Νέα

Γλύψιμο+Τσατσιλίκι--->Ελληνίδες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 402
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

zironvenom

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
11
Like
550
Πόντοι
6.045
και οσο αφορα για τις συνθηκες που επικρατουσαν επι εποχη κομουνισμου, ρωτα καποιον που εχει ζησει τον κομουνισμο πριν την διαλυση της. ολοι αυτη που την εχουν ζησει, την νοσταλγουνε. αυτα που λες εσυ ειναι η κατασταση που επικρατουσε σε αυτες τις χωρες μετα την διαλυση του κομουνισμου.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
φιλε σταμπιτ πες και κατι για την σφαγη στο μελιγαλα..για τα εγκληματα της αριστερας δεν κανεις τιποτα αλλο απο το να ειρωνευεσε τον λακη εγω βαρεθει εγω προσωπικα αυτο το μισος...για την δεξια. πες και κατι για την πυρπολυση του μνημειου του αγνωστου στρατιωτου το ιερωτερο μνημειο του ελληνισμου απο τους αναρχικους...που εχει περασει στα ψηλα γραμματα απο ολους σχεδον και ασχολειστε μονο με τον ζαχοπουλο  και τον λακη κουραστικα πλεον αν θες την γνωμη μου μπορει ο λακης να ειναι φασιστας αλλα εσεις μηπως ειστε χειροτεροι φασιστες....τυπου σταλιν ...στο κατω κατω η ιστορια απεδειξε οτι εαν ειχε επικρατησει η αριστερα στην ελλαδα...και οχι η δεξια του λακυ τα παιδακια μας θα γαμιοντουσαν  σε μπουρδελα και στριπτιτζιδικα σε ολη την ευρωπη οπως συμβαινει με τα παιδακια των αλβανων και των βουλγαρων ,ρωσσων κλπ..ασε που θα μας ειχε φαει η ρεγγα απο την πεινα χειροτερη απο την αλβανια θα ειμαστε  ρε ξυπνηστε....
Ο σκοπός της συζήτησης εδώ δεν είναι να συζητήσουμε τα όσα διημείφθησαν κατά τον εμφύλιο. Ανεξάρτητα λοιπόν απο την άποψη που μπορεί να έχεις για όσα έγιναν μετά την απελευθέρωση (και που θα έλεγα να μην ανοίξουμε τέτοιο θέμα), δεν μπορείς να μην παραδεχτείς οτι ο Άρης Βελουχιώτης ήταν ο ηγέτης του μεγαλύτερου αντάρτικου που έγινε τότε στην Ελλάδα (δεν είπα του μόνου, είπα του εμφανώς μεγαλύτερου), την εποχή που η πολιτική ηγεσία του τόπου η την είχε κάνει για Αίγυπτο η συνεργάστηκε ανοιχτά με τους Γερμανούς. Οπότε το να προσπαθεί να τον σπιλώσει κανείς, είναι μάλλον ατυχές.

averel_dalton

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
εγώ είμαι ανεξάρτητος αρίων εριστικέ και ποταπέ νεόπλουτε :uglystupid: με αριστερές πεποιθήσεις :dancing: :dancing:..ανεξάρτητος .απλά συμφωνώ με τον αγαπητό Λάκη.
να και οι παρατρεχάμενοι του Λάκη ένας ένας βγαίνει από τον τάφο του.
ρε σε καμιά φυλακή σας έχουν και πήρατε 5θήμερη?

Επισκέπτης
εγώ είμαι ανεξάρτητος αρίων εριστικέ και ποταπέ νεόπλουτε :uglystupid: με αριστερές πεποιθήσεις :dancing: :dancing:..ανεξάρτητος .απλά συμφωνώ με τον αγαπητό Λάκη.
άσε ρε κλώνε του λάκη που θα το παίξεις και ανεξάρτητος φασίστας τώρα.
αφού ούτε το πίσω κάθισμα από το ΤΑΧΙ δεν γεμίζετε που ήσουν τόσο καιρό? και σκάτε μύτη εδώ σαν τα σκατά μόλις βγει το πρώτο ακολουθούν και τα υπόλοιπα.

averel_dalton

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
ενώ εσύ είσαι μοναδική κουράδα εδώ μέσα.....πατριώτης είμαι ρε αμαθή

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Ο σκοπός της συζήτησης εδώ δεν είναι να συζητήσουμε τα όσα διημείφθησαν κατά τον εμφύλιο. Ανεξάρτητα λοιπόν απο την άποψη που μπορεί να έχεις για όσα έγιναν μετά την απελευθέρωση (και που θα έλεγα να μην ανοίξουμε τέτοιο θέμα), δεν μπορείς να μην παραδεχτείς οτι ο Άρης Βελουχιώτης ήταν ο ηγέτης του μεγαλύτερου αντάρτικου που έγινε τότε στην Ελλάδα (δεν είπα του μόνου, είπα του εμφανώς μεγαλύτερου), την εποχή που η πολιτική ηγεσία του τόπου η την είχε κάνει για Αίγυπτο η συνεργάστηκε ανοιχτά με τους Γερμανούς. Οπότε το να προσπαθεί να τον σπιλώσει κανείς, είναι μάλλον ατυχές.

Έχεις δίκιο σε αυτό. Μερικοί λένε οτι ο Βελουχιώτης ήταν κλέφτης και απατεώνας πρίν τον πόλεμο. Και να ήταν η μετέπειτα δράση του νομίζω οτι τα ακυρώνει όλα αυτά.
Θα διαφωνήσω όμως με κάποιους άλλους. Ο Μεταξάς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν άφησε ξένο πόδι να πατήσει στην Ελλάδα και ο Κορυζής αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε την ντροπή της ήττας όσο ένδοξη και αν ήταν αυτή. 

zironvenom

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
11
Like
550
Πόντοι
6.045

μεγαλε τις αποψεις και τις αντιρησεις σου μπορεις  να τις εκφρασεις με πιο κοσμιο τροπο. εφοσον καθεσαι και γραφεις την αποψη σου για καποιο θεμα, τοτε εισαι υπευθυνος για τα λεγομανα σου. γραφοντας βρισιες και απαντωντας με ασχημο τροπο θηγεις και εμας τους υπολοιπους αφου αναγκαζομαστε να διαβαζουμε βλακειες. ισχυει και για τον αριωνα αυτο. (για να μην με πεις εμπαθη)

zironvenom

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
11
Like
550
Πόντοι
6.045
Έχεις δίκιο σε αυτό. Μερικοί λένε οτι ο Βελουχιώτης ήταν κλέφτης και απατεώνας πρίν τον πόλεμο. Και να ήταν η μετέπειτα δράση του νομίζω οτι τα ακυρώνει όλα αυτά.
Θα διαφωνήσω όμως με κάποιους άλλους. Ο Μεταξάς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν άφησε ξένο πόδι να πατήσει στην Ελλάδα και ο Κορυζής αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε την ντροπή της ήττας όσο ένδοξη και αν ήταν αυτή. 

ο μεταξας αναγκαστηκε να πει το οχι. γιατι ειχε ξεσηκωθει η ελληνικη κοινωνια. σε λιγο θα τον βγαλουμε και επαναστατη.

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Το χω ξαναπεί και δε θα κουραζομαι να το λεω. Η ιστορία είναι μια επιστήμη. Όπως τα μαθηματικά, η φυσική, η χημεία, η κτηνιατρική κλπ. Παρά το γεγονός όμως ότι είναι μια επιστήμη είναι σε τετοιο βαθμο εκκλαικευμένη και όργανο ιδεολογιών και, κυρίως, εθνικών κρατών και παιδειών που ενώ για παράδειγμα κανεις από εσας δε θα μπουκαρει σε ένα νοσοκομείο να δειξει στον χειρούργο πως θα κανει την επέμβαση, όλοι, μα όλοι έχουν γνώμη για το τι και πως στην ιστορία. Και σαν να μην εφτανε αυτο ο καθε αδαης που η μοναδικη σχεση με την ιστορια ειναι η ιστορια που μαθαινε στο σχολαιο, άντε και κανα "εξωσχολικο" αμφιβόλου προελεύσεως στην παραλαλία, όχι μόνο έχει γνώμη αλλά επιχειρεί να την επιβάλλει και στον άλλον. Η ιστορία κύριοι είναι η έρευνα πρωτογενών και δευτερογενων πηγων,όλα τα άλλα είναι τρίχες. Ο Βελουχιωτης ήταν γκει, ο Μεταξας νεκροφιλος αλλα ενταξει τυπος που δεν αφησε να πατησει ο εχθρος τα πατρια εδαφη, ο Μακαριος εθνικος ηρωας που δεν πεθανε ποτε. Ένας κακος ιστορικός ακομα με την ελαχιστη κριση αντιλαμβανεται οτι η ιστορια δεν ειναι σε καμια περιπτωση ένα τεράστιο δικαστηριο. Και επειδη αυτες τις μερες εχω ακουσει πολλακις την μπαρουφα "θα τον κρινει η ιστορια", η ιστορια δεν κρινει κανεναν. Η ιστορια κατασκευαζει.

ais8hsh

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
7
Πόντοι
6
Απορώ τι σχέση έχουν όλα αυτά με το θέμα Γλύψιμο + Τσατσιλίκι ---> Ελληνίδες...

:think:

zironvenom

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
11
Like
550
Πόντοι
6.045
η ιστορια γραφεται. αλλα οχι παντα αντικειμενικα. αυτο θα μπορεσουμε να διαπιστωσουμε μετα απο 20 χρονια οταν διαβασουμε σε καποιο βιβλιο το πως αποτυπωθηκε η σημερινη εποχη και πως την αντιλαμβανομασταν εμεις.

averel_dalton

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
πουτάνες γύναίκες...γάλα και μέλι το μουνί όμως :bigdick: :bigdick:

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
ο μεταξας αναγκαστηκε να πει το οχι. γιατι ειχε ξεσηκωθει η ελληνικη κοινωνια. σε λιγο θα τον βγαλουμε και επαναστατη.

Ρε φίλε με συγχωρείς και με μεγάλο σεβασμό πρός όλους τους Έλληνες αλλά ο λαός εκείνη την ώρα κοιμόταν. Το οτι ο Μεταξάς θα έπεφτε αν δεν έλεγε όχι είναι μια εικασία. Γιατί δεν έπεσε μέσα στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια της δικτατορίας του άφου?
Και κάτι άλλο. Μπορούσε να χρησιμοποιήσει την δικαιολογία οτι είπε ναι στους Ιταλούς γιατί προτίμησε να θέσει τη χώρα στο πλευρό του μέχρι τότε αήτητου άξονα και για να αποφύγει τον πόλεμο ωστε να μην χάσουν οι μάνες τα παιδιά τους κτλ κτλ.
Μην πάς στα άκρα περί επαναστάτη κτλ. Προσωπικά θεωρώ οτι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έπραξε το σωστό.

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
η ιστορια γραφεται. αλλα οχι παντα αντικειμενικα. αυτο θα μπορεσουμε να διαπιστωσουμε μετα απο 20 χρονια οταν διαβασουμε σε καποιο βιβλιο το πως αποτυπωθηκε η σημερινη εποχη και πως την αντιλαμβανομασταν εμεις.
Δεν μιλαω φυσικα για την γεγοτολογικη ιστορια αλλα για την ιστορικη αναλυση. Οι σκυλοι οι μογγολοι οι αγαρηνοι, οι "κομμουνιστοσυμμοριτες", οι νικηταραδες οι τουρκοφαγαιοι, οι αλεξανδροι οι αντρακλες αφορουν όρους και συζητησεις ανθρωπων ασχετων με την ιστορικη αναλυση. Απλά με ενοχλουν οι υπεραπλουστευσεις αυτο ειναι ολο. Τα πάντα θα πρεπει να εξεταζονται με βαση το ευρυτερο πολιτικο, κοινωνικο και οικονομικο κοντεξτ. Μια περαιτερω αναλυση περι εθνικων μυθων, κατασκευασματων, φουκωκικων σκεψεων, προτσες θα πεσει πλυ βαρια. Ασε που δεν εχει σχεση με τα γλειψιματα οπως σωστα ελεχθη.

Επισκέπτης
που είσαι πατριώτης παλικάρι μου όταν εσύ και οι όμοιοι σου είστε θαυμαστές του Ναζισμού με όλα τα εγκλήματα τους και εδώ και παγκοσμίως.

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Απορώ τι σχέση έχουν όλα αυτά με το θέμα Γλύψιμο + Τσατσιλίκι ---> Ελληνίδες...

:think:

Ψάχνουμε τα αίτια αυτής της κατάστασης από τα βάθη της ιστορίας. Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο αν ο Μεταξάς έλεγε ναι στους Ιταλούς να ήταν όλες γύρω μας σαν την Μπελούτσι???

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom