You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Εστίαση και τουρισμός δε μπορούν να βρουν υπαλλήλους
- Μέλος που άνοιξε το νήμα bruce wayne
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 1K
- Εμφανίσεις 52K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
BestNotGeorge
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιουλ 2023
- Like
- 1.135
- Πόντοι
- 206
Φτηνιάρης είσαι.ψαχνω δουλεια για σεζον θελω 5 χιλιαρικα τον μηνα τσεπη
Δεν σε θέλουμε ..
Mpratan
Μέγας
- Εγγρ.
- 29 Δεκ 2019
- Κριτικές
- 21
- Like
- 11.292
- Πόντοι
- 4.546
Άλλοι ψάχνουν να βρουν γκόμενα, συνεπώς μην αγχώνεσαι...ψαχνω δουλεια για σεζον θελω 5 χιλιαρικα τον μηνα τσεπη
barock
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2016
- Like
- 23.159
- Πόντοι
- 5.506
θα σας ειδοποιήσουμεψαχνω δουλεια για σεζον θελω 5 χιλιαρικα τον μηνα τσεπη
Νίο
Μέγας
- Εγγρ.
- 24 Ιουν 2018
- Κριτικές
- 6
- Like
- 11.407
- Πόντοι
- 3.936
Ειπε ο γαλαζοαιματος κοψομεσακιας του δισκου και λατρης των tsnt σινεμα. Με πανεραι απ το πανερι της σαντα μπαρμπαρα - αυτοκινητα με ληζινγκ και μονταζιερα στις φωτο για δηθεν χρημα κ χαι λαιφ. Ο διαχρονικος μιστερ Μ. και κλοουν του B. comΕπίσης, προς ενημέρωση , μετά το Τουαρεγκ έχω αλλάξει ήδη δυο αυτοκίνητα, πράγμα που είναι όνειρο ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ. Και όσο για το Πανεραι, ρωτά το φίλο.
Μ. Νο1 ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
Συνημμένα
stekas72
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Δεκ 2008
- Κριτικές
- 3
- Like
- 1.443
- Πόντοι
- 566
Και τα κομπλεξικά καθίκια που υποστηρίζετε την καταστροφή της ελλάδος που έγινε από το 2009
ίδια και απαράλλακτα σκατόψυχοι και μαλάκες είστε.
Υποστηρίζετε τον αφανισμό της χώρας, γιατί χαίρεστε που κι άλλοι , έπεσαν στο δικό σας το χάλι .
Πες μας τώρα ότι έχεις ακίνητα 112 μύρια ... και χαριεντιστείτε με το No2 Mr Malaka ...
Μπας και ξεχαστεί ο πόνος του, ότι η μαλακία από το πανηγύρι που πήρε
δεν έχει ... κάρτες όπως τα γνήσια .....
Εσύ ακίνητα 112 μύρια, αυτός τουαρέγκ των 500€ και πανεράϊ 5500€ .........
Πιό γελοίοι από τη γελοιότητα....
Καλήμερα τραλαλακη.
Ποιος προκάλεσε την καταστροφή μετά το 2009;
Ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισες ανέστρεψε την καταστροφή; έσκισε τα μνημόνια; κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ που έφερε η Κυβέρνηση Σαμαρά;
Γελοίοι είναι οι δεξιοί που βρήκαν έτοιμα ακίνητα από τους γονείς τους και όταν μπήκε ο ΕΝΦΙΑ έγιναν αριστεροί ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ!!!
Είσαι υπέρ ή κατά της υποψηφιότητας Μπελέρη; γιατί δυσκολεύεσαι να απαντήσεις;;;;;
Υγ. να ξαναδείς την εκκαθάριση που ανέβασα, άλλο ήταν το ποσό ....
barock
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2016
- Like
- 23.159
- Πόντοι
- 5.506
Kλαψε φτωχό αεργο σκουπίδι.Ειπε ο γαλαζοαιματος κοψομεσακιας του δισκου και λατρης των tsnt σινεμα. Με πανεραι απ το πανερι της σαντα μπαρμπαρα - αυτοκινητα με ληζινγκ και μονταζιερα στις φωτο για δηθεν χρημα κ χαι λαιφ. Ο διαχρονικος μιστερ Μ. και κλοουν του B. com
barock
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2016
- Like
- 23.159
- Πόντοι
- 5.506
Κανόνισε να σε βάλει και σένα ο τραλαλακης ιγκνορ έτσι που τον κράζεις.εδώ μαζεύεται η λέσχη μπίλντερμπεργκ του μπου?
Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 15.036
- Πόντοι
- 3.656
Το να με βάζει και να με βγάζει από την ''ignore list'' είναι το χόμπι τουΚανόνισε να σε βάλει και σένα ο τραλαλακης ιγκνορ έτσι που τον κράζεις.
την δεδομένη στιγμή με έχει πάλι στη λίστα επειδή είχα κάτι αμφιβολίες για τα μανικετόκουμπα που κάνουν 1Κ το καθένα
flyman29
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαΐ 2009
- Like
- 3.491
- Πόντοι
- 456
Σε μπιτσόμπαρα ή άλλα τουριστικά μέρη ειδικά σεζόν δεν πατάω.
Τελευταία φορά είχα πάει σε ένα πολύ γνωστό και η κατάσταση μου φάνηκε παρακμή. Το αφεντικό φώναζε στην κουζίνα, ημιμεθυσμένοι κάγκουροι την έπεφταν στις ζωχαδιασμένες σερβιτόρες και χοντροκώλες ελληνίδες με κοπρόσκυλα φώναζαν στους σερβιτόρους επειδή δεν ήρθε το τοστ όπως ήθελαν. Ένας πανικός και ο ένας πάνω στον άλλον. Στο μεταξύ στην παραλία σε όποιο σημείο δεν είχε καμιά φακλάνα με κοπρόσκυλα πήγαιναν ξεκωλα να προλάβουν να βγάλουν καμιά φωτό για το ινστα.
Ποιον κοροιδεύουμε, είναι δυνατόν να περάσεις καλά έτσι;
Να μου λείπει δεν θα πάρω και πραγματικά λυπάμαι όσους δουλεύουν σε αυτές τις συνθήκες. Πιτσιρικάς είχα δουλέψει και εγώ σε μαγαζί γνωστού σεζόν για τη φάση. Αν και ήξερα τον άνθρωπο και δεν είχα παράπονο στο κομμάτι εργασία ήταν κάτι πελάτες που ήθελες να τους φέρεις το δίσκο στο κεφάλι. Δεν είναι εύκολη δουλειά.
Γενικά όπου βλέπω πως σε ένα μαγαζί το προσωπικό δεν είναι ευχαρηστημένο ή ξέρω πως ο εργοδότης είναι μαλάκας δεν πατάω. Καλύτερα να δώσω κάποια λεφτά παραπάνω και να πάω σε ένα μαγαζί που σέβεται το προσωπικό παρά στον κάθε αρπακολατζή που εκμεταλεύεται τον κόσμο και το προσωπικό.
Υπάρχουν μαγαζιά και ξενοδοχεία που κρατάνε χρόνια το ίδιο προσωπικό και όλα δουλεύουν ρολόι. Ακόμα και σαν πελάτης καταλαβαίνεις τη διαφορά απο κάτι άλλα που και το σέρβις είναι άκυρο και το προσωπικό μέσα στη τσαντίλα.
Τελευταία φορά είχα πάει σε ένα πολύ γνωστό και η κατάσταση μου φάνηκε παρακμή. Το αφεντικό φώναζε στην κουζίνα, ημιμεθυσμένοι κάγκουροι την έπεφταν στις ζωχαδιασμένες σερβιτόρες και χοντροκώλες ελληνίδες με κοπρόσκυλα φώναζαν στους σερβιτόρους επειδή δεν ήρθε το τοστ όπως ήθελαν. Ένας πανικός και ο ένας πάνω στον άλλον. Στο μεταξύ στην παραλία σε όποιο σημείο δεν είχε καμιά φακλάνα με κοπρόσκυλα πήγαιναν ξεκωλα να προλάβουν να βγάλουν καμιά φωτό για το ινστα.
Ποιον κοροιδεύουμε, είναι δυνατόν να περάσεις καλά έτσι;
Να μου λείπει δεν θα πάρω και πραγματικά λυπάμαι όσους δουλεύουν σε αυτές τις συνθήκες. Πιτσιρικάς είχα δουλέψει και εγώ σε μαγαζί γνωστού σεζόν για τη φάση. Αν και ήξερα τον άνθρωπο και δεν είχα παράπονο στο κομμάτι εργασία ήταν κάτι πελάτες που ήθελες να τους φέρεις το δίσκο στο κεφάλι. Δεν είναι εύκολη δουλειά.
Γενικά όπου βλέπω πως σε ένα μαγαζί το προσωπικό δεν είναι ευχαρηστημένο ή ξέρω πως ο εργοδότης είναι μαλάκας δεν πατάω. Καλύτερα να δώσω κάποια λεφτά παραπάνω και να πάω σε ένα μαγαζί που σέβεται το προσωπικό παρά στον κάθε αρπακολατζή που εκμεταλεύεται τον κόσμο και το προσωπικό.
Υπάρχουν μαγαζιά και ξενοδοχεία που κρατάνε χρόνια το ίδιο προσωπικό και όλα δουλεύουν ρολόι. Ακόμα και σαν πελάτης καταλαβαίνεις τη διαφορά απο κάτι άλλα που και το σέρβις είναι άκυρο και το προσωπικό μέσα στη τσαντίλα.
sakarvats
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 12 Σεπ 2008
- Κριτικές
- 107
- Like
- 7.919
- Πόντοι
- 7.815
Να πω και 'γώ την παπαριά μου σε όλα όσα ακούγονται, κάποιοι έχουν σχέση με τον τουρισμό κ κάποιοι όχι..ο τουρισμος λογικα δεν βρισκει κοσμο . Ζητανε κοσμο να δουλευει 7 στα 7 (το οποιο ειναι μαλλον παρανομο) και να παιρνουν 1200€ . Οι νεοι πολυ λογικα θελουν τουλαχιστον 2000€ ωστε να γυρισουν πισω με 2-3000€ να περασουν ενα διμηνο .
Πολλα παιδια το κανουν μια σεζον , τους φευγει ο τακος , γυρνανε σπιτια τους και σε 2 μηνες ειναι αφραγκοι . Γιατι να ξαναπανε; Για την εμπειρια; Το ζήσανε . Οσοι εμειναν ευχαριστημενοι ξαναπανε .
Φταινε και οι "επιχειρηματιες" που νομιζουν οτι εχουμε 80% ανεργια και θα παρακαλαει ο κοσμος να βρει δουλεια . Στερεψε καποια στιγμη η δεξαμενη των κοροιδων .
υγ Εχω ενα φουρνο κοντα μου που φερνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ καινουργιο προσωπικο . Τον εκοψα για απατεωνα και δεν ξαναπάτησα.
1. Ξέρει κανείς από όσους τσαμπουνάνε δεξιά κ αριστερά ότι τους κατέβει, ποιος είναι ο βασικός μισθός, βάση συλλογικής σύμβασης εργασίας ? Μιλάμε για 8ωρο, 5μερη εργασία.
2. Όταν ένα δωμάτιο για το προσωπικό κοστίζει από 3.000 μέχρι 5.000 την σαιζόν, σε νησί, το κόστος αυτό δεν το επωμίζεται κάποιος ? (σίγουρα όχι ο εργαζόμενος). Με δεδομένο ότι σε ένα δωμάτιο θα μείνουν το πολύ 2 άτομα, ας υπολογίσουμε το κόστος ανά άτομο (υπολογίστε 4 μήνες σεζόν το πολύ, μόνο Κρήτη, Ρόδος, Μύκονος κ Σαντορίνη έχουν 6μηνη σαιζόν κ εκεί τα σπίτια κοστίζουν περισσότερο.
3. Κανείς από τους επαγγελματίες δεν μπορεί να έχει ανασφάλιστο προσωπικό, πλης συγκεκριμένων εξαιρέσεων (κάποιοι τα θέλουν μαύρα γιατί έχουν κ αλλά εισοδήματα). Οι έλεγχοι είναι αυστηροί κ καλά κάνουν (έχω βιώσει απίστευτα σκηνικά σε ελέγχους του ΙΚΑ σε εστιατόρια σε νησιά, που μπούκαραν στην ώρα αιχμής, σε κουζίνες, αποθήκες κλπ)...
4. Κάνεις δεν κάνει λόγο για τα επιδόματα: ανηψιά μου (φοιτήτρια) πέρυσι με 3 μήνες δουλειά σε υποδοχή, κατάφερε κ πήρε επιδόματα άδειας κ Χριστουγέννων (ένα μισθό ακόμη) και ανεργία για 3 μήνες (με 105 ένσημα αντί 80-85 που έπρεπε να πάρει κανονικά.. μισθός 1200 για 7/7. Αν υπολογίσει κανείς επιδόματα + ανεργία συνολικά με 3μιση (στην ουσία 13 εβδομάδες δουλειά) πήρε συνολικά περισσότερα από 5.0000 ευρώ καθαρά. Ύπνο, φαγητά δεν πλήρωνε μια... Μόνο αν έβγαινε έξω σε μπαρ, ξόδευε χρήμα.
Προς θεού δεν λέω ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι στις ίδιες συνθήκες. Έχω σκηνικά υπόψην μου σε ISOBOX, με 4 άτομα μέσα κλπ.
Αλλά γνωρίζω και περιπτώσεις που πολλοί θέλανε να φέρουνε τσάμπα διακοπές ξαδέρφες, μανάδες, φίλους κολλητούς, στο τσάμπα και όταν δεν γίνονταν αυτό, τότε στράβωναν με τους ιδιοκτήτες..
Επίσης έχω υπόψην μου νεαρούς (από φοιτητές μέχρι 30 ετών) που έχουν εποχιακή δουλειά σε ταβέρνες, με δουλειά 7/7 που παρακαλάνε να πάνε γιατί "τσιμπάνε" το λιγότερο 60 μέχρι 80 ευρώ tips την ημέρα για 5+ μήνες. Ούτε ρολόοι κοιτάνε, ούτε τίποτα .. Μόνο να τους κολανε ένσημα.. Και στο τέλος της
σεζόν να έχουν πάρει πακέτο (μισθοί, tips, ανεργία, επιδόματα) κάνα 20.000. Δεν λέω, ξεκωλομα στην δουλειά αλλά δείτε ποσά χρήματα πέρνει ένας απλός υπάλληλος σε μια τράπεζα που έχει βγάλει και υποτίθεται ένα Πανεπιστήμιο, ή ένας υπάλληλος σε μια εταιρία courier που ειναι χειμωνα καλοκαίρι όλη μερα στους δρομους κ την κίνηση και αγοράζει και τον καφέ του κ το φαγητό του μέσα στην ημέρα..
Εν κατακλείδι: μην τα θέλουμε όλα δικά μας.. Σίγουρα υπάρχουν σε όλες τις δουλειές οι κακοί κ οι καλοί επαγγελματίες. Το καλό κ το κακό προσωπικό. Απλά έχω την αίσθηση ότι η σημερινή γενιά των 20-25ρηδων, δεν αντέχει στην πίεση και το στρες για αυτό κ προτιμούν να μείνουνε στην απέξω.
Θεωρώ ότι η ελεύθερη αγορά διορθώνει από μόνη της τα πράγματα..
Υ.Σ.: Και κάτι τελευταίο .. "ακούγεται" ότι 55-60 καταλύματα στην Χαλκιδική δεν άνοιξαν φέτος λόγω έλλειψης προσωπικού.. Food for thought..
Nubic
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Οκτ 2019
- Κριτικές
- 10
- Like
- 13.224
- Πόντοι
- 3.846
Δε γενικεύω ,υπάρχουν καλοί και κακοι επιχειρηματίες, καλοί και κακοί εγαζόμενοι.
Επειδή η συζήτηση γίνεται για αυτούς που δε βρίσκουν προσωπικό και επιχειρήσεις που δεν ανοίγουν λόγω έλλειψης προσωπικού:
- Τα καλά στελέχη τα έχεις από κοντά, τους δίνεις καλούς μισθούς για να μη φύγουν. Είτε είναι F&B Managers ,είτε κηπουροί.
- Λαμόγια εργοδότες συνήθως κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, επειδή σκέφτονται μόνο πόσα θα βγάλουν χωρίς να ξέρουν τη δουλειά. Κατά κανόνα είναι τεμπέληδες και δε μπορούν να ανταγωνιστούν τα υπόλοιπα μαγαζιά.
- Λαμόγια υπάλληλοι επίσης υπάρχουν. Είτε αυτοί που αλλάζουν δουλειά συνέχεια ,είτε στην ίδια δουλειά αλλάζουν προορισμό ,οπότε πούτσα τους η επιχείρηση. Όσα και να τους δίνουν πάνε χαμένα, αφού δεν έχουν καμία διάθεση να δουλέψουν ή να δίνουν καλή εικόνα για να προσληφθούν ξανά. Συνήθως βέβαι και οι ίδιοι δουλεύουν για ό,τι αμοιβή να 'ναι και έτσι βρίσκουν δουλειά. Οι καλοί είναι αυτοί που είτε μένουν στην περιοχή, είτε είναι στο ίδιο πόστο χρόνια.
- Αν ένας εργαζόμενος (νέος ή όχι) μπορεί να βρει στον τόπο του δουλειά, γιατί να πάει αλλού; Μόνο αν τα λεφτά είναι πολύ καλύτερα ή αν θέλει να ζήσει την εμπειρία. Άρα ο άνεργος απο τα Γρεβεννά γιατί να πάει στη Σέριφο να απλώνει ξαπλώστρες στην παραλία για 800 ευρώ; Υπάρχει λόγος;
Επειδή η συζήτηση γίνεται για αυτούς που δε βρίσκουν προσωπικό και επιχειρήσεις που δεν ανοίγουν λόγω έλλειψης προσωπικού:
- Τα καλά στελέχη τα έχεις από κοντά, τους δίνεις καλούς μισθούς για να μη φύγουν. Είτε είναι F&B Managers ,είτε κηπουροί.
- Λαμόγια εργοδότες συνήθως κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, επειδή σκέφτονται μόνο πόσα θα βγάλουν χωρίς να ξέρουν τη δουλειά. Κατά κανόνα είναι τεμπέληδες και δε μπορούν να ανταγωνιστούν τα υπόλοιπα μαγαζιά.
- Λαμόγια υπάλληλοι επίσης υπάρχουν. Είτε αυτοί που αλλάζουν δουλειά συνέχεια ,είτε στην ίδια δουλειά αλλάζουν προορισμό ,οπότε πούτσα τους η επιχείρηση. Όσα και να τους δίνουν πάνε χαμένα, αφού δεν έχουν καμία διάθεση να δουλέψουν ή να δίνουν καλή εικόνα για να προσληφθούν ξανά. Συνήθως βέβαι και οι ίδιοι δουλεύουν για ό,τι αμοιβή να 'ναι και έτσι βρίσκουν δουλειά. Οι καλοί είναι αυτοί που είτε μένουν στην περιοχή, είτε είναι στο ίδιο πόστο χρόνια.
- Αν ένας εργαζόμενος (νέος ή όχι) μπορεί να βρει στον τόπο του δουλειά, γιατί να πάει αλλού; Μόνο αν τα λεφτά είναι πολύ καλύτερα ή αν θέλει να ζήσει την εμπειρία. Άρα ο άνεργος απο τα Γρεβεννά γιατί να πάει στη Σέριφο να απλώνει ξαπλώστρες στην παραλία για 800 ευρώ; Υπάρχει λόγος;
barock
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2016
- Like
- 23.159
- Πόντοι
- 5.506
Aπορω πως αντέχεις τέτοια απώλεια.Το να με βάζει και να με βγάζει από την ''ignore list'' είναι το χόμπι του
την δεδομένη στιγμή με έχει πάλι στη λίστα επειδή είχα κάτι αμφιβολίες για τα μανικετόκουμπα που κάνουν 1Κ το καθένα
Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 15.036
- Πόντοι
- 3.656
δεν είναι πραγματική απώλεια γιατί με διαβάζει ανελλιπώςAπορω πως αντέχεις τέτοια απώλεια.
barock
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2016
- Like
- 23.159
- Πόντοι
- 5.506
Με βάζεις σε σκέψεις τώρα.....δεν είναι πραγματική απώλεια γιατί με διαβάζει ανελλιπώς
Βρε λες;
Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 15.036
- Πόντοι
- 3.656
ότι σου λέωΜε βάζεις σε σκέψεις τώρα.....
Βρε λες;
μη σου πω ότι κρατάει και screenshots και έχει και φάκελο στο desktop για όλα τα μέλη που ακολουθεί
Ippokratis22
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Αυγ 2022
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.178
- Πόντοι
- 206
ψαχνω δουλεια για σεζον θελω 5 χιλιαρικα τον μηνα τσεπη
Άμα στήσεις κωλο στη Μύκονο , θα παρεις 6 , ρωτα τη λουγκρα το Barock
barock
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2016
- Like
- 23.159
- Πόντοι
- 5.506
Πέφτω από τα σύννεφα.ότι σου λέω
μη σου πω ότι κρατάει και screenshots και έχει και φάκελο στο desktop για όλα τα μέλη που ακολουθεί
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 228
- Εμφανίσεις
- 18K
- Απαντήσεις
- 22
- Εμφανίσεις
- 5K
- Απαντήσεις
- 65
- Εμφανίσεις