Νέα

Εμβόλιο κορωνοϊού: ποιά μέλη του μπου θα το κάνουν πρώτοι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Eraser..
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 576
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

• Το έκανα

Ψήφοι: 20 32,8%
  • ΘΑ.... το κάνω

Ψήφοι: 12 19,7%
  • Το περιμένω με ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγωνία

Ψήφοι: 8 13,1%
  • Θα το σκεφτώ...

Ψήφοι: 14 23,0%
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ

Ψήφοι: 7 11,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    61

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
855
Πόντοι
376
Και με όσους είχαν στο παρελθόν θέματα τι γίνεται?
Εμένα, πριν μερικά χρόνια, μου είχε απαγορεύσει γιατρός (νευρολόγος) να κάνω τα απαραίτητα εμβόλια για ταξίδι μεγάλης διάρκειας στην Αφρική για εργασία και φυσικά δεν το έκανα, αρνήθηκα να πάω.
Το ίδιο και για το εμβόλιο της γρίππης. Και τώρα τι δλδ?

ειναι προφανες οτι το υποχρεωτικο εχει και εξαιρεσεις υπο συνθηκες.
βεβαια το περιεργο εδω ειναι ποιός θα πει ποιος κινδυνευει σε ενα εμβολιο που θα γινει πρωτη φορα.

υπαρχει ομως και ο αντιλογος. φανταζεσαι το σεναριο να ειναι υποχρεωτικο να το εχεις για να μπεις σε αεροπλανο,ξενοδοχειο, πλοιο,εστιατοριο;

εκει τι κανεις;

φαντασου να γινει υποχρεωτικο για προσελευση στην εταιρεια που εργαζεσαι.
η κατασταση ειναι πρωτογνωρη και σιγουρα σωστη λυση επιλογη δεν υπαρχει ή τουλαχιστο κανεις δεν μπορει να πει ποια ειναι σημερα.

και αν δεις ποσοι ειναι οι ψεκασμενοι που αρνουνται να κανουν το εμβολιο θα ζησουμε ακομα ποιο πρωτογνωρες καταστασεις στην ελλαδα

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.112
Πόντοι
4.895
προς billGor, δεν γνωρίζω γιατί δεν δέχεται την απάντηση

Η απάντηση είναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ, και προκύπτει από τα στοιχεία. Έλεγξε τις καμπύλες θυμάτων Κορονοιού στην Αθήνα, μια βδομάδα μετά τη συγκέντρωση στο Εφετείο, με τις ανάλογες στη Θεσσαλονίκη, μια βδομάδα μετά τη συγκέντρωση του Αγίου Δημητρίου. Το ότι τα θύματα (βάσει αναλογίας πληθυσμού) στη Θεσσαλονίκη ήταν 9πλάσια από την Αττική, μάλλον δείχνει ποιος ήταν ο υπεύθυνος. Και ναι, θεωρώ τα μέλη του ΚΚΕ κολλημένους, ότι όσα πιστεύουν έχουν αποδειχτεί ανεφάρμοστα, αλλά όσες συγκεντρώσεις τους είδα είχαν στρατιωτική πειθαρχία στην τήρηση των μέτρων, ίσως για να το κουνήσουν στα μούτρα των αντιπάλων τους. Το τι γίνεται στους Ναούς, είναι αποτυπωμένο σε αμέτρητες φωτογραφίες και βίντεο. Τα πρώτα δεκάδες κρούσματα που ήρθαν στην Ελλάδα, από τη θρησκευτική Εκδρομή στους Άγιους Τόπους ήρθαν, και η θείτσα έλεγε στο βίντεο πως δεν μας έφεραν Ιό, μας έφεραν χριστό. Ο ίδιος ο Σωτήρης παραδέχτηκε στην κοινή ομιλία το με τον Πρωθυπουργό ότι ο Ιός μεταδίδεται κατά 85% μέσα σε κλειστούς χώρους. Και κυνηγάνε τους νέους που πάνε να πιούν μια μπύρα στην πλατεία, γιατί βαράω το σαμάρι όταν δεν μπορώ να χτυπήσω το γαιδούρι. Και ναι, πρέπει να αντιπαρατεθούμε με τους πιστούς, όταν πιστεύουν πως ο Αγιασμός αποστειρώνει τα μικρόβια, ακούγοντας το τι είπε ο Άνθιμος, κι ότι αν γλύψουν το ίδιο κουτάλι Κοινωνώντας δεν κινδυνεύουν να μεταδώσουν το Ιό, αφού η Θεία Κοινωνία είναι σώμα και Αίμα του Ιησού και δεν μεταδίδει ασθένειες. Για τους Μετανάστες, ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. Θα έπρεπε να ελέγχονται (και όχι μόνο για ασθένειες), αλλά αυτό πρέπει να το εφαρμόσει το Κράτος μας, κι όπως βλέπεις δεν το θεωρεί δα και προτεραιότητα.

μπορεί να έχεις και δίκιο, εγώ δεν είμαι ειδικός και πολύ περισσότερο δεν έχω πρόσβαση σε ακριβή στοιχεία πέρα από όσα δημοσιεύονται οπότε δεν θέλω σε καμία περίπτωση να γράφω συμπεράσματα όπως μερικοί εδώ μέσα με περισπούδαστο ύφος που γίνανε ειδικοί σε όλα. Θα κάνω μόνο μερικές επισημάνσεις αποκλειστικά ως προβληματισμό σε αυτά που λες με βάση μόνο όσα λένε κατα καιρούς οι ειδικοί και στο βαθμό βέβαια που τα έχω καταλάβει σωστά.

- όταν λες καμπύλες θυμάτων εννοείς νεκρών ή κρουσμάτων ; αν εννοείς νεκρών έχω την εντύπωση ότι μία εβδομάδα δεν είναι αρκετός χρόνος ώστε μία οποιαδήποτε συνάθριση ατόμων στην οποία έγινε μετάδοση να μπορεί να δώσει μετρήσιμα στατιστικά αποτελέσματα. Αλλά και κρούσματα αν εννοείς πάλι λίγο σύντομο δεν είναι η μία εβδομάδα ειδικά αν μας ενδιαφέρει όχι μόνο οι παρόντες αλλά και κατά πόσο αποτέλεσαν εστία μετάδοσης σε άλλους ;

- μπορεί η πιθανή διαφορετική ηλικιακή σύνθεση από τη μία των πιστών στην περίπτωση του Αγ.Δημήτριου και από την άλλη των άπιστων :grin: στην περίπτωση εφετείου φύσσα να έπαιξε κάποιο ρόλο στην διαφορετική καταγραφή ; Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι οι πιστοί είναι και πιο μεγάλοι θα είναι πιο πιθανό να νόσησαν αλλά και να πέθαναν οι ίδιοι οπότε να "φάνηκαν" πιο άμεσα στα στατιστικά. Ενώ οι άπιστοι :grin: ως νεότεροι να ήταν αρκετά πιο πιθανό ή ασυπτωματικοί ή να νόσησαν ελαφρά και να μην έκαναν τεστ. Και η επίδρασή τους στα στατιστικά να είναι κυρίως από τη μετάδοση που έκαναν οι ίδιοι σε δεύτερο χρόνο σε άλλους στον κοινωνικό οτυς περίγυρο.

- αυτό που λες με τη θρησκευτική εκδρομή υποθέτω δεν το συνδέεις με την πίστη τους έτσι ; και πιστοί ποδοσφαιρικής ομάδας αν ήταν μέσα στο πούλμαν δεν νομίζω να την γλύτωναν.

- έχω και μία απορία σχετικά με τις πιθανότητες μετάδοσης : αν φας κάτι μολυσμένο πχ. εδώ με την εκκλησία το αντίδωρο ή την κοινωνία που το ίδιο κουταλάκι το έβαλαν άλλοι 100 πριν στο στόμα τους είναι το ίδιο επικύνδυνο με το να εισπνεύσεις δίπλα τους ; Ή γενικότερα πας και παίρνεις μια τυρόπιτα που ο υπάλληλος έχει πχ. φταρνιστεί ή την έχει πιάσει με τα χέρια του 5 λεπτά πριν στη δώσει με γυμνα χέρια. Είναι το ίδιο επικίνδυνο να σου μεταδώσει τον ιό με το αν εξέπνεε πάνω στα μούτρα σου ; Νομίζω ότι κάπου στην πρώτη καραντίνα είχε ειπωθεί στην tv κάτι σχετικό με έρευνα για το αν είναι επικίνδυνο και πόσο να μεταδωθεί ο ιός από κατανάλωση τροφίμου σε σχέση με την μετάδοση μεσω της αναπνευστικής οδού. Ξέρεις κάτι σχετικό ;

ΥΓ 1 : σκέφτηκα να μεταφέρω αυτό το ποστ στο άλλο νήμα με τον κορωνοιό μιας και είναι άσχετο με την παρούσα συζήτηση αλλά εκεί πλέον έχει χαθεί το νόημα με την πολιτική φαγωμάρα.

ΥΓ 2 : αν διάβασες όσα μου γράφει ο dik στο τέλος της σελ.17 (#255) και σου κίνησαν την περιέργεια να σου στείλω τα σχετικά λινκ για να δεις και συ και να μάθεις από τις γνώσεις του: για ELA και λειτουργία του τραπ. συστήματος, για τις πολλαπλές λύσεις στα προβλήματα της επιστήμης, και φυσικά για το WTC. Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν ήταν ο ίδιος αλλά κάποιοα στιγμή κάτι είχε γράψει και για την διαφορετική του θεώρηση περί της κλιματική αλλαγής.
Για το ανάρμοστο που αναφέρει ότι μου έγραψε δεν χρειάζεται καν σχόλιο, κέρδισε επάξια τον τίτλο του φαιδρού.

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.112
Πόντοι
4.895
.....
Οι εύκολα αντιμετωπίσιμοι, αλλά εντόνως φωνασκούντες στα σόσιαλ, ψέκες με τα τσιπάκια, οι υστερόβουλοι που βλέπουν τα πάντα ως αντιπολιτευτική ευκαιρία και οι πλέον επικίνδυνοι όλων ξερόλες που δεν εναντιώνονται άμεσα αλλά κάνουν κάτι χειρότερο. Σκορπούν ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ.
.................

Στο εμβόλιο όμως… ΟΧΙ, οι ξερόλες πρέπει να ερευνούν τα πάντα. Μπορεί στο ντεπόν να πετούν περιφρονητικά το χαρτάκι με τις παρενέργειες, για το εμβόλιο όμως θα σε παραπέμψουν σε online οδηγό. Μπορεί να σου κάνουν και ένα πρόχειρο τεστάκι να δουν αν το απομνημόνευσες. Θα ελέγξουν ακόμη και τον μηχανισμό του εμβολίου. Θα σε ρωτήσουν δήθεν αθώα για το rna και το αν μπορεί να μεταλλάξει το dna, λες και έχεις Phd στην βιολογία. Και δεν θα σταματήσουν αν δεν συμφωνήσεις στο συμπέρασμα ότι «για τα λεφτά γίνονται όλα».
.....................

πολύ ωραία τα έγραψες, γενικά όλο το ποστ δηλαδή απλά κράτησα αυτά που μου φάνηκαν πιο ουσιώδη. Φυσικά είμαι σίγουρος ότι και συ όπως και εγώ δεν έχεις στο μυαλό σου οποιαδήποτε από τα εκλεκτά μέλη του μπου.κομ και όποια ομοιότητα με πραγματικά προσωπα και καταστάσεις είναι απολύτως συμπτωματική :grin:

ΥΓ. κάποιο άλλο μέλος μου φέρνει στο μυαλό ο τρόπος που γράφεις, μπορεί να είναι και απλά η ιδέα μου. :hi:

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.845
Πόντοι
3.715
OP
OP
Eraser..

Eraser..

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Δεκ 2016
Like
11.108
Πόντοι
2.606
Και με όσους είχαν στο παρελθόν θέματα τι γίνεται?
Εμένα, πριν μερικά χρόνια, μου είχε απαγορεύσει γιατρός (νευρολόγος) να κάνω τα απαραίτητα εμβόλια για ταξίδι μεγάλης διάρκειας στην Αφρική για εργασία και φυσικά δεν το έκανα, αρνήθηκα να πάω.
Το ίδιο και για το εμβόλιο της γρίππης. Και τώρα τι δλδ?

Το καθε εμβολιο έχει διαφορετικες παρενέργειες οποτε ξαναπας στον νευρολογο και σου λεει. Πριαιρετικο σε ειναι ετσι και αλλιως.
Απο περίεργια αν ηταν ταξιδι για διακοπες αντί για δουλεια θα υο εκανες το εμβολιο?

Εννοείται πως όχι, δεν θα πήγαινα αν και ήθελα κάποια στιγμή να κάνω το ταξίδι.
Αλλά δεν ήταν για 1 εβδομάδα αλλά πάνω από χρόνο και η εργασία δεν ηταν σε εξωτικούς προορισμούς...

Και ότι έγραψα δεν ήταν διότι αρνούμαι γενικά το εμβόλιο. Δεν ήταν αυτό το πνεύμα της ανάρτησής μου.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106

Εκτός θέματος αλλά επειδή πιστεύω πολύ στους επιστήμονες και στις έρευνες αποφάσισα να ανεβάσω τον παραπάνω σύνδεσμο. Θα ξεκινήσω απο αύριο να εκτρέφω κατσαρίδες για να βάλω το γάλα τους στο διαιτολόγιό μου.Έτσι μου λένε οι επιστήμονες, έτσι θα κάνω. Οι υπόλοιποι δεν ξέρετε τί σας γίνεται.
Πιο εκτός πραγματικότητας ποστ απο αυτό, δε θα μπορούσες να κάνεις. Είναι γνωστό ότι ο επιστήμονας είναι ένας άνθρωπος που έχει τα μάτια του ανοικτά για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του. Μελετά τα πάντα χωρίς παρωπίδες. Είναι κοινός τόπος χρόνων ότι τα έντομα αποτελούν μέρος της διατροφής τμημάτων της ανθρωπότητας και συστατικό της παραδοσιακής ιατρικής των χωρών της Άπω Ανατολής. Το χιτίνινο περίβλημα των Blattaria είναι αντικείμενο μελέτης για τον τρόπο που βοηθά τη σιχαμένη κατσαρίδα να επιβιώσει σε πυρηνικά περιβάλλοντα. Η δομή των οστρακων εξετάζεται για την παραγωγή πολύ σκληρών υλικών με βάση το πλέγμα των πρώτων. Η αντοχή της ίνας μετάξης κάποιων εντόμων είναι τόσο ισχυρή που ο άνθρωπος προσπαθεί να την αναπαράξει τεχνητά.
Οι Penicillium είναι κατάρα για τους καρπούς και ειδικά για τους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς αυτών αλλά ευλογία για την ανθρώπινη φύση. Η βασική τους θεραπευτική μορφή, η πενικιλίνη προήλθε από μια τυχαία παρατήρηση του Φλέμινγκ. Ο οποίος γύριζε και έλεγε πως έχει ένα εξαιρετικό αντιβιοτικό αλλά τον χλεύαζαν οι "ορθολογιστές", οι εξυπνάκηδες και οι ψεκασμένοι της εποχής του. Η οποία πενικιλίνη έσωσε εκατομμύρια από μολυσματικές ασθένειες. Και θα μπορούσε να σώσει ακόμα περισσότερα από το 1897, που τεκμηριώθηκε η θεραπευτική δράση της από τον Γάλλο στρατιωτικό γιατρό Duchesne σε διατριβή, την οποία το Παστερ αρνήθηκε και να παραλάβει απορρίπτοντάς την, γιατί πως είναι δυνατόν να βγαίνει φάρμακο από μία κυανή μούχλα; Ήταν και πιτσιρικάς ήταν και η προσέγγισή του επαναστατική για τα δεδομένα της εποχής και αδύνατον για τα ακαδημαϊκά κωθώνια της εποχής να τη δεχθούν και τον έφαγε το μαύρο το σκοτάδι. 35 χρόνια προ του Φλέμινγκ ο Γάλλος.
Η Salix η γνωστή Ιτιά, μας έδωσε τη σαλικίνη και αυτή με συνεχείς βελτιώσεις και πειράματα το ακετυλοσαλικυλικό οξύ, τη γνωστή Ασπιρίνη, επειδή κάποιοι επιστήμονες παρατήρησαν πως ο απλός κοσμάκης την ξεφλούδιζε και την έβραζε για να ανακουφίσει τους πόνους του με το αφέψημά της. "Ιτιά, ιτιά λουλουδιασμένη " που θα' λεγαν και οι κλαρινομάχοι.
Το μυρμηκικό οξύ ένα αρκετά ισχυρό αλλά ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον οργανικό οξύ, γνωστό συντηρητικό τροφίμων, βακτηριοκτόνο και ακαρεοκτόνο στην κτηνοτροφία και με πλήθος βιομηχανικών εφαρμογών, προέκυψε από κάτι μουρλούς Άγγλους επιστήμονες το μακρινό 1600, φυσιοδίφες τους αποκαλούσαν τότε, που παρατήρησαν πως τα μυρμήγκια άφηναν ερυθρά ίχνη σε άνθη πικραλίδας όταν πατούσαν επάνω τους, γεγονός που ίσως οφειλόταν σε παρουσία οξέος στα πόδια τους. Οι ουσίες που προσδίδουν το χρώμα στα πέταλα των ανθέων τα φλαβονοειδή, όπως οι φλαβόνες, οι φλαβονόνες, οι ανθοκυανίνες, έχουν ιδιότητες οξεοβασικού δείκτη και συχνά το χρώμα των ανθέων τους εξαρτάται από την οξύτητα του εδάφους. Ένα τυπικό παράδειγμα του πως το χειρίζεται αυτό το τελευταίο ο άνθρωπος είναι οι μπλε ορτανσίες.
Οπότε μπούκαραν στις φωλιές και μάζεψαν ότι κοκκινο μυρμήγκι κυκλοφορούσε και το απέσταξαν. Και βρέθηκαν μπροστά σε ένα άγνωστο μέχρι τότε οξυ που τους θύμιζε αρκετά το οξικό. Η συνέχεια γνωστή. Φυσικά και με αυτούς γέλαγαν και κορόιδευαν οι "γνωστοί". Και τα μυρμήγκια εξακολουθούν να θεωρούνται εξαιρετικός μεζές σε πολλά σημεία της γης.
Την καφεϊνη την ανακαλύψαμε γιατί κάποιοι βοσκοί στην Αιθιοπία πρόσεξαν πως τα κατσίκια τους όταν έτρωγαν τους καρπούς του καφεόδενδρου χοροπηδούσαν σαν τρελά. Οπότε προχώρησαν στην καλλιέργεια των δένδρων αυτών για να δουν τι στην ευχή συμβαίνει.
Μπορούμε να μιλάμε μέρες για παραδείγματα σαν τα παραπάνω και για ανάλογες μελέτες και πειράματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Γη δε μπορεί να μας θρέψει όλους από ένα σημείο και πέρα. Οπότε κάθε έρευνα που μπορεί να παράξει αποτέλεσμα, είτε διατροφικό είτε φαρμακευτικό είτε βιομηχανικό, είναι ευπρόσδεκτη και την επικροτώ. Όσο γελοία και αν τη θεωρούν κάποιοι. Γιατί αυτό που είμαστε σήμερα το οφείλουμε και σε κείνους που ξεφλούδιζαν δέντρα να τα βράσουν, μασούλαγαν μούχλες από σαπισμένα φρούτα και έβραζαν μυρμήγκια.
Όχι στους ψεκασμένους και όχι στους συνωμοσιολόγους.
Οπότε αν το "γάλα" της κατσαρίδας προσφέρει λύσεις σε βιομηχανική κλίμακα για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού, ναι στο "άρμεγμά" του.
Γιατί ρε συ dik αυτή είναι η επιστήμη. Παρατήρηση και έρευνα.

• Like
Αντιδράσεις: dem

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Ο οποίος γύριζε και έλεγε πως έχει ένα εξαιρετικό αντιβιοτικό αλλά τον χλεύαζαν οι "ορθολογιστές", οι εξυπνάκηδες και οι ψεκασμένοι της εποχής του. Η οποία πενικιλίνη έσωσε εκατομμύρια από μολυσματικές ασθένειες. Και θα μπορούσε να σώσει ακόμα περισσότερα από το 1897, που τεκμηριώθηκε η θεραπευτική δράση της από τον Γάλλο στρατιωτικό γιατρό Duchesne σε διατριβή, την οποία το Παστερ αρνήθηκε και να παραλάβει απορρίπτοντάς την, γιατί πως είναι δυνατόν να βγαίνει φάρμακο από μία κυανή μούχλα;
Καλά τώρα, σε αυτή την περίπτωση κολλάς την ταμπέλα του "ψεκασμένου" στο Παστέρ; Όσοι απέρριψαν την πενικιλλίνη τότε ήταν το κατεστημένο, οι γιατροί-αυθεντίες τύπου Τσιόδρα που είχαν την εξουσία στον τομέα τους. Αυτούς λες "ψεκασμένους"; Μόνο ο Duchesne μπορεί να θεωρηθεί ο ψεκασμένος και εξυπνάκιας της τότε εποχής σύμφωνα με την ιστορία σου.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Ο οποίος γύριζε και έλεγε πως έχει ένα εξαιρετικό αντιβιοτικό αλλά τον χλεύαζαν οι "ορθολογιστές", οι εξυπνάκηδες και οι ψεκασμένοι της εποχής του. Η οποία πενικιλίνη έσωσε εκατομμύρια από μολυσματικές ασθένειες. Και θα μπορούσε να σώσει ακόμα περισσότερα από το 1897, που τεκμηριώθηκε η θεραπευτική δράση της από τον Γάλλο στρατιωτικό γιατρό Duchesne σε διατριβή, την οποία το Παστερ αρνήθηκε και να παραλάβει απορρίπτοντάς την, γιατί πως είναι δυνατόν να βγαίνει φάρμακο από μία κυανή μούχλα;
Καλά τώρα, σε αυτή την περίπτωση κολλάς την ταμπέλα του "ψεκασμένου" στο Παστέρ; Όσοι απέρριψαν την πενικιλλίνη τότε ήταν το κατεστημένο, οι γιατροί-αυθεντίες τύπου Τσιόδρα που είχαν την εξουσία στον τομέα τους. Αυτούς λες "ψεκασμένους"; Μόνο ο Duchesne μπορεί να θεωρηθεί ο ψεκασμένος και εξυπνάκιας της τότε εποχής σύμφωνα με την ιστορία σου.
Tύπε μου μη σχολιάζουμε απλά για να σχολιάζουμε.
Το Παστέρ ήταν οι "ορθολογιστές" της εποχής. Ο Duchense είναι ο Μπουρλά του σήμερα, κατ' αναλογίαν.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Tύπε μου μη σχολιάζουμε απλά για να σχολιάζουμε.
Το Παστέρ ήταν οι "ορθολογιστές" της εποχής. Ο Duchense είναι ο Μπουρλά του σήμερα, κατ' αναλογίαν.
Απλώς μου έκανε εντύπωση που έβαλες τους "ορθολογιστές" του Παστερ και τους "ψεκασμένους" να λένε το ίδιο. Συνήθως αυτά δεν πάνε μαζί. (Θα ποστάρω πιο κάτω αντίστοιχη ιστορία, με συνέντευξη σύγχρονου Duchense).

Ο Μπουρλά, δεν συναντά σχεδόν κανένα εμπόδιο από τους γιατρούς και τα κράτη σήμερα. Αντιθέτως τον παρακαλάνε. Και οι συνομωσιολόγοι ψεκασμένοι δεν καταγγέλουν την τεχνολογία mRNA αυτή καθαυτή αλλά τον τρόπο που εφαρμόζεται από τον Μπουρλά, και τους αντίστοιχους τυχοδιώκτες επιχειρηματίες.

Ο πραγματικοί επιστήμονες που ανακάλυψαν αυτή την τεχνολογία mRNA δεινοπάθησαν να την αποδείξουν (όπως ο Duchense). Αρχικά τη χρησιμοποιούσαν για καρκίνους και ανίατες γενετικές ασθένειες. Κανένας ψεκασμένος δεν εναντιώθηκε σε αυτή τη χρήση. Αργότερα προτάθηκε για φθηνά εμβόλια.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Μία πιο πρόσφατη ιστορία από την ανακάλυψη του βακηριδίου που έκανε παλιά τις γνωστές τρύπες στο στομάχι σε πολύ κόσμο:

The Doctor Who Drank Infectious Broth, Gave Himself an Ulcer, and Solved a Medical Mystery
The medical elite thought they knew what caused ulcers and stomach cancer. But they were wrong — αnd didn't want to hear otherwise.

Περιληπτικά, ο γιατρός Barry Marshall, τη δεκαετία του '80 ανακαλύπτει ότι ένα βακτήριο είναι υπεύθυνο για την ασθένεια και όχι το άγχος και ψυχιατρικοί λόγοι που νόμιζαν μέχρι τότε (κλασσική ιατρική τακτική, αντί να πουν "δεν ξέρω" τα φορτώνουν όλα στην φαντασία του ασθενή). Κάνει τα πειραματά του, ετοιμάζει άρθρο και τρώει πόρτα από μεγάλα περιοδικά και το ιατρικό κατεστημένο, όπως έφαγε ο Duchesne παραπάνω.

Θα μπορούσε απλώς να τα παρατήσει και να περιμένουμε άλλα 30 χρόνια μέχρι να ωριμάσει το ανθρώπινο είδος και να ξαναανακαλύψει το μικρόβιο. Όμως ήταν πεισματάρης, έγινε ο ίδιος πειραματόζωο, μόλυνε τον εαυτό του και έπεισε για τη θεωρία του. Τώρα είναι πασίγνωστος και το 2005 πήρε και το Νόμπελ.

Στο link παραπάνω έχει συνέντευξή του.

Εκεί αξίζει να διαβάσεις και αυτό το κομματάκι:
I tapped all the drug companies to request research funding for a computer. They all wrote back saying how difficult times were and they didn’t have any research money. But they were making a billion dollars a year for the antacid drug Zantac and another billion for Tagamet. You could make a patient feel better by removing the acid. Treated, most patients didn’t die from their ulcer and didn’t need surgery, so it was worth $100 a month per patient, a hell of a lot of money in those days. In America in the 1980s, 2 to 4 percent of the population had Tagamet tablets in their pocket. There was no incentive to find a cure.
Λέει λοιπόν ότι οι εταιρείες δεν ήθελαν να τον βοηθήσουν στην έρευνά του γιατί πούλαγαν αντιόξινα χάπια και τους συνέφερε ο ασθενής να είναι για πάντα άρρωστος. Απέφευγαν όσο γίνόταν το ενδεχόμενο να βρεθεί θεραπεία και να χάσουν τα λεφτά.
Αυτά τα λέει ένας πρώην ψεκασμένος και συνομωσιολόγος, νυν Νομπελίστας...

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656
προς billGor, δεν γνωρίζω γιατί δεν δέχεται την απάντηση
Η απάντηση είναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ, και προκύπτει από τα στοιχεία. Έλεγξε τις καμπύλες θυμάτων Κορονοιού στην Αθήνα, μια βδομάδα μετά τη συγκέντρωση στο Εφετείο, με τις ανάλογες στη Θεσσαλονίκη, μια βδομάδα μετά τη συγκέντρωση του Αγίου Δημητρίου. Το ότι τα θύματα (βάσει αναλογίας πληθυσμού) στη Θεσσαλονίκη ήταν 9πλάσια από την Αττική, μάλλον δείχνει ποιος ήταν ο υπεύθυνος. Και ναι, θεωρώ τα μέλη του ΚΚΕ κολλημένους, ότι όσα πιστεύουν έχουν αποδειχτεί ανεφάρμοστα, αλλά όσες συγκεντρώσεις τους είδα είχαν στρατιωτική πειθαρχία στην τήρηση των μέτρων, ίσως για να το κουνήσουν στα μούτρα των αντιπάλων τους. Το τι γίνεται στους Ναούς, είναι αποτυπωμένο σε αμέτρητες φωτογραφίες και βίντεο. Τα πρώτα δεκάδες κρούσματα που ήρθαν στην Ελλάδα, από τη θρησκευτική Εκδρομή στους Άγιους Τόπους ήρθαν, και η θείτσα έλεγε στο βίντεο πως δεν μας έφεραν Ιό, μας έφεραν χριστό. Ο ίδιος ο Σωτήρης παραδέχτηκε στην κοινή ομιλία το με τον Πρωθυπουργό ότι ο Ιός μεταδίδεται κατά 85% μέσα σε κλειστούς χώρους. Και κυνηγάνε τους νέους που πάνε να πιούν μια μπύρα στην πλατεία, γιατί βαράω το σαμάρι όταν δεν μπορώ να χτυπήσω το γαιδούρι. Και ναι, πρέπει να αντιπαρατεθούμε με τους πιστούς, όταν πιστεύουν πως ο Αγιασμός αποστειρώνει τα μικρόβια, ακούγοντας το τι είπε ο Άνθιμος, κι ότι αν γλύψουν το ίδιο κουτάλι Κοινωνώντας δεν κινδυνεύουν να μεταδώσουν το Ιό, αφού η Θεία Κοινωνία είναι σώμα και Αίμα του Ιησού και δεν μεταδίδει ασθένειες. Για τους Μετανάστες, ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. Θα έπρεπε να ελέγχονται (και όχι μόνο για ασθένειες), αλλά αυτό πρέπει να το εφαρμόσει το Κράτος μας, κι όπως βλέπεις δεν το θεωρεί δα και προτεραιότητα.

μπορεί να έχεις και δίκιο, εγώ δεν είμαι ειδικός και πολύ περισσότερο δεν έχω πρόσβαση σε ακριβή στοιχεία πέρα από όσα δημοσιεύονται οπότε δεν θέλω σε καμία περίπτωση να γράφω συμπεράσματα όπως μερικοί εδώ μέσα με περισπούδαστο ύφος που γίνανε ειδικοί σε όλα. Θα κάνω μόνο μερικές επισημάνσεις αποκλειστικά ως προβληματισμό σε αυτά που λες με βάση μόνο όσα λένε κατα καιρούς οι ειδικοί και στο βαθμό βέβαια που τα έχω καταλάβει σωστά.
- όταν λες καμπύλες θυμάτων εννοείς νεκρών ή κρουσμάτων ; αν εννοείς νεκρών έχω την εντύπωση ότι μία εβδομάδα δεν είναι αρκετός χρόνος ώστε μία οποιαδήποτε συνάθριση ατόμων στην οποία έγινε μετάδοση να μπορεί να δώσει μετρήσιμα στατιστικά αποτελέσματα. Αλλά και κρούσματα αν εννοείς πάλι λίγο σύντομο δεν είναι η μία εβδομάδα ειδικά αν μας ενδιαφέρει όχι μόνο οι παρόντες αλλά και κατά πόσο αποτέλεσαν εστία μετάδοσης σε άλλους ;

- μπορεί η πιθανή διαφορετική ηλικιακή σύνθεση από τη μία των πιστών στην περίπτωση του Αγ.Δημήτριου και από την άλλη των άπιστων :grin: στην περίπτωση εφετείου φύσσα να έπαιξε κάποιο ρόλο στην διαφορετική καταγραφή ; Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι οι πιστοί είναι και πιο μεγάλοι θα είναι πιο πιθανό να νόσησαν αλλά και να πέθαναν οι ίδιοι οπότε να "φάνηκαν" πιο άμεσα στα στατιστικά. Ενώ οι άπιστοι :grin: ως νεότεροι να ήταν αρκετά πιο πιθανό ή ασυπτωματικοί ή να νόσησαν ελαφρά και να μην έκαναν τεστ. Και η επίδρασή τους στα στατιστικά να είναι κυρίως από τη μετάδοση που έκαναν οι ίδιοι σε δεύτερο χρόνο σε άλλους στον κοινωνικό οτυς περίγυρο.

- αυτό που λες με τη θρησκευτική εκδρομή υποθέτω δεν το συνδέεις με την πίστη τους έτσι ; και πιστοί ποδοσφαιρικής ομάδας αν ήταν μέσα στο πούλμαν δεν νομίζω να την γλύτωναν.

- έχω και μία απορία σχετικά με τις πιθανότητες μετάδοσης : αν φας κάτι μολυσμένο πχ. εδώ με την εκκλησία το αντίδωρο ή την κοινωνία που το ίδιο κουταλάκι το έβαλαν άλλοι 100 πριν στο στόμα τους είναι το ίδιο επικύνδυνο με το να εισπνεύσεις δίπλα τους ; Ή γενικότερα πας και παίρνεις μια τυρόπιτα που ο υπάλληλος έχει πχ. φταρνιστεί ή την έχει πιάσει με τα χέρια του 5 λεπτά πριν στη δώσει με γυμνα χέρια. Είναι το ίδιο επικίνδυνο να σου μεταδώσει τον ιό με το αν εξέπνεε πάνω στα μούτρα σου ; Νομίζω ότι κάπου στην πρώτη καραντίνα είχε ειπωθεί στην tv κάτι σχετικό με έρευνα για το αν είναι επικίνδυνο και πόσο να μεταδωθεί ο ιός από κατανάλωση τροφίμου σε σχέση με την μετάδοση μεσω της αναπνευστικής οδού. Ξέρεις κάτι σχετικό ;

ΥΓ 1 : σκέφτηκα να μεταφέρω αυτό το ποστ στο άλλο νήμα με τον κορωνοιό μιας και είναι άσχετο με την παρούσα συζήτηση αλλά εκεί πλέον έχει χαθεί το νόημα με την πολιτική φαγωμάρα.

ΥΓ 2 : αν διάβασες όσα μου γράφει ο dik στο τέλος της σελ.17 (#255) και σου κίνησαν την περιέργεια να σου στείλω τα σχετικά λινκ για να δεις και συ και να μάθεις από τις γνώσεις του: για ELA και λειτουργία του τραπ. συστήματος, για τις πολλαπλές λύσεις στα προβλήματα της επιστήμης, και φυσικά για το WTC. Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν ήταν ο ίδιος αλλά κάποιοα στιγμή κάτι είχε γράψει και για την διαφορετική του θεώρηση περί της κλιματική αλλαγής.
Για το ανάρμοστο που αναφέρει ότι μου έγραψε δεν χρειάζεται καν σχόλιο, κέρδισε επάξια τον τίτλο του φαιδρού.

Για τα κρούσματα έγραψα, τα κρούσματα εννοούσα. Μπορείς να διασταυρώσεις την τρομακτική διαφορά κρουσμάτων, ακόμα και σήμερα, Αττικής - Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη πήγαν οι Νοσηλεύτριες εθελόντριες, όχι στην Αθήνα

Η πιθανή ηλικιακή διαφορά σιγουρα έχει επίδραση σε θανάτους, όχι στα κρούσματα. Εξάλλου με ασυμπτωματικά νέα άτομα, τα οποία θα μετέδιδαν τον Ιό εν αγνοία τους, αυτή τη στιγμή στην Αθήνα θα γινόταν της Πόπης από θύματα

Όχι, δεν το συνδέω με την πίστη, και Ποδοσφαιρική Ομάδα να πήγαινε, πάλι το ίδιο θα ήταν. Το συνδέω ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ να νομίζουν ότι η θρησκεία τους τους προστατεύει. Αν δε είχαν αυτή την πεποίθηση, δεν θα κοινωνούσαν, ούτε θα έπιαναν τα αντίδωρα με τα χέρια

Όχι, δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο αν εισπνεύσεις δίπλα σε μολυσμένο, με την έννοια ότι ο άνεμος μπορεί να φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αν όμως καταπιείς μολυσμένο φαγητό / ποτό μπήκε ο Ιός μέσα σου απ΄ευθείας

Έχεις δίκιο στο άλλο νήμα γίνεται Πολιτική Αντιπαράθεση μίσους / οπαδισμού, τίποτα περισσότερο

Για τα άλλα δεν ενδιαφέρομαι. Είμαι ο ίδιος Τραπεζικός Υπάλληλος και μάλλον κάτι έμαθα 30 χρόνια

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.782
Πόντοι
3.656

- [/quote]

Μια τελευταία προσθήκη, στο θέμα Κορονοιός εναντίον πιστών χριστιανών στην Ελλάδα. Ένας Γιουτιούμπερ έχει κάνει ένα βίντεο, στο οποίο έχει πάρει από τη Στατιστική Υπηρεσία τον συνολικό αριθμό των ανδρών ηλικίας 45 - 64, έχει παραθέσει τον αριθμό των θανάτων από Κορονοιό, και τον συνέκρινε με τον αριθμό των ανδρών Ιερέων με τον αντίστοιχο αριθμό των θανάτων από Κορονοιό. Αυτά είναι τα αποτελέσματα.
άνδρες ηλικίας μεταξύ 45-64 (30 11 220) είναι 1.431.000, έχουν 230 θανάτους, δηλ. 1/6.221 θνησιμότητα. Ιερείς ηλικίας μεταξύ 45-64 (30 11 220) είναι 3.971, θάνατοι 9, 1/441 θνησιμότητα, 14 φορές μεγαλύτερη. Στο βίντεο δίνει τις πηγές του, αυτά για το πόσο σε προστατεύει η θρησκεία από τον Ιό, και πόσο αληθινός είναι ο ισχυρισμός των Αρχιερέων ότι οι Παπάδες δεν νοσούν. Το δημοσιεύω ελπίζοντας να σώσω έστω και ένα πιστό, ο οποίος ελπίζει σε άνωθεν βοήθεια
Υπερβολική θνησιμότητα ιερέων από κορωνοϊό

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Ρώτησαν τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ αν θα έκανε το εμβόλιο και απάντησε (πηγή, πρωτοθέμα):
Είναι μια καλή ιδέα. Θα ήμουν χαρούμενος να κάνω το ίδιο. Όμως, την ίδια στιγμή, πρέπει να είμαι σίγουρος ότι είναι η σειρά μου, διότι δεν θέλω να πάρω το εμβόλιο ενός άλλου
:grin: (μαυρο μουνί που ... πέταγε)

Παλιότερα, επί πανδημίας Η1Ν1, η τότε διευθύντρια του ΠΟΥ έχει κατηγορηθεί ότι δεν έκανε ούτε εκείνη το εμβόλιο της αντίστοιχης γρίπης. Όχι ότι θα πάθουν τίποτα άμα το κάνουν, αλλά επειδή βλέπουν σε τι υαινοφωλιά έχουν μπλέξει, φυλάγονται παραπάνω.

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
εγω δε θα το κανω παντως
το θεωρω χαζο να κανεις εμβολιο rna που δεν εχεις δει παρενεργειες και το φτιαξανε μεσα σε 10 μμηνες
Ουτε εγω θα το κανω
,ειδικα της αστραζενεκα ειναι για το πουτσο,πολλοι εθελοντες εμφανισαν σοβαρες νευρολογικεςπαθησεις,νομίζω 2 η 3 εθελοντες,ποιος μετα απο αυτο το γεγονος θα παει να το κανει?
Ιδιαιτερα αν εισαι ηλικιακα κατω των 50 .

Ο φιλοζωικος νομος προβλεπει για τα κοπροσκυλα και τα κεραμιδογατα στειρωση και αμεσο εμβολιασμο και αρα εσεις δεν θα εχετε καποιο προβλημα μιας και θα σας εμβολιασουν υποχρεωτικα :confused::confused::confused:

Για τα λυσσασμένα σαν κι εσένα προβλέπει ευθανασία.
ΟΚ ναι δεν διαφωνω, αλλα πες και εσυ ως τι τα λες ...σαν ? τι? κεντρο-αριστερος ? συριζαιος ? χρυσαυγιτης ? νουδουλος τι ? :confused::confused::confused:

μην γινεσαι καραγκιοζ ... μαλακας

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Στο πρώτο post περιγράφεται ο μηχανισμός με τον οποίο το ανοσοποιητικό αντιδρά υπερβολικά σε περίπτωση μόλυνσης από τον ιό αφού έχει γίνει πρώτα το εμβόλιο.
Σε άλλο άρθρο αυτού του site περιγράφoνται πιθανοί τρόποι που θα μπορούσε να ενσωματωθεί το mRNA στο DNA του ανθρώπου. Ο "ψεκασμένος" που το γράφει έχει διδακτορικό στη βιοχημεία.

Στο δεύτερο link έχει ένα κομματάκι:
The vaccinations are expected to produce antibodies against spike proteins of SARS-CoV-2. However, spike proteins also contain syncytin-homologous proteins, which are essential for the formation of the placenta in mammals such as humans. It must be absolutely ruled out that a vaccine against SARS-CoV-2 could trigger an immune reaction against syncytin-1, as otherwise infertility of indefinite duration could result in vaccinated women.
Το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί ούτε έχει πάρει έγκριση για εγκύους. Αυτή η ομάδα πληθυσμού δεν θα το κάνει άμεσα. Οπότε αν έχει δίκιο αυτός ο " Dr. Wodarg" θα φανεί μετά από πολύ καιρό.

nik neos kosmos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2018
Like
149
Πόντοι
1
Εγω δεν εχω λογο να κανω ενα εμβολιο που δεν ξερω τι παρενεργειες θα προκυψουν στο μελλον (θελω να κανω και παιδια) μονο και μονο για να μην το κολλησω σε αλλον και παθει ζημια...οποιος πιστευει οτι θα παθει ζημια,ας το κανει αυτος για να νιωθει προστασια απο μενα (η απο τον καθενα).Και αν ερθει καποιος και μου πει "οκ ρε μαγκα τοτε αν παθεις κατι απο τον κορονοιο δε σε βαζω μεθ" περνω την ευθυνη του εαυτου μου,υπογραφω και χαρτι οτι ναι αν κολησω κορονοιο δε μπαινω μεθ (που το ειχα παθει παλιοτερα,μου εκλασε 3 μαντρες ισα ισα ενιωθα καπως περιεργα 2-3 μερες μια κοπωση,οπως και καθε φορα που θα κολλησω γριπη δηλ δεν ενιωσα κατι διαφορετικο) Αν φτασω 60 τοτε ναι θα εχω λογο για να το κανω.Επειδη ομως νιωθω κομαντο αντρας δεν περνω φαρμακα δε πινω δε καπνιζω,χρονια γυμναστηρια ελευθερη καταδυση,πολεμικες τεχνες,βουνα, δε γουσταρω να πεταω αυτη τη μαλακια μεσα μου καθε χρονο για να μη παθει κατι ο παππους που τα εχει φαει τα ψωμακια του.:rockon:

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96
Στο πρώτο post περιγράφεται ο μηχανισμός με τον οποίο το ανοσοποιητικό αντιδρά υπερβολικά σε περίπτωση μόλυνσης από τον ιό αφού έχει γίνει πρώτα το εμβόλιο.
Σε άλλο άρθρο αυτού του site περιγράφoνται πιθανοί τρόποι που θα μπορούσε να ενσωματωθεί το mRNA στο DNA του ανθρώπου. Ο "ψεκασμένος" που το γράφει έχει διδακτορικό στη βιοχημεία.

Στο δεύτερο link έχει ένα κομματάκι:
The vaccinations are expected to produce antibodies against spike proteins of SARS-CoV-2. However, spike proteins also contain syncytin-homologous proteins, which are essential for the formation of the placenta in mammals such as humans. It must be absolutely ruled out that a vaccine against SARS-CoV-2 could trigger an immune reaction against syncytin-1, as otherwise infertility of indefinite duration could result in vaccinated women.
Το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί ούτε έχει πάρει έγκριση για εγκύους. Αυτή η ομάδα πληθυσμού δεν θα το κάνει άμεσα. Οπότε αν έχει δίκιο αυτός ο " Dr. Wodarg" θα φανεί μετά από πολύ καιρό.

Το ΚΎΡΙΟ ΕΠΙΧΕΊΡΗΜΑ των κυβερνητικών είναι ο "ψεκασμός" και η επιλογή ότι ΑΥΤΟΊ ακούνε τους ειδικούς. Στην πραγματικότητα υπάρχουν ΠΟΛΛΟΊ ειδικοί που είναι αντίθετοι στα mrna εμβόλια όπως αυτά πάνε να εγκριθούν σήμερα. Και επειδή αυτά είναι κάτι καινούριο, στην ουσία επιλέγουμε όλοι τί θα δεχτούμε. Το πρόβλημα είναι ότι οι κυβερνητικοί θέλουν την επιλογή τους να την επιβάλλουν σε όλους........για το καλό της κοινωνίας βεβαίως.

nik neos kosmos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2018
Like
149
Πόντοι
1
να υποθέσω ότι υπάρχει κάποια παγκόσμια συνωμοσία που μόλις αποκαλύψατε...
γιατί ο ΠΟΥ, οι ιατρικοί σύλλογοι, οι οργανισμοί φαρμάκων και και και, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, εισηγούνται ακριβώς τα ίδια.
μάλλον κάνουν λάθος? :think:
α όχι, παγκόσμια συνωμοσία. γιατροί, εταιρείες, πολιτικοί, φαρμακοποιοί, βιολόγοι...όλοι μέσα :confused:
john εγω δε λεω ουτε για συνωμοσιες ουτε για τσιπακια ουτε για εξωγιηνους.Ειναι ενα εμβολιο που πρεπει να κανω για να προτατευτουν οι αλλοι.Κατα καποιο τροπο το νιωθω σαν να μην ειναι δικη μου υποθεση.Αν ηταν και για μενα και για τους αλλους,οκ να το δεχτω.Αλλα θα πρεπει να το κανω ΚΑΘΑΡΑ για τους αλλους που εχουν προβλημα..δε καταλαβαινω τοτε γιατι να μην το κανουν αυτοι που εχουν προβλημα? το εμβολιο της γριπης πχ το κανει καποιος για να προστατευτει ο ιδιος (αντε και οι αλλοι) εκει ναι συμφωνω.Οκ οταν και αμα παω 60-70 πεταω και της γριπης,και του κορονοιου,και της λεπρας και ολα,εκει ναι πραγματικα θα νιωθω οτι κινδυνευω απο τον κορονοιο.

nik neos kosmos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2018
Like
149
Πόντοι
1
και δεν ειναι μια φορα...αν ηταν μια παει στο διαολο...θα πρεπει να πεταω καθε χρονο αυτη τη μαλακια μεσα μου για να μη παθει κατι ο παππους?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom