Νέα

Επικαρπία και ψιλή κυριότητα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kiriakoboy
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 45
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.430
Πόντοι
6.256
Οταν ο επικαρπωτης ειναι αφαντος - πρεζονι- χρεοκωπημενος- εχει φυγει στο εξωτερικο - εχει να φανει χρονια και το ακινητο εχει χρονια να συντηρηθει και εχει διαφορα προβληματα τοτε τι γινεται? Ο ψιλος κυριος το βλεπει να καταρεει ?
Αν γνωριζει κανεις κατι ας ενημερωσει.
Ευχαριστω.

andy51

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2007
Like
322
Πόντοι
36
Εφοσον λοιπον ο επικαρπωτης εκμεταλλευεται το ακινητοι οικονομικα, τοτε τον ΕΝΦΙΑ να τον πληρωσει ο επικαρπωτης. Δηλάδη επειδη εχω εγω το ακινητ επειδη ειμαι ο ΨΙΛΟΣ κυριος ΑΛΛΑ δεν μπορω να το εκμεταλευτω και την εκμεταλλευση την εποφελειται ο επικαρπωτης, εγω θαμαι ο ΜΑΛΑΚΑΣ που θα πλωρβνει τον ΕΝΦΙΑ? Τι να το κανω που θα εχω το ακινητο αλλα το εκμεταλλευται αλλος??? Ασ πληρωσει  και τον ΕΝΦΙΑ αυτος που παιρνει απο το ακινητο. Εγω που δεν παιρνω θα τον πληρωσω?? ΠΡΙΤΣ!!

Γιατι γράφετε μαλακίες? αυτός ειναι ο νόμος,ειτε σ' αρεσει,ειτε οχι......
Συνηθως,ο ψιλός κύριος ειναι το παιδί και ο επικαρπωτής κάποιος γονέας.......μετά τον θανατο του γονεα,ο ψιλός κυριος αποκτά πλήρη κυριότητα αυτόματα,χωρίς να πληρώσει κάτι.....ειναι κλασσικό κόλπο για να μειώνεται ο φορος της γονικής παροχής και επιπλέον αποτελεί ασφαλιστική δικλειδα για να μην μπορεί το παιδί να πουλήσει το ακίνητο και να το φαει,καλή ωρα,στις πουτάνες....... :2funny: :2funny: :2funny:

andy51

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2007
Like
322
Πόντοι
36
Οταν ο επικαρπωτης ειναι αφαντος - πρεζονι- χρεοκωπημενος- εχει φυγει στο εξωτερικο - εχει να φανει χρονια και το ακινητο εχει χρονια να συντηρηθει και εχει διαφορα προβληματα τοτε τι γινεται? Ο ψιλος κυριος το βλεπει να καταρεει ?
Αν γνωριζει κανεις κατι ας ενημερωσει.
Ευχαριστω.

Αυτη ειναι πολύ ειδική περίπτωση........προφανως ο ψιλός κυριος εχει την ευθυνη να συντηρεί το ακίνητο.....διαφορετικά,το αφήνει να ρημάξει.......

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
να μην μπορεί το παιδί να πουλήσει το ακίνητο και να το φαει
Μπορεί.
Μπορεί να πουλήσει μόνο την ψιλή κυριότητα.
Και να αφήσω στην άκρη το πιο extreme scenario, δηλαδή να πουλήσει την ψιλή κυριότητα, και με τα λεφτά που θα πάρει να πληρώσει Γεωργιανό κόφτη να σφάξη το γονιό, οπότε του μένει (στον αγοραστή) το πλήρες.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.430
Πόντοι
6.256
Ατεκνος θειος θεια με επικαρπιες ειναι συνηθισμενο.απλα για να ελαφρυνουν οικονομικα τους συνταξιουχους που τους κοβουν συνταξεις τα εβαλαν στις φιλες κυριοτητες που συνηθως ειναι πιο νεοι.
Το υψος του ενφια ειναι το ιδιο απλα κοβουν ραβουν τι συμφερει καλυτερα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom