Νέα

Ελληνικά Πανεπιστήμια...Αλλαγές...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα anatolgami
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 713
  • Εμφανίσεις 40K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.465
Πόντοι
25.467
3. Οι συνδικαλιστές. Όταν όλοι είμασταν στην αίθουσα, αυτοί ήταν στον πάγκο απέξω με τις αφίσες. Διάβασμα, ΜΗΔΕΝ. Ένας θεός ξέρει πως αποφοίτησαν. Λοιπόν, επί ΝΔ, 3 από αυτούς κατείχαν θέση Διοικητή ΔΕΚΟ. 4 ήταν ΓΓ υπουργείων. Σήμερα, επί ΠΑΣΟΚ, τα νούμερα είναι 1 και 3 αντίστοιχα. Οι υπόλοιποι? ΟΛΟΙ στο Δημόσιο. ΟΛΟΙ. Ακόμα και οι Κνίτες. Είπατε τίποτα?

Τι σου έλεγα πιο πάνω?  ;)

OP
OP
anatolgami

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.191
Πόντοι
506
Χωρις καν να μπεις στον κοπο να δεις αν οντως ο συγκεκριμμενος κανει για τη δουλεια η οχι?

Εγω παλι εχω δει το αλλο...Δυο συναδελφοι μου ο ενας απο Αγγλικο Πανεπιστημιο και ο αλλος απο το ΑΠΘ. Ο πρωτος οντως ειχε περισσοτερες ελλειψεις. Αλλα εχοντας μαθει να δουλευει για να μαθαινει , εφτασε τωρα να ξερει περισσοτερα απο τον καθ'ενα μας στη δουλεια.

...Εγώ να δεις...Πέρα από τα 3 παραδείγματα που ανέφερα χτες, θα πω σήμερα κι άλλα με 2 γνωστούς μου που έκαναν MBA  σε "δευτεροκλασάτα" Βρετανικά ΑΕΙ. Ο ένας αφού δούλεψε ως manager σε εγχώριες καπνοβιομηχανίες έχει τώρα δική του εταιρεία εμπορίου πολυτελών προϊόντων καπνού στα εμιράτα. Τα παέι περίφημα...ο δε άλλος είναι μόνιμος στην Commission στις Βρυξέλες (μετά από διαγωνισμό), καθαρίζει 4500 ΣΤΑΘΕΡΑ σύν τις όποιες παροχές. Το κυριότερο βέβαια είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί κάνουν επιτυχημένα αυτό που τους αρέσει...
ΑΝ (λέμε ΑΝ) είχαν ακολουθήσει τις συμβουλές του κ. ELFTEX, και μη μπορώντας για διάφορους λόγους να κάνουν MBA στα Τοp-10 ή 20, θα είχαν μείνει απλοί πτυχιούχοι (άνεργοι ή σε δουλειές του κώλου). Συνεπώς, αν ο κος ELFTEX ήταν σύμβουλος σπουδών σε κάποια εταιρεία θα έπρεπε να ΑΠΟΛΥΘΕΙ πάραυτα. Το πολύ πολύ να τον είχαμε να διαβάζει τα rankings στους Sunday Times.
Μ αυτά θέλω να πω πως στη φύση ΔΕΝ υπάρχουν ευθείες (όπως στο μυαλό του κ. EFTEX) και πως η ζωή δεν είναι ένα ranking list. Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, και κυρίως η θέληση και η σκληρή δουλειά κάποιου.
...Και για να ΜΗΝ ξεχνιόμαστε...Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των στελεχών που οδήγησαν την παγκόσμια οικονομία στο χάος προέρχονται ακριβώς από τα πολυδιαφημιζόμενα Τοp του κ. ELFTEX και άλλων...
...Εκτός αν θέλετε να αναφερθώ στους εγχώριους αποφοίτους των Top, οι οποίοι με τις ιδέες και πρακτικές τους οδήγησαν μια χώρα (με ανεξάντλητους σχεδόν φυσικούς πόρους) στην ΠΤΩΧΕΥΣΗ...

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
δεν διεκδικω το αλαθητο. τη γνωμη μου λεω. εκει που εγω αποφασιζω, ετσι πρατω. οι αλλοι, στο μαγαζι τους, να κανουν οτι γουσταρουν.

Πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων βιογραφικά με μόνο κριτήριο το MBA στην αλλοδαπή ή τη φοίτηση στο Deree στρεβλώνεις συστηματικά το δείγμα των υποψηφίων που βλέπεις. Και αυτό είναι αντικειμενικά λάθος. Σε  τελική ανάλυση μπορείς να το γράψεις με κομψό τρόπο στην αγγελία για να αποφύγεις και τον κόπο να πετάς βιογραφικά.

Εκτός και εάν κάτι τέτοιο είναι ψαγμένο σε τόσο υψηλό επίπεδο που είναι ντιρεκτίβα της διοίκησης λόγω του ότι δεν θέλει πρόσμειξη στην κουλτούρα των εργαζομένων με ιδέες φορείς των οποίων είναι οι αποκλειόμενοι.

Πχ κριτήριο να μην έχει πάνω από ω+1 έτη φοίτηση (όπου ω τα κανονικά έτη φοίτησης)

ΥΓ: Προς Θεού, δεν θέλω να σου την πω επειδή πιθανότατα να πετούσες και το δικό μου βιογραφικό. Μια παρατήρηση αντικειμενική κάνω.
ΥΥΓ: Ως γενική παρατήρηση. Εάν για μια θέση που βάλαμε μας ήλθαν παμπολλα βιογραφικά τότε το πιθανότερο είναι ότι αυτό οφείλεται σε λάθος αυτού που βάζει την αγγελία.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
αυτά ακριβώς τα τουβλα ειναι και οι καλυτεροι πελατες των b/c universities στην Βρετανία. πως νομιζεις οτι γεμιζουν? με αυτους και τυς αντιστοιχουν ασιάτες/στόκους.

το ανωτερω τουβλο, λοιπον, μετα από καμια 10αρια χρονια κωλοβαρεμα από το Νοτιγχαμ Πολυτεκνικ at the river site και μεταπτυχιακο απο το 3 Balls Coventry Politechnic at Pussy και εχοντας - οι γονεις/ζωα- ξοδεψει καμια 300.000€ ερχονατι στην Ελλάδα και διεκδικουν την θεση τους στο συστημα. Τι διάολο! ΜΒΑrs ειναι τα παιδια! Μια θέση θα τη βρουν! και με 1000 ζορια την βρισκουν. Tellers στην EUROBANK με 700 € - οι εχοντες μεσο. Οι αλλοι τυλιγουν σουβλακια - και διηγουνται την ατυχια τους να γεννηθουν στην Ελλάδα - κοιτα ρε γμτ, με 2 πτυχια και δεν βρισκω δουλεια! ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΒΡΕ ΤΟΥΒΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟ?

Ετσι παει το εργο. [size=20pt]εγω βιογραφικα του ειδους αυτου - και του ΝΤΙΡΙ, τα πετάω στα σκουπίδαι[/size].
Μωρέ δικαίωμα σου να τα πετάς στα σκουπίδια.
Μάλλον όμως αναφέρεσαι σε απόφοιτους που σοθ ζητούν εργασία για πρώτη φόρα.
Γιατί αν υπάρχει στο βιογραφικό και επαγγελματική εμπειρία αλλά εσυ μένεις μόνο στα πτυχία και τις σπουδές, εμ σορρυ αλλά και εσυ είσαι για τον πέουλα.

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Παιδες Σορρυ που θα σας χαλασω το AMERICAN DREAM παλι... αλλα τωρα τελευταια τα οποια πτυχια στην ελλαδα
ειναι για ΤΥΛΙΓΜΑ ΓΥΡΟΥ ΠΙΤΑΣ και για μισθους πεινας...

δηλαδη αν νοικιαζεις σπιτι μονος σου  δεν ζεις πλεον ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ  :cheesy:

Το ΣΥΝΔΡΟΜΟ του 1960  'μαθε παιδι μου γράμματα'  πλεον δεν ειναι καθολου TRENDY
αυτο το παραμυθακι πρεπει επιτελους να σταματησει..

Φυσικα δεν εννοω να ειμαστε ΤΟΥΒΛΑ.. αλλα δεν μπορουμε να ειμαστε και ολοι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ( sorry ) :cheesy:

Εδω καποιοι εχουν πτυχια και δουλευουν ως ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ γραφειου και παιρνουν 700 Ευρω το μηνα
και ενας που δεν εχει καθολου πτυχιο αλλα κανει τον υδραυλικο τα βγαζει σε 5 μερες.

ΔΙΚΑΙΟ ΑΔΙΚΟ ετσι ειναι τα πραγματα...

Το θεμα ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ δεν ειναι να δινουμε πτυχια ΑΦΕΙΔΩΣ   :uglystupid:

και πιστεψτε με αν ειναι να ταξιδεψετε στο εξωτερικο να δουλεψετε γιατι εδω θα πεινατε  :uglystupid:
Οτι πτυχιο και να εχετε Μετραει... ακομη και απο ΚΟΛΕΓΙΑ που στην "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ" Ελλάδα των 590 Ευρω  απορρίπτονται  :uglystupid:

Διαλεχτε...ζωη και  οχι πτυχιο  :cheesy:

γιατι θα το μετανιωσετε... ;)

Αλλα ακομη και πτυχιο να παρετε αν χρειαζεται να ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΤΕ για να δουλέψετε ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ τι να το κανετε...
Αυτο ειναι το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ τελικα....

ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΩΤΑ... αν θελετε να δειτε ΠΡΟΚΟΠΗ
αλλιως εισητηριο, αεροπλανακι και ΑΛΛΟΥ ΦΑΝ ΠΑΡΚ :cheesy:

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
...Εγώ να δεις...Πέρα από τα 3 παραδείγματα που ανέφερα χτες, θα πω σήμερα κι άλλα με 2 γνωστούς μου που έκαναν MBA  σε "δευτεροκλασάτα" Βρετανικά ΑΕΙ. Ο ένας αφού δούλεψε ως manager σε εγχώριες καπνοβιομηχανίες έχει τώρα δική του εταιρεία εμπορίου πολυτελών προϊόντων καπνού στα εμιράτα. Τα παέι περίφημα...ο δε άλλος είναι μόνιμος στην Commission στις Βρυξέλες (μετά από διαγωνισμό), καθαρίζει 4500 ΣΤΑΘΕΡΑ σύν τις όποιες παροχές. Το κυριότερο βέβαια είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί κάνουν επιτυχημένα αυτό που τους αρέσει...
ΑΝ (λέμε ΑΝ) είχαν ακολουθήσει τις συμβουλές του κ. ELFTEX, και μη μπορώντας για διάφορους λόγους να κάνουν MBA στα Τοp-10 ή 20, θα είχαν μείνει απλοί πτυχιούχοι (άνεργοι ή σε δουλειές του κώλου). Συνεπώς, αν ο κος ELFTEX ήταν σύμβουλος σπουδών σε κάποια εταιρεία θα έπρεπε να ΑΠΟΛΥΘΕΙ πάραυτα. Το πολύ πολύ να τον είχαμε να διαβάζει τα rankings στους Sunday Times.
Μ αυτά θέλω να πω πως στη φύση ΔΕΝ υπάρχουν ευθείες (όπως στο μυαλό του κ. EFTEX) και πως η ζωή δεν είναι ένα ranking list. Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, και κυρίως η θέληση και η σκληρή δουλειά κάποιου.
...Και για να ΜΗΝ ξεχνιόμαστε...Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των στελεχών που οδήγησαν την παγκόσμια οικονομία στο χάος προέρχονται ακριβώς από τα πολυδιαφημιζόμενα Τοp του κ. ELFTEX και άλλων...
...Εκτός αν θέλετε να αναφερθώ στους εγχώριους αποφοίτους των Top, οι οποίοι με τις ιδέες και πρακτικές τους οδήγησαν μια χώρα (με ανεξάντλητους σχεδόν φυσικούς πόρους) στην ΠΤΩΧΕΥΣΗ...

Αγαπητέ, υπάρχουν ambitions και ambitions. Επίσης υπάρχουν και χιλιαδες θεσεις που πρεπει να πληρωθουν. οποτε, και η χλέμπα, κατι θα βρει. ιδιως παλιωτερα.

Αν για εσενα τα 4.500 χιλιαρικα στη γραφειοκρατεια των Βρυξελων σου φαινεται success story, sorry αλλα δεν εχουν ιδιο μετρο αξιολογησης. Κανεις με τις σπουδς που λεω εγω δεν θα εκανε το κοπο να μπει στη διαδικασια. ουτε στα τσιγαραδικα θα πηγαινε.

Συμφωνω ομως σε ενα πραγμα. Η αγάπη για το αντικειμενο ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΑΣΙΚΟ συστατικι επιτυχιας. Και ασκησης επιχειρηματικης δραστηριωτητας. ΟΛΟΙ οσοι πετυχαν, γουσταραν τρελλα αυτο που καναν.

Με την ιδια λογικη, ΠΟΤΕ δεν θα ημουν συμβουλος εργασιας. Αμοιβεται απαισια. και την κανουν και ΝΤΙΡΟΒΙΟΙ κατα το πληστον την δουλεια αυτη. αν ημουν, ομως, θα ηταν εγληματικο απο μερους μου να στρεψω ενα νεο ανθρωπο, που αδυνατει να περάσει στην Ελλάδα την βάση σε πολυχρονες και ακριβες σπουδες σε ιδρυματα του κωλου. Θα του ελεγα επισης οτι δεν ειναι ντροπη να γινει υδραυλικος, ηλεκτρολογος, ραφτηςς, μασερ, πουτανο-μανατζερ. καλύτερα από τον γιατρο εκ Ρουμανιας, σαφως.

Ελπίζω τωρα να συνενοηθηκαμε.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Οι ανθρωποι εχουν μπερδεψει την πουτσα με την βουρτσα. Εκφερουν γνωμη χωρις να γνωριζουν οι ιδιοι...
Ρε γρασσα, οταν ψαχνεις τα ετησια ratings βλεπεις την θεση του καθε πανεπιστημιου. Δεν κανεις αιτησεις στα τυφλα! Μαλακες βαφτισατε ολα τα ξενα πανεπιστημια ΙΕΚ και κολλεγια.

Όχι όλα...
Μόνο αυτά που πάνε έλληνες, κύπριοι και άραβες στόκοι για να πάρουν "μπατσελορ" και να γυρίσουν να γίνουν souvlaki wrapping coordinators, εκτός αν έχουν καμια οικογενειακή μπίσνα, όπου τη δουλειά τη βγάζουν απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων και αυτοί τους ζαλίζουν τον έρωτα για το όραμα του ιδρυτή (του μπαμπά τους) όταν δεν παίρνουν τη μία παράλογη απόφαση πίσω από την άλλη.

...Σας βολεύει το παραμυθάκι των Αγγλικών ΙΕΚ(??)...Ακόμη και το μετριότερο Βρετανικό πανεπιστήμιο έχει κατά κανόνα ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ υποδομές (βιβλιοθήκες, εργαστήρια, εστίες) από το μέσο Ελληνικό. Και καλύτερες υπηρεσίες για τους φοιτητές. Τα προγράμματα και η έρευνα του κάθε ιδρύματος ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ από ανεξάρτητες αρχές (QAA, RAE, OFSTED), και τα αποτελέσματα ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ...Έτσι ο καθένας ενημερώνεται και αποφασίζει...Πολλά "δεύτερα" Βρετανικά Πανεπιστήμια έχουν πολύ αξιόλογη ερευνητική δραστηριότητα σε διάφορους γνωστικούς τομείς...

Κοίτα...
Αν το πανεπιστήμιο ήταν μόνο θέμα βιβλιοθήκης και υλικοτεχνικής υποδομής, τότε θα είχε λυθεί προ πολλού το ζήτημα των αεί..
Όσο για τα ratings, μην προκαλείς τη νοημοσύνη μου...

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
αυτά ακριβώς τα τουβλα ειναι και οι καλυτεροι πελατες των b/c universities στην Βρετανία. πως νομιζεις οτι γεμιζουν? με αυτους και τυς αντιστοιχουν ασιάτες/στόκους.

το ανωτερω τουβλο, λοιπον, μετα από καμια 10αρια χρονια κωλοβαρεμα από το Νοτιγχαμ Πολυτεκνικ at the river site και μεταπτυχιακο απο το 3 Balls Coventry Politechnic at Pussy και εχοντας - οι γονεις/ζωα- ξοδεψει καμια 300.000€ ερχονατι στην Ελλάδα και διεκδικουν την θεση τους στο συστημα. Τι διάολο! ΜΒΑrs ειναι τα παιδια! Μια θέση θα τη βρουν! και με 1000 ζορια την βρισκουν. Tellers στην EUROBANK με 700 € - οι εχοντες μεσο. Οι αλλοι τυλιγουν σουβλακια - και διηγουνται την ατυχια τους να γεννηθουν στην Ελλάδα - κοιτα ρε γμτ, με 2 πτυχια και δεν βρισκω δουλεια! ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΒΡΕ ΤΟΥΒΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟ?

Ετσι παει το εργο. εγω βιογραφικα του ειδους αυτου - και του ΝΤΙΡΙ, τα πετάω στα σκουπίδαι.
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Ξεχασα να σας πω οτι Με την αξιοκρατια την Ισονομια και την Ισοπολιτεια που επικρατουσε και επικρατει στην Ελλαδα

Το καλυτερο ΠΤΥΧΙΟ ειναι ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ στην Κορώνη..

Αν Δεν εχεις ΜΠΑΡΜΠΑ  :uglystupid:  τι και αν εχεις ΠΤΥΧΙΟ...;; :uglystupid:

και ο ΤΖΕΦΡΥ λεει οτι μπορει και και να το ΑΛΛΑΞΕΙ (* γελια του κοινου εδω)

Αλλα μαλλον αυτος θα κανονισει να μην ΥΠΑΡΧΟΥΝ δουλειες ΠΛΕΟΝ....και το βλεπετε  :cheesy:

Μην Φρικαρετε λοιπον  :cheesy:

Το μελλον ειναι ΜΠΟΡΟΣΤΑ ΜΑΣ  :grin: Ας το ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ  ;)

Με ενα εισητηριο ΣΤΟ ΧΕΡΙ οπως ΠΑΛΙΑ  :uglystupid:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Όπως έχω ξαναπεί...το μοναδικό δίπλωμα το οποίο μου φάνηκε χρήσιμο μέχρι τώρα είναι αυτό της οδήγησης.

Οπότε εκεί θεωρώ ότι πρέπει η κυβέρνηση να ρίξει βάρος και να το κάνει όσο πιο πολύτιμο γίνεται.

PS: Στην λίστα των πλουσιότερων/επιτυχημένων ανθρώπων στον κόσμο, συμπεριλαμβάνεται σε τρομακτικό ποσοστό αριθμός από college dropouts. Τυχαίο? Δεν νομίζω.

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Όπως έχω ξαναπεί...το μοναδικό δίπλωμα το οποίο μου φάνηκε χρήσιμο μέχρι τώρα είναι αυτό της οδήγησης.

Οπότε εκεί θεωρώ ότι πρέπει η κυβέρνηση να ρίξει βάρος και να το κάνει όσο πιο πολύτιμο γίνεται.

PS: Στην λίστα των πλουσιότερων/επιτυχημένων ανθρώπων στον κόσμο, συμπεριλαμβάνεται σε τρομακτικό ποσοστό αριθμός από college dropouts. Τυχαίο? Δεν νομίζω.

"The world is ruled by C-graders" που λένε.....

Επισκέπτης

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Όταν ήμουνα μισθωτός, δούλευα σε μια μικρή εταιρεία, με προσωπικό γύρω στους 20 υπαλλήλους. Ο τύπος που είχε την εταιρεία ήταν, τότε, στα early forties του. Ήταν απόφοιτος ελληνικού ΑΕΙ με βαθμό πτυχίου 5,4  :grin: . Σαν να λέμε σε όλα 5, στα περισσότερα με αντιγραφή. Το έλεγε και γέλαγε ο τύπος.

Η εταιρεία του, η οποία πάει καλά και τώρα, είχε ετήσιο τζίρο που, τότε, πλησίαζε το 1 εκ. ευρώ και ο ίδιος καθάριζε περίπου 20 χιλ./μήνα.

Ο καλύτερα αμειβόμενος υπάλληλός του ήταν ένας (άλλος) τύπος που είχε παρατήσει το πανεπιστήμιο.

Στον αντίποδα, φίλος από το Λύκειο, με πτυχίο, M.Sc. και PhD, διορισμένος στο δημόσιο, παίρνει 1300 ευρώ/μήνα.

ΥΓ: Οι καλοί τυλιχτές σουβλακίων παίρνουν, απ' όσο γνωρίζω, 2-3 χιλ./μήνα.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
παντως εμενα οι σπουδες μου φαινονταν βουνο. τελικα τοσο ευκολο ειναι? υπαρχουν και μπι κατεγκορυ? ειμαι κουτος

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Όταν ήμουνα μισθωτός, δούλευα σε μια μικρή εταιρεία, με προσωπικό γύρω στους 20 υπαλλήλους. Ο τύπος που είχε την εταιρεία ήταν, τότε, στα early forties του. Ήταν απόφοιτος ελληνικού ΑΕΙ με βαθμό πτυχίου 5,4  :grin: . Σαν να λέμε σε όλα 5, στα περισσότερα με αντιγραφή. Το έλεγε και γέλαγε ο τύπος.

Η εταιρεία του, η οποία πάει καλά και τώρα, είχε ετήσιο τζίρο που, τότε, πλησίαζε το 1 εκ. ευρώ και ο ίδιος καθάριζε περίπου 20 χιλ./μήνα.

Ο καλύτερα αμειβόμενος υπάλληλός του ήταν ένας (άλλος) τύπος που είχε παρατήσει το πανεπιστήμιο.

Στον αντίποδα, φίλος από το Λύκειο, με πτυχίο, M.Sc. και PhD, διορισμένος στο δημόσιο, παίρνει 1300 ευρώ/μήνα.

Διαφέρει από δουλειά σε δουλειά.

Σαφώς και υπάρχουν δουλειές που το πτυχίο είναι για κωλόχαρτο στην ουσία.

Υπάρχουν όμως δουλειές τις οποίες αν δεν τις ξεκινήσεις με βάσεις από σπουδές και μεταπτυχιακά θα πάρεις στο λαιμό σου ανθρώπους ή στην καλύτερη θα πας απλά κατά διαόλου.

Και στις δύο περιπτώσεις, αν δεν έχεις αρχίδια, τύχη, κι αγάπη γι'αυτό που κάνεις θα πας άκλαφτος σαν το κακό σκυλί.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Όταν ήμουνα μισθωτός, δούλευα σε μια μικρή εταιρεία, με προσωπικό γύρω στους 20 υπαλλήλους. Ο τύπος που είχε την εταιρεία ήταν, τότε, στα early forties του. Ήταν απόφοιτος ελληνικού ΑΕΙ με βαθμό πτυχίου 5,4  :grin: . Σαν να λέμε σε όλα 5, στα περισσότερα με αντιγραφή. Το έλεγε και γέλαγε ο τύπος.

Η επαγγελματική επιτυχία εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, ένας μόνο εκ των οποίων και όχι ο πιο σημαντικός είναι οι ακαδημαϊκές περγαμηνές...
Εδώ μιλάμε κυρίως για ποιότητα σπουδών, όχι τόσο για επαγγελματική επιτυχία αποφοίτων.

Το souvlaki wrapping coordinator είναι ειρωνικός χαρακτηρισμός για τυπάκια με βαρύγδουπους επαγγελματικούς τίτλους και αντιστροφως ανάλογη καρριέρα και αποδοχές... Αν προτιμάς, λέγε τους photocopy machine senior assistant and coffee maker.

Διαφέρει από δουλειά σε δουλειά.

Σαφώς και υπάρχουν δουλειές που το πτυχίο είναι για κωλόχαρτο στην ουσία.

Υπάρχουν όμως δουλειές τις οποίες αν δεν τις ξεκινήσεις με βάσεις από σπουδές και μεταπτυχιακά θα πάρεις στο λαιμό σου ανθρώπους ή στην καλύτερη θα πας απλά κατά διαόλου.

Και στις δύο περιπτώσεις, αν δεν έχεις αρχίδια, τύχη, κι αγάπη γι'αυτό που κάνεις θα πας άκλαφτος σαν το κακό σκυλί.

+1...
Στην τελική, άμα ο πελάτης δεν μένει ευχαριστημένος, δεν πα να χεις και μεταδιδακτορικό στο Χάρβαρντ, θα μείνεις χωρίς δουλειά.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ενδεικτικά και έτσι για να γίνει κουβέντα δλδ...

...επιτυχημένοι που έφτυσαν τα πανεπιστήμιά τους είναι οI Mark Zuckerberg (Facebook και ο νεότερος δις/ούχος), Bill Gates (Micorsoft), Steve Jobs (Apple), Steve Wonzniak (Apple), Michael Dell (Dell....doh!), Ted Turner (CNN, TNT), ...just to name a few.

Αυτοί οι κύριοι, που όταν παρατούσαν το κολλέγιο τους έβλεπαν όλοι με μισό μάτι, υπογράφουν την μισθοδοσία από διάφορους σούπερ ντούπερ αποφοίτους από εκλεκτά και δήθεν πανεπιστήμια (και με ότι αυτό συνεπάγεται...βλ. σλουρπ και πάλι σλουρπ και πάλι σλουρπ).

Πηγαίνετε να πείτε διάφορα για "καλά" πανεπιστήμια στον Κύριο Zuckenberg!
http://[URL unfurl="true"]www.people.com.cn/mediafile/pic/20100511/41/1746476880577546597.jpg[/img[/URL]]

Σε διάφορους τομείς θα βρεις πολύ επιτυχημένους που αδιαφόρησαν για την μανία του "καλού πανεπιστημίου" αλλά και του "πανεπιστημίου" γενικότερα.

π.χ. Steven Spielberg που παράτησε σχολή σκηνοθεσίας, Woody Allen που αποβλήθηκε από σχολή κινηματογραφίας, Ingvar Kamprad (IKEA) δεν πήγε καν, Stanley Kubrick δεν πήγε ποτέ (έκανε μόνο κάτι μαθήματα φωτογραφίας), Richard Branson (VIRGIN) δεν πήγε ποτέ, Thomas Edison (General Electric), Alexander Graham Bell (Bell) δεν τελείωσε, Henry Ford (Ford motor company), Sam Walton (Wal-mart) δεν πήγε καν, Buckminster Fuller (μηχανικός, αρχιτέτκονας, εφευρέτης κλπ) τον πέταξαν δύο φορές από το Harvard, Frank Lloyd Wright (Αρχιτέκτων) τα παράτησε,

Η λίστα είναι ατελείωτη και IMHO, το που και εάν έχεις τελειώσει, τελικά είναι μάλλον αδιάφορο ή παίζει μικρό ρόλο τελικά στην επιτυχία.

Αν μιλήσουμε περί απόκτησης γενικής γνώσης γενικότερα και για καλλιέργεια πνευματικού κόσμου κλπ κλπ κλπ κλπ, ναι εκεί ίσως παίζει ρόλο που σπούδασες, αλλά όχι εάν σπούδασες ή όχι.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
αχαχαχαχα ετσι ετσι φτιαξε με μπραδερ  :rockon:

Stories

Νέο!

Stories