προς billGor, δεν γνωρίζω γιατί δεν δέχεται την απάντηση
Η απάντηση είναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ, και προκύπτει από τα στοιχεία. Έλεγξε τις καμπύλες θυμάτων Κορονοιού στην Αθήνα, μια βδομάδα μετά τη συγκέντρωση στο Εφετείο, με τις ανάλογες στη Θεσσαλονίκη, μια βδομάδα μετά τη συγκέντρωση του Αγίου Δημητρίου. Το ότι τα θύματα (βάσει αναλογίας πληθυσμού) στη Θεσσαλονίκη ήταν 9πλάσια από την Αττική, μάλλον δείχνει ποιος ήταν ο υπεύθυνος. Και ναι, θεωρώ τα μέλη του ΚΚΕ κολλημένους, ότι όσα πιστεύουν έχουν αποδειχτεί ανεφάρμοστα, αλλά όσες συγκεντρώσεις τους είδα είχαν στρατιωτική πειθαρχία στην τήρηση των μέτρων, ίσως για να το κουνήσουν στα μούτρα των αντιπάλων τους. Το τι γίνεται στους Ναούς, είναι αποτυπωμένο σε αμέτρητες φωτογραφίες και βίντεο. Τα πρώτα δεκάδες κρούσματα που ήρθαν στην Ελλάδα, από τη θρησκευτική Εκδρομή στους Άγιους Τόπους ήρθαν, και η θείτσα έλεγε στο βίντεο πως δεν μας έφεραν Ιό, μας έφεραν χριστό. Ο ίδιος ο Σωτήρης παραδέχτηκε στην κοινή ομιλία το με τον Πρωθυπουργό ότι ο Ιός μεταδίδεται κατά 85% μέσα σε κλειστούς χώρους. Και κυνηγάνε τους νέους που πάνε να πιούν μια μπύρα στην πλατεία, γιατί βαράω το σαμάρι όταν δεν μπορώ να χτυπήσω το γαιδούρι. Και ναι, πρέπει να αντιπαρατεθούμε με τους πιστούς, όταν πιστεύουν πως ο Αγιασμός αποστειρώνει τα μικρόβια, ακούγοντας το τι είπε ο Άνθιμος, κι ότι αν γλύψουν το ίδιο κουτάλι Κοινωνώντας δεν κινδυνεύουν να μεταδώσουν το Ιό, αφού η Θεία Κοινωνία είναι σώμα και Αίμα του Ιησού και δεν μεταδίδει ασθένειες. Για τους Μετανάστες, ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. Θα έπρεπε να ελέγχονται (και όχι μόνο για ασθένειες), αλλά αυτό πρέπει να το εφαρμόσει το Κράτος μας, κι όπως βλέπεις δεν το θεωρεί δα και προτεραιότητα.
μπορεί να έχεις και δίκιο, εγώ δεν είμαι ειδικός και πολύ περισσότερο δεν έχω πρόσβαση σε ακριβή στοιχεία πέρα από όσα δημοσιεύονται οπότε δεν θέλω σε καμία περίπτωση να γράφω συμπεράσματα όπως μερικοί εδώ μέσα με περισπούδαστο ύφος που γίνανε ειδικοί σε όλα. Θα κάνω μόνο μερικές επισημάνσεις αποκλειστικά ως προβληματισμό σε αυτά που λες με βάση μόνο όσα λένε κατα καιρούς οι ειδικοί και στο βαθμό βέβαια που τα έχω καταλάβει σωστά.
- όταν λες καμπύλες θυμάτων εννοείς νεκρών ή κρουσμάτων ; αν εννοείς νεκρών έχω την εντύπωση ότι μία εβδομάδα δεν είναι αρκετός χρόνος ώστε μία οποιαδήποτε συνάθριση ατόμων στην οποία έγινε μετάδοση να μπορεί να δώσει μετρήσιμα στατιστικά αποτελέσματα. Αλλά και κρούσματα αν εννοείς πάλι λίγο σύντομο δεν είναι η μία εβδομάδα ειδικά αν μας ενδιαφέρει όχι μόνο οι παρόντες αλλά και κατά πόσο αποτέλεσαν εστία μετάδοσης σε άλλους ;
- μπορεί η πιθανή διαφορετική ηλικιακή σύνθεση από τη μία των πιστών στην περίπτωση του Αγ.Δημήτριου και από την άλλη των άπιστων
στην περίπτωση εφετείου φύσσα να έπαιξε κάποιο ρόλο στην διαφορετική καταγραφή ; Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι οι πιστοί είναι και πιο μεγάλοι θα είναι πιο πιθανό να νόσησαν αλλά και να πέθαναν οι ίδιοι οπότε να "φάνηκαν" πιο άμεσα στα στατιστικά. Ενώ οι άπιστοι
ως νεότεροι να ήταν αρκετά πιο πιθανό ή ασυπτωματικοί ή να νόσησαν ελαφρά και να μην έκαναν τεστ. Και η επίδρασή τους στα στατιστικά να είναι κυρίως από τη μετάδοση που έκαναν οι ίδιοι σε δεύτερο χρόνο σε άλλους στον κοινωνικό οτυς περίγυρο.
- αυτό που λες με τη θρησκευτική εκδρομή υποθέτω δεν το συνδέεις με την πίστη τους έτσι ; και πιστοί ποδοσφαιρικής ομάδας αν ήταν μέσα στο πούλμαν δεν νομίζω να την γλύτωναν.
- έχω και μία απορία σχετικά με τις πιθανότητες μετάδοσης : αν φας κάτι μολυσμένο πχ. εδώ με την εκκλησία το αντίδωρο ή την κοινωνία που το ίδιο κουταλάκι το έβαλαν άλλοι 100 πριν στο στόμα τους είναι το ίδιο επικύνδυνο με το να εισπνεύσεις δίπλα τους ; Ή γενικότερα πας και παίρνεις μια τυρόπιτα που ο υπάλληλος έχει πχ. φταρνιστεί ή την έχει πιάσει με τα χέρια του 5 λεπτά πριν στη δώσει με γυμνα χέρια. Είναι το ίδιο επικίνδυνο να σου μεταδώσει τον ιό με το αν εξέπνεε πάνω στα μούτρα σου ; Νομίζω ότι κάπου στην πρώτη καραντίνα είχε ειπωθεί στην tv κάτι σχετικό με έρευνα για το αν είναι επικίνδυνο και πόσο να μεταδωθεί ο ιός από κατανάλωση τροφίμου σε σχέση με την μετάδοση μεσω της αναπνευστικής οδού. Ξέρεις κάτι σχετικό ;
ΥΓ 1 : σκέφτηκα να μεταφέρω αυτό το ποστ στο άλλο νήμα με τον κορωνοιό μιας και είναι άσχετο με την παρούσα συζήτηση αλλά εκεί πλέον έχει χαθεί το νόημα με την πολιτική φαγωμάρα.
ΥΓ 2 : αν διάβασες όσα μου γράφει ο dik στο τέλος της σελ.17 (#255) και σου κίνησαν την περιέργεια να σου στείλω τα σχετικά λινκ για να δεις και συ και να μάθεις από τις γνώσεις του: για ELA και λειτουργία του τραπ. συστήματος, για τις πολλαπλές λύσεις στα προβλήματα της επιστήμης, και φυσικά για το WTC. Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν ήταν ο ίδιος αλλά κάποιοα στιγμή κάτι είχε γράψει και για την διαφορετική του θεώρηση περί της κλιματική αλλαγής.
Για το ανάρμοστο που αναφέρει ότι μου έγραψε δεν χρειάζεται καν σχόλιο, κέρδισε επάξια τον τίτλο του φαιδρού.