Νέα

Ελληνικά Πανεπιστήμια...Αλλαγές...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα anatolgami
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 713
  • Εμφανίσεις 40K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
anatolgami

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.191
Πόντοι
506
...Σας βολεύει το παραμυθάκι των Αγγλικών ΙΕΚ(??)...Ακόμη και το μετριότερο Βρετανικό πανεπιστήμιο έχει κατά κανόνα ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ υποδομές (βιβλιοθήκες, εργαστήρια, εστίες) από το μέσο Ελληνικό. Και καλύτερες υπηρεσίες για τους φοιτητές. Τα προγράμματα και η έρευνα του κάθε ιδρύματος ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ από ανεξάρτητες αρχές (QAA, RAE, OFSTED), και τα αποτελέσματα ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ...Έτσι ο καθένας ενημερώνεται και αποφασίζει...Πολλά "δεύτερα" Βρετανικά Πανεπιστήμια έχουν πολύ αξιόλογη ερευνητική δραστηριότητα σε διάφορους γνωστικούς τομείς...

OP
OP
anatolgami

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.191
Πόντοι
506

Ωστόσο, κάποιος που έχει τελειώσει σοβαρή ελληνική σχολή με καλό βαθμό και στην ώρα του, ακόμη και σήμερα, έχει πολύ σφαιρικότερη παιδεία από έναν απόφοιτο αγγλικού ιεκ ή φραντζάιζ του στην ελλάδα...

... :cheesy: :grin: :2funny:...

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
...Σας βολεύει το παραμυθάκι των Αγγλικών ΙΕΚ(??)...Ακόμη και το μετριότερο Βρετανικό πανεπιστήμιο έχει κατά κανόνα ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ υποδομές (βιβλιοθήκες, εργαστήρια, εστίες) από το μέσο Ελληνικό. Και καλύτερες υπηρεσίες για τους φοιτητές. Τα προγράμματα και η έρευνα του κάθε ιδρύματος ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ από ανεξάρτητες αρχές (QAA, RAE, OFSTED), και τα αποτελέσματα ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ...Έτσι ο καθένας ενημερώνεται και αποφασίζει...Πολλά "δεύτερα" Βρετανικά Πανεπιστήμια έχουν πολύ αξιόλογη ερευνητική δραστηριότητα σε διάφορους γνωστικούς τομείς...

Οι ανθρωποι εχουν μπερδεψει την πουτσα με την βουρτσα. Εκφερουν γνωμη χωρις να γνωριζουν οι ιδιοι...
Ρε γρασσα, οταν ψαχνεις τα ετησια ratings βλεπεις την θεση του καθε πανεπιστημιου. Δεν κανεις αιτησεις στα τυφλα! Μαλακες βαφτισατε ολα τα ξενα πανεπιστημια ΙΕΚ και κολλεγια.

Επισκέπτης
Ενα σαπιο μυαλο παει σετ με ενα σαπιο σωμα.

Ε εισαι ακυρος ρε φιλε...Κι εγω νομισα μιλουσες με αποδειξεις...
Τεσπα αυτο που δεν εχω δει να αναφερεται ειναι οτι δεν μπορεις να κατατασσεις τα Αγγλικα Πανεπιστημια σε πρωτοκλασατα και δευτεροκλασατα γιατι εκει περα δεν  αξιολογειται το πανεπιστημιο σαν συνολο αλλα η καθε σχολη ξεχωριστα.
Οποτε μπορει ας πουμε η σχολη παιδοψυχολογιας στο  Univercity of Exeter (ποιο? :2funny: ) να ειναι ανωτερου επιπεδου απο την αντιστοιχη σχολη  του University of Leicester.

Α και επισης , οντως τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι πιο μπροστα οσον αφορα την παροχη γνωσεων , αλλα υστερουν υπερβολικα στον τροπο παροχης αυτων των  γνωσεων.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Ενα σαπιο μυαλο παει σετ με ενα σαπιο σωμα.

Συνεπώς εικασία...

Όσο για τα λοιπά αυτή τη στιγμή κάνω το τρίτο μου πτυχίο και δεύτερο προπτυχιακό. Δεν γνωρίζω για τα ελληνικά πανεπιστήμια καθώς ό,τι έχω ως τώρα κάνει είναι σε ξένο ή ιδιωτικό αλλά σε Αθηναϊκό Campus, δηλαδή στην ημεδαπή, οπότε αναγκαστικά θα είμαι  :offtopic: και ζητώ συγγνώμη για αυτό.

Μερικές σκέψεις:

• [li]Κατά κύριο λόγο εκεί πηγαίνει όποιος δεν πέτυχε στις πανελλήνιες[/li]
    [li]Πληρώνεις άρα απαιτείς. Άπειρες ώρες είχα κρατήσει καθηγητή μετά το μάθημα για απορίες. Πολλές φορές τους είχα απασχολήσει τις ώρες διαλείμματος για απορίες.[/li]
    [li]Είχα από την πρώτη στιγμή πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα και λογισμικά πακέτα που οι άλλοι (συνάδελφοί μου) έκαναν χρόνια αργότερα και μάλιστα στα μεταπτυχιακά τους. Στην Ελλάδα ίσως ούτε οι Ελληνικές Εταιρίες που είναι στον εικοσάρη δείκτη του χρηματιστηρίου να τα χρησιμοποιούν ακόμη και τώρα που μιλάμε. Αυτό θα πει χαμένη γνώση.[/li]
    [li]Οι βιβλιοθήκες στις οποίες είχα πρόσβαση, ήταν πάντοτε καθαρές, επικρατούσε ησυχία και τηρούσαν το ωράριό τους (αλίμονο)[/li]
    [li]Το επίπεδο των συμφοιτητών μου ήταν λίγο χαμηλό ομολογουμένως[/li]
    [li]Γενικώς εκεί υπήρχε υποχρεωτική παρουσία και όχι αδιαφορία.[/li]
    [li]Τα μαθήματα εκεί ΤΑ ΠΕΡΝΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. Δεν έχει άλλο εξάμηνο. Ή το περνάς ή δεν προχωράς.[/li]
    [li]Δεν υπάρχουν γελοία εκπαιδευτήρια αλλά γελοίοι φοιτητές[/li]
    [li]ΠΟΤΕ-ΠΟΤΕ δεν μου έκλεισε κανένας φοιτητής που ήθελε να κλείσει τη σχολή για οποιοδήποτε λόγο το δρόμο για τη μάθηση και αυτό στο οποίο ήμουν ταγμένος[/li]
    [li]ΠΟΤΕ-ΠΟΤΕ κανένας απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημίου που μου αμφισβήτησε την ισοτιμία με αυτόν όταν εγώ την επικαλέστηκα δεν απεδέχθη την πρόκληση "να τα βγάλουμε έξω να τα μετρήσουμε" (τα πτυχία μας μπρε, στο άλλο σίγουρα χαμένος θα ήταν)  :2funny:[/li]
    [li]Επειδή φοίτησα όσο εργαζόμουν, συνάντησα και άλλους που έκαναν το ίδιο και είχα την ευκαιρία να κάνω ομαδικές εργασίες με ανθρώπους της αγοράς, που ήδη δούλευαν και ήδη κατείχαν θέσεις και να επωφεληθώ από την ανταλλαγή ιδεών και το μπόλιασμα νοοτροπίας.[/li]

Η αλήθεια συνεπώς είναι κάπου στη μέση. Η μόνη απόλυτη αλήθεια για εμένα είναι ότι άμα θέλεις και ενδιαφέρεσαι, ψάχνεις, βρίσκεις, μαθαίνεις, προκόβεις.

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Το σχολείο στην Ελλάδα είναι πράγματι για τον πούτσο αλλά από την άλλη, για να έχεις απολυτήριο κάτω από 14-15 σε ένα τέτοιο σχολείο, πρέπει να είσαι στόκος ολκής ή παντελώς αδιάφορος περί της μάθησης...

αυτά ακριβώς τα τουβλα ειναι και οι καλυτεροι πελατες των b/c universities στην Βρετανία. πως νομιζεις οτι γεμιζουν? με αυτους και τυς αντιστοιχουν ασιάτες/στόκους.

το ανωτερω τουβλο, λοιπον, μετα από καμια 10αρια χρονια κωλοβαρεμα από το Νοτιγχαμ Πολυτεκνικ at the river site και μεταπτυχιακο απο το 3 Balls Coventry Politechnic at Pussy και εχοντας - οι γονεις/ζωα- ξοδεψει καμια 300.000€ ερχονατι στην Ελλάδα και διεκδικουν την θεση τους στο συστημα. Τι διάολο! ΜΒΑrs ειναι τα παιδια! Μια θέση θα τη βρουν! και με 1000 ζορια την βρισκουν. Tellers στην EUROBANK με 700 € - οι εχοντες μεσο. Οι αλλοι τυλιγουν σουβλακια - και διηγουνται την ατυχια τους να γεννηθουν στην Ελλάδα - κοιτα ρε γμτ, με 2 πτυχια και δεν βρισκω δουλεια! ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΒΡΕ ΤΟΥΒΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟ?

Ετσι παει το εργο. εγω βιογραφικα του ειδους αυτου - και του ΝΤΙΡΙ, τα πετάω στα σκουπίδαι.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Ρε ΦΠ, ο ΠΠ είναι μουσάτος??? :2funny:

Όχι αλλά αυτοί που μπαίνουν εμπόδιο στην απρόσκοπτη λειτουργία των δημοσίων ιδρυμάτων εκπαίδευσης κατά κανόνα είναι... :2funny:

Για να μην παρεξηγηθώ θα το αναφράσω...

Με την άδειά σας

Επισκέπτης
Ετσι παει το εργο. εγω βιογραφικα του ειδους αυτου - και του ΝΤΙΡΙ, τα πετάω στα σκουπίδαι.

Χωρις καν να μπεις στον κοπο να δεις αν οντως ο συγκεκριμμενος κανει για τη δουλεια η οχι?

Εγω παλι εχω δει το αλλο...Δυο συναδελφοι μου ο ενας απο Αγγλικο Πανεπιστημιο και ο αλλος απο το ΑΠΘ. Ο πρωτος οντως ειχε περισσοτερες ελλειψεις. Αλλα εχοντας μαθει να δουλευει για να μαθαινει , εφτασε τωρα να ξερει περισσοτερα απο τον καθ'ενα μας στη δουλεια. Ο αλλος απλα καμαρωνει το πτυχιο του και δυσκολευεται ακομα να μαθει την  AutoCAD civil :uglystupid:

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
& καλα κανεις..
ομως ποτε δεν φταινε τα παιδια..
παντα οι μαλακες οι γονεις φταινε..

σαφεστατα! 70% οι γονεις και η ματαιοδοξία τους και 30% η τεμπελιά/αδιαφορια των παιδιων θα ελεγα.

γιατι οπως ειπς και καποιος παραπανω, οποις ενδιαφερετε, δουελυει και εμβαθυνει την ακρη θα την βρει.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.473
Πόντοι
25.467
Μια θέση θα τη βρουν! και με 1000 ζορια την βρισκουν. Tellers στην EUROBANK με 700 € - οι εχοντες μεσο. Οι αλλοι τυλιγουν σουβλακια - και διηγουνται την ατυχια τους να γεννηθουν στην Ελλάδα - κοιτα ρε γμτ, με 2 πτυχια και δεν βρισκω δουλεια! ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΒΡΕ ΤΟΥΒΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟ?

Αυτοί τουλάχιστον είναι ακίνδυνοι. Υπάρχουν όμως και μερικοί(λίγοι ευτυχώς) που με κάποιου είδους "βίσμα" παίρνουν καλές θέσεις και αρχίζουν να ξεδιπλώνουν το "ταλέντο" τους. Εκεί να δεις τι γίνεται  :headbang:

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Τελείωσα το Πολυτεχνείο την δεκαετία του 80. Άλλες εποχές, θα μου πείτε. Γυρνώντας πίσω, βλέπω 3 κατηγορίες αποφοίτων της σειράς μου:

1. αυτούς που παρακολουθούσαν, δούλευαν, διάβαζαν, κρόταγαν. Οι μισοί, είναι καθηγητές σε φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού – μερικούς από αυτούς τους διαβάζουμε στα περιοδικά με βιογραφικά και φωτο και χαίρομαι- και οι άλλοι μισοί είναι επιχειρηματίες ή στελέχη σε επίπεδο ανώτατο.
2. Οι μέτριοι. Λίγο διάβασμα, λίγη παρακολούθηση, χαλαρά γενικά, αποφοίτηση σε 7-8 χρόνια. Όλοι είναι σε μικρομεσαίες θέσεις, ιδιωτικά ή δημόσια και όλα καλά.
3. Οι συνδικαλιστές. Όταν όλοι είμασταν στην αίθουσα, αυτοί ήταν στον πάγκο απέξω με τις αφίσες. Διάβασμα, ΜΗΔΕΝ. Ένας θεός ξέρει πως αποφοίτησαν. Λοιπόν, επί ΝΔ, 3 από αυτούς κατείχαν θέση Διοικητή ΔΕΚΟ. 4 ήταν ΓΓ υπουργείων. Σήμερα, επί ΠΑΣΟΚ, τα νούμερα είναι 1 και 3 αντίστοιχα. Οι υπόλοιποι? ΟΛΟΙ στο Δημόσιο. ΟΛΟΙ. Ακόμα και οι Κνίτες. Είπατε τίποτα?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τελείωσα το Πολυτεχνείο την δεκαετία του 80. Άλλες εποχές, θα μου πείτε. Γυρνώντας πίσω, βλέπω 3 κατηγορίες αποφοίτων της σειράς μου:

1. αυτούς που παρακολουθούσαν, δούλευαν, διάβαζαν, κρόταγαν. Οι μισοί, είναι καθηγητές σε φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού – μερικούς από αυτούς τους διαβάζουμε στα περιοδικά με βιογραφικά και φωτο και χαίρομαι- και οι άλλοι μισοί είναι επιχειρηματίες ή στελέχη σε επίπεδο ανώτατο.
2. Οι μέτριοι. Λίγο διάβασμα, λίγη παρακολούθηση, χαλαρά γενικά, αποφοίτηση σε 7-8 χρόνια. Όλοι είναι σε μικρομεσαίες θέσεις, ιδιωτικά ή δημόσια και όλα καλά.
3. Οι συνδικαλιστές. Όταν όλοι είμασταν στην αίθουσα, αυτοί ήταν στον πάγκο απέξω με τις αφίσες. Διάβασμα, ΜΗΔΕΝ. Ένας θεός ξέρει πως αποφοίτησαν. Λοιπόν, επί ΝΔ, 3 από αυτούς κατείχαν θέση Διοικητή ΔΕΚΟ. 4 ήταν ΓΓ υπουργείων. Σήμερα, επί ΠΑΣΟΚ, τα νούμερα είναι 1 και 3 αντίστοιχα. Οι υπόλοιποι? ΟΛΟΙ στο Δημόσιο. ΟΛΟΙ. Ακόμα και οι Κνίτες. Είπατε τίποτα?

τι λές ρε φίλε.. εδώ ο Μαγκριώτης έγινε υπουργός  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

(Φυσικομαθηματική ΑΠΘ).. .

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616

Stories