Εγώ είμαι αυτός που ρώτησε για το εξοχικό - θα τσεκάρω την ΤΕΜΑΚ (πρώτη φορά την ακούω). Λες να ξηλώσω και το άλλο που έχω εδώ στο σπίτι; Δες το άλλο post μου...
Μια ερώτηση σημαντική (κατά τη γνώμη μου) - ξέρει κανείς γιατί στα φίλτρα νερού, δεν υπάρχει ένας μπούσουλας να βασιστεί κανείς; Αν θέλω αμάξι - ξέρω ότι υπάρχουν Γερμανικά, Γιαπωνέζικα κλπ. Θέλω PC - μπορώ να επιλέξω από Intel/AMD ή να πάω σε Apple αν μου γουστάρει.
Δεν το έχω πιάσει γιατί δε μπορώ να πάω στον Κωτσόβολο και να αγοράσω, όπως πχ μια ηλεκτρική σκούπα. Για κάποιο λόγο υπάρχει μια ομίχλη και παρατηρώ ότι τα έχουν πετάξει σε κατηγορία telemarketing μόνο;
Κάνω λάθoς;
Φίλε,
Πριν πας στην ΤΕΜΑΚ (πρέπει να πας αν θες να αποκτήσεις ουσιαστική γνώμη), πρέπει να κανεις το εξής:
Πάρε 2 μπουκάλια του 1,5 λίτρου (το εμφιαλωμένο) από το νερό του εξοχικού σου (πριν από οποιοδήποτε φίλτρο) και πήγαινε το για ανάλυση σε ένα ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ χημικό εργαστήριο (η ΤΕΜΑΚ δεν κάνει αναλύσεις).
Από την ανάλυση θα ζητάς ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ σαν:
-Περιεκτικότητα (συγκέντρωση) σε μικροβιακούς παράγοντες (κωλοβακτηρίδια κλπ).
-Περιεκτικότητα σε άλατα (σκληρότητα).
-Περιεκτικότητα σε αιωρούμενα σωματίδια.
-Περιεκτικότητα σε χλώριο (αν προέρχεται από δημοτική παροχή)
Και άλλα που θα σκεφτείς εσύ, και εγώ δε μπορώ να τα φανταστώ τώρα.
Ότι άλλο ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΑΙ ότι μπορεί να περιέχει το νερό που έρχεται σπίτι σου, και θες να το ξέρεις, και να το απομακρύνεις (ίσως) με την κατάλληλη επεξεργασία, πες να το ψάξουν στην ανάλυση.
Να σου δώσω να καταλάβεις, κάποτε που ήθελα να ερευνήσω το νερό ενός πηγαδιού (άφθονο νερό) μέσα στη Φιλοθέη βρήκα ότι περιείχε:
-Πάρα πολλά κωλοβακτηρίδια (οφείλονταν είτε σε γεινίαση με βόθρους της περιοχής είτε σε ξύλα που είχαν πέσει μέσα στο πηγάδι και σάπιζαν).
-Πάρα πολύ μεγάλη συγκέντρωση γύψου (προφανώς το νερό πριν έρθει στο πηγάδι πέρναγε με΄σα από κοιτάσματα γύψου και τα διέλυε),
Συμπέρσαμα, δεν άξιζε να χρησιμοποιηθεί για πόσιμο (το καθάρισμα του θα κόστιζε πολύ), αλλά ήταν μια χαρά για πότισμα κήπων.
Βεβαίως, αν η ΕΥΔΑΠ αύξανε την τιμή του νερού x10, τότε θα άξιζε να αρχίσει να πίνει κανείς από το πηγάδι (παρά το κόστος καθαρισμού) γιατί θα του ερχόταν φτηνότερα. Αλλά δε φτάσαμε ποτέ μέχρι εκεί.
Ξεκίνα λοιπόν από την ανάλυση, βγάλε αποτέλεσμα, και μετά πήγαινε στην ΤΕΜΑΚ (ή στην οποιαδήποτε ΤΕΜΑΚ) και πες τους:
"Αυτό είναι το νερό μου, αυτά θέλω να απομακρύνω, τόση είναι η κατανάλωση μου, πείτε μου τι να κάνω, πόσο στοιχίζει και ποσο ΘΑ στοιχίζει (η χρήση του)".
Και τότε θα αποφασίσεις αν θα τα κάνεις, ή θα τα παρατήσεις και θα πίνεις εμφιαλωμένο.
Η απορία σου για τα telemarketing έχει την εξής απάντηση:
Τα βλέπεις εκεί, γιατί εκεί υπάρχει το χρήμα.
Τα ποσά τα έδωσα (σαν τάξη μεγέθους) σε προηγούμενο ποστ μου, δες το.