον χώρο του ΙΤ) γράφει ότι ένα στέλεχος μεγάλης εταιρείας είχε στον υπολογιστή του μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό (malware) η «πηγή» της οποίας δεν μπορούσε να διαπιστωθεί. Σύμφωνα με την ανάρτηση του «Jrockilla», το σύστημα είχε όλα τα απαραίτητα patches, antivirus, προστασία anti-malware κ.α. Μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες εντοπισμού της πηγής, άρχισαν να εξετάζονται άλλα ενδεχόμενα από τις γνωστές μεθόδους διείσδυσης malware, το στέλεχος ερωτήθηκε εάν πρόσφατα προέβη σε αλλαγές στη ζωή του. Η απάντηση ήταν «ναι, σταμάτησα το κάπνισμα πριν δύο εβδομάδες και άρχισα το ηλεκτρονικό τσιγάρο». Σύμφωνα με την ανάρτηση, αυτό ήταν το αίτιο, καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν μολυσμένο με malware, το οποίο μετέδωσε στον υπολογιστή.

Όπως ανέφερε στον Guardian ο Ρικ Φέργκιουσον, σύμβουλος ασφαλείας της Trend Micro, το ενδεχόμενο δεν είναι απίθανο, καθώς κακόβουλα λογισμικά γραμμής παραγωγής υπάρχουν εδώ και χρόνια, μολύνοντας συσκευές όπως πλαίσια ψηφιακών φωτογραφιών, MP3 players κ.α. Επίσης, έχει αρχίσει να αποτελεί λόγο προβληματισμού ένα είδος επίθεσης ονόματι «BadUSB», που έχει να κάνει με τον επαναπρογραμματισμό συσκευών USB σε επίπεδο hardware. Κατά την SRLabs, (Βερολίνο) πολλές συσκευές δεν έχουν προστασία απέναντι σε κάτι τέτοιο.

Αυτοί οι δύο παράγοντες σε συνδυασμό, σύμφωνα με τον Φέργκιουσον, αποτελούν πολύ ισχυρό επιχείρημα για την παύση της ελεύθερης χρήσης USB ports από επιχειρήσεις, ή τουλάχιστον τη λήψη μέτρων ώστε να χρησιμοποιούνται μόνο εγκεκριμένες συσκευές. Όσον αφορά στους καταναλωτές, είναι περισσότερο θέμα χρήσης ενημερωμένου λογισμικού προστασίας και προσοχής όσον αφορά στο ποιες συσκευές χρησιμοποιούνται.

Πηγή: huffingtonpost.gr

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
τυπε με ολη την διαδικασια που θελει το ηλεκτρονικο ατμισμα
να ααγοραζεις υγρο
να το φορτιζεις
να αγοραζεις κατι μαλακιες που καιγονται μεσα
να το πλενει
κτλ

αντι να πεθανεις απο καρκινο θα πεθανεις απο βαρεμαρα :grin:

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
λεμε οχι στα υποκαταστατα
επιμενουμε να φουμαρουμε πραγματικα τσιγαρα :rockon:

Dude007

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2014
Κριτικές
4
Like
21
Πόντοι
16

Ανακοινώθηκε έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της Ιαπωνίας σύμφωνα με την οποία τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να περιέχουν εως δέκα φορές μεγαλύτερες ποσότητες ορισμένων καρκινογόνων ουσιών σε σχέση με τα κανονικά τσιγάρα.

Λειτουργούν θερμαίνοντας ένα υγρό με γεύση, το οποίο συχνά περιέχει νικοτίνη, δημιουργώντας έναν ατμό που εισπνέεται.
Όμως οι ερευνητές που μελέτησαν  αυτά τα τσιγάρα, μετά από εντολή του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, βρήκαν στον ατμό αρκετών ηλεκτρονικών τσιγάρων μερικές καρκινογόνες ουσίες , όπως η φορμαλδευλδη, σε πολύ υψηλότερα επίπεδα  απ'ότι στον καπνό των συμβατικών τσιγάρων.

"Σε ένα είδος ηλεκτρονικού τσιγάρου η ερευνητική ομάδα βρήκε υπερδεκαπλάσιο επίπεδο καρκινογόνων ουσιών απ'ότι σε ένα κανονικό τσιγάρο",δήλωσε ο επικεφαλής της  ομάδας.

Όπως είπε, φαίνεται πως μεγαλύτερες ποσότητες φορμαλδευδης παράγονται όταν υπερθερμαίνεται το σύρμα που εξατμίζει το υγρό στο εσωτερικό του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Στο μεταξύ-και όσο μαίνεται η διαμάχη για τα υπέρ και τα κατά-οι καπνοβιομηχανίες εξαγοράζουν εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών τσιγάρων, ανησυχώντας μήπως μείνουν έξω  από μια παγκόσμια αγορά συνεχώς διευρυνόμενη που ήδη αγγίζει τα 3 δις δολλάρια.

(Πηγή: protothema.gr)

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Κριτικές
169
Like
20.417
Πόντοι
34.612
ηλεκτρονικα τσιγαρα κ μαλακιες