Νέα

Ελληνικά Πανεπιστήμια...Αλλαγές...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα anatolgami
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 713
  • Εμφανίσεις 40K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ειναι τραγικο λαθος νομιζω να συνδεουμε την πανεπιστημιακη εκπαιδευση με την επαγγελματικη αποκατασταση ασχετως αν οι συνθηκες το εχουν επιβαλλει....Το πανεπιστημιο ειναι μια εκτενης και εις βαθος (υποτιθεται) προσεγγιση ενος αντικειμενου...προσφερει επιμερους εξειδικευση και μονο...δεν αποτελει επαγγελματικο πλαφον και ουτε θα πρεπε να ειναι ετσι περαν ορισμενων επαγγελματων...υπαρχουν ανθρωποι που απλα γουσταρουν να σπουδαζουν ακομα και εαν εργαζονται μονο και μονο για να εξελιχθουν ως προσωπικοτητες και να αποκτησουν περεταιρω πληροφοριες...Η μανιωδης εξειδικευση της εξειδικευσης στις μερες μας ειναι ψυχαναγκασμος και δεν σημαινει οτι αποκτας κατι παραπανω επαγγελματικα....

Στην Ελλαδα τα πανεπιστημια προσφερουν γνωση και πολυ καλου επιπεδου ΑΡΚΕΙ ο φοιτητης να θελει να την παρει....στο εξωτερικο προσφερουν εξισου καλη γνωση και αν δουν οτι ο φοιτητης ειναι κλαιν απλα τον στελνουν σπιτι του....Στην Ελλαδα αντιθετως μπορει να ειναι εγγεγραμμενος 15 χρονια στη σχολη και να μην τρεχει καστανο...Στο δικο μου κλαδο τουλαχιστον το επιπεδο των ελληνων φοιτητων στην αγλλια ηταν πολυ υψηλοτερο απο ολες τις αλλες ευρωαπαικες και ασιατικες χωρες (μιλαμε για αλλη διασταση στην κυριολεξια)...Αυτο δε σημαινε οτι αν εγω κωλοβαραγα ή ελειπα απο τα μαθηματα δε θα με πεταγανε εξω κλωτσηδον...Απλα υπαρχει καλυτερη οργανωση, καλυτερη υποδομη και (το θεωρω βασικο) το πανεπιστημιο αποτελει κεντρο μορφωσης και οχι τοπος συνεστιασης για καφε, κομματικες συζητησεις, συνδικαλισμους, συναυλιες ή οτιδηποτε αλλο...

Κατα τ'αλλα οπως και στην Ελλαδα χρειαζοταν μονη μου να ψαξω πηγες,βιβλια,διαδικτυο για να μαθω το ιδιο γινοταν και στην Αγγλια με τη διαφορα οτι απο μενα οι καθηγητες εκει δεν περιμεναν μασημενη τροφη (οπως ηταν οι εδω) αλλα αντιθετως προωθουσαν την αυτονομια του φοιτητη ως προς το διαβασμα και την απορροφηση γνωσεων...Δεν ειναι τραγικες οι διαφορες αν ο φοιτητης γουσταρει να σπουδασει ενα αντικειμενο...τα προβληματα ξεκινανε με αυτους που αδιαφορουν και απλα θελουν το κωλοχαρτο...

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
ρε σεις, δεν υπαρχει καμια αμφιβολια οτι η επαγγελματικη επιτυχια δεν προυποθετει σπουδες επιπεδου. ειπε κανεις το αντιθετο? απλα οτι ακαδμαικο εφοδιο περνει κανεις, κατι ΄΄αφηνει'' στην συνθετικη του ικανοτητα, αρα ειναι asset σε οποιαδηποτε περιπτωση.

το argument εδω ειναι οτι η ματαιοδοξια και η κοινωνικη ανασφαλεια ωθει ανθρωπους περιορισμενων δυνατοτητων να ξοδευουν περιουσιες σε ιδρυματα χαμηλου επιπεδου - πληρως εμπορικα - ωστε να εξασφαλισουν το - ο θεος να το κανει- τυπικο προσον. αυτο κατακρινω.

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Ειναι τραγικο λαθος νομιζω να συνδεουμε την πανεπιστημιακη εκπαιδευση με την επαγγελματικη αποκατασταση ασχετως αν οι συνθηκες το εχουν επιβαλλει....Το πανεπιστημιο ειναι μια εκτενης και εις βαθος (υποτιθεται) προσεγγιση ενος αντικειμενου...προσφερει επιμερους εξειδικευση και μονο...δεν αποτελει επαγγελματικο πλαφον και ουτε θα πρεπε να ειναι ετσι περαν ορισμενων επαγγελματων...υπαρχουν ανθρωποι που απλα γουσταρουν να σπουδαζουν ακομα και εαν εργαζονται μονο και μονο για να εξελιχθουν ως προσωπικοτητες και να αποκτησουν περεταιρω πληροφοριες...Η μανιωδης εξειδικευση της εξειδικευσης στις μερες μας ειναι ψυχαναγκασμος και δεν σημαινει οτι αποκτας κατι παραπανω επαγγελματικα....

Στην Ελλαδα τα πανεπιστημια προσφερουν γνωση και πολυ καλου επιπεδου ΑΡΚΕΙ ο φοιτητης να θελει να την παρει....στο εξωτερικο προσφερουν εξισου καλη γνωση και αν δουν οτι ο φοιτητης ειναι κλαιν απλα τον στελνουν σπιτι του....Στην Ελλαδα αντιθετως μπορει να ειναι εγγεγραμμενος 15 χρονια στη σχολη και να μην τρεχει καστανο...Στο δικο μου κλαδο τουλαχιστον το επιπεδο των ελληνων φοιτητων στην αγλλια ηταν πολυ υψηλοτερο απο ολες τις αλλες ευρωαπαικες και ασιατικες χωρες (μιλαμε για αλλη διασταση στην κυριολεξια)...Αυτο δε σημαινε οτι αν εγω κωλοβαραγα ή ελειπα απο τα μαθηματα δε θα με πεταγανε εξω κλωτσηδον...Απλα υπαρχει καλυτερη οργανωση, καλυτερη υποδομη και (το θεωρω βασικο) το πανεπιστημιο αποτελει κεντρο μορφωσης και οχι τοπος συνεστιασης για καφε, κομματικες συζητησεις, συνδικαλισμους, συναυλιες ή οτιδηποτε αλλο...

Κατα τ'αλλα οπως και στην Ελλαδα χρειαζοταν μονη μου να ψαξω πηγες,βιβλια,διαδικτυο για να μαθω το ιδιο γινοταν και στην Αγγλια με τη διαφορα οτι απο μενα οι καθηγητες εκει δεν περιμεναν μασημενη τροφη (οπως ηταν οι εδω) αλλα αντιθετως προωθουσαν την αυτονομια του φοιτητη ως προς το διαβασμα και την απορροφηση γνωσεων...Δεν ειναι τραγικες οι διαφορες αν ο φοιτητης γουσταρει να σπουδασει ενα αντικειμενο...τα προβληματα ξεκινανε με αυτους που αδιαφορουν και απλα θελουν το κωλοχαρτο...

για πίπες εχεις να μας πεις κατι? (κατα προτιμιση οχι τοσο εκτενως γιατι ειναι κουραστικο  :2funny:)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
για πίπες εχεις να μας πεις κατι? (κατα προτιμιση οχι τοσο εκτενως γιατι ειναι κουραστικο  :2funny:)

χαχαχαχαχα μη μου γαμας τα επιστημονικα σεντονια μου γμτττττ....με ακυρωνεις σαν προσωπικοτητα και σαν χειραφετημενη επαγγελματικα και οικονομικα γυναικα :2funny:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
ρε σεις, δεν υπαρχει καμια αμφιβολια οτι η επαγγελματικη επιτυχια δεν προυποθετει σπουδες επιπεδου. ειπε κανεις το αντιθετο? απλα οτι ακαδμαικο εφοδιο περνει κανεις, κατι ΄΄αφηνει'' στην συνθετικη του ικανοτητα, αρα ειναι asset σε οποιαδηποτε περιπτωση.

το argument εδω ειναι οτι η ματαιοδοξια και η κοινωνικη ανασφαλεια ωθει ανθρωπους περιορισμενων δυνατοτητων να ξοδευουν περιουσιες σε ιδρυματα χαμηλου επιπεδου - πληρως εμπορικα - ωστε να εξασφαλισουν το - ο θεος να το κανει- τυπικο προσον. αυτο κατακρινω.

Σωστά και τα δύο.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Sorry αλλα επαγγελματιας δεν βγαινεις απο καμια.. ;)

Επαγγελματιας γινεσαι με το χρονο..

...
Η να ψαχνεσαι ΤΡΕΛΑ... PERSONAL RESEARCH...

Δεν ξερω αν με καταλαβαίνεις  :cheesy:
...
Οποτε ΓΑΜΑ ΤΑ..

ΚΟΛΥΜΠΑ  :uglystupid:

Δεν είμαι προγραμματιστής, αλλά λόγω δουλειάς έχω γνωρίσει αρκετούς.
Ο καλύτερος από αυτούς είναι απόφοιτος λυκείου.
Ξεκίνησε να ασχολείται με υπολογιστές από τη δεκαετία του '80, έχει μάθει τις περισσότερες από τις γλώσσες και τα εργαλεία που έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί σε εμπορικές εφαρμογές, μπορεί να μάθει οτιδήποτε χρειαστεί, και δουλεύει από τα 20 του.
Αν λέει κάτι αυτό.

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
χαχαχαχαχα μη μου γαμας τα επιστημονικα σεντονια μου γμτττττ....με ακυρωνεις σαν προσωπικοτητα και σαν χειραφετημενη επαγγελματικα και οικονομικα γυναικα :2funny:

ειδικοτης μου  :2funny: :boobies:

Επισκέπτης

Για δεν το λεγες τοση ωρα ρε τυπε! Τζαμπα στην πεσαμε δηλαδης πφφ

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66

μουνιτσα  :cheesy:

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΚΙΟ.. sorry.

οι ανθρωποι που βρίσκονται μεσα στις σχολες δεν πηγαν εκει για την ΚΑΥΛΑ τους και μονο..
πηγαν για να παρουν εφοδια για το μελλον τους.

Που εξαργυρώνονται αυτα...;;

Στην κοινωνία και στην ΕΡΓΑΣΙΑ

Αυτοι που δεν θελουν να εξαργυρωσουν τα εφοδια τους ειναι πολλοι ΛΙΓΟΙ πιστεψε με...
και σιγουρα οχι η πλειοψηφία...

Για αυτο εχεις ΑΔΙΚΟ...

Αν δε με πιστευεις κανε ΓΚΑΛΟΠ  :uglystupid:

:smitten:

Αντε καλο απογευμα ;)

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Δεν είμαι προγραμματιστής, αλλά λόγω δουλειάς έχω γνωρίσει αρκετούς.
Ο καλύτερος από αυτούς είναι απόφοιτος λυκείου.
Ξεκίνησε να ασχολείται με υπολογιστές από τη δεκαετία του '80, έχει μάθει τις περισσότερες από τις γλώσσες και τα εργαλεία που έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί σε εμπορικές εφαρμογές, μπορεί να μάθει οτιδήποτε χρειαστεί, και δουλεύει από τα 20 του.
Αν λέει κάτι αυτό.

Εγώ είμαι  ;)

και ισχύει ακριβώς αυτό που λες..

Τα πτυχία μου απλά είναι για το ΘΕΑΘΗΝΑΙ...

καλό απόγευμα.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
μουνιτσα  :cheesy:

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΚΙΟ.. sorry.

οι ανθρωποι που βρίσκονται μεσα στις σχολες δεν πηγαν εκει για την ΚΑΥΛΑ τους και μονο..
πηγαν για να παρουν εφοδια για το μελλον τους.

Που εξαργυρώνονται αυτα...;;

Στην κοινωνία και στην ΕΡΓΑΣΙΑ

Αυτοι που δεν θελουν να εξαργυρωσουν τα εφοδια τους ειναι πολλοι ΛΙΓΟΙ πιστεψε με...
και σιγουρα οχι η πλειοψηφία...

Για αυτο εχεις ΑΔΙΚΟ...

Αν δε με πιστευεις κανε ΓΚΑΛΟΠ  :uglystupid:

:smitten:

Αντε καλο απογευμα ;)

Ναι θελουν να τα εξαργυρωσουν επαγγελματικα αλλα αυτο δεν ειναι το σωστο κατ' εμε....ο θεσμος του πανεπιστημιου δεν ηταν παντοτε αυτος....συμφωνω με το Γιωργο ως προς το οτι το πανεπιστημιο σου δινει τα εφοδια αλλα δε σε βγαζει επαγγελματια...επαγγελματιας γινεσαι....το πως θα χρησιμοποιησεις εσυ και ο καθε εσυ τα εφοδια σου ειναι δικο σου και μονο θεμα....στο πανεπιστημιο ομως αποκτας εξειδικευση και γνωση....δεν πιστευω οτι οσοι σπουδαζουν εχουν επιλεξει απαραιτητα αντικειμενο το οποιο τους ενθουσιαζει...οπως και δεν πιστευω οτι οι περισσοτεροι δουλευουν πανω σε αυτο που σπουδασαν τελικα....Το πανεπιστημιο ειναι ενα φυτωριο γνωσης δεν ειναι ο ψυχαναγκασμος του καθε πικραμενου γονιου (και κατα προεκταση πικραμενου παιδιου) για να βγαλει τα σπασμενα της επαγγελματικης του πορειας....Εχω γνωρισει και συναδελφους απο το Ντιρι που ειλικρινα ειναι καταπληκτικοι στη δουλεια τους ΑΛΛΑ επειδη γουσταρουν το επαγγελμα τους και εχουν ψαχτει μονοι τους...οχι επειδη το Ντιρι ειναι καλυτερο απο το ΑΕΙ ή το αντιθετο... :)

μη μου φωναζεις και μη μου γραφεις κεφαλαια :P
με αγχωνουν....

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Εχω γνωρισει και συναδελφους απο το Ντιρι που ειλικρινα ειναι καταπληκτικοι στη δουλεια τους ΑΛΛΑ επειδη γουσταρουν το επαγγελμα τους και εχουν ψαχτει μονοι τους...οχι επειδη το Ντιρι ειναι καλυτερο απο το ΑΕΙ ή το αντιθετο... :)

αυτο που θυμαμαι απο το ντιρι ειναι οι γκομενιτσες που σχιζαμε φοιτητες. παντα, βεβαια, κομ ιλ φο - γνωριμια απο γνωστους και ετσι, φαι σε καλα εστιατορια, κλπ κλπ. προσεχαν τα κοριτσια. και καλα καναν γαιτι αρκετες μετα τις ειδαμε συζυγους γνωστων  :2funny:

μονο απο την ταξη που καναμε μαζι gmat ενα φεγγαρι, ειχα πηδηξει 2. βεβαια, ολες φυγαν εξω - δεν θα αναφερω πανεπιστημια η εξελιξη. gmat ομως γραψαν κατω από 580 και οποιος καταλαβε καταλαβε.  :2funny: στο γαμησι ομως, ενα 650 το πιάναν χαλαρα.  :2funny:

για την αξια του πτυχιου τους, εχω αναφερθει παραπανω. και μη μου την πεσετε. αυτη ειναι η γνωμη μου και σε οποιον αρεσει.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Sorry αλλα επαγγελματιας δεν βγαινεις απο καμια.. ;)

Επαγγελματιας γινεσαι με το χρονο..
απλα θα ελεγα οτι ισως σε μερικες μπορει
να γινεις πιο γρηγορα λογω αρχικης ποιοτητας (αλλα και παλι παιζεται) ;)

Το προβλημα ειναι οτι αυτος που θα σου δωσει δουλεια
σε θελει εξειδικευμένο (συνηθως) οχι απλα ΣΧΕΤΙΚΟ με το αντικειμενο.

και εξιδικευση παιρνεις μονο με ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΗΣ  ;)

Απο ενα σημειο και μετα... στην ΓΝΩΣΗ υπαρχει FIREWALL  :uglystupid:
και θα πρεπει ή να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ για να την ΠΑΡΕΙΣ...
ή θα πρεπει να ξερεις καλα να ΚΛΕΒΕΙΣ... για να παρεις γνώσεις...

Η να ψαχνεσαι ΤΡΕΛΑ... PERSONAL RESEARCH...

Δεν ξερω αν με καταλαβαίνεις  :cheesy:

παρόλα  αυτα... αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι το προβλημα πλεον ειναι βαθυτερο....

Το προβλημα ειναι οτι η αγορα ΠΛΕΟΝ ΠΙΕΖΕΤΑΙ και θελει φτηνους ΕΠΑΓΓΛΜΑΤΙΕΣ... γιατι ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ να γινει ;)
Οποτε ΣΥΝΗΘΩΣ δεν ΖΕΙΣ με αξιοπρεπεια.. γιατι οι καλοπληρωμενοι ειναι λιγοι.

και ειδικα στην ΕΛΛΑΔΑ δεν ΑΞΙΖΟΥΝ κιολας γιατι ειναι ΚΑΙ ΒΥΣΜΑΤΑ (Συνηθως)

Οποτε ΓΑΜΑ ΤΑ..

ΚΟΛΥΜΠΑ  :uglystupid:
καταρχας πες μας απο ποια σχολη παιρνεις αδεια ασκησεως επαγγελματος μονο με το πτυχιο σου χωρις αλλη διαδικασια και μετα ελα να συζητησουμε....αν ξερεις....

κατα δευτερον σχολες του τυπου οικονομικες επιστημες πολιτικες επιστημες και κολοκυθια χωρις να ειμαι ειδικος πιστευω οτι ειναι ολες για τον πεουλα....απο θεωρια φουλ και επαγγελματικη εξειδικευση επι της ουσιας μηδεν....

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
καταρχας πες μας απο ποια σχολη παιρνεις αδεια ασκησεως επαγγελματος μονο με το πτυχιο σου χωρις αλλη διαδικασια και μετα ελα να συζητησουμε....αν ξερεις....

Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο τι είναι αυτή η διαδικασία. Σε κάποιες περιπτώσεις, το ότι υπάρχει διαδικασία, δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο. (π.χ. ΤΕΕ)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom