Νέα

Ελληνικά Πανεπιστήμια...Αλλαγές...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα anatolgami
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 713
  • Εμφανίσεις 40K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Επειδη εγω μιλησα για δημοσια δωρεαν παιδεια για ολους,μια διευκρινηση.

Δεν ειπα οτι υπαρχει και πρεπει να διατηρηθει,αλλα οτι ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει.

Οι διακυρηξεις που γινονται απο τους ταγους δεν γινονται απο ηλιθιους,αλλα σιγουρα απευθυνονται σε ηλιθιους.

Φιλε δεν αναφερομουν σε σενα...Γενικα μιλουσα

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ναι δικιο εχεις.Εγω γνωριζω τις λεπτομερειες. Οποιος ενδιαφερεται ας ψαξει να μαθει. Δεν θα του ανοιξουμε εμεις τα ματια. Να ψαχτει μονος του.

Επιμένω γιατί σε κάποιες περιπτώσεις, η πιστοποίηση επαγγελματικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό, είναι πολύ πιο επώδυνη από το να περάσεις ΔΟΑΤΑΠ και κάποια μαθήματα εδώ, ειδικά το δεύτερο.

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Επιμένω γιατί σε κάποιες περιπτώσεις, η πιστοποίηση επαγγελματικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό, είναι πολύ πιο επώδυνη από το να περάσεις ΔΟΑΤΑΠ και κάποια μαθήματα εδώ, ειδικά το δεύτερο.

Εγω μιλαω για Αγγλια. Δεν γνωριζω για αλλες χωρες.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Kαινοφανης θεωρια...η ενασχοληση με τα κοινα ενηλικων,οπως ειναι ΚΑΙ οι φοιτητες,ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ θεμα-και μονον...κατι σαν το σεξ δηλαδη...

Μαλιστα...Το ιδιο και οι εργαζομενοι δλδ...γιατι-ξανα προεκτεινοντας τον συλλογισμο σου-να οργανωνονται ως τετοιοι,ως εργαζομενοι στην ταδε τραπεζα,η στο δεινα εργοστασιο?...Ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ το θεμα...Ας καταργηθουν λοιπον ΚΑΙ τα συνδικατα...

Ωραία, να το πούμε αλλιώς διότι όλο ξεφεύγεις και το πας αλλού. Τώρα το πήγες στο χώρο εργασίας...

1) Σε τί θα ήταν χειρότερη η ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας εάν δεν υπήρχαν οι φοιτητικές παρατάξεις

2) Ο εργοδότης έχει κόστος φίλε μου εάν του απεργήσουν οι εργαζόμενοι και μείνει πίσω σε παραγωγή. Επίσης ο εργοδότης μπορεί να φαλκιδεύσει τα δικαιώματα του εργαζομένου και υπάρχει το δικαίωμα στην απεργία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατωχυρωμένο. Οφείλει να αυτοοργανωθεί ο εργαζόμενος για να υπάρχει διάλογος όπου χρειάζεται μεταξύ τους. Και σε τελική υπάρχουν και πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία να εκπροσωπήσουν τον εργαζόμενο εάν δεν εκπροσωπείται από το δικό του διότι δεν υπάρχει. Τί σχέση έχει αυτό τώρα;

ΥΓ: Καλά ούτε λόγος για την αναγκαιότητα στη ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Καταρρίπτει τα στεγανά στη μάθηση μεταξύ των κοινωνικών τάξεων. Πολύ-πολύ σημαντικό.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Τι σχεση εχει μια κοινοτικη οδηγια με αυτο? Εσυ το θεωρεις λογικο να τρεχεις στον ΔΟΑΤΑΠ και να σου λενε δωσε εξετασεις σε 20 μαθηματα για να σου αναγνωρισω το πτυχιο? Και αφου ξεμπερδεψεις μετα να τρεχεις στο ΤΕΕ...
Αυτα ειναι μαλακιες. Εισαι τοσο κομπλεξικη? Προσωπικα δεν με ενδιαφερει να αναγνωρισω το πτυχιο μου στον ΔΟΑΤΑΠ, γιατι δεν μου χρειαζεται. Με προυπηρεσια στο εξωτερικο θα γραφτω κατευθειαν στο ΤΕΕ και τελος. Αν γυρισω ποτε Ελλαδα να δουλεψω.Δες προηγουμενο ποστ μου.

εσυ εισαι κοπλεξικός αγορίνα, γιατι δεν μπαινεις στον κοπο να διαβάσις αυτά που εγραψα και μιλάς για ΔΟΑΤΑΠ  και πουτσες μπλε για τις οποιες ποτε δεν μιλησα. Κοινως: απλα λες τον πονο σου και κλαίγεσαι.

Παντως ανεξαρτητα απο τις διαδικαστικες πιπες, εγω θα το ξαναπω

οποιος δεν καταφερνει να περασει στις εξετάσεις του ΤΕΕ καλύτερα να κρύβει το ποσο μαλάκας ειναι

ρε φιλος, σε ρωτάνε 2 μπουρδες και δεν ξερεις να απαντησεις σε 2 γελοια ερωτηματα?
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
ωραίες σπουδές!!!!!!!

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Δεν γνωριζω ρε φιλε. Εγω μηχανολογια εκανα! Δυστυχως δεν μπορω να σε κατατοπισω.

Αλλά ακόμη και εάν μπορούσες, δεν θα το έκανες. Δεν θα ανοίξεις εσύ τα μάτια του άλλου, ας ψαχτεί μόνος του.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
εσυ εισαι κοπλεξικός αγορίνα, γιατι δεν μπαινεις στον κοπο να διαβάσις αυτά που εγραψα και μιλάς για ΔΟΑΤΑΠ  και πουτσες μπλε για τις οποιες ποτε δεν μιλησα. Κοινως: απλα λες τον πονο σου και κλαίγεσαι.

Παντως ανεξαρτητα απο τις διαδικαστικες πιπες, εγω θα το ξαναπω

οποιος δεν καταφερνει να περασει στις εξετάσεις του ΤΕΕ καλύτερα να κρύβει το ποσο μαλάκας ειναι

ρε φιλος, σε ρωτάνε 2 μπουρδες και δεν ξερεις να απαντησεις σε 2 γελοια ερωτηματα?
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
ωραίες σπουδές!!!!!!!

Κοιτα οσο και να μου τριβεσαι...δεν σε γαμαω. Δεν παω με πατσαβουρες πατσολες ελλεηνιδες. Το τι σπουδες εκανα γνωριζω καλυτερα απο σενα. Αλλα δεν ειμαι κομπλεξικος να το διαφημιζω.....

Επισκέπτης
Ωραία, να το πούμε αλλιώς διότι όλο ξεφεύγεις και το πας αλλού. Τώρα το πήγες στο χώρο εργασίας...
Προεκτεινα τον συλλογισμο σου...την λογικη σου...
1) Σε τί θα ήταν χειρότερη η ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας εάν δεν υπήρχαν οι φοιτητικές παρατάξεις
Δεν το ξερω.
Εκεινο που ΞΕΡΩ ειναι οτι το να απαγορευεις σε καποιον να ειναι πολιτικα οργανωμενος ειναι παραβιαση δικαιωματων.
Αυτο το ξερω,και ειμαι αντιθετος.
Το οτι απο κατι τετοιο ωφελουνται τα κοπροσκυλα της πολυαγαπημενης σου κυνοβουλευτικης δημοκρατιας,και με τον τροπο που ωφελουνται,ειναι αυτο που λεμε στο χωριο μου"παραπλευρες απωλειες".
Και δεν εχει να κανει με τα χαζοδημοκρατικα δικαιωματα.
2) Ο εργοδότης έχει κόστος φίλε μου εάν του απεργήσουν οι εργαζόμενοι και μείνει πίσω σε παραγωγή. Επίσης ο εργοδότης μπορεί να φαλκιδεύσει τα δικαιώματα του εργαζομένου και υπάρχει το δικαίωμα στην απεργία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατωχυρωμένο. Οφείλει να αυτοοργανωθεί ο εργαζόμενος για να υπάρχει διάλογος όπου χρειάζεται μεταξύ τους. Και σε τελική υπάρχουν και πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία να εκπροσωπήσουν τον εργαζόμενο εάν δεν εκπροσωπείται από το δικό του διότι δεν υπάρχει. Τί σχέση έχει αυτό τώρα;
Απαντησα πιο πανω.
ΥΓ: Καλά ούτε λόγος για την αναγκαιότητα στη ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Καταρρίπτει τα στεγανά στη μάθηση μεταξύ των κοινωνικών τάξεων. Πολύ-πολύ σημαντικό.
Δωρεαν δημοσια παιδεια και σπουδες με δανειο(ενδεχομενως και με βιζιτες...)ειναι εννοιε αντιθετε...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Δεν γνωριζω ρε φιλε. Εγω μηχανολογια εκανα! Δυστυχως δεν μπορω να σε κατατοπισω.

Η αρχιτεκτονική είναι από τις περιπτώσεις στην Αγγλία, που μπορεί να χρειαστείς και πάνω από 8 χρόνια μέχρι να αποκτήσεις πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.

Οπότε, με ένα μπάτσελορ και ένα μαστεράκι στην Αγγλία (4 χρόνια) που με τίποτα δεν σου δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα Αρχιτέκτονα εκεί, έρχεσαι στην Ελλαδίτσα, σου βάζει το ΔΟΑΤΑΠ και 4-5  μαθηματάκια, δλδ στην χειρότερη άλλο ένα χρόνο, πιάσαμε συνολικά 5, πας μετά ΤΕΕ, 15 λεπτά μία κουβεντούλα (3 ερωτήσεις που είπε κάποιος πριν) και είσαι Αρχιτέκτων.

Και το πιο ωραίο? Γυρίζεις Αγγλία, βάσει της κοινοτικής οδηγίας και με πιστοποιημένα επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα, αποκτάς αυτομάτως τα ίδια στην Αγγλία, έχοντας προσπεράσει τους πρώην συμφοιτητές σου!

Καλό?

:grin:

OP
OP
anatolgami

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.191
Πόντοι
506
Πως γίνεσαι Αρχιτέκτων στην Αγγλία?

...Παίρνεις ΒΑ Architecture και κάνεις RIBA 1 και RIBA 2 (κάτι σαν πρακτική από το Royal Society of British Architectures). Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις κανα Μαστερ και να γλιτώσεις το RIBA 1 (νομίζω)...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
...Παίρνεις ΒΑ Architecture και κάνεις RIBA 1 και RIBA 2 (κάτι σαν πρακτική από το Royal Society of British Architecture). Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις κανα Μαστερ και να γλιτώσεις το RIBA 1 (νομίζω)...

RIBA3? (Για πλήρη δικαιώματα)

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Κοιτα οσο και να μου τριβεσαι...δεν σε γαμαω. Δεν παω με πατσαβουρες πατσολες ελλεηνιδες. Το τι σπουδες εκανα γνωριζω καλυτερα απο σενα. Αλλα δεν ειμαι κομπλεξικος να το διαφημιζω.....

με βουλωσες μαλακακο.
οπου τελειωνουν τα επιχειρηματα αρχιζει η ελλεηνιδοφοβία.
Πολυ ασχολήθηκα με κλωνάρι. στα φρυδια μου σε γράφω.

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
με βουλωσες μαλακακο.
ωπα ρε μητσο, μαζεψε τ'άρχιδια σου ναουμε

χαχαχαχαχα

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
με βουλωσες μαλακακο.

Αντε μωρη πατσαβουρα που κολλησες με τις εξετασεις του ΤΕΕ. Λες και υπαρχει λογος να ταλαιπωρειται ο κοσμος για να μην θιχτει η συντεχνια σου.
Αντι να ασχοληθειτε με το πως θα βελτιωθει η εκπαιδευση στην χωρα μας, να μην ξενιτευομαστε και να μην φευγει συναλλαγμα, ασχολειστε με τα συντεχνειακα σας. Θα μπορουσαμε να εχουμε φοιτητες να ερχονται εδω απο ολο τον κοσμο και να βοηθαμε την οικονομια της χωρας, αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για σας....καθυστερημενοι...

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Η αρχιτεκτονική είναι από τις περιπτώσεις στην Αγγλία, που μπορεί να χρειαστείς και πάνω από 8 χρόνια μέχρι να αποκτήσεις πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.

Οπότε, με ένα μπάτσελορ και ένα μαστεράκι στην Αγγλία (4 χρόνια) που με τίποτα δεν σου δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα Αρχιτέκτονα εκεί, έρχεσαι στην Ελλαδίτσα, σου βάζει το ΔΟΑΤΑΠ και 4-5  μαθηματάκια, δλδ στην χειρότερη άλλο ένα χρόνο, πιάσαμε συνολικά 5, πας μετά ΤΕΕ, 15 λεπτά μία κουβεντούλα (3 ερωτήσεις που είπε κάποιος πριν) και είσαι Αρχιτέκτων.

Και το πιο ωραίο? Γυρίζεις Αγγλία, βάσει της κοινοτικής οδηγίας και με πιστοποιημένα επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα, αποκτάς αυτομάτως τα ίδια στην Αγγλία, έχοντας προσπεράσει τους πρώην συμφοιτητές σου!

Καλό?

:grin:

Α ρε κουφαλα....ολο στην πονηρια εισαι.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Προεκτεινα τον συλλογισμο σου...την λογικη σου...Δεν το ξερω.
Εκεινο που ΞΕΡΩ ειναι οτι το να απαγορευεις σε καποιον να ειναι πολιτικα οργανωμενος ειναι παραβιαση δικαιωματων.
Αυτο το ξερω,και ειμαι αντιθετος.
Το οτι απο κατι τετοιο ωφελουνται τα κοπροσκυλα της πολυαγαπημενης σου κυνοβουλευτικης δημοκρατιας,και με τον τροπο που ωφελουνται,ειναι αυτο που λεμε στο χωριο μου"παραπλευρες απωλειες".
Και δεν εχει να κανει με τα χαζοδημοκρατικα δικαιωματα.Απαντησα πιο πανω.Δωρεαν δημοσια παιδεια και σπουδες με δανειο(ενδεχομενως και με βιζιτες...)ειναι εννοιε αντιθετε...

Κανείς δεν απαγορεύει στους φοιτητές να ασκούν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα , να είναι πολιτικά οργανωμένοι κλπ.

Άλλωστε οι φοιτητές είναι μέλη της κοινωνίας και όπως λες, θα ήταν παράβαση δικαιωμάτων κάτι τέτοιο.

Εντός πανεπιστημίου όμως, IMHO δεν έχουν χώρο τα κόμματα, η ανάδειξη των πρυτάνεων κλπ μέσω ψήφων φοιτητών και με κομματικά κριτήρια κλπ

Εκτός πανεπιστημίου επιβάλλεται να είναι ενεργοί πολιτικά, εντός θεωρώ ότι είναι μέγιστο λάθος και κυρίως γιατί αυτό μεταφράζεται σε κομματική δραστηριότητα.

OP
OP
anatolgami

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.191
Πόντοι
506
Εδω μιλαμε με γεγονοτα, και αυτος το εχει ξεχειλωσει απο την υπερβολη. Γιατι τοσο μισος αραγε?

...Μας τοπε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ρε...Εμείς είμαστε η πλέμπα...Ενώ αυτός συγκλητικός (μέχρι να βουλιάξει την αυτοκρατορία με τους συν-top-ίτες του)...Αφήστε τον να πάει να πετάξει κανά βιογραφικό ακόμη στο καλάθι...το golden boy...που μόλις δει κανά ωραίο μουνάκι πάνε περίπατο τα βιογραφικά...την παίρνει κι ας είναι κι απ του ΞΥΝΗ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom