Νέα

Επικαιροποίηση στοιχείων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 58
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
στο πρώτο κάνεις λάθος, είναι το ίδιο και δεν το αλλάζεις, το συμπληρώνεις με ιθαγένειες και άλλον κρατών. το υπήκοος έχει πάψει να χρησιμοποιείτε, υπήκοος - βασιλιάς.

για το δεύτερο και φορολογικά δεν κατέχω.
Μπορεί να είναι νοσταλγός της μοναρχίας τύπε  :S

Εγγρ.
25 Αυγ 2017
Like
2.638
Πόντοι
456
Μπορεί να είναι νοσταλγός της μοναρχίας τύπε  :S

εντάξει, τον δικαιολογώ, οι περισσότεροι δεν τα ξέρουν, ίσως ήθελε να πει εθνικότητα, που και πάλι δεν είναι το ίδιο με την ιθαγένεια. η εθνικότητα είναι η καταγωγή, η ιθαγένεια (εσφαλμένα υπηκοότητα) είναι ο νομικός δεσμός με ένα κράτος.

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Ιθαγένεια Υπηκοότητα

Αυτά ισχύουνν στην Ελλάδα

Δεν ισχύουν παντού

Και συνήθως δεν μπορείς να έχεις 50 διαβατήρια.
Υπήρξε μία πρόσφατη περίοδος που οι Εγγλέζοι χορηγούσανε και 2ο διαβατήριο στους πολίτες τους (κατόπιν αίτησης), για να μην φαίνονται οι διάφορες βίζες.

Πρακτικοί άνθρωποι

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Ιθαγένεια Υπηκοότητα

Αυτά ισχύουνν στην Ελλάδα

Δεν ισχύουν παντού

Και συνήθως δεν μπορείς να έχεις 50 διαβατήρια.
Υπήρξε μία πρόσφατη περίοδος που οι Εγγλέζοι χορηγούσανε και 2ο διαβατήριο στους πολίτες τους (κατόπιν αίτησης), για να μην φαίνονται οι διάφορες βίζες.

Πρακτικοί άνθρωποι
Μάλιστα, από το "έχεις μία ιθαγένεια/υποκοότητα" και ότι την "αλλάζεις" φτάσαμε στο εντάξει βρε αδερφέ "δεν μπορείς να έχεις 50 διαβατήρια"
Μπορεί να βρίσκει κάποιους άλλους λαούς πρακτικούς αλλά η ψωροπερηφάνεια του Έλληνα είναι το κάτι άλλο.

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Μάλιστα, από το "έχεις μία ιθαγένεια/υποκοότητα" και ότι την "αλλάζεις" φτάσαμε στο εντάξει βρε αδερφέ "δεν μπορείς να έχεις 50 διαβατήρια"
Μπορεί να βρίσκει κάποιους άλλους λαούς πρακτικούς αλλά η ψωροπερηφάνεια του Έλληνα είναι το κάτι άλλο.

Οτι πεις

nationality/citizenship ο έλληνας νομοθέτης τα βλέπει ίδια

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Συνήθως μπαρούφες αποφεύγω να λέω

Δεν ισχυρίζομαι ότι λες μπαρούφες
Αλλά εθνικότητα/ιθαγένεια/υπηκοότητα δεν έχουνε απολύτως σαφή όρια

Πάρτο και αγγλικά που είναι πιό σαφές από ελληνικά

Ιn older texts the word nationality, rather than ethnicity, is often used to refer to an ethnic group (a group of people who share a common ethnic identity, language, culture, lineage, history, and so forth). This older meaning of nationality is not defined by political borders or passport ownership and includes nations that lack an independent state (such as the Arameans, Scots, Welsh, English, Andalusians[6], Basques, Catalans, Kurds, Kabyles, Baloch, Berbers, Bosniaks, Kashmiris, Palestinians, Sindhi, Tamils, Hmong, Inuit, Copts, Māori, Sikhs, Wakhi, Székelys, Xhosas and Zulus

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Δεν ισχυρίζομαι ότι λες μπαρούφες
Αλλά εθνικότητα/ιθαγένεια/υπηκοότητα δεν έχουνε απολύτως σαφή όρια

Πάρτο και αγγλικά που είναι πιό σαφές από ελληνικά

Ιn older texts the word nationality, rather than ethnicity, is often used to refer to an ethnic group (a group of people who share a common ethnic identity, language, culture, lineage, history, and so forth). This older meaning of nationality is not defined by political borders or passport ownership and includes nations that lack an independent state (such as the Arameans, Scots, Welsh, English, Andalusians[6], Basques, Catalans, Kurds, Kabyles, Baloch, Berbers, Bosniaks, Kashmiris, Palestinians, Sindhi, Tamils, Hmong, Inuit, Copts, Māori, Sikhs, Wakhi, Székelys, Xhosas and Zulus
κι ο κλασσικός ο Έλληνας πάει αλλού την κουβέντα αντί να έρθει αντιμέτωπως με την ανακρίβεια που είπε  :S

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
κι ο κλασσικός ο Έλληνας πάει αλλού την κουβέντα αντί να έρθει αντιμέτωπως με την ανακρίβεια που είπε  :S

Στο ίδιο θέμα είμαι
Θέλεις ν'ακούσεις ότι είπα ανακρίβεια για το πόσες ιθαγένειες μπορείς να έχεις στην Ελλάδα ?

Να στο πώ είπα ανακρίβεια πιθανότατα, δεν έχω δοκιμάσει να αποκτήσω άλλες ιθαγένειες, δεν γνωρίζω και το νομικό σύστημα

Προσπάθησε κι εσυ να αποκτήσεις άλλες nationalities σε άλλες χώρες.

Ελπίζω να ησύχασες, δεν σε καταλαβαίνω.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Κάλλιο αργά παρά ποτέ
Έχουν αποκτήσει συγγενείς μου άλλο διαβατήριο/υπηκοόηττα, χωρις να έχουν χάσει την ελληνική.

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
σίγουρα όχι πάνω από 100 ευρώ. μπορείς, θα φέρεις τα αλλοδαπά πιστοποιητικά και θα τα μεταφράσεις στο μεταφραστικό του ΥΠ.ΕΞ στο μοναστηράκι, αν μένεις αθήνα, αν όχι, σε ένα δικηγόρο που έχει τη άδεια να μεταφράζει πιστοποιητικά της γλώσσας που έχουν συνταχθεί. κατόπιν θα τα προσκομίσεις στο ειδικό ληξιαρχείο αθηνών που είναι στη μητροπόλεως. θα πας πρωί γιατί έχει λίγα νούμερα. 7 να είσαι εκεί, εκτός παρασκευής. μπορείς να κάνεις και ειδικό πληρεξούσιο σε ένα δικηγόρο για να τα προσκομίσει αυτός, αν σου περισσεύουν λεφτά.

Τύπε μου βλέπεις να έχω πρόβλημα στο οτιδήποτε αν δεν κάνω τίποτα τελικά και τα γραψω σταρχιδια μου?  Πολύ τρέξιμο μου φαίνεται όλο αυτό, και δε βλέπω και το τι έχω να κερδίσω.

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.144
Πόντοι
3.346
Τύπε μου βλέπεις να έχω πρόβλημα στο οτιδήποτε αν δεν κάνω τίποτα τελικά και τα γραψω σταρχιδια μου?  Πολύ τρέξιμο μου φαίνεται όλο αυτό, και δε βλέπω και το τι έχω να κερδίσω.
Κλασικος Ελληνας δηλαδη..τα γραφει ολα στα αρχιδια του..και αν γινει η στραβη τρεχει τελευταια στιγμη να προλαβει
και μετα διαμαρτυρεται γιατι εχει συνωστισμο στις υπηρεσιες.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Δεν θα κερδίσεις, αλλά μπορεί να χάσεις κάτι.

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
[quote author=enallaktikos notid=31812  :rose:link=topic=312311.msg9365848#msg9365848 date=1583710786]
Δεν θα κερδίσεις, αλλά μπορεί να χάσεις κάτι.
[/quote]

Τι μπορεί να χάσω δηλαδή? Αυτό προσπαθώ να καταλάβω για να δω αν αξίζει τον κόπο.

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Κάλλιο αργά παρά ποτέ
Έχουν αποκτήσει συγγενείς μου άλλο διαβατήριο/υπηκοόηττα, χωρις να έχουν χάσει την ελληνική.

Από την αρχή το λέω
Μία ιθαγένεια/πολλές υπηκοότητες
Μόνο που στην Ελλάδα οι έννοιες ταυτίζονται

Οχι αλλού

Σταματάω το offtopic

Εγγρ.
25 Αυγ 2017
Like
2.638
Πόντοι
456

τι να σου πω ρε τύπε, δες αυτό. έχεις παντρευτεί στην αλλοδαπή και δεν έχεις ενημερώσει την μερίδα σου, για την ελλάδα είσαι ανύπαντρος και είσαι στην πατρική μερίδα. πεθαίνεις αύριο, η γυναίκα σου δεν "δικαιούται" τίποτα γιατί το εγγυτέρων συγγενών βγαίνει με βάση τις εγγραφές στο δημοτολόγιο. σε περίπτωση ιδίως που είναι ξένη και δεν σκαμπάζει τίποτα από γλώσσα και χώρα την πάτησε, με τη σειρά και τα παιδιά σου κοκ.
είναι και πολλά άλλα, αυτό είναι ένα παράδειγμα.

είναι σαν να έχεις εκδώσει καινούργια ταυτότητα, και εσύ να γυρνάς με την παλιά που νόμιζες ότι είχες χάσει αλλά την βρήκες σε ένα συρτάρι!  :S

μη το αφήνεις, και να τη γλυτώσεις εσύ, θα την πατήσουν όσοι είναι γύρω σου.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Από την αρχή το λέω
Μία ιθαγένεια/πολλές υπηκοότητες
Μόνο που στην Ελλάδα οι έννοιες ταυτίζονται

Οχι αλλού

Σταματάω το offtopic
Το χάλασες πάλι, αρχικά έγραψες ότι αλλάζεις την υπηκοότητα. Μετά "ευθυγραμμίστηκες".
Τι μπορεί να χάσω δηλαδή? Αυτό προσπαθώ να καταλάβω για να δω αν αξίζει τον κόπο.
Αυτό που σου λέει ο καθεπερσυκαικαλύτερα, συν ότι μπορεί να σε χρεώνουν από ένα κατοστάρικο για κάθε χρόνο από την εφορία ΑΝ έχεις την υποχρέωση να κάνεις φ. δήλωση ΚΑΙ στην Ελλάδα.
Αν βρεις χρόνο ασχολήσου κάποια στιγμή.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ΟΚ αλλά εγώ και δηλωμένος ΔΟΥ εξωτερικού είμαι και στην τελική δεν έχω εισόδημα από Ελλάδα.

Για αυτό το κωλοχωραφο μόνο που έγραψα πως έχω πληρώνω κάνα ευρώ ΕΝΦΙΑ.

Yπαρχει και το ερωτημα εαν μενει καποιος στο εξωτερικο και εχει εισοδημα, αλλα στο μεταξυ δεν εχει εγγραφει στη ΔΟΥ κατ. εξ. Πως μπορει να τεκμηριωσει η εφορια αν ειχες η οχι εισοδημα και απο που?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom