Νέα

Ποιό εμβόλιο θα κάνουν τα μέλη του BOU;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 228K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποιο εμβόλιο εμπιστεύεστε να κάνετε?

• Άστρα Ζ

Ψήφοι: 142 19,3%
  • Φαιζερ

Ψήφοι: 240 32,7%
  • Μοντέρνα

Ψήφοι: 67 9,1%
  • Τζονσον

Ψήφοι: 60 8,2%
  • Σπούτνικ

Ψήφοι: 36 4,9%
  • Φαντα μόνο

Ψήφοι: 74 10,1%
  • Κανένα έχω αντισώματα στα πάντα

Ψήφοι: 116 15,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    735

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.708
Πόντοι
6.946
Το θεωρώ και κρίμα, ότι για τα παιδιά έγιναν πολλά από τα εμβόλια υποχρεωτικά στην πάροδο του χρόνου.

Τα παιδιά μου έχουν κάνει δηλαδή τα υποχρεωτικά εμβόλια, ενώ εγώ δεν ήθελα, και δεν χρειάστηκε.

Είμαι εξάλλου και μεγαλύτερος. Όταν πήγαινα εγώ σχολείο, δεν μας έλεγχε κανείς για κάποιου τύπου εμβολιασμό.
Υπάρχει λογική για αυτό, αλλά βαριέμαι τώρα να αναλύω. Προφανώς είναι και το κόστος θεραπείας ή χρόνιας ασθένειας, που θα χρειάζονταν για ασθένειες ανεμβολίαστων, από την πλευρά του κοινωνικού συνόλου, πέραν της προφανούς προστασίας της ζωής.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.708
Πόντοι
6.946
Να πω κάτι ακόμα: ναι, πάντα υπάρχει η πιθανότητα ένας οργανισμός να εμφανίσει κάποια αντίδραση στο εμβόλιο.. ΑΛΛΑ: προτιμώ να το κάνω, παρά να πήγαινα στο Νοσοκομείο και να με πέθαιναν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στη μάσκα υψηλής ροής αέρα, σε συνθήκες απαράδεκτες στην αρχή, λόγω υπερβολικού φόβου. Έφυγαν πάρα πολλοί άδικα με αυτόν τον τρόπο. Δεν θα στα πουν όμως γιατροί επωνύμως, εννοείται.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.310
Πόντοι
3.556
Σου έχουν κάνει τα παδικά, δεν χρειάζεται να θυμάσαι εσύ, ούτε και μπορείς να θυμάσαι. Και ΟΧΙ, δεν θα είχες προχωρημένη ηλικία, κατά πάσα πιθανότητα, αν δεν στα είχαν κάνει.

Και εγώ είμαι ΚΑΤΑ της υπέρμετρης λήψης φαρμάκων, γενικώς. Οι περισσότεροι νεάτρνταλ της Ελλάδας, όλα τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν αντιβιοτικά για... πονοκεφάλους και γρίπες, για τέτοιο επίπεδο λαού μιλάμε. Ευτυχώς που τα δίνουν πλέον με συνταγή.

Ξέρω ότι δεν έχω κάνει κανένα άλλο εμβόλιο ως παιδί, εκτός από το αντιτετανικό. Βοήθησε σε αυτό και το οικογενειακό μου περιβάλλον όμως, αλλά και η εποχή. Δεν είμαι εγώ όμως το θέμα.

Συμφωνούμε, υποθέτω, ότι δίνουν υπερβολική έμφαση σε μορφές ιατροφαρμακευτικής πρόληψης των ασθενειών, χωρίς να δίνουν έμφαση στην πρόληψη μέσω άσκησης και διατροφής.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.708
Πόντοι
6.946
Ξέρω ότι δεν έχω κάνει κανένα άλλο εμβόλιο ως παιδί, εκτός από το αντιτετανικό. Βοήθησε σε αυτό και το οικογενειακό μου περιβάλλον όμως, αλλά και η εποχή. Δεν είμαι εγώ όμως το θέμα.

Συμφωνούμε, υποθέτω, ότι δίνουν υπερβολική έμφαση σε μορφές ιατροφαρμακευτικής πρόληψης των ασθενειών, χωρίς να δίνουν έμφαση στην πρόληψη μέσω άσκησης και διατροφής.
Πολύ σωστά.

Για την πανδημία και την διαχείρισή της από τα κράτη, ήταν επιεικώς απαράδεκτα πολλά μέτρα της απομόνωσης και η αναστολή εργασίας που εφαρμόσθηκε σε μερίδα εργαζομένων, από την στιγμή που δεν εφαρμόστηκε στο σύνολό του ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. ΦΥΛΑΚΗ έπρεπε να είναι όλοι, αλλά ο σοφός λαός, τους ξανα ψήφισε.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.310
Πόντοι
3.556
Πολύ σωστά.

Για την πανδημία και την διαχείρισή της από τα κράτη, ήταν επιεικώς απαράδεκτα πολλά μέτρα της απομόνωσης και η αναστολή εργασίας που εφαρμόσθηκε σε μερίδα εργαζομένων, από την στιγμή που δεν εφαρμόστηκε στο σύνολό του ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. ΦΥΛΑΚΗ έπρεπε να είναι όλοι, αλλά ο σοφός λαός, τους ξανα ψήφισε.

Ναι, ακόμη κι αν είχαν γίνει υποχρεωτικά για όλους τα εμβόλια, κάποιοι δεν θα τα έκαναν.

Πες εκείνους που επικαλούνται, ότι είναι Παλαοχριστιανοί, πες εκείνους που θα λέγαν π.χ. «φεύγω για τη Βοσνία, που δεν το ελέγχουν και πολύ», μέχρι να περάσει η μπόρα.

Από τη μία έχουμε ένα σύστημα, που προσπαθεί να επιβάλλει κάποιες τάσεις, από την άλλη υπάρχει η ελεύθερη βούληση του ατόμου.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.708
Πόντοι
6.946
Ναι, ακόμη κι αν είχαν γίνει υποχρεωτικά για όλους τα εμβόλια, κάποιοι δεν θα τα έκαναν.

Πες εκείνους που επικαλούνται, ότι είναι Παλαοχριστιανοί, πες εκείνους που θα λέγαν π.χ. «φεύγω για τη Βοσνία, που δεν το ελέγχουν και πολύ», μέχρι να περάσει η μπόρα.

Από τη μία έχουμε ένα σύστημα, που προσπαθεί να επιβάλλει κάποιες τάσεις, από την άλλη υπάρχει η ελεύθερη βούληση του ατόμου.
Συμφωνώ. Είναι πολλοί οι λόγοι που ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν λάθος. Δεν χρειάζονταν να το κάνουν όλοι, έτσι και αλλιώς, παρά μόνο οι ευάλωτοι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.310
Πόντοι
3.556
Το βρίσκω δηλαδή θετική εξέλιξη, άσχετα με Μητσοτάκη-Ξεμητσοτάκη ή Τσίπρα και Πολάκη, ότι όλοι είχαν την επιλογή, αν θα κάνουν τα εμβόλια, κι επίσης και τώρα, είναι όλοι ελεύθεροι να κρίνουν, αν θέλουν να κάνουν κι άλλες δόσεις.

Εννοείται, ότι για πολύ κόσμο, η πίεση ήταν αφόρητη. Αλλά άλλοι μπορέσαν να το διαχειριστούν.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.310
Πόντοι
3.556
Συμφωνώ. Είναι πολλοί οι λόγοι που ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν λάθος. Δεν χρειάζονταν να το κάνουν όλοι, έτσι και αλλιώς, παρά μόνο οι ευάλωτοι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ναι, ακριβώς. Κάπως έτσι θα είχε γίνει, αν δεν ήθελε και το σύστημα να σπρώξει τα συμφέροντα του εις βάρος των πιο εύπιστων, ή και πιο φοβικών.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.310
Πόντοι
3.556
Πόσες δόσεις έχουν κάνει άραγε ο Μητσοτάκης, ο Κασσελάκης, ο Ανδρουλάκης;

Ξέρουμε; Μας λένε; Ή μείναμε απλά εκεί, που έδειξαν, ότι έχουν εμβολιαστεί;

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.708
Πόντοι
6.946
Το βρίσκω δηλαδή θετική εξέλιξη, άσχετα με Μητσοτάκη-Ξεμητσοτάκη ή Τσίπρα και Πολάκη, ότι όλοι είχαν την επιλογή, αν θα κάνουν τα εμβόλια, κι επίσης και τώρα, είναι όλοι ελεύθεροι να κρίνουν, αν θέλουν να κάνουν κι άλλες δόσεις.

Εννοείται, ότι για πολύ κόσμο, η πίεση ήταν αφόρητη. Αλλά άλλοι μπορέσαν να το διαχειριστούν.
Μα αυτό είναι και η διαφωνία μου όμως. Σαφώς και δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον, με το στανιό.
Μέτρα όμως όπως τα πρόστιμα στον μισθό, η αναστολή εργασίας, μείωση σύνταξης και λοιπά, ήταν απαράδεκτα για εμένα. Δεν εκδικείσαι τους πολίτες σου, οι πολίτες ΕΙΝΑΙ το κράτος.

Θα το ξαναπώ: μάσκα και μόνο έπρεπε σε ΜΜΕ και πολυσύχναστους χώρους από την αρχή, ΚΑΜΙΑ επιβολή απομόνωσης και λοιπών μέτρων, βασικές οδηγίες υγιεινής που πολλοί αγνοούν, ακόμα και ως ενήλικες. Τι να πεις δηλαδή στο ζώον, ότι πρέπει να πλένει τα χέρια του πριν τα βάλει στα μάτια, μύτη, στόμα, πριν τα πλύνει; Ακόμα και ΤΩΡΑ, η πλειοψηφία δεν κάνει τα βασικά.
Σύσταση βέβαια στους ευπαθείς να αποφεύγουν πολύ κόσμο, να εμβολιαστούν, και λοιπές οδηγίες.

mourganarxis

Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2023
Like
231
Πόντοι
21
Αυτό θα ήταν ένα εμβόλιο, που θα μας γλίτωνε από έξοδα και θα έβγαζε έτσι οικονομικό νόημα.

Ανάμεσα στις παρενέργειες του θα είναι βέβαια, ότι θα σου μαραίνονται τα αρχίδια, και θα πέφτουν ξεραμένα κάτω.:cheesy:
Σαν τα συκα:sunglasses::sunglasses:

leon23

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
1.864
Πόντοι
216
Καλημέρα είχα κάνει τις μοντέρνα και στα 2 μπράτσα. Έχω ακόμα ενοχλήσεις στα σημεία που μου έκαναν τα εμβόλια. Κάτι σαν τσούξιμο και ελαφρύς πονος για αυτό το περιγράψω σαν ενόχληση. Δεν είναι συνεχόμενη η ενόχληση αλλά πιάνει κατά διαστήματα ανάλογα το τι κάνω. Έχει κανείς κάποιο παρόμοιο σύμπτωμα?

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.483
Πόντοι
216
Ομολογία του εγκληματος των εμβολίων.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.310
Πόντοι
3.556

Έτοιμο σιγά-σιγά το συνδυαστικό εμβόλιο της Modernα για γρίπη και Κορωνοϊό. Μετά τα πρωτοβρόχια του Οκτωβρίου θα είναι ίσως και διαθέσιμο. Μάλλον θα μπορεί κανείς να το κάνει και στο φαρμακείο, ώστε να μην μπαίνει στον κόπο να τρέχει σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο.

Θα το κάνατε, άμα σας το συστήσει ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας;

Μια δόση ακόμη είναι στο κάτω-κάτω. Ίσως μάλιστα και η τελευταία.:P:wink:

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.708
Πόντοι
6.946

Έτοιμο σιγά-σιγά το συνδυαστικό εμβόλιο της Modernα για γρίπη και Κορωνοϊό. Μετά τα πρωτοβρόχια του Οκτωβρίου θα είναι ίσως και διαθέσιμο. Μάλλον θα μπορεί κανείς να το κάνει και στο φαρμακείο, ώστε να μην μπαίνει στον κόπο να τρέχει σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο.

Θα το κάνατε, άμα σας το συστήσει ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας;

Μια δόση ακόμη είναι στο κάτω-κάτω. Ίσως μάλιστα και η τελευταία.:P:wink:

Μην μπερδεύεις γιατρό με φαρμακοποιό. Ο πρώτος δίνει γενικές οδηγίες (χρήσιμες πάντα βέβαια) και ο δεύτερος οδηγίες ειδικά για τον συγκεκριμένο ασθενή(και τα προβλήματα που έχει) . Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και δεν πάμε να αμφισβητήσουμε κάποιον που είναι ειδικός, τελεία και παύλα. Το λέω λίγο δυναμικά μεν, αλλά δεν στοχεύω εσένα φυσικά(δεν είναι προσωπικό φυσικά), αλλά γενικά όλους όσους θέτουν έτσι το ερώτημα.

Από εκεί και πέρα, ότι θέλει ο καθένας ας κάνει. Θα σε επηρεάσει εσένα αν ο άλλος το κάνει ή όχι; Όχι φυσικά, την γνώμη σου την έχεις ήδη σχηματίσει. Δεν έχει νόημα δηλαδή ούτε καν να ρωτάς. Κρίνε και πράξε.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.310
Πόντοι
3.556
Μην μπερδεύεις γιατρό με φαρμακοποιό. Ο πρώτος δίνει γενικές οδηγίες (χρήσιμες πάντα βέβαια) και ο δεύτερος οδηγίες ειδικά για τον συγκεκριμένο ασθενή(και τα προβλήματα που έχει) . Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και δεν πάμε να αμφισβητήσουμε κάποιον που είναι ειδικός, τελεία και παύλα. Το λέω λίγο δυναμικά μεν, αλλά δεν στοχεύω εσένα φυσικά(δεν είναι προσωπικό φυσικά), αλλά γενικά όλους όσους θέτουν έτσι το ερώτημα.

Από εκεί και πέρα, ότι θέλει ο καθένας ας κάνει. Θα σε επηρεάσει εσένα αν ο άλλος το κάνει ή όχι; Όχι φυσικά, την γνώμη σου την έχεις ήδη σχηματίσει. Δεν έχει νόημα δηλαδή ούτε καν να ρωτάς. Κρίνε και πράξε.

Δεν μπερδεύω κάτι. Είχαμε εδώ την προηγούμενη συζήτηση, και ξέρεις τη θέση μου για τα εμβόλια.

Αν θες, λαμβάνεις υπόψη σου, ότι γιατροί, φαρμακοποιοί και φαρμακευτική βιομηχανία έχουν ορισμένα κοινά συμφέροντα. Αλλά βεβαίως, είναι τρεις διαφορετικοί παράγοντες. Αν τυχόν κοιτάξεις τα άρθρα που παρέθεσα πιο πάνω, θα δεις, ότι συνιστούν το συνδυαστικό εμβόλιο γρίπης και κορωνοϊού, επειδή προκύπτει «κλινικό όφελος».

Ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του, αν θα κάνει το ένα ή το άλλο εμβόλιο, ή κάποια δόση.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.708
Πόντοι
6.946
Δεν μπερδεύω κάτι. Είχαμε εδώ την προηγούμενη συζήτηση, και ξέρεις τη θέση μου για τα εμβόλια.

Αν θες, λαμβάνεις υπόψη σου, ότι γιατροί, φαρμακοποιοί και φαρμακευτική βιομηχανία έχουν ορισμένα κοινά συμφέροντα. Αλλά βεβαίως, είναι τρεις διαφορετικοί παράγοντες. Αν τυχόν κοιτάξεις τα άρθρα που παρέθεσα πιο πάνω, θα δεις, ότι συνιστούν το συνδυαστικό εμβόλιο γρίπης και κορωνοϊού, επειδή προκύπτει «κλινικό όφελος».

Ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του, αν θα κάνει το ένα ή το άλλο εμβόλιο, ή κάποια δόση.
Ναι, ξέω την θέση σου, για αυτό λέω, δεν χρειάζεσαι καθοδήγηση τι να κάνεις. Αφορά απόφαση για την υγεία κάποιου, και άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουμε ζωές αλλονών, ζωές που δεν είμαστε ειδικοί εμείς να κρίνουμε τι πρέπει και τι όχι. Αυτό και τίποτα άλλο.

Κλινικό όφελος, εννοείς ότι δεν θα τρέχουν δύο φορές στα φαρμακεία για εμβολιασμό; Μία δόση εμπεριέχει και τα δύο εμβόλια. Η τιμή θα είναι η μίση, ή επί δύο, δηλαδή απλά γλυτώνεις χρόνο;

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.310
Πόντοι
3.556
Κλινικό όφελος, εννοείς ότι δεν θα τρέχουν δύο φορές στα φαρμακεία για εμβολιασμό; Μία δόση εμπεριέχει και τα δύο εμβόλια. Η τιμή θα είναι η μίση, ή επί δύο, δηλαδή απλά γλυτώνεις χρόνο;

«Κλινικό όφελος» γράφουν, χωρίς να εξηγούν τι είναι. Άμα ρωτήσει κανείς περισσότερα, ίσως και να του το διευκρινίσουν.

Υποθέτω, αρκετοί που υποφέρουν από τις παρενέργειες των εμβολίων, οδηγήθηκαν από κάποιο «κλινικό όφελος» στο να τα κάνουν.

Μπορεί η φαρμακοβιομηχανία να έχει μόνο κατά νου, πώς θα βοηθήσει τον κόσμο, μπορεί και να ψάχνει πελάτες για όλο και περισσότερες ασθένειες από τις αλληλεπιδράσεις των ποικίλων εμβολίων και φαρμάκων.

Που να ξέρω!:grin:

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom