Νέα

Ελληνικά Πανεπιστήμια...Αλλαγές...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα anatolgami
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 713
  • Εμφανίσεις 40K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
anatolgami

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.191
Πόντοι
506
εαν εισαι πολυ γκασμας υποθετω...εκτος αν μιλας για το κεημπριτζ ή το οξφορντ :P
δεν ξερω ανθρωπο που να ηθελε να σπουδασει μπατσελορ στην Αγγλια και να μην τον πηρανε...αντιθετως ξερω αρκετους που ή φαγανε φολα στο μεταπτυχιακο και τους απερριψαν ή αφου τους πηραν δεν καταφεραν να το ολοκληρωσουν...Στο δικο μου τα παρατησαν 3 ατομα...

...Εγώ ξέρω πολλούς που παράτησαν και το Bachelor...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
...Δε στάπανε καλά κοριτσάκι...καθαρότατες και ηθικότατες είναι (καθότι καθολικές). Αυτός είναι ο γενικός κανόνας...Στο Λονδίνο αυτές που πηδιότανε με μουσουλμάνους Άραβες (που ΔΕ φημίζονται για την καθαριότητά τους) ήταν οι ...ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΕΣ...

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Τυπε ειμαστε φιλευσπλαχνοι πηδιαδες! Πηδαμε ολες τις εθνικοτητες!!!!!

OP
OP
anatolgami

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.191
Πόντοι
506
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Τυπε ειμαστε φιλευσπλαχνοι πηδιαδες! Πηδαμε ολες τις εθνικοτητες!!!!!

Ναι...ΕΚΤΟΣ από Ελεηνίδες... :grin:
Και για να απαντήσω σε προηγούμενη ερώτησή σου...Αγγλία ήμουν...έχει πολλά χρόνια που έφυγα, αλλά αν είσαι σωστός με διάθεση για σκληρή δουλειά, έχεις πολλές πιθανότητες να προκόψεις...εδώ μάλλον όχι..Εγώ έφυγα για πολλούς λόγους...και οικογενειακούς...αλλά και επειδή πίστευα ότι θα τα καταφέρω εδώ...είχα πτυχίο και μεταπτυχιακό από Αγγλία...Η μεταπτυχιακή μου ήταν πρωτοποριακή για εκείνα τα χρόνια...πετούσα στα σύνεφα...όταν ήρθα εδώ...Τα γνωστά ΚΟΜΠΛΕΞ...έκαναν ό,τι μπορούσαν για να με υποβαθμίσουν...ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα, που υποτίθεται ότι υπάρχει αξιοκρατία...τέλος πάντων κατάφερα να επιβιώσω..το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ότι παράτησα την Πολωνέζα...

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Σπούδασα στο Πολυτεχνείο και έκανα μεταπτυχιακά σε business σε πρωτοκλασάτα πανεπιστήμια σε UK (top 3) και USA (top 10). Έχω να πω τα ακόλουθα:

1. Αν δεν πάτε σε καλό πανεπιστήμιο, μην πάτε καθόλου. Απλά θα ξοδευτείτε και θα ικανοποιήσετε την ματαιοδοξία σας (και των γονέων σας) οτι πήρατε ενα χαρτι. Γιατι αυτο κανατε ΜΟΝΟ.
2. Οι μεταπτυχιακοί Έλληνες στα καλά πανεπιστήμια αποφοιτούν αριστεύοντας. Αυτό ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ για την προπτυχιακή τους εκπαίδευση (στην Ελλάδα)
3. Τα καλά πανεπιστήμια εκτός από τις σπουδές παρέχουν και ένα καλό κύκλο γνωριμιών  που θα χρησιμεύει (ΣΙΓΟΥΡΑ) στο μέλλον. Το lobbing αυτό το πληρώνετε στα δίδακτρα.
4. Οι καλές εταιρίες ΞΕΡΟΥΝ ποια είναι τα καλά πανεπιστήμια. Πτυχίο από το ΝΤΙΡΙ και μεταπτυχιακά στο…(πχ)  Coventry λέει κάτι μόνο αν ο ενεργών την συνέντευξη έχει τελειώσει τα ιδία. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.
5. Τα καλά πανεπιστήμια ΔΕΧΟΝΤΑΙ και ΑΠΟΡΟΥΣ με καλές επιδώσεις. ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ. Ας αφήσουν λοιπόν οι παπαρες την πιπίλα με τα πλουσιόπαιδα.
6. Το κυριότερο από όλα: έξω, μαθαίνεις από ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Είναι το mix και οι εμπειρίες των φοιτητων που πρακτικά αποτελούν το learning process. Είναι κάτι σαν το μπάσκετ, όπως το διδάσκει ο Ομπραντονιτς. Enjoy the game/ride.

Αυτά, και καλή σας επιτυχία.

Σχετικα αυτα που λες. Με καποια συμφωνω. Με αλλα οχι.
Υπαρχουν δουλειες με πολυ καλα χρηματα, αρκει να εισαι ψαγμενος.
Μετριο αγγλικο πανεπιστημιο δεν σημαινει εργασιακη καταδικη. Η φαντασια, η ευρηματικοτητα, και η δημιουργικοτητα δεν βαθμολογουνται ευκολα. Ομως φαινονται πανω στην δουλεια.

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Ναι αλλά,  :grin: :grin: :grin:
Το επίπεδο των μαθηματικών στην Αγγλία είναι χαμηλό ούτως ή άλλως.
Για αυτό το λόγο στο πρώτο έτος υποχρεωτικά κάνεις quantitaτιve methods, μαθηματικά και στατιστική, σχεδόν σε όλες τις κατευθύνσεις.
Τώρα αν είναι κάποια συγκεκριμένη κατεύθυση, όπως ο μηχανικός που γράφεις, ε αυτά είναι προαπαιτούμενα.
Ναι μεν θα σε δεχτούν με το χαμηλό βαθμό απο το λύκειο, αν, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα πάρεις και πτυχίο.
Ούτε καν οτι θα περάσεις το πρώτο έτος.
Επίσης, αν στρωθείς και βγάλεις καλό βαθμό σε δευτεροκλασσάτο μπορείς να προχωρήσεις και σε μεταπτυχιακό σε ενα απο τα πρωτοκλασσάτα.
Όρεξη να έχεις.

Κανεις τα μαθηματικα που χρειαζεσαι. Οχι θεωρητικα πραγματα που δεν θα δεις ποτε σου. Υπαρχει η τεχνολογια που μας λυνει τα χερια

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Οχι επρεπε να γαμεις οτι σου αρεσει ανεξαρτητως εθνικοτητος. Αλλα οι πολωνεζες γενικα αν και καβλιαρες - τσουλοειδεστατες.. ειναι βρωμιαρες θανατου και κωλοχαρακτηρες.

Ναι οι ελληνιδες ειναι λιγοτερο μπουρδελα απο τις υπολοιπες. Τραβα πηδηξου απο το παραθυρο μωρη :shit:

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Σόρυ σύντεκνε αλλά έχω άλλη άποψη...
Στα δευτεροκλασσάτα αγγλικά πανεπιστήμια και δη στα προπτυχιακά, δεν κόβεσαι ούτε με αίτηση...
Είναι μια καλοστημένη φάμπρικα...
Και στην τελική, αν δεν κατέχεις στοιχειώδη μαθηματικά δεν μπορείς να τελειώσεις πολιτικός μηχανικός...Αυτό σημαίνει 2 πράγματα, είτε ότι στα αγγλικά πανεπιστήμια το επίπεδο στα προπτυχιακά είναι για τον πούτσο- επιπέδου δικού μας γυμνασίου είτε σου δίνουν το χαρτί σου και σε ξεφορτώνονται- στην τελική κατά κανόνα αυτοί οι τύποι δεν μένουν αγγλία...
Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά προπτυχιακό από πανεπιστήμιο τύπου university of nowhere το θεωρώ κατώτερο από δημόσιο ιεκ και αν μάλιστα είναι από ελληνικό φραντζάιζ με πιάνει νευρικό γέλιο.
Τα πρωτοκλασσατα αγγλικά πανεπιστήμια τα προσκυνώ αλλά σε αυτά ως δια μαγείας δεν θα δεις πολλούς έλληνες προπτυχιακούς- κυρίως μεταπτυχιακούς και από ελληνικά πανεπιστήμια...
Τυχαίο;
I think not.

ΚΟΒΕΣΑΙ....

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
ρε ανθρωπε ολοι ειπαμε πως τα καλα της αγγλιας ειναι πολυ καλα, αλλα τα δευτερα της εινα χειροτερα απο ιεκ.

ειπα να μην πω προσβπικες εμπειριες αλλα εχω κανει ιδιαιτερα και σε τειτζηδες και σε αποφοιτους αγγλιας.
Η μέρα με τη νυχτα λεμε! δεν κατεχουν βασικα πραγματα (οι 2οι).

αν ηταν καλοι θα εμεναν αγγλια να βγαζουν καλα λεφτα. αλλα η αγγλια τους ξερναει στην ελλαδα.
επισης φαινεται απο τις δημοσιευσεις τουε σε επιστ. περοδικα - ανυπαρκτες!

τι αλλο θες να μαθεις το κερατο μου????

κι όμως το παιρνεις το γαμημένο.
και μετά αρχιζεις ιδιαιτερα να περάσεις κανα μάθημα στο εμπ (για την ισοτιμία). Και πρέπει να σου μαθουν ολοκληρώματα, μετατροπές μονάδων και ολα αυτα που ξερουν ολοι απο το λύκειο.

και κοβεσαι και στις γαμωεξετάσεις το ΤΕΕ.
(οι εκ Γερμανίας για κ΄΄αποιο μυστηριώδη λόγο δεν έχουν προβλημα να τις περάσουν  :grin:)

διαβάζεις και Αλχημιστή? αν θέλεις κάτι πολυ και παπαριές στο τετράγωνο?

Για κανε reset....

Μουρατο πανεπιστημιο δεν σημαινει και φραγκα οταν πιασεις δουλεια. Τουλαχιστον εξω δεν πεφτει αντιγραφη στις εξεταστικες και αλλες κομπινες. Ουτε περνας το μαθημα με το να ανοιγεις τα ποδια σου ή με το να τρεχεις στις κομματικες νεολαιες.
Στα αρχιδια μου τα προχωρημενα μαθηματικα, δεν μου χρειαζονται στην δουλεια μου, εχω την τεχνολογια να μου τα κανει (αν ποτε χρειαστει).

Στα αρχιδια μας οι δημοσιευσεις και τα ακαδημαικα φλωριλικια των κομματοσκυλων καθηγητων. Σημασια εχει ποσο καλος εισαι στην δουλεια σου, ποσο δημιουργικος,ευρηματικος και ταλαντουχος εισαι. Μπορεις να βγαζεις τρελλα λεφτα, κανοντας κατι που ελαχιστοι γνωριζουν να κανουν. Οχι με ενα πτυχιο... Αντε κοπριτες τρεξτε να μπειτε στο δημοσιο και αφηστε τον κοσμο να δουλεψει.

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Φορτηγατζήδες σε διεθνείς μεταφορές;
Νταξει και μενα μου αρέσουν πολλά στοιχεία του αγλλικού συστήματος αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω ότι σε αρκετά πανεπιστήμια, συνήθως πρώην ιεκ που η Θάστερ ανωτατοποίησε για να τα παίρνει από ελληνες, κύπριους, άραβες κτλ, αποφοιτούν παλικάρια που στο σχολείο έβγαζαν 12 και αυτό με βύσμα...

Το σχολειο στην Ελλαδα ειναι για τον πουτσο. Δεν βοηθαει στην αναπτυξη συγκεκριμενων χαρακτηριστικων απο τους μαθητες.
Αν εχεις ικανοτητες, ακομα και σε ενα μεσο αγγλικο πανεπιστημιο θα βρεις τον δρομο σου επαγγελματικα. Παραδειγματα πολλα.
Δηλαδη οποιος δεν γουσταρει το εκπαιδευτικο συστημα της ελλαδας πρεπει να καταδικαστει σαν εργαζομενος? Αμαν με τις μαλακιες σας.

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Οχι με ενα πτυχιο... Αντε κοπριτες τρεξτε να μπειτε στο δημοσιο και αφηστε τον κοσμο να δουλεψει.

το θέμα μας εδω είναια η ανώτατη εκπαίδευση. ελληνικά πανεπιστήμια και αλλάγές (ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΝΑ ΤΙΤΛΟ!!!)
Αν δεν σπουδασες δεν χάνεσαι, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι.
Αλλα εισαι  ΟFF TOPIC

πάρε τη μιρλα και τα κομπλεξ σου και άνοιξε άλλο θρεντ, εδω δεν κολλάνε αυτά που λες.

OP
OP
anatolgami

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.191
Πόντοι
506
το θέμα μας εδω είναια η ανώτατη εκπαίδευση. ελληνικά πανεπιστήμια και αλλάγές (ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΝΑ ΤΙΤΛΟ!!!)

Ναι...ακριβώς...και για να επανέλθουμε...Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε που είπε κι ο ΜΑΛΑΚΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ...Ή θα ακολουθηθούν χαρακτηριστικά του Αγγλοσαξωνικού μοντέλου στην τριτοβάθμια ή τα Ελληνικά Πανεπιστήμια θα βυθιστούν ακόμη περισσότερο στο τέλμα της ανυποληψίας...

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Ναι...ακριβώς...και για να επανέλθουμε...Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε που είπε κι ο ΜΑΛΑΚΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ...Ή θα ακολουθηθούν χαρακτηριστικά του Αγγλοσαξωνικού μοντέλου στην τριτοβάθμια ή τα Ελληνικά Πανεπιστήμια θα βυθιστούν ακόμη περισσότερο στο τέλμα της ανυποληψίας...

μονο το Αγγλοσαξονικό μονδέλο υπάρχει?
Γαλλικά - Γερμανικά πανεπιστήμια ειναι για τον μπουτσο κατ εσε?

OP
OP
anatolgami

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.191
Πόντοι
506
μονο το Αγγλοσαξονικό μονδέλο υπάρχει?
Γαλλικά - Γερμανικά πανεπιστήμια ειναι για τον μπουτσο κατ εσε?

...Με ελάχιστες εξαιρέσεις πρόκειται για μετριότητες...Τα Ελβετικά και τα Ολλανδικά είναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Και οι Ασιάτες (Ιαπωνία, Κίνα) ανεβαίνουν. Όταν λέω Αγγλοσαξωνικό σύστημα εννοώ UK, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία...για κοίτα λίγο υποδομές, μεθόδους διδασκαλίας, έρευνα, χρηματοδότηση...οι άνθρωποι είναι δεκαετίες μπροστά...

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Αν δεν σπουδασες δεν χάνεσαι, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι.
Αλλα εισαι  ΟFF TOPIC

πάρε τη μιρλα και τα κομπλεξ σου και άνοιξε άλλο θρεντ, εδω δεν κολλάνε αυτά που λες.

Ενω εσυ δεν εισαι off topic ε? Για πηγαινε πιο πισω να δεις οτι μιλαγες για ξενα πανεπιστημια.
Ναι δεν χανεσαι αν δεν πας πανεπιστημιο, αλλα αν πας βελτιωνεις την ζωη σου. Το θεωρεις μικρο πραγμα αυτο?
Εσυ τραβα κανε καμια πλαστικη και καμια διαιτα μπας και γλυτωσεις το ραφι....

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1

Μακαρι να γινουν αλλαγες στα πανεπιστημια. Αμαν πια με τις πανελληνιες, φτανει πια αυτη η κατασταση με τους καθηγητες πανεπιστημιων. Οποιος αντιδρα σε οποιαδηποτε αλλαγη στα πανεπιστημια ειναι ηλιθιος ή βολεμενος. Οσο καραγκιοζηδες και να ειναι οι πολιτικοι, κατι καλο μπορει να γινει με την αλλαγη. ΟΚ κατι δεν θα ειναι τελειο και δεν θα μας αρεσει, αλλα απο την διαιωνιση αυτης της καταστασης καλυτερα ειναι.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Για κανε reset....

Μουρατο πανεπιστημιο δεν σημαινει και φραγκα οταν πιασεις δουλεια. Τουλαχιστον εξω δεν πεφτει αντιγραφη στις εξεταστικες και αλλες κομπινες. Ουτε περνας το μαθημα με το να ανοιγεις τα ποδια σου ή με το να τρεχεις στις κομματικες νεολαιες.
Στα αρχιδια μου τα προχωρημενα μαθηματικα, δεν μου χρειαζονται στην δουλεια μου, εχω την τεχνολογια να μου τα κανει (αν ποτε χρειαστει).

Στα αρχιδια μας οι δημοσιευσεις και τα ακαδημαικα φλωριλικια των κομματοσκυλων καθηγητων. Σημασια εχει ποσο καλος εισαι στην δουλεια σου, ποσο δημιουργικος,ευρηματικος και ταλαντουχος εισαι. Μπορεις να βγαζεις τρελλα λεφτα, κανοντας κατι που ελαχιστοι γνωριζουν να κανουν. Οχι με ενα πτυχιο... Αντε κοπριτες τρεξτε να μπειτε στο δημοσιο και αφηστε τον κοσμο να δουλεψει.

Το σχολειο στην Ελλαδα ειναι για τον πουτσο. Δεν βοηθαει στην αναπτυξη συγκεκριμενων χαρακτηριστικων απο τους μαθητες.
Αν εχεις ικανοτητες, ακομα και σε ενα μεσο αγγλικο πανεπιστημιο θα βρεις τον δρομο σου επαγγελματικα. Παραδειγματα πολλα.
Δηλαδη οποιος δεν γουσταρει το εκπαιδευτικο συστημα της ελλαδας πρεπει να καταδικαστει σαν εργαζομενος? Αμαν με τις μαλακιες σας.

Το σχολείο στην Ελλάδα είναι πράγματι για τον πούτσο αλλά από την άλλη, για να έχεις απολυτήριο κάτω από 14-15 σε ένα τέτοιο σχολείο, πρέπει να είσαι στόκος ολκής ή παντελώς αδιάφορος περί της μάθησης...

Επίσης, όταν μιλάμε για πανεπιστήμιο, μιλάμε για έρευνα, μιλάμε για ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις, μιλάμε για προχωρημένες γνώσεις και ψαγμένα πράγματα..
Αν τώρα κάποιος ήθελε απλά ένα χαρτί για να γίνει πωλητής/ ταμίας σε τράπεζα/ "στελεχος" και άλλα τινά, προφανώς ένα δευτεροκλασσάτο πανεπιστήμιο του είναι υπεραρκετό...
Δεν χρειάζεται να ξέρεις κβαντική φυσική για να πουλάς καταναλωτικά δάνεια ή να είσαι souvlaki wrapping coordinator...
Αν θέλει να εμβαθύνει στην επιστήμη, να κάνει λίγη έρευνα και μάθει κάποια πράγματα καλύτερα, τότε πρέπει να πάει σε σοβαρό πανεπιστήμιο που βγάζει επιστήμονες και όχι ΄"στελέχη"...

Από κει και πέρα, η επαγγελματική επιτυχία δεν βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το ποιο πανεπιστήμιο τελείωσες και με τί βαθμό...
Ωστόσο, εξ όσων γνωρίζω, αυτοί που έχουν τελειώσει κορυφαία πανεπιστήμια κατά κανόνα βγάζουν περισσότερα και είναι πιο περιζήτητοι από ένα απόφοιτο αγγλικού ιεκ, καταλαμβάνουν υψηλότερες θέσεις και μεταξύ μας, είναι και πιο ικανοί (πάντα κατά κανόνα)...

Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν πράγματι μείνει πολύ πίσω και το ζητούμενο πλέον είναι να μένουν ανοιχτά αφού ο ιος του αριστερισμού δεν τα κρατάει απλά πίσω, τα κλειδώνει και ενίοτε τα καταστρέφει.
Ωστόσο, κάποιος που έχει τελειώσει σοβαρή ελληνική σχολή με καλό βαθμό και στην ώρα του, ακόμη και σήμερα, έχει πολύ σφαιρικότερη παιδεία από έναν απόφοιτο αγγλικού ιεκ ή φραντζάιζ του στην ελλάδα...

silvestros

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Το σχολείο στην Ελλάδα είναι πράγματι για τον πούτσο αλλά από την άλλη, για να έχεις απολυτήριο κάτω από 14-15 σε ένα τέτοιο σχολείο, πρέπει να είσαι στόκος ολκής ή παντελώς αδιάφορος περί της μάθησης...

Επίσης, όταν μιλάμε για πανεπιστήμιο, μιλάμε για έρευνα, μιλάμε για ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις, μιλάμε για προχωρημένες γνώσεις και ψαγμένα πράγματα..
Αν τώρα κάποιος ήθελε απλά ένα χαρτί για να γίνει πωλητής/ ταμίας σε τράπεζα/ "στελεχος" και άλλα τινά, προφανώς ένα δευτεροκλασσάτο πανεπιστήμιο του είναι υπεραρκετό...
Δεν χρειάζεται να ξέρεις κβαντική φυσική για να πουλάς καταναλωτικά δάνεια ή να είσαι souvlaki wrapping coordinator...
Αν θέλει να εμβαθύνει στην επιστήμη, να κάνει λίγη έρευνα και μάθει κάποια πράγματα καλύτερα, τότε πρέπει να πάει σε σοβαρό πανεπιστήμιο που βγάζει επιστήμονες και όχι ΄"στελέχη"...

Από κει και πέρα, η επαγγελματική επιτυχία δεν βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το ποιο πανεπιστήμιο τελείωσες και με τί βαθμό...
Ωστόσο, εξ όσων γνωρίζω, αυτοί που έχουν τελειώσει κορυφαία πανεπιστήμια κατά κανόνα βγάζουν περισσότερα και είναι πιο περιζήτητοι από ένα απόφοιτο αγγλικού ιεκ, καταλαμβάνουν υψηλότερες θέσεις και μεταξύ μας, είναι και πιο ικανοί (πάντα κατά κανόνα)...

Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν πράγματι μείνει πολύ πίσω και το ζητούμενο πλέον είναι να μένουν ανοιχτά αφού ο ιος του αριστερισμού δεν τα κρατάει απλά πίσω, τα κλειδώνει και ενίοτε τα καταστρέφει.
Ωστόσο, κάποιος που έχει τελειώσει σοβαρή ελληνική σχολή με καλό βαθμό και στην ώρα του, ακόμη και σήμερα, έχει πολύ σφαιρικότερη παιδεία από έναν απόφοιτο αγγλικού ιεκ ή φραντζάιζ του στην ελλάδα...

Κοιτα να δεις, μιλαμε για ΚΑΝΟΝΙΚΑ πανεπιστημια, οχι κλωνους πανεπιστημιων. Εγω καταλαβαινω πως η γνωση εδω σερβιρεται με τοσο ασχημο τροπο, που δικαιολογω τα παιδια που ειναι λιγο αδιαφορα με το σχολειο. Το σχολειο ΕΙΝΑΙ υποχρεωμενο να αναδειξει τις ικανοτητες του μαθητη, και να σερβιρει την γνωση με ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ τροπο. Απο την στιγμη που δεν γινεται αυτο, γιατι να χαντακωθει  ενας νεος ανθρωπος? Καλα κανει και παει να σπουδασει εξω. Το σχολειο απετυχε παταγωδως! Αλλα δυστυχως ορισμενοι ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ αποφοιτοι ελληνικων πανεπιστημιων κατακρινουν οποιον σπουδαζει εξω. Γιατι αραγε?

Προσωπικα δεν με νοιαζει τοσο η σφαιρικη παιδεια, αλλα να κανω αυτο που μου αρεσει επαγγελματικα. Και να πληρωνομαι σωστα. Εξαλλου εχω γνωρισει ανθρωπους λυκειακης εκπαιδευσης, πολυ πιο εξυπνους και πολυ πιο καλλιεργημενους απο αποφοιτους πανεπιστημιων....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom