Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 42K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Επειδή απλά έτυχε!!!

Εδώ ζεις,έχεις δικαιώματα(αμφισβητείται τελευταία) κ υποχρεώσεις!!!
Επειδή έτυχε! Όμορφα λοιπόν, ποιος δημιουργεί τα δεσμά αυτά? Ποιος λέει πως επειδή έτυχε κάτι πρέπει να το δεχτώ? Αν σου πω πως θα ρίξω ένα νόμισμα για να αποφασίσω αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις, είναι θέμα τύχης η ζωή σου. Θα το δεχτείς?

Επισκέπτης
Επειδή έτυχε! Όμορφα λοιπόν, ποιος δημιουργεί τα δεσμά αυτά? Ποιος λέει πως επειδή έτυχε κάτι πρέπει να το δεχτώ? Αν σου πω πως θα ρίξω ένα νόμισμα για να αποφασίσω αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις, είναι θέμα τύχης η ζωή σου. Θα το δεχτείς?
Κοίτα το πας μακρύα,δεν γίνεται να πάμε εκεί που λες με την μία,απώτερος σκοπός/στόχος είναι!!! ;)

Αν και το βλέπω όνειρο θερινής νυκτός!!! :cheesy:

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
μας ταχεις ζαλισει ρε τυπε!

γιατι δε φευγεις απο τωρα να τελειωνουμε?

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Έχω διαβάσει κάποια ιστορικά βιβλία πάνω σε αυτό. Οι συνθήκες που υπήρχαν τότε έκαναν τους Γερμανούς να πειστούν για τον πόλεμο, για να υπάρχει μεγαλύτερος "ζωτικός χώρος" όπως ανέφερε και ο Χίτλερ. Αν μπεις όμως σε πόλεμο κανείς δεν είναι σίγουρος για την νίκη...
Μην κρίνεις καταστάσεις του παρελθόντος με τη σημερινή νοοτροπία.
Η Γερμανία ήταν σε άθλια κατάσταση. Υπήρχαν συνθήκες για να γίνει αυτό. Αν δε πηγαίναν σε πόλεμο, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη από όσο είναι τώρα. Σκέψου που έφτασαν μετά από την εξαθλίωση τους μετά τον πόλεμο. Εγώ έχω τρομερές αμφιβολίες πάντως για το αν όλοι αυτοί, εκατομμύρια άνθρωποι θέλαν να δώσουν τη ζωή τους για τον μαλάκα τον Χίτλερ.

Συγκρίνω την ψυχολογία των δυο πλευρών και βρίσκω πως μόνο οι αρχηγοί θέλουν πόλεμο. Όχι οι πολίτες (εκτός από περιπτώσεις πείνας, γενοκτονίας κλπ).

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Αυτά που λες δε τα στηρίζεις πουθενά. Είναι η άποψη σου. Όταν λες κάτι χωρίς να το στηρίζεις, επειδή μόνο το πιστεύεις, γίνεσαι αστείος.

Τι δε στηρίζω?

Σου έγραψα κάτι πιο πριν. Το διάβασες? Αν όχι τράβα και διάβασέ το κι έλα να μου πεις μετά τι στηρίζω και τι όχι.

Κάθεσαι και παραπονιέσαι ότι δε θα σε αφήσουν να φύγεις αν δε θες να πολεμήσεις. Σαφώς και δε θα σε αφήσουν γιατί πόλεμος χωρίς στρατιώτες δε γίνεται. Αν ζεις σε μία χώρα σαφώς και οφείλεις να υπερασπιστείς τα όποια συμφέροντά της είτε είναι φαινομενικά είτε βαθύτερα είτε πλασματικά είτε δεν ξέρω γω τι άλλο.

Δε θες να τα υπερασπιστείς? Θες να κάνεις παραστρατιωτική οργάνωση? Θες να κάνεις αντάρτικο? Θες να γίνεις μαυραγορίτης? Θες να σηκωθείς να φύγεις?

ΚΑΝ'ΤΟ!

Απλά θα υποστείς τις συνέπειες. Είναι τόσο απλό.

ΑΝ δεν αντέχεις το τίμημα που μπορεί να έχει μία πράξη τότε μην την κάνεις!

Αν το αντέχεις τότε κάν'την και θα κριθείς είτε ως φευγάτος (αυτό θες εσύ) είτε ως αγωνιστής! Διάλεξε και πάρε.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
Η Γερμανία ήταν σε άθλια κατάσταση. Υπήρχαν συνθήκες για να γίνει αυτό. Αν δε πηγαίναν σε πόλεμο, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη από όσο είναι τώρα. Σκέψου που έφτασαν μετά από την εξαθλίωση τους μετά τον πόλεμο. Εγώ έχω τρομερές αμφιβολίες πάντως για το αν όλοι αυτοί, εκατομμύρια άνθρωποι θέλαν να δώσουν τη ζωή τους για τον μαλάκα τον Χίτλερ.

Συγκρίνω την ψυχολογία των δυο πλευρών και βρίσκω πως μόνο οι αρχηγοί θέλουν πόλεμο. Όχι οι πολίτες (εκτός από περιπτώσεις πείνας, γενοκτονίας κλπ).
Δεν έδιναν την ζωή τους για τον Χίτλερ, αλλά για την Γερμανία την φυλή ότι νόμιζε ο καθένας για κάτι ανώτερο. Μόλις όμως άρχισαν οι ήττες, το μάζεψαν...

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
[size=18pt]ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ![/size]
[move][size=25pt]ΠΥΡ[/size][/move]
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
Σε μισώ. Είσαι ο άνθρωπος που έχει ιδανικά και αξίες στη ζωή του. Είσαι δηλαδή από αυτούς τους ηλίθιους που δημιουργούν πολέμους και με απειλούν. Χωρίς εσένα, δε θα είχαν χάσει τη ζωή τους δισεκατομμύρια άνθρωποι στην ιστορία των πολέμων. Χωρίς εσένα, δε θα υπήρχαν ιδανικά να δικαιολογήσουν τον παραλογισμό του πολέμου.

Η ηθική σου αντιπροσωπεύει οτιδήποτε είναι σάπιο στον άνθρωπο. Τη δικαιολογία για τον χαμό ανθρώπων. Η ηθική σου σκοτώνει, η δική μου σώζει.

Είσαι ηλίθιος και νομίζεις πως έχεις δίκιο. Κοίτα λοιπόν ξανά τα στολίδια των ηθικών σου αξιών και πάρε χαρά που νομίζεις πως είσαι ανώτερος.

Αν υπάρχει Θεός, η κόλαση σε περιμένει.

Επισκέπτης
Δεν έδιναν την ζωή τους για τον Χίτλερ, αλλά για την Γερμανία την φυλή ότι νόμιζε ο καθένας για κάτι ανώτερο. Μόλις όμως άρχισαν οι ήττες, το μάζεψαν...
Πλύση εγκεφάλου έφαγαν και δρούσαν όπως δρούσανε,πράγμα το οποιό πιστεύανε και αρκετοί ότι ήτανε σωστό.

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
531
Πόντοι
96
Τι με νοιάζει εμένα? Ας μη το έκαναν. Ας έφευγαν. Είναι δυνατόν να μου προσάψεις αμάρτημα? Τι γίνεται δηλαδή? Όπως το προπατωρικό? Γεννιέμαι με αμαρτίες πάνω μου?

Ιδεολογικές μπούρδες που υπάρχουν για να κρατάνε αόρατα δεσμά. Ζήτω η ελεύθερη σκέψη. Κάτω οι δογματικοί!
η ελευθερη σκεψη επιτυγχανεται απο ανθρωπους που βαζουν πανω απ ολα το κοινο καλο και οχι τον εαυτο τους,οποτε εσυ δεν εισαι τετοιο ατομο και σε κρατανε τα αορατα δεσμα της μαλακιας σου

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Είναι φανερό πως έφτιαξες το θέμα αυτό για άλλους λόγους...
Εννοείς πως θέλω να τα βγάλω κάπου επειδή είμαι καταπιεσμένος.
Λοιπόν, άσχετο με το θέμα μας αυτό. Αλλά αν ήταν έτσι, θα άνοιγα thread που θα έλεγα για τη δουλειά μου ρε συ.

Από όλους αυτούς, φαίνεσαι πάντως πιο λογικός.

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Σε μισώ. Είσαι ο άνθρωπος που έχει ιδανικά και αξίες στη ζωή του. Είσαι δηλαδή από αυτούς τους ηλίθιους που δημιουργούν πολέμους και με απειλούν. Χωρίς εσένα, δε θα είχαν χάσει τη ζωή τους δισεκατομμύρια άνθρωποι στην ιστορία των πολέμων. Χωρίς εσένα, δε θα υπήρχαν ιδανικά να δικαιολογήσουν τον παραλογισμό του πολέμου.

Η ηθική σου αντιπροσωπεύει οτιδήποτε είναι σάπιο στον άνθρωπο. Τη δικαιολογία για τον χαμό ανθρώπων. Η ηθική σου σκοτώνει, η δική μου σώζει.

Είσαι ηλίθιος και νομίζεις πως έχεις δίκιο. Κοίτα λοιπόν ξανά τα στολίδια των ηθικών σου αξιών και πάρε χαρά που νομίζεις πως είσαι ανώτερος.

Αν υπάρχει Θεός, η κόλαση σε περιμένει.

Λάθος... είναι ένας από τους πολλούς επαγγελματίες πατριώτες και υπερασπιστές του έθνους...

Επισκέπτης
Εννοείς πως θέλω να τα βγάλω κάπου επειδή είμαι καταπιεσμένος.
Λοιπόν, άσχετο με το θέμα μας αυτό. Αλλά αν ήταν έτσι, θα άνοιγα thread που θα έλεγα για τη δουλειά μου ρε συ.

Από όλους αυτούς, φαίνεσαι πάντως πιο λογικός.
Πάντως το χάνεις κάπως αυτό που θες να πεις,δεν γίνεται να φτάσεις στον 6 όροφο χωρίς να ανεβείς σκαλιά ή να πάρεις το ασανσέρ!!! ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom