Νέα

Φίλτρα νερού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα easy777
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 137
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

KINGKARL996

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2010
Κριτικές
2
Like
24
Πόντοι
0
Πριν μια πενταετία έψαξα αρκετά το θέμα, εντός και εκτός Ελλάδας, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση "πάγκου", δηλαδή όχι κεντρικής εγκατάστασης.
Ζήτησα βοήθεια από δικούς μου στις ΗΠΑ, ξέροντας ότι εκεί ο NSF δεν χαμπαριάζει και μου έστειλαν την λίστα που βγάζει κάθε χρόνο ο Οργανισμός αυτός, με την κατάταξη μοντέλων-εταιριών, με βάσει το ποσοστό επιτυχίας στα τεστ φιλτραρίσματος.
Στην πρώτη θέση ήταν μια άγνωστη (σε μένα τουλάχιστον) εταιριούλα, η , ρίχνοντας μάλιστα μεγάλες διαφορές σε πολυεθνικές κολοσσούς, όπως η 3Μ κτλ.
Προς μεγάλη μου έκπληξη υπήρχε αντιπροσωπεία και στην Αθήνα, οπότε πήγα και είδα από κοντά και μίλησα με τους ανθρώπους, οι οποίοι μου έκαναν τότε θετικότατη εντύπωση.
Αγόρασα το σετ (μοντέλο με 2πλο φίλτρο-βρύσακι πάγκου) γύρω στα 120-130 Ευρώ, αν θυμάμαι καλά και το κόστος των ανταλλακτικών είναι γύρω στο 50αρικο το εξάμηνο. (Ας μην γελιέται κανείς, σοβαρό φίλτρο με μικρότερο κόστος δεν υπάρχει).
Κάποια στιγμή αργότερα, κάτι άλλαξε στην ελληνική αντιπροσωπεία και κάποια φορά που πήγα να ψωνίσω, με "εξυπηρέτησε" ένας άθλιος τύπος, που μόνο για μαγαζί δεν έκανε, όποτε τον σιχτίρισα και του έριξα Χι.
Έφτιαξα λογαριασμό στη αμερικάνικη σελίδα της εταιρίας, γράφτηκα στο πρόγραμμα αυτόματης αποστολής ανταλλακτικών, που έχουν και προσφέρουν και κάποιες εκπτώσεις και από τότε αγοράζω μόνο απευθείας από αυτούς.
Μάλιστα πέρυσι, μου έστειλαν προσωπικό mail, γνωρίζοντάς μου ότι πλέον υπάρχει νέο, καλύτερο μοντέλο (αντίστοιχο με το δικό μου) και αν θέλω να μου το στείλουν δωρεάν (με το ίδιο κόστος ανταλλακτικών)!! γίδια αμερικάνοι, δεν έχουν ιδέα από εμπόριο και customer service, δεν παίρνουν και μαθήματα από τους γκρικ μπουζινεσμεν...

Τελικά, είμαι κατευχαριστημένος πελάτης εδώ και 6 χρόνια και δύσκολα μπορώ να πιώ νερό από αλλού, λόγω γεύσης τουλάχιστον.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Αν κάποιος θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά με το νερό του να πάει εδώ:

Οι διάφοροι που πουλάνε φίλτρα στην TV απλώς κάνουν αρπαχτές.

Σημ:
Το νερό της Αθήνας (ΕΥΔΑΠ) δεν χρειάζεται κανένα φίλτρο. Είναι ασφαλέστατο, και εξαιρετικής ποιότητας.

azazel

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
217
Like
17.713
Πόντοι
38.177

Σημ:
Το νερό της Αθήνας (ΕΥΔΑΠ) δεν χρειάζεται κανένα φίλτρο. Είναι ασφαλέστατο, και εξαιρετικής ποιότητας.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Κλαιω..

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287

Σημ:
Το νερό της Αθηνας είναι οντως πολύ καλης ποιοτητας,ομως δεν είναι οι σωληνώσεις(τιγκα στον αμίαντο)και το χλωριο σε πολύ ψηλα επίπεδα.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Το νερό της Αθηνας είναι οντως πολύ καλης ποιοτητας,ομως δεν είναι οι σωληνώσεις(τιγκα στον αμίαντο)και το χλωριο σε πολύ ψηλα επίπεδα.
Όχι φίλε.
Οι σωλήνες ύδρευσης δεν έχουν αμίαντο (είναι σιδερένιες), και το χλώριο είναι όσο πρέπει για να κρατάει τους παθογόνυς μικροοργανισμούς στα επίπεδα που είναι αποδεκτά για τη δημόσια υγεία. ΠΑΝΤΟΥ στον κόσμο (τον πολιτισμένο) χλωριώνεται το νερό ύδρευσης.

Τα υπόλοιπα που "υποστηρίζονται" είναι δημιουργήματα αυτών των διαφόρων της αρπαχτής που λέω, που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες σε αγαθούς (σαν αυτό το μαλάκα που έβαλε κλάμματα και  :2funny: :2funny: γι' αυτό που έγραψα) και που έχουν πειστεί ότι ΔΕΝ είναι όπως τα λέω, και ότι χρειάζονται φίλτρα από "ειδικούς".
Μα, μόνο τις φάτσες τους να δεις, καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται...  Αλλά μήπως και τον σώρα δεν τον πιστεύει κόσμος? Και τον τσίπρα δεν τον ψήφισε?
Οπότε και για νερό, κάτι θα ξέρουν αυτοί...

Υπάρχουν περιπτώσεις που φίλτρο χρειάζεται.
Αλλά το νερό της ευδαπ ΔΕΝ το χρειάζεται.

Συνημμένα

• untitled3.jpg
    untitled3.jpg
    247 KB · Εμφανίσεις: 140
  • untitled4.jpg
    untitled4.jpg
    243 KB · Εμφανίσεις: 135

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Όχι φίλε.
Οι σωλήνες ύδρευσης δεν έχουν αμίαντο (είναι σιδερένιες), και το χλώριο είναι όσο πρέπει για να κρατάει τους παθογόνυς μικροοργανισμούς στα επίπεδα που είναι αποδεκτά για τη δημόσια υγεία. ΠΑΝΤΟΥ στον κόσμο (τον πολιτισμένο) χλωριώνεται το νερό ύδρευσης.

Τα υπόλοιπα που "υποστηρίζονται" είναι δημιουργήματα αυτών των διαφόρων της αρπαχτής που λέω, που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες σε αγαθούς (σαν αυτό το μαλάκα που έβαλε κλάμματα και  :2funny: :2funny: γι' αυτό που έγραψα) και που έχουν πειστεί ότι ΔΕΝ είναι όπως τα λέω, και ότι χρειάζονται φίλτρα από "ειδικούς".
Μα, μόνο τις φάτσες τους να δεις, καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται...  Αλλά μήπως και τον σώρα δεν τον πιστεύει κόσμος? Και τον τσίπρα δεν τον ψήφισε?

Παντου στον κοσμο χλωριώνετε,συμφωνω.Ομως αυτό είναι για να αποφυγεις τα χειροτερα.
Αν μπορεις όμως να πιεις καθαρο νερο χωρις χλωριο,δεν είναι καλυτερο?Προσωπικα εχω να πιω νερο βρυσης δεκαετιες και όταν μου το σερβιρουν π.χ σε καφετερια,μου "μυριζει" πολύ ασχημα.
Εδώ που κατοικώ δε,το νερο είναι αθλιας ποιοτητας οποτε το φιλτρο και το εμφιαλωμενο είναι μονόδρομος.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Για ΕΥΔΑΠ μίλησα.

Κι εγώ είμαι εκτός ΕΥΔΑΠ. Αλλά το πίνω έτσι. (Δεν είναι τόσο κακό).
Ευτυχως ή δυστυχως,δεν εχω κρατησει καμμια παλιά φυσσιγγα για να βαλω φωτογραφία και να σας σηκωθεί η τρίχα.

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
ένα brita ειχα παρει για τη βρυση, αφου το εβαλα, μετα σταματησε να το φερνει το πρακτικερ και δεν βρισκω πια ανταλακτικα   :headbang:
το ac1000 εχεις? πολυ καλη επιλογη ! στειλε μου πμ να σου πω τι να κανεις...

2-3 πραγματακια για να τα ξεμπλεξετε οσα εχετε στο κεφαλακι σας παιχτες.

φιλτρο αντιστροφης οσμοσης βαζουμε οταν το νερο δεν ειναι ποσιμο. το μη ποσιμο το κανει ποσιμο. το κοστος ξεκινα απο 1,500-2,000 ευρω, χρειαζεται δειγμα νερου για αναλυση κοκ σε περιοχες οπως για παραδειγμα η Κινετα που το νερο που στελνει ο δημος στις βρυσες δεν πινεται.

απλο φιλτρο νερου,ενεργου ανθρακα δηλαδη. ο καθε δημος το νερο που μας στελνει σπιτι μας το χλωριωνει,ειναι υποχρεωμενος να το κανει αυτο,αλλιως θα μουρλαθουμε στις γαστρεντεριτιδες κλπ,το χλωριο σκοτωνει τα μικροβια. το χλωριο ομως κανει κακο στον οργανισμο,συκωτια κλπ οποτε καλο ειναι αν μπορουμε να το βγαζουμε, για αυτο και βαζουμε το φιλτρο κοντα στη βρυση και οχι κοντα στο ρολοι,στη κεντρικη παροχη. λιγο μετα απο τη κεντρικη παροχη βαζουμε ενα απλο φιλτρο με νημα ,απλα για τις λασπες κλπ. + για νας μας προστατευει τα φιλτρα ενεργου ανθρακα που εχουμε μεσα στο σπιτι.(μη βρωμισουν πιο γρηγορα). επισης κατεβαζει λιγο τα αλατα.

για αφαλατωση,κατεβασμα αλατων που ανεφερε καποιος. αυτα τα βαζουμε οταν εχουμε να κανουμε με μηχανηματα π.χ. παγομηχανες,πλυντηρια πιατων,καφετιερες κοκ ειναι για προστασια των μηχανηματων μας και καλυτερο αποτελεσμα στο προιον. κατεβαζει το επιπεδο αλατων(μεταλλων) στο νερο. χρειαζεται δειγμα νερου για να γινει προταση για καταλληλο φιλτρο.το νερο δεν πινεται,βγαινει στυφο...

για νερο με βαρεα μεταλλα,καρκινογονα στοιχεια κλπ και κατι φιλτρα που το αντιμετωπιζουν με λιγα ευρω οπως διαφημιζονται ευρεως,ευτυχως που δεν υπαρχει εισαγγελεας.... σε τετοιες περιπτωσεις,το δειγμα το στελνουμε αμερικη και μας λενε τι εξειδικευμενο φιλτρο χρειαζεται. κοστος απο 8,000-10,000 ευρω, κανεις δεν αγοραζει,με τοσα χρηματα πας και παιρνεις κανα σπιτι σε αλλη περιοχη

omorfoulis

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2007
Like
10
Πόντοι
16
Μεγάλη μπίζνα τα φίλτρα, καλό το νερό της Αθήνας αλλά το θέμα είναι πώς έρχεται στη βρύση μας. Επίσης τα εμφυαλωμένα πλαστικα έτσι οπως τα μεταφερουν και τα αποθηκευουν το καλοκαιρι είναι ο καρκίνος ο ίδιος. Τα γυάλινα είναι πανάκριβα και δε συμφερουν. Εγώ εχω βολευτεί με αυτό. Κόστος 25 ευρω με ενα φιλτρο και μετα 5 ευρω καθε μηνα.
https://postimage.org/app.php

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
Μεγάλη μπίζνα τα φίλτρα, καλό το νερό της Αθήνας αλλά το θέμα είναι πώς έρχεται στη βρύση μας. Επίσης τα εμφυαλωμένα πλαστικα έτσι οπως τα μεταφερουν και τα αποθηκευουν το καλοκαιρι είναι ο καρκίνος ο ίδιος. Τα γυάλινα είναι πανάκριβα και δε συμφερουν. Εγώ εχω βολευτεί με αυτό. Κόστος 25 ευρω με ενα φιλτρο και μετα 5 ευρω καθε μηνα.
https://postimage.org/app.php
συμφωνω για τα εμφιαλωμενα και εγω τα φοβαμαι,κυριως οσον αφορα την αποθηκευση κλπ
καλουτσικη λυση η κανατα,καλυτερη απο το τιποτα δηλαδη. καλυτερα ομως να ειχες παρει φιλτρο που συνδεεται στη βρυση(οχι αυτα τα "πανω παγκου"). δουλευουν με πιεση 2-8 bar και γινεται καλυτερος καθαρισμος. οι κανατες,επειδη το νερο πρεσσαρεται με ελαχιστη πιεση δε κανουν πολυ καλη δουλεια. το κοστος σου 5*12= 60 ευρω/χρονο δεν ειναι χαμηλο. τοσο εχει το ανταλλακτικο για ενα χρονο για τα πολυ καλα φιλτρα ;)

Επισκέπτης
Όχι φίλε.

Τα υπόλοιπα που "υποστηρίζονται" είναι δημιουργήματα αυτών των διαφόρων της αρπαχτής που λέω, που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες σε αγαθούς ([glow=orange,2,300]σαν αυτό το μαλάκα που έβαλε κλάμματα και  :2funny: :2funny: γι' αυτό που έγραψα)[/glow] και που έχουν πειστεί ότι ΔΕΝ είναι όπως τα λέω, και ότι χρειάζονται φίλτρα από "ειδικούς".
Μα, μόνο τις φάτσες τους να δεις, καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται...  Αλλά μήπως και τον σώρα δεν τον πιστεύει κόσμος? Και τον τσίπρα δεν τον ψήφισε?

:2funny:

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Κόστος εγκατάσταση περίπου 210,00 ευρώ ( βρυσάκι, σωλήνα παροχής, φίλτρα ) και μετά κάθε 1,5 χρόνο η 8000 λίτρα νερού κατανάλωσης στα 75-80,00 ευρώ τα 3 βασικά φίλτρα και θα πείτε το νερό νεράκι. Τρομερή γεύση το νερό.

Συνημμένα

• kristall_eco_400_3.jpg
    kristall_eco_400_3.jpg
    14,8 KB · Εμφανίσεις: 107

azazel

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
217
Like
17.713
Πόντοι
38.177
Όχι φίλε.

Κατ'αρχην μαλακας εισαι και φαινεσαι!!!
Εσυ ο ασχετος προσβαλεις εμενα που δεν ξερεις καν οτι ειμαι υδραυλικος,οποτε οτι αλλο θελεις να μαθεις για το νερο στην Αμερικη,τη Βραζιλια,την Ελλαδα,την Ολλανδια και σε ολο τον κοσμο αμα θελεις καλυτερα ρωτα καποιον που ειναι της δουλειας(ειδικος)ολα τα υπολοιπα που γραφεις ειναι μπουρδες που καπου ακουσες!!!
Αμα εισαι τοσο σιγουρος και νομιζεις οτι τα ξερεις ολα οπως λες,παρε ενα ποτηρι νερο απο οποιο μερος της Ελλαδας θελεις και πανε μετρα τα βαρεα μεταλλα που εχει μεσα,το νουμερο που θα βρεις ειναι 140-180 το επιτρεπτο οριο στη Βραζιλια ειναι 10 και στην Αμερικη ειναι 5

[move]ΑΣΧΕΤΕ ΤΡΑΒΑ ΦΥΣΑ ΤΗ ΜΥΞΑ ΣΟΥ!!![/move]

kavlaboy

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2010
Like
315
Πόντοι
21
Κόστος εγκατάσταση περίπου 210,00 ευρώ ( βρυσάκι, σωλήνα παροχής, φίλτρα ) και μετά κάθε 1,5 χρόνο η 8000 λίτρα νερού κατανάλωσης στα 75-80,00 ευρώ τα 3 βασικά φίλτρα και θα πείτε το νερό νεράκι. Τρομερή γεύση το νερό.
Κι αυτο καλο ειναι φιλος το ξερω....

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.106
Πόντοι
6.256
Υπαρχει λινκ γι αυτο?
Θελει τρυπημα ο παγκος  κουζινας μαλλον

KINDEREKPLIXI_@1976

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2014
Like
1.156
Πόντοι
206
ναι το νερο ειναι ποσιμο και πολυ καλης ποιοτητας.....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom