Νέα

Εστίαση και τουρισμός δε μπορούν να βρουν υπαλλήλους

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bruce wayne
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (3 μέλη και 4 επισκέπτες)

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.245
Πόντοι
5.506
Άμα στήσεις κωλο στη Μύκονο , θα παρεις 6 , ρωτα τη λουγκρα το Barock
Προσπαθώ να θυμηθώ αν με παρακαλουσες κάποτε να σε γαμησω και δεν το έκανα και γι αυτό έμεινες κακιασμενη.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

όλοι οι μεγιστάνες του πλούτου είναι εκκεντρικοί :tooth:
Που να δεις κάτι άφραγκους Ωνασηδες πως έχουν καταντήσει να κλαίνε όλη μέρα στα φορα :confused:

Ippokratis22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2022
Κριτικές
1
Like
1.180
Πόντοι
206
Αν δεν ειχα δουλεια θα γινομουν οδηγος νταλικας, νομιζω ψαχνουν στην Β Ευρωπη. Ουτε να σου σπαν τα αρχιδια, ουτε ιδιαιτερες ευθυνες, ουτε γλωσσα

Προσπαθώ να θυμηθώ αν με παρακαλουσες κάποτε να σε γαμησω και δεν το έκανα και γι αυτό έμεινες κακιασμενη.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Που να δεις κάτι άφραγκους Ωνασηδες πως έχουν καταντήσει να κλαίνε όλη μέρα στα φορα :confused:

Από τη φωτο σου , στο site , ειναι προφανές οτι ο καθενας μας , θα συμπαιράνει οτι εισαι ΛΟΥΓΚΡΑ με ΛΟΦΙΟ

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
38.981
Πόντοι
10.411
Η Τούνη είναι αυτοδημιούργητη και πανέξυπνη
JSqv0be.png

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.245
Πόντοι
5.506
Από τη φωτο σου , στο site , ειναι προφανές οτι ο καθενας μας , θα συμπαιράνει οτι εισαι ΛΟΥΓΚΡΑ με ΛΟΦΙΟ
Aρα από τη φωτό σου μπορώ κάλλιστα να συμπεράνω ότι είσαι το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ.

Ντουνταράς

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
6.958
Πόντοι
1.346
ψαχνω δουλεια για σεζον θελω 5 χιλιαρικα τον μηνα τσεπη
1) Κόψε το Στοίχημα :confused:
2) Γίνε κολλητός με αυτόν που πετάει 1400αρια λες κι είναι κυβικά αυτοκινήτου, λογικά θα σε βολέψει κάπου αν υπάρχει bou αλληλεγγύη μέσα του :confused:

Συνημμένα

• IMG_3711.jpg
    IMG_3711.jpg
    133,3 KB · Εμφανίσεις: 20

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Εν κατακλείδι: μην τα θέλουμε όλα δικά μας.. Σίγουρα υπάρχουν σε όλες τις δουλειές οι κακοί κ οι καλοί επαγγελματίες. Το καλό κ το κακό προσωπικό. Απλά έχω την αίσθηση ότι η σημερινή γενιά των 20-25ρηδων, δεν αντέχει στην πίεση και το στρες για αυτό κ προτιμούν να μείνουνε στην απέξω.

Μένει απ' έξω διότι συνυπολογίζει τις οικογενειακές παροχές.

Έχει εθιστεί στο εύκολο χρήμα και απαξιώνει σχεδόν όλες τις εργασίες, πλην καλλιτέχνης, ινφλουεσερ, αθλητής.

Ο 20αρης με δώρο iphone15 από τους γονείς, δεν μπορεί να εργαστεί για δουλειά κάτω των 1.200 ευρώ.....

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
28
Like
2.515
Πόντοι
1.196
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς με αυτό. Η Τούνη ξεκίνησε από το μηδέν με όπλο μια καλή εμφάνιση.
Επειδή έχει τύχει να τη δω από κοντά στην Παραλία στη Σαλούγκα , ΟΚ, ωραία γυναίκα είναι αλλά, αν βγεις ένα Σάββατο στη Σαλονίκη θα δεις και αρκετές καλύτερες. Και έχει net worth >3M ευρώ στα 30 της.
Δε ξέρω πολλές και πολλούς που να το έχουν καταφέρει αυτό.
Προφανώς κόβει η κοπέλα.

Y13

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Like
5.258
Πόντοι
1.056
υπάρχουν δουλειές με 5Κ για τη σεζόν παίκτη ,μην τα παρατάς. Θα σε γαμάνε ξένοι πελάτες που θέλουν αγοράκια. Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, τα λεφτά είναι καλά, μαύρα και ελαστικό ωράριο.
... ελαστική κωλοτρυπίδα θέλει !

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
38.981
Πόντοι
10.411
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς με αυτό. Η Τούνη ξεκίνησε από το μηδέν με όπλο μια καλή εμφάνιση.
Επειδή έχει τύχει να τη δω από κοντά στην Παραλία στη Σαλούγκα , ΟΚ, ωραία γυναίκα είναι αλλά, αν βγεις ένα Σάββατο στη Σαλονίκη θα δεις και αρκετές καλύτερες. Και έχει net worth >3M ευρώ στα 30 της.
Δε ξέρω πολλές και πολλούς που να το έχουν καταφέρει αυτό.
Λες ότι είναι πανέξυπνη
Αν δεν το ξέρεις,είναι δασκάλα και ποστάρει μλκς όπως αυτό πιο πάνω.Και άλλες πολλές,αν ήταν σοβαρή και έξυπνη δεν θα την κορόιδευε/έκραζε κανείς.
Ποια εμφάνιση?Ένα σώμα ωραίο έχει μόνο

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
28
Like
2.515
Πόντοι
1.196
Λες ότι είναι πανέξυπνη
Αν δεν το ξέρεις,είναι δασκάλα και ποστάρει μλκς όπως αυτό πιο πάνω.Και άλλες πολλές,αν ήταν σοβαρή και έξυπνη δεν θα την κορόιδευε/έκραζε κανείς.
Ποια εμφάνιση?Ένα σώμα ωραίο έχει μόνο
Η Τούνη πουλάει φανταστικά τον εαυτό της και βγάζει πολλά λεφτά από αυτό.
Ακόμα και το ποστ που έβαλες δείχνει πως ξέρει how to balance content για μεγάλα ακροατήρια.
Στη μουνάρα της αν τη κράζουν κάποιοι, σχεδόν όλους τους επιτυχημένους κάποιοι τους κράζουν.

Ippokratis22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2022
Κριτικές
1
Like
1.180
Πόντοι
206
Aρα από τη φωτό σου μπορώ κάλλιστα να συμπεράνω ότι είσαι το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ.

ρε φιλε δε σε ξερω, αλλα με τετοια φωτο , κανε 1 γκαλοπ, να δεις οτι η πλειοψηφια θα πει οτι εισαι ΠΟΥΣΤΗΣ. Γκόμενο εχεις?

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Βγάζεις κάτι πολύ μνησικακο απέναντι στην πατρίδα σου. Επίσης παρατήρησα ότι μετράς τα ευρώ ένα-ένα και αρεσκεσαι σε φτηνές μισαωρες λύσεις σε Κύπρο και χαμηλού επιπέδου ταξιδιωτικους προορισμούς ενώ υπαινισσεσαι πως βγαζεις λεφτά με το τσουβάλι και πως όλοι εμείς είμαστε τιποτενιοι πλεμπαιοι. Ταυτόχρονα αδυνατείς να αποδείξεις ότι όντως είσαι ένας πετυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας και η συμπεριφορά σου μόνο αυτή ενός ευκαταστατου δεν είναι, καθώς κουβαλάς μιζέρια ίση με αυτή του Πακιστανού μετανάστη. Δεν θα σχολιάσω τον απαίσιο τρόπο με τον οποίο μειώνεις τα υπόλοιπα παιδιά ως μια απελπιδα προσπάθεια να καλύψεις τα δικα σου κόμπλεξ.

Αν θες, λέω αν έχεις τα ψυχικά αποθέματα, εξήγησε μας πώς πιστεύεις ότι πείθεις έστω και έναν εδώ μέσα για το ότι δεν είσαι η απόλυτη αποτυχία εντός και εκτός συνόρων.

Ευχαριστώ.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν και στα παπαρια μου αν καταλάβει κάποιος το παραμικρό.
Αυτοί που έχουν λίγο μυαλό θα προβληματιστούν και θα καταλάβουν 5 πράγματα. Η πλειοψηφία ξέρω ότι δεν πρόκειται να αντιληφθούν το παραμικρό.
Προφανώς δεν ασχολούμαι με την πλεμπα της 2ης κατηγορίας.

Τώρα να μιλάς εσύ για χαμηλού επιπέδου ταξιδιωτικούς προορισμούς σε κάποιον που μάλλον κάνει υπερδιπλάσια ταξίδια από εσένα, χωράει πολύ κουβέντα, ειδικά όταν δεν ξέρουμε τίποτα για σένα.

Αν έχεις λοιπόν εσύ κάποια ύπαρξη εδώ μέσα, πες μας εσύ τι ταξίδια κάνεις και τι ζωή κάνεις για να δούμε και του λόγου σου τι έχεις πετύχει.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Ευχαρίστως. Εργάζομαι σε φαρμακευτική εταιρεία με μισθό κοντά στις τρεις χιλιάδες ευρώ, με εταιρικό αυτοκίνητο, βενζίνες καλυμμένες, δώρα και εταιρικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Νέα προσθήκη βέβαια και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, άρα δεν μπορώ να σου πω ψέμματα ότι έχω κάνει ταξίδια ΜΕ την εταιρεία, αλλά έχω κάνει ταξίδια μόνος μου. Κάτι που οι περισσότεροι νέοι έχουν κάνει και με λιγοστά χρήματα (παρέα καλή να υπάρχει). Εσύ όμως είσαι μίζερος, επομένως δε συνάδει με την ζωή που θες να παρουσιάσεις. Επίσης, όποιος είναι χαρούμενος και πλήρης στη ζωή του δεν μιλάει όπως εσύ. Εσύ σε κάθε ευκαιρία υποβαθμιζεις τον άλλον με απαίσιο τρόπο προσπαθώντας να δειχτεις. Έρχομαι λοιπόν εγώ, που ξέρω ότι είσαι ένα ψέμα και μισό, και σε ρωτάω "εφόσον είσαι τόσο πλούσιος, έξυπνος και γαματος, γιατί είσαι τόσο μίζερος, λυπημένος και ζηλιάρης;"

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι με τον χαρακτήρα που έχεις δε σε αντέχει ούτε θηλυκή γάτα, πόσο μάλλον γυναίκα. Άρα, τζίφος και στα προσωπικά σου.

Απόδειξέ μας το αντίθετο, θα είναι πανεύκολο για σένα αν όντως είσαι ο αυτοδημιουργητος Τιτάνας της Λεμεσού που παρουσιάζεις.

Άι να σε δω. Γκιουλάμπεη.
Έπεσες σε όλα μέσα κακομοίρη μου.
Να αποδείξω τι βρε;
Αν είμαι παντρεμένος με αλλοδαπή γιατί δεν είμαι θύμα να έχω Ελληνίδα γυναίκα όπως εσύ και άλλοι;
Ή ότι χτυπάω μανιάτικα από 6.5κ μέχρι 10+κ το μήνα;
Να το αποδείξω σε ποιον;
Σε καθυστερημένα άτομα που δεν έχουν την κριτική ικανότητα να καταλάβουν μέσα από τα γραφόμενα τι ισχύει για αυτά που γράφει ο άλλος;

Γιατί αν είχες κριτική ικανότητα θα μπορούσες να πιάσεις κάτι, έστω ένα ψέμα από όσα γράφω για μέρη, εμπειρίες κλπ. Επειδή λοιπόν δεν πλησιάζεις τη ζωή που κάνω ούτε στο 1/10 δεν μπορείς καν να κρίνεις. Δεν φτάνεις ούτε να αντιληφθείς τι συμβαίνει από δουλειές και τι ζωή κάνω.
Οπότε τι σου μένει να γράψεις: "α λες ψέματα και είσαι μίζερος"..
Καθαρές ψυχολογία του loser.
Keep walking

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
28
Like
2.515
Πόντοι
1.196
Μένει απ' έξω διότι συνυπολογίζει τις οικογενειακές παροχές.

Έχει εθιστεί στο εύκολο χρήμα και απαξιώνει σχεδόν όλες τις εργασίες, πλην καλλιτέχνης, ινφλουεσερ, αθλητής.

Ο 20αρης με δώρο iphone15 από τους γονείς, δεν μπορεί να εργαστεί για δουλειά κάτω των 1.200 ευρώ.....
Δεν είναι η σημερινή γενιά.
Πριν 18-19 χρόνια που ήμουν εγώ 20ρης το ίδιο ήταν.
Είχα συμφοιτητές με αμάξι και μπάτζετ 1000 ή 1500 ευρώ/μήνα από το σπίτι τους.
Αυτός που έχει καλές πλάτες από το σπίτι δε θα βγει στην αγορά εργασίας για χαμαλοδουλειές, λογικό είναι.
Υπάρχει αυτή η προνομιούχα κατηγορία αλλά οι περισσότεροι νέοι δεν ανήκουν εκεί, μην τρελαθούμε κιόλας.

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Να πω και 'γώ την παπαριά μου σε όλα όσα ακούγονται, κάποιοι έχουν σχέση με τον τουρισμό κ κάποιοι όχι..

1. Ξέρει κανείς από όσους τσαμπουνάνε δεξιά κ αριστερά ότι τους κατέβει, ποιος είναι ο βασικός μισθός, βάση συλλογικής σύμβασης εργασίας ? Μιλάμε για 8ωρο, 5μερη εργασία.

2. Όταν ένα δωμάτιο για το προσωπικό κοστίζει από 3.000 μέχρι 5.000 την σαιζόν, σε νησί, το κόστος αυτό δεν το επωμίζεται κάποιος ? (σίγουρα όχι ο εργαζόμενος). Με δεδομένο ότι σε ένα δωμάτιο θα μείνουν το πολύ 2 άτομα, ας υπολογίσουμε το κόστος ανά άτομο (υπολογίστε 4 μήνες σεζόν το πολύ, μόνο Κρήτη, Ρόδος, Μύκονος κ Σαντορίνη έχουν 6μηνη σαιζόν κ εκεί τα σπίτια κοστίζουν περισσότερο.

3. Κανείς από τους επαγγελματίες δεν μπορεί να έχει ανασφάλιστο προσωπικό, πλης συγκεκριμένων εξαιρέσεων (κάποιοι τα θέλουν μαύρα γιατί έχουν κ αλλά εισοδήματα). Οι έλεγχοι είναι αυστηροί κ καλά κάνουν (έχω βιώσει απίστευτα σκηνικά σε ελέγχους του ΙΚΑ σε εστιατόρια σε νησιά, που μπούκαραν στην ώρα αιχμής, σε κουζίνες, αποθήκες κλπ)...

4. Κάνεις δεν κάνει λόγο για τα επιδόματα: ανηψιά μου (φοιτήτρια) πέρυσι με 3 μήνες δουλειά σε υποδοχή, κατάφερε κ πήρε επιδόματα άδειας κ Χριστουγέννων (ένα μισθό ακόμη) και ανεργία για 3 μήνες (με 105 ένσημα αντί 80-85 που έπρεπε να πάρει κανονικά.. μισθός 1200 για 7/7. Αν υπολογίσει κανείς επιδόματα + ανεργία συνολικά με 3μιση (στην ουσία 13 εβδομάδες δουλειά) πήρε συνολικά περισσότερα από 5.0000 ευρώ καθαρά. Ύπνο, φαγητά δεν πλήρωνε μια... Μόνο αν έβγαινε έξω σε μπαρ, ξόδευε χρήμα.

Προς θεού δεν λέω ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι στις ίδιες συνθήκες. Έχω σκηνικά υπόψην μου σε ISOBOX, με 4 άτομα μέσα κλπ.
Αλλά γνωρίζω και περιπτώσεις που πολλοί θέλανε να φέρουνε τσάμπα διακοπές ξαδέρφες, μανάδες, φίλους κολλητούς, στο τσάμπα και όταν δεν γίνονταν αυτό, τότε στράβωναν με τους ιδιοκτήτες..

Επίσης έχω υπόψην μου νεαρούς (από φοιτητές μέχρι 30 ετών) που έχουν εποχιακή δουλειά σε ταβέρνες, με δουλειά 7/7 που παρακαλάνε να πάνε γιατί "τσιμπάνε" το λιγότερο 60 μέχρι 80 ευρώ tips την ημέρα για 5+ μήνες. Ούτε ρολόοι κοιτάνε, ούτε τίποτα .. Μόνο να τους κολανε ένσημα.. Και στο τέλος της
σεζόν να έχουν πάρει πακέτο (μισθοί, tips, ανεργία, επιδόματα) κάνα 20.000. Δεν λέω, ξεκωλομα στην δουλειά αλλά δείτε ποσά χρήματα πέρνει ένας απλός υπάλληλος σε μια τράπεζα που έχει βγάλει και υποτίθεται ένα Πανεπιστήμιο, ή ένας υπάλληλος σε μια εταιρία courier που ειναι χειμωνα καλοκαίρι όλη μερα στους δρομους κ την κίνηση και αγοράζει και τον καφέ του κ το φαγητό του μέσα στην ημέρα..

Εν κατακλείδι: μην τα θέλουμε όλα δικά μας.. Σίγουρα υπάρχουν σε όλες τις δουλειές οι κακοί κ οι καλοί επαγγελματίες. Το καλό κ το κακό προσωπικό. Απλά έχω την αίσθηση ότι η σημερινή γενιά των 20-25ρηδων, δεν αντέχει στην πίεση και το στρες για αυτό κ προτιμούν να μείνουνε στην απέξω.

Θεωρώ ότι η ελεύθερη αγορά διορθώνει από μόνη της τα πράγματα..

Υ.Σ.: Και κάτι τελευταίο .. "ακούγεται" ότι 55-60 καταλύματα στην Χαλκιδική δεν άνοιξαν φέτος λόγω έλλειψης προσωπικού.. Food for thought..
Δεν υπάρχουν μεγαλύτερα σιχαματα από τους Χαλκιδικιώτες επιχειρηματίες του τουρισμού....πέρα από το ότι το είχαν ξευτιλισει στις τιμές και τους πήραν χαμπάρι και πλέον προτιμούν να τα νησιά αντιμετώπιζαν με αλλά κριτήρια τους Έλληνες τουρίστες και με άλλα τους ξένους ....ξιπασμενα μουνόπανα που πριν την έκρηξη του τουρισμού στην Ελλάδα κυριολεκτικά πεινούσαν

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.245
Πόντοι
5.506
ρε φιλε δε σε ξερω, αλλα με τετοια φωτο , κανε 1 γκαλοπ, να δεις οτι η πλειοψηφια θα πει οτι εισαι ΠΟΥΣΤΗΣ. Γκόμενο εχεις?
Ωραια, αφου δε με ξερεις και δε δειχνεις και οτι πιο εξυπνο εβγαλε η ρατσα, τραβα παραπερα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom