Νέα

Formula One

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Cr9
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 211K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018;

• Lewis Hamilton (Mercedes)

Ψήφοι: 68 40,5%
  • Valtteri Bottas (Mercedes)

Ψήφοι: 7 4,2%
  • Sebastian Vettel (Ferrari)

Ψήφοι: 57 33,9%
  • Kimi Raikkonen (Ferrari)

Ψήφοι: 5 3,0%
  • Daniel Ricciardo (RedBull- TAG Heuer)

Ψήφοι: 3 1,8%
  • Max Verstappen (RedBull- TAG Heuer)

Ψήφοι: 14 8,3%
  • Lance Stroll (Williams-Mercedes)

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Sergey Sirotkin (Williams-Mercedes)

Ψήφοι: 2 1,2%
  • Sergio Perez(Force India-Mercedes)

• Esteban Ocon (Force India-Mercedes)

Ψήφοι: 1 0,6%
  • Fernando Alonso (McLaren-Renault)

• Stoffel Vandoorne (McLaren-Renault)

• Pierre Gasly (Toro Rosso-Honda)

• Brendon Hartley (Toro Rosso-Honda)

• Romain Grosjean (Haas- Ferrari)

• Kevin Magnussen (Haas- Ferrari)

• Nico Hulkenberg (Renault)

• Carlos Sainz (Renault)

• Marcus Ericsson (Sauber-Alfa Romeo)

• Charles Leclerc (Sauber-Alfa Romeo)

Ψήφοι: 3 1,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    168
OP
OP
Cr9

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
O Τάκης Πουρναράκης στην ΕΡΤ !!  :o  :grin:

Thumbnail.ashx

gian31

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2009
Κριτικές
11
Like
611
Πόντοι
991

Εγώ πάλι κοιμήθηκα λίγο  παραπάνω το πρωί δεν άνοιξα ιντερνετ και τον είδα μόλις τώρα από την ΕΤ1 μια χαρά χωρίς να ξέρω τα αποτελέσματα.
Ο Πουρναράκης μεταγραφή, :2funny: εντάξει έχω συνηθίσει και την φωνή τόσα χρονια.

Αλόνσο για πρωτάθλημα φέτος.. :rockon:

Οι επτά πρώτοι αναμένεται να πάνε σε στρατηγική με 3 pit stop.
Με 20 βαθμούς  κελσίου θερμοκρασία αέρα αύριο  και 35 περίπου στην πίστα η μαλακή γόμα θα κρατήσει από 6 έως 10 περίπου γύρους.
Και οι 7 πρώτοι έχουν 3 αχρησιμοποίητα σετ μέσης γόμας, και αναμένεται να τα χρησιμοποιήσουν όλα. Δείχνει απίθανο να μπορέσει κάποιος να πάει σε στρατηγική με 2 pit stop ενώ τα 4 θα είναι αυτοκτονία.
Ο Φέτελ πιθανώς ελπίζει να οδηγεί τον αγώνα μετά τον 10ο γύρο και βλέποντας και κάνοντας. Η μέση γόμα θα του πάει περίπου 18 γύρους, αν στην τελευταία αλλαγή είναι κοντά  με τις Mercedes , Ferrari,  Lotus θα έχει πλεονέκτημα καθώς η μαλακή γόμα που θα βάλει 10 περίπου γύρους πριν το τέλος με αυτοκίνητο άδειο από καύσιμα θα του δίνει μείον 1,5 δευτερόλεπτο στο γύρο.

Μέσα  έπεσες , στην Redbull μονό δεν σε άκουσαν και άργησαν να βάλουν την μαλακή , αν την έβαζαν 2 γύρους πιο μπροστά θα ήταν στο βάθρο.  :2funny: :2funny:

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
458
Πόντοι
36
Και 1 γύρος έφτανε μάλλον.

Πάντως η κίτρινη γόμμα (soft) είναι της συμφοράς. Η κόκκινη (super soft), άστα να πάνε...

dimk93

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Like
110
Πόντοι
16
Οι μαλακες στην ΕΤ1 γιατι το βαζουν επαναληψη το μεσημερι και δεν το ειχαν live?
Δεν ηταν και ξημερωματα ο αγωνας :idiot:,πηραν μια γαματη αθλητικη διοργανωση και την καναν σαν τα μουτρα τους.

Οπως εχω ξαναγραψει,ΔΕΝ εξαρταται απο την ΕΡΤ αυτο!!
Οι διαφημιστες κανουν κουμαντο...οπως γινοταν κ στον Αλφα τα τελευταια χρονια.

f458

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2012
Like
16
Πόντοι
16
O Τάκης Πουρναράκης στην ΕΡΤ !!  :o   :grin:

http://[URL unfurl="true"]www.ishow.gr/Thumbnail.ashx?url=/files/shows/images/C6/C6F48251-2306-4BBE-B3C3-4FF72DCD23BD.jpg&width=950&height=750&x1=175&y1=1&x2=400&y2=338[/img[/URL]]
[/quote]
:banghead:Κι έλεγα θα τον γλίτωνα τον παρλαπίπα...

f458

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2012
Like
16
Πόντοι
16
Πάντως με τους χρόνους που έκανε στο τέλος ο Φέτελ αμφιβάλλει κανείς ότι δύσκολα θα χάσει πάλι το πρωτάθλημα,λέω εγώ τώρα...

dimk93

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Like
110
Πόντοι
16
Στο τελος του αγωνα,ειχε φρεσκα λαστιχα κ μαλιστα τα μαλακα
κ ελαφρυ απο καυσιμα μονοθεσιο... ;)

glove

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
6
Ρε μπας και εχουν πληρωσει τα μισα δικαιωματα για να δειχνουν μονο επαναληψεις? :grin:
απο τον επομενο αγωνα θα εχουμε live μεταδοσεις και οπως καταλαβαμε ολοι μας παρουσιαστης θα ειναι ο γνωστος σε ολους μασ τακης πουρναρακης. αλλοι δυο αγωνες θα ειναι σε κονσερβα απο τους εναπομειναντες Κορεα και Ιαπωνια. ο κοροβυλης πως σας φανηκε στην μεταδοση?εμενα παντως δεν μου φανηκε κακος αλλα τουλαχιστον τωρα που ειναι αρχη ακομα φαινεται να μην εχει χημεια με τον πουρναρακη.

glove

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
6
Ποινή τριών  θέσεων στον Μαρκ Γουέμπερ.

18218.jpg

Συνεχίζεται η γκαντεμιά για τον  Μαρκ Γουέμπερ !
Ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων στο grid εκκίνησης του Μπαχρέιν για την επαφή που είχε με τον Ζαν Ερίκ Βερνιέ, αφού οι υπεύθυνοι του αγώνα τόνισαν πως ο Γουέμπερ είχε χώρο να περάσει.

Ποινή πέντε θέσεων στο Γκουτιέρες

Ο Εστέμπαν Γκουτιέρες πήρε  ποινή πέντε θέσεων στο grid του Μπαχρέιν για το ατύχημα που είχε με τον Άντριαν Σούτιλ στον πέμπτο γύρο του αγώνα.

εχω αρχισει να πιστευω πως παιζουν παιχνιδι στον webber apo thn redbull τωρα που ειναι αρχη για να κανει διαφορα στους βαθμους το μ.....νο ετσι ωστε στην συνεχεια να ριξουν ολο το βαρος της ομαδας στον vettel μιας και ο webber θα εχει μεινει πισω γιατι δεν γινεται 4 ΧΡΟΝΙΑ να συμβαινουν ολα μονο στον webber, πραγμα που νομιζω οτι κανουν και στην mercedes με τον hamilton αφου ξερουμε της στρατηγικες του brown ριχνει ολο το βαρος της ομαδας στον εναν οδηγο και μαμαει τον αλλο. κριμα παντως για τον rosberg γιατι ειναι καλος οδηγος.

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
ο κοροβυλης πως σας φανηκε στην μεταδοση?εμενα παντως δεν μου φανηκε κακος αλλα τουλαχιστον τωρα που ειναι αρχη ακομα φαινεται να μην εχει χημεια με τον πουρναρακη.
Μπαγλαμάς είναι....έκανε κάτι ηλίθια αστειάκια του κώλου......και λίγα λέω.....τέλος πάντων!!! :S

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
6
Πόντοι
16
εχω αρχισει να πιστευω πως παιζουν παιχνιδι στον webber apo thn redbull τωρα που ειναι αρχη για να κανει διαφορα στους βαθμους το μ.....νο ετσι ωστε στην συνεχεια να ριξουν ολο το βαρος της ομαδας στον vettel μιας και ο webber θα εχει μεινει πισω γιατι δεν γινεται 4 ΧΡΟΝΙΑ να συμβαινουν ολα μονο στον webber, πραγμα που νομιζω οτι κανουν και στην mercedes με τον hamilton αφου ξερουμε της στρατηγικες του brown ριχνει ολο το βαρος της ομαδας στον εναν οδηγο και μαμαει τον αλλο. κριμα παντως για τον rosberg γιατι ειναι καλος οδηγος.
Την ίδια άποψη έχω!Δεν μπορεί πλέον να είναι συμπτώσεις και να γίνονται μόνο στον Webber!  :tickedoff:
Για την χημεία που αναφέρεις παραπάνω,μεταξύ Πουρναράκη και Κορόβηλα,και εμένα έτσι μου φάνηκε.Σαν να θέλει ο ένας να πει περισσότερα από τον άλλον!  :blahblah1: Νομίζω,θα πάει καλύτερα γιατί στο WRC που τον άκουγα στην ΕΤ1 ήταν πολύ καλός!!!
Και 'σύ Alonso ε?Να υποθέσω και Ferrari?   :rockon: :rockon:

glove

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Like
2
Πόντοι
6
Την ίδια άποψη έχω!Δεν μπορεί πλέον να είναι συμπτώσεις και να γίνονται μόνο στον Webber!  :tickedoff:
Για την χημεία που αναφέρεις παραπάνω,μεταξύ Πουρναράκη και Κορόβηλα,και εμένα έτσι μου φάνηκε.Σαν να θέλει ο ένας να πει περισσότερα από τον άλλον!  :blahblah1: Νομίζω,θα πάει καλύτερα γιατί στο WRC που τον άκουγα στην ΕΤ1 ήταν πολύ καλός!!!
Και 'σύ Alonso ε?Να υποθέσω και Ferrari?   :rockon: :rockon:
εννοειται αυτος και ο raikkonnen. γιατι οπως και να το κανουμε χωρις να εχει καλο μονοθεσιο περισυ να χανει το πρωταθλημα για 3 βαθμους τον  κανει να ξεχωριζει .

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
Bahrain Formula One race goes ahead in face of protests and dissent

www.news.com.au/sport/motor-sport/bahrain-formula-one-race-goes-ahead-in-face-of-protests-and-dissent/story-fnec578q-1226623349051]http://www.news.com.au/sport/motor-sport/bahrain-formula-one-race-goes-ahead-in-face-of-protests-and-dissent/story-fnec578q-1226623349051[/url]

FORMULA One moves to Bahrain this weekend, with the Grand Prix again taking place against a backdrop of long-running dissent and continued protest.

The race was shelved in 2011 because of pro-democracy protests by the minority Shia Muslim population in the tiny, resource-rich Gulf kingdom but resumed last year, despite calls for it to be axed due to claims of human rights abuses and heavy-handed police tactics against protesters.

358608-bahraini-protest.jpg

OP
OP
Cr9

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
14301.jpg

[size=20pt]4ος αγώνας της σεζόν 19-21 Απριλίου  στο  Μπαχρέιν.[/size]

14349.jpg

Μια στάση στην έρημο θα κάνουν ομάδες και οδηγοί πριν έρθουν στην Ευρώπη.
Η πίστα Sakhir βρίσκεται 30 χιλιόμετρα μακρια από την Μανάμα  - πρωτεύουσα της χώρας – και εγκαινιάστηκε το 2004. Μέχρι τώρα έχει φιλοξενήσει  8 αγώνες  F1 :
4 φορές έχει κερδίσει η Ferrari (2 Μάσα, 1 Σουμάχερ, 1 Αλόνσο) 2 φορές η  Renault (Αλόνσο) , 1 φορά η Red Bull (Φέτελ) και μια φορά η Brawn-Mercedes GP (Μπάτον).
Αξιοσημείωτο ότι ο Κίμι Ραϊκόνεν έχει ανέβει στο βάθρο 5  φορές  με 3 διαφορετικές  ομάδες: (2005 και 2006 McLaren,  2007 και 2008 Ferrari, 2012 Lotus).

Το σιρκουί  αποτελείται από 15 στροφές και 4 μεγάλες ευθείες, όπου οι πιλότοι αγγίζουν τα 300 χλμ. την ώρα.
Η  πρώτη στροφή που ακολουθεί  είναι η πιο αργή της πίστας με τους πιλότους να πρέπει να κατεβάσουν από τα 300 στα 60 χλμ.

http://[URL unfurl="true"]www.onlinewedden.nl/wp-content/uploads/2012/04/grand-prix-bahrain.jpg[/img[/URL]]

[b]Γύροι Αγώνα: 57
Μήκος γύρου: 5.412
Χιλιόμετρα αγώνα: 308.238
Ρεκόρ γύρου σε αγώνα  : 1:30.252 από τον Μίκαελ Σουμάχερ το 2004 με Ferrari.
Νικητής 2012: Σεμπάστιαν Φέτελ  ( Red Bull )
Ταχύτερος γύρος του αγώνα 2012 :  1:36.379 Σεμπάστιαν Φέτελ  ( Red Bull )
Pole position 2012: 1:35.109 Σεμπάστιαν Φέτελ  ( Red Bull )[/b]

Γενικά είναι μια πίστα που φθείρει ιδιαίτερα τα πίσω ελαστικά και οι πιλότοι έχουν δύσκολο έργο  δεδομένης της ολισθηρότητας,  η οποία προκύπτει από την άμμο που φτάνει στο σιρκούι από την έρημο.

Μετά από παράπονα που έκαναν οι ομάδες για την υπέρμετρη φθορά της μαλακής γόμας (P Zero Yellow) στον αγώνα της Κίνας η Pirelli άλλαξε την αρχική της απόφαση και τελικά για τον αγώνα του Μπαχρέιν οι  πιλότοι θα έχουν στη διάθεσή τους τη σκληρή (P Zero Orange) και τη μεσαία γόμα (P Zero White).
Η μεσαία γόμα χρησιμοποιήθηκε και στην Αυστραλία και στην Μαλαισία και στην Κίνα.
Η σκληρή θα έπαιζε βασικό ρόλο στο αγώνα  της Μαλαισίας αλλά η εκκίνηση με intermediate και οι βρόχινες κατατακτήριες  ελαχιστοποίησαν την χρήση της.

Το παράθυρο θερμοκρασιακής λειτουργίας της σκληρής γόμας είναι 135 βαθμοί Κελσίου και της μέσης γόμας 115 βαθμοί Κελσίου.
Σύμφωνα με την Pirelli η νέα σκληρή γόμα είναι περίπου ισοδύναμη με την περσινή μεσαία. Τα πλευρικά τοιχώματα της είναι πιο μαλακά σε σχέση με το 2012, αλλά οι «ώμοι» έχουν ενισχυθεί. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ταχύτερα η θερμοκρασία λειτουργίας του ελαστικού και να είναι μεγαλύτερο το εύρος της καλύτερης θερμοκρασιακής λειτουργίας του ενώ παράλληλα να επεκτείνεται η κλίμακα μέγιστης απόδοσής του.

Όλο το σαββατοκύριακο θα υπάρχει ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να είναι περί των  35 βαθμών Κελσίου στον αέρα και αρκετά πάνω από τους 40 στο οδόστρωμα.

[img]http://en.espnf1.com/PICTURES/CMS/14300/14354.jpg

fredm5

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2012
Κριτικές
8
Like
361
Πόντοι
286
Για στρατηγική δεν θα πεις τίποτε αυτή την φορά  παίκτη??  :2funny: :2funny: