Νέα

Φίλτρα νερού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα easy777
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 137
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
για σένα μπορεί να μην είναι, για μένα που έχω κι απαιτήσεις γευστικές είναι όμως.

Δε κρίνω τις γευστικές σου απαιτήσεις. Καλώς τις έχεις. Και εγώ έχω. Αλλά δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος.
Άρα δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για συσκευή.
Αν έχεις φάει σοκολάτα προηγουμένως έχεις άλλη γεύση στο νερό από το αν έχεις φάει γαρίδες.
Αυτό εννοώ.

• Like
Αντιδράσεις: xsxa

supernikos

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
28
Πόντοι
0
λές Μαριαθ, ότι: "Δεν υπάρχει ΦΙΛΤΡΟ που να το κρατάει. Το χρώμιο (οσο-σθενές και αν είναι) είναι μέταλλο, και μέσα στο νερό υπάρχουν ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ άλατα (ενώσεις με άλλα στοιχεία) του μετάλλου χρωμίου, όχι μέταλλο ατόφιο σε κόκκους. Τις ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ ουσίες δεν τις κρατάει ΚΑΝΕΝΑ φίλτρο. Π.χ. τη θάλασσα που έχει διαλυμμένο αλάτι, δε μπορείς με φίλτρο να την κάνεις γλυκό νερό¨."
-Με συγχωρείς αλλα μάλλον σου ξεφευγουν  καποιες γνωσεις στο τομεα επεξεργασιας και φίλτρανσης νερού και σε οσους σε διαβαζουν τους δίνεις λάθος πληροφορίες-κατευθύνσεις. Τα φίλτρα φυσικά και δεν μπορούν να κρατήσουν το χρώμιο και φυσικά δεν μπορουν να κάνουν την θάλασσα πόσιμο! Αλλα το ακριβως επόμενο σταδιο απο τα φίλτρα είναι οι μεβράνες διήθησης που δυστηχως όλοι τα λετε και αυτά φίλτρα. Οι μεβράνες Αντίστροφης Όσμωσης είναι αυτές που μπορουν να δωσουν απόλυτα καθαρο Πόσιμο νερό. Και επειδή λες οτι το νερό της θάλασσας δεν γινεται πόσιμο ψάξε λίγο να δείς ότι αρκετά νησιά με υφάλμυρα νερά. Πλέον χρησιμοποιούν την μέθοδο της Αντίστροφης Όσμωσης για να παράγουν πόσιμο νερό απο την θάλασσα.
π.χ.Στην Σκιάθο, στην Κινέτα που είναι ακάτηλλα τα νερά λόγω υφαλμύρωσης, εγώ εβαλα Αντίστροφες Οσμώσεις και οι χημική ανάλυση δείχνει τι πραγματικά επιτυγχάνουν.
Είναι κριμα να δημιουργούμε εντυπώσεις ότι δεν υπάρχουν λύσεις την στιγμή που η τεχνολογία της επεξεργασίας νερού προχωρά ραγδαία και ολα αυτά δεν βγηκαν τώρα αλλα υπαρχουν πάνω απο μια 20ετια στην Αμερική και την τελευταία 10ετία και στην Ευρώπη.Το θέμα είναι να υπάρχει σωστή πληροφορηση.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
λές Μαριαθ,

... σε οσους σε διαβαζουν τους δίνεις λάθος πληροφορίες-κατευθύνσεις. Τα φίλτρα φυσικά και δεν μπορούν να κρατήσουν το χρώμιο και φυσικά δεν μπορουν να κάνουν την θάλασσα πόσιμο! Αλλα το ακριβως επόμενο σταδιο απο τα φίλτρα είναι οι μεβράνες διήθησης που δυστηχως όλοι τα λετε και αυτά φίλτρα.

Το θέμα είναι να υπάρχει σωστή πληροφορηση.

Συνάδελφε, δε βλέπω που είδες τη λάθος πληροφόρηση.

Στηρίζεις αυτά που γράφεις στο ότι "όλοι τα λετε και αυτά φίλτρα".

Ξέρεις, στα διαστημόπλοια υπάρχει ένα σύστημα που τα τσίσα του πληρώματος τα κάνει πάλι νερό και τα πίνουν.
Και αυτό το σύστημα "όλοι το λέμε φίλτρο".
Δεν ευθύνομαι όμως εγώ για το ότι κάθε σύστημα που υπάρχει "ο κόσμος το λέει φίλτρο".
Φίλτρο είναι (εξ όσων γνωρίζω - και αν διαφωνείς πες τη γνώμη σου) η διάταξη που με διέλευση του υγρού μέσα από πολύ μικρές (ορίζεται το μέγεθος) οπές κατακρατεί τα στερεά αιωρήματα που υπάρχουν μέσα στο υγρό.

Αυτό που είπα είναι ότι ΤΕΤΟΙΑ διάταξη ΔΕΝ κατακρατεί ουσίες διαλυμένες στο νερό (όπως το αλάτι της θάλασσας), και επομένως ΔΕΝ κατακρατεί και το (διαλυμένο) χρώμιο. Μην ξεχνάς ότι ΑΥΤΗ ήταν η ερώτηση του συναδέλφου στην οποία απάντησα.

Το ότι υπάρχουν διατάξεις που κατακρατούν τις διαλυμένες ουσίες (όπως οι οσμωτικές μεμβράνες το θαλασσινό αλάτι) το γνωρίζω.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ αν αυτές οι διατάξεις κατακρατούν και τις διαλυμένες ενώσεις του χρωμίου.

Και επειδή το εξασθενές χρώμιο δεν είναι αστείο (όπως το αλάτι για το οποίο αν δεν έχει γίνει καλά η δουλειά της όσμωσης λες "φτου" και φτύνεις το νερό σαν υφάλμυρο και δεν τρέχει και τίποτα) αλλά προκαλεί ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ και ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ βλάβες στην υγεία των ανθρώπων, θεώρησα καλύτερο να του πω (ψάξε το, θα δεις ότι το έγραψα και αυτό) ότι "για να είσαι σίγουρος για το χρώμιο μάλλον χρειάζεσαι απόσταξη".

Αν εσύ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι κάποια μεμβράνη αντίστροφης όσμωσης δίνει ασφαλές αποτέλεσμα απέναντι ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΩΜΙΟ, πες το καθαρά, θα σεβαστώ την άποψη σου. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι τα ξέρω όλα.

Αλλά μη μου βάζεις χέρι για κάτι που ΔΕΝ έχω πει, ή για κάτι που παρέλειψα να πω, ενώ "θα μπορούσα" να έχω πει.

Θα μπορύσα να έχω πει και το "πάτερ ημών", αλλά δεν το είπα.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.281
Πόντοι
22.785
Έγώ κουβαλάω άπό τό χωριό μπετονάκι !!!!

supernikos

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
28
Πόντοι
0
Μαριαθ, δεν υπηρχε καποια πρόθεση να δημιουργησω εντυπώσεις και να σε θίξω!
Σχετικά με τις μεμβράνες της αντίστροφης όσμωσης, εγω κατα κανόνα χρησιμοποιώ της FILMTEC και της PUREGEN. Επειδη στην μέχρι τωρα πορεία μου σε αυτο το αντικείμενο ποτέ δεν βασίστηκα στις διαβεβαιώσεις των κατασκευαστών και των όποιων πιστοποιήσεων κ.λπ. Πάντα κάνω τις δικές μου έρευνες και ελέγχους. Οι μεβράνες όσμωσης τις έχω ελέγξει στην Εύβοια για την συμπεριφορά τους και όντως επιτυγχάνουν κατά 90% περίπου μείωση της περιεκτικ΄ότητας σε ολικό και εξασθενές χρώμιο και ακόμη περίπου 40-60% κάτω απο το ανώτατο επιτρεπτό όριο.Αυτά τα αποτελέσματα ήταν σε μεβράνης μετά απο 3 μήνες!
Εδώ πρέπει να τονίσω ότι η αγορά έχει κατακλυσθεί απο μεμβράνες αντίστροφης όσμωσης (έπεσε στα χέρια μου πριν ένα μηνα κινέζικη μεμβράνη αξίας 15€ και η οποια είχε αρχίσει να διασπάτε μετά απο 5 μήνες!!!!!!!!!).

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
περίπου 40-60% κάτω απο το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Απ' ότι θυμάμαι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ανώτατο επιτρεπτό όριο σε εξασθενές χρώμιο.

Η περιεκτικότητα του νερού σε τέτοιο πρέπει να είναι καθαρό και απλό ΜΗΔΕΝ (0).

Ούτε "ίχνη".

supernikos

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
28
Πόντοι
0
Μαριαθ, όντως δεν το διευκρινησα και δημιουργησα λανθασμένη εντύπωση και συγνωμη. Το ποσοστο αυτο είναι το ολικου χρωμιου!

Επισκέπτης
λές Μαριαθ, ότι: "Δεν υπάρχει ΦΙΛΤΡΟ που να το κρατάει. Το χρώμιο (οσο-σθενές και αν είναι) είναι μέταλλο, και μέσα στο νερό υπάρχουν ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ άλατα (ενώσεις με άλλα στοιχεία) του μετάλλου χρωμίου, όχι μέταλλο ατόφιο σε κόκκους. Τις ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ ουσίες δεν τις κρατάει ΚΑΝΕΝΑ φίλτρο. Π.χ. τη θάλασσα που έχει διαλυμμένο αλάτι, δε μπορείς με φίλτρο να την κάνεις γλυκό νερό¨."
-Με συγχωρείς αλλα μάλλον σου ξεφευγουν  καποιες γνωσεις στο τομεα επεξεργασιας και φίλτρανσης νερού και σε οσους σε διαβαζουν τους δίνεις λάθος πληροφορίες-κατευθύνσεις. Τα φίλτρα φυσικά και δεν μπορούν να κρατήσουν το χρώμιο και φυσικά δεν μπορουν να κάνουν την θάλασσα πόσιμο! Αλλα το ακριβως επόμενο σταδιο απο τα φίλτρα είναι οι μεβράνες διήθησης που δυστηχως όλοι τα λετε και αυτά φίλτρα. Οι μεβράνες Αντίστροφης Όσμωσης είναι αυτές που μπορουν να δωσουν απόλυτα καθαρο Πόσιμο νερό. Και επειδή λες οτι το νερό της θάλασσας δεν γινεται πόσιμο ψάξε λίγο να δείς ότι αρκετά νησιά με υφάλμυρα νερά. Πλέον χρησιμοποιούν την μέθοδο της Αντίστροφης Όσμωσης για να παράγουν πόσιμο νερό απο την θάλασσα.
π.χ.Στην Σκιάθο, στην Κινέτα που είναι ακάτηλλα τα νερά λόγω υφαλμύρωσης, εγώ εβαλα Αντίστροφες Οσμώσεις και οι χημική ανάλυση δείχνει τι πραγματικά επιτυγχάνουν.
Είναι κριμα να δημιουργούμε εντυπώσεις ότι δεν υπάρχουν λύσεις την στιγμή που η τεχνολογία της επεξεργασίας νερού προχωρά ραγδαία και ολα αυτά δεν βγηκαν τώρα αλλα υπαρχουν πάνω απο μια 20ετια στην Αμερική και την τελευταία 10ετία και στην Ευρώπη.Το θέμα είναι να υπάρχει σωστή πληροφορηση.

Αν ο φιλος που σκεφτεται να βαλει φιλτρο στο εξοχικο θελει να ειναι το νερο  και ποσιμο εξ'οσων γνωριζω,  το νερο της ΑΟ δεν ειναι καταλληλο εφοσον θα του λειπουν τα απαραιτητα αλατ ενω δεν κατακρατειται το χλωριο που ενιοτε γινεται μεγαλη καταχρηση απο τους τοπικους δημους η κοινοτητες και στην περιπτωση που ειναι πιθανον μολυσμενο μικροβιολογικα δεν παρεχεται επαρκης προστασια. Επισης κατακρατουνται μονο τα μορια που εχουν μεγεθος ισο η μεγαλυτερο απο αυτο του νερου ενω γινεται και τεραστια σπαταλη καθοσον για καθε λιτρο καθαρισμενου νερου συχνα απορριπτονται αλλα 2 λιτρα νερου, αναλογα βεβαια και με την περιεκτικοτητα του νερου σε ξενα σωματιδια.

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Εγώ είμαι αυτός που ρώτησε για το εξοχικό - θα τσεκάρω την ΤΕΜΑΚ (πρώτη φορά την ακούω). Λες να ξηλώσω και το άλλο που έχω εδώ στο σπίτι; Δες το άλλο post μου...

Μια ερώτηση σημαντική (κατά τη γνώμη μου) - ξέρει κανείς γιατί στα φίλτρα νερού, δεν υπάρχει ένας μπούσουλας να βασιστεί κανείς; Αν θέλω αμάξι - ξέρω ότι υπάρχουν Γερμανικά, Γιαπωνέζικα κλπ. Θέλω PC - μπορώ να επιλέξω από Intel/AMD ή να πάω σε Apple αν μου γουστάρει.

Δεν το έχω πιάσει γιατί δε μπορώ να πάω στον Κωτσόβολο και να αγοράσω, όπως πχ μια ηλεκτρική σκούπα. Για κάποιο λόγο υπάρχει μια ομίχλη και παρατηρώ ότι τα έχουν πετάξει σε κατηγορία telemarketing μόνο;

Κάνω λάθoς; :think:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Εγώ είμαι αυτός που ρώτησε για το εξοχικό - θα τσεκάρω την ΤΕΜΑΚ (πρώτη φορά την ακούω). Λες να ξηλώσω και το άλλο που έχω εδώ στο σπίτι; Δες το άλλο post μου...

Μια ερώτηση σημαντική (κατά τη γνώμη μου) - ξέρει κανείς γιατί στα φίλτρα νερού, δεν υπάρχει ένας μπούσουλας να βασιστεί κανείς; Αν θέλω αμάξι - ξέρω ότι υπάρχουν Γερμανικά, Γιαπωνέζικα κλπ. Θέλω PC - μπορώ να επιλέξω από Intel/AMD ή να πάω σε Apple αν μου γουστάρει.

Δεν το έχω πιάσει γιατί δε μπορώ να πάω στον Κωτσόβολο και να αγοράσω, όπως πχ μια ηλεκτρική σκούπα. Για κάποιο λόγο υπάρχει μια ομίχλη και παρατηρώ ότι τα έχουν πετάξει σε κατηγορία telemarketing μόνο;

Κάνω λάθoς; :think:

Φίλε,

Πριν πας στην ΤΕΜΑΚ (πρέπει να πας αν θες να αποκτήσεις ουσιαστική γνώμη), πρέπει να κανεις το εξής:

Πάρε 2 μπουκάλια του 1,5 λίτρου (το εμφιαλωμένο) από το νερό του εξοχικού σου (πριν από οποιοδήποτε φίλτρο) και πήγαινε το για ανάλυση σε ένα ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ χημικό εργαστήριο (η ΤΕΜΑΚ δεν κάνει αναλύσεις).
Από την ανάλυση θα ζητάς ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ σαν:
-Περιεκτικότητα (συγκέντρωση) σε μικροβιακούς παράγοντες (κωλοβακτηρίδια κλπ).
-Περιεκτικότητα σε άλατα (σκληρότητα).
-Περιεκτικότητα σε αιωρούμενα σωματίδια.
-Περιεκτικότητα σε χλώριο (αν προέρχεται από δημοτική παροχή)
Και άλλα που θα σκεφτείς εσύ, και εγώ δε μπορώ να τα φανταστώ τώρα.
Ότι άλλο ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΑΙ ότι μπορεί να περιέχει το νερό που έρχεται σπίτι σου, και θες να το ξέρεις, και να το απομακρύνεις (ίσως) με την κατάλληλη επεξεργασία, πες να το ψάξουν στην ανάλυση.

Να σου δώσω να καταλάβεις, κάποτε που ήθελα να ερευνήσω το νερό ενός πηγαδιού (άφθονο νερό) μέσα στη Φιλοθέη βρήκα ότι περιείχε:
-Πάρα πολλά κωλοβακτηρίδια (οφείλονταν είτε σε γεινίαση με βόθρους της περιοχής είτε σε ξύλα που είχαν πέσει μέσα στο πηγάδι και σάπιζαν).
-Πάρα πολύ μεγάλη συγκέντρωση γύψου (προφανώς το νερό πριν έρθει στο πηγάδι πέρναγε με΄σα από κοιτάσματα γύψου και τα διέλυε),
Συμπέρσαμα, δεν άξιζε να χρησιμοποιηθεί για πόσιμο (το καθάρισμα του θα κόστιζε πολύ), αλλά ήταν μια χαρά για πότισμα κήπων.

Βεβαίως, αν η ΕΥΔΑΠ αύξανε την τιμή του νερού x10, τότε θα άξιζε να αρχίσει να πίνει κανείς από το πηγάδι (παρά το κόστος καθαρισμού) γιατί θα του ερχόταν φτηνότερα. Αλλά δε φτάσαμε ποτέ μέχρι εκεί.

Ξεκίνα λοιπόν από την ανάλυση, βγάλε αποτέλεσμα, και μετά πήγαινε στην ΤΕΜΑΚ (ή στην οποιαδήποτε ΤΕΜΑΚ) και πες τους:
"Αυτό είναι το νερό μου, αυτά θέλω να απομακρύνω, τόση είναι η κατανάλωση μου, πείτε μου τι να κάνω, πόσο στοιχίζει και ποσο ΘΑ στοιχίζει (η χρήση του)".

Και τότε θα αποφασίσεις αν θα τα κάνεις, ή θα τα παρατήσεις και θα πίνεις εμφιαλωμένο.

Η απορία σου για τα telemarketing έχει την εξής απάντηση:
Τα βλέπεις εκεί, γιατί εκεί υπάρχει το χρήμα.
Τα ποσά τα έδωσα (σαν τάξη μεγέθους) σε προηγούμενο ποστ μου, δες το.

kavlaboy

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2010
Like
315
Πόντοι
21
Αγαπητοί συναγωνιστές,
Θέλω να βάλω ένα φίλτρο νερού στο σπίτι μου. Ξέρετε δυο-τρεις μεγάλες εταιρίες-μάρκες να μου συστήσετε;
Ευχαριστώ.
IMPERIAL MAXIMUM το εχω 10 χρονια πολυ καλο,τσεκαρε τα micron του φιλτρου και την αναλυση του

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
................
Ξεκίνα λοιπόν από την ανάλυση, βγάλε αποτέλεσμα, και μετά πήγαινε στην ΤΕΜΑΚ (ή στην οποιαδήποτε ΤΕΜΑΚ) και πες τους:
"Αυτό είναι το νερό μου, αυτά θέλω να απομακρύνω, τόση είναι η κατανάλωση μου, πείτε μου τι να κάνω, πόσο στοιχίζει και ποσο ΘΑ στοιχίζει (η χρήση του)".

Και τότε θα αποφασίσεις αν θα τα κάνεις, ή θα τα παρατήσεις και θα πίνεις εμφιαλωμένο.

Η απορία σου για τα telemarketing έχει την εξής απάντηση:
Τα βλέπεις εκεί, γιατί εκεί υπάρχει το χρήμα.
Τα ποσά τα έδωσα (σαν τάξη μεγέθους) σε προηγούμενο ποστ μου, δες το.
Μάλιστα. OK - thanks. :)

agapoulas

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2011
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
10
Εγώ έκανα παραγγελία πρίν λίγους μήνες από www.waterfilters.net/]εδώ [/url]. Έχει αρκετές εταιρείες του χώρου και καλές τιμές. Το μόνο θέμα είναι πως βρίσκεται στην Αμερική. Έχω www.myus.com/]myus [/url]και δεν ξέρω αν στέλνουν στην Ελλάδα.

Επισκέπτης
Οκ το αγορασα κι εγω αυτο!....

Συνημμένα

• Ozone_Water_Purifier_with_Timer_GH_3188_703.jpg
    Ozone_Water_Purifier_with_Timer_GH_3188_703.jpg
    59,5 KB · Εμφανίσεις: 93

amilo

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
110
Πόντοι
1
Αν και το θεμα ειναι παλιο, ποσο αποτελεσματικο ειναι το φιλτρο βρυσης οπως αυτα www.eco-shop.gr/filtra-nerou-ilektroniko-tsigaro-karpoi-soapnuts/filtra%20nerou%20times/127-oikiaka-filtra-neroy.html]εδω[/url]

Καλοκαιρι φευγω μονιμα για χωριο και ψαχνομαι απο τωρα τι θα κανω με αυτο το θεμα γιατι εκει το νερο δεν πινεται εχει βγει ακαταλληλο ασχετο που πολυ χωριανη το πινουν.

SOPID

Νέο Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Like
0
Πόντοι
0
Φίλε Αmilo το έψαξα λίγο. Αυτά που είδες είναι καλά αλλά κάτι πάνω στον πάγκο με επώνυμο φίλτρο είναι σίγουρα καλύτερο από όλες τις απόψεις. Και αντέχει χρόνια και δεν περνάει τίποτα και το βγάζεις και το έχεις και στο χωριό και στο σπίτι. Ρίξε μια www.eco-shop.gr/filtra-nerou-ilektroniko-tsigaro-karpoi-soapnuts/filtra%20nerou%20times/137-filtra-neroy-pagkoy/455-filtro-neroy-leyko-sm-matrikx-cto-plus.html]http://www.eco-shop.gr/filtra-nerou-ilektroniko-tsigaro-karpoi-soapnuts/filtra%20nerou%20times/137-filtra-neroy-pagkoy/455-filtro-neroy-leyko-sm-matrikx-cto-plus.html[/url]

omorfoulis

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2007
Like
10
Πόντοι
16
Μάγκες έχουμε καμία εξέλιξη στο θέμα? Εχει να προτείνει κανείς τίποτα?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom