Νέα

Ελληνικά Πανεπιστήμια...Αλλαγές...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα anatolgami
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 713
  • Εμφανίσεις 40K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Supermouse μην επεκτείνεις το συλλογισμό μου στην κοινωνία. Εκεί μιλάμε για επέμβαση στην προσωπική ζωώ του ανθρώπου. Εδώ σε ρωτάω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, με τί άλλο θα έπρεπε να ασχολούνται οι φοιτητές εκτός από τη φοίτησή τους. Εκεί δεν μπαίνουν να κάνουν κάτι άλλο αλλά να φοιτήσουν. Εκτός και εάν διαφωνούμε και σε αυτό.

Δεκταί απαντήσεις και από άλλους/ες.

ΥΓ: Ρε συ Λάιον7 οι βουλευτές δεν εμποδίζουν τους υπολοίπους βουλευτές να ψηφίζουν ούτε να καταθέτουν προτάσεις. Ένας εμπόδισε ψηφοφορία, ο Καλ(π)ογιάννης και έμεινε στην ιστορία (θυμάται κανείς πότε και σε ποιά ψηφοφορία;)

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Βουλευτες ναι που ειναι μεσα στα πολιτικα πραγματα και τα τρωνε χοντρα... ο Τσιπρας τι να τρωει?

οκ, μην ξυπνας.
εγω βαριέμαι να προσπαθώ να σου δειξω οτι δεν τρώνε μονο οι μεγάλοι αλλα οκ.
εχεις προσεξει που σε ορισμένα πράγματα οι μικροι τσυριζουν και ξεσηκώνουν τον κοσμο και σε άλλα΄λένε κάτι του στυλ "ετσι ειναι η ζωη" ?
Μάντεψε γιατι κρατανε διαφορετική στάση.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
Ο δρομος για την αυτονομηση του κοινοβουλιου περνα μεσα απο την καταργηση των χαζοδημοκρατικων δικαιωματων.

Κατ'αρχην των φοιτητων,εν συνεχεια βλεπουμε και για τους υπολοιπους.

Λυπαμαι εαν δεν το αντιλαμβανεσθε να 'ουμε-και εισθε οφ τοπικ εν πασει περιπτωσει.
εγώ έχω καταλάβει ότι βοηθάει περισσότερο.Περισσότεροι φοιτητές βγαίνουν σε πρασινογαλάζιες στρατιές ή αδιάφοροι γενικώς παρά συνειδητοποιημένοι πολιτικά

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Κοίταξε, γενικά δεν έχουν άδικο. Διάβασε μερικές σελίδες πριν, το προηγούμενό μου ποστ με τα bullets. Εκεί πήγε όποιος δεν πέρασε πανελλήνιες. Οι πανελλήνιες με τον τρόπο που διεξάγονταν είχαν εγγενές πρόβλημα. Είναι πρόωρο το να κρίνεις το εάν είναι ικανός να σπουδάσει ένας άνθρωπος από τα 18 του. Σε εμένα πχ η όρεξη ήλθε στα 20 και μετά.

Το πρόβλημα είναι στα κλειστά επαγγέλματα πιστεύω. Εάν έλθουν και εξισωθούν οι καραβιές των αποφοίτων των μη κρατικών τότε θα θιγούν τα επαγγελματικά δικαιώματα. Έχει μια βάση το επιχείρημά τους.

Θεωρούμαι απόφοιτος Λυκείου. Στα @@ μου και συγγνώμη κιόλας. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι όταν οι "επισήμως" ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ συνάδελφοι ρωτούν τη γνώμη μου.

ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΜΕ FINANCE ORIENTATION ΝΑ ΈΛΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ. (ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ)  :2funny:
ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.
Είναι εύκολα; Πηγαίνετε λοιπόν να βγάλετε Α- εκεί που πήγα εγώ και θα σας το πληρώσω.
Μην την ψάχνετε τη δουλειά. Όποιος ενδιαφερόταν για αυτό που έκανε και είχε δίψα για μάθηση είναι (για εμένα) σίγουρο ότι βρήκε προσφορότερο έδαφος σε ΣΩΣΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ με απρόσκοπτη λειτουργία.

ΥΓ: Μια φορά ρε παιδιά πήγα στην ΑΣΟΕΕ να δω κάτι βαθμολογίες μιας φίλης φίλης από ένα μάθημα που είχε δώσει. Το τί σάρα, μάρα και κακόσυναπάντημα συνάντησα... Πάγκοι, αφίσες στους τοίχους, σκουπίδια κάτω και οι βαθμολογίες, Ο ΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΟΙΚΗΜΑ κάπου παραπεταμένες πίσω, σε μια προθήκη... Κάντε τις αναγωγές σας, που λέει και ο ΠΕΡΣΟΝΑΣ...

Τα εχω ξαναπει. Οι πανελληνιες δεν ειναι κριτηριο εισαγωγης στα πανεπιστημια. Ουτε οποιος δεν τις γουσταρει ειναι λιγοτερο ικανος.
Να ανοιξουν ολα τα επαγγελματα. Να εξισωθουν ολα τα πτυχια απο χωρες της ΕΕ. Και να κρινει η ελευθερη αγορα με τον ανταγωνισμο ποιος ειναι καλος και ποιος οχι. Ολα τα αλλα ειναι μαλακιες απο ανθρωπους που προσπαθουν με νυχια και με δοντια να κρατησουν τα συντεχνιακα τους συμφεροντα.
Στα αρχιδια οσων σπουδασαν εξω ο ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ. Υπαρχει κοινοτικη οδηγια η οποια υποχρεωνει τα κρατη μελη να αναγνωριζουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα παντου. Δηλαδη ενας μηχανολογος, με 5 χρονια προυπηρεσια στην Αγγλια, και γραμμενος για 5 χρονια στο αντιστοιχο professional body (ΤΕΕ), παιρνει αδεια ασκησεως επαγγελματος χωρις δραματα.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αν δεν καταργηθεί ο "θεσμός του αιώνιου φοιτητή", δεν γίνεται τίποτα.
....
Αν δεν σταματήσει αυτό, δεν γίνεται δουλειά.

Μεγάλο αγκάθι και από τις βασικές βδέλλες.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Εγω δλδ.γιατι να ανακατευομαι?

Την λογικη σου επεκτεινω.

Μαμ,κακα και νανι να 'ουμε.

Την δουλεια μου να κοιταω,τους φορους να πλερωνω,να ψηφαω καθε 4 χρονια και να αφησω τους σοφους ταγους να αποφασισουν αν η ανιψουλα μου θα παιρνει μονο πιπες για τα διδακτρα,η αν θα χρειαστει να δωσει και κωλο.

Σωστος.

Τοσα χρονια τπτ δεν εχεις καταφερει (σαν κρατος) - ουραγος παντου με κατοικους στα...καγκελα

ο φλωρος στο Brown που κοιταξε τις σπουδες του, τωρα ειναι στην BCG με μισο το χρονο

οπως λεει και μια ψυχη, κανε τις αναγωγες σου

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
οκ, μην ξυπνας.
εγω βαριέμαι να προσπαθώ να σου δειξω οτι δεν τρώνε μονο οι μεγάλοι αλλα οκ.
εχεις προσεξει που σε ορισμένα πράγματα οι μικροι τσυριζουν και ξεσηκώνουν τον κοσμο και σε άλλα΄λένε κάτι του στυλ "ετσι ειναι η ζωη" ?
Μάντεψε γιατι κρατανε διαφορετική στάση.

Και να ξυπνησεις οπως λες δεν βγαινει κατι...

Εδω ετσι ειναι το συστημα  :grin:

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
ΥΓ: Ρε συ Λάιον7 οι βουλευτές δεν εμποδίζουν τους υπολοίπους βουλευτές να ψηφίζουν
 :rolleyes:

Ένας εμπόδισε ψηφοφορία, ο Καλ(π)ογιάννης και έμεινε στην ιστορία (θυμάται κανείς πότε και σε ποιά ψηφοφορία;)
Η διαδικασία εκλογής του 1985  θεωρείται ως η πιο επεισοδιακή από όλες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Η αιφνιδιαστική απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προτείνει τον Χρήστο Σαρτζετάκη  ως υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας, η επικείμενη αναθεώρηση του συντάγματος με παράλληλη κατάργηση των υπερεξουσιών του προέδρου και η παραίτηση του Καραμανλή από την προεδρία προκάλεσε πολιτικό σοκ. Παράλληλα ανέκυψαν δύο διαδικαστικά προβλήματα, τα οποία αφορούσαν την ψήφο του προσωρινού προέδρου της δημοκρατίας και προέδρου της βουλής, Ιωάννη Αλευρά, και το χρώμα των ψηφοδελτίων. Συγκεκριμένα στην πρώτη ψηφοφορία συγκεντρώθηκαν 184 ψήφοι υπέρ του Σαρτζετάκη, τον οποίο στήριζαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ενώ βρέθηκαν και δύο λευκά. Δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία  απείχε, τα λευκά προέρχονταν από την κυβερνητική παράταξη. Στη δεύτερη όμως ψηφοφορία μοιράστηκαν έγχρωμα ψηφοδέλτια γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που διαμαρτυρόταν για ουσιαστική κατάργηση της μυστικής ψηφοφορίας. Ο βουλευτής της Ν.Δ. μάλιστα, Ελευθέριος Καλογιάννης, άρπαξε την κάλπη και την μετέφερε στα γραφεία του κόμματός του. Στη δεύτερη ψηφοφορία τελικώς συγκέντρωσε 181 ψήφους ενώ στην τρίτη που ακολούθησε 180 ψήφους. Στην τρίτη όμως ψηφοφορία ανέκυψε νέο πρόβλημα καθώς η αντιπολίτευση αμφισβήτησε το δικαίωμα του προέδρου της Βουλής, Ιωάννη Αλευρά, να συμμετέχει στην όλη διαδικασία καθώς ασκούσε χρέη προσωρινού προέδρου της δημοκρατίας. Καθώς όμως το σύνταγμα δεν αναφερόταν σε κάποιο ασυμβίβαστο τελικώς η ψήφος του δεν θεωρήθηκε άκυρη και ο Σαρτζετάκης εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επισκέπτης
Supermouse μην επεκτείνεις το συλλογισμό μου στην κοινωνία. Εκεί μιλάμε για επέμβαση στην προσωπική ζωώ του ανθρώπου. Εδώ σε ρωτάω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, με τί άλλο θα έπρεπε να ασχολούνται οι φοιτητές εκτός από τη φοίτησή τους. Εκεί δεν μπαίνουν να κάνουν κάτι άλλο αλλά να φοιτήσουν. Εκτός και εάν διαφωνούμε και σε αυτό.
Kαινοφανης θεωρια...η ενασχοληση με τα κοινα ενηλικων,οπως ειναι ΚΑΙ οι φοιτητες,ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ θεμα-και μονον...κατι σαν το σεξ δηλαδη...

Μαλιστα...Το ιδιο και οι εργαζομενοι δλδ...γιατι-ξανα προεκτεινοντας τον συλλογισμο σου-να οργανωνονται ως τετοιοι,ως εργαζομενοι στην ταδε τραπεζα,η στο δεινα εργοστασιο?...Ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ το θεμα...Ας καταργηθουν λοιπον ΚΑΙ τα συνδικατα...

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Τα εχω ξαναπει. Οι πανελληνιες δεν ειναι κριτηριο εισαγωγης στα πανεπιστημια. Ουτε οποιος δεν τις γουσταρει ειναι λιγοτερο ικανος.
Να ανοιξουν ολα τα επαγγελματα. Να εξισωθουν ολα τα πτυχια απο χωρες της ΕΕ. Και να κρινει η ελευθερη αγορα με τον ανταγωνισμο ποιος ειναι καλος και ποιος οχι. Ολα τα αλλα ειναι μαλακιες απο ανθρωπους που προσπαθουν με νυχια και με δοντια να κρατησουν τα συντεχνιακα τους συμφεροντα.
Στα αρχιδια οσων σπουδασαν εξω ο ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ. Υπαρχει κοινοτικη οδηγια η οποια υποχρεωνει τα κρατη μελη να αναγνωριζουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα παντου. Δηλαδη ενας μηχανολογος, με 5 χρονια προυπηρεσια στην Αγγλια, και γραμμενος για 5 χρονια στο αντιστοιχο professional body (ΤΕΕ), παιρνει αδεια ασκησεως επαγγελματος χωρις δραματα.

οποιος δεν καταφερνει να περασει στις εξετάσεις του ΤΕΕ καλύτερα να κρύβει το ποσο μαλάκας ειναι και να μην διατυμπανιζει οτι βρηκε άλλο δρόμο.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

Αυτό που γράφεις θέλει διευκρίνηση όμως.

Π.χ. ο μηχανολόγος στην Αγγλία, ΔΕΝ αποκτά επαγγελματικά δικαιώματα με την απόκτηση του πτυχίου του και μόνο. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να τα έχει και εδώ.

Όσοι έχουν αποκτήσει επαγγελματικά δικαιώματα στην ΕΕ (νομίζω όμως μόνο για παλιά μέλη), γράφεται στα εδώ επιμελητήρια χωρίς να περάσει ΔΟΑΤΑΠ.

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Βγαινουν κατι καθυστερημενοι και μιλανε για Δημοσια Δωρεαν Παιδεια. Που την ειδανε ρε παιδια? Μια περιουσια στην παρα-παιδεια δινουν οι οικογενειες των παιδιων. Αυτα να κοιταμε, και οχι ποιο πανεπιστημιο ειναι καλυτερο και ποιο χειροτερο. Αμαν πια με τις αντιδρασεις κατι ηλιθιων που τους βαζουν μπροστα καθηγητες πανεπιστημιων και φροντιστηριατζηδες. Οποιος αντιδρα στην αλλαγη του εκπαιδευτικου συστηματος στην Ελλαδα ειναι ηλιθιος, ή εχει συμφεροντα. Δεν υπαρχει καμια δικαιολογια!

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Αυτό που γράφεις θέλει διευκρίνηση όμως.

Π.χ. ο μηχανολόγος στην Αγγλία, ΔΕΝ αποκτά επαγγελματικά δικαιώματα με την απόκτηση του πτυχίου του και μόνο. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να τα έχει και εδώ.

Όσοι έχουν αποκτήσει επαγγελματικά δικαιώματα στην ΕΕ (νομίζω όμως μόνο για παλιά μέλη), γράφεται στα εδώ επιμελητήρια χωρίς να περάσει ΔΟΑΤΑΠ.

ειπα κατι διαφορετικο?

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Ρε Φ.Π., ντηράκιας είσαι? Α, πε το ντεεεεεεεε...  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Βγαινουν κατι καθυστερημενοι και μιλανε για Δημοσια Δωρεαν Παιδεια. Που την ειδανε ρε παιδια? Μια περιουσια στην παρα-παιδεια δινουν οι οικογενειες των παιδιων. Αυτα να κοιταμε, και οχι ποιο πανεπιστημιο ειναι καλυτερο και ποιο χειροτερο. Αμαν πια με τις αντιδρασεις κατι ηλιθιων που τους βαζουν μπροστα καθηγητες πανεπιστημιων και φροντιστηριατζηδες. Οποιος αντιδρα στην αλλαγη του εκπαιδευτικου συστηματος στην Ελλαδα ειναι ηλιθιος, ή εχει συμφεροντα. Δεν υπαρχει καμια δικαιολογια!
Επειδη εγω μιλησα για δημοσια δωρεαν παιδεια για ολους,μια διευκρινηση.

Δεν ειπα οτι υπαρχει και πρεπει να διατηρηθει,αλλα οτι ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει.

Οι διακυρηξεις που γινονται απο τους ταγους δεν γινονται απο ηλιθιους,αλλα σιγουρα απευθυνονται σε ηλιθιους.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
οποιος δεν καταφερνει να περασει στις εξετάσεις του ΤΕΕ καλύτερα να κρύβει το ποσο μαλάκας ειναι και να μην διατυμπανιζει οτι βρηκε άλλο δρόμο.

Τι σχεση εχει μια κοινοτικη οδηγια με αυτο? Εσυ το θεωρεις λογικο να τρεχεις στον ΔΟΑΤΑΠ και να σου λενε δωσε εξετασεις σε 20 μαθηματα για να σου αναγνωρισω το πτυχιο? Και αφου ξεμπερδεψεις μετα να τρεχεις στο ΤΕΕ...
Αυτα ειναι μαλακιες. Εισαι τοσο κομπλεξικη? Προσωπικα δεν με ενδιαφερει να αναγνωρισω το πτυχιο μου στον ΔΟΑΤΑΠ, γιατι δεν μου χρειαζεται. Με προυπηρεσια στο εξωτερικο θα γραφτω κατευθειαν στο ΤΕΕ και τελος. Αν γυρισω ποτε Ελλαδα να δουλεψω.Δες προηγουμενο ποστ μου.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Με προυπηρεσια στο εξωτερικο θα γραφτω κατευθειαν στο ΤΕΕ και τελος.

Διευκρίνηση: Όχι απλά με προϋπηρεσία, αλλά με πιστοποιημένα επαγγελματικά δικαιώματα και όχι σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού.

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Διευκρίνηση: Όχι απλά με προϋπηρεσία, αλλά με πιστοποιημένα επαγγελματικά δικαιώματα και όχι σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού.

Ναι δικιο εχεις.Εγω γνωριζω τις λεπτομερειες. Οποιος ενδιαφερεται ας ψαξει να μαθει. Δεν θα του ανοιξουμε εμεις τα ματια. Να ψαχτει μονος του.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom