Νέα

Γνώμες για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 668
  • Εμφανίσεις 42K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pistolero

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2009
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
396
αυτα τα ξεχνας οταν εισαι καπνιστης. Γενικα το καπνισμα σε ωθει
σε αλλον τροπο ζωης ειτε το θες ειτε οχι.... καθιστικο.... μπαρακια συνεχεια
... εξω... παμε να κανουμε κανα τσιγαρακι και ετσι...ποτα κτλπ

απο τοτε που το εκοψα... αρχισα να παιζω μπαλα παλι και για μπασκετ πηγαινα το καλοκαιρι
ειναι αλλη φαση ρε να μην καπνιζεις... μια φορα ειχα περπατησει απο την Καραισκακη  πανω στο Γαλατσι
ως την ΦΥλης με τα ποδια... ΑΥτα οταν ημουν καπνιστης ειδικα στα τελευταια δεν μπορουσα ουτε κατα διανοια. 
Κοιτα γενικα περπαταω αρκετα,οπως και οταν καπνιζα.Τωρα βγαζω το ιδιο περπατημα πιο ευκολα.Αλλα τη διαφορα την ειδα στο 5 επι 5 επειδη εκανα αθλητισμο παλιοτερα και δεν πιστευα οτι ημουν τοσο χαλια απο φυσικη κατασταση.

Τρυποκάρυδος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Like
446
Πόντοι
166
Μια παπαρια και μιση ειναι. Ρουφας ρουφας και βγαζει ενα ντουμανι, σαν
images
  ενα πραμα :2funny:

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Like
30
Πόντοι
66
Παιχνίδια συμφερόντων πίσω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο

ίναι προφανές πως το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Οποιαδήποτε εκδοχή καπνίσματος. Είναι επίσης προφανές πως ο αποπροσανατολισμός και μάλιστα ο μεθοδευμένος από κύκλους συμφερόντων βλάπτει σοβαρά, βλάπτει πολύ σοβαρά τις κοινωνίες.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ξεκίνησε από το πουθενά και απρόκλητα μία προς το παρόν «χαμηλών τόνων» καμπάνια κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Με αφορμή την ετήσια συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος (του συμβατικού), ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος και ο γνωστός πνευμονολόγος, κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, εξαπέλυσαν μύδρους κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Αμέσως άρχισαν να κυκλοφορούν πληροφορίες περί απαγόρευσής του, περί επισήμων αποφάσεων των φορέων Υγείας κλπ.. Ταυτόχρονα συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί άρχισαν να «ανακατεύουν την τράπουλα» προφανώς στοχεύοντας στην οικειοποίηση μεριδίων της αγοράς. Είτε εκείνης της πώλησης των διαφόρων εκδοχών ηλεκτρονικών τσιγάρων είτε εκείνης της διαφήμισής του.
Κατ’ αρχήν ας επισημανθούν ορισμένες πληροφορίες που στοιχειοθετούν και το καμβά της υπόθεσης.

Α) Πουθενά στον κόσμο δεν έχει απαγορευθεί η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Β) Σοβαροί οργανισμοί όπως ο αμερικανικός «FDA» που αποτελεί διεθνώς τον φόβο και τον τρόμο για προϊόντα που έχουν σχέση με την υγεία, το τρόφιμο και το φάρμακο, έχει εκδώσει απόφαση με την οποία ΣΥΝΙΣΤΑ την αποφυγή χρήσης αυτού του προϊόντος και πάντα όσον αφορά την εκδοχή καπνίσματος με ποσότητα νικοτίνης και όχι όταν πρόκειται για εκδοχές όπου γίνεται χρήση άλλων αρωματικών ουσιών.

Γ) Η ανεξάρτητη υγειονομική επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας Health New Zealand Ltd. Study υπό τον Dr. Murray Laugesen κατέληξε στο συμπέρασμα πώς η ποσότητα νικοτίνης που ανιχνεύτηκε στο ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι περισσότερη από εκείνη που χρησιμοποιείται στα αυτοκόλλητα νικοτίνης τα οποία δίδονται με ιατρική συνταγή σε άτομα που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα.

Επιπροσθέτως, ειδικός πνευμονολόγος του Πανεπιστημίου του Νόττινχαμ της Μεγάλης Βρετανίας, σχολιάζοντας την έρευνα του Iνστιτούτου της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε: «Αν η ποσότητα νικοτίνης που ανιχνεύεται είναι ίδια με τα μέσα που χρησιμοποιούνται ιατρικώς για την διακοπή του συμβατικού καπνίσματος τότε δεν βρίσκω τον λόγο ανησυχίας, ούτε ότι υφίσταται πρόβλημα».

Άλλες έρευνες

Έρευνα του Boston University School of Public Health η οποία διεξήχθη το 2010 καταλήγει στο συμπέρασμα πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ασφαλέστερα των συμβατικών. «Χρειάζεται η διεξαγωγή περεταίρω έρευνας σχετικά με τις ποσότητες χημικών ουσιών που εμπεριέχονται στις αμπούλες των ηλεκτρονικών τσιγάρων ‘ώστε να διαπιστωθεί αν είναι επιβλαβείς, ωστόσο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι κατά πολύ ασφαλέστερα από τα κοινά και διαθέτουν βαθμό τοξικότητας της νικοτίνης που περιέχουν, ανάλογη με εκείνη των παρασκευασμάτων που χρησιμοποιούνται με ιατρική συνταγή (τσίχλες και αυτοκόλλητα) σε άτομα που θέλουν να διακόψουν το συμβατικό κάπνισμα».

Χαμηλότατα επίπεδα καρκινογόνων ουσιών

Στην ίδια έρευνα σημειώνεται πώς το επίπεδο καρκινογόνων ουσιών που εντοπίστηκαν σε ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι 1000 (χίλιες) φορές κατώτερα εκείνων που ανιχνεύονται στα κανονικά τσιγάρα. Κατά τους ερευνητές του Boston University School of Public Health, οι πρώτες μελέτες καταδεικνύουν πώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διακόψουν το συμβατικό κάπνισμα προσομοιάζοντας την πρακτική του καπνίσματος ως να ήταν κανονικός καπνός.
Δ) Επειδή στην Ελλάδα τα πάντα γίνονται γνωστά, επισημαίνονται τα κάτωθι.

1) Γνωστός γιατρός ο οποίος πρωταγωνιστεί στην καμπάνια κατά του καπνίσματος φέρεται να σχετίζεται επαγγελματικά με δίκτυο «αποτοξίνωσης καπνιστών» το οποίο λειτουργεί με πληθώρα εξειδικευμένων ιδιωτικών ιατρείων τα οποία φυσικά διαθέτουν στους καπνιστές τα ειδικά φαρμακευτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά την περίοδο της διακοπής (τσίχλες, αυτοκόλλητα κλπ.).

2) Η αιφνιδιαστική καμπάνια κατά της χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου συνέπεσε ως δια μαγείας με την δημοσιοποίηση της πληροφορίας περί δραματικής αυξήσεως της τιμής σε προϊόντα καπνού. Είναι ηλίου φαεινότερο πώς η «σύμπτωση» αυτή εξηγείται και μάλιστα με όρους πολιτικής οικονομίας. Η κατανάλωση ηλεκτρονικού τσιγάρου θα είναι σαφώς φθηνότερη (ήδη είναι) από την χρήση συμβατικών σιγαρέτων. Η απώλεια εσόδων για τις καπνοβιομηχανίες θα είναι οδυνηρά αισθητή. Όμως και το ίδιο το κράτος θα πληγεί ως προς τα έσοδα μια που ο φόρος καπνού αποτελεί και το μεγαλύτερο ποσοστό της τιμής ενός πακέτου τσιγάρων (το ίδιο ισχύει δυστυχώς και για την βενζίνη).

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
Ουτε στην Αγγλια απαγορευετε το ηλεκτρονικο τσιγαρο,επιτρεπετε δε στην ευρωπη σε ολους τους χωρους ακομα και στο αεροπλανο!!!!Αν σκεφτουμε οτι ετοιμαζετε νεα αυξηση φορου στα τσιγαρα παλι,κατι βρωμαη!!Ειδικα ειδα σημερα στο ιντερνετ για λιγες μερες σετ 2 τσιγαρων με τα παρελκομενα και 2ης γενιας με 20 ευρω,και αμπουλες που γεμιζουν απο φιαλιδιο,το δε κοστος του φιαλιδιου ηταν 4 ευρω και ειναι για πολλα γεμισματα!!Υποψιν δεν ειμαι καπνιστης!!!

jo145

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Ιουν 2010
Κριτικές
69
Like
19
Πόντοι
1.246
Στοπ στα ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να απαγορεύσει την εμπορική διάθεση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, εξέδωσε ανακοίνωση δια της οποίας διευκρινίζει ότι δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των προϊόντων αυτών χωρίς άδεια από τον ΕΟΦ.

Απαγορεύεται η διάθεση ηλεκτρονικών τσιγάρων τα οποία περιέχουν νικοτίνη, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υποστηρίζει ότι οι χρήστες τους απειλούνται με πρόστιμα αν τα χρησιμοποιούν σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Παράλληλα, δρομολογείται αύξηση - σοκ στα τσιγάρα, από την οποία εκτιμάται ότι η χώρα θα έχει φορολογικά έσοδα 440 εκατ. ευρώ ετησίως.
«Για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη απαιτείται άδεια κυκλοφορίας - ό,τι δηλαδή ισχύει και για τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Ομως, σχετική άδεια δεν έχει εκδοθεί στη χώρα μας», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γιάννης Τούντας.
Την απόφαση αυτή επικαλέστηκε και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος, ο οποίος χτες υπογράμμισε ότι δεν επιτρέπεται η χρήση και η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων με νικοτίνη.

ydroxoos^

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2008
Like
17
Πόντοι
1
παιδια απο αυτους που εχετε δοκιμασει ηλεκτρονικο τσιγαρο,εχετε δει βελτιωση?και γενικα επειδη ειδα οτι υπαρχουν ενα σωρο διαφορετικα ηλεκτρονικα τσιγαρα στο ιντερνετ...γραφτε κανα αξιοπιστο αν εχει πεσει στην αντιληψη σας 'η το εχετε δοκιμασει...

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
βρε κατι απατεωνες πολιτικους και οργανισμους που υπαρχουν ......

τωρα θα ζητανε και αδεια απο τους κατοχους για τα τσιγγαρα δηλαδη ?

πωωωωω ρε σεις και σκεφτομαι εναν φουκαρα που ανοιξε μαγαζι αποκλειστικα με τετοια πραγματα εκει στην αθηνας προς πειραια (κονδυλη λεγεται νομιζω.....)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
«Για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη απαιτείται άδεια κυκλοφορίας - ό,τι δηλαδή ισχύει και για τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Ομως, σχετική άδεια δεν έχει εκδοθεί στη χώρα μας», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γιάννης Τούντας.
ενω για τα κανονικα τσιγαρα που κυκλοφορουν στο περιπτερο και εχουν νικοτινη και πισσα υπαρχει αδεια του ΕΟΦ... α ρε ελλαδα ατελειωτη με τις μαλακιες σου :jerking: :jerking: :jerking:

Επισκέπτης
παιδια απο αυτους που εχετε δοκιμασει ηλεκτρονικο τσιγαρο,εχετε δει βελτιωση?και γενικα επειδη ειδα οτι υπαρχουν ενα σωρο διαφορετικα ηλεκτρονικα τσιγαρα στο ιντερνετ...γραφτε κανα αξιοπιστο αν εχει πεσει στην αντιληψη σας 'η το εχετε δοκιμασει...
Το ξεκίνησα από προχθές.Πήρα εταιρίας που είναι από τις πλέον γνωστές στην Ελλάδα,μετά από ψάξιμο και διασταύρωση απόψεων  πολλών χρηστών από το περιβάλλον μου κι από δω μέσα,αν και παίζουν και φθηνότερες.Η αίσθηση τζούρας είναι εξαιρετική,η γεύση συνηθίζεται,αν και νομίζω ότι κακώς άκουσα τον πωλητή και πήρα υγρό με γεύση καπνού.Νομίζω ότι θα μου άρεσε κάτι περισσότερο αρωματικό,όπως η βανίλια κ.α
Από προχθές δεν έχω κάνει τσιγάρο,κάτι που το αποδίδω και στην υψηλή περιεκτικότητα νικοτίνης που έχουν τα υγρά που ξεκίνησα(16 mg) αλλά και στην καλή αίσθηση που έχει το ε.τ
Να το πάρεις,έχοντας στο μυαλό σου ,όπως λέω ότι έχω κι εγώ,ότι αυτό είναι ένας τρόπος για να κόψεις το κ.τ κι όχι για να το αντικαταστήσεις

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Το ξεκίνησα από προχθές.Πήρα εταιρίας που είναι από τις πλέον γνωστές στην Ελλάδα,μετά από ψάξιμο και διασταύρωση απόψεων  πολλών χρηστών από το περιβάλλον μου κι από δω μέσα,αν και παίζουν και φθηνότερες.Η αίσθηση τζούρας είναι εξαιρετική,η γεύση συνηθίζεται,αν και νομίζω ότι κακώς άκουσα τον πωλητή και πήρα υγρό με γεύση καπνού.Νομίζω ότι θα μου άρεσε κάτι περισσότερο αρωματικό,όπως η βανίλια κ.α
Από προχθές δεν έχω κάνει τσιγάρο,κάτι που το αποδίδω και στην υψηλή περιεκτικότητα νικοτίνης που έχουν τα υγρά που ξεκίνησα(16 mg) αλλά και στην καλή αίσθηση που έχει το ε.τ
Να το πάρεις,έχοντας στο μυαλό σου ,όπως λέω ότι έχω κι εγώ,ότι αυτό είναι ένας τρόπος για να κόψεις το κ.τ κι όχι για να το αντικαταστήσεις
Καλη τυχη τύπε.
Μεγαλος μπελας το ρημαδι.

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Mια μαλακία και μισή είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο μάγκες. Ή κόψτε το μαχαίρι (το κάναν φίλοι/φίλες μου που καπνίζαν 20 και έτη) ή συνεχίστε το κανονικό κάπνισμα. Το ε.τ. είναι μια απάτη αφού παρατείνει μια συγκεκριμένη συνήθεια και μια διαδικασία για τον καπνιστή.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Ακριβως ετσι ειναι αορατε......

Κοβεις μια συνηθεια για να πεσεις σε αλλη.... απλα