Νομίζω πως λίγοι βλέπουν αυτό το θέμα όπως το βλέπω εγώ.
Να πω πρώτα πως δεν είμαι αναρχικός. Τουλάχιστο όπως λένε μερικοί πως είναι η αναρχία. Δεν έχω διαβάσει κανέναν θεωρητικό αναρχικό οπότε δε ξέρω, ίσως να μην είναι αυτό που νομίζω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει μια μορφή τήρησης της τάξης. Οι εγκληματίες να τιμωρούνται για να είμαι ασφαλής και να βρίσκω το δίκιο μου όταν με αδικούν.
Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.
Δε μπορώ να κατανοήσω με τίποτα για πιο λόγο, επειδή έτυχε και γεννήθηκα σε μια χώρα, να πρέπει να δώσω τη ζωή μου για αυτή στον πόλεμο.
Θέλει κάποιος να κατακτήσει την Ελλάδα? Θέλει η Τουρκία να μπει μέσα? Και τι με νοιάζει εμένα? Θέλει να μπει στην Αθήνα που μένω? Θα σηκωθώ να φύγω. Θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη? Γιατί να με νοιάζει αφού δε μένω εκεί? Όταν εισβάλλει μια χώρα σε μια άλλη χώρα με νοιάζει καθόλου εμένα? Δε δίνω μια. Γιατί να με νοιάζει αν θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη?
Πέφτει το ελικόπτερο στα Ίμια? Στα παπάρια μου, στρατιωτικοί ήταν, όταν πήγαν να καταταχθούν το ήξεραν πως μπορεί να πεθάνουν. Δικό τους το ρίσκο. Γιατί να την πληρώσω εγώ?
Λένε όλοι πως η Ελλάδα είναι ιδέα. Τα αρχίδια μου κουνιούνται προς την κατεύθυνση της ιδέας αυτής. Κανείς δε μπορεί καν να εξηγήσει τη σημαίνει αυτή η φράση. Μας έχουν πιπιλίσει τα αυτιά με τις ιδέες των εθνών. Με νοιάζει μόνο τι θα γίνει με τις ζωές των ανθρώπων που ξέρω και αγαπώ, όχι για τους άλλους. Όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε άλλους πολέμους με νοιάζει? Τι διαφορά κάνει επειδή αυτοί κρίνονται Έλληνες? Το ίδιο μου κάνει αν λέγονται Έλληνες ή Ελβετοί.
Η κυρίως φράση είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???????? ΤΙ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ?
Πριν προλάβει κάποιος να κρίνει και να πει οτιδήποτε, ας το σκεφτεί σοβαρά.